Σελίδες

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Με πλαστό πτυχίο παριστάνει τον καθηγητή βουλευτής (;)
 Δεν έχει ενδιαφέρον και είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στην ελληνική πραγματικότητα τα πλαστά πτυχία. Το αναρτώ απλά και μόνο για να τονίσω αυτά που έγραφα «εδώ» σήμερα σχολιάζοντας την επιπόλαιη στάση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Δένδια στην Μανωλάδα εκεί προς το τέλος της ανάρτησης. Καθηγητές πανεπιστημίου χωρίς πτυχίο, γιατροί χειρουργοί που το  διδακτορικό το πήραν στο κρεοπωλείο του πατέρα τους, στελέχη της ΚΝΕ σταλμένα με υποτροφία σε κομματικές σχολές προπαγάνδας των τέως «ανατολικών» χωρών που γύριζαν με πτυχία σχολών που ούτε καν τις είδαν στο εσωτερικό τους που  διεκδικούσαν και κέρδιζαν  έδρες  καθηγητών στα πανεπιστήμιά μας μετατρέποντάς  τα σε φυτώρια  και άσυλο ταυτόχρονα αναρχικών και οτιδήποτε  άλλο μπορεί  να φαντασθεί ο νους μας. Και να αναγκάζεται ο σωστός Έλληνας οικογενειάρχης να πεθαίνει της πείνας για να σπουδάσει τα παιδιά του εδώ ή στην αλλοδαπή και με μηδενικό αντίκρυσμα γιατί τις θέσεις που θα διεκδικούσαν τα παιδιά του, τις είχαν καπαρώσει οι επιτήδειοι. Διαβάστε το άρθρο του «Ξυπνήστε ρε!__» για να πληροφορηθείτε, αν θέλετε, το ο όνομα του «κυρίου καθηγητού» και βουλευτού και γιατί όχι, και υπουργού και πρωθυπουργού αύριο-μεθαύριο... «Ήπειρος, η πατρίδα μας»
   
Ψάχνει ψάχνει, αλλά τίποτα ο εισαγγελέας πρωτοδικών Ρόδου Κ. Μπούτσικος...
Χωρίς Ιταλικό πτυχίο ο απατεώνας βουλευτής της Ν.Δ. Μάνος...
Γελά ο κάθε πικραμένος με τις  απανωτές οι ήττες της αριστεράς σε παγκόσμιο επίπεδο...

H Α Μουσολίνι φορά μπλούζα
που γράφει 

«Ο διάβολος φοράει Πρόντι» 
EPA/ALESSANDRO DI MEO
Σε αυτές δεν προσθέτω την συντριπτική ήττα που σε παγκόσμιο επίπεδο περιορίσθηκε μόνο στην Κούβα, την Β. Κορέα και στο ιδιότυπο καθεστώς της Βενεζουέλας , αλλά μόνο τις πρόσφατες ...
Στην Ιταλία η αριστερά και ο υποψήφιος της Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι όχι μόνο κατάφερε με την ρητορική του (πρό των εκλογών) να αναστήσει τον Μπερλουσκόνι , όχι μόνο κατάφερε να βγάλει στην επιφάνεια όλο τον λαϊκισμό των Ιταλών μέσω του Γκρίλο του Κινήματος των Πέντε Αστέρων , αλλά κατάφερε να μήν μπορεί να εκλεγεί ΠΡΟΕΔΡΟΣ στην Ιταλία αν έχει στηριχθεί απ΄αυτήν !!!
Η διαδικασία εκλογής του διαδόχου του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, του οποίου η θητεία λήγει στις 15 Μαΐου, στην ηγεσία του Ιταλικού κράτους, βρίσκεται έτσι και πάλι σε αδιέξοδο.
Ο πρώτος υποψήφιος  Φράνκο Μαρίνι, δεν κατάφερε να εκλεγεί και έτσι προτάθηκε η υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι ...


Γιατί η Ελλάδα δεν μειονεκτεί έναντι της Τουρκίας

(Η απομυθοποίηση ορισμένων «παραδοχών» των ελληνοτουρκικών σχέσεων) του Χαράλαμπου Τσαρδανίδη

Πορτογαλία: Η εξέγερση των αστών

Θα μπορούσε να έχει τίτλο «Η αριστερά καρβέλια ονειρεύεται». Είναι τόσο κολλημένοι οι άνθρωποι της αριστεράς στην ιδέα της «επανάστασης» ώστε παντού βλέπουν να φυτρώνει ο σπόρος της ανατροπής. Το μυαλό τους δεν μπορεί να συλλάβει το γεγονός ότι όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί έζησαν, έστω και από μακρυά, το δράμα  των χωρών που βίωσαν το καθεστώς του «ανύπαρκτου υπαρκτού» σχεδόν το ίδιο έντονα μ' εκείνους. Το έκριναν με καθαρό μυαλό σε αντίθεση με τους αριστερούς που τότε έβλεπαν τον παράδεισο στην Ρουμανία του Τσαουσέσκου ή την Κίνα του Μάο και σήμερα στο καθεστώς της Β. Κορέας. Και διδάχθηκαν! Τόσο μάλιστα που δίνουν και ξαναδίνουν την ευκαιρία στις κυβερνήσεις τους να κάνουν λάθη γνωρίζοντας ότι στο τέλος θα πρυτανεύσει η σύνεση και νοικοκυροσύνη σε όλα τα θέματα που απασχολούν την σύγχρονη Ευρώπη και τους λαούς της χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν θα κριθούν ή δεν θα κατακριθούν, και μάλιστα έντονα, οι όποιοι λανθασμένοι χειρισμοί και ότι δεν θα γίνεται προσπάθεια αλλαγής πλεύσης όπως φαίνεται και από την προ- προηγούμενη ανάρτηση με τον Nigel Farage. Από το σημείο αυτό μέχρι να δώσουμε την χαρά στις μειοψηφίες της αριστεράς να ονειρεύονται «δικτατορίες του προλεταριάτου» ή επανάληψη του πειράματος Ανδρέα Παπανδρέου της περιόδου 1981-1988 πάει πολύ και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Διαβάστε πιο κάτω το άρθρο του Inprecor.gr. «Ήπειρος η πατρίδα μας»

Η άρνηση του συνταγματικού δικαστηρίου να δεχθεί τα μέτρα λιτότητας αποκαλύπτει μια ρωγμή στις οικονομικές ελίτ αλλά και μια μοναδική ευκαιρία ανατροπής.
Αντιμέτωπη με όλο και περισσότερες ανταρσίες όχι πλέον μόνο από τους λαούς αλλά και από τμήματα των αστικών τάξεων βρίσκεται η πολιτική λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο στις χώρες της Ε.Ε. Μετά το ράπισμα που δέχθηκε από την Ιταλία, με την εκλογική άνοδο των ευροσκεπτικιστών του Γκρίλο και του Μπερλουσκόνι, αλλά και την αναταραχή που προκάλεσε το πρώτο «Όχι» της Κύπρου, ήρθε η σειρά της Πορτογαλίας...

Εθνικιστές σε μόνιμη Άνοιξη

του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου 
zafeiropopoΌταν η εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» ανήγγειλε την εκδήλωση για την 21η Απριλίου, στο ξενοδοχείο President, γνωρίζαμε πολύ καλά ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις. Δεν απογοητευτήκαμε στις προβλέψεις μας γι' αυτό! Από το αριστερό left.gr του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη φωνή του συστήματος – Βήμα και από το φτιάχνω το μύθο της Χρυσής Αυγής – Πρώτο Θέμα, όλοι αναφέρθηκαν στην εκδήλωση του «ΕΚ», μιλώντας για χουντοσύναξη, προκλήσεις νοσταλγών και με τα λοιπά τετριμμένα κλισέ.
Δεν είχαμε όμως προβλέψει ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις και από εθνικιστικά ιστολόγια τα οποία αίφνης, κατηγόρησαν όσους διοργανώνουν εκδηλώσεις για την 21η Απριλίου και δεν διοργανώνουν εκδηλώσεις για την επέτειο της ΕΟΚΑ, τη Μάχη των Οχυρών ή τον Περικλή Γιαννόπουλο. Αυτά είπαν και εμείς από τη μεριά μας θυμίζουμε ότι ως εφημερίδα έχουμε διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις και έχουμε τιμήσει ποικιλοτρόπως τα παραπάνω πρόσωπα και γεγονότα. Αυτό το καταθέτουμε όχι με διάθεση απολογητική, αλλά έτσι, για...
"Η ΕΕ έχει γίνει κομμουνιστικό καθεστώς" (vid)

Ο Nigel Farage συνέκρινε την ΕΕ στην τωρινή της μορφή σαν το παλιό σοβιετικό καθεστώς, με τον τρόπο που αρπάζει καταθέσεις ευρωπαίων πολιτών όπως στην Κύπρο.
Με μια παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο και απευθυνόμενος προς τον Όλι Ρεν κατακεραύνωσε την λειτουργία της ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι μετατρέπεται σ ένα κομμουνιστικό καθεστώς στο οποίο δεν υπάρχουν πια όρια. Κάτι σαν την Σοβιετική Ένωση που τελικά οδηγήθηκε σε κατάρρευση. Και χρησιμοποίησε ως επιχείρημα την Κύπρο.
Οι φωνές για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί πλέον η ΕΕ πληθαίνουν και γίνονται πιο δυνατές. Ακόμη και μεσα στο Ευωκοινοβούλιο.
Ξαφνιάστηκε ο Δένδιας από τα γεγονότα της Μανωλάδας. Αν οι ΗΠΑ είχαν υπουργό Δημ. Τάξης σαν τον Δένδια ακόμη θα περίμεναν να τους έλθει προκήρυξη των τρομοκρατών!
  (Αν του έβαζε ο Σαμαράς δύο-τρεις αναπληρωτές υπουργούς για να ανταποκριθεί στο έργο του;)

Αφορμή πήρα από την αμέσως προηγούμενη ανάρτηση της σύλληψης  και του δεύτερου τρομοκράτη στην Βοστόνη αλλά, κυρίως, από την «ηρωική» και απόλυτη δήλωση του Δένδια σχετικά με τα γεγονότα της Μανωλάδας. 
 «Τα γεγονότα στη Μανωλάδα δεν έχουν καμία σχέση με την κουλτούρα του ελληνικού λαού. Κανένα από τα θύματα δεν θα απελαθεί», υπογράμμισε με στόμφο! . 
Θα συμφωνήσω απόλυτα με το πρώτο μέρος της δήλωσής του γιατί πράγματι γεγονότα του είδους αυτού δεν έχουν σχέση με την κουλτούρα μας και είναι κατακριτέα απ' όλους τους Έλληνες όμως, επίσης κατακριτέα είναι και η συνέχεια της δήλωσης. Τι ήθελε να πει ή μάλλον τι ήθελε να δείξει και σε ποιους; 
Και γιατί παρακαλώ να μην απελαθεί κανείς από τα θύματα; Ούτε όταν αποκατασταθεί η υγεία τους; Ούτε και αν αποδειχθεί ότι βρίσκονται παράνομα στην χώρα μας; Ακόμη και αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν εγκληματήσει στην χώρα τους και βρήκαν εδώ το άσυλο που τους παρέχουν τα αλήτικα κόμματα του «συνταγματικού τόξου», τα σκουπίδια ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και τα αποβράσματα της ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; 
Ο Δένδιας έδειξε ξαφνιασμένος από το γεγονός που όμως ήταν αποτέλεσμα μιας γνωστής και συνηθισμένης πρακτικής στην τοπική αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.  Σαν υπουργός όμως Δημόσιας Τάξης (αφήστε αυτές τις βλακείες περί υπουργού Προστασίας του Πολίτη) θα έπρεπε να είχε την πληροφόρησή του και αν δεν την είχε να παραιτηθεί σήμερα κιόλας λόγω ανικανότητας αφού ξηλώσει πρώτα όλον τον μηχανισμό που διοικεί. Αυτός όμως, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, ξαφνιάστηκε όπως ξαφνιάστηκαν δήθεν και τα κόμματα, οι μεγαλοδημοσιογράφοι (της πλάκας εδώ που τα λέμε) και οι ευαίσθητες ΜΚΟ.  
Τελικά είμαστε ένας λαός μονίμως και υποκριτικά  ξαφνιασμένος!!! Πάντα είμαστε ανίδεοι και ποτέ δεν περιμέναμε τέτοια, όποια και αν...

ΕΚΤΑΚΤΟ-Βοστόνη: Συνελήφθη ο ύποπτος Τζοχάρ Τσαρνάγιεφ

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που έχουν συνεχή ροή και μεταδίδουν τα καθέκαστα στο θέμα, ο δεύτερος ύποπτος ως βομβιστής στον μαραθώνιο της Βοστόνης, ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάγιεφ, συνελήφθη από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Ο ύποπτος εντοπίστηκε σε προάστιο της Βοστόνης, μέσα σε βάρκα που ήταν παρκαρισμένη στην αυλή ενός σπιτιού. Οι αρχές είχαν αναφέρει ότι στόχος είναι να συλληφθεί ζωντανός, ώστε να μπορέσουν να φωτίσουν πολλές από τις σκοτεινές πτυχές αυτής της υπόθεσης.
Πλέον, μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι θα λάβουμε απαντήσεις αναφορικά με τα κίνητρα των βομβιστών τσετσενικής καταγωγής από τον ρωσικό Καύκασο. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο νεκρός πλέον αδελφός του είχε ανακριθεί από το FBI μετά από αίτημα «κυβέρνησης» που πίστευε ότι είχε ανάμιξη σε εξτρεμιστικούς ισλαμικούς κύκλους.
Εάν αποδειχθεί ότι η «κυβέρνηση» είναι η ρωσική, τότε η υπόθεση πιθανότατα θα λειτουργήσει ακόμα και προς όφελος των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας…


Χείμαρρος τους παρέσυρε όλους!
Ενημερωτικό Δελτίο από την Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.
Την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του ιστορικού συλλόγου της Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας. Το κίνημα μας με τη στήριξη των φοιτητών σκαρφάλωσε στο 20,3% και με τις 248 ενωτικές ψήφους κερδίσαμε 2 έδρες στο Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Κ.
Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. θέλουμε να ευχαριστήσουμε  όλους τους φοιτητές της Αθήνας που έλαβαν μέρος στην εκλογική διαδικασία ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Ιδιαίτερα όμως θέλουμε να δώσουμε τις ευχαριστίες μας σε όσους μας στήριξαν, ήταν κοντά στο κίνημα και στις ιδέες μας και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη μοναδική ΑΥΤΟΝΟΜΗ – ΑΝΤΙΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ παράταξη στην Αθήνα.
Ενώ οι κομματικές παρατάξεις είχαν αριθμητική πτώση, το ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. είχε αριθμητική άνοδο. Απεδείχθη έτσι πως οι φοιτητές ξύπνησαν, τα μάτια τους έχουν ανοίξει, και έχουν αγανακτήσει με τα κόμματα και τις παραφυάδες τους. Οι εγκληματικοί χειρισμοί του ΔΗΣΑΚΕΛ τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο οικονομικό οδήγησαν...
Σαλαφιστές οι τρομοκράτες της Βοστόνης


Φανατικός μουσουλμάνος σαλαφιστής ΚΑΙ οπαδός ΤΟΥ ισλαμιστή εξτρεμιστή Φέιζ Μοχάμεντ ηταν Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ο 26χρονος Τσετσένος βομβιστής του μαραθωνίου της Βοστώνης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης. 
Σε διαδικτυακό λογαριασμό που φέρει το όνομά του έχουν αναρτηθεί αρκετά βίντεο από ομιλίες του Φέιζ Μοχάμεντ. Ο Φέιζ Μοχάμεντ είναι ένας πρώην λιβανέζος μποξέρ, οποίος κηρύττει μια ακραία εκδοχή του σουνιτικό Ισλάμ η οποία είναι γνωστή ως Salafism. 
 
Ενδεικτικό των ακραίων πεποιθήσεών του είναι το γεγονός ότι το 2010 είχε ζητήσει τον αποκεφαλισμό του Ολλανδού πολιτικού Γκέρτ Γουιλτερς, γιατί ο τελευταίος είχε συγκρίνει τις ακραίες αντιλήψεις του Ισλάμ με την ιδεολογία του ναζισμού. Τρία χρόνια νωρίτερα ο ίδιος είχε προτείνει σε νεαρούς μουσουλμάνους να γίνουν «ιεροί» μαχητές. 
 
Επίσης, στον διαδικτυακό λογαριασμό που φέρει το όνομά του ο 26χρονος έχει βίντεο στα ρωσικά από τον Abdel Hamid al-al-Juhani. Όπως εξηγεί μιλώντας στην αμερικανική ιστοσελίδα η καθηγήτρια Μαίρη Χάμπεκ, ειδική στο Ισλάμ, στο Πανεπιστήμιο John Hopkins ο al-Juhani είναι ένας ιδεολόγος της Αλ-Κάιντα στην Τσετσενία και στον Καύκασο.
 
Ο σαλαφισμός είναι η πιο εξτρεμιστική ισλαμική ιδεολογία και η όλη εξέλιξη επιβεβαιώνει αυτούς που θεωρούν ότι η υποστήριξη των Σύρων ισλαμιστών (οι σαλαφιστές είναι σημαντικός βραχιόνας των ισλαμιστών στην Συρία) από τις ΗΠΑ, μόνο δεινά θα τους προκαλέσει ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΦΕΒΑ ΕΕ Θεσ/νικης 

Αγαπητοί συναγωνιστές και φίλοι,

Το Σάββατο 18 Μαΐου θα πραγματοποιήσουμε αποστολή στην Κλεισούρα της Β. Ήπείρου και αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, θα ανεβούμε στο ύψωμα 731. Θα διανυκτερεύσουμε στην Κόνιτσα. Την Κυριακή 19 Μαΐου θα παραστούμε στην καθιερωμένη εκδήλωση της Ι.Μ. Δρυϊνουπόλεως για την επιτυχή λήξη του Αυτονομιακού Αγώνα της Β. Ηπείρου του 1914 και την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας.

Θα αναχωρήσει πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 18/5 το πρωί στις 7:00. Επιστροφή αργά το απόγευμα της Κυριακής. Τιμή συμμετοχής 50 ευρώ και συμπεριλαμβάνει το πούλμαν και τη διαμονή, ενώ το γεύμα της Κυριακής είναι προσφορά της Ι.Μ. Κονίτσης. Ειδική τιμή για φοιτητές/μαθητές.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να δηλώσουν μέχρι τις 30 Απριλίου απαντώντας στο μήνυμα. Θυμίζουμε ότι πρέπει να έχετε μαζί διαβατήριο ή νέα ταυτότητα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, Καλό Πάσχα,

ΣΦΕΒΑ ΕΕΘ