Σελίδες

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Εφιάλτες στο δρόμο προς τις κάλπες! Πρωταγωνιστές ... οι Τροϊκανοί και τα πειθήνια όργανά τους !!!

Παναγιώτης Αποστόλου στους aegeantimes.gr 


Πριν από τις Εθνικές εκλογές στις 17 Ιουνίου 2012, οι τροϊκανοίπροσπάθησαν με αισχρές, συνεχείς και απαράδεκτες ενέργειες και δηλώσεις να παρέμβουν δραστικά στη δημοκρατική ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, υπέρ της ψηφίσεως των μνημονιακών και υπεύθυνων για την κοινωνική εξαθλίωση των Ελλήνων, κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ). 

Συμμάχους σ΄αυτή την κατατρομοκράτηση των Ελλήνων πολιτών, βρήκαν οι τροϊκανοί, τα όργανα της νέας τάξεως πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης, τους εγχώριους πληρωμένους σύγχρονους Εφιάλτες, την πλειοψηφία των παραδοσιακών τα ΜΜΕ. 

Μια από τις τελευταίες, πρωτοφανείς ωμές παρεμβάσεις τους στις Ελληνικές εκλογές, ήταν το δημοσίευμα, υπό τύπου ανοικτής επιστολής, της γερμανικής εφημερίδας Bild, την προηγουμένη των εκλογών, το οποίο παρεμβαίνει στα εσωτερικά μας και ξεστομίζει ύβρεις εναντίον των Ελλήνων. Στην εν λόγω επιστολή, η εφημερίδα απειλούσε κιόλας τους Έλληνες ψηφοφόρους ότι αν κερδίσουν τα κόμματα που δεν θέλουν την εφαρμογή των συμφωνημένων προγραμμάτων μέσω της λιτότητας, υπονοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε οι Γερμανοί θα σταματήσουν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Δηλαδή, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, τα ΑΤΜ των τραπεζών στην...

Ανακοίνωση του Σύριζα για την Νέα κυβέρνηση (που ακόμα δεν υπάρχει).

Ακόμα δεν Υπάρχει Κυβέρνηση και ο Σύριζα συνεχίζει το Λαϊκισμό που ξεκίνησε προεκλογικά και κατηγορεί την νέα κυβέρνηση με τις αντιμνημονιακές παπαρες που ούτε ο ίδιος πιστεύει.
Αυτό είναι το ύφος που θα ακολουθήσει ο Τσίπρας σαν αντιπολίτευση χωρίς καμία συναίνεση ούτε και σε αυτά που θα μπορούσε να συμφωνήσει.
Τον κόσμο στα πεζοδρόμια θα επιδιώκει να κατεβάζει ο Σύριζα, τους μπαχαλάκηδες στις πλατείες και τον Τσίπρα να ζητάει εκλογές.
Δυστυχώς αυτό είναι το ήθος του Τσίπρα. Αλαζονικό και πολιτικά τυχοδιωκτικό.
«Η νέα κυβέρνηση συγκροτείται στο...

Τρίτο κόμμα η αντιμνημονιακή δεξιά. Αγγίζει το 16%!!!

Οι εκλογές τελείωσαν, με την τελική – έστω και μετά άσθματος - επικράτηση της ΝΔ, με ποσοστό πολύ κοντά στο 30%. Ένα ποσοστό ανεβασμένο μέν από τον Μάιο, που δεν ξέρουμε όμως εάν εν τέλει είναι ικανοποιητικό, με δεδομένη την πρωτοφανή πολιτική κατατρομοκράτηση της προεκλογικής περιόδου.

Δεν ξέρουμε καν εάν στην Συγγρού είναι ευχαριστημένοι από το ποσοστό της συσπείρωσης που πέτυχαν, με βάση την πόλωση που δημιουργήθηκε από κάθε είδους κανάλι προεκλογικά. Όπως και να έχει πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με τρείς περίπου μονάδες διαφορά. Και αρκετά πιο κάτω το ΠΑΣΟΚ που κατάφερε να διατηρηθεί σε ένα διψήφιο ποσοστό.

Αυτό το τελευταίο δεν ξέρουμε εάν ευχαρίστησε και τόσο τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος ίσως χάσει την ευκαιρία μιας ζωής για έναν πλήρη μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ, σε όνομα, οργάνωση και στελεχιακό δυναμικό. Το γεγονός ότι το trademark ΠΑΣΟΚ δεν κατέρρευσε πλήρως ίσως τελικά κάνει ακόμη πιο δύσκολη την ζωή του νυν προέδρου του.

Είναι όμως το ΠΑΣΟΚ τρίτο κόμμα...

Κάτι ετοιμάζεται - Νέα δήλωση Ε.Μπαγίς για "Τούρκους Δ.Θράκης" - Η αντίδραση Φ.Φράγκου

Δεύτερη "προειδοποιητική" δήλωση μέσα σε 24 ώρες από Τούρκο αξιωματούχο, τον Έγκεμεν Μπαγίς για "καλύτερη μεταχείριση των Τούρκων της Δ.Θράκης" και πλέον είναι σαφές ότι "κάτι ψήνουν". Αλλά λογαριάζουν "χωρίς τον ξενοδόχο".
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ.Φράγκος έχει ετοιμάσει ολόκληρο σχέδιο ψυχολογικής "περίσφιγξης"  των ελάχιστων εξτρεμιστικών στοιχείων της μειονότητας με την δημιουργία στρατιωτικών κέντρων στις περιοχές που το τουρκικό προξενείο και η ΜΙΤ επιδεικνύουν ιδιαίτερη δραστηριότητα: Αναβάθμιση του κέντρου προωθημένης εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων στις ορεινές περιοχές της Ξάνθης (Γλαύκη) το οποίο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς το ανάλογο κέτρο που έχει δημιουργήσει ο ίδιος ο υπουργός την εποχή που ήταν Α/ΓΕΣ στην Νέα Σάντα Ροδόπης, στη "καρδιά" των μειονοτικών περιοχών.
Όπως σημείωνε κάτοικος της περιοχής: "Αυτοί (σ.σ.: οι εξτρεμιστές και οι πράκτορες του προξενείου, μόνο από στρατιωτικές στολές και από στρατό καταλαβαίνουν. Παίρνουν θάρρος και η πλειοψηφία των μουσουλμάνων που είναι νομοταγείς Έλληνες όταν βλέπουν τον στρατό δίπλα τους".
Όλα αυτά την στιγμή που μετά την Α. Νταβούτογλου που απείλησε...

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την αιματοχυσία στη Συρία

Διαμαρτυρία στην πόλη Χαλέπι κατά
του δικτάτορα Μπασίρ Αλ Ασαντ
 
Η ελληνικής καταγωγής Μαρινέτ Σεχουάρο, νεκρή από πυρά κοντά στο Χαλέπι
Σε καταδίκη της αιματοχυσίας στη Συρία, με αφορμή και το θάνατο της ελληνικής καταγωγής Μαρινέτ Σεχουάρο στο Χαλέπι, προέβη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας.
«Χθες βράδυ έχασε τη ζωή της, κοντά στο Χαλέπι, η Μαρινέτ Σεχουάρο, ελληνικής καταγωγής, που είχε γεννηθεί στη Συρία και ήταν χήρα Ελληνορθοδόξου ιερέα. Η εκλιπούσα έχασε τη ζωή της από πυρά, ενώ επέστρεφε με την οικογένειά της από γαμήλια τελετή. Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της καθώς και στην Μητρόπολη Χαλεπίου, την οποία υπηρέτησε σε όλη της τη ζωή», ανέφερε ο κ. Δελαβέκουρας.

Ορκίζεται πρωθυπουργός ο Σαμαράς

 Picture 0 for Ορκίζεται πρωθυπουργός ο Σαμαράς
Στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβαίνει τώρα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, όπου θα παραδώσει τη διερευνητική του εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ορκιστεί άμεσα νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, ενώ στις 19:00 θα έχει συνάντηση με τους Ε.Βενιζέλο, Φ.Κουβέλη και Γ.Ζανιά, προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος για το ταξίδι του απερχόμενου υπουργού Οικονομικών στις Βρυξέλλες.
Όπως είπε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ζανιάς θα ενημερώσει τους συναδέλφους του στο Eurogroup ότι η Ελλάδα έχει κυβέρνηση.

Ο Βενιζέλος νίκησε Λοβέρδο, Χρυσοχοϊδη και… Γιώργο

 
Με τακτική νίκη του Ευάγγελου Βενιζέλου… στα σημεία, ολοκληρώθηκε η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η οποία αποφάσισε να συνταχθεί με τον πρόεδρο του Κινήματος, και να υποστηρίξει την απόφασή του να μην εκπροσωπηθεί το Κίνημα στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με προβεβλημένα στελέχη και πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.
Απέναντι στην πρόταση Βενιζέλου στάθηκαν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, γύρω από τους οποίους συνασπίστηκαν μια σειρά από στελέχη με την ίδια άποψη, που ωστόσο δεν κατάφεραν να συνθέσουν πλειοψηφία στους κόλπους της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Παρά το γεγονός ότι την ίδια άποψη με τους Λοβέρδο και Χρυσοχοϊδη φέρεται να είχε και ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παρακολούθησε τη συνεδρίαση της Κ.Ο.
Το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ πάντως είναι εξαιρετικά εύφλεκτο, και πολλοί προβλέπουν “δύσκολη συγκατοίκηση” για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τα κορυφαία στελέχη που τον αμφισβήτησαν ευθέως.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

«Errare humanum est»;;; To τέλος του ΠΑΣΟΚ! Ποιοι βάζουν τελεία στην πορεία του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου; Ανθρώπινα λάθη ή ... κάτι άλλο;


Δεν υπήρξα οπαδός ή υποστηρικτής του κ. Βενιζέλου ως πολιτικού! Απεναντίας θα έλεγα, υπήρξα έντονα επικριτικός, στην τακτική του, στις συνεργασίες του, και στις πολιτικές στοχεύσεις του, οι οποίες παρ’ ότι ήταν ιδεολογοπολιτικά, στα «όρια» της σοσιαλοδημοκρατίας και έξω από τα «όρια» του πολιτικού και ιδεολογικού υπόβαθρου του ΠΑΣΟΚ, με κατεύθυνση τον «χώρο» του νεοφιλελεύθερου κέντρου, ήταν «συνεπής» σε αυτήν του την πορεία.

Μια πορεία συνοδευόμενη από «εκρηκτικές» φιλόδοξες και εγωκεντρικές πολιτικές κινήσεις, συγκρουσιακές μερικές φορές, συμβιβαστικές τις άλλες, πάντα όμως στοχευμένες στην “κατάληψη” της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ.

Τό κόστος αυτής της πορείας ήταν και είναι “βαρύ”, με κορύφωσή του, την τελευταία εμπλοκή του κ. Βενιζέλου, ως υπουργού Οικονομίας στις κυβερνήσεις...

Γιατί είναι κρίσιμη η αυριανή μέρα για τα ελληνοτουρκικά;

Η ημέρα που ξημερώνει αύριο έχει ξεχωριστή σημασία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και όχι μόνο. Η Τουρκία αναμένει να ανακοινώσει στους πολίτες της μια μεγάλη επιτυχία, κάτι που επιδιώκει να πετύχει εδώ και καιρό. Το ότι στα επόμενα δυο-τρία χρόνια, για να ταξιδέψουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα χρειάζονται πλέον βίζα…

Η σημασία όμως για τα ελληνοτουρκικά είναι μεγαλύτερη στο τι έχει ζητηθεί από την Τουρκία να υπογράψει με σκοπό να της παραχωρηθεί το νέο καθεστώς κατάργησης της βίζας και της ελεύθερης διακίνησης των Τούρκων πολιτών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς τη χρονοβόρα και αποτρεπτική ενίοτε διαδικασία της εξασφάλισης ταξιδιωτικής βίζας: Η Τουρκία πρέπει να υπογράψει τη συμφωνία επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών που έχουν περάσει στην Ευρώπη από το έδαφός της…


Εάν η εξέλιξη αυτή ολοκληρωθεί, η Τουρκία υπογράψει και δούμε μια δραματική πτώση στον αριθμό των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα από τα ελληνοτουρκικά χερσαία και...

Ηχηρό μήνυμα των «4» προς ΗΠΑ, Ισραήλ και Ε.Ε.

Ηχηρό μήνυμα των «4» προς ΗΠΑ, Ισραήλ και Ε.Ε.
H είδηση ότι Ρωσία, Κίνα, Ιράν και Συρία σχεδιάζουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος, στον αέρα και στα ανοιχτά της τελευταίας, παρά το γεγονός ότι διαψεύστηκε, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε ΗΠΑ, Ισραήλ και Ευρωπαϊκή Ένωση και δείχνει ότι η Μέση Ανατολή παραμένει μια βραδυφλεγής βόμβα.

Οι στενές σχέσεις της Μόσχας με την ανερχόμενη υπερδύναμη του Πεκίνου και με τα δύο μεγάλα αγκάθια των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, το Ιράν και τη Συρία σχηματίζουν έναν ισχυρό «αντίπαλο» πόλο απέναντι στην Ουάσινγκτον, τους ισραηλινούς συμμάχους της και την Ε.Ε., κι ενώ εδώ και μήνες γίνεται συζήτηση για επέμβαση στη Δαμασκό ώστε να...

Εκλογές σε… τέσσερις γραμμές!

 ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Το αίμα νερό δεν γίνεται. Κι ως αθλητικός συντάκτης, εκ πεποιθήσεως έχω μια τάση να βλέπω τα πάντα αθλητικά. Ή σχεδόν τα πάντα! Να, για παράδειγμα, ας ρίξουμε μια ποδοσφαιρική ματιά στο αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. Τι σημαίνει για κάθε κόμμα ξεχωριστά; Πώς θα μπορούσε να ερμηνευτεί με ποδοσφαιρικά παραδείγματα η στάση του κάθε συνδυασμού και του αρχηγού του;

Για τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, ας πούμε, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Μοιάζει με μια ομάδα ποδοσφαίρου που θέλει να μπει στο γήπεδο και να παίξει τη μπάλα της. Μόνο που της… λείπουν παίκτες. Έχει, δεν έχει, τους επτά από τους έντεκα. Όμως χρειάζεται άλλους τέσσερις για να είναι πλήρης και να μπορέσει να δει «στα μάτια» τον αντίπαλο. Και αν είναι δυνατόν, χρειάζεται κι άλλους επτά, για να γεμίσει τον πάγκο της!

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα επίσης το παράδειγμα θαρρώ πως είναι εύκολο. Είναι ο κλασσικός παίκτης που δεν...

Ο Μπαρόζο, ο βαν Ρομπάι και το φέρετρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης



Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις
Μα ποια μύγα τσίμπησε τους μεξικανικές διοργανωτές της συνόδου κορυφής του G20 που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Los Cabos; Ίσως να είχαν στο μυαλό τους την υποτιθεμένη... «προφητεία των Μάγιας», η οποία ορίζει το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012; Εκτός αν απλώς ήθελαν να κοροϊδέψουν τους επικεφαλείς των Ευροατλαντικών υπευθύνων;

Όποιος και να είναι ο λόγος, κανόνισαν να μιλήσουν ενώπιον του διεθνούς τύπου, πλάι-πλάι, ο Χέρμαν βαν Ρομπάι, σημερινός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και ο Χοσέ Μανουήλ Μπαρόζο, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τοποθετώντας τους πίσω από...

Ρωσική ναυτική βάση στην Κύπρο (;) σε αντάλλαγμα για…

Τρομερό είναι το παρασκήνιο που φαίνεται να εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες με επίκεντρο την υπόθεση προσφυγής της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης, ή μάλλον για την ακρίβεια, το πως ακριβώς θα επιτευχθεί η αποφυγή του.
Η επισημοποίηση της δανειοδότησης της Κύπρου από τους Ρώσους και όσα ψιθυρίζονται πλέον στους διαδρόμους της διεθνούς διπλωματίας παραπέμπουν σε ένα γεωπολιτικό θρίλερ, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στην Κύπρο, αλλά συνδέει την υπόθεση αυτή με τις εξελίξεις στη Συρία, σε μια υπόθεση χωρίς ξεκάθαρη αρχή, μέση και τέλος…
Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν διαρρεύσει, η ρωσική απόφαση να διευκολύνει την Κύπρο με ένα νέο δάνειο δεν συνδέεται μόνο με τα αναμφισβήτητα οικονομικά – επιχειρηματικά συμφέροντα της Ρωσίας και Ρώσων επιχειρηματιών, λόγω του ειδικού φορολογικού καθεστώτος που απολαμβάνουν οι ξένες επενδύσεις στη νήσο. Οι Ρώσοι φαίνεται ότι...

εν κατακλείδι...

Ο μπουχός από τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία εν όψει των εκλογών έπεσε και κατακάθισε πάνω από ολόκληρη τηνΕυρώπη.
Ηρέμισαν οι τοκογλύφοι που θα γίνει κυβέρνηση με αυτούς που έχουν βάλει τις υπογραφές τους για τήρηση των συμφωνιών και την υπαγωγή των διαφόρων υποχρεώσεων που σκλαβώνουν τη χώρα στο Αγγλικό δίκαιο.
Ο Ελληνικός λαός ψήφισε όπως ψήφισε κάτω από αφόρητες πιέσεις, κουβαλώντας στις μνήμες των μεγαλύτερων κυρίως σε ηλικία ψηφοφόρων το σύνδρομο της κατοχικής πείνας και από τους υπόλοιπους την άγνοια ή και την αδιαφορία.
Σε περιμένει πείνα και δυστυχία, δε θα έχεις φάρμακα, δε θα έχεις γάλα να ταΐσεις τα παιδάκια σου, τα εγγόνια σου, θα χάσεις τις καταθέσεις που μια ζωή αποταμίευες για να...

«Από την κρίση στην παράλυση: Ποίος θα σπάσει το αδιέξοδο;»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 σε αίθουσα της Βουλής των Λόρδων, το σεμινάριο «Από την κρίση στην παράλυση: Ποίος θα σπάσει το αδιέξοδο;» που διοργάνωσε το Global Strategy Forum με προεδρεύοντα τον πρόεδρό του λόρδο Λόθιαν (Μάικλ ΄Ανκραμ) πρώην πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος Βρετανίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που πήραμε το κυριότερο σημείο των δηλώσεων του ειδικού σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ ήταν η επισήμανση του ότι πρώτη προτίμηση των Ελληνοκυπρίων είναι το ενιαίο κράτος, των Τουρκοκυπρίων τα δύο κράτη, και ότι από τότε που τα Ηνωμένα Έθνη πρόβαλαν τη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο αυτή η λύση δεν υπήρξε δημοφιλής, ούτε υπάρχει ευρεία υποστήριξη για διαμερισμό εξουσίας. Ότι δεν πρέπει να περιμένει κανείς να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα πριν τη λύση, η πράσινη γραμμή δεν αρέσει αλλά είναι αποδεκτή πλέον γιατί δεν σκοτώνονται άνθρωποι.
Ο λόρδος Χάνει ουσιαστικά υποστήριξε, με όσα είπε, την πολυμερή όταν είπε ότι οι Κύπριοι από μόνοι τους δεν μπορούν να φθάσουν σε λύση, υπονοώντας με λίγα λόγια ότι πρέπει να μας επιβληθεί. Επισήμανε ως αδυναμία το γεγονός ότι η Τουρκία δεν μιλά με τους Ελληνοκύπριους. Με παρέμβασή του ο Τούρκος πρέσβης στο Λονδίνο που παρευρέθηκε στο σεμινάριο, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την...

Συμπτώματα πολιτικής θερμοπληξίας

Ακόμα δεν πρόλαβε να σχηματιστεί η κυβέρνηση και άρχισε στα κανάλια η κριτική. Θα μου πείτε οι ζέστες ήρθαν φέτος νωρίς. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις υψηλές πολιτικές θερμοκρασίες που επικρατούν, δεν θέλει και πολύ να σαλτάρει ο τηλεσχολιαστής.
Εκτός βέβαια απ’ τις ζέστες υπάρχει και μια παράδοση στο πολιτικό ρεπορτάζ. Η πλειονότητα των δημοσιογράφων ταυτίζουν την αντικειμενικότητα με την Αριστερά και τούμπαλιν. Για παράδειγμα η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κέρδισε στις εκλογές, αλλά κατά περίεργο τρόπο νικητής αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης στη κυβέρνηση συνεργασίας, το πρώτο κόμμα, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, θα πρέπει να αισθάνεται υποχρεωμένη γιατί ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός. Γι αυτό και δεν δικαιούται, κατά τους τηλεσχολιαστές, να έχει υπουργούς στη κυβέρνηση.
Ακούστηκε επίσης, πως αφού ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός, δεν ήταν σωστό ο πρόεδρος της Βουλής να είναι απ’ τη Νέα Δημοκρατία. Και τι έγινε που η κοινοβουλευτική της ομάδα αριθμεί 129 βουλευτές. Ο πρόεδρος της Βουλής έπρεπε να προέρχεται απ’ τη ΔΗΜΑΡ.
Το πιο ωραίο όμως σας το άφησα για το τέλος. Μα, τι κυβέρνηση συνεργασίας είναι αυτή, που το πρώτο κόμμα έχει πάρει την πρωθυπουργία, την αντιπροεδρία, την προεδρία της Βουλής, αλλά και τα περισσότερα υπουργεία; Ελα ντε. Και να σκεφθείτε ότι η κυβέρνηση δεν είχε σχηματιστεί.


πηγή

Η «κυβερνητική υποκρισία» η ευκαιρία για διαπραγμάτευση, το άδηλο μέλλον


Όλο και περισσότερο ακούγεται από τα χείλη ανθρώπων που συντάχθηκαν και βοήθησαν εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, τα περί προδοσίας της Αριστεράς λόγω της εκπεφρασμένης βούλησης της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) του Φώτη Κουβέλη να συμμετάσχει σε κυβέρνηση η οποία θα επιχειρήσει να αλλάξει τα παρόντα αρνητικά δεδομένα για τη χώρα στον οικονομικό τομέα και να πετύχει τη διατήρηση της χώρας εντός της ζώνης του ευρώ.

Η υποκρισία βέβαια είναι μέγιστη. Και αυτό διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία του να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση της Αριστεράς μαζί με τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, με τη Νέα Δημοκρατία να υπόσχεται «ψήφο ανοχής», καθώς αυτό που προείχε και εξακολουθεί να προέχει, ήταν η ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα. Η παρατεταμένη ακυβερνησία, κάθε μέρα που περνούσε επιβάρυνε το κλίμα, καθιστώντας την κατάσταση δυσχερέστερη, αν και για να λέγεται όλη η αλήθεια, από την άποψη της διαπραγματευτικής ισχύος, η νευρική κρίση που προηγήθηκε διεθνώς τις...

Ντοκουμέντο: Όταν ο Τσίπρας έφαγε ξύλο! (pics)

Είναι ο άνθρωπος που όλα τα ΜΜΕ του κόσμου ασχήθηκαν μαζί του (είτε με αρνητικό, είτε με θετικό τρόπο) στην προεκλογική περίοδο. Παρά ταύτα, κανένα ΜΜΕ είτε της χώρας μας, είτε του εξωτερικού δεν έχει γράψει όλο αυτό το διάστημα για το ξύλο που είχε φάει κάποτε ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι ένα γεγονός που δεν το έχει θίξει κανένας, αν και όλοι ψάχνουν για το παρελθόν του.

Ένα ξεχασμένο δημοσίευμα - ντοκουμέντο πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια.

Το δημοσίευμα είναι μετά τις διαδηλώσεις στην Γένοβα το 2001. Τότε ως γραμματέας της νεολαίας του Συνασπισμού ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε στα Νέα (στις 20 Ιουλίου 2001), όπως μπορείτε να διαβάσετε κι εσείς από τις σχετικές φωτοτυπίες:
«Δεχθήκαμε επίθεση με κλομπ από τους (Ιταλούς) αστυνομικούς οι οποίοι...

Κερδίζοντας τον χαμένο χρόνο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τα μηνύματα έρχονται πανταχόθεν. Η επιμήκυνση του χρόνου κατά τον οποίο η Ελλάδα οφείλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ως προς την εκπλήρωση των στόχων της θεωρείται δεδομένη - αρκεί να μην αμφισβητηθούν αυτοί οι στόχοι, όπως κινδύνεψε να συμβεί την προηγούμενη Κυριακή.

Η δυνατότητα να μειώσουμε το - ήδη φουσκωμένο - έλλειμμα σε δύο ή τρία χρόνια και όχι σε ένα αποτελούσε από την αρχή το κλειδί, την λύση του προβλήματος.

Καμιά από τις προεκλογικές δεσμεύσεις - τις λογικές και όχι αυτές που μιλούσαν για στάση πληρωμών στο εξωτερικό, ώστε να... ζούμε μ' αυτά που βγάζουμε - δεν θα μπορούσε να τηρηθεί αν οι πιστωτές μας δεν πείθονταν για την ανάγκη να αναθεωρήσουν τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που είχαν την έμπνευση (και...

Οι ... αναντικατάστατοι..

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Φαίνεται ότι οι κύριοι Λοβέρδος και Χρυσοχοίδης θεωρούν τους εαυτούς τους “αναντικατάστατους” και βγήκαν και δηλώνουν ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπουργοποιηθούν!
Αγαπητοί "κύριοι" μήπως θα έπρεπε επιτέλους να ...
ξεκαβαλήσετε το καλάμι;
Καταλάβετε πως το ότι βγήκατε βουλευτές δεν ήταν θέμα επιλογής μας αλλά θέμα λίστας!
Δεν μπορώ να καταλάβω την πρεμούρα σας για την υπουργική καρέκλα αλλά τελικά μήπως δεν είναι θέμα καρέκλας αλλά είναι θέμα “τραπεζιού” και το ότι συμβαίνει κάτω από αυτό;

Υποσημείωση.
Αν θέλει αυτή η συγκυβέρνηση να έχει κάποια ελπίδα να πετύχει κάτι θα πρέπει να μην έχει μέσα καμία από τις γνωστές υπουργικές φάτσες που τόσο μας πλήγωσαν με τις κοροϊδίες και την ανικανότητα τους

Η αριστερή μας έχει γραμμένους…

…και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Το ομολογεί το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών στην ιστοσελίδα του, μια σελίς που πολλοί επισκέφτηκαν αλλά ίσως ελάχιστοι πρόσεξαν την αγραμματοσιά ή την πονηράδα του Υπ.Εσ.
Δεκάδες λάθη υπάρχουν στην σελίδα. Ξεκινάμε από το πιο βασικό.
  1.  Μέχρι πριν από λίγα χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι τας εκλογάς του 2009, η αναφορά στους   εν τοις εκλογικοίς καταλόγοις εγγεγραμμένους γινόταν με τον όροΕγγεγραμμένοι“.
    Αίφνης, κατά τις περιφερειακές (άλλοτε νομαρχιακές) εκλογές του 2010, το υπουργείον απεφάσισεν να αλλάξει ορολογία. Σήμερον ημείς, οι εγγεγραμμένοι δηλαδή εις τους εκλογικούς καταλόγους, γίναμε σκέτο “γραμμένοι“, χάριν προφανώς αριστεροστρόφου γλωσσικής απλοποιήσεως του ΠΑΣΟΚικού υπερπροοδευτισμού.Βεβαίως, καλή η αριστερή προπαγάνδα περί απλοποιήσεως της ενδοξοτέρας γλώσσης της ανθροπώτητος, όμως η ίδια η αριστερά κρατάει για την πάρτη της μίαν αρχαιότροπον λέξιν. Μας θέλει εμάς γλωσσικώς κλαδεμένους αλλά η ίδια αυτοπροσδιορίζεται καθαρευουσιάνικα, προφανώς για να...

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΟΛΟΝΥΚΤΙΟ ΠΑΖΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣH

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, με τα κομματικά επιτελεία να έχουν όχι μόνο να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που εμφανίζονται όσον αφορά την σύγκλιση μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αλλά και τις εσωκομματικές συγκρούσεις.
Μέχρι στιγμής τα τρία κόμματα τα έχουν βρει στο θέμα του πρωθυπουργού, καθώς σίγουρος για την θέση αυτή είναι ο Αντώνης Σαμαράς, αφού και τα τρία κόμματα συμφώνησαν σε αυτό. Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να λυθεί και το ζήτημα των υπουργών της κυβέρνησης.

Η προγραμματική συμφωνία
Στην Βουλή και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας από τις 7:15 χθες το απόγευμα πραγματοποιείται η κρίσιμη σύσκεψη των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση για τον καθορισμό του τελικού κειμένου της προγραμματικής συμφωνίας. Στην συνάντηση συμμετέχουν από πλευράς ΝΔ, ο Βαγγέλης Μειμαράκης, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Γιώργος Μουρούτης. Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Στέλιος Αγγελούδης, ενώ για την Δημοκρατική Αριστερά το παρών δίνουν ο Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Σύμφωνα με συνεργάτη του κ. Σαμαρά, μεταξύ των σημείων που...

Άξιζε τον κόπο που ζήσαμε! Αφιερωμένο στους αριστεριστές και σε μερικού ρομαντικούς αλλοπαρμένους δεξιούς!

historyinanhour.com
Προς το Inprecor απ' όπου πήρα το παρακάτω κείμενο που αφορά ομιλία του Φιντέλ Κάστρο σε γιορτή που οργάνωσαν φοιτητές για την 60η επέτειο από την εγγραφή του στο Πανεπιστήμιο. Αλήθεια τι μανία και αυτή οι λαοί που στενάζουν κάτω από την μπότα του «ανύπαρκτου υπαρκτού σοσιαλισμού» να εορτάζουν εντελώς «δημοκρατικά» τα γεννέθλια, την ενηλικίωση, την ανάληψη καθηκόντων, την εγγραφή τους στο πανεπιστήμιο των μισητών δυναστών που τους κρατούν σε βάρβαρη αιχμαλωσία;
Αγαπητό «Inprecor» στην σελίδα σας έχω διαβάσει τα πιο απίθανα πράγματα, όπως εκείνο που κομμουνιστής φίλος σας κατηγορούσε σύντροφο και συμφοιτητή του για χαβιεδισμό, πρακτοριλίκι υπέρ των αρχών της χώρας του τότε «υπαρκτού» που τους φιλοξενούσε μεταπολιτευτικά με υποτροφίες του ΚΚΕ, ρουφιανιλίκι αλλά και πολλά άλλα κείμενά σας. Μερικά τα έχω αναρτήσει για αφύπνιση ρομαντικών αλλοπαρμένων που νομίζουν ότι ο αλήστου μνήμης «υπαρκτός» και τα κακέκτυπά του, όπως στην Κούβα και την Β. Κορέα, έχουν να προσφέρουν στον άνθρωπο και το ίδιο θα κάνω και μ' αυτό το κείμενό σας. Το σημερινό ήταν όντως πολύ καλό. Και πολύ διαφωτιστικό!!! Φαντάζομαι ότι στην γιορτή που θα έκαναν οι σπουδαστές επί τη αποφοιτήσει του Κάστρο, αν φυσικά αποφοίτησε ποτέ, θα άκουσαν ακόμη σπουδαιότερα πράγματα από τον μεγάλο επαναστάτη. Πάντως η κατάστασή του πρέπει να ήταν ήδη άσχημη από το 2005 αλλά δεν το καταλάβαινε κανείς εκεί στην Κούβα. Ούτε και ο Ραούλ! Αλήθεια εσείς εκεί στο Inprecor τι πιστεύετε; Οι επαναστάσεις πέφτουν; Μπορούν οι άνθρωποι να τις ρίξουν; Οδυσσεύς
Ομιλία του Comandante Fidel Castro Ruz στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Αβάνας.
Στις 17 Νοέμβρη 2005, ο Φιδέλ Κάστρο μίλησε στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Αβάνας, που για πρώτη φορά αποφάσισαν να γιορτάσουν την 60ή επέτειο από την εγγραφή του στο Πανεπιστήμιο. Η ομιλία του είχε μεγάλη σημασία, αφού έθιξε ζητήματα σοβαρά που ταλανίζουν την κουβανική Επανάσταση (και όχι μόνο) εδώ και χρόνια, κυρίως όμως από...

Η υποκρισία στην πολιτική, στην δημοσιογραφία και η από μέρους μας, εσκεμμένη άρνηση να δούμε την σκευωρία...

Η υποκρισία στην πολιτική, στην δημοσιογραφία και η εσκεμμένη δική μας άρνηση να δούμε την σκευωρία... Όταν δεν θέλουμε να καταλάβουμε ότι ένα και ένα κάνουν δύο μόνο για μας τους απλούς Έλληνες ενώ για κάποιους άλλους, τους δυνάστες μας και τα τσιράκια τους , κάνουν και πολλά άλλα τότε οι αλυσίδες στα πόδια και στα χέρια μας αλλά, κυρίως, στο μυαλό μας θα γίνονται όλο και πιο βαριές, ασήκωτες και δεν θα μπορούμε να τις αποτινάξουμε. Όταν δεν θέλουμε να ψάξουμε τον λόγο που ένας καπιταλίστας σαν τον Αλαχαφούζο στηρίζει με όλα του τα μέσα (εφημερίδες, τηλεοπτικό σταθμό, δήθεν δημοσκοπικές εταιρείες, πουλημένα τομάρια που το παίζουν δημοσιογράφοι και μάλλον, τι μάλλον δηλαδή, άφθονο χρήμα) το μεταλλαγμένο κομμουνιστικό κόμμα με το όνομα ΣΥΡΙΖΑ των βαμμένων και βλαμμένων  «επαναστατών» Ιφικράτηδων Αμυράδων, των Μηλιών και της Κουμουνδούρου Δούρου-Δούρου τότε, ας καταπίνουμε αμάσητη την τροφή που μας ταΐζουν. Όταν δεχόμαστε σαν κάτι το φυσικό την εκδήλωση του φασισμού της όψιμης κομμουνίστριας Κανέλλη που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τους νόμους του κράτους (κάπνισμα πχ) διακηρύσσοντας ταυτόχρονα ότι δεν πιστεύει στο Σύνταγμα και στο καθεστώς της χώρας και ότι θα τα ανατρέψει.
Ναι της Κανέλλη που ο πατέρας της ήταν, κατά δήλωσή της, επιζήσας  στρατοπέδου... Μάλλον στρατοπέδου γυμνιστών θα έλεγα εγώ διαφορετικά δώσε στοιχεία. Ημερομηνίες, ονόματα, περιοχές κτλ
Όταν καταδικάζουμε πολύ εύκολα και χωρίς καθόλου σκέψη κάθε αντίδραση...

Η ανάλυση του μετεκλογικού τοπίου... μία περιγραφή μπαρουταποθήκης!!!

Gunpowder-2012
Το πρόσφατο αποτέλεσμα των εκλογών δημιουργήθηκε από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες αλλά ο βασικός μεταβολίτης που έπαιξε ρόλο στην καλλιέργεια του είναι ο φόβος της εξόδου από το ευρώ.

Ωστόσο απαριθμώντας περισσότερα πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσουμε από τη στάση των πολιτικών που είναι ικανοί μόνο για τα δικά τους συμφέροντα και όχι του λαού.. Το έχουν αποδείξει άλλωστε. Τι άλλο θα μπορούσαμε να περιμένουμε από τα ίδια κόμματα και πρόσωπα που ήδη κατέστρεψαν κατά σύστημα στο παρελθόν ότι παρέμενε όρθιο; Αυτοί οι ίδιοι καταστροφείς συνεπικουρούμενοι από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης φρόντισαν επιμελώς να προβάλλουν διλλήματα φόβου και αμέσων απειλών. «Θα φύγουμε από το ευρώ...», «Θα πεινάσουμε...», «Θα επέλθει χάος στη χώρα..», και άλλα τέτοια δεινά

Οι εξωτερικές παρεμβάσεις που έγιναν με άθλιο τρόπο, στο εσωτερικό της χώρας επέδρασαν σημαντικά στη διαμόρφωση της εκλογικής συμπεριφοράς μας και οι απειλές της γερμανικής πλευράς, έκαναν πολλούς έλληνες ψηφοφόρους βασικά συνταξιούχους, να επιλέξουν το κόμμα που τους διασφάλιζε την σχετικά υψηλή σύνταξη τους πρόσθετοντας με αυτόν τον φόβο στη ΝΔ 10 ποσοστιαίες μονάδες! Σε αντιδιαστολή, ο Συ.Ριζ.Α έλαβε και αυτός άλλες 10 ποσοστιαίες μονάδες που προήλθαν από την απελπισία των νέων ψηφοφόρων οι οποίοι επένδυσαν...

Περί ανέμων και υδάτων




του Παπανικολάου Δημήτρη.
 
Yπάρχει μία φράση που λένε στην Αμερική για εμάς, με ειρωνικό τόνο: «μετά τα φώτα του πολιτισμού, οι Έλληνες ανακάλυψαν το μεσημεριανό ύπνο!...», με σαφώς έντονα τα υπονοούμενα για την καλοπερασιά μας, μάλλον με φθονερή διάθεση, κατά τη δική μας φυσική άποψη.

Όλη αυτή η φιλοσοφία του Ρωμιού περί απόλαυσης της κάθε στιγμής, βασίζεται στην ανυπομονησία του, να μάθει τα πάντα. Στους δικούς του όμως ρυθμούς, μακριά από το άγχος και την πίεση, θυσιάζει υπέρ της προχειρότητας το αποτέλεσμα αν δεν μπορεί να τον αγγίξει κάτι, αυξάνοντας όμως έτσι, την έντονα επαναστατική μας διάθεση προς πρότυπα και κανόνες και τονίζοντας το δημιουργικό μας πνεύμα.

Αυτό το ταπεραμέντο λοιπόν, ενέπνευσε από πολύ...