Σελίδες

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Με ποιο δικαίωμα είναι ο Γιωργάκης πρωθυπουργός της Ελλάδος;

Το θέμα της οικογενειοκρατίας, θέμα γνωστό και πολυσυζη- τημένο από όλους τους Έλληνες μας απασχολεί σχεδόν καθη- μερινά, παντού σχεδόν όπου και να βρισκόμαστε, εξ αιτίας του θράσους μερικών οικογενειών να μας επιβάλουν τους γόνους τους, αξίζουν δεν αξίζουν, με την οικογένεια Παπανδρέου να κρύβει μια επιπλέον ιδιαιτερότητα.Σε όλες τις χώρες του κόσμου ο νεποτισμός (οικογενειοκρατία) είναι ένα φαινόμενο κατακριτέο και καταδικαστέο, σε σημείο μάλιστα που στις σύγχρονες δημοκρατικές δυτικές κοινωνίες να θεωρείται θανάσιμο αμάρτημα, γιος ή κόρη ή ακόμη και ανιψιός να διαδέχεται τον πατέρα (ή μητέρα) και τον θείο σε κυβερνητικά αξιώματα. Το είδαμε να υπάρχει στις "πλέρια δημοκρατικές κοινωνίες" της Κούβας, του Μπαγκλαντές, της Συρίας και της Ελλάδας (φυσικά) όπου γίνεται αποδεκτό κάτι σαν την διαδοχή πχ του πατέρα από τον γιο στην οικογενειακή επιχείρηση.
Με την νοοτροπία αυτή μεγάλωσε ο παππούς και ο πατέρας μου και έτσι μεγάλωσα κι εγώ την κόρη μου. Θεωρώ φυσικό να με κυβερνά ένας Καραμανλής, ένας Παπανδρέου ή να με κυβερνήσει αύριο-μεθαύριο ένας Βενιζέλος έστω και εκ κλεψεπωνυμίας (μάλλον αδόκιμος ο όρος αλλά δεν βρίσκω άλλον για την περίπτωση του χοντρού ΥΕΘΑ).
Στην περίπτωση όμως Παπανδρέου το πράγμα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.
Επί τρεις (ή μήπως τέσσερις) γενιές στην οικογένεια αυτή οι μητέρες είναι αλλοδαπές.
Πόσο πια ελληνικό αίμα κυκλοφορεί στις φλέβες των παιδιών του Ανδρέα;
Πόσο Έλληνας μπορεί να αισθάνεται μετά από τόσες επιμειξίες ο Γιωργάκης μας;
Και ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει που ενώ τα κουτσομιλά τα ελληνικά, δεν μπορεί να τα καταλάβει; Και δεν φθάνει που δεν καταλαβαίνει τα ελληνικά. Δεν καταλαβαίνει και τους Έλληνες και όταν αύριο-μεθαύριο (πάντως πολύ σύντομα) θα κρύβεται στις ΗΠΑ θα αναρωτιέται γιατί τον διώξαμε ενώ αυτός είχε τις καλύτερες προθέσεις (για το ΔΝΤ).
Αλλά τι να περιμένει κανείς από κάποιον που τον μεγάλωσε μια μητέρα Αμερικανο-Βουλγάρα και τον πατέρα του τον είχε μεγαλώσει μια Πολωνίδα (ή μήπως Λετονή;).
Σήμερα λέμε ότι τα παιδιά των πλουσίων (και όχι μόνον) δεν μιλούν καλά τα ελληνικά ή τα μιλούν με φιλιππινέζικη προφορά επειδή οι άτυχοι γονείς αναγκάσθηκαν να αναθέσουν σε ξένες την φύλαξη των παιδιών τους, ιδίως αν εκλείπουν οι παππούδες, με σοβαρές επιπτώσεις στην προσωπικότητά τους και αυτό είναι κάτι που θα φανεί αργότερα.
Είναι, λοιπόν, δυνατόν η Μαργαρίτα να μεγάλωσε διαφορετικά τα παιδιά της την στιγμή που, 60 χρόνια τώρα, δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να μάθει τα ελληνικά;
Σε ποια γλώσσα τον νανούριζε;
Σε τι γλώσσα και τι είδους παραμυθάκια του έλεγε;
Είμαι σίγουρος ότι οι αρχαίες Σπαρτιάτισσες θα ντρέπονταν για την κατάντια της Ελλάδας τόσο όσο ντρέπονται και οι σημερινές απόγονοί τους.
Το ότι η Ιστορία αναφέρεται στις αρχαίες Σπαρτιάτισσες δεν το κάνει απλά για να αναφέρει ένα γεγονός. Θέλει να μας πει ότι την αγωγή στα παιδιά την δίνει η Ελληνίδα Μάννα και όχι ο πατέρας. Τον πατέρα η μητέρα τον φέρνει σαν παράδειγμα και ο πατέρας οφείλει να είναι το παράδειγμα.
Η μάννα όμως διαπαιδαγωγεί !
Η μάννα κάνει τον γιο Έλληνα και αυτή τον στέλνει στον θάνατο για την άλλη μανούλα, την Ελλάδα (Πρωταγόρας Παλληκαρίδης).
Η μάννα θα του μάθει την γλώσσα, αυτή θα του κρατήσει το βιβλίο (ας είναι αγράμματη, λειτουργεί το ένστικτο) για να πει το μάθημα το παιδί της και αυτή θα το μάθει να κάνει τον "σταυρό" του.
Αυτή θα του μιλήσει για τον Ελληνισμό και για την θρησκεία και αυτή θα τον διδάξει να διεκδικεί το δίκιο της φυλής.
Τι είδους διαπαιδαγώγηση έκανε και τι θα μπορούσε να κάνει κάνει η Μαργαρίτα στα παιδιά της;
Τους μίλησε για την Ελληνική Μυθολογία και Ιστορία;
Για τους αγώνες των Ελλήνων;
Για την μακραίωνη σκλαβιά στους Τούρκους;
Τους μετέδωσε το μίσος για κάθε τι τουρκικό;
Είχε την δυνατότητα να το κάνει και άλλωστε γιατί να θέλει;
Αυτή, όπως είπα και πιο πάνω, εξήντα χρόνια δεν έμαθε Ελληνικά και αυτό με προσβάλει γιατί θα πρέπει να μην ήθελε την στιγμή που ένας Ζυλ Ντασέν τα μιλούσε άψογα σε πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα αλλά και Μπάγεβιτς της ΑΕΚ περισσότερες προόδους έκανε απ' αυτή. Θα της έφταναν βλέπετε, οι τεμενάδες του Παπανδρεϊκού (και όχι μόνον) περίγυρου που ήταν όλοι "του εξωτερικού". Το πολύ-πολύ λοιπόν να τους μίλησε για την ιστορία της αμερικάνικης αυτοκρατορίας και το πόσο υπερήφανοι θα πρέπει να νιώθουν σαν αμερικανοί πολίτες και το γεγονός αποδεικνύεται από το ότι η Σοφούλα Παπανδρέου αμέσως μετά τον χωρισμό της διαμένει μόνιμα στις ΗΠΑ ή στον Καναδά γιατί εκείνες αισθάνεται πατρίδες. Εκεί η οικογένεια έχει τα ιδιόκτητα εμπορικά κέντρα και τις λοιπές μπίζνες (Τράγκας από ραδιοφώνου).
Και μια και μιλάμε για εμπορικά κέντρα, που βρήκε τα λεφτά ο Ανδρέας όταν για ένα "κωλόσπιτο" δανείστηκε από Παπούλια (πρόεδρο) μέχρι και μεγαλεμπόρους όπλων (μόνο;).
Γιατί λοιπόν να μην ντρέπομαι για τον πρωθυπουργό που έχω;
Με προσβάλλει ο τρόπος που με διαβάλλει στην παγκόσμια κοινή γνώμη.
Με προσβάλλει ότι τις ηλίθιες έως προδοτικές διακυβερνήσεις πατέρα και γιου τις πληρώνω εγώ και θα τις πληρώσει πολύ περισσότερο η κόρη μου.
Με προσβάλλει το ότι η μάννα του, μεθοδευμένα και επαγγελματικά, συνήργησε στο να θιγούν πατροπαράδοτες αξίες όπως η οικογένεια, υπό το πρόσχημα της απελευθέρωσης της Ελληνίδας και ποιος δεν θυμάται τις ΕΓΕς και τις αφρίζουσες πρασινοφρουρίνες της εποχής.
Και τώρα που το σκέφτομαι...
Μήπως ήταν οργανωμένο σχέδιο τριακονταετίας και βάλε, η απορρύθμιση της Ελλάδας μας με εκτελεστικό όργανο τον Ανδρέα και τους επιγόνους του;
Με προσβάλλει που μας φέρνει το κάθε ξένο λαμόγιο για να μας σώσει παρέχοντας τις ύποπτες συμβουλές του. Γιατί; Δεν έχουμε εμείς αξιόλογα στελέχη; Όχι απ' ότι λέει η ανατροφή του.
Κι ας έχουν οικοδομήσει τις μεγαλουπόλεις όλου του κόσμου Έλληνες πολεοδόμοι.
Κι ας δίνουν τα φώτα τους σε ξένες κυβερνήσεις Έλληνες οικονομολόγοι.
Κι ας διδάσκουν στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου ΄Ελληνες καθηγητές.
Ο Γιωργάκης δεν ξέχασε ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε Τζέφρυ. Αισθάνεται κοσμοπολίτης (άπατρις) και το διακηρύσσει για να πεισθούν να του μοιάσουν τα βούρλα οι ΠΑΣΟΚοι ώστε να ξεπουλήσει πιο εύκολα ό,τι απέμεινε από την "Έρμη Ελλάδα".
Αισθάνεται μειονεκτικά γιατί δεν έχει ιδανικά και θέλει να μας μεταδώσει το κόμπλεξ του.
Αισθάνεται άβολα γιατί πρωθυπουργεύει σε έναν λαό που δεν τον εκτιμά και νιώθει ότι και ο λαός του το ανταποδίδει στα ίσα, ενώ αντίθετα τον σαγηνεύει η προεδρία της Σοσιαλδιεθνούς και ξοδεύει τα χρήματα του ελληνικού λαού σε κινήσεις που έχουν όφελος μόνο στο πρόσωπό του.
Προαλείφεται μήπως για αξιωματούχους του ΟΗΕ; Και μένα τι με νοιάζει; Εγώ τον θέλω (η καρδούλα μου το ξέρει) να λύνει τα προβλήματα του ελληνικού λαού και όχι τις εμφύλιες έριδες δύο σημιτικών λαών (Ισραηλινών-Παλαιστινίων), άσε που κι εκεί τα πρόκοψε.
Εγώ τον θέλω να έχει το κέντρο βάρους του εκεί που το έχει κάθε άνδρας (να είναι δηλαδή άνδρας με αρχ....α) και όχι εκεί που του λέει η αμερικανίδα mother του και τα ΝΔΤ, ΗΠΑ, ΕΚΤ, ΕΕ και λοιπό φασισταριό

H τρόικα ανέβαλε τα νέα μέτρα μπας και σωθεί το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές

Ακούγαμε χθες στο Megaλο Δελτίο Τύπου της κυβέρνησης την καταπληκτική είδηση ότι «ο Γ. Παπανδρέου ενδέχεται να μεθοδεύει πρόωρες εκλογές». Σιγά την ανακάλυψη θα μου πείτε, το Antinews το φωνάζει …μήνες τώρα. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα . Είναι στην αιτιολογία της “είδησης” και στην προσπάθεια του καναλιού να παρουσιάσει τον ΓΑΠ σαν …ηρωικά αμυνόμενο στις πιέσεις της Τρόικας. Ακούσαμε έτσι, μεταξύ άλλων, ότι ο Γ. Παπανδρέου θα προσφύγει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές «σε μια δημόσια ηρωική σύγκρουση με τους δανειστές … εξαιτίας της πίεσης που ασκεί η Τρόικα για τα μέτρα».
Ποια είναι η αλήθεια;
Το ΠΑΣΟΚ δεν πάει καθόλου καλά στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ιδιαίτερα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το τελευταίο γκάλοπ της RASS για το «Παρόν» το 81,6% διακατέχεται από αρνητικά έως πολύ αρνητικά συναισθήματα για την κυβέρνηση, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι τις ίδιες απαντήσεις δίνουν και οι 2 στους 3 ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (64,6%). Από την άλλη, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse (Τύπος της Κυριακής) το 71% απαντά ευθέως ότι “υπήρχε τρόπος να αποφύγει η χώρα την προσφυγή στην τρόικα”. Παράλληλα σημειώνεται διαρκής μείωση της ψαλίδας ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου.

Την ίδια στιγμή το ενδεχόμενο βαριάς ήττας του Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής προκαλεί σοβαρούς κραδασμούς στην κυβέρνηση, επειδή θα ισοδυναμεί με καταψήφιση της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού στην πολυπληθέστερη περιοχή της χώρας, όπου κατοικεί ο μισός πληθυσμός.

Τι θα σημαίνει αυτό; Ότι ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του θα έχουν απέναντί τους την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού και κατά συνέπεια δεν θα μπορούν να πάρουν νέα μέτρα.

Έτσι θέλοντας και μη οι λογιστές της Τρόικας και προκειμένου να μην “χάσουν” το πουλέν τους συμφώνησαν να αναβάλλουν τα μέτρα για μετά τις εκλογές.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου της Eurostat ότι τα στοιχεία για το ελληνικό έλλειμμα θα δημοσιευθούν στις 15 Νοεμβρίου και όχι στις 22 Οκτωβρίου. Δηλαδή αμέσως μετά την λήξη των εκλογών και όχι πριν.

Χθες επίσης ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αναγκάστηκε να δηλώσει δημοσίως ότι δεν πρόκειται να ληφθούν επιπλέον μέτρα, ούτε θα υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων. Για να πάρει την απάντηση από τη ΝΔ: «Μήπως οι διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού, ότι δεν θα θιγούν μισθωτοί και συνταξιούχοι, ισχύουν μόνο μέχρι και τις εκλογές; Διότι τα μηνύματα που έρχονται, από όλες τις πλευρές, δείχνουν ότι προγραμματίζεται η λήψη νέων επώδυνων μέτρων”.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του Antinews στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα που προηγήθηκαν, ο κ. Παπανδρέoυ απείλησε ότι θα κάνει πρόωρες γενικές εκλογές το Νοέμβριο τις οποίες βεβαίως και θα … χάσει. Παράλληλα το περιβάλλον του Μαξίμου διέρρεε ότι το σχέδιο του εκλογικού νόμου είναι έτοιμο και στα χέρια του πρωθυπουργού.

Προκειμένου λοιπόν να μην “χάσει” τον Γιώργο (και που να βρει άλλο) η Τρωικά δέχθηκε να αναβληθεί η λήψη των νέων μέτρων για μετά τις εκλογές – απόδειξη η χθεσινή ανακοίνωση της Eurostat που προαναφέραμε.

Με άλλα λόγια, θέλοντας και μη, η Τρόικα έδωσε μια ανάσα στην Κυβέρνηση του Μνημονίου προκειμένου να αντέξει κάπως στις εκλογές που έρχονται και να μην υποστεί συντριπτική ήττα προκειμένου να εφαρμόσει τα νέα μέτρα εξόντωσης του ελληνικού λαού.
Τα νέα μέτρα
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα μέτρα που αναβλήθηκαν για μετά τις εκλογές είναι, μεταξύ άλλων:

1. Αύξηση του ΦΠΑ από 11 σε 13%, ή 23 σε 25%, ανάλογα με την κατηγορία που επιλεγεί τελικά.

2. Εξίσωση προς τα κάτω των δημοσίων υπαλλήλων με τον ιδιωτικό τομέα.

3. Αύξηση 13,6% στα τιμολόγια; της ΔΕΗ (απο 1/1/2011)

4. Αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

5. Αύξηση των αντικειμενικών αξιών.
antinews


ΖΑΜΑΝ: Η Αθήνα συζητά υφαλοκρηπίδα, εναέριο χώρο και χωρικά ύδατα!!!

Από Factorx | Πεμ. 21 Οκτ 2010, 21:43 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.
Διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τα περί μυστικής διπλωματίας Αθήνας-Άγκυρας που γράφουμε προηγουμένως: Μυστικός διάλογος με την Τουρκία για το μοίρασμα του Αιγαίου.
Βιάστηκε όμως επειδή την ίδια ώρα η τουρκική εφημερίδα “Ζαμάν”, επικαλούμενη “διπλωματικές πηγές” αναφέρει ότι “μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει αποτέλεσμα σε κάποια ζητήματα αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο”.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι “τους τελευταίους μήνες σημειώνεται πρόοδος στις διερευνητικές επαφές, όπου εξετάζονται θέματα, όπως η υφαλοκρηπίδα, ο εναέριος χώρος και τα χωρικά ύδατα. Είναι άξια προσοχής η μείωση των αναφορών των ελληνικών ΜΜΕ και των παραπόνων των Ελλήνων πολιτικών σχετικά με το Αιγαίο. Παρ’ ότι η Αθήνα χρησιμοποιεί συγκρατημένη γλώσσα, διπλωματικές πηγές υπογραμμίζουν ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα σημειωθεί πρόοδος σε κάποια ζητήματα αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα. Η δήλωση του Ερντογάν ότι ενοχλείται από τις πτήσεις πάνω από τα νησιά, βρήκε θετική ανταπόκριση στην Αθήνα. Η συμφωνία που θα επέλθει με την επίλυση του προβλήματος του Αιγαίου, μπορεί να επιφέρει την αξιοποίηση του πλούτου του Αιγαίου σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, μιας θάλασσας όπου η Τουρκία και η Ελλάδα επιθυμούν να δουν ως περιοχή ειρήνης και φιλίας”.
Με άλλα λόγια η τουρκική εφημερίδα επιμένει ότι γίνεται διάλογος και ότι “εξετάζονται θέματα, όπως η υφαλοκρηπίδα, ο εναέριος χώρος και τα χωρικά ύδατα (!!!).
Μήπως συζητάνε και τα σύνορα στην Λάρισα; Τι άλλο θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε

Στο μεταξύ, σε ερώτηση που έγινε προς τον πρώην εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ και ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο για το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις τουρκικές προτάσεις για κώδικα συμπεριφοράς στο Αιγαίο, απάντησε:

«Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί είναι μείζων. Ειδικά εν όψη της επίσκεψης του κ. Ερντογάν θα πρέπει να διευκρινιστεί άμεσα και πλήρως. Όχι από υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά από την πολιτική ηγεσία, τόσο του Υπουργείου Εξωτερικών όσο και από την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας. Θα πρέπει επιτέλους να καταστεί σαφές τί και από ποιούς συζητείται εδώ και ένα χρόνο στο διάλογο με την Άγκυρα».
antinews

Την διάλυση του ΔΝΤ επιδιώκει ο πρόεδρος της Τσεχίας!

Ο τσέχος πρόεδρος Βάκλαβ Κλάους, πρώην φιλελεύθερος οικονομολόγος, εξαπέλυσε χθες από την Πράγα σοβαρές επικρίσεις κατά του ΔΝΤ, το οποίο κατά δήλωσή του θα επιθυμούσε «να διαλύσει, ή να ανασυγκροτήσει εκ βάθρων». «Είμαι πεπεισμένος πως το ΔΝΤ θα πρέπει να διαλυθεί, ή να ανασυγκροτηθεί εκ βάθρων, το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο Κλάους, διαπρύσιος αντίπαλος της οικονομικής επιτήρησης. «Ελπίζω να μου επιτρέψετε να πω κάτι επικριτικό και πολιτικός ανορθόδοξο: θεωρώ το ΔΝΤ ως ένα βάρβαρο απομεινάρι της κεϋνσιανής εποχής και του καθεστώτος της σταθερής ισοτιμίας», τόνισε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο τσέχος πρόεδρος. Σύμφωνα με τον Κλάους, το ΔΝΤ δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των μέτρων που θέτει σε εφαρμογή.
«Εάν εξακριβωθεί πως οι προτάσεις, ή οι πρωτοβουλίες του, είναι σφαλερές, κάτι που εύκολα μπορεί να συμβεί, ποιος θα είναι υπεύθυνος. Σαφώς όχι το ΔΝΤ», πρόσθεσε. Γνωστός για τα ευρωσκεπτικιστικά του αισθήματα ο Κλάους δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί και κατά του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. «Η θέσπιση ενός ενιαίου νομίσματος και μίας ενιαίας ισοτιμίας για 16 οικονομίας, που διαφέρουν σε πολλά επίπεδα, δεν ήταν μία λελογισμένη λύση», τόνισε ο Κλάους, για τον οποίον το ευρό «μπορεί μεν να ξεπεράσει την παρούσα οξεία κρίση του», αλλά η «μακροπρόθεσμη κρίση του μέλλει να συνεχισθεί». «Πρόκειται να πληρώσουμε ένα πολύ υψηλό τίμημα για τη συνέχεια αυτής της εμπειρίας. Εμείς, που ζούμε στην Ευρώπη, είμαστε καταδικασμένοι, όπως και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, να ζούμε σε μία εποχή καχεκτικηής οικονομικής ανάπτυξης, εάν όχι μίας τελμάτωσης», τόνισε εμφατικά ο Κλάους.

i-reportergr , Ethnika Themata

Ντροπή μας: Δραματικό SOS για το Νταού


Παιδιά και έφηβοι με ψυχικά νοσήματα ζουν στον ίδιο χώρο με εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα παιδιά, ενώ σε θαλάμους 8 ατόμων συγκατοικούν 12 άτομα 

Μία σύγχρονη «Λέρος» αναβιώνει στο «Νταού» Πεντέλης. Το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής έχει μετατραπεί σε χώρο υποδοχής και παραμονής έως και χρόνιας ιδρυματικής εγκατάλειψης παιδιών με νευρολογικά, ψυχιατρικά ή απλά κοινωνικά προβλήματα. Οι μικροί ασθενείς εισάγονται ως παιδιά και παραμένουν στο ίδρυμα ως ενήλικοι, καθώς δεν μπορούν να απορροφηθούν από άλλες δομές.

Πολλά νοσηλευόμενα παιδιά γίνονται ενήλικοι ασθενείς με το Νταού Πεντέλης να μετατρέπεται σε ένα μικρό άσυλο

Οκτάχρονα μένουν μαζί με 18χρονους και σε έναν θάλαμο με οκτώ κρεβάτια συγκατοικούν έως και 12 άτομα. Παιδιά και έφηβοι με ψυχικά νοσήματα διαβιούν στον ίδιο χώρο με εγκαταλειμμένα ή κακοποιημένα παιδιά. Η πολιτεία γνωρίζει το πρόβλημα, ενώ καταγγελίες έχουν φτάσει και στον Συνήγορο του Πολίτη.

Τη δραματική αυτή εικόνα περιέγραψαν χθες η πρόεδρος της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας κ. Αλίκη Γρηγοριάδου, οι διευθυντές του νοσοκομείου κ. Ειρήνη Τσανίρα και Δημήτρης Γεωργιάδης και ο Συνήγορος του Παιδιού κ. Γιώργος Μόσχος. 
Οι επιστήμονες ανέδειξαν την αδυναμία του συστήματος ψυχικής υγείας, λέγοντας ότι σε συνδυασμό με την απαραίτητη για το εξιτήριο των παιδιών σύμφωνη γνώμη των οικείων τους, έχει μετατρέψει το νοσοκομείο σε ασυλικό χώρο. Η πλειονότητα των οικογενειών -είπαν- είναι απρόθυμη να δεχθεί πίσω τα παιδιά με προβλήματα.
Πολλοί νοσηλευόμενοι γίνονται ενήλικοι ασθενείς, σε μία μονάδα που ασφυκτιά και συνεχώς υποβαθμίζεται. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι αριθμητικά οριακό. Ο χώρος είναι απομακρυσμένος από τον κοινωνικό ιστό και όλα αυτά δεν επιτρέπουν να εξασφαλιστεί ένα θεραπευτικό περιβάλλον.
Αντίθετα, δημιουργεί συνθήκες ψυχικού συνωστισμού, αδιαπέραστου από κάθε θεραπευτική δεοντολογία και πρακτική.  

Οι γιατροί ανέφεραν ότι από θεράποντες, γίνονται μάρτυρες κακοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού των νοσηλευόμενων. Η έλλειψη παράλληλων δομών διασύνδεσης με την κοινότητα ή με νοσοκομείο, έχει μετατρέψει τη μονάδα σε ένα μικρό άσυλο.
Η κατάσταση αυτή -εξηγούν- οδηγεί σε παραβίαση βασικών δικαιωμάτων των εφήβων, οι οποίοι παραμένουν στη μονάδα χωρίς να έχουν ανάγκη νοσηλείας. Παραβιάζει, επίσης, τα δικαιώματα των παιδιών με ψυχικές διαταραχές, τα οποία χρειάζονται αντιμετώπιση, αλλά οι γονείς τους αποθαρρύνονται από το να τα εισάγουν στο νοσοκομείο.
Ψυχική υγεία
Σε εκκρεμότητα η μεταρρύθμιση
Στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής αναμένεται να καταργηθεί οριστικά και τα παιδιά θα μεταφερθούν σε οικοτροφεία αποασυλοποίησης και ξενώνες. Για να πάψει, όμως, να δέχεται περιστατικά, πρέπει να αναπτυχθούν θέσεις επείγουσας παιδοψυχιατρικής στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Με βάση τον σχεδιασμό, τα τμήματα αυτά έπρεπε να έχουν δημιουργηθεί από το 2006, αλλά το θέμα βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα.
Τον περασμένο Ιούνιο η παιδοψυχίατρος κ. Παρσένια Παπανικολάου ενημέρωσε με επιστολή της τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Κατόπιν εντολής του Προέδρου, αντίγραφο της επιστολής της έχει σταλεί στο υπουργείο Υγείας, με την παράκληση να εξεταστεί το θέμα.
Ολόκληρη η δημοσκόπηση για την περιφέρεια Ηπείρου όπως δημοσιεύτηκε χθες στον Ε.Τ.
paspartu

Η γαλανόλευκη απόχρωση ενός χάρτη και η σταδιακή εγκατάλειψη του καναπέ

 
Τελικά οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου σχεδόν έχουν απολέσει τελείως τον αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα, όχι μόνο λόγω της ουσίας του διλήματος που μπαίνει στο τραπέζι αλλά και από τον τρόπο που τοποθετούνται τα κόμματα απέναντι στο δίλλημα.
Η συγκεκριμένη διαπίστωση αφορά φυσικά λιγότερο στην εκλογή του εκάστοτε Δημάρχου, κορυφώνεται όμως όσον αφορά στην εκλογή Περιφερειάρχη. Η εκλογή δε Περιφερειάρχη στην οποία τα πολιτικά κριτήρια εκρήγνυνται σε σημαντικότητα είναι η Περιφέρεια Αττικής.
Την Κυριακή των εκλογών ο χάρτης της συγκεκριμένης περιφέρειας με όρους ΜΜΕ φαίνεται ότι θα είναι ή Άσπρος ή Μπλε ή Πράσινος. Συνήθως όλοι ψάχνουν να προβλέψουν το αποτέλεσμα στηριζόμενοι στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις. Ξεχνούν όμως όλοι ότι...
η πιο ευάλωτη πρόβλεψη αποτελεσμάτων αφορά λιγότερο στις Εθνικές εκλογές και στις Ευρωεκλογές αλλά πολύ περισσότερο στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Οι εμπειρίες του παρελθόντος το επιβεβαιώνουν με στοιχεία.
Επιπλέον στην παρούσα συγκυρία έχει προστεθεί ένας ακόμα παράγων, ασυνήθιστος για τα μέχρι σήμερα δεδομένα, που είναι η «τερατώδης» ποσότητα ψηφοφόρων οι οποίοι δεν τοποθετούνται. Με βάση τα αδιευκρίνιστα ποσοστά τυπικά όλα είναι ανοικτά. Με βάση επίσης τις πολύ χαμηλές συσπειρώσεις των υποψηφίων πάνω στα κόμματα που τους υποστηρίζουν τυπικά όλα γίνονται ακόμα πιο ανοικτά.
Στις σοβαρές όμως αναλύσεις με στόχο την πρόβλεψη, κυρίαρχο ρόλο παίζουν όχι μόνο τα ποσοστά σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά κυρίως τα κριτήρια που θα παίξουν ρόλο και πάνω από όλα η φορά εξέλιξής τους.
Ο «βαθμός ενδιαφέροντος» για τις εκλογές, το κριτήριο «πρόσωπο» ή «κόμμα», το κριτήριο «αυτοδιοικητική επιλογή» ή «πολιτική επιλογή» ή «και τα δύο», ο «βαθμός αναγνωρισιμότητας» των υποψηφίων, η «συσπείρωση» των υποψηφίων στα κόμματα υποστήριξης και τελευταίο αλλά ίσως το πιο σημαντικό, η υπόθεση του «μνημονίου και της κρίσης», αποτελούν τα κεντρικά διλλήματα.
Συνολικά αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ο χάρτης έχει εν δυνάμει «άσπρη» απόχρωση, ενώ τα άλλα δύο χρώματα (Μπλε – Πράσινο) έχουν δημιουργήσει ένα πολύ εκρηκτικό ντέρμπυ με το μπλε να έχει όλες τις υποδομές δυναμικής με το μέρος του, ενώ το πράσινο σοβαρούς κινδύνους απωλειών.
Η εξέλιξη του ντέρμπυ όμως μπορεί να επηρεάσει λίγο ή πολύ την απόχρωση του άσπρου στον πρώτο γύρο.
Όσο οι ψηφοφόροι αποκτούν διάθεση ανασηκώματος από τον καναπέ, ο χάρτης αποκτά χροιές γαλάζιου ενώ η πολιτική ηρεμία πρασινίζει τον χάρτη. Η φορά όμως φαίνεται να είναι η σταδιακή εγκατάλειψη του καναπέ.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη φορά σημαντικότητας της επιλογής λόγω «κόμματος» που συνεχώς ανεβαίνει καθώς όλοι φροντίζουν η εκλογή στην Περιφέρεια Αττικής να πολιτικοποιείται σε καθημερινή βάση όλο και περισσότερο με αντίστοιχη ενίσχυση λόγω αυτού του γεγονότος, στο μπλε χρώμα του χάρτη.
Η συνεχής δε αύξηση της σημαντικότητας του κριτηρίου «αυτοδιοικητική και ταυτόχρονα πολιτική επιλογή» επαναφέρει το γαλάζιο στο προσκήνιο.
Στις δύο εβδομάδες που απομένουν η υπόθεση της «αναγνωρισιμότητας» των υποψηφίων όχι μόνο σε επίπεδο ποσότητας, αλλά και σε επίπεδο ποιότητας προσωπικών χαρακτηριστικών, βιογραφικού και θέσεων, αναδεικνύει τα πολύ μεγάλα αποθέματα του μπλε το οποίο φαίνεται να παίζει σοβαρά στο ντέρμπυ χωρίς μάλιστα να έχει ακόμα πιάσει το ύψος πτήσης των άλλων δύο χρωμάτων σε αυτόν τον τομέα. Συνεπώς η συμβολή του παράγοντα «αναγνωρισιμότητα» στο μπλε του χάρτη «έπεται» δημιουργώντας δυναμική απωλειών στο άσπρο και το πράσινο.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη κομματική πειθαρχία και συσπείρωση σε σχέση με την αδιευκρίνιστη ψήφο. Φαίνεται μέσα στο καθαρά πολιτικό κλίμα που επικρατεί ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι σημαντικός παράγων που επίσης αναδεικνύει σημαντικά αποθεματικά για το μπλε του χάρτη.
Τέλος το βαρύτερο δίλλημα με τα σημερινά δεδομένα είναι η στάση του εκλογικού σώματος απέναντι στην πιθανή ή μη αντιμνημονιακή ψήφο. Η συγκεκριμένη ψήφος ως είναι αναμενόμενο φέρνει πιο κοντά το μπλε με το άσπρο δημιουργώντας τη γαλανόλευκη απόχρωση του δεύτερου γύρου. Οι εξελίξεις μάλιστα δείχνουν ότι η αντιμνημονιακή ψήφος τείνει να είναι η κρατούσα.
Δημοσκοπικός
paspartu

Τον είδαν ηλίθιο και τον κουμαντάρουν όπως θέλουν. Τι μπορεί να συζητήσει ο Γιωργάκης;

Εκκρεμότητες στο Αιγαίο στο επίκεντρο για Παπανδρέου-Ερντογάν

Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, που πραγματοποιείται στο περιθώριο του Συνεδρί- ου για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο, είναι άτυπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα". Ωστόσο, δεν παύει να έχει το συµβολισµό της, καθώς αυτή αποτελεί τη δεύτερη επίσκεψη που πραγµατοποιεί στην Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους τελευ -ταίους έξι µήνες. Στο μεταξύ, η ανακοίνωση της υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, για πρόθεση της Τουρκίας να προχω -ρήσει σε έρευνες για εξόρυξη πετρελαίου βορείως της Κύπρου αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στις διμερείς σχέσεις και τις σχέσεις της Τουρκίας με την Κύπρο.
Με την έκθεση προόδου της Κομισιόν να πλησιάζει, η Άγκυρα επιδιώκει να προβάλει στη διεθνή κοινότητα την προσέγγιση με την Ελλάδα, επισημαίνοντας μάλιστα πως υπάρχουν απτά αποτελέσματα από αυτή. H νέα επίσκεψη Ερντογάν, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, αποτυπώνει τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η Ελλάδα έθεσε στον Άντερς Φογκ Ράσμουσεν τόσο το ζήτημα της Λήμνου (δεν συμπεριλαμβάνεται στους σχεδιασμούς ασκήσεων του ΝΑΤΟ), όσο και το θέμα της υποβολής πτήσης στο FIR Αθηνών όλων των τουρκικών πολεµικών αεροπλάνων που πετούν στο Αιγαίο σύµφωνα µε τις πρακτικές που εφαρµόζονται σε όλες τις χώρες της Συµµαχίας και της Ε.Ε.
Η τουρκική εφημερίδα "Ζαμάν" σε δημοσίευμά της διέρρευσε πως μέχρι τέλος του χρόνου θα υπάρξει αποτέλεσμα σχετικά με την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο. Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι η επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο μπορεί να επιφέρει την αξιοποίηση του πλούτου του σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, αναμένεται να ζητήσει να γίνουν θετικές ενέργειες για την "τουρκική μειονότητα" της Θράκης. Μάλιστα, η Άγκυρα χρησιμοποιεί το επιχείρημα ότι προέβη σε κίνηση καλής θέλησης, επιτρέποντας την τέλεση θείας λειτουργίας μία φορά το χρόνο στη Μονή της Παναγίας της Σουμελά στην Τραπεζούντα, χορηγώντας τουρκική υπηκοότητα σε ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη ζωή του Πατριαρχείου μητροπολίτες. Σε αντίθεση µε τις προσδοκίες της τουρκικής πλευράς γράφει η "Ζαµάν", «η Αθήνα δηλώνει ότι το µειονοτικό αποτελεί εσωτερική της υπόθεση».

Ο Παπατζής, γιος του Παπατζή κυβερνά και οι Έλληνες δυστυχούν


Η υπαγωγή στο ατιμωτικό για τη χώρα και εξοντωτικό για το λαό καθεστώς του Μνημονίου με το ΔΝΤ και την ΕΕ ήταν προαποφασισμένη (!) από τον Γιώργο Παπανδρέου και όχι αποτέλεσμα της κακής κατάστασης ορισμένων θεμελιωδών οικονομικών δεικτών
Συμπληρώθηκε, λοιπόν, ένας χρόνος διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου. Πρόκειται αναμφίβολα για την πιο εφιαλτική χρονιά που έχει ζήσει η Ελλάδα σε καιρό ειρήνης, με εξαίρεση τα μολυβένια χρόνια της χούντας των συνταγματαρχών. Δεν είναι μόνο ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου στραγγάλισε με τον πιο αδίστακτο τρόπο τις ελπίδες που είχαν γεννήσει στον ελληνικό λαό οι προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού, οι οποίες έφεραν το ΠΑΣΟΚ θριαμβευτικά στην εξουσία, με σαρωτική διαφορά σχεδόν 11 εκατοστιαίων μονάδων από τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή. Αυτού του είδους η πολιτική εξαπάτηση του ελληνικού λαού θα ήταν το λιγότερο, όπως έδειξαν τα γεγονότα.
Η πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου υπήρξε πολύ πιο εφιαλτική. Τώρα πλέον είμαστε βέβαιοι ότι το πραγματικό πολιτικό του σχέδιο ήταν το εντελώς αντίθετο από όσα δημαγωγικά υποσχόταν.
Η υπαγωγή στο ατιμωτικό για τη χώρα και εξοντωτικό για το λαό καθεστώς του Μνημονίου με το ΔΝΤ και την ΕΕ ήταν προαποφασισμένη (!) από τον Γιώργο Παπανδρέου και όχι αποτέλεσμα της κακής κατάστασης ορισμένων θεμελιωδών οικονομικών δεικτών, όπως εμφανίστηκε παραπλανητικά.

Το ήθελε από τον Οκτώβριο του 2009!
Είναι πασίγνωστη, βεβαίως, η συνέντευξη στη ΝΕΤ του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στις αρχές Μαΐου, όπου ευθέως είχε δηλώσει ότι από τις 5 Οκτωβρίου (δηλαδή την επομένη των εκλογών!) η κυβέρνηση Παπανδρέου θεωρούσε μονόδρομο την προσφυγή στο ΔΝΤ.
Τώρα υπάρχουν πλέον αδιάσειστα στοιχεία από άκρως αξιόπιστες πηγές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου άρχισε από τον Οκτώβριο του 2009 να τηλεφωνεί επίμονα στο διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν και να του ζητάει φορτικά την ένταξη της Ελλάδας σε καθεστώς επιτήρησης από το ΔΝΤ! Μάλιστα, ο Ντομινίκ Στρος-Καν αρχικά τον παρέπεμπε στην Ευρωζώνη, τονίζοντάς του ότι το ΔΝΤ δεν θεωρεί πως μπορεί να παρέμβει σε χώρα-μέλος της Ευρωζώνης! Ο Στρος-Καν επιθυμεί να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας το 2012 και δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να εμφανιστεί ως «υπονομευτής» της Ευρωζώνης για να κάνει το χατίρι του Γιώργου Παπανδρέου.
Τελικά, σε συνεννόηση του Στρος-Καν με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς υποτέλειας του Μνημονίου αποφασίστηκε οριστικά… πριν από τα Χριστούγεννα! Μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ του Δεκεμβρίου, αλλά πριν από τα Χριστούγεννα.
Όσα ακολούθησαν από εκεί και πέρα εντάσσονταν στις μεθοδεύσεις που είχαν στόχο να υποβάλουν στον ελληνικό λαό την ψευδή εντύπωση ότι δήθεν το Μνημόνιο ήταν μονόδρομος, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι αντιδράσεις.
Ο ευρέως διακινούμενος ισχυρισμός ότι μόνο με τη συμμετοχή του στο Φόρουμ του Νταβός, στα τέλη Ιανουαρίου, συνειδητοποίησε δήθεν ο Γιώργος Παπανδρέου τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας, ενώ μέχρι τότε ήθελε να ακολουθήσει σοσιαλδημοκρατική πολιτική, είναι προπαγανδιστικό παραμύθι.

Κρυφή… Θάτσερ
Στόχος της πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου δεν είναι η μείωση του δημόσιου χρέους και των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού κατά πρώτο λόγο. Υφίστανται φυσικά ως επιθυμητές εξελίξεις, αλλά είναι δευτερεύουσας σημασίας.
Ο πρωταρχικός στόχος του πρωθυπουργού ήταν από την αρχή η κατακρεούργηση των μισθών και των συντάξεων, συνοδευόμενη από τη λεηλασία των εισοδημάτων των ευρύτατων τμημάτων του ελληνικού πληθυσμού μέσω φορολογίας που πλήττει τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, όπως είναι ο ΦΠΑ που η κυβέρνηση τον αυξάνει διαρκώς.
Βάσει των ακραία νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων του απεχθέστατου οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Παπανδρέου, η οικονομική εξαθλίωση εκατομμυρίων Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων θα αυξήσει την περιβόητη «ανταγωνιστικότητα» της ελληνικής οικονομίας. Θα στερούνται οι άνθρωποι για να ευημερούν οι αριθμοί!
Η πικρή αλήθεια είναι ότι αυτή η κυβέρνηση Παπανδρέου, όσο κι αν προέρχεται από το υποτιθέμενα σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, είναι στην πραγματικότητα η πιο ακραία δεξιά κυβέρνηση από οικονομική και κοινωνική σκοπιά, η πιο «θατσερική» που έχει κυβερνήσει ποτέ αυτή τη χώρα!
«Κρυφή Θάτσερ» αποδείχθηκε τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παραμένει και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, συμβολίζοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τον πλήρη εκφυλισμό της διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας.

Περικοπές χωρίς τέλος
Η πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου αποσκοπεί βεβαίως σε αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου όχι υπέρ, αλλά εις βάρος των κοινωνικά πιο αδύναμων στρωμάτων, και όντως το πετυχαίνει. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πετυχαίνει την εξυγίανση των μακροοικονομικών μεγεθών. Πολύ λογικό άλλωστε, αφού το Μνημόνιο αποσκοπεί αποκλειστικά στη διασφάλιση των ξένων τραπεζών που δανείζουν την Ελλάδα ότι θα παίρνουν οπωσδήποτε πίσω τα λεφτά τους και με υψηλότατους τόκους, ανεξαρτήτως του πόσα δεινά θα επιφέρει αυτό στους Έλληνες.
Είναι γελοίο, π.χ., να ισχυριστεί κανείς ότι το Μνημόνιο μειώνει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, όταν το παρέλαβε το ΔΝΤ στο 115% του ΑΕΠ και μέσα σε τρία μόλις χρόνια θα το πάει στο… 150%.
Όσο για τη μείωση του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού, πώς είναι δυνατό να τη χαιρετίσει κανείς, αφού η πολιτική της κυβέρνησης είναι να το μειώσει όχι πιάνοντας τα δισεκατομμύρια ευρώ των πλούσιων φοροφυγάδων και απατεώνων, αλλά κόβοντας τους μισθούς και τις συντάξεις, υποβαθμίζοντας την παρεχόμενη ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη του πληθυσμού, εξαθλιώνοντας τις παροχές των δημόσιων υπηρεσιών, ρίχνοντας κι άλλο το επίπεδο της δημόσιας δωρεάν παιδείας, ξεπουλώντας έναντι πινακίου φακής ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία…
Το χειρότερο είναι ότι αυτή η πολιτική δεν έχει κανένα φραγμό, κανένα όριο προς τα κάτω. Όσο οι θιγόμενοι, τα εκατομμύρια δηλαδή των Ελλήνων που πλήττονται, δεν εξεγείρονται, δεν υπάρχει καμιά απολύτως περίπτωση η κυβέρνηση Παπανδρέου να τους λυπηθεί και να σταματήσει κάπου να τους συνθλίβει σαν σκουλήκια. Πολύ σωστά πράττει από τη σκοπιά της.

Ρήμαξε λαό και χώρα
Όνειρα για μια καλύτερη ζωή έκαναν οι Έλληνες πριν από ένα χρόνο, όταν η πλειοψηφία εξέλεγε το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα διαπερνούσε ένα κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας. Η διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου όμως ξεπέρασε σε οικονομική και κοινωνική φρίκη τους πιο άγριους εφιάλτες ακόμη και αυτών που μισούσαν το ΠΑΣΟΚ σε βαθμό ψύχωσης!
Εργασιακά δικαιώματα, που είχαν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα ενός ολόκληρου αιώνα, αποδομήθηκαν ή καταργήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο – και μάλιστα χωρίς να ανοίξει μύτη! Η έννοια και μόνο της μείωσης μισθών και συντάξεων ήταν πλήρως αδιανόητη προ ενός έτους και τώρα είναι ήδη πραγματικότητα!
Δεν άφησε τίποτα όρθιο ο Γιώργος Παπανδρέου. Με κολαούζο τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κατεξευτέλισε διεθνώς την Ελλάδα. Την κατέστησε συνώνυμο της εξαθλίωσης και της απάτης. Δεν υπάρχει κυβέρνηση στον κόσμο που να μην λέει στους πολίτες της «εμείς δεν θα γίνουμε σαν την Ελλάδα!», εννοώντας ότι δεν θα κατρακυλήσουν στο έσχατο σκαλοπάτι διεθνούς ταπείνωσης σαν την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου.

Πέτυχε τους στόχους του
Αυτά όμως τα λέμε εμείς. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Αυτός όλους τους στόχους που είχε τους πέτυχε. Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, ο πρωθυπουργός μιλάει με καμάρι για το πόσο εμβρόντητοι έχουν μείνει οι ξένοι ηγέτες από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατόρθωσε να περάσει αβρόχοις ποσί τόσα πολλά και τόσο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς μάλιστα να αντιμετωπίσει κοινωνική έκρηξη, ούτε καν άξιες λόγου διαμαρτυρίες.
Λεηλάτησε μισθούς και συντάξεις των Ελλήνων, τους γδέρνει στους φόρους και αυτοί σκύβουν υποτακτικά το κεφάλι. Δικαίως ο Γιώργος Παπανδρέου δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του και δέχεται συγχαρητήρια από άλλους ότι, πέραν των μέτρων που πέρασε, έχει πετύχει –τουλάχιστον μέχρι στιγμής– και τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων. Τη μετατροπή τους σε «οικονομικούς ραγιάδες» του 21ου αιώνα.
Πώς να μην αισθάνεται πανευτυχής ο Γιώργος Παπανδρέου;

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2010/10/blog-post_4046.html#ixzz135GiFQ75

Ξαναδώστε την Ελλάδα στους Έλληνες

Μίκης Θεοδωράκης "Ξαναδώστε την Ελλάδα στους Έλληνες"!

 ΠΕΝΤΕ  ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΞΟΔΟ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΚΡΙΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρά την εγκληματική παραπληροφόρηση της Τηλεόρασης, όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πλέον τα εξής γεγονότα :
Προεκλογικά διακηρυσσόταν από τον κ. Γ.Α.Παπανδρέου ότι «λεφτά υπάρχουν» παρά την ενημέρωσή του από το Διοικητή της Τρ.Ελλάδος.
Την επομένη των εκλογών 5/10/2009 οι μέρες πληρωμής των υπό διαπραγμάτευση Ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν από 2 σε πλέον των 10, χωρίς την υπογραφή του Διοικητή και υποδιοικητή της ΤτΕ και αντίθετα προς τις Κοινοτικές Οδηγίες, πράγμα που τα άφησε αφύλακτα στη μανία των κερδοσκόπων και ώθησε τα spreads από 130 μονάδες βάσης σε 1200.
Σε αυτό συνέβαλαν επίσης οι δηλώσεις περί ελλείμματος (διογκωμένου με τεχνητό τρόπο) και περί αναξιοπιστίας της χώρας, ώστε τελικά έγινε αδύνατη η δανειοδότησή της από τις αγορές με φυσιολογικά επιτόκια.
Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο ενδεικτικά: προσκλήθηκε για συμφωνίες ο Τούρκος Πρόεδρος...
παρά τις συνεχείς, αιματηρές πλέον, παραβιάσεις του Ελληνικού χώρου, καντονοποιήθηκε αντισυνταγματικά η Ελλάδα με προφανή κίνδυνο προώθησης σχεδίων Κοσσοβοποίησής της, δόθηκαν δε πρωτοφανείς για την Ευρώπη διευκολύνσεις απόκτησης ιθαγένειας, άρα ψήφου.
Ακολούθησε η υπογραφή του Μνημόνιου που θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της Πατρίδας διότι :
παρέδωσε για αόριστο χρόνο την ουσιαστική διακυβέρνηση της χώρας σε ξένο Διευθυντήριο χωρίς δημοψήφισμα, ούτε αυξημένη πλειοψηφία της Βουλής
είναι αδύνατο να τηρηθούν οι μέχρι και το 2014 βαρύτατοι όροι του, ενώ οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε τεράστια ύφεση και συντριβή του εθνικού κορμού των μικρομεσαίων και αγροτών.
το διαπραγματεύσιμο χρέος προς Τράπεζες, μέσω τίτλων υψηλού ρίσκου, μετατράπηκε σε χρέος προς Κράτη και λαούς και μάλιστα με υποθήκη της Κρατικής περιουσίας, με ορίζοντα εκατονταετίας όπως η μέχρι τούδε ιστορική πείρα καταδεικνύει με βεβαιότητα.
το Ελληνικό Δίκαιο, που ήταν σε ισχύ, αντικαταστάθηκε με το αποικιοκρατικό Βρετανικό, που προστατεύει μόνο τους δανειστές
εισήγαγε στην Ευρώπη για πρώτη φορά το ΔΝΤ που ελέγχεται, όπως αποδείχτηκε από σωρεία παραδειγμάτων, από καρτέλ ιδιωτικών Τραπεζών και συνδεδεμένο καρτέλ γιγάντιων πολυεθνικών.
Είναι μεγάλο ψέμα ότι οι δόσεις του δανείου πηγαίνουν σε μισθούς και συντάξεις, αποτελούν απλά λογιστικές καταγραφές και οδεύουν απευθείας στις τσέπες των δανειστών. Αυτούς εξασφαλίζουν οι μάταιες θυσίες.
Είναι μεγάλο ψέμα ότι η λύση του Μνημόνιου είναι μονόδρομος. Ενδεικτικά αναφέρονται : η λύση της Ουγγαρίας, της Ισλανδίας, της Αργεντινής, του πάμπτωχου Malawi. Έχουν κατατεθεί δημόσια : η λύση Σαμαρά (βλ. ιστότοπο ΝΔ), οι λύσεις των δύο μεγάλων αριστερών κομμάτων (π.χ. βίντεο Λ. Κανέλλη), οι λύσεις Αρ. Τσιπλάκου (αξιοποίηση και όχι εκποίηση δημόσιας περιουσίας, δεσμεύσεις), η λύση του έγκριτου οικονομολόγου Β.Βιλιάρδου κλπ. Περαιτέρω χρήματα μπορούν να εξευρεθούν με δήμευση περιουσιών των μεγαλόσχημων που καταχράστηκαν τα ιλιγγιώδη ποσά των δανείων, των προμηθειών και των Κοινοτικών επιχορηγήσεων μετά «πόθεν έσχες» από ανεξάρτητη αρχή , μείωση των δαπανών εξοπλισμών, χρήση συμψηφιστικά της πολεμικής αποζημίωσης Γερμανίας, αποζημίωση από την Γκόλντμαν Ζαξ κατά το υπόδειγμα της Νορβηγίας, δημιουργία Εθνικού Ταμείου στο διαδίκτυο με διαχείρισή του από Καθαρούς Έλληνες. Μη χρήση των «υπηρεσιών» της Τρόικας και ανεύρεση χαμηλότοκων κεφαλαίων από Ρωσία, Κίνα, Εμιράτα, ΕΕ που, λίγες μόνο μέρες μετά την επισπευθείσα εκχώρηση της εθνικής μας διακυβέρνησης, εξήγγειλε το Ταμείο Στήριξης χωρίς τέτοιους απίστευτους όρους. Όλα αυτά με κύριο και άμεσο στόχο, πλην της εξυπηρέτησης του χρέους, τη δημιουργία θέσεων εργασίας ιδίως για τους νέους μας.
ΕΚΚΛΗΣΗ
Οι ερχόμενες περιφερειακές εκλογές παρέχουν τη μοναδική ευκαιρία αναίμακτης λύσης για την εθνική τραγωδία, χωρίς να χάσουν τα λεφτά τους και οι πιστωτές, με συντονιστικό το Συμβούλιο των Περιφερειαρχών.
Κάνουμε έκκληση σε όλους τους πατριώτες να ξεφύγουν συνειδητά από την αρρωστημένη πλύση εγκεφάλου της τηλεόρασης και από τη δύναμη της συνήθειας, να μην αυτοκτονήσουν με αποχή, να εμβαθύνουν ΟΜΑΔΙΚΑ στην οικογένεια και τις φιλικές παρέες στα παραπάνω και να πάρουν την τύχη της Πατρίδας και των παιδιών τους στα χέρια τους.
Η Ελλάδα είναι μάνα, δεν είναι μητριά. Ειδικά οι πατριώτες του ΠΑΣΟΚ που τους μάγεψε το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» να το επικαιροποιήσουν με το «Ξαναδώστε την Ελλάδα στους Έλληνες». Η υπερψήφιση σε όλη την Επικράτεια αποκλειστικά υποψηφίων, με αξιοκρατικά και όχι κομματικά κριτήρια, που αποκηρύσσουν δημόσια το μνημόνιο διότι έχουν πεισθεί ότι υπάρχουν άλλες λύσεις που θα μας οδηγήσουν σίγουρα στην έξοδο από τα σημερινά αδιέξοδα, θ’ ανοίξει το δρόμο για την αναίμακτη απελευθέρωση από τον πιο ύπουλο κατακτητή της ιστορίας μας. Θ’ αποτρέψει τη μετανάστευση των νέων μας, τις εμφύλιες έριδες και το κυριότερο ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ, που είναι ο άμεσος αληθινός στόχος των κατακτητών μας.
ΟΤΙ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.
---------------------------------------------------------------------------------
Οι υπογραφόμενοι είμαστε χιλιάδες επώνυμοι είτε υποψήφιοι, εκατομμύρια ανώνυμοι, όλοι πατριώτες ίσοι μπροστά στον κίνδυνο της γλυκιάς Πατρίδας.
Γιώργος Σαρρής

Δημαγωγοί και Μαυρογυαλούροι....

ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΕΡΥΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ.

Ξαφνικά για ένα χρόνο εξανεμίσθηκαν κι ανακαλύφθηκαν και πάλι τώρα. Εν μέσω γενικής κρίσης,
Δημαγωγοί και Mαυρογυαλούροιύφεσης επιχειρηματικής και προσωπικής, με την τρόικα να περιμένει με το δίκαννο στη γωνία, ο πρωθυπου ργός βρήκε χρήματα για να χρυσώσει το χάπι στους μη έχοντες, λίγες μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και για το σκοπό αυτό, για να σκορπίσει χαμόγελα δεξιά κι αριστερά, θα δώσει και διακαναλική συνέντευξη τη Δευτέρα.
Επικοινωνιακά το ΠΑΣΟΚ πάει μια χαρά. Αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες. Ο κόσμος δεν πάει μια χαρά.
Ο κόσμος δεν βλέπει μπροστά του αχτίδα φωτός. Ο κό σμος δυσανασχετεί. Και πλέον το δείχνει. Το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις. Τα αποτελέσματα είναι δραματικά για το κόμμα που θριάμβευσε στις εκλογές πριν από ένα χρόνο. Στην Αττική, η πτώση συνθέτει τραγωδία, που μπροστά της ωχριούν πολλές των αρχαίων ημών προγόνων. Αυτά τα γνωρίζουν στην Ιπποκράτους.

ΚΙ  ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.
Ετσι, λοιπόν, είδαν ότι τους «περισσεύουν» να δώσουν λίγα ψίχουλα και στο φτωχό. Να δώσουν και κάτι στον άνεργο. Που έτσι κι αλλιώς δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Και το ανακοίνωσαν. Λίγες μέρες προ των εκλογών ο πρωθυπουργός προχωράει στη γνωστή του μέθοδο που έχει μάθει από την οικογένειά του. Την παροχολογία. Ενώ γνωρίζει ότι η χώρα περνάει δραματικές στιγμές. Ενώ θα έπρεπε να βρει άλλους τρόπους ώστε να μην κόψει μισθούς και συντάξεις, από την αρχή. Με άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής. Ενώ από την αρχή θα έπρεπε να προσέξει τους ανθρώπους που χρόνια τώρα πληρώνουν. Και πάλι προσφεύγει στον προσφιλή του λαϊκισμό. Στις ανακοινώσεις παροχών λίγο προ των εκλογών. Ο αντι-μνημονιακός αγώνας είναι φανερό ότι έχει πετύχει. Ο λαός αναγνωρίζει ότι στην κατάσταση που βρίσκεται δεν αντέχονται άλλο οι δημαγωγοί και οι Μαυρογυαλούροι.

Ασκήσεις πειθαρχίας δια του καπνίσματος....

 
 Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Γιατί περί αυτού πρόκειται.. Μας σπάνε τον «τσαμπουκά» και ταυτόχρονα επιχειρούν να μας εθίσουν στον χαφχεδισμό! Οι σύγχρονοι κυβερνοκράτες επιδόθηκαν στο κυνήγι του θησαυρού που πάντα έκρυβε στα σωθικά της η Ελληνική ψυχή.. Την αμυντική απειθαρχία. Θεωρητικά και για την επιβίωση μιας κοινωνίας μειονέκτημα καταστροφικό. Πρακτικά και εν προκειμένω στην δική μας αναστρέφεται αυτομάτως σε πλεονέκτημα ευεργετικό δεδομένου ότι καθημερινά δοκιμαζόμαστε από την αναξιοπιστία του καθεστώτος. Η γνωστή φράση «το είπε ο πρόεδρος» που για τους βορειοευρωπαίους σηματοδοτούσε την τυφλή υπακοή, στα καθ’ ημάς όταν δεν παρέχει θέμα στις θερινές επιθεωρήσεις φουντώνει την καχυποψία μας κυρίως ως προς τα κίνητρά της. Και ω του θαύματος!!! Το μεγαλύτερο κρατά ημέρες επτά και το μικρότερο τρεις. Τόσες χρειάστηκα να ψάξω τις αιτίες της αντικαπνιστικής υστερίας. Για να βρω τι πιστεύετε; Πως όλος ο θόρυβος ήταν ένα παραμύθι του οποίου ο δράκος ελλόχευε στην κοπαδοποίησή μας. Στην μετάλλαξή μας σε κατοικίδια τα οποία απλώς υπακούουν στις εντολές των αφεντάδων τους δίχως καμιά πιθανότητα να παρεκτραπούν αυτών. Γιατί; Επειδή υποβολείς μου (εννοώ όσους με τα mail τους με παρότρυναν να το ψάξω) παθητικός καπνιστής δεν υφίσταται! Είναι ένας επινοημένος Αμερικανικού τύπου μύθος!

Κατά το τρώγοντας έρχεται η όρεξη δοκίμασα το πιάτο που μου σερβίρισε στις σελίδες του το Γαλλικό περιοδικό “Le parisien” σε σχέση με μια συνέντευξη που φιλοξενούσε στο......... ένθετό του. Ήταν του διακεκριμένου πνευμονολόγου Phillippe Even πρώην προέδρου του εγκυρότατου όπως και το εν λόγω περιοδικό ερευνητικού ινστιτούτου Necker (έρευνα παιδικών ασθενειών) και αφορούσε το παθητικό κάπνισμα. «Κραδαίνουν οι κυβερνώντες επί της κεφαλής του λαού μια αόρατη δαμόκλεια σπάθη αφού από καμιά επιστημονική μελέτη δεν προέκυψαν αδιάσειστα στοιχεία τα οποία να μας υποδεικνύουν την φυσική υπόσταση του ατόμου που ονομάζεται παθητικός καπνιστής» τονίζει και προσθέτει. «Αν ως τα σήμερα δεν μιλούσα ήταν εξ αιτίας της εμπιστευτικότητας στο όνομα της οποίας είχα δεσμευτεί δια συμβολαίου με την Γαλλική κυβέρνηση!!!» Και καταλήγει: «Η αντικαπνιστική εκστρατεία στηρίζεται σε αμφιβόλου ποιότητας και ακρίβειας στοιχεία τα οποία στηρίζονται σε προειλημμένες πολιτικές αποφάσεις!!»

Αντιθέτως με τον Even ο καθηγητής Enstrom τόλμησε να δημοσιεύσει στην εγκυρότερη ιατρική επιθεώρηση “British Medical Journal” τη μεγαλύτερη έρευνα (18 χρόνια η διάρκειά της) που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σχετικά με το παθητικό κάπνισμα. Η έρευνα με τίτλο “Environmental tobacco smoke and tobacco related mortality in a prospective study of Californians, 1960-98″ που πραγματοποιήθηκε από τον James Enstrom και τον Geoffrey Kabat, έδειξε πως ο καρκίνος του πνεύμονα δεν συνδέεται δια του παθητικού καπνίσματος ούτε καν με τα παιδιά!! (πολύ δε  περισσότερο στους ενήλικες όπου ο καρκίνος του πνεύμονα ακόμη και στους ενεργούς καπνιστές αφορά μόνον το 7% του συνόλου των προσβληθέντων!) Μόλις όμως παρέδωσε τα αποτελέσματά του στον Π.Ο.Υ. (παγκόσμιο οργανισμό υγείας ) αυτά χαλκεύτηκαν κατά τέτοιο τρόπο ώστε τραβώντας την κουρτίνα των γνωστών ΜΜΕ να εμφανίζεται ως δια μαγείας ο παθητικός καπνιστής ως λαγός! 

Αν το έψαξα το έκανα ευθύς εξ αρχής για λόγους προσωπικών ενοχών επειδή ούτε η σύζυγός μου ως γιατρός καπνίζει (μου είχε από την πρώτη στιγμή επισημάνει ότι ο παθητικός καπνιστής ως ον δεν υφίσταται) ως επίσης κανένας εκ των τριών γιων μου. Επομένως.  Στην περίπτωση που τη αγνοία μου εγκληματούσα κατά της οικογένειάς μου, όφειλα δια μιας να τους απαλλάξω των συνεπειών ενός όμως τόσο απολαυστικού πάθους μου. Κατόπιν αυτών μην εκπλαγείτε αν προκειμένου να μας μαντρώσουν σαν πρόβατα στα κατακόρυφα σπήλαιά μας το επόμενο βήμα να αφορά την απλή χρήση του φυσικού αλκοόλ ή τις βραδινές μας νησιωτικές περιπλανήσεις κάτω από ένα Αιγαιοπελαγίτικο και ολόγιομο φεγγάρι.. Επειδή δια της ακτινοβολίας του εκπέμπονται μαγνητικά κύματα τα οποία κατά το καθεστώς επιβάλλουν την λήψη μέτρων προστασίας του πληθυσμού! (θυμάστε την γουρουνογρίπη;) Αποδεικνύεται έτσι πως αν υπάρχει κάτι που βλάπτει σοβαρά την υγεία αυτό είναι  το παγκοσμιοποιιημένο καθεστώς και οι εγχώριοι μικρομεσαίοι διαχειριστές του!!

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
Ελληνικό Καφενείο

"ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΑ 1931". Τότε που ο λαός κήρυξε την Ένωση

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

             
Οι πρωτεργάτες των Οκτωβριανών Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Β΄  και Μητροπολίτης Κιτίου Νικόδημος Μυλωνά

Πυρπολημένο εγγλέζικο αστυνομικό όχημα με φόντο το πυρπολημένο κυβερνείο
Εβδομήντα εννιά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την εξέγερση των Ελλήνων της Κύπρου, των γνωστών Οκτωβριανών του 1931. Με το αιώνιο των Κυπρίων αίτημα: Την Ένωση της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα. Εξέγερση απρογραμμάτιστη. Εκτινάχθηκε, αίφνης, σαν το κύμα των χιλιάδων διαδηλωτών εκείνο το απόγευμα της Τετάρτης 21ης Οκτωβρίου, από την Εμπορική Λέσχη, κοντά στην Φανερωμένη, ώς το κυβερνείο του Εγγλέζου δυνάστη Σερ Ρόναλντ Στορς (νυν προεδρικό). Οι συμπλοκές δεν άργησαν να ξεκινήσουν. Αυτόπτης μάρτυρας, έφηβος τότε, ο μετέπειτα μεγάλος μας ποιητής Κύπρος Χρυσάνθης. Κι όρμισαν κατόπιν οι ανδρειότεροί. Ανάμεσά τους ο παρασημοφορημένος εθελοντής πολεμιστής των Βαλκανικών, σημαιοφόρος Σάββας Τενίζης. Κι ο Ηράκλης -μετέπειτα ξακουστός παγωτάρης της οδού Λήδρας- σκαρφαλωμένος για την υποστολή της σημαίας των κατακτητών και την ανύψωση της Γαλανόλευκης. Κατέφθασαν των Εγγλέζων ενισχύσεις. Τους αναποδογυρίσαν τα οχήματα. Ένα πήρε φωτιά. Πέταξαν την πυρπολημένη εγγλέζικη σημαία στο ξύλινο κυβερνείο και πήρε φωτιά κι αυτό. Ο Στορς από φύγει-φύγει. Εισέβαλαν στο παλάτι του. Ο Καρακούσιης από την Έγκωμη λαφυραγώγησε ολόκληρο χοιρομέρι και το μασουλούσε απολαμβάνοντας το στην καρέκλα του Στορς : «έλα, μάνα μου, να δεις το γιο σου πέντε λεπτά κυβερνήτη»… Τη νύκτα εκείνης της Τετάρτης 21ης Οκτωβρίου 1931 στη Λευκωσία φώτιζε, από το πυρπολημένο κυβερνείο, η Λαμπρατζιά της Ένωσης. Την άναψε, το εξεγερμένο πλήθος, ψάλλοντας «απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά». Στα οποία προστέθηκαν και εκείνα του 17χρονου Ονούφριου Κληρίδη κι άλλων 16 τις επόμενες μέρες που η εξέγερση αγκάλιασε όλο το νησί. Για ν’ αφήσει παρακαταθήκη αγώνα σε κάθε επερχόμενη γενιά… «Αν λαχταράς τη λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις, μόνος σου πάρ΄ την αν μπορείς…»

Η λαϊκή αυτή εξέγερση δεν ήταν αυθόρμητη και πρόσκαιρη. Όταν το 1929 ανήλθε, στην Αγγλία, στην εξουσία το Εργατικό Κόμμα, οι Έλληνες της Κύπρου πίστευαν ότι θα άλλαζε προς το καλύτερο η αγγλική πολιτική έναντι του Κυπριακού. Όταν όμως ο Εργατικός υπουργός των Αποικιών, λόρδος Πάσφιλδ, δήλωσε στην κυπριακή πρεσβεία που επισκέφθηκε τότε το Λονδίνο ότι «το Κυπριακόν ζήτημα έχει κλείση οριστικώς και δε δύναται επωφελώς πλέον να συζητηθή», η ηγεσία του Ελληνισμού της Κύπρου κατάλαβε ότι μόνο έμπρακτος αγώνας θα ανάγκαζε τους Βρετανούς σαν προσγειωθούν ως προς το δίκαιο του κυπριακού εθνικού ζητήματος...


Με αυτό το σκεπτικό, τον Ιανουάριο του 1930, μια μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στο Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής αποφάσισε την ίδρυση της «Εθνικής Οργάνωσης Κύπρου», για συντονισμό έμπρακτου εθνικού αγώνα. Την Οργάνωση αυτή αποτελουσάν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, οι ηγούμενοι των μοναστηριών, τα ελληνικά μέλη του τότε Κυπριακού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι των ελληνικών εφημερίδων της νήσου και 18 αριστίδην μέλη, τρία ανά επαρχία που εκλέχθηκαν από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου και τους Έλληνες βουλευτές.

Επειδή όμως η Οργάνωση αυτή ήταν για μερικούς πολύ συντηρητική, δημιουργήθηκε μια άλλη μαχητική οργάνωση η «Εθνική Ριζοσπαστική Ένωσις Κύπρου» (Ε.Ρ.Ε.Κ.) που συνδέθηκε με την εξέγερση του 1931. Την ίδρυση αυτής της μυστικής οργάνωσης τη συνέλαβε ένας δημοδιδάσκαλος, ένας από τους εθναποστόλους δασκάλους του Αλύτρωτου Ελληνισμού, που είχαν σκοπό της ζωής τους, όχι μόνο να μάθουν γράμματα τα Ελληνόπουλα, αλλά να γίνουν και άνθρωποι με ζωντανούς τους εθνικούς πόθους και τα ελληνικά ιδανικά. Ο δάσκαλος αυτός ήταν ο Γεώργιος Καραγιάννης, διευθυντής τότε του δημοτικού της Κερύνειας. Μια ημέρα της άνοιξης του 1930, ορκίζει τους πρώτους συνεργάτες του, τον καθηγητή του γυμνασίου Κερύνιας Θεόλητο Σοφοκλέους, το δικηγόρο και πολεμιστή του 1912 Δωρόθεο Καρολίδη, τον επίσης δικηγόρο Σάββα Λοϊζίδη και το γραμματέα της Μητρόπολης Πολύκαρπο Ιωαννίδη. Όλοι μαζί πλησιάζουν τον τότε Mητροπολίτη Κυρηνείας Μακάριο, ο οποίος αμέσως ενστερνίζεται τους σκοπούς και στόχους της νέας οργάνωσης, την οποία και υπεστήριξε με όλες του τις δυνάμεις, «ως αφανής στρατιώτης αυτής».

Ορμητικά η Οργάνωση αυτή ξαπλώθηκε σ’ ολόκληρη την Κύπρο και έγινε δεκτή από την εκκλησιαστική και πολιτική ηγεσία του Ελληνισμού της νήσου.

Αφορμή να ξεσπάσει το κίνημα των Οκτωβριανών ήταν το γεγονός ότι οι Άγγλοι υποχρέωναν τους Kυπρίους να πληρώνουν 92 χιλιάδες λίρες το χρόνο, για να εξοφλήσουν τον φόρο στον Σουλτάνο που πλήρωνε η Αγγλία. Kαι επειδή δεν μπορούσε να βγαίνει από τον κυπριακό προϋπολογισμό, κάθε χρόνο, ένα τόσο μεγάλο ποσό και να μένουν στα Ταμεία της Kυβέρνησης αρκετά χρήματα για κοινωφελή έργα, για την πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου, αναγκαζόταν η Kυβέρνηση κάθε χρόνο να αυξάνει τους φόρους. Αυτή ήταν η αφορμή. Αιτία η σπίθα που σιγοκαίει στα στήθη κάθε Έλληνα της Κύπρου για Ένωση με τη μάνα Ελλάδα.
Oι Έλληνες βουλευτές, μετά από σκληρούς αγώνες μέσα και έξω από το Nομοθετικό Συμβούλιο, κατόρθωσαν να ελαττώσουν το φόρο των 92 χιλιάδων λιρών σε 42 χιλιάδες το 1905. Mετά την προσάρτηση, όμως, της Kύπρου στο Aγγλικό Στέμμα στις 14 Nοεμβρίου 1914, οι Έλληνες βουλευτές απαίτησαν να σταματήσει ο «φόρος αίματος» των 42 χιλιάδων λιρών αφου δεν υπήρχε πλέον η επικυριαρχία του Σουλτάνου στο νησί. Όπως όμως γινόταν πάντα, οι Tούρκοι βουλευτές ψήφισαν με τους Άγγλους και το αίτημα των Eλλήνων βουλευτών απερρίφθη.

Oι Έλληνες βουλευτές κατάλαβαν ότι το μαχαίρι έφτασε ως το κόκαλο, αλλά δεν έβρισκαν τρόπο ν’ αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

O αρχηγός τους μαζί με άλλους έφτασαν στο σημείο να υποβάλουν ομαδική παραίτηση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. H πλειονότητα, όμως, δεν συμφωνούσε, γιατί θεωρούσαν αναγκαία την παρουσία τους στη Bουλή. Επανειλημμένες συσκέψεις και συνεδριάσεις των βουλευτών και του Eθνικού Συμβουλίου δεν κατέληγαν σε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

O Mητροπολίτης Kιτίου Nικόδημος Mυλωνάς δεν μπορούσε πια να υποφέρει αυτήν την κατάσταση και, χωρίς να υπολογίσει καθόλου την κατάκριση των συναδέλφων του για παρασπονδία, υπέβαλε προς τον κυβερνήτη της Kύπρου την παραίτησή του με δριμύτατες παρατηρήσεις. Την 17η Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Κιτίου Νικόδημος με μανιφέστο απευθύνεται στον κυπριακό Ελληνισμό και τον καλεί «να υψώση την σημαία της Ενώσεως της Κύπρου μετά της Μητρός Ελλάδος...».

Στις 18 Οκτωβρίου 1931 η ΕΡΕΚ, με μια εμπνευσμένη προκήρυξή της, γίνεται γνωστή ως Οργάνωση σ’ ολόκληρη τον κυπριακό Ελληνισμό και τον καλεί μεταξύ άλλων «εις την μετά φανατισμού επιδίωξιν της μετά του πολιτειακού συνόλου της Ελλάδος, Eνώσεως της Κύπρου».

Tην παραίτηση του Mητροπολίτη ακολούθησε άμεση παραίτηση των βουλευτών Λεμεσού N. Kλ. Λανίτη και Iωάννη Kυριακίδη, καθώς και του Γ. Aραδιππιώτη από τη Λάρνακα. Ένα μανιφέστο του Γ. Xατζηπαύλου επέκρινε την πραξικοπηματική παραίτηση του Mητροπολίτη και οι υπόλοιποι 8 βουλευτές εξέδωσαν ανακοινωθέν από κοινού, στο οποίον εδήλωναν στο λαό πως επιθυμία τους είναι να παραμείνουν στις έδρες τους. H κοινή γνώμη, όμως, τόσο στη Λευκωσία όσο και στις άλλες πόλεις δεν συμφωνούσε με την άποψη αυτή. H παραίτηση του Mητροπολίτη χαιρετίστηκε σε όλες τις πόλεις και στα χωριά με μεγάλο ενθουσιασμό, πράγμα που ανάγκασε και τους 8 βουλευτές να υποβάλουν και αυτοί την παραίτησή τους την Tετάρτη στις 20 του Oκτώβρη. H παραίτησή τους χαιρετίστηκε με μεγάλο ενθουσιασμό στη Λευκωσία και Λεμεσό. Tην ίδια ημέρα συγκροτήθηκαν στη Λεμεσό συλλαλητήρια και σε πλείστα χωριά οργανώθηκαν παρελάσεις από το ένα χωριό στο άλλο.

Στις 20 Οκτωβρίου ο Mητροπολίτης Kιτίου Nικόδημος μεταβαίνει στη Λεμεσό. Xιλιάδες λαού και μαθητών που εγκατέλειψαν τα σχολεία τους συγκεντρώθηκαν στο στάδιο ΓΣO, όπου ο Mητροπολίτης εξεφώνησε βαρυσήμαντο λόγο. Aνέπτυξε τους λόγους που τον ώθησαν στην παραίτησή του από το Nομοθετικό Συμβούλιο, αναφέρθηκε στο διάγγελμά του της 17ης Oκτωβρίου και εξέθεσε εκτενέστερα τη διαμορφωθείσα κατάσταση μέχρι εκείνης της στιγμής, ενώ οι χιλιάδες λαού ξεσπούσαν σε ενθουσιώδεις εκδηλώσεις υπερ της Ένωσης και χειροκροτήματα. Aκολούθως, οργανώθηκε παρέλαση διά της παραλιακής οδού προς το οίκημα της Eλληνικής Λέσχης «Ένωσις».

Στις 21 Οκτωβρίου μια ογκώδης συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε κατά την εσπέραν στην εμπορική λέσχη στη Λευκωσία. Τη συγκέντρωση αυτή προσφώνησαν οι Κώστας Πικής, Σάββας Λοϊζίδης και άλλα μέλη της Ε.Ρ.Ε.Κ. . Όταν Mητροπολίτης βγήκε στον εξώστη της λέσχης και στην πορεία της ομιλίας του, που συνεχώς διεκόπτετο από τις ενθουσιώδεις εκδηλώσεις του ακροατηρίου του, κήρυξε την ένωση της Kύπρου με τη Mητέρα Eλλάδα και κάλεσε το λαό σε ανυπακοή προς τους ανελεύθερους νόμους της Aποικιοκρατίας στην Kύπρο. Oυρανομήκεις ζωτωκραυγές υπέρ της ενώσεως κάλυψαν την πανηγυρική ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, ο προϊστάμενος του ιερού ναού Φανερωμένης Aρχιμανδρίτης Διονύσιος Κυκκώτης, όρκισε τα πλήθη στην ελληνική Σημαία

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο λαός επορεύθη προς την οικία του Άγγλου Διοικητού στο Δημοτικό Kήπο, για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για το ανελεύθερο καθεστώς. Ένας νεαρός καταβιβάζει την αγγλική σημαία και στη θέση της υψώνει τη γαλανόλευκη. Ο κυβερνήτης δε δέχτηκε την αντιπροσωπία του πλήθους για να ακούσει το υπόμνημά του. Διέταξε να έλθουν ενισχύσεις. Το πλήθος επιτίθεται κατά του Κυβερνείου και το πυρπολεί ενώ αρχίζουν και οι πυροβολισμοί. Eκεί οι Άγγλοι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν το μαθητή Oνούφριο Kληρίδη, που υπήρξε το πρώτο θύμα του αγώνος. Ξαφνικά ξέσπασε πυρκαγιά και σε λίγα λεπτά η οικία περιεζώθη από φλόγες, ο δε Άγγλος διοικητής με την οικογένειά του μόλις και διεσώθησαν. Eπεισόδια έλαβαν χώραν και σε πλείστα χωριά της επαρχίας Λεμεσού και παγκύπρια. Eγίνοντο επιθέσεις του λαού εναντίον αστυνομικών σταθμών στην ύπαιθρο με πέτρες και ρόπαλα. Aυτά ήσαν τα όπλα του αγανακτισμένου λαού μας.

Λόγω των επεισοδίων ο τότε Άγγλος Kυβερνήτης Σερ Pόναλντ Στορς κήρυξε το στρατιωτικό νόμο, επέβαλε κατ’ οίκον περιορισμό, απαγόρευσε την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας, το μάθημα της Eλληνικής Iστορίας και όλες τις συγκεντρώσεις πέραν των πέντε ατόμων. Επίσης ζήτησε ενισχύσεις από την Aγγλία. Έτσι, στις 23 Oκτωβρίου κατέπλευσε στο λιμάνι της Λεμεσού το αγγλικό καταδρομικό «Σιοπχάιαρ», από το οποίο απεβιβάσθη στρατιωτικό απόσπασμα, το οποίο περιεκύκλωσε το οίκημα της Mητροπόλεως στη γωνία των οδών Θέμιδος και Ανεξαρτησίας, όπου διανυκτέρευσε ο Mητροπολίτης Kιτίου Nικόδημος Mυλωνάς και τον οποίο συνέλαβαν και μετέφεραν επί του καταδρομικού, για την εξορίαν του με πολλούς άλλους ηγέτες του λαού, όπως τον Kηρυνείας Mακάριο, τον Διονύσιο Kυκκώτη, Nίκο Kλ. Λανίτη, Σάββα. Λοϊζίδη, Θεοφάνη Θεοδότου και Γεώργιο Χατζηπαύλου, Θεοφάνη Τσαγκαρίδη πρόεδρο των Ελλήνων εθελοντών και τον οδοντίατρο Θεόδωρο Κολοκασίδης. Στο επεισόδιο αυτό ανεμείχθη και μεγάλο πλήθος του λαού, που μόλις ήχησαν οι καμπάνες έσπευσε στη Mητρόπολη για να εμποδίσει τη σύλληψη του Mητροπολίτη. Tότε ο υπεύθυνος του αγγλικού αποσπάσματος διέταξε να πυροβολήσουν και από τις σφαίρες επληγώθη θανάσιμα ο νεαρός Παναγιώτης Δημητρίου, πολλοί δε άλλοι επληγώθησαν και άλλοι ελογχίσθησαν. Για μίαν ακόμη φορά τα μαρτυρικά και καθηγιασμένα χώματα της ελληνικής μας Kύπρου βάφτηκαν με το αίμα των υπερασπιστών της ελευθερίας.

Η Κύπρος όλη εξηγέρθη, αλλά άοπλος όπως ήταν ο λαός, κατεστάλη με πολλά θύματα από τις δυνάμεις της Αυτοκρατορίας. Στις 25 Οκτωβρίου εμποδίζεται ο Mητροπολίτης Κυρηνείας Μακάριος να μεταβεί στη Λευκωσία. Επιστρέφει στην Κερύνια και εκφωνεί πύρινο εθνικό λόγος τον Αρχάγγελο και καλεί τα πλήθη να μεταβούν στο Διοικητήριο της πόλης. Πράγματι ηγείται της πορείας και διατάσσει να καταβιβαστεί η αγγλική σημαία και να υψωθεί εκεί η ελληνική. Ένας νέος αναρριχάται στον ιστό και κατεβάζει την αγγλική σημαία. Ο επικεφαλής του κατοχικού αποσπάσματος στρέφει το όπλο κατά του νεαρού, αλλά ο Μητροπολίτης καλύπτει τον νεαρό και αναφωνεί «Εδώ πυροβόλα, προς το δικό μου στήθος».

Την εσπέραν της ιδίας ημέρας, αγγλική στρατιωτική δύναμη επιτίθεται κατά της Μητρόπολης της Κερύνιας, διαλύει τα πλήθη και σύρει βίαια το Μητροπολίτη προς το στρατιωτικό όχημα, προς... την εξορία. Άλλοι Άγγλοι δολοφονούν τον αδελφό του Σάββα Λοϊζίδη, Λοΐζο Λοϊζίδη και τραυματίζουν εκεί στη Μητρόπολη θανάσιμα τον Κώστα Τριφούρκη, ή Παπαησαάκ από τον Καραβά. Συλλήψεις, εξορίες, φυλακίσεις, εντοπισμοί, περιοριστικά μέτρα, απαγόρευσης της ύψωσης της ελληνικής σημαίας, πρόστιμα και άλλα μέτρα ακολουθούν την καταστολή του κινήματος. Όμως ο λαός με αναπτερωμένο το φρόνημα υπέμενε τα πάντα και ετοιμάζετο από τότε για την εξέγερση της 1ης του Απρίλη του 1955.
Kατά τα ιστορικά εκείνα γεγονότα, τα γνωστά ως «Tα Oκτωβριανά του 1931», εννέα Kύπριοι εφονεύθησαν, τριάντα πληγώθηκαν, δέκα εξορίστηκαν, δεκατρείς εκτοπίστηκαν και πλέον των 2000 προσώπων καταδικάστηκαν σε φυλακίσεις και χρηματικά πρόστιμα υπό των Δικαστηρίων, για πράξεις σχετιζόμενες με την εθνική εξέγερση. O κυπριακός λαός διετάχθη και πλήρωσε 34.315 λίρες, προς επανόρθωση της καταστραφείσας κυβερνητικής περιουσίας κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. Στους ηρωικούς νεκρούς της εθνικής εξέγερσης των Oκτωβριανών του 1931: Oνούφριο Kληρίδη, Παναγιώτη Δημητρίου, Kυριάκο Παπαδόπουλο, Σάββα Mασούρη, Γεώργιο Mούτσο, Xαράλαμπο Φιλή, Mιχαήλ Iωάννου, Λοΐζο Λοΐζίδη, Iωάννη Σαλουμή και στον αποθανόντα στην εξορία Mητροπολίτη Kιτίου Nικόδημο Mυλωνά και λοιπούς αγωνιστές, κομίζουμε σήμερα στο κενοτάφιό τους προγονικές δάφνες στα χορταριασμένα μνήματα και εναποθέτουμε τα κρίνα της αιωνίου ευγνωμοσύνης μας στο Πάνθεον της Aθανασίας.

Από το 1931 που εκδηλώθηκε το κίνημα των Οκτωβριανών μέχρι την είσοδο της Ελλάδας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η παλμεροκρατία ρήμαξε κυριολεκτικά τον Ελληνισμό της Κύπρου. Κάθε τι το ελληνικό είχε απαγορευτεί. Βιβλία ελληνικής ιστορίας, εικόνες ηρώων της ελληνικής επανάστασης, ελληνικές σημαίες, ελληνικός Eθνικός Ύμνος και κάθε άλλη εθνική εκδήλωση, αποτελούσαν κόκκινο πανί για τους Βρετανούς κατακτητές. Όσο όμως καταπιεζόταν ο λαός μας, άλλο τόσο γαλβάνιζε την πίστη του στην αιώνια Ελλάδα, και συγκέντρωνε την προσοχή και την προσήλωσή του στα εθνικά ιδανικά και αναβαπτιζόταν στις ακατάλυτες αξίες της εθνικής κολυμβήθρας.

πηγή

Η Γαλλία μας δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο

 
(ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΥΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥΡΜΟΥΡΙΖΕΙ )
NIKOL SALAMINIOS
H ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ 6 ΦΟΡΑ ΚΑΝΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ
ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΝΑ .....ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ,
· ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ 12Η ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ.
ΠΕΡΙΠΟΥ 1500 ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΒΕΝΖΙΝΗ ΜΕ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ .
· ΠΕΡΙΠΟΥ 600 ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ.
· ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΛΟΙΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΑ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ
· AΠΟ ΧΘΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΡΓΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ . ΤΟ ΧΑΟΣ

ΠΟΛΛΕΣ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ.
ΠΟΛΛΑ ΔΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΜΑΘΗΤΕ/ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΚΑΙ Ο .ΣΑΡΚΟΖΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ « Η ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ « ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ .
EKEINO ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ..
ΠΑΡ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ 71% ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΠΑΠΑΡΙΑ.

EKEI ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΙΘΕ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΒΡΑΒΕΥΕΙ , ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΙΣΤΟΙ ΗΤΑΝ , ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ.
ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΠΟΣΟΙ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑΧΑΤΕΣ? ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΌΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Η ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣΓΣΕΕ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ .
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ "ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ" ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ.
ΆΛΛΑ ΌΛΟΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ . ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ,ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΗΡΩΑ ΤΟΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ? ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΟΘΙΑ ΣΗΚΩΜΕΝΗ ( ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ ) ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ.
ΆΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.... ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΖΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ .

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΝΕ
ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΥΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥΡΜΟΥΡΙΖΕΙ

Η ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2010/10/blog-post_5508.html#ixzz133X3POL5