Σελίδες

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Με πόση ευκολία μπορείς να ασελγήσεις σε μία χώρα όταν απεχθάνεσαι τους κατοίκους της από κούνια; Η Ευα Γεωργίου Παπανδρέου Αποκαλύπτει!



“Μου γράφεις να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα. Τι να κάνω εγώ σε μία χώρα που κατοικείται από οκτώ εκατομμύρια καγκουρώ;”

Ανδρέας Γ. Παπανδρέου
(από επιστολή του στον κουμπάρο του Αδαμάντιο Πεπελάση το 1957)

Με πόση ευκολία μπορείς να ασελγήσεις σε μία χώρα όταν απεχθάνεσαι τους κατοίκους της από κούνια;

Πόσο “ιδιωτική” είναι η ιδιωτική ζωή των δημοσίων ανδρών; Σε ποιο βαθμό δικαιούται η κοινή γνώμη να πληροφορείται για την “κρυφή” ζωή εκείνων που διευθύνουν τις τύχες των λαών;

Διαβάστε τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Εύας Παπανδρέου, πρώην συζύγου του νυν πρωθυπουργού.

Γαλλικά προάστια μετατρέπονται σε περιοχές του Ισλάμ, λέει επιστήμονας


Ο πολιτικός επιστήμονας Gilles Kepel, ειδικός στον μουσουλμανικό κόσμο, διαπίστωσε ότι ισλαμικές πρακτικές εκτοπίζουν όλο και περισσότερο εκείνες του κράτους στη Γαλλία.
Οι τοπικές κοινότητες μεταναστών σε προάστια της Γαλλίας οργανώνονται οι ίδιες όλο και περισσότερο σύμφωνα με τις γραμμές που υπαγορεύει το Ισλάμ, αντί να ακολουθήσουν τις αξίες της κοσμικής δημοκρατίας, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη κοινωνιολογική μελέτη...

Αν στη Θράκη ισχύσει καθεστώς διαφορετικό απ’ ό,τι στην υπόλοιπη Ελλάδα, και με δεδομένη τη συνδιοίκηση της περιοχής ομού με το τουρκικό Προξενείο, ενισχύεται σημαντικά το σενάριο της «Κοσοβοποίησής» της, όταν ωριμάσουν οι συνθήκες.


Η Ειδική Οικονομική Ζώνη φέρνει διχογνωμίες στη Θράκη

Μέσα στην όλη σύγχυση που επικρατεί στη χώρα μας, υπάρχουν πολλά θέματα που εκφεύγουν της προσοχής μας, παίζουν όμως σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία μας. Και δεν εννοώ μόνον αυτά που άπτονται της εξωτερικής μας πολιτικής (και που η ανωφελής επίλυσή τους θα μας δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο μέλλον), αλλά και αυτά της οικονομικής καθημερινότητας.

Ευρασιατική Ένωση vs Ευρωπαϊκής Ένωσης!


Γράφει ο
Ιωάννης Παρίσης
Στις αρχές Οκτωβρίου 2011, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προωθήσει την ίδρυση μιας «Ευρασιατικής Ένωσης». Ο οργανισμός αυτός θα δημιουργηθεί από τη Ρωσία και άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και θα αποτελέσει, κατά κάποιο τρόπο, ανταγωνιστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πρόταση για την δημιουργία Ευρασιατικής Ένωσης ήρθε ένα χρόνο μετά την δημιουργία μιας Τελωνειακής Ένωσης μεταξύ της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν (τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2010), ενώ έχει αποφασιστεί επίσης η λειτουργία Κοινής Οικονομικής Ζώνης από την 1η Ιανουαρίου 2012.

«Δεν μιλάμε για επανασύσταση της ΕΣΣΔ» δήλωσε ο Πούτιν, συμπληρώνοντας ότι

Πλέον η χώρα είναι μία ανοικτή πυορροούσα πληγή και χρειάζεται άμεσα εγχείρηση. Αλλά που θα βρεθεί ο χειρουργός;

"Οι Έλληνες εκπορνεύονται, εγκληματούν και αυτοκτονούν"!Image
Πρώτα μας πτωχεύουν και μετά μας σκοτώνουν ηθικά και σωματικά: Εικόνα μετα-κομμουνιστικής χώρας της ανατολικής Ευρώπης δίνει σήμερα η Ελλάδα μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησής της από την κυβέρνηση Παπανδρέου με την πορνεία, τα ναρκωτικά, τις ανθρωποκτονίες, το AIDS, τις αυτοκτονίες, αλλά και την κατάρρευση του συστήματος υγείας να αποτελούν καθημερινότητα στην χώρα.

Η οικονομική εξαθλίωση και το αυξανόμενο ποσοστό ανεργίας ωθούν περισσότερους πολίτες στην κατάθλιψη και στην εξάρτηση από ουσίες, ενώ οι περικοπές στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες του δημοσίου υποδηλώνουν ότι λιγότεροι άνθρωποι θα μπορούν να επισκεφθούν τον γιατρό τους ή να ζητήσουν άλλη ιατρική βοήθεια.

"Η εικόνα της υγείας στην Ελλάδα είναι ανησυχητική," λέει ο Ντέιβιντ Στάκλερ,

Περί αβλαβών διελεύσεων (η αντίθετη άποψη). Οι κυβερνήσεις εκφοβίζουν τον ελληνικό λαό για να ολοκληρώνουν «αδιαφανείς δρομολογήσεις του ιδρώτα του Έλληνα πολίτη».


 Όπως και Λουκάς στο Geopolitics & Daily News έτσι κι εγώ πολλές φορές έχω δημοσιεύσει θέματα για τα οποία έχω παρεξηγηθεί αλλά αν  ανατρέξετε την ιστοσελίδα, θα διαπιστώσετε ότι απ' αρχής δεν έχω δημοσιεύσει ποτέ και τίποτε για παραβιάσεις του FIR Αθηνών. Το έχω σπουδάσει, λόγω δουλειάς, το θέμα και από πάντα είχα ξεκάθαρες θέσεις. Πολλές φορές έγραψα εδώ αλλά και σχολίασα σε άλλα ιστολόγια ότι επίτηδες οι ελληνικές κυβερνήσεις (βασικά του ΠΑΣΟΚ) αναδεικνύουν το θέμα για δύο, κυρίως λόγους. Ο πρώτος είναι για να κρατούν σε εγρήγορση (τι εγρήγορση, τον εκφοβισμό του επιδιώκουν) τον ελληνικό λαό για την, υπαρκτή είναι η αλήθεια αλλά όχι στις διαστάσεις που της δίνουν, εξ ανατολών απειλή προκειμένου να επιτυγχάνεται ο δεύτερος και κυριότερος λόγος, που είναι  να μπορούν να διαχειρίζονται εξωφρενικά ποσά για εξοπλισμούς. Κατατάσσοντας τα κονδύλια για τις Ένοπλες Δυνάμεις στην κατηγορία του «απορρήτου» δεν έδιναν λογαριασμό στον ελληνικό λαό και ως εκ τούτου ανοίγονταν ο δρόμος για τις «μίζες» και λοιπές αδιαφανείς δρομολογήσεις του «ιδρώτα του Έλληνα πολίτη» ώσπου ανακάλυψαν την «μηχανή» των Ολυμπιακών Αγώνων. Θέλετε και την τελική μου άποψη; Οι ανίκανες κυβερνήσεις είναι ένοχες για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης όλων των στελεχών (βασικά πιλότων της ΠΑ και του ΠΝ ) που έχασαν την ζωή τους όλα αυτά τα χρόνια από το 1974 και μετά, αλλά και, το κυριότερο, για εσχάτη προδοσία που μας έφεραν σ' αυτό το χάλι. Οδυσσεύς                               

 

Δ. Κουλιουριάνος: Το χρέος, ο Ανδρέας και εγώ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών (1982-83) μιλάει για το «προπατορικό αμάρτημα» της υπερχρέωσης της Ελλάδας
 Δ. Κουλιουριάνος: Το χρέος, ο Ανδρέας και εγώ
 Ανοιξη του 1962. Ο Ανδρέας Παπανδρέου επισκέπτεται την Κορώνη της Μεσσηνίας και µένει στο πατρικό σπίτι του φίλου του Δηµήτρη Κουλουριάνου. Είκοσι χρόνια αργότερα (1982) αναθέτει ως Πρωθυπουργός στον παλιό του φίλο (έγκριτο πια οικονοµολόγο και στέλεχος της Παγκόσµιας Τράπεζας) το υπουργείο Οικονοµικών. Η θητεία του Κουλουριάνου ήταν σύντοµη (13 µήνες), γεµάτη από «όχι» σε παροχές που θεωρούσε ότι οδηγούσαν σε νέο δανεισµό. Την περασµένη Τετάρτη «Το Βήµα» τον συνάντησε στο κτήµα του στην Κορώνη. Αγρότης πλέον και οινοπαραγωγός στα 81 του χρόνια, αποκάλυψε άγνωστες λεπτοµέρειες για τη γέννηση της «χιονοστιβάδας του χρέους» και µίλησε για το «καθαρτήριο» που θα οδηγήσει στην επόµενη ηµέρα.

Προγνωστικά εκρήξεων στο Κυπριακό


Ειρήσθω

 Με τον Λάζαρο Μαύρο

Μ Α Κ Ρ Ο Τ Α Τ Η περίοδο οξύτατης πολιτικής κρίσης άνοιξε από τη Δευτέρα 3η Οκτωβρίου 2011 η απόφαση του προέδρου Χριστόφια, ν' αρνηθεί τις αδυσώπητες θεσμικές και προσωπικές πολιτικές ευθύνες που του καταλόγισε το Πόρισμα Πολυβίου (ΠΠ) για τον Όλεθρο της 11ης Ιουλίου και να μην παραιτηθεί. Άγνωστες κι απρόβλεπτες κι επίφοβες είν' οι διαστάσεις κι οι αδόκητες συνέπειες που θα προκαλέσει η ήδη εκρηκτική δυσαρμονία ανάμεσα στην πλειοψηφία του λαού απ' τη μια και στην κυβέρνηση ισχνότατης μεν, άκρως αρχομανούς δε, μειοψηφίας αφ' ετέρου, στη διάρκεια του υπόλοιπου 16μήνου τής προεδρικής θητείας που επιμένει να παραμείνει στην εξουσία.

«Παρχαρομάνα ελάλεσεν» και εμείς, ανταποκρινόμενοι εις το κάλεσμά της, ήλθαμε εδώ εκ μέρους όλων σας, των απανταχού Ποντίων.


Το πήρα από το e-Pontos. Είναι από την θεία λειτουργία στην Παναγία Σουμελά του Πόντου με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Η συγκίνησή μου, αν και μη Πόντιος, είναι μεγάλη που γίνομαι, έστω και δια μέσω φωτο, επισκέπτης της αδούλωτης πατρίδας. Οδυσσεύς

του Θεόφιλου Κωτσίδη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σεμνότητα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011 στην Παναγία Σουμελά του Πόντου, Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και με την συμμετοχή φέτος, του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Δημητρίου και του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα. Παρέστησαν επίσης συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Δράμας Παύλος, ο Αρχιεπίσκοπος Γιαροσλάβ και Ροστώβ Παντελεήμων, εκ της Εκκλησίας της Ρωσίας και ο Επίσκοπος Φασιάνης Αντώνιος, βοηθός Επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος εκατοντάδες προσκυνητών

Πώς φορολογούσαν οι Αρχαίοι;




Πώς φορολογούσαν οι Αρχαίοι;
Εάν οι αρχαίοι Αθηναίοι δεν ήταν μάστορες στην επιβολή και την είσπραξη φόρων, σήμερα ίσως να μην υπήρχε ο Παρθενώνας. Υπερβολή; Κι όμως, χάρη στο χαράτσι που πλήρωναν οι άλλες πόλεις κατά την Α' Αθηναϊκή Συμμαχία -ειδικότερα από το 454 π.Χ., το ένα εξηκοστό του ετήσιου φόρου πήγαινε υπέρ της... θεάς Αθηνάς- ο Περικλής εξοικονόμησε τα χρήματα για να χτιστεί ο περίφημος ναός.

Πριν από 2.500 χρόνια τα κρατικά ταμεία της Αθήνας ήταν γεμάτα, χωρίς...