Σελίδες

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Αποδεικνύει καθημερινά το....πόσο «λίγος» είναι.




"ΚΤΥΠΗΣΕ ΜΠΙΕΛΕΣ" Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ και ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ... π. ΧΡΗΣΤΗ ΚΟΚΑΪΝΗΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ...!!!

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ-- ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ "ΑΠΟΚΛΗΡΩΣΕ" Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ--ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ...ΒΟΡΙΔΗ--ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ...!!!

Αν είναι γιά γέλια ή γιά κλάματα στη κρίση σας...
Πάντως προκάλεσε σοκ ακόμη και στούς στενούς συνεργάτες τού Καρατζαφέρη ή απελπισμένη και...

Οι πέντε καλύτεροι ομογενείς της χρονιάς...



Toμ Κορολόγος, Μάικ Έλιοτ, Νίκη Τσόνγκα, Σωτήριος Βαχαβιόλος, Κάρυ Ανθόλης
Σε μια λαμπρή τελετή που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου. Οι πέντε τιμηθέντες είναι:
• Ο Κάρυ Ανθόλης (Kary Antholis) είναι Πρόεδρος του Home Box Office Miniseries, δηλαδή του τμήματος ανάπτυξης και παραγωγής ψυχαγωγικών σήριαλ στο φημισμένο τηλεοπτικό κανάλι HBO και έχει τιμηθεί για το έργο του με...

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!


Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές ο απερχόμενος Πρ. του ΠΑΣΟΚ , Γιωργάκης Παπανδρέου, θα είναι και πάλι υποψήφιος Βουλευτής στην Περιφέρεια της Αττικής (Υπόλοιπο) γεγονός που ταράζει και πάλι τις ισορροπίες του κόμματος. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο «το Γιωργάκη» ως πρώην πρωθυπουργός δεν χρειάζεται σταυρό προτίμησης για να εκλεγεί αλλά αυτοδίκαια καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Aυτή η εξέλιξη είναι φανερό ότι περιπλέκει τους σχεδιασμούς των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής βάση των δημοσκοπήσεων εκτός του πρώην πρωθυπουργού είναι ζήτημα αν υπάρχει ακόμα μια θέση Βουλευτού! Αναμένεται λοιπόν σκληρή μάχη γι’ αυτή την θέση μεταξύ των Βρεττού, Χριστοφυλοπούλου,  Ασπραδάκη και από ότι λέγεται της κ. Χριστοφάκη ( συζύγου Θ. Πάγκαλου).

Η συγκλονιστική ομιλία του Πούτιν!


    


Στο βίντεο βλέπουμε τον Πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν να μιλά σε ένα πλήθος 110.000 Ρώσων στην Μόσχα..Ο Πούτιν απευθυνόμενος στον Ρωσικό λαό μιλάει για τις δυνάμεις που προσπαθούν να υπονομεύσουν την Ρωσία και να χάσει την Ανεξαρτησία της..
Ας έχουν την ομιλία του υπ όψη τους οι Έλληνες ψηφοφόροι που πιέζονται να ψηφίσουν καθ υπόδειξη των ξένων δυνάμεων και όχι σύμφωνα με τη συνείδησή τους.

Παρελάσεις: ξεθωριασμένη λάμψη...



Πανάρχαιος θεσμός οι παρελάσεις, ξεκίνησαν από την επιθεώρηση στρατευμάτων από στρατηγούς και βασιλιάδες, για να κριθεί ο εξοπλισμός, το αξιόμαχο, ο οπλισμός των στρατιωτών. Στην πάροδο του χρόνου μετεξελίχθηκαν σε επιδείξεις ενώπιον του λαού για να συμβολίζουν την ευσταλή δύναμη και την αποφασιστική αυταπάρνηση των νιάτων μιας χώρας, στην υπεράσπιση της πατρίδας απέναντι σε οποιονδήποτε εισβολέα. 
Στην εποχή μας οι παρελάσεις, συνεχίστηκαν περισσότερο ως παράδοση και ως απόδοση τιμής στη θυσία αυτών που έδωσαν τα νιάτα τους για να μείνει τούτη η γη λεύτερη. Ωστόσο υπό την επήρεια των νεωτερικών ιδεών που ανέπτυσσε η «αριστερά» της Δύσης και το ειρηνιστικό κίνημα της Αμερικής (και τα οποία ως συνήθως με καθυστέρηση έφτασαν στη χώρα μας) η λογική των παρελάσεων υπέστη ιδεολογικό πλήγμα - πολύ περισσότερο που οι πόλεμοι, με την...

Η συγκυβέρνηση πανηγυρίζει που γινόμαστε...Μπανγκλαντές!!!

Τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα λόγω της σκληρής λιτότητας περιγράφουν στοιχεία του Οικονομικού Ινστιτούτου Ifo.
Η συγκυβέρνηση πανηγυρίζει που γινόμαστε...Μπανγκλαντές!!! Βάσει της έρευνας του Ινστιτούτου, που φιλοξενείται στη γερμανική έκδοση των   Financial Times, χώρες όπως το Περού και το Βιετνάμ θα ξεπεράσουν το 2012 την Ελλάδα σε ΑΕΠ.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεν αποκλείεται σύντομα η κατάσταση να επιδεινωθεί περαιτέρω.

Όπως επισημαίνει ερευνητής Ifo η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται σε...

Έρχεται ο Πούτιν στην Ελλάδα;


Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να επισκεφτεί την Ελλάδα, και ειδικότερα το Άγιο Όρος, την περίοδο του Πάσχα.
Ο Ρώσος ηγέτης, έχει επισκεφτεί και στο παρελθόν πολλές φορές το Περιβόλι της Παναγιάς, δείχνοντας ενδιαφέρον για τις Μονές που υπάρχουν στην Αθωνική Πολιτεία, και όχι μόνο για εκείνες που έχουν απευθείας αναφορά στη Ρωσική Εκκλησία και το Πατριαρχείο Μόσχας.
Επί ημερών του Βλαντιμίρ Πούτιν στην ηγεσία της Ρωσίας άλλωστε, η Ορθοδοξία μπόρεσε να ανασάνει και πάλι σε μια από τις σημαντικότερες χώρες του πλανήτη, τόσο υπό τον Πατριάρχη Αλέξιο όσο και υπό τον σημερινό Πατριάρχη Κύριλλο. Ενώ, ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος, δεν έχει κρύψει το...

Αντί απόλυση πήραν...τεράστια αύξηση στον ΟΔΔΥ!

Χοντρός, φαύλος και πάντα....ύπαρχος

Διαβάστε μια ιστορία πολιτικής φαυλότητας που έχει αντίκτυπο σε όλους μας! Αφορά όσους έχουν υποστεί στο πετσί τους την φοροεπιδρομή και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων κι εκείνους που έχασαν τις δουλειές τους και ο αριθμός τους υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προχώρησε σε μια «αποκρατικοποίηση» με την...

ΤΩΡΑ: ΈΚΛΕΙΣΑΝ ΔΡΌΜΟΙ ΣΤΟ ΚΈΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΉΝΑΣ. ΦΟΎΡΝΟΣ ΜΟΙΡΆΖΕΙ ΠΑΤΆΤΕΣ

steve adam <adam.mpaxalo@gmail.com>
13 March 2012
Έχει κλείσει ο δρόμος, αυτή τη στιγμή, στο κέντρο της Αθήνας, από πολίτες που σπεύδουν να πάρουν τσάμπα πατάτες! Αυτή τη στιγμή, κλειστή είναι η συμβολή των οδών…

Πανεπιστημίου και Πατησίων, από εκατοντάδες πολίτες, που σπεύδουν να πάρουν δωρεάν πατάτες, που μοιράζει δωρεάν φούρνος της περιοχής, για διαφημιστικούς λόγους!
πηγή 

Το κουρείο της ΕΖ δεν θα μείνει χωρίς δουλειά



Τι τα θες , τι τα ζητάς, άμα έχεις μπροστά σου τις αγορές πρέπει να κρατάς το στόμα σου κλειστό. Είδατε τι πάθαμε, κι όχι μόνο εμείς, μα σύμπασα η ΕΖ, όταν το "χαζό παιδί, χαρά γεμάτο", άνοιξε το στοματάκι του και μίλησε για ελληνικό Τιτανικό.

Φαίνεται ότι ούτε και ο Σόιμπλε παίρνει πρέφα για το πώς δουλεύουνε οι αγορές. "Μπορεί η Ελλάδα να χρειαστεί και τρίτο bail-out", ξεστόμισε τις προάλλες, ενώ την τελευταία στιγμή ευτυχώς που συγκρατήθηκε και δεν μίλησε και για ένα πιθανό δεύτερο κούρεμα. Το οποίο, φυσικά, οι αγορές το έχουν δέσει κόμπο, διότι δεν είναι χαζές, βλέπουν, ακούνε, γνωρίζουν από πρόσθεση και αφαίρεση και συμπεραίνουν. Κι όταν οι αγορές βάζουν κάτι στο μυαλό τους, δεν υπάρχει περίπτωση και να μην το προκαλέσουν. Το "μπορεί" μεταφράζεται πάραυτα σε βεβαιότατο "θα".

Έτσι, σήμερα τα ελληνικά ομόλογα των 11 έως 30 ετών πωλούνται στα 23 και 26.5 σεντ στο...

Ηλίθιε και γελοίε Γεώργιε Παπανδρέου εκεί μας κατήντησες! Να μας λοιδωρούν, σαν λαό, οι υπόλοιποι λαοί της γης...

 Ανάγκασαν ελληνίδα να περάσει από τεστ ελληνικών και αγγλικών για να την αφήσουν να ταξιδέψει!
Σε έναν απίστευτο εξευτελισμό καταγγέλει ότι υποβλήθηκε ελληνίδα που ζει στην Ιρλανδία από την αεροπορική εταιρεία Aer Lingus.
Η Δρ Χρύσα Δισλή, που ζει στο Κόρκ της Ιρλανδίας από το 1998, επέστρεφε στην Ιρλανδία στις 6/01 από την Βαρκελώνη. Είχε πάει για λίγες ημέρες εκεί με τον σύζυγο και την 10χρονη κόρη τους.
Όταν πήγαν για να κάνουν check in οι πράκτορες της Aer Lingus επέμεναν να συμπληρώσει 2 τεστ. Το ένα ήταν τεστ ελληνικών και το άλλο αγγλικών!
Όταν διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι δεν είχαν όλα αυτά καμία...

Ήλθε η ώρα των μεγάλων ευθυνών για πολιτικούς και πολίτες



Του Σάββα Καλεντερίδη

Είναι πλέον φανερό ότι η κοινωνική συμπεριφορά των Ελλήνων έχει αλλάξει και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος από τούδε και στο εξής για την κατάληξη οποιασδήποτε μαζικής εκδήλωσης, είτε πρόκειται για συναυλία είτε πρόκειται για παρέλαση. Η οργή του κόσμου μοιάζει με χυμένη βενζίνη που περιμένει κάθε φορά τη σπίθα, για να ακολουθήσει η κοινωνική έκρηξη.

Η οργή συσσωρεύτηκε στην κοινωνία λόγω της πολυεπίπεδης και πολυδιάστατης κρίσης που αγγίζει πλέον του πάντες, και τροφοδοτείται καθημερινά από τις απίστευτες ανοησίες που γίνονται από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, που ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον στην ανικανότητα και την πολιτική βλακεία, που σχεδόν πάντα συνδυάζονται με την αμετροέπεια και ένα απίθανο θράσος, που εμπαίζει και εξοργίζει ακόμα περισσότερο την κοινή γνώμη.
Γιατί τί άλλο θα μπορούσε να προκαλέσει σε έναν πολύπαθο λαό που παρατηρεί τη διάλυση της οικογένειάς του, της κοινωνίας και της ίδιας της χώρας, το γεγονός ότι ένας υποτίθεται έγκριτος συνταγματολόγος, όπως είναι ο κ. Βενιζέλος, εισηγείται έναν νόμο ο οποίος στην...

Παρελθόν το σενάριο της δραχμής, πανικός στο πελατειακό παρακράτος...

Μετά τις πληρωμές συντάξεων σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια και τις δεκάδες χιλιάδες συντάξεις «μαϊμού» αναπηρίας, πρόεκυψε και «θηλυκιά» συμμορία του ΙΚΑ.

Η υπόθεση της συμμορίας που είχαν στήσει κυρίως  γυναίκες   υπάλληλοι του ΙΚΑ, οι οποίες  υπεξαίρεσαν μερικά εκατομμύρια ευρώ, δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά τον κανόνα του τρόπου δόμησης και λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου.

Αποτελεί τον κανόνα τόσο στο ΙΚΑ όσο και σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα. Αυτό είναι  κοινό μυστικό. Όπως κοινό μυστικό αποτελεί πως μέχρι σήμερα κανείς δεν τιμωρείται, όταν συλλαμβάνεται.

Στη Ζάκυνθο αποκαλύφθηκε χθες ότι από τους 700 τυφλούς που εισέπρατταν ανάλογο προνοιακό επίδομα, εμφανίστηκαν οι 100 και από αυτούς οι 60 έβλεπαν.

Δημόσιοι υπάλληλοι αποκαλύπτονται με τραπεζικούς λογαριασμούς...

Το τέλος του τελευταίου βασιλείου.... Ο σώγαμπρος Ιαβέρης - Μπένι ...


Το τελευταίο πολιτικό "βασίλειο" της Ελλάδας καταλύθηκε.

Σκιά του εαυτού του σήμερα, το πρώην κραταιό κίνημα, άρχισε να παρακμάζει λίγο πριν το θάνατο του ιδρυτή του. Οταν "μάγοι", αεροσυνοδοί και αστρολόγοι περιέβαλαν το "θρόνο"

Ημιθανής ο Ελ-Σιντ δέθηκε στο άλογό του και κατάφερε άλλη μία περιφανή νίκη. Κράτησε λίγο. Ο βραχύσωμος Ριχάρδος ανέβηκε στο θρόνο όσο ακόμη ήταν νωπό το χώμα στον τάφο. 
Οδήγησε τη χώρα σε θηριώδεις "νίκες". 
Τι ΟΝΕ! Τι Ολύμπικ Γκέιμς! Τι καταστροφή!

Σε όλο αυτό το διάστημα  θέριεψε όμως και ο σώγαμπρος Ιαβέρης-Ριχάρδος ο Γ'-Μάκμπεθ. Στήνοντας απίστευτους μηχανισμούς, μαχαιρώνοντας πισώπλατα, προδίδοντας και μηχανορραφώντας...
Τρεις φορές προσπάθησε να κατακτήσει το θρόνο.
Τρεις φορές μαχαίρωσε κι όταν ηττήθηκε έσκυψε το κεφάλι και αποδέχτηκε τον διάδοχο.

Κι ο ανόητος διάδοχος τον έχρησε αρχιστράτηγο και μέγα θησαυροφύλακα.

Σήμερα ανεβαίνει τα σκαλιά της αρχηγίας.

Ο πιο επικίνδυνος πολιτικός που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα!

...έχοντας ήδη βυθίσει τη χώρα στο πιο βαθύ σκοτάδι που γνώρισε ποτέ
!
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies 

Σήμερα η παρουσίαση των βιβλίων του Μάνου Ηλιάδη για τις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και την ΜΙΤ στην Λευκωσία


                                      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Το Σωματείο “Αδούλωτη Κερύνεια”
και το
Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥ.ΚΕ.Μ.)

"Ο Γ.Α.Π. ήθελε να φιμώσει το MEGA δύο φορές"...

Χρ. Παναγιωτόπουλος: "Ο Γ.Α.Π. ήθελε να φιμώσει το MEGA δύο φορές"...
 Πραγματικά απορώ! Τι περισσότερο ήθελε από το ηλίθιο κανάλι «το Γιωργάκη»; Δεν του έφθανε το καθημερινό λιβάνισμα; Τόση δημοκρατία πια;
Μια περίεργη ανάρτηση στο twitter ανέβασε ο διεθυντής του MEGA Χρήστος Παναγιωτόπουλος για τον Γιώργο Παπανδρέου, μία μόλις ημέρα μετά την επικράτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με φόντο την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.
Στο μήνυμά του αναφέρει το εξής:

"Ο ΓΑΠ επιχείρησε δύο φορές να φιμώσει το MEGA. Δεν του κάναμε τη χάρη. Είναι κατανοητή και η οργή και η απόγνωσή του".

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika, ενδέχεται να υπάρξει απάντηση από το ΠΑΣΟΚ..
.

Κανονικά οι παρελάσεις αλλά με ενισχυμένη αστυνόμευση


Κανονικά οι παρελάσεις αλλά με ενισχυμένη αστυνόμευση


 Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, ενώ το «παρών» θα δώσουν κανονικά όλα τα μέλη της κυβέρνησης. Ωστόσο, προβλέπεται διακριτική ενίσχυση της περιφρούρησης για αποτραπούν έκτροπα και προπηλακισμοί πολιτικών. Αυτό αποφασίστηκε στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί.
Κατά πληροφορίες, αποφασίστηκε η διακριτική ενίσχυση της περιφρούρησης των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, αλλά και η ενθάρρυνση μίας πολιτικής έμμεσης αποτροπής φαινομένων βίας και προπηλακισμών διά της ενίσχυσης της εγρήγορσης πολιτών και πολιτικών δυνάμεων.

Όλοι συμφώνησαν ότι το μήνυμα που πρέπει να στείλουν σήμερα είναι...

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος πληρώθηκαν 18.500 ευρώ για να μάθουν να χρησιμοποιούν το twitter!!! [ΕΓΓΡΑΦΑ]. Με τόσα ζουν δύο οικογένειες ανέργων για έναν χρόνο! Τι απαντάει ο Παπακωνσταντίνου

http://www.econews.gr/wp-content/thumbnails/75413.jpgΑπίστευτη πρόκληση στην Ελλάδα του 2012 συνιστά η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής να δαπανήσει το ποσό των 18.500 ευρώ για να μάθουν στο γραφείο Τύπου του υπουργείου να χειρίζονται το twitter, το you tube και άλλα social media....  

Υπό τον πομπώδη τίτλο «Αξιολόγηση διαδικτυακών εφαρμογών ΥΠΕΚΑ για ενημέρωση των πολιτών» οι υφιστάμενοι του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ανέθεσαν χωρίς διαγωνισμό -από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων- στην εταιρεία Communication Effect Α.Ε. την εκτέλεση του έργου της αναβάθμισης της παρουσίας του υπουργείου σε: you tube, twitter, Frickr και...

Τα κόμματα της κρίσης και η κρίση των κομμάτων


 Όπως φαίνεται οι περισσότεροι εκ των διαγραφέντων από τη Νέα Δημοκρατία οδεύουν προς τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», ενώ ακούγεται ότι θα συμπορευθούν μαζί τους και κάποιοι διαγραφέντες βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ. Είτε μας αρέσει είτε όχι, το κόμμα που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου είναι μια πραγματικότητα και δρομολογεί αναμφισβήτητα εξελίξεις στο υπό ανασύνθεση πολιτικό σκηνικό.

Δεν μπορώ να ξέρω πως θα αντιμετωπίσουν οι «Εξαρτημένοι» Έλληνες το νέο κόμμα, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από τι ακριβώς κομίζει αυτό το κόμμα- πέραν της αντιμνημονιακής ρητορικής και του αντισυστημικού στυλ που εντέχνως χρησιμοποιούν οι μετέχοντες σ’ αυτό- στην Ελλάδα της...

Π ροτιμούν να κυβερνήσουν μια μικρή, φτωχή και εξαντλημένη χώρα, παρά να χάσουν την εξουσία που τους δίνει το πελατειακό σύστημα και η άλωση του κράτους.

Ευρωπαϊκή κρίση και Ελλάδα Δρόμοι παράλληλοι ή αποκλίνοντες;
Η Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992, απόρροια της κρίσης που ακολούθησε τη γερμανική επανένωση, ξεκινά με έναν τολμηρό ισχυρισμό: «Με την παρούσα Συνθήκη, τα Υψηλά Συμβαλλόμενα μέρη ιδρύουν μεταξύ τους μία Ευρωπαϊκή Ένωση.» Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα είχε πεθάνει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε γεννηθεί. Σήμερα, πολλοί θα έσπευδαν να ισχυρισθούν ότι το παιδί ήταν νεκρογέννητο.
Είναι γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κίνημα γεννήθηκε μέσα από κρίσεις. Άντλησε την έμπνευσή του από τον όλεθρο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και το ξέσπασμα του Ψυχρού Πολέμου. Η Συνθήκη της Ρώμης υπογράφηκε το 1957 –στον απόηχο του φιάσκο του Σουέζ. Ξανά και ξανά, οι προθεσμίες για την επίτευξη προόδου μετατίθεντο τεχνητά μέσα από διαδοχικές, νυχθημερόν διαπραγματεύσεις. Αλλά, χάρη σε ένα συνδυασμό ρεάλπολιτίκ και ρομαντισμού το Ευρωπαϊκό Κίνημα παρέμεινε ζωντανό και στις καλές και στις κακές στιγμές. Και οι λαοί της Ευρώπης υποστήριξαν το Κίνημα αυτό, συμμερίσθηκαν το ίδιο όραμα. Σήμερα, όμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει...

Η δυσφήμιση της … διαφήμισης!!!

του Μιχάλη Τζανάκη*
Βασικός μοχλός της σύγχρονης  οικονομίας είναι αναμφίβολα η διαφήμιση. Αυτή έχει αναχθεί σε επιστήμη, αλλά αναμφίβολα υπάρχουν, ή ενδέχεται να υπάρχουν σ αυτήν, και στοιχεία «καλλιτεχνικά».
Όσο κι αν λέμε πως η αισθητική  είναι κάτι το υποκειμενικό, ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι  τόσο προφανή, ώστε δε χρειάζεται να ναι  κανείς επικοινωνιολόγος ή κοινωνιολόγος  για να επισημάνει. Υπάρχουν διαφημίσεις  υψηλής αισθητικής, υπάρχουν αντίστοιχα λιγότερο καλές, υπάρχουν άλλες που  στερούνται κάθε ίχνους φαντασίες, αλλά υπάρχουν κι εκείνες που στ όνομα  του «ευφυολογήματος» και της  «πνευματώδους» σύλληψης θα μπορούσαν  να χαρακτηριστούν από απαράδεκτες  έως «ακατάλληλες».
Περιγράφω μια τέτοια «πνευματώδη» διαφήμιση:
Μπαίνει ομάδα ενόπλων  ληστών σε τράπεζα, φορώντας καλσόν στο  πρόσωπο για να «επιχειρήσει»  ληστεία. Κάπου εκεί αρχίζουν τα «προβλήματα» ενδοσυνεννόησης των ληστών, που  μάλλον δεν έχουν κάνει την  κατάλληλη προ-εκπαίδευση στη συγκεκριμένη τους δράση. Κάπου εκεί αρχίζει...

Προς τον αιώνα της αυταρχικής δημοκρατίας, του Σεργκέι Καραγκάνοφ


Ο κόσμος σήμερα υφίσταται σχεδόν αναρίθμητες τεκτονικές αλλαγές: η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση επιταχύνει την αποδιοργάνωση της παγκόσμιας διακυβέρνησης και των διεθνών οργανισμών· στην πολιτική και την οικονομία συνεχίζεται η μείζονος σημασίας μεταφορά ισχύος προς την Ασία. Λιγότερο από ένα τέταρτο του αιώνα μετά την ανακήρυξη του «τέλους της ιστορίας» από τον Φράνσις Φουκουγιάμα (Francis Fukuyama) βρισκόμαστε μάλλον στη χαραυγή μιας νέας εποχής μεγάλων κοινωνικών και γεωπολιτικών ανατροπών.


Κατά δραματικό τρόπο, ο αραβικός κόσμος σαρώθηκε από μια επαναστατική άνοιξη που εξελίσσεται ραγδαία σε δριμύ χειμώνα. Πράγματι, τα νέα μετεπαναστατικά καθεστώτα απλά προσθέτουν στον παραδοσιακό αραβικό αυταρχισμό και τον ισλαμισμό, προκαλώντας περαιτέρω κοινωνική στασιμότητα, απογοήτευση και αστάθεια.


Ακόμα πιο αξιοσημείωτες όμως είναι οι κοινωνικές (ή αντικοινωνικές) λαϊκές διαδηλώσεις που πολλαπλασιάζονται στις εύπορες δυτικές χώρες. Αυτές οι διαμαρτυρίες έχουν...

Ανθρώπινη «χωματερή» και διάχυτο έγκλημα


Σταύρος Λυγερός
Τα στοιχεία για την έκρηξη της εγκληματικότητας επιβεβαιώνουν αυτό που καταδεικνύει η καθημερινή εμπειρία των πολιτών. Η Ελλάδα και ειδικά τα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν μετατραπεί σε επικίνδυνες ζώνες. Την τεράστια ανασφάλεια δεν την προκαλεί το οργανωμένο έγκλημα, που έχει τουλάχιστον συγκεκριμένους στόχους και διακρίνεται από στοιχειώδη ορθολογισμό. Την προκαλεί το διάχυτο έγκλημα, στο οποίο η συμμετοχή των λαθρομεταναστών είναι δυσανάλογα μεγάλη.
Η αιτία είναι απλή. Η διαρκής συσσώρευση λαθρομεταναστών, που εκ των πραγμάτων αδυνατούν να βρουν εργασία και τις λίγες φορές που βρίσκουν είναι «μαύρη» και κακοπληρωμένη, λειτουργεί σαν θερμοκήπιο για την ανομία και την εγκληματικότητα, με αποτέλεσμα να υπονομεύονται οι κοινωνικές ισορροπίες. Η Αθήνα έχει μετατραπεί σε ατύπως διχοτομημένη πόλη.
Τόσο το πολιτικό σύστημα όσο και μεσαιοανώτερα στρώματα είχαν βολευτεί με το γεγονός ότι...

Σχετικά με τις δραστηριότητες των Εφέδρων...


Τα τελευταία 24ωρα διάφορες δημοσιογραφικές πένες συκοφαντούν το κίνημα των εφέδρων πολιτών - οπλιτών ως "Ελληναράδες", κάνοντας λόγο για "επιστροφή των ταγμάτων ασφαλείας" κλπ. Βέβαια βρίσκουν πρόσχημα και από κάποιες "πολιτοφυλακές" που εμφανίστηκαν προσφάτως, και που ουδεμία σχέση έχουν με τον υγιή κορμό των εφέδρων. Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων βάζει τα πράγματα στη θέση τους...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.)

12.03.2012 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή, κυρίως, το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ (04.03.2012), και άλλα ανάλογα κατά καιρούς δημοσιεύματα σχετικά με τις...

Τιμή και δόξα στον τραγουδιστή της λευτεριάς της Κύπρου, Εθνομάρτυρα Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Ότι και να κάνουν οι εθνοπροδότες  όπως ο Χρουστσόφιας και οι Α(υ)νανιστές γελοίοι πολιτικάντηδες των Αθηνών εμείς κάθε χρόνο θα ανάβουμε ένα καντήλι για να σας αποδείξουμε ότι η μνήμη σας παραμένει άσβεστη στις καρδιές μας και ότι παραδειγματιζόμαστε από την θυσία σας... Οδυσσεύς

Nik Iord <nodiord@yahoo.gr>

«Βγήκαν αντάρτες στα βουνά
της Κύπρου διαλεχτά παιδιά
της ΕΟΚΑ παλικάρια
της Ελλάδας τα καμάρια»

Αύριο, στις 14 του φετινού Μάρτη (Μάρτης 2012) συμπληρώνονται πενήντα πέντε χρόνια από τότε που οι Άγγλοι αποικιοκράτες απαγχόνισαν στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας τον Ελληνοκύπριο έφηβο επαναστάτη, ποιητή και τραγουδιστή της λευτεριάς της Κύπρου ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ.
Οι Άγγγλοι δυνάστες της Κύπρου, ξετσίπωτοι εγκληματίες όντες, στέρησαν από ένα παιδί το εξαίσιο θαύμα της ζωής και τα ελληνική γράμματα, και γιατί όχι και την παγκόσμια λογοτεχνία, από ένα ταλέντο με ποιητικό κάλαμο γραφής αξιολογότατο και πολλά υποσχόμενο.
Ο Παλληκαρίδης ανήκει στη χορεία εκείνων που αποτόλμησαν να αμφισβητήσουν την νομιμότητα της δεσποτείας στο νησί του. Ζούσε με το όραμα να δει μια Κύπρο...

Ποια Αριστερά;


Η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς επί υπαρκτής μεταπολιτεύσεως είναι μια πραγματικότητα. Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε περισσότερο για αυτό το θέμα. Η αντιμετώπιση της και η ιδεολογική της απονομιμοποίηση είναι πρωταρχικός στόχος κάθε μετά-μεταπολιτευτικού πολιτικού προτάγματος. Όμως υπάρχει ένα βασικό ερώτημα. Ποια αριστερά?

Υπάρχουν πολλές αριστερές? Μια αριστερά υπάρχει με πολλές όμως γεύσεις. Η πιο βαριά είναι το ΚΚΕ και κατά την άποψη μου η πιο ακίνδυνη. Το ΚΚΕ είναι ένα γραφικό κόμμα που παίρνει είτε ψήφους διαμαρτυρίας είτε ψήφους αθεράπευτων σταλινικών. Εκεί δεν μπορείς να κάνεις κάτι, είναι σαν να επιχειρηματολογείς με φανατικούς ταλιμπάν για τον Διαφωτισμό. Όντως το ΚΚΕ με τα τάγματα του τραμπουκίζει, όμως η αντιμετώπιση του ΠΑΜΕ και των τραμπούκων του είναι...

Λήθαργος ή Δράση .


Δεδομένης της πρωτοφανούς κοινωνικής εξαθλίωσης,θα περίμενε κανείς πως η ελληνική κοινωνία θα είχε καλύτερα αντανακλαστικά, αντιδρώντας μαζικά και αποφασιστικά απέναντι στις εφαρμοζόμενες πολιτικές που έγιναν η αιτία το επίπεδο ζωής να έχει φτάσει σχεδόν εκεί που ήταν μεταπολεμικά. Αυτή η συνειδητή ή ασυνείδητη προσδοκία που είχαν πολλοί διαψεύσθηκε όμως, ειδικά αν αναλογιστούμε το μέγεθος της «κρίσης»: Ενώ η φτώχεια από μόνη της θα έπρεπε, λογικά, ν’ αποτελέσει εξεγερσιακό παράγοντα, φαίνεται πως οι «πολίτες» αυτής της χώρας δεν μπορούν να σκεφτούν πολιτικά και να δράσουν ανάλογα παρόλο που βρίσκονται ήδη σε ελεύθερη πτώση, έχοντας περάσει από το στάδιο του να μετεωρίζονται στο «χείλος του γκρεμού».
Την κατάσταση κάνει (φαινομενικά) ακόμα πιο ανεξήγητη και το γεγονός πως ενώ η πλειοψηφία φαίνεται πως κατανοεί πια ότι ζει σε ένα ανελεύθερο, αυταρχικό (αν όχι ολοκληρωτικό) καθεστώς, δεν μπορεί να βρει τη δύναμη να διεκδικήσει έστω τα αυτονόητα: ψωμί και ελευθερία (για παιδεία, υγεία, δικαιοσύνη ούτε λόγος να γίνεται).
Αν κάποιος μπορούσε να περιγράψει με λεπτομέρειες τη σημερινή κατάσταση σε κάθε κάτοικο αυτής της χώρας, ατομικά, πριν από π.χ. 10, 20 ή 30 χρόνια, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είχε τις διαβεβαιώσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας πως «αν μας κάνουν έτσι θα τα κάνουμε όλα λαμπόγυαλο». Κι όμως: η...

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Το “διπλό παιχνίδι” του Γιώργου


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Τελικά, ήθελε ο Γιώργος Παπανδρέου τον Ευάγγελο Βενιζέλο για διάδοχό του, ή απλώς έκανε την ανάγκη… φιλοτιμία; Οι πραγματικές προθέσεις, οι σκέψεις και τα συναισθήματα του απερχόμενου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να καταγραφούν πειστικά και ξεκάθαρα, από τη στιγμή που οι παραπάνω ερωτήσεις ανήκουν στη σφαίρα εκείνων που… δεν επιδέχονται ξεκάθαρης, και προπάντων δημόσιας απάντησης.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πήρε θέση στη μάχη της διαδοχής. Με τη διαγραφή βουλευτών που βρίσκονταν πολύ κοντά του, όπως συνέβη με τη Λούκα Κατσέλη και τον Χάρη Καστανίδη, αποδυνάμωσε εκ των πραγμάτων δραματικά την παπανδρεϊκή πτέρυγα στο εσωτερικό του Κινήματος. Και υπονόμευσε τις όποιες πιθανότητες είχε ο Χρήστος Παπουτσής να θέσει υποψηφιότητα για...