Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Η ΣΦΕΒΑ για την επέτειο έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ


56η Επέτειος ενάρξεως Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ


 Η 1η Απριλίου 1955 σηματοδοτεί μια από τις κορυφαίες  στιγμές της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας.
 Τη μέρα αυτή, ο αδούλωτος Κυπριακός Ελληνισμός ξεκίνησε τον υπέρ πάντων αγώνα για την αποτίναξη του βρετανικού αποικιοκρατικού ζυγού και την Ένωσή του με τη Μητέρα Ελλάδα.
 Ο τετραετής αυτός αγώνας που καθαγιάστηκε από το τιμημένο αίμα των ηρωομαρτύρων της αγχόνης, δεν είχε δυστυχώς το ποθούμενο αποτέλεσμα, εξαιτίας πολιτικών σκοπιμοτήτων και μηχανορραφιών, αντί δε της Ενώσεως, προέκυψε μια ψευδεπίγραφη ανεξαρτησία με υπερπρονόμια στην τουρκική μειονότητα του νησιού.
 Η Εισβολή του 1974 συμπλήρωσε την ανείπωτη τραγωδία ενός ακμαίου Ελληνισμού, που παρά τους ποταμούς αιμάτων και θυσιών δεν κατόρθωσε να ενσωματωθεί ακόμη στον Εθνικό κορμό.
 Σήμερα, ο Κυπριακός Ελληνισμός δίνει αγώνα επιβιώσεως στις πατρογονικές εστίες. Το πνεύμα της ΕΟΚΑ, η εθελοθυσία του Αυξεντίου, του Παλληκαρίδη και του Καραολή, αποτελούν τους φωτεινούς οδοδείκτες στο δρόμο προς την κρυστάλλινη και ανόθευτη Λευτεριά, στο δρόμο προς τις ακτές της Κερύνειας.

ΣΦΕΒΑ , 31-3-2011                

Канал 5: Η Ελλάδα δημιούργησε όλη αυτή τη φασαρία; Νέοι πονοκέφαλοι για την πατρίδα μας.
Μάρτιος 31, 2011.

«
Νέοι πονοκέφαλοι για την Ελλάδα.

Λίγο πριν από το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, στην αίθουσα του δικαστηρίου της Χάγης, ετέθη προς την ελληνική πλευρά μια ερώτηση, που χρήζει απάντησης. Ο μαροκινός δικαστής, Μοχάμεντ Μπενούνα, ζήτησε από τον εναγόμενο να απαντήσει συγκεκριμένα ποια ήταν η θέση του στο Βουκουρέστι, όταν ετέθη το ερώτημα της εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ;»

Τα παραπάνω τονίζει ο ανταποκριτής, Γκεόργκι Τόμιτς, της σκοπιανής τηλεόρασης από τη Χάγη.

«Έχω μια απορία και θέλω να τη μεταφέρω στην Ελλάδα. Λίγο πριν 


από τη σύνοδο κορυφής στο Βουκουρέστι, και κατά την περίοδο από 2 έως 4 Απριλίου, ποια ήταν η θέση που είχε εκφράσει η Ελλάδα στις επαφές της με τα υπόλοιπα μέλη της Οργάνωσης, σχετικά με την ένταξη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», είπε ο δικαστής Mohammed Benuna.

 Η τριών ημερών επιχειρηματολογία της νομικής ομάδας της Ελλάδας δεν ήταν αρκετά πειστική για το δικαστή.
Η ερώτηση που έθεσε περιέχει το κλειδί της όλης διαδικασίας. Η απάντηση πρέπει να δοθεί για να διαπιστωθεί αν, τελικά, η Ελλάδα παραβίασε τη Συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών, παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι στις παρουσιάσεις τους δεν αναφέρονταν σε αυτό.

«Είναι μια ενδιαφέρουσα απορία, η απάντησή σε αυτήν θα δείξει πως θα αντιμετωπιστεί η Ελλάδα. Τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς ήταν λεπτομερή ως προς τα ιστορικά στοιχεία, όχι όμως, ως το, αναμφισβήτητο ,γεγονός και είναι σαφές τι σημαίνει αυτό. Αποδείχθηκε ότι δεν είχαν νομικά επιχειρήματα στην στρατηγική που ακολούθησαν», δήλωσε η εμπειρογνώμονας Γιάνα Λοζανόφσκα.

«Το δικαίωμα των ερωτήσεων που έχουν οι δικαστές το χρησιμοποίησαν μόνον προς την Ελλάδα. Προς την σκοπιανή πλευρά δεν υπήρξε καμία ερώτηση. Σε αναμονή της ετυμηγορίας του Διεθνούς Δικαστηρίου, η πΓΔΜ αισθάνεται ασφαλής.
»Τα ‘όπλα’ τα οποία διέθεσε η πΓΔΜ ήταν αληθινά και όπως γνωρίζετε, η αλήθεια πάντα κερδίζει», είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, Βάσκο Ναουμόσφκσι.

Η Ελλάδα οφείλει, να απαντήσει στο ερώτημα που της τέθηκε, μέχρι τις 7 Απριλίου. Η απάντηση πρέπει να δοθεί στην σκοπιανή πλευρά και στη συνέχεια  μέχρι τις 14 Απριλίου, η απάντηση αυτή να σχολιαστεί.

Η Ντόρα έχει και άποψη για τα Ελληνοτουρκά.......


«Η Ελλάδα είναι ο πιο ειλικρινής εταίρος της Τουρκίας»

Μάρτιος 31, 2011.
Άγκυρα.
Η Ελλάδα είναι ο πιο ειλικρινής εταίρος της Τουρκίας, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, σε συνέντευξή της στην τουρκική  καθημερινή εφημερίδα Radikal.


«Η Ελλάδα δεν συμμερίζεται την άποψη της Γαλλίας και της Γερμανίας. Εμείς λέμε ότι όταν η Τουρκία επιλύσει το ζήτημα της Κύπρου και ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταρρύθμισης, μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ», δήλωσε η Μπακογιάννη.
Η  ελληνίδα, πρώην υπουργός,  υπογράμμισε την ανάγκη να ξεπεραστεί το πρόβλημα της Κύπρου με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Σύμφωνα με την πολιτικό, με τους 40.000 Τούρκους στρατιώτες, που υπάρχουν στο νησί,  δεν υπάρχει πιθανότητα, να ξεπεραστεί το πρόβλημα.
Η Μπακογιάννη επεσήμανε το γεγονός ότι η Κύπρος είναι μέλος της  ΕΕ και αυτή είναι μεγαλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια του νησιού.
Στα θέματα που σχετίζονται με τη διαφωνία των συνόρων του εναερίου χώρου και των θαλάσσιων συνόρων στο Αιγαίο, η Ντόρα Μπακογιάννη, πρόεδρος του ελληνικού κόμματος ‘Δημοκρατικής Συμμαχίας’ είπε ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί απειλή για την Τουρκία.
--
-‘Reuters’- Утрински весник

Ζήτω η ΕΟΚΑ. Αυτόν τον Αγώνα πρόδωσαν οι μωροφιλόδοξοι και το ΑΚΕΛ. Το χρονικό σε ταινία


 


Ελληνική Αντίσταση

Η προδοτική στάση των κομμουνιστών της Κύπρου κατά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ. Οι κομμουνιστές παντού ίδιοι και προδότες!!!!


Με τον Ανδρέα Βασιλείου
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 56 ετών από την έναρξη του ένοπλου εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ (1955-59) και της στάσης που τήρησε η τότε ηγεσία του ΑΚΕΛ, θα ήθελα να παραθέσω τις απόψεις δύο κορυφαίων, τότε, ηγετικών στελεχών του κόμματος αυτού.
Ο τότε Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φάντης δημοσίευσε σειρά άρθρων με τίτλο «Ο Αγώνας της ΕΟΚΑ και οι Συμφωνίες Ζυρίχης».
Στις 25.5.1992 αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο τότε υπ’ αριθμόν δύο στην ηγεσία του ΑΚΕΛ μετά τον Εζεκία Παπαϊωάννου:
«Το μεγάλο μειονέκτημα και πέρα ως πέρα αρνητικό, που βαρύνει την ηγεσία του ΑΚΕΛ -και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου- έγκειται στο ότι κατρακύλησε σε ένα χαμηλό επίπεδο και χρησιμοποίησε για την ΕΟΚΑ και τους μαχητές της ανοίκειους υβριστικούς χαρακτηρισμούς – προβοκάτορες, βαρελότους, ψευδοδιγενήδες και μερικούς ακόμα και πράκτορες της Ιντέλιτζες Σέρβις. Το να παρασυρθεί το ΑΚΕΛ σ’ αυτόν τον κατήφορο απαράδεχτων χαρακτηρισμών και σε ιδιαίτερες ομιλίες σ’ ένα χυδαίο υβρεολόγιο πολύ συνέτειναν οι αδυναμίες τού χαρακτήρα και ο τυφλός φανατισμός τού τότε Γ.Γ. της Κ.Ε. Όσοι γνώρισαν από κοντά τον μ. Παπαϊωάννου, οι πιο στενοί συνεργάτες του -και ο υποφαινόμενος υπήρξε ένας από αυτούς- όπως κι εκείνοι που έζησαν μαζί του σαν κρατούμενοι στη Δεκέλεια και στις Κεντρικές Φυλακές, έχουν προσωπική πείρα και “ιδίαν γνώσιν”, ότι με τον οξύθυμο χαρακτήρα του πολλές φορές με το παραμικρό γινόταν “έξω φρενών”, κραύγαζε σαν άνθρωπος “εκτός εαυτού” και χρησιμοποιούσε αδίστακτα και πληθωρικά χυδαίους χαρακτηρισμούς του πεζοδρομίου και του πλούσιου τουρκικού λεξιλογίου σ’ αυτόν τον τομέα».
Έτερον κορυφαίον, τότε, ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ, ο Γεν. Γραμματέας της ΠΕΟ Ανδρέας Ζιαρτίδης, σε μακράν εξομολόγηση -για πολλά θέματα- που κατέγραψε ο Πανίκος Παιονίδης στο βιβλίο «Ανδρέας Ζιαρτίδης – Χωρίς Φόβο και Πάθος», που αποτελεί ένα είδος βιογραφίας του Ανδρέα Ζιαρτίδη, στο κεφάλαιο V με τίτλο «Ο ένοπλος αγώνας της ΕΟΚΑ και το ΑΚΕΛ», απαντώντας στο ερώτημα για τη θέση του ΑΚΕΛ για τον ένοπλο αγώνα της ΕΟΚΑ, είπε μεταξύ πολλών άλλων και τα εξής:
«Ο αγώνας της ΕΟΚΑ είναι, όπως ξέρεις, γνωστός, σαν ο Απελευθερωτικός Αγώνας 1955-1959. Ήταν ένα σοβαρό θέμα η έναρξη εκείνου του αγώνα για το οποίον το Κόμμα δεν μπορούσε να μείνει αδιάφορο για την κατάσταση που δημιουργείτο. Το θέμα που θέλω να τονίσω είναι το εξής: Η έναρξη εκείνη του αγώνα μάς ξάφνιασε σαν ΑΚΕΛ; Μας κατέλαβε εξ απροόπτου; Και η απάντηση είναι: Ναι, μας κατέλαβε εξ απροόπτου και μάλιστα εντελώς αδικαιολόγητα διότι, όπως γράφει ο Παπαϊωάννου στις αναμνήσεις του, ήδη από τα μέσα ή το τέλος του 1954 τον επεσκέφθη ένας Ελλαδίτης αξιωματικός με πολιτικά, χωρίς να του αναφέρει το όνομά του, και του είπε: “κ. Παπαϊωάννου θέλω να σας μεταφέρω μιαν πληροφορία και να ζητήσω από σας ορισμένες υποχρεώσεις. Η πληροφορία είναι ότι οι εθνικές ομάδες της Κύπρου ετοιμάζουν την έναρξη ενός ένοπλου αγώνα ενάντια στη βρετανική αποικιακή κυβέρνηση. Ο αγώνας αυτός δεν θα αργήσει να αρχίσει και εκείνο που ζητώ από σας είναι το ΑΚΕΛ να μείνει μακριά απ’ αυτόν τον αγώνα. Να μην αναμειχθεί”. Βεβαίως ο Παπαϊωάννου υπέδειξε ότι η έναρξη ενός ένοπλου αγώνα θα ήταν ένα πολύ επικίνδυνο εγχείρημα. Μέσα στις κυπριακές συνθήκες, πολιτικές, γεωγραφικές κ.λπ, δηλαδή υποτίμησε την πληροφορία. Έτσι, όταν την 1ην Απριλίου ακούστηκαν οι πρώτες εκρήξεις, πράγματι κατελήφθημεν εξ απροόπτου. Αυτό είναι το πρώτο που θέλω να πω. Ποια είναι η εκτίμησή μας όμως η πρώτη, η κατ’ αρχήν όσον αφορά αυτόν τον αγώνα;
»Η εκτίμησή μας γι’ αυτόν τον αγώνα ήταν ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε, οι Άγγλοι θα καταστείλουν αυτήν την κίνηση σύντομα και εύκολα. Δηλαδή υποτιμήσαμε τις δυνατότητες που είχε αυτή η οργάνωση της ΕΟΚΑ. Το δεύτερο λάθος που κάναμε είναι ότι, κρίνοντας την τακτική εκείνου του αγώνα, του ένοπλου αγώνα, ενώ πολύ σωστά υποδείξαμε ότι αποτελούσε λανθασμένη τακτική, για να στηρίξουμε την άποψή μας, επιστρατεύσαμε ένα σωρό λενινιστικές, θεωρητικές θέσεις όσον αφορά την τακτική των αγώνων, συγκρίναμε εκείνη την τακτική με την τακτική των ναρότνικων στη Ρωσία, σαν τακτική τρομοκρατίας και δεν περιοριστήκαμε μόνο σ’ αυτό, προχωρήσαμε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς να προσβάλουμε κατά έναν πολύ σοβαρό τρόπο και τα στελέχη και τα μέλη της ΕΟΚΑ. Εκείνα περί “βαρελόττων” και περί “τραμπούκων” ήταν ένα πολύ σοβαρό λάθος, το οποίο διέπραξε τότε η ηγεσία του Κόμματός μας. Και θέλω εδώ σαν παρένθεση να πω το εξής: Ενώ εσυμφώνησα με την καταδίκη του ένοπλου αγώνα σαν τακτικής για την εθνική απελευθέρωση της Κύπρου, εγώ προσωπικά ουδέποτε σε άρθρα ή ομιλίες μου εχρησιμοποίησα υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τους αγωνιστές εκείνου του Αγώνα. Έγινε αργότερα αυτοκριτική για εκείνους τους χαρακτηρισμούς, αλλά η ζημιά πιστεύω πως έγινε διότι εβάθυνε το πολιτικό χάσμα μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς. Εχρειάσθη πολύς χρόνος, πολλή προσπάθεια για να σμικρυνθεί αυτό το χάσμα που εδημιουργήθη από εκείνο το πολύ σοβαρό λάθος που διεπράχθη από το κόμμα μας».
ΑΝΔΡΕΑΣ Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πρώην συνδικαλιστής
Oυδέποτε θα εγκατέλειπαν την Κύπρο
Σήμερα, το ΑΚΕΛ βρίσκεται στην εξουσία, αν και οι νέοι ηγέτες του δεν έχουν σχέση με τα γεγονότα της εποχής εκείνης και τις πιο πάνω θέσεις του κόμματός τους για τον Αγώνα της ΕΟΚΑ.
Εκείνο, όμως, που θα πρέπει να κατανοήσουν είναι ότι χωρίς τον Αγώνα αυτό οι Άγγλοι αποικιοκράτες ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα εγκατέλειπαν την Κύπρο -όπως δεν εγκατέλειψαν το Γιβραλτάρ- και ότι τα πολιτειακά, πολιτικά και δημόσια αξιώματα, που κατέχουν, οφείλονται στους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, νεκρών και ζώντων, προς τους οποίους οφείλουν τον προσήκοντα σεβασμό και εκτίμηση.

Ο «δημοκρατικά» διαδεχθείς στην εξουσία τον «δημοκράτη» πατέρα του βλέπει συνωμοσία! Μα πώς το κατάλαβε;;
Συνωμοσία «βλέπει» στη Συρία ο Άσαντ, διατηρώντας το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης


Η χώρα δεν είναι απομονωμένη από τα όσα συμβαίνουν σε όλο τον υπόλοιπο αραβικό κόσμο, δηλώνει ο πρόεδρος της Συρίας, στο πολυαναμενόμενο διάγγελμά του ενώπιον της Βουλής.
 
Ο Μπασάρ Άσαντ αναγνώρισε, ότι ο λαός έχει ανάγκες που δεν ικανοποιήθηκαν, αλλά ξεκαθάρισε ότι η χώρα αντιμετωπίζει «μια μεγάλη συνωμοσία» με στόχο τη διάλυση του έθνους. Τα έβαλε μάλιστα και με τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι στέλνουν λάθος μηνύματα για την κατάσταση στη χώρα.Αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, ο Σύρος πρόεδρος είπε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν λάβει σαφείς εντολές να μην χυθεί αίμα.

Παρά τις προσδοκίες, ότι θα προχωρούσε σε άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, τελικά ο Άσαντ δεν έκανε καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

*Αργότερα, μέσα στην ημέρα, μαρτυρίες από τη Λατάκια στα βόρεια της χώρας, αναφέρουν ότι στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Ήταν όμως εξαρχής αβέβαιο, αν οι πυροβολισμοί ήταν στον αέρα ή κατά των διαδηλωτών. 

Εθνικά Θέματα

Tρέχουσα ενημέρωση..


ΛΙΒΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ/ΒΡΑΔΥ ΤΕΤΑΡΤΗΣ/30-3-2001.

Posted by anacondagrNo Comments
ΛΙΒΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ/ΒΡΑΔΥ ΤΕΤΑΡΤΗΣ/30-3-2001.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΑΣΣΑΝΤ ΣΕ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΝΤΕΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΒΓΗΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
*ΟΙ ΛΙΒΥΟΙ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ.
*ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ-ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΣΟΥΝ ΜΕ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΛΙΒΥΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ.
*ΡΩΣΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΚΑ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΜΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΥΡΑΝΝΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΙΕΣ.
*ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ/ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΛ ΑΖΑΡ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΙΒΥΩΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ.
*Ο Α/ΓΕΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΠΑΛΟΜΕΡΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ WASHINGTON POST ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2006 Η ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΛΙΒΑΝΟ ΕΧΕΙ 550 ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥΝΕΛ ΓΕΜΑΤΑ ΜΕ ΟΠΛΑ, 300 ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 100 ΒΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΛΙΤΑΝΙ.
*Ο TERMINATOR ΑΡΝΟΛΝΤ ΣΒΑΡΤΣΕΝΕΝΓΚΕΡ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΑΜΕΡΟΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ.