Σελίδες

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Η συνωμοσία του ψεύδους και η μεγάλη ληστεία του λαού πίσω από το σκάνδαλο της Proton Bank


Επιμένουν όλοι να κλείσουν άρον άρον την υπόθεση ή στην καλύτερη με αόριστη σκανδαλολογία.
Την ίδια στιγμή όμως ο λαός καλείται να πληρώσει 800 εκ. Ευρώ για την “διάσωση -κρατικοποίηση” της τράπεζας που χρηματοδότησε τις αδιαφανείς ενέργειες του κυρίου Λαυρεντιάδη. Εμείς, θα μιλήσουμε με βάση τη νομιμότητα, ακόμα και αν αυτή καθορίζεται από φωτογραφικά ΦΕΚ – φαντάσματα για να καλυφθεί ο βόθρος του μνημονίου. Αφού λοιπόν μας διαβεβαιώνουν οι αρχές ότι ο επιχειρηματίας επέστρεψε τα 51 εκ. Ευρώ κλείνοντας την μαύρη τρύπα, τότε, ακόμα και με το φωτογραφικό ΦΕΚ, ας μην κινηθεί δίωξη σε βάρος του.

Ο Ταλάτ... ξαναχτύπησε: "Δεν πιάνουν τόπο οι απειλές της Τουρκίας για το φυσικό αέριο"


Image
Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, δήλωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο οι απειλές της Τουρκίας για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. "Όσο τόπο έπιασαν οι απειλές του Ισμαήλ Τζεν, πρώην υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, για τη μονομερή ένταξη των Ελληνοκυπρίων στην ΕΕ, τόσο τόπο θα πιάσουν και οι σημερινές απειλές της Τουρκίας για το φυσικό αέριο", είπε ο  Αλί Ταλάτ σε εκπομπή του Kibris TV.
Ταυτόχρονα, εξέφρασε την αντίθεσή του στις έρευνες που διενεργεί το τουρκικό σεισμολογικό "Πίρι Ρέις", τονίζοντας ότι αν ήταν στην ηγεσία (του ψευδοκράτους) θα αντιδρούσε στην αποστολή του "καθώς δεν εξυπηρετεί τίποτα".

Επιπλέον, κάλεσε την τουρκική πλευρά να αποφύγει τις "ιαχές πολέμου" δηλώνοντας ότι κάτι τέτοιο είναι λάθος πολιτική. "Ο σωστός δρόμος είναι οι διαπραγματεύσεις του Ντερβίς Έρογλου με την ελληνοκυπριακή πλευρά για το μοίρασμα του ορυκτού πλούτου", κατέληξε ο κ. Ταλάτ.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Γαλλία στέλνει πολεμικά σκάφη απέναντι από τον τουρκικό Στόλο


Image
Μετά την κόντρα Νικολα Σαρκοζι και Ερντογάν με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για την αρμενική γενοκτονία, η Γαλλία στέλνει στην περιοχή της γεώτρησης του οικοπέδου 12 μία κορβέτα F792 Premier-Maître L'Her κλάσης D'Estienne d'Orves η όποια κομίζει μήνυμα προς την Άγκυρα ότι δεν θα επιτρέπουν από το Παρίσι ενέργειες από την πλευρά της Άγκυρας που ξεφεύγουν της διεθνούς νομιμότητας.
Είναι η πρώτη φορά μετά την δεκαετία του 1970 που ο γαλλικός Στόλος λαμβάνει θέση απέναντι από τον τουρκικό όπως είχε πράξει στην κρίση το Χόρα το 1976.
Βέβαια θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η Γαλλία είναι άμεσα ενδιαφερόμενη για δύο οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ και ήδη  γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία έχει αγοράσει αποτελέσματα ερευνών στην περιοχή από την κυπριακή κυβέρνηση.
Το γαλλικό πλοίο ουσιαστικά εκτελεί αποστολή προβολής ισχύος στην Αν. Μεσόγειο στέλνοντας το κατάλληλο μήνυμα στον κατάλληλο αποδέκτη. Τελικός προορισμός του πλοίου θα είναι ο ινδικός Ωκεανός όπου η κορβέτα θα συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση Αταλάντα.  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Iδού σε τι κατάντημα βρίσκεται σήμερα ο Ελληνισμός, με Γιωργάκη Παπανδρέου στην Αθήνα και Δημήτρη Χριστόφια στη Λευκωσία! Που, αμφότεροι, έχουν καταντήσει τον λαό μας, σε Ελλάδα και Κύπρο, στον πάτο της αυτοεκτίμησης.


Ειρήσθω

Τα λαχεία μας κι οι ολετήρες

 Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ε Ν Α Σ ΕΙΝΑΙ ο κύριος λόγος για τον οποίο χρειάζεται διαρκώς η μελέτη της ιστορίας: Για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Οι υπόλοιπες αράδες στο σημερινό αρθρίδιο δεν χρειάζεται καν να διαβαστούν. Αρκεί έκαστος να συλλογιστεί σε βάθος -και έχοντας στο νου ποιοι παίρνουν τις αποφάσεις- ένα μόνο πράγμα: Μελετούν άραγε ιστορία για να μην κάνουν τα ίδια λάθη;
Π Α Ρ Τ Ε για παράδειγμα σε ποια οικτρή κατάσταση -αθλίως υποτελέστατο στις «Προστάτιδες Δυνάμεις» Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία και με ανήλικο Βαυαρό Βασιλέα τον Όθωνα- κατήντησε το πρώτο ελλα-δικό μας κράτος στην κατάληξη της εθνικής ημών Επαναστάσεως του 1821. Εξαιτίας των εμφυλίων πολέμων που προκάλεσαν οι τότε πολιτικάντηδες του «αγγλικού», του «γαλλικού» και του «ρουσικού» κόμματος, εκλαμπρότατοι ολετήρες Μαυροκορδάτοι, Κωλέτηδες κ.ο.κ. Και μελετήστε την

Χριστούγεννα και Πάσχα υποχρεωτικές άδειες στον Στρατό!



Rate This
Τι συμβαίνει επιτέλους σε αυτή τη χώρα;
Εχτές δημοσιεύσαμε ένα άρθρο για τους μισθούς των Αστυνομικών που έφτασαν σε σημείο μετά από τα χαράτσια της Κυβέρνησης να λάβουν ως αμοιβή –κάποιοι από αυτούς- το αστρονομικό ποσό των… ΜΗΔΕΝ ευρώ!
Δεν πέρασε μια μέρα, και δεκάδες μηνύματα έφτασαν στο mail box μας αυτή τη φορά από Στρατιωτικούς!
Σύμφωνα με καταγγελίες λοιπόν, επιβάλλεται στους Στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, δεκαπενθήμερη άδεια ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα!

Επίσκεψη Πούτιν στην Κίνα


 

Ο πρόεδρος Χου Τζιντάο υποδέχτηκε τον «παλιό φίλο της Κίνας» Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έγινε την Τετάρτη δεκτός στο Πεκίνο από τον Κινέζο πρόεδρο Χου Τζιντάο, ο οποίος χαιρέτισε στον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας έναν «παλιό φίλο της Κίνας», κατά τη δεύτερη ημέρα μιας επίσκεψης στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν συμφωνίες ύψους επτά δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Η υπογραφή των συμφωνιών συνεργασίας δείχνει ότι η επίσκεψη επέτρεψε να προωθηθεί η σχέση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών», δήλωσε ο πρόεδρος Χου.

Συμμαχία Ισραήλ-Κούρδων κατά Τουρκίας με UAV Heron στο Β.Ιράκ

Image
Στρατηγική κίνηση υψίστης σημασίας που πλέον φέρνει σε απ’ευθείας μάχιμη αντιπαράθεση το Ισραήλ και την Τουρκία, προχώρησε το Τελ Αβίβ, αναλαμβάνοντας την … έγκαιρη προειδοποίηση των Κούρδων του Βορείου Ιράκ, αλλά πιθανότατα και την στοχοποίηση τουρκικών εγκαταστάσεων στη Νοτιοανατολική Τουρκία με έξι UAV Heron που εγκατέστησαν σε αεροδρόμια του Β.Ιράκ που ελέγχονται από την τοπική κουρδική κυβέρνηση!
Δηλαδή πρακτικά πήραν τα UAV που κυνηγούσαν Κούρδους από την Τουρκία και τα έθεσαν στην διάθεση των Κούρδων για να κυνηγάνε …

Την περασμένη Κυριακή: Συνάντηση ρουμανιζόντων Βλάχων στην Κορυτσά


Με πρωτοβουλία και υπό το συντονισμό του Ρουμάνου Πρέσβυ στα Τίρανα, την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληοφορίες, στην Κορυτσά συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι της Βλαχικής κοινότητας. Πρόκειται για τη μερίδα εκείνη της γλωσσικής αυτής μειονότητας που βρίσκεται διαρκώς υπό τους επηρεασμούς της Ρουμανικής Πρεσβείας στα Τίρανα. Πρώτος ο Γκεόργκε Μίκου, ιστορικός πρέσβυς της Ρουμανίας στα Τίρανα, παλιό στέλεχος του Τσαουσέσκου, και επωφελούμενος των κακών Ελληνο – αλβανικών σχέσεων τότε, είχε περιοδεύσει σε όλη τη νότια παραμεθόριο της Αλβανίας και

Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία στη Νέα Υόρκη: μην ξεχάσουμε τα αλβανικά εδάφη


 Από το ΔΕΡΟΠΟΛΗ

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρθηκε ο αρχηγός της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας Κρεσνίκ Σπαχίου για να διαδηλώσει κατά της Ελλάδας. Έτσι στην  εκδήλωση που είχε στους δρόμους του Μανχάταν ο Σπαχίου ανέφερε για πολλοστή φορά πως «οι αλβανοί δεν πρέπει να ξεχάσουνε τα εδάφη τους, το Κόσοβο και την Τσαμουριά». Επίσης  ο αρχηγός της ανθελληνικής εκστρατείας έκανε «έκκληση ώστε η αλβανική κυβέρνηση να μην χαρίσει εδάφη στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο επόμενος σταθμός της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας είναι η ιταλική πρωτεύουσα Ρώμη.
Ο Κρεσνίκ Σπαχίου, που είναι και αντιπρόεδρος  του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης (πρόεδρος είναι ο αλβανός  πρόεδρος της Δημοκρατίας Μπαμίρ Τόπι), πρωταγωνίστησε και στην καμπάνια που διεξήγαγε η εθνικιστική αυτή συμμαχία κατά του αυτοπροσδιορισμού κατά την παρούσα απογραφή-φάρσα.

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ


 

Posted by anacondagr
ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ/11 0ΚΤ-2011/ΤΡΙΤΗ/20.00ΜΜ
*ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 200 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ-ΚΑΜΙΚΑΖΙ.
*ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ.
*Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΓΚΕΙΤΣ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΧΑΚΑΝΙ.
*ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΝ.
*ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΑΠΟ ΜΗ-ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.
*Η ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ ΑΛ ΑΟΥΛΑΚΙ.
*ΟΙ ΜΕΞΙΚΑΝΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΕΣΚΟΜΠΑΣΡ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ.
*ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΣΟΜΑΛΙΑΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΕ ΠΛΟΙΟ.
*ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ 15 ΣΕΛΙΔΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ, ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ SIMON WISENTHAL.ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡ ΧΑΡΟΛΝΤ ΜΠΡΑΚΜΑΝ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΓΙΝΕ ΕΧΘΡΟΣ. ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΑ ΕΠΙΚΡΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΤΟΥ ΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΕΜΑΛΙΣΜΟ.

Μαγειρέματα ΕΛΣΤΑΤ. Αποδεικνύεται πως τελικά, όπως όλοι πλην της κυβέρνησης και του υπουργού των Οικονομικών αντελήφθησαν από την πρώτη στιγμή, αυτή η αψυχολόγητη (και ύποπτη) κίνηση, οδήγησε στον επηρεασμό της πορείας επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων...


 
Η πρώτη συνέπεια της μείωσης του ΑΕΠΧρησμός από την Πυθία – Τρόικα, νέα μπλόφα Βενιζέλου
Ομολογία αποτυχίας για τον εαυτό της (όσον αφορά τον σχεδιασμό ενός προγράμματος χωρίς καμιά γνώση της ελληνικής οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας) και συγκεκαλυμμένη κριτική για τις αρρυθμίες, καθυστερήσεις, αδυναμίες και παλινωδίες της κυβέρνησης είναι η έκθεση της τρόικας που με τόση αδημονία αναμενόταν.

Ιδιαίτερα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, κατά την τρόικα, η επιτυχία του προγράμματος δεν εξαρτάται πλέον από την «ιδιοφυή» σύλληψη και κατάρτισή του, ούτε από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά από την «εξασφάλιση κατάλληλης χρηματοδότησης μέσω της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI) και από τον δημόσιο τομέα». 

Πόλεμο στην Μέση Ανατολή βλέπει η Τουρκία....


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ

¨Το Ισραήλ ετοιμάζεται για έναν νέο πόλεμο¨
¨Το Ισραήλ με την πολιτική του του ¨Περίμενε και δες¨ μπορώ να πω ότι ετοιμάζεται για έναν νέο πόλεμο. Ο Ομπάμα πούλησε όπλα 150 δις. δολαρίων στους Άραβες. Τα ίδια δόθηκαν στην Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία. Όλα αυτά δείχνουν ότι θα υπάρξει μια σύγκρουση¨.
Αυτά τα λόγια ανήκουν στον καθηγητή Μεσούτ Χακί Τζασίν έναν από τους πιο γνωστούς στην Τουρκία ειδικούς στον τομέα του διεθνούς δικαίου και της ασφάλειας. Ο Τζασίν που είναι και σύμβουλός στο Γενικό Επιτελείο και είναι γνωστός για τις σχετικές με το ΝΑΤΟ εργασίες του σχολίασε στην Χουριέτ την ένταση με το Ισραήλ, την κρίση των γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, την προσφυγή των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ, την Αραβική άνοιξη καθώς και τις όποιες πιθανές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.
………………….
¨Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ¨

Εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας στην Αθήνα, στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ.


 Μα το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας δεν είναι το παλιό «Εργατικό Κόμμα» του Εμβέρ Χότζα;


Φωτογραφίες













Το 7ο Παμποντιακό φεστιβάλ χορών πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή

Καταχειροκροτήθηκαν οι χορευτές αποδοκιμάστηκε ο Γιώργος Πεταλωτής
H ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου τίμησε τις εκδηλώσεις ενώ 4000 κόσμος πλημμύρισε το πανεπιστημιακό γυμναστήριο.



Ο πολιτισμός και η παράδοση τελικά νίκησαν την οικονομική κρίση, και το 7ο Παμποντιακό φεστιβάλ χορών πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, με τους επισκέπτες να κατακλύζουν το πανεπιστημιακό κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής το βράδυ του Σαββάτου.

Συγκίνηση, χαρά και περηφάνια προκάλεσαν οι 1500 χορευτές οι οποίοι όπως υποσχέθηκαν οι διοργανωτές «ταρακούνησαν» το γυμναστήριο και πρόσφεραν μοναδικές στιγμές στους παραβρισκόμενους. Σύλλογοι από όλη τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Νότια...

Η Πανηπειρωτική αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ανέγερση Ανδριάντα του Ήρωα αεροπόρου Αναστασίου Μπαλατσούκα .


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ανέγερση Ανδριάντα στην Άρτα του Ήρωα αεροπόρου Αναστασίου Μπαλατσούκα.


Ο λαός τιμάει – Η πολιτεία σιωπά

Το παλικάρι που 'πεσε με ορθή την κεφαλή του δεν το σκεπάζει η γης ογρή σκουλήκι δεν τ' αγγίζει Φτερό στη ράχη του ο σταυρός κι όλο χυμάει τ' αψήλου και σμίγει τους τρανούς αητούς και τους χρυσούς αγγέλους.
(Γ. Ρίτσος – 18 Λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας)

Τον Αύγουστο του 2010 ο σμηναγός Αναστάσιος Μπαλατσούκας, πέφτει την ώρα του καθήκοντος. Ένας έμπειρος χειριστής των F – 16 που πετούσε πάνω από τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, διασχίζοντας τους

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Βενιζέλος εφαρμόζει τα ίδια που κατέστρεψαν την Αργεντινή


 filologos10



Καταρχάς, θα πρέπει να πούμε στον μεγάλο και πολύ υπουργό μας να είναι πιο διαβασμένος όταν προσπαθεί να εκβιάσει τον λαό με πρό­στυχα διλήμματα. Η Αργεντινή δεν κατέρρευσε το 2000, αλλά το 2001. Εκτός κι αν η αναφορά του κ. Βενιζέλου στην Αργεντινή του 2000 είχε άλλη λογική. Ανεξερεύνηται αι βουλαί του Υψί­στου. Πόσω μάλλον του κ. Βενιζέλου, του γνω­στού κατά κόσμον Μπενίτο, όπως πολύ εύστο­χα τον έχει βαφτίσει ο Τζίμης Πανούσης.

Ας δούμε όμως αν η Αργεντινή του 2000, κα­τά Βενιζέλο, ή του 2001 οδηγήθηκε στην κα­τάρρευση γιατί ακολούθησε άλλη πολιτική. Τον Μάρτιο του 2001, περίπου 50 χιλιάδες κόσμου διαδήλωναν στους κεντρικούς δρόμους του Μπουένος Άιρες για την 25η επέτειο

Η κουρδική πυριτιδαποθήκη

Suddeutsche Zeitung
Μεταξύ των πιθανών σεναρίων για το μέλλον των συριακών διαδηλώσεων, μια εκτεταμένη κουρδική επανάσταση θα ήταν το μελανότερο. Η κουρδική μειονότητα της Τουρκίας απολαμβάνει σημαντική οικονομική ευμάρεια κι εκείνη του Ιράκ διαθέτει αυτονομία. Όμως, από πλευράς Κούρδων το ζήτημά τους ποτέ δεν έτυχε ικανοποιητικής λύσης. Το όραμα ενός ελεύθερου, ενωμένου Κουρδιστάν υφίσταται ακόμη.[...] 
Δραματικά θα μπορούσαν να είναι τα επακόλουθα από τη δολοφονία του Σύρου Κούρδου πολιτικού Μαρσ. Τάμο. [...]
Οι Κούρδοι της Συρίας αντέδρασαν ήδη με τις, μέχρι στιγμής, μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, αλλά και με επιθέσεις κατά των πρεσβειών της Συρίας σε Βερολίνο και Βιέννη.[...] 
Για μεγάλο διάστημα Κούρδοι και Δαμασκός διατήρησαν τη μεταξύ τους ειρήνη -ο πρόεδρος Άσαντ υποσχέθηκε παραχωρήσεις και οι Κούρδοι απείχαν των διαδηλώσεων.[...]
Όποιος κι αν είναι αυτός που φέρει στη συνείδησή του ως βάρος το φόνο του Τάμο, βάζει φωτιά στο φιτίλι της κουρδικής πυριτιδαποθήκης. Μια κουρδική επανάσταση θα μετέβαλλε τις συριακές διαμαρτυρίες σε εσωτερικό πρόβλημα και για Τουρκία, Ιράν και Ιράκ. Οι δύο τελευταίες χώρες, όσο κι αν στηρίζουν τον Άσαντ, δεν επιθυμούν εξαγωγή συγκρούσεων στα εδάφη τους. Η Τουρκία καταδίκασε επισήμως την πρόσφατη αιματοχυσία, θα επανεκτιμούσε, όμως, τη στάση της προς τη Δαμασκό.[...]
Το κουρδικό ζήτημα έχει προκαλέσει πολλούς πολέμους. Μετά το περασμένο Σαββατοκύριακο οξύνεται ο κίνδυνος η περιοχή να συρθεί στο συριακό τέλμα.
Ινφογνώμων Πολιτικά

 

Τέρμα οι συλλογικές - Δίλημμα σε Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ: Να πέσουν ή να τους ρίξουν;

Image
Μετά από μεγάλες πιέσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον ΚΤΕ Οικονομικών ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι έχει συμφωνήσει με την τρόϊκα να ξεκινήσει η διαδικασία κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα!
Είπε ότι "Το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών (που αφορά στις Συλλογικές Συμβάσεις), είναι απολύτως συμφωνημένο με την Τρόικα έτσι όπως έχει διατυπωθεί στο πολυνομοσχέδιο. Εάν αλλάξει ελλοχεύει ο κίνδυνος, η έκθεση της Τρόικας για την 6η δόση να μην είναι θετική" δηλαδή πάλι εκβιάζουν την ψήφισή του, όπως έκανε και λίγες ώρες πριν όταν είπε "ρίξτε μεας αν νομίζεται ότι

ΣΑΜΑΡΑΣ: Εμείς είμαστε αυτό που έρχεται και που θα αλλάξει τη μοίρα της χώρας. Είμαστε εδώ! Μπορούμε να χτίσουμε την «Ελλάδα 2021»!


“Είμαστε αυτό που έρχεται…”
Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση άσκησε πριν από λίγο ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε η κυβέρνηση ούτε ο Ευ.Βενιζέλος, αλλά η κρίση και πώς θα βγούμε από την κρίση.
Το μόνο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, είναι να φύγει” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και επανέλαβε ότι δεν τον αφορούν τα σενάρια συγκυβέρνησης που κυκλοφορούν εσχάτως, καθώς είναι αδύνατο να συναινέσει στο λάθος. “Το πιο χρήσιμο που μπορούν να κάνουν όσοι βύθισαν τη χώρα στη μιζέρια και την κατάθλιψη” είναι να φύγουν είπε ακόμα και τόνισε ότι “ακόμα και αν οι ίδιοι δεν θέλουν τις πρόωρες εκλογές, τις θέλει ο λαός“.

O άχρηστος Σηφουνάκης και πάλι κατά της Εκκλησίας


Έβγαλε το κόμπλεξ του κατά της εκκλησίας ο άνδρας της ξενοδόχας που φέρεται να χρωστάει τ' αντερά της στο κράτος

Κατά στελεχών της Εκκλησίας και υπέρ της φορολόγησής τους, ο Ν. Σηφουνάκης, αντί να ζητήσει συγνώμη απ'όσους κορόιδεψε λέγοντας ότι υο δημόσιο θα ξαναγοράσει τον ΟΤΕ ή την Ολυμπιακή...