Σελίδες

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

"Κεραυνοί" κατά Φράγκου από απόστρατους αξιωματικούς για το non paper και τις δηλώσεις του


Ο πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος είναι πρόσωπο που σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του προκαλεί αντιδράσεις . Έτσι και τώρα με το non paper που έστειλε στον ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο προκάλεσε την αντίδραση απόστρατων αξιωματικών οι οποίοι κατά τη διάρκεια της καριέρας τους είχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνεργαστεί με τον στρατηγό Φράγκο.
Η απάντηση όπως μας την έστειλαν :

“Μία απάντηση στην αμετροέπεια του κ. Φράγκου!
Αλγεινή είναι η εντύπωση που δημιουργήθηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Α/ΓΕΣ αλλά και υπηρεσιακού Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Κυβέρνηση Πικραμένου κ. Φράγκου Φραγκούλη με τις οποίες έμμεσα κατηγόρησε με αυτοκρατορικό ύφος την Στρατιωτική Ηγεσία που τον διαδέχθηκε μέχρι σήμερα, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς όπως «Στρατηγοί του εξωτερικού και των καναπέδων». Στις ίδιες δηλώσεις προς τον Τύπο με εξωπραγματική αυταρέσκεια «διαφήμισε» την θητεία του ως Α/ΓΕΣ αλλά και την ετοιμότητα του ως «άλλος Παπάγος» να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πολιτική ζωή του τόπου. Και όλα αυτά μετά την αποκάλυψη ότι απέστειλε επιστολή (non paper) στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλο με την οποία διαφωνεί σε θέματα αναδιοργάνωσης του Στρατού Ξηράς. Οι προαναφερθείσες ενέργειες του κ. Φράγκου θεωρούνται ατόπημα και δεν υπάρχει προηγούμενο!

Βέβαια σε μία χώρα όπου κυριαρχούν οι στρεβλώσεις, τα φληναφήματα και η συνθηματολογική μπουρδολογία ίσως και να περνούσαν απαρατήρητες οι προσπάθειες του «αφηγητή» να διαστρεβλώσει τα γεγονότα και να συντηρήσει μύθους προκειμένου να δημιουργήσει την επιθυμητή εικόνα για το πρόσωπο του. Δυστυχώς όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό και κρίνεται σκόπιμο να μοιρασθούμε κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς καθόσον τα γεγονότα είναι…γεγονότα και δεν αμφισβητούνται.

Ο κ. Φράγκος τόσο με την επιστολή του προς τον κ. Αβραμόπουλο όσο και με πομπώδεις δηλώσεις αριστερά και δεξιά εξέφρασε την αντίθεση του στην διαμορφούμενη δομή

Εξέλιξη στο Σκοπιανό: Νέο όνομα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων !



Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Σκοπιανού τύπου, κατά την τελευταία συνάντηση των εκπρόσωπων των 2 χωρών με τον Μ. Νιμιτς την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, ο αντιπρόσωπος της Ελλάδος φέρεται να πρότεινε την ονομασία ... 
"Σλαβο-Αλβανική-Μακεδονία"
Πρόκειται για μια κίνηση η οποία απεγκλωβίζει την χώρα από την έως τώρα στάση της γεωγραφικής erga omnes* ονομασίας και εισαγάγει τον εθνολογικό προσδιορισμό τόσο για τους Σλάβους αλλα και για τους Αλβανούς που αποτελούν το 30% περίπου του πληθυσμού της πΓΔΜ. Μέχρι τώρα το "Σλαβομακεδονια" το απέρριπταν μετ' επιτάσεως οι Αλβανοί. Τώρα το Σλαβο-Αλβανό Μακεδονία αναμένεται να το απορρίψουν οι Σλάβοι. Σημασία βέβαια έχει οτι η εισαγωγή του Αλβανικού εθνολογικού στοιχείου στο ονοματολογικό είναι κατά πλήρη εναρμόνιση με το πνεύμα της συμφωνίας της Αχριδος και με την 'αποαρχαιοποιηση' και' απομακεδονοποίηση' της χώρας.
Με αυτο τον τρόπο, στην επόμενη φάση δηλαδή μετα την βέβαιη απόρριψη του "Σλαβο-Αλβανο-Μακεδονια" η Ελλάδα θα εχει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη

Η φτώχεια θα έχει και συνέχεια

Του Γιώργου Κράλογλου

Όσο σκόπιμο θόρυβο και αν προκαλούν οι σημερινοί κυβερνητικοί «ηρωισμοί» και οι αυριανοί πανηγυρισμοί για τον πιθανό προσδιορισμό του δημοσιονομικού κενού από τα 2 δισ. ευρώ ίσως στα 500 εκατ. ευρώ, δύσκολα καλύπτεται η τραγική αλήθεια ότι το ουσιαστικό αντικείμενο του παζαριού είναι πόσο ακόμη θα φτωχύνουν το λαό για να συντηρήσουν όσο περισσότερο κράτος μπορούν.
Άρα το πραγματικό ζητούμενο είναι αν θα έχουμε φτώχεια κατακόρυφη με οριζόντια μέτρα που θα τινάξει και την αγορά στον αέρα ή φτώχεια αργού θανάτου... αν τα μέτρα θα είναι διαρθρωτικά.
Φροντίζουν όμως να εστιάζουν την προσοχή μας στο τελικό ύψος του ποσού που θα περιλαμβάνουν τα μέτρα για να «σκοτεινιάσουν» (έτσι νομίζουν) τους πεντακάθαρους λόγους που προκαλούν ακόμη περισσότερη φτώχεια, διασφαλίζοντας όμως έτσι τις δικές τους πολιτικές επιλογές και την χρηματοδότηση πλουσίων κομμάτων και βουλευτών μιας πτωχευμένης δημοκρατίας.
Αλίμονο αν τολμούσαν ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων να μικρύνουν το κράτος και να

Στα πρόθυρα διάσπασης οι Ρεπουμπλικανοί στις ΗΠΑ.

του Θανάση Τσίτσα

Ο υπερσυντηρητικός σχολιαστής Γκλεν Μπεκ, σε μια ραδιοφωνική του εκπομπή, κάλεσε τους ακροατές του να «μη χρηματοδοτούν τους Ρεπουμπλικανούς»....
«Οι Συντηρητικοί, είτε πρόκειται να αποχωρήσουν από το GOP ή να παραμείνουν στο σπίτι τους», προέβλεψε ο συνεργάτης του FOX News και εκδότης του συντηρητικού RedState.com, Ερικ Ερικσον.
Η Σάρα Πέιλιν απείλησε σε πρόσφατη ομιλία της ότι θα εγκαταλείψει τους Ρεπουμπλικανούς. Η οργάνωση Senate Conservatives Fund, που χρηματοδοτεί εκστρατείες υποψηφίων, στοχεύει στις προκριματικές εκλογές του 2014 να μην υποστηρίξει τους εκλεκτούς του ρεπουμπλικανικού κομματικού κατεστημένου. Ο Ερικ Ερικσον, ένας από τους πιο αξιοσέβαστους Συντηρητικούς δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι «αν εμφανιζόταν ένα τρίτο κόμμα, θα διασπούσε πλήρως τους Ρεπουμπλικανούς».


Εξέγερση εν όψει
Κουρασμένα, επειδή τους θεωρούν δεδομένους ψηφοφόρους και με το αίσθημα της «προδοσίας» να τους πνίγει, τα μέλη του Tea Party, ενός υπερσυντηρητικού κινήματος που γεννήθηκε το 2009 ενάντια στις κρατικές δαπάνες και το νομοσχέδιο για την Υγεία (Obamacare), ετοιμάζονται να εξεγερθούν προτού οι κάλπες στηθούν και πάλι. Στο επίκεντρο του θυμού τους είναι το ίδιο το κόμμα των Ρεπουμπλικανών (GOP), κυρίως μετά

Προειδοποίηση: Δεν περιθωριοποιείται έτσι απλά η Τουρκία…

Επειδή πολλά λέγονται στην Ελλάδα και ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά μας είναι ότι όσο γρήγορα και «ακραία» ενθουσιαζόμαστε, άλλο τόσο απογοητευόμαστε, κάτι που δεν συνάδει με την απαιτούμενη «διεθνοπολιτική μας σοβαρότητα»…

Του Μιχαήλ Βασιλείου
Η πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η τουρκική διπλωματία στις σχέσεις της με τη Δύση συνολικά (πλην Ελλάδος φυσικά που ήταν πάντοτε… «γαλαντόμα» και… κοσμοπολίτικη, πολύ «υπεράνω» που λένε…) δίνει την αίσθηση σεισμικών αλλαγών στο γεωστρατηγικό τοπίο της περιοχής, αλλαγές οι οποίες θα αφήσουν την Τουρκία έξω από τη νομή του πλούτου από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο.
Ενώ υπήρξαμε από τους πρώτους που επισημάναμε το γεγονός αυτών των αλλαγών, όταν η συντριπτική πλειοψηφία εξακολουθούσε να βλέπει «δράκους» και συνωμοσίες κάθε είδους,προειδοποιούμε σήμερα, ότι η ευφορία που επικρατεί και θέλει την τουρκική περιθωριοποίηση ως συντελεσμένη, είναι εκτός από αδικαιολόγητη και αντιπαραγωγική, αφού εάν δεν ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα από την ελληνική διπλωματία, παράλληλα με την παρέμβαση σε κάθε λογής «ομάδες» που μελετούν τα θέματα της περιοχής, τότε είμαστε καταδικασμένοι να εκπλαγούμε δυσάρεστα άλλη μια φορά και στη συνέχεια να

Τα βάσανα του λαού κι ο… πόνος του Ψυχάρη

Ο λαός το λέει, αλλά ο Μπένι, κατά την προσφιλή τακτική του, τον σνομπάρει: το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται. Ειδικά αν έχει παγιδευτεί σε κάποιο (στραβό) υποβρύχιο!...
  • Γκρινιάζουν και διαμαρτύρονται κάποιοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού για τα χτυπήματα κάτω από τη μέση που δέχονται, από περιθωριακά και μικρομεσαία ΜΜΕ. Μπορεί να έχουν και δίκιο. Όμως κανείς, όπως στρώνει κοιμάται. Διότι από τη στιγμή που ορισμένοι σύμβουλοι του Αντώνη Σαμαρά, (γνωστοί και μη εξαιρετέοι), επέλεξαν να συναγελάζονται και να χαριεντίζονται με τα πίτουρα της παραδημοσιογραφίας, τότε έπρεπε να γνωρίζουν πως κάποια στιγμή θα τους φάνε οι κότες.
  • Αρχηγός – λέμε και κάνα ανέκδοτο – πολιτικού κόμματος, που αμφισβητείται

Πόσο προοδευτική είναι η «Αντιμνημονιακή Αριστερά» κύριε Πανούση;

Μπορεί να μην συμφωνώ σε όλα αλλά γενικά έχει δίκιο ο κεντρώος  Θεόδωρος Ζαρέτος, τα λέει «έξω από τα δόντια» και αξίζει να τον διαβάσετε.
 Ο.Π

Η έννοια της προόδου έχει ασθενήσει στη χώρα μας, Κε Βουλευτά, εδώ και μερικές δεκαετίες και πιο συγκεκριμένα από τότε που οι κυβερνήσεις (και για να μην ξεχνιόμαστε και οι αντιπολιτεύσεις) αδιαφόρησαν εντελώς για το εκθετικά αυξανόμενο κρατικό χρέος, προκειμένου να συντηρούνται πολιτικά και κομματικά, συντηρώντας εις βάρος μεγάλου μέρους της κοινωνίας, ομάδες προκλητικά προνομιούχων συντεχνιών του δημοσίου, χαριστικά πλουτιζόντων επιλεγμένων προμηθευτών του και κλεπτοκρατών αεριτζήδων του ευρύτερου κρατισμού.

Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τιμωρήθηκαν δικαίως από το εκλογικό σώμα αλλά -όπως εύστοχα έχει γραφεί- για τους λάθος λόγους. Όχι όταν (ή επειδή) καταχρέωναν τη χώρα και εκ των πραγμάτων ενεχυρίαζαν την εθνική ανεξαρτησία της, αλλά όταν και επειδή σταμάτησαν να το κάνουν, υποχρεωμένοι να διορθώσουν την καταστροφική πολιτική τους, εξακολουθώντας να κάνουν αρκετά από τα ίδια λάθη του παρελθόντος.

Δεν τιμωρήθηκαν καθόλου από το εκλογικό σώμα τα αριστερά κόμματα, παρ’ όλο που ήταν για όλη τη μεταπολίτευση απολύτως ευθυγραμμισμένα με τις κυβερνητικές παροχές, αφού όλοι θυμόμαστε ότι πίεζαν για ακόμη μεγαλύτερες, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι με την υπερχρέωση του κράτους, συνεργούσαν με τις μονοκομματικές κυβερνήσεις στην

Η Ευρώπη ανησυχεί

«Οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι δεν αποδέχονται το θέμα της μετανάστευσης» υποστηρίζει δημοσίευμα στον ιστότοπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης EUObserver στο οποίο αναφέρεται ότι αν και οι ευρωεκλογές απέχουν ακόμα επτά μήνες, επικρατεί φόβος για το τι θα δείξουν για την κατάσταση της ΕΕ, καθώς το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο αναμένεται ότι θα φέρει ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα.
Πρόσφατη δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές το τοποθετεί μπροστά από τα υπόλοιπα γαλλικά παραδοσιακά κόμματα.
Το βρετανικό Κόμμα της Ανεξαρτησίας (Ukip) ενδέχεται επίσης να γίνει το μεγαλύτερο βρετανικό κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ το αντιμεταναστευτικό κόμμα PPV έρχεται επίσης πρώτο στην Ολλανδία.
Το αυστριακό ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας αναμένεται επίσης να αυξήσει τις έδρες του.
Το ίδιο ισχύει και για τα παρόμοια ακροδεξιά κόμματα στη Βουλγαρία και στην Ουγγαρία.
Στον ευρωπαϊκό βορρά, οι ευρωσκεπτικιστές Αληθινοί Φινλανδοί αναμένεται επίσης να βελτιώσουν εντυπωσιακά την ευρωπαϊκή τους παρουσία, σύμφωνα με το άρθρο.
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να υποδεχτεί και κάποιους ασυνήθιστους νεοφερμένους», συνεχίζει το άρθρο αναφερόμενο στην ελληνική νεοφασιστική Χρυσή Αυγή η οποία —αν, όπως αναφέρεται, δεν απαγορευτεί— μπορεί να πετύχει την είσοδό της στο

Μην κάνετε την Ελλάδα Βουλγαρία κ. Στουρνάρα...

του Κώστα Στούπα

Φόρος επί του ακινήτου και όχι του εισοδήματος που παράγει αυτό, ισοδυναμεί με δήμευση σε δόσεις. Κατά την ίδια έννοια θα έπρεπε να υπάρχει και φόρος επί των καταθέσεων και όχι επί των τόκων που παράγουν αυτές.
Κατά παρόμοιο τρόπο θα μπορούσε κάποιος να φορολογηθεί για τα κοσμήματα που του άφησε η γιαγιά του ή τα εσώρουχα που βρίσκονται στην ντουλάπα του.
Ο φόρος επί των ακινήτων κ. υπουργέ των οικονομικών δημιουργεί προϋποθέσεις περαιτέρω οικονομικής και ηθικής εξαθλίωσης των Ελλήνων. Οικονομικής εξαθλίωσης γιατί σε πολλούς συμπολίτες χωρίς εισόδημα αυτή την περίοδο, τους δημεύει τις περιουσίες και σε άλλους επιβάλλει να πληρώνουν ενοίκιο στο ίδιο τους το ιδιόκτητο σπίτι, για το οποίο μπορεί να πληρώνουν ακόμη δόσεις δανείων.
Δημιουργεί προϋποθέσεις ηθικής εξαθλίωσης γιατί αποθαρρύνει τους ανθρώπους από κάθε προσπάθεια ατομικής βελτίωσης η οποία καθοδηγεί την κοινωνική πρόοδο και προκοπή. Πλήττει κάθε αίσθημα ατομικής ελευθερίας η οποία προϋποθέτει στοιχειώδη οικονομική ανεξαρτησία. Αναγκάζει τους ανθρώπους να υποστείλουν την αξιοπρέπειά τους για να επιβιώσουν, όπως συνέβη στα σοβιετικά καθεστώτα και στις δικτατορίες του τρίτου κόσμου.
Η στέρηση κινήτρων για την διατήρηση ή απόκτηση έστω και στοιχειώδους ατομικής ιδιοκτησίας θα οδηγήσει τους Έλληνες σε νοοτροπίες και ήθη σαν αυτά που διακρίναμε στους εξαθλιωμένους υπηκόους των σοβιετικών καθεστώτων που κατέκλυσαν τη χώρα μας μετά την κατάρρευση των καθεστώτων αυτών.
Ο νόμος σας κύριε υπουργέ αποτελεί ένα πετραδάκι στο σωρό των λαθών που οδηγεί τους

Ένα γράμμα από τον μελλοθάνατο Έλληνα Ανδρέα Παναγίδη

Χρήστος Ιακώβου, Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών

Τα χαράματα της Παρασκευής, 21 Σεπτεμβρίου 1956, οδηγήθηκε στην αγχόνη από το Βρετανικό αποικιακό καθεστώς ο 22χρονος αγωνιστής της ΕΟΚΑ, Ανδρέας Παναγίδης, μαζί με τους Μιχαήλ Κουτσόφτα και Στέλιο Μαυρομμάτη. Ο Παναγίδης καταγόταν από το Παλιομέτοχο και καταδικάσθηκε για τη εκτέλεση του Βρετανού σμηναγού Πάτρικ Χέιλ. Είχε προηγηθεί ένα περιστατικό όταν Βρετανός στρατιώτης σε έλεγχο στο χώρο εργασίας του Παναγίδη στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, λίγο μετά τον απαγχονισμό των Καραολή και Δημητρίου, βρήκε στη τσάντα του την Ελληνική σημαία και ζήτησε από τον Παναγίδη να του σκουπίσει τα παπούτσια. Η Ελληνική σημαία αποτελούσε το σύμβολο εθνικής αξιοπρέπειας και αγώνα για τον Παναγίδη και η προσβολή της είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσει και να κτυπήσει άγρια τον Βρετανό. Ήταν ο μοναδικός από τους απαγχονισθέντες ο οποίος ήταν παντρεμένος και άφηνε πίσω του τρία παιδιά και μία σύζυγο. Συγκλονιστικός ήταν ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε το θάνατο και αποτυπώνεται στο γράμμα το οποίο έγραψε αμέσως μετά την ειδοποίηση για την εκτέλεση της θανατικής ποινής.
Το γράμμα είναι το ακόλουθο: 

«Aξιολάτρευτά μου παιδιά, πολυαγαπημένη μου γυναίκα, χαίρετε. Αυτήν την στιγμήν που σας γράφω είναι Τρίτη, 10 η ώρα βράδυ. Ακριβώς πριν τρία λεπτά μας ειδοποίησαν ότι χαράματα της Παρασκευής 21.9.1956, θα εκτελεσθούμε. Ίσως, όταν διαβάζετε αυτό το

ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ... Π.Καμμένος: "Το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση"

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος συντασσόμενος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον Ενικό» με την δήλωση Τζιτζικώστα και όλο και απλώνει στο πολιτικό σκηνικό η πεποίθηση ότι πρέπει να τελειώνουμε με το κόμμα που παράγει εγληματίες απατεώνες με μεγαλύτερη συχνότητα από αυτήν που παράγει μια αγελάδα γάλα.
«Πιστεύω ξεκάθαρα πως οι πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου θα εξαφανιστούν. Πιστεύω το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει στη Βουλή. Πιστεύω και η Νέα Δημοκρατία, με τη σημερινή της πολιτική και ηγεσία, θα πέσει κάτω από το ποσοστό εκείνο που θα διεκδικήσει μέρος της εξουσίας», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
Για την πιθανότητα συνεργασίας των ΑΝ.ΕΛ. με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος είπε πως: «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεχθεί αυτά που εμείς ονομάζουμε «κόκκινες γραμμές», μακάρι να είναι μέσα, να είμαστε όλοι μαζί», ενώ συμπλήρωσε πως "ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει βήματα, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε παλιότερα. Μακάρι να φτάσουμε στο σημείο να μπορέσουμε να συννενοηθούμε".

Ας δώσουν τα χέρια, έστω για λίγο, να πουν «Όχι» στην ξένη κατοχή

του Χρήστου Πασαλάρη, Ch.Passalaris@hotmail.com

Οι Έλληνες που γεννήθηκαν εκείνη τη μοιραία Δευτέρα, 28η Οκτωβρίου του 1940, είναι σήμερα 73 ετών. Και εκείνοι που πολέμησαν τότε στα βουνά της Αλβανίας εναντίον του ιταλικού φασισμού είναι σήμερα, πάνω κάτω, ενενηντάρηδες, όπως και ο γράφων…
Θυμόμαστε τα γεγονότα- όσοι επιμένουμε να ζούμε- και συγκρίνουμε τα της τότε Δευτέρας με τα της σημερινής Δευτέρας. Και μελαγχολούμε…
…Έμενα τότε στην οδό Κυδαθηναίων, στην Πλάκα. Μας ξύπνησαν στις 6 το πρωί εκείνης της Δευτέρας οι σειρήνες. Μας ξάφνιασε το ραδιόφωνο που ανάγγειλε την ιταλική εισβολή και εξέπεμψε το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν. Ξεσπούσε λοιπόν ο πόλεμος με το «ένα εκατομμύριο λόγχες» του Μουσολίνι ενάντια στην αδύνατη Ελλάδα. Ξεκινούσε το… γλέντι!.Γιατί έτσι τον είδαμε τότε τον πόλεμο: Σαν γλέντι! Ούτε φόβος, ούτε κλάψες ,ούτε πανικός, ούτε δισταγμοί....
Στις 8 η ώρα βρέθηκα στο σχολείο μου, στο ιστορικό Α’ Γυμνάσιο Αρένων. Όλοι μαζί, μαθητές και καθηγητές, χυθήκαμε στους δρόμους, τραγουδώντας. Κουρελιάσαμε τη σημαία στην ιταλική πρεσβεία. Στρωθήκαμε στο Α΄ Σώμα Στρατού, απέναντι από τη Βουλή να βάζουμε σφαίρες τις γεμιστήρες των μάνλιχερ. Ανεβήκαμε στη Στρατιωτική Λέσχη στη Ρηγίλλης να κολλάμε μπλε ταινίες στα τζάμια… Αν και ανήλικοι ζητήσαμε να πάμε εθελοντές!…
Όλα αυτά και πολλά άλλα ήταν που ζωντάνεψαν εκείνο το πηγαίο ΟΧΙ των απλών Ελλήνων: Αυθόρμητο, αβίαστο, σθεναρό, αγνά πατριωτικό. Το πρωτοείπε στις 3 το πρωί ο

Ρένα Δούρου: Έτσι μπορείς να κακοποιείς Ιστορία και λογική

Πριν λίγο, στον ιστοχώρο του Μιχάλη Ιγνατίου «http://mignatiou.com» διαβάσαμε το «επετειακό» άρθρο της Ρένας Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», το οποίο είναι δομημένο πάνω στη γνωστή – παλιά και αγαπημένη για την ακρίβεια – συνήθεια του κόμματος: Να χρησιμοποιεί την ελληνική Ιστορία με έναν τρόπο που να το εξυπηρετεί, αφού την παρουσιάζει με τέτοιον τρόπο, ώστε να φαίνεται ότι αποδεικνύει την επιχειρηματολογία του.
Άρα εμείς, οι «καλοί», είμαστε συνεχιστές των λαμπρών ιστορικών στιγμών της χώρας (που να τολμήσει να μιλήσεις έθνος όταν εμπλέκεται στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ…) και όλοι οι υπόλοιποι που τολμάμε να διαφωνούμε, είμαστε κάτι αντίστοιχο των δοσίλογων και των συνεργατών των Γερμανών. Φοβεροί τύποι!

Παρακάμπτουμε για λόγους οικονομίας την αναφορά στον «εφιάλτη που καραδοκεί στη γωνία», που δεν είναι άλλος από τον εφιάλτη «της αποδοχής, ως αναπότρεπτης πραγματικότητας, της ταπεινωτικής κατάστασης εξαθλίωσης ενός λαού», που είναι το αποτέλεσμα των συγκεκριμένων πολιτικών «σκληρής ως απάνθρωπης λιτότητας, με την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών».
Στερείται νοήματος να θέσουμε ξανά το ίδιο θέμα, να τους ζητάς να σου εξηγήσουν ποια είναι η εναλλακτική, να σου δείξουν το χρήμα και άλλα τόσα. Το καλύτερο – πιο λογικό – επιχείρημα που έχουν παρουσιάσει είναι αυτό του… εκβιασμού, με την Ελλάδα να «τραβάει