Σελίδες

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Σαμαρά ξύπνα....


Ο Αβραμόπουλος κονταίνει καθημερινά τον Σαμαρά!..
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας σήμερα στον FLASH, φαίνεται να προκάλεσε την οργή του κόμματος του. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαφοροποιήθηκε από την κομματική γραμμή της ΝΔ (η οποία θέλει εκλογές, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα) και εξέφρασε την ανάγκη για στήριξη της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο Αβραμόπουλος ανέφερε ότι “η κυβέρνηση είναι συνταγματική, δεν έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα, άρα μπορεί ακόμα και να εισηγείται νομοθετήματα”.

“Εγώ είμαι μέλος της κυβέρνησης. Και η κυβέρνηση δεν είναι ούτε της Ν.Δ., ούτε του ΠαΣοΚ, ούτε του ΛΑΟΣ” τόνισε ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε “εθνική συνεργασία και συνεννόηση. Είναι το μήνυμα των καιρών. Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Οι σκληροπυρηνικές κομματικές επιλογές έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις”, στέλνοντας έτσι, πολλαπλό μήνυμα στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης..
  UDemand


Ο αγώνας της διαπλοκής τώρα δικαιώνεται



Γράφει ο Ηλιόπουλος Θωμάς στο «Με το θάρρος της γνώμης»

Ο αγωνας για την δικαιωση της διαπλοκης και την παραμονη της στον σβερκο του ελληνικου λαου, ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ.

Ο Αντωνης Σαμαρας, μια βδομαδα μετα την επισημοποιηση της προσληψης στη Ν.Δ. του γιου του Ψυχαρη, παραχωρει μεγαλη συνεντευξη (που αλλου;) στο ΒΗΜΑ.

Τυχαιο; Δεν νομιζω.

Μαζι με τις αποκαλυψεις και την αναδρομη στα χουντικα σταγονιδια, στις επομενες σελιδες του Βηματος, μια πραγματικα συνεντευξη-δυναμιτης του Αντωνη Σαμαρα, που δινει την τελικη γροθια στην διαπλοκη και στα συμφεροντα.

Η κατρακυλα δεν εχει τελειωμο.

Καθε μερα ολο και πιο χαμηλα.

Καημενε ανωνυμε νεοδημοκρατη, ποσο σε λυπαμαι!

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΑμΕΑ

Όταν ένα παιδί ζει μέσα στην κριτική …..
….μαθαίνει να κατακρίνει.
Όταν ένα παιδί ζει μέσα στην έχθρα …..
….μαθαίνει να καυγαδίζει.
Όταν ένα παιδί ζει μέσα στην ειρωνεία …..
….μαθαίνει να είναι ντροπαλό.
Όταν ένα παιδί ζει μέσα στην ντροπή …..
….μαθαίνει να αισθάνεται ένοχο.

Όταν ένα παιδί ζει μέσα στην κατανόηση …..
….μαθαίνει να είναι υπομονετικό.
Όταν ένα παιδί ζει μέσα στην ενθάρρυνση….
….μαθαίνει να έχει εμπιστοσύνη.
Όταν ένα παιδί ζει μέσα στον έπαινο …..
….μαθαίνει να εκτιμά.
Όταν ένα παιδί ζει μέσα στη δικαιοσύνη …..
….μαθαίνει να είναι δίκαιο.
Όταν ένα παιδί ζει μέσα στην ασφάλεια …..
….μαθαίνει να πιστεύει.
Όταν ένα παιδί ζει μέσα στην επιδοκιμασία …..
….μαθαίνει να έχει αυτοεκτίμηση.
Όταν ένα παιδί ζει μέσα σε παραδοχή
και φιλία ….
….μαθαίνει να βρίσκει την αγάπη
μέσα στον κόσμο.                                        agioritikobima.gr

ΓΕΝΕΘΛΙΑ: ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ «ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ» ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ. ΚΛΕΙΝΕΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΖΩΗΣ. ΤΟ «ΗΠΕΙΡΟΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ» ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΤΥΛΙΑΝΕΣΗ ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΕΥΟΔΩΘΕΙ. ΟΔΥΣΣΕΥΣ

Εκδηλώσεις Αγάπης, παράδειγμα προς μίμηση....

impex@hol.gr
Πέταξαν ψηλά μαζί μας ! (Βίντεο - αφιέρωμα στα ΑμΕΑ)
Του Γιώργου Νικολαΐδη (gnborn2shoot)

Ήταν τα παιδιά του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης), που μας «έδειξαν», χθες, γλαφυρά από σκηνής και με τον τρόπο τους την «διαφορετικότητα» και τη δύναμη της ψυχής τους. 
Μια σύντομη και συνάμα τόσο συμβολική θεατρική παράσταση που περικλείει το νόημα της κατανόησης, της αγάπης και της βοήθειας που καλούμαστε να προσφέρουμε στα ΑμΕΑ συνεχώς και αδιαλείπτως, για να παραμένουν ενταγμένα στην κοινωνία μας, ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ.

Χθες, λοιπόν, το «ΚΑΠΠΑ 2000» (ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ) της Περαίας Δήμου Θερμαϊκού, συμβάλλοντας στον κατ' εξοχήν σκοπό του που είναι η προσφορά του στην άθληση των ΑμΕΑ και τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (3 Δεκεμβρίου), διοργάνωσε ΤΡΕΙΣ εκδηλώσεις: Παράσταση θεάτρου σκιών, θεατρική παράσταση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ξάνθης, καθώς και αγώνα Badminton. 
Οι θεατές των εκδηλώσεων ήσαν παιδιά προσχολικής ηλικίας του «Σχολείου της Φύσης» Τριλόφου Θεσσαλονίκης, καθώς και 2 νηπιαγωγείων και τρόφιμοι ειδικών σχολείων της περιοχής του Δ. Θερμαϊκού.
Η θεατρική παράσταση είχε τον τίτλο: «Φιλία και Μουσική ... Γεφύρι για τη ζωή».
Στην υπόθεση του έργου κρύβεται και το πανανθρώπινο νόημα της αλληλεγγύης:
« Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε μία πασχαλίτσα που ήθελε να μάθει να πετάει. Επειδή όμως είχε ένα πρόβλημα, οι άλλες πασχαλίτσες δεν την ήθελαν στην παρέα τους και δεν της έδειχναν τον τρόπο για να πετάξει.
Έτσι μια μέρα αποφάσισε να το κάνει μόνη της και παραλίγο να χάσει τη ζωή της. Για καλή της τύχη όμως, εκείνη τη στιγμή περνάει μια πεταλούδα από δίπλα της και την σώζει. Ξεκινούν ένα ταξίδι μαζί, μέσα από το οποίο η πασχαλίτσα θα μάθει να πετάει γνωρίζοντας τον κόσμο, τη φιλία, τη μουσική, να ξεχωρίζει το καλό από το κακό και φυσικά να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της».
Τα παιδιά τραγούδησαν ακολούθως την προπαίδεια του «7»
Στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ γίνονται τα μαθήματα της γλώσσας, των μαθηματικών, των καλλιτεχνικών, της μουσικής, της γυμναστικής, της κοινωνικής αγωγής , της κεραμικής και της κηπουρικής.
Οι μαθητές του σχολείου μας προέρχονται τόσο από την πόλη της Ξάνθης όσο και από τα πεδινά αλλά και ορεινά χωριά του νομού, ενώ είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι σε κάθε νέα σχολική χρονιά ο αριθμός τους αυξάνεται, αποδεικνύοντας ότι ενισχύεται η εμπιστοσύνη των γονέων και της κοινωνίας γενικότερα προς το θεσμό της ειδικής αγωγής.
Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. έχουν συμμετάσχει στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics - Αθήνα 2010 και απέσπασαν χρυσά μετάλλια.

" ΚΑΠΠΑ" Περαίας - Εκδηλώσεις ΑμΕΑ (2.12.11)

O Λουκάς Παπαδήμος θέλει να κάνει Πρωτομαγιά ως… Πρωθυπουργός


Προσέλαβε σύμβουλο ως τις 16 Μαΐου!


Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών αποτελεί το πλέον «καυτό» θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων της Βουλής με την Νέα Δημοκρατία να βάζει «κόκκινη γραμμή» για τη λήξη της θητείας Παπαδήμου στις 4 Μαρτίου.

Και ενώ από πλευράς μεταβατικής κυβέρνησης δια στόματος του ίδιου του κ. Λουκά Παπαδήμου η ημερομηνία που θέτει η ΝΔ είναι μάλλον αποδεκτή, πολιτικές αναταράξεις αναμένεται να προκαλέσει η (έμμεση) απόφαση του πρωθυπουργού να παρατείνει την παραμονή του στο τιμόνι της χώρας μέχρι τις 16 Μαΐου 2012.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της απόφασης από το πρωθυπουργικό γραφείο, που έχει αποκλειστικά στη διάθεσή του το Newpost.gr, «αναθέτουμε στον...

Μιλάμε ότι είναι αθάνατοι: Προ των πυλών και πάλι ο πυρομανής!!

Μπορεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να τα έχει βάλει με τη συντηρητική Ευρώπη, αλλά σύντομα θα κληθεί να αντιμετωπίσει το κόμμα του, τα στελέχη του οποίου αγωνιούν για το μέλλον τους. Ειδικά όσο τον βλέπουν να συγκαλεί άτυπα υπουργικά και να τους λέει ότι ψάχνει εκπρόσωπο Τύπου για το ΠΑΣΟΚ.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ραντεβού που θα έχει σύντομα με τον Γιώργο Παπανδρέου θα του επισημάνει την ανάγκη να ανοίξει τα χαρτιά του. Γιατί η σύγχυση δεν κάνει καλό σε κανέναν. Στην ίδια γραμμή...

Η δύναμη του οργανωμένου εγκλήματος μπορεί να αποσταθεροποιήσει τα Βαλκάνια


  • Tο οργανωμένο έγκλημα στα Βαλκάνια δεν γνωρίζει σύνορα και εθνικότητα. Ικανό να χρησιμοποιηθεί και ως μοχλός αποσταθεροποίησης
  • Συνεχείς ενδοεθνικές και διεθνικές εγκληματικές ενέργειες στα Βαλκάνια έχουν ως αποτέλεσμα συντονισμένη περιφερειακή προσέγγιση μεταξύ ανακριτών και αξιωματούχων

Ανάλυση από τη Λίντα Καραντάκου

Το οργανωμένο έγκλημα στα Βαλκάνια αποτελεί σχετικά νέο φαινόμενο, έχοντας εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των πολέμων στη Χερσόνησο στα τέλη του 20ου αιώνα. Οι οικονομικοί αποκλεισμοί και η ανίσχυρη μεταπολεμική κατάσταση παρείχαν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για εγκληματικές συμμορίες, σύμφωνα με τη Βοηθό Καθηγήτρια Βέρα Στογιάροβα στο Πανεπιστήμιο Masaryk της Τσεχικής Δημοκρατίας στη Μπρνο.

"Αν και λιγότερο διαβόητη σε σύγκριση με το Ρωσικό ή Κινεζικό οργανωμένο έγκλημα, η...

"Σταγονίδια" στη Σχολή Ευελπίδων την στιγμή που η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι ο ορισμός του Πραξικοπήματος;


Πού μας οδηγεί η Χούντα Παπαδήμου;
Ποιοι ανοίγουν τις «ντουλάπες» με τους «σκελετούς» της ιστορίας μας;
Ποιοι ετοιμάζουν παιχνίδια εις βάρος της Δημοκρατίας;
Είναι φανερό ότι κάποιοι φασίστες, στην προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, θα επιστρατεύσουν ακόμα και το «φάντασμα» του Τέως.
Ζούμε αναμφίβολα σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών και πολλά από αυτά, τα οποία βιώνουμε, μας φαίνονται πρωτόγνωρα. Είναι όμως πραγματικά πρωτόγνωρα ή μήπως πρόκειται για ένα ακόμα τραγικό ντεζαβού; Μήπως πραγματικά το έχουμε ξαναδεί το έργο; Μήπως θα επιβεβαιωθεί για ακόμα μία φορά πως, όποιος δεν μαθαίνει την ιστορία του —και άρα δεν διδάσκεται από αυτήν— αναγκάζεται να την κάνει "επανάληψη" μέχρι να τη μάθει;
Εδώ βέβαια βρίσκεται και το πιο τραγικό στοιχείο της υπόθεσης. Όπως δείχνουν τα πράγματα, όχι μόνον βλέπουμε το ίδιο "έργο", αλλά δεν άλλαξαν ούτε οι "πρωταγωνιστές". Βλέπουμε το "έργο" εκείνο, το οποίο είχαμε "ορκιστεί" πως δεν θα το αφήσουμε ποτέ πια να παιχτεί ξανά ...Το ακατάλληλο εκείνο "έργο", το οποίο είχαμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας πως δεν θα αφήναμε ποτέ τα παιδιά μας να το δούνε ...Το "έργο" της Χούντας. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας. Από τη Χούντα ξεφύγαμε και από το πολύ το "γλέντι", που καταφέραμε και τη "ρίξαμε", ξεχάσαμε τα δεδομένα ...Ξεχάσαμε τι έπρεπε να προσέχουμε και σε Χούντα ξανακαταλήξαμε.
Δυστυχώς αυτό ήταν το χειρότερο. Από το πολύ το "λιβάνισμα" στους "ήρωες" του αντιδικτατορικού αγώνα, δεν καταλάβαμε ότι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι έγιναν δικτάτορες. ...

Τα χειρότερα έρχονται για την Τουρκία




Οι αποδόσεις των ομολόγων της Τουρκίας αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι των υπόλοιπων αναδυόμενων αγορών, αλλά και πάλι δεν μπορούν να δελεάσουν τους μεγαλύτερους επενδυτές του κόσμου, οι οποίοι τονίζουν πως "αυτοί που χαράσσουν την οικονομία της χώρας δεν θα καταφέρουν να περιορίσουν τον πληθωρισμό, εκτός εάν λάβουν μέτρα για την αργή ανάπτυξη".

Οι αποδόσεις των τουρκικών ομολόγων διετούς διάρκειας αναρριχήθηκαν στο 10,9%, από το 8,4% που ήταν στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφεται ανάμεσα σε 16 αναπτυσσόμενες χώρες που παρακολουθούνται από την JPMorgan Chase.   ΑΜΥΝΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

M.Θεοδωράκης: "Γιατί η Μαύρη Συμμαχία αποκεφάλισε την στρατιωτική ηγεσία;"


Image"Μαύρο μέτωπο" χαρακτήρισε τη νυν κυβέρνηση με την συμμετοχή του ΛΑΟΣ ο μουσικοσυνθέτης και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μίκης Θεοδωράκης, σε ομιλία του στην Καβάλα, διερωτώμενος μάλιστα για τον σκοπιμότητα αποκεφαλισμού της στρατιωτικής ηγεσίας από αυτό το Μαύρο Μέτωπο.
Επίσης εμφανίστηκε ανήσυχος και προβληματισμένος και για την εικόνα της κατακερματισμένης και περιθωριοποιημένης Αριστεράς.


"Γιατί η πρώτη θεαματική ενέργεια του νέου Μαύρου Μετώπου ήταν ο αποκεφαλισμός της στρατιωτικής ηγεσίας; Δείτε ακόμα την εικόνα της Βουλής. Από τη μια μεριά οι δυνάμεις που τις ενώνει ο φόβος και το μίσος τους για την Αριστερά. Κι από την άλλη μια Αριστερά περιθωριοποιημένη και κατακερματισμένη."
Στο συνεδριο παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν, εκπρόσωπος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νότης Μαριάς, οικονομολόγος και ιδρυτης του Μετώπου για τη Αυτοοργάνωση των Πολιτών ενάντια στο Μνημόνιο, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής και ο Γιώργος Παπαπέτρου, παλιός φίλος του Μίκη, συναγωνιστής από την εποχη των Λαμπράκηδων.

Το Συνέδριο χαιρέτησε και καλωσόρισε ο δήμαρχος της Καβάλας, Κωστής Σιμιτζής, ο οποίος και επέδωσε στον Μίκη Θεοδωράκη βιβλίο με την ιστορία της Καβάλας.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Να στραφούμε σε “εθνικές εφεδρείες”


 ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ


Το σενάριο της ιστορικής διαδρομής ενός έθνους, περιλαμβάνει πλείστους πρωταγωνιστές, διαφορετικές προσεγγίσεις, καθώς και… tipping points. Δηλαδή στιγμές στις οποίες δεν αρκεί η καλή διάθεση για να γίνει κάτι. Πρέπει να προκύψει αποτέλεσμα, απτό και με… ηχώ που ακούγεται στο μέλλον. Ακούγεται καθαρά και χωρίς παράσιτα ή υποβολείς.
Ένα τέτοιο tipping point θα έπρεπε να είναι για την Ελλάδα η βαθιά, πολυεπίπεδη και σύνθετη κρίση που βιώνουμε, με αφετηρία τα περί «Τιτανικού», σημείο αιχμής το διάγγελμα στο Καστελλόριζο, και κορύφωση το «κούρεμα» του χρέους, όπως περιγράφεται… ευγενικά η χρεοκοπία της οικονομίας.
Ενώ ωστόσο η κρίση βαθαίνει, η Ελλάδα δείχνει αδιόρθωτη. Στριφογυρίζοντας...

Επιστολή πρός τον κ. υπουργό Εθνικής Αμύνης




Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ

Με αφορμή τα δημοσιεύματα στον τύπο της 27 Νοε 2011 για περιστατικό, που συνέβη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε με­ρι­κές μας επισημάνσεις.

α. Ως προς αυτό τούτο το περιστατικό, επειδή δεν είναι γνωστές όλες του οι πτυχές, δεν πρέπει η επίσημη πολιτεία να προβαίνει εν σπουδή σε χαρακτηρισμούς και δημόσιες δηλώ­σεις πριν διερευνηθούν πλήρως οι λεπτομέρειες επί των συνθηκών και των πε­πραγμένων, που συνέθεσαν το συμβάν.

β. Ένιοι «δημοσιογράφοι», αδιευκρινίστου ποιόντος, σκοπού και προθέσεων, επιχειρούν να επιτύχουν μία «πολιτικού» τύπου αντιπαράθεση, ώστε να ...

Eλλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν με διαμελισμό μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ


Η ΝΑ Μεσόγειος, η Κύπρος και η Ελλάδα
Του Σάββα Καλεντερίδη
Την περίοδο που η Κωνσταντινούπολη, έδρα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, διεξήγαγε έναν πολυετή φθοροποιό εσωτερικό πόλεμο στις ανατολικές της επαρχίες, με σκοπό την εξάλειψη του Μονοφυσιτισμού, μια νέα δύναμη έκανε την εμφάνισή της στις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου.
Ήταν οι Άραβες, οι οποίοι, ενισχυμένοι από την ενοποιητική επίδραση του Ισλάμ και επωφελούμενοι από τον εσωτερικό πόλεμο του Βυζαντίου, τον 7ο αιώνα, κατέλαβαν σταδιακά τις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου, για να...

Guardian: Στόχος του Πούτιν η Ρωσική Αυτοκρατορία μέχρι το 2024


Σε σημερινό της δημοσίευμα η Βρετανική εφημερίδα GUARDIAN γράφει για την προσωπικότητα του σημερινού Πρωθυπουργού και υποψήφιου για την Ρωσική Προεδρία, Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με την εφημερίδα είναι ξεκάθαρο ότι ο Πούτιν στοχεύει μέχρι το 2024 στη δημιουργία Ρωσικής Αυτοκρατορίας που θα έχει ύπό την επιρροή της τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
"Ο Πούτιν είναι ο άνδρας που αποφασίζει για την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας, έχει...

Θύμωσε ο Νταβούτογλου για τον αποκλεισμό της Τουρκίας από τη Σύνοδο της ΕΕ για τη Συρία


 

Αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία «μικρή χώρα»

 
Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, οι Ευρωπαίοι αναγκάστηκαν να υποκύψουν «στα καπρίτσια μιας μικρής χώρας».
Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, οι Ευρωπαίοι αναγκάστηκαν να υποκύψουν «στα καπρίτσια μιας μικρής χώρας».

 Λευκωσία: Την αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, προκάλεσε ο αποκλεισμός της Τουρκίας από τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (έπειτα από αντίδραση Ελλάδας και Κύπρου) για την κατάσταση της Συρίας, γράφει σήμερα ο τουρκικός Τύπος.
Η τουρκική εφημερίδα «Hürriyet» αναφέρει ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου, αντιδρώντας στον αποκλεισμό της Τουρκίας από τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, σε δηλώσεις του καθοδόν προς την Γερμανία, ισχυρίστηκε ότι τρεις ισχυρές χώρες, η Μ. Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία, επιθυμούσαν να συμμετάσχει η Τουρκία στην Σύνοδο, ωστόσο, αναγκάστηκαν να υποκύψουν «στα καπρίτσια μιας μικρής χώρας», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι το πρόγραμμά του είναι βεβαρημένο και ίσως δεν καταστεί δυνατόν να συμμετάσχει σε άλλη συνάντηση της ΕΕ για το θέμα της Συρίας. Φιλελεύθερος

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ Ή ΜΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ “ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗ”



Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Υπάρχει ένα πρόβλημα οικοδόμησης της δημόσιας συζήτησης, υπάρχει ένα πρόβλημα λόγου, πολιτικού λόγου. Είναι ο πολιτικός λόγος που λειτουργεί απελευθερωτικά προς τις κοινωνίες που έχουν ταλαιπωρήσει τις ψυχές τους, έχουν διαπράξει αλλεπάλληλα σφάλματα.
«Δεν υπάρχει άλλο φάρμακο παρά ο λόγος» λέει ο Ισοκράτης στο λόγο του περί της Ειρήνης
Δεν περιμένει κανείς από τις ένοχες κάστες μια ορθολογική, αληθινή απελευθερωτική οργάνωση του δημόσιου λόγου. Οι ολιγαρχικές ολοκληρωτικού τύπου κάστες αμύνονται, επιδιώκουν να αποφύγουν την καταδίκη, να συντηρηθούν αν μπορούν.
Ακόμη όμως και στους αντίθετους πόλους, στο βαθμό βέβαια που υπάρχουν ουσιαστικά, ακόμη και στα διαφόρων μορφών Κινήματα και ομάδες δεν διακρίνεις την πολιτική, το Λόγο. Την οργάνωση του Λόγου, την ημερήσια διάταξη στην Αγορά, στην Εκκλησία του Δήμου. Είναι παρούσα η φλυαρία, ή μονότονη και μονοδιάστατη επανάληψη όταν «Πολίται Χρη Λέγειν τα καίρια» όπως λέει ο Αισχύλος.
Μία κοινωνία σε σύγχυση δεν μπορεί να βρει το βηματισμό της προς το μέλλον.
Αυτό συμβαίνει τόσο λόγω διανοητικής, πολιτικής, ηθικής αδυναμίας όσο και...

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΗΣ κ.ΤΖΑΒΕΛΑ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ


Ο κ. Αποστόλου μη αποδεχόμενος, την προ ημερών διαγραφή του από το ΛΑΟΣ, θεωρώντας αυτή ως αντικαταστατική, περνά στην αντεπίθεση και ζητά με επιστολή του την διαγραφή της κ. Τζαβέλα για αντεθνική και αντικομματική δραστηριότητα στην Ευρωβουλή.
Παρακάτω η επιστολή του κ. Αποστόλου   

Μαρούσι 01/12/2011

Προς
κ. Ιωάννη Ζαφειρόπουλο
Πρόεδρο Επιτροπής Δεοντολογίας ΛΑΟΣ
Ενταύθα

Κε Ζαφειρόπουλε,

            Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες μιας επιεικώς περίεργης πολιτικής συμπεριφοράς της Ευρωβουλευτού του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Νίκης Τζαβέλα, η οποία εκθέτει την πατρίδα μας όχι μόνο στα μάτια των φίλων, ψηφοφόρων και οπαδών του ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, προσβάλλοντας με τον πιο αήθη τρόπο τις εθνικές και πατριωτικές μας αξίες και υπονομεύοντας το παρόν και το μέλλον της πατρίδας.
            Αναφέρομαι συγκεκριμένα στις τρεις πιο πρόσφατες παρεμβάσεις,  της εν λόγω κυρίας στην Ευρωβουλή, οι οποίες ήδη κάνουν  το γύρο του διαδικτύου, των έντυπων και ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε.
            Είμαι βέβαιος, ότι ως εκ της θέσεώς σας, ως προέδρου δηλαδή της επιτροπής...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ


του William Mallinson*

Τα χρόνια της οθωμανικής κατοχής στην Ελλάδα, κληροδότησαν μία κάποια έλλειψη διαφάνειας και μία υπερπληθώρα διαφθοράς στην διοίκηση της χώρας, καθώς και μία νωθρή, δουλοπρεπή στάση έναντι κάθε μορφής δράσεως, χαρακτηριστικά που εξακολουθούν να υπάρχουν υπό μορφήν μερικών ισχυρών οικογενειών και της εμπλοκής τους στην πολιτική και τις επιχειρήσεις. Η συμμετοχή της Ελλάδος στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, δεν μοιάζει να βελτίωσε και πολύ τα πράγματα, όπως άλλωστε καταδεικνύει και η τρέχουσα επικίνδυνη συγκυρία, με την οποία θα ασχοληθούμε εντός ολίγου.
Υπό τον Οθωμανικό ζυγό, η Ελλάδα λίμνασε άσχημα αλλά εν γένει χωρίς απρόοπτα, αν εξαιρέσει κανείς το περιστασιακό μακελειό –οι Οθωμανοί δεν ήταν δα και φημισμένοι για τον ανθρωπισμό τους. Αλλά όσο εισέπρατταν τους συχνά εξωφρενικούς φόρους τους, σε γενικές γραμμές δεν ανακατεύονταν και ιδιαιτέρως στην πολιτιστική ζωή των Ελλήνων. Σήμερα, για πρώτη φορά έκτοτε, ο μέσος Έλληνας βλέπει την ίδια του την καθημερινότητα να απειλείται από κάτι που θα μπορούσε κάλλιστα να περιγραφεί ως νέο-οθωμανική ...

Aνοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό


Κίσιγκερ, Σόρος και Παπαδήμος


Aγαπητέ κ. Παπαδήμο.
Δεν έχουμε σχεδόν τίποτα κοινό, δεν με ξέρετε, δεν σας ξέρω. Εκτός από δύο χαρακτηριστικά που μοιραζόμαστε, και δεν μοιράζεστε με κανέναν από τους ισχυρούς ξένους “φίλους” σας, τους οποίους, ενδεχομένως, εμπιστεύεστε και στη συνδρομή των οποίων ίσως υπολογίζετε.
Οι δικοί σας φίλοι μπορεί να είναι κάπως διαφορετικοί από αυτούς που είχε ο κ. Παπανδρέου, τους Σόρος, Ρόντος, Ρουμπινί, Στρως-Καν, Ρότσιλντ, Νετανιάχου κ.α., μπορεί να συμπίπτετε σε ορισμένους. Αναλογιστείτε όμως τι έπαθε ο κ. Παπανδρέου ακολουθώντας τις συμβουλές τους; Εσείς καταλαβαίνετε πολύ καλύτερα από τον προκάτοχό σας τι συζητάτε, το πρόβλημα όμως δεν είναι εκεί, είναι στο τι θέλουν οι “φίλοι”. Αναλογιστείτε, μια στιγμή έστω, ζυγείστε στο μυαλό σας, την πιθανότητα να πάθετε εσείς πολύ χειρότερα από τον κ. Παπανδρέου.
Τα δύο πράγματα που δεν μοιράζεστε με τους φίλους σας και μοιράζεστε μαζί μου, είναι ότι είμαστε και οι δύο ‘Ελληνες και ότι έχουμε, υποθέτω, αμφότεροι...

Ο ανώτατος άθλος του ανθρώπου



Αρχικώς θα τονίσουμε ότι αφενός το ισχυρότερο όπλο του ανθρώπου, η σημαντικότερη δυνατότητα, που του δόθηκε στον αγώνα του να προσεγγίσει του “Είναι” (όντως ύπαρξη), την τελειότητα & το όλον, είναι ο Έρως : Άλλωστε όπως λέγει ο Σωκράτης του «Συμποσίου, 192.e.10 – 193.a.1» : «Του ολοκλήρου η επιθυμία και η ορμή έχει το όνομα έρως – τοῦ ὅλου οὖν τῇ ἐπιθυμίᾳ καὶ διώξει ἔρως ὄνομα»!.

Άλλωστε ο αιώνας του σύμπαντος αισθητοποιεί την κίνησή του απάνω στην διαδοχική...

Υπόθεση Ισραηλινής κατασκοπείας έφερε στο φως η Χεζμπολάχ!


Η εφημερίδα DAILY STAR του Λιβάνου σε δημοσίευμά της γράφει ότι η Χεζμπολάχ ανακάλυψε υψηλής τεχνολογίας Ισραηλινή συσκευή κατασκοπείας ανάμεσα στα χωριά Srifa και Deir Kifa, ανατολικά της παραλιακής πόλης Tyre, στη νότια πλευρά του Λιβάνου.

Μη επανδρωμένα Ισραηλινά αεροσκάφη, ανέλαβαν άμεσα δράση και κατάφεραν να καταστρέψουν τελικά την συσκευή από αέρος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η συσκευή ήταν κατασκευασμένη με τρόπο τέτοιο ώστε να στείλει άμεσα μήνυμα στις Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες μετά την αποκάλυψή χρήσης της από τον εχθρό! Η είδηση ήδη αναδημοσιεύεται στον Ισραηλινό Τύπο ενώ σήμερα το πρωί σε σχετικό δημοσίευμα η Ισραηλινή HAARETZ έγραψε …”προφητικά” πως ο πόλεμος με το Ιράν και την Χεζμπολάχ έχει ήδη ξεκινήσει μέσω οργανωμένων κατασκοπευτικών ενεργειών και δραστηριοτήτων.

«ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ»


ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ: «ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ»  
Την Ρασοφορία νέας Μοναχής στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά την Θεία Λειτουργία της εορτής του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου (30/11)

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην ζωή της νέας Μοναχής Χριστονύμφης και στην απόφασή της να ακολουθήσει το δρόμο της ολοκληρωτικής αφιέρωσης στον Θεό και στην Εκκλησία. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «Έζησε μέσα της αυτό το μυστικό βίωμα που δε μπορούν οι άνθρωποι να κατανοήσουν. 
Το πώς δηλ. ένας νέος άνθρωπος παίρνει μια τόσο μεγάλη απόφαση. Είναι ένας Θείος έρωτας που δεν προσμετράται, ούτε ζυγίζεται, παρά μόνο κάνει πράξη την απόφαση και δεν βλέπει μπροστά του κανένα μα κανένα εμπόδιο. Όσα τείχη κι αν υψωθούν, όσοι κι αν παρακαλέσουν, όσοι κι αν ικετεύσουν, όσοι κι αν ζητήσουν να αλλάξει η ψυχή που σαγηνεύτηκε από την αγάπη του Χριστού, τα ίδια τα εμπόδια την ενισχύουν ακόμα περισσότερο για να επιμείνει στην απόφαση  και να φτάσει στο τέλος…»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην άγρια πολεμική που δέχθηκε ο...

Ευρώπη σπάσε τα δεσμά!

 Nik Iord nodiord@yahoo.gr
Με την οικονομική εξέλιξη που παίρνουν τα πράγματα στην Ευρώπη και ευρύτερα στην καπιταλιστική Δύση, αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν να έχουν φτάσει σε σημείο δυστυχίας, χώρες πλούσιες σε πλουτοπαραγωγικές πηγές όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα... Οι χώρες μας που έχουν πλούσια γη και θάλασσα, έχουν ανεργία που φθάνει το 50% στην νεολαία και δανείζονται από τοκογλυφικούς οργανισμούς για να επιβιώσουν. Χώρες που κάποτε δημιούργησαν αυτοκρατορίες και που οι άνθρωποί τους είναι καλής ποιότητας, έξυπνοι και εργατικοί, κατάντησαν σήμερα να σέρνονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Πώς στο καλό φτάσαμε σ' αυτό τη σημείο;

Η απάντηση είναι απλή για όποιον το αναρωτιέται. Το σύστημα ήταν λάθος. Το σύστημα κατέστρεψε και την οικονομία και τους ανθρώπους. Αυτό το μη εθνικό