Σελίδες

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΕΥΑΓ. ΛΑΜΠΑΚΗΣ: ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ… ΑΝΔΡΟΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ!

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ  ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επιφύλαξε ασυνήθιστα θερμή υποδοχή στον Τούρκο ηγέτη Νταγίπ Ερντογάν και συνομίλησε μαζί του για έξι ολόκληρες ώρες!!!

Ο Τούρκος ηγέτης πρότεινε να επανέλθει το θέμα της επανένωσης της Κύπρου με απίστευτα δεδομένα, όπως π.χ να παραμείνει ο Τουρκικός στρατός στο νησί ενώ Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών συνεχίζει να αμφισβητεί ευθέως τα σύνορα στο Αιγαίο.


Στην Θράκη το παιχνίδι του Προξενείου και της "Τουρκικής ένωσης Θράκης" συνεχίζεται με ολοένα και πιεστικότερους ρυθμούς.  

Την ώρα που γίνονται όλα αυτά γύρω μας, οι Τούρκοι δέχονται ανέλπιστα ένα νέο πολύτιμο για αυτούς δώρο, (το δεύτερο μέσα σε δύο χρόνια) από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη.



Μετά την προ 2 ετών γνωστή ιστορική γκάφα για την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης που χαροποίησε ιδιαίτερα τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Δήμαρχος ξαναχτύπησε με ακόμη χειρότερο τρόπο.

Σε ομιλία του σε Τούρκους πολίτες στην Κωνσταντινούπολη τους προσφώνησε ως "Θρακιώτες".

Πρόκειται για λίαν επικίνδυνη και ανιστόρητη τοποθέτηση που υποδηλώνει σαφώς, παντελή έλλειψη εθνικής αυτογνωσίας.
Για δεκαετίες η πατρίδα μας διακηρύττει ότι τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη δεν είναι Τούρκοι αλλά Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι.

Ο  Βαγγέλης Λαμπάκης, με μια απλή του δήλωση, "καταργεί" από μόνος του τα σύνορα, βαφτίζοντας Θρακιώτες τα...20 εκατομμύρια των Τούρκων που ζουν πλέον στην Ανατολική Θράκη. 


Έλεος! 

Αν πάει στα Σκόπια για την τουριστική προβολή του Δήμου, είναι ικανός να πει "έχουμε την χαρά να καλέσουμε εσάς τους Μακεδόνες να επισκεφτείτε την Θράκη για να την γνωρίσετε καλύτερα".

Τελικά σε αυτή τη χώρα ποιος κάνει εξωτερική πολιτική ;


Θανάσης  Ζωγράφος
Μέλος της Ε. Σ. Διαδικτύου 

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στη Ευρώπη απαντά με Δελτίο Τύπου στην Ρεπούση

Δελτίο τύπου κατά της M. Ρεπούση
      
Για τα όσα εκ νέου είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις θέσεις της Ιστορικού και βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Μ. Ρεπούση, εμείς ως Ο.Σ.Ε.Π.Ε., δεν έχουμε παρά να επισημάνουμε για άλλη μια φορά πως η άρνηση της Ιστορίας δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε Ιστορία και να την παραπέμψουμε στο ψήφισμα της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars ή IAGS) που μεταξύ άλλων αναφέρει ''η άρνηση μιας γενοκτονίας αναγνωρίζεται παγκοίνως ως το έσχατο στάδιο γενοκτονίας, που εξασφαλίζει την ατιμωρησία για τους δράστες της γενοκτονίας, και ευαπόδεικτα προετοιμάζει το έδαφος για τις μελλοντικές γενοκτονίες''.
Αν οι δικές μας θέσεις και το δίκαιο αίτημα μας, της αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού της Μ.Α. κρίνεται από την κ. Μ. Ρεπούση και τον κάθε αρνητή της στον Ελλαδικό χώρο ως εθνικιστική προπαγάνδα, την στιγμή μάλιστα που προ λίγων ημερών καταδικάσαμε με Δελτίο Τύπου τον εθνικισμό που εκκολάφτηκε στη χώρα μας, τους θυμίζουμε εκ νέου τις δηλώσεις Τούρκων διανοούμενων που μόνο εθνικιστές δεν είναι.
Fikret Baskaya, από τους διανοούμενους που έχουν υποστεί τις περισσότερες διώξεις στην Τουρκία για της θέσεις του: 'Η Ιστορία, όταν γράφεται από τους κυρίαρχους παραγνωρίζει εντελώς την τύχη και το πεπρωμένο αυτών που έμειναν κάτω απ' τα συντρίμμια. Προφανώς, όταν η Ιστορία γράφεται απ' αυτούς που καταστρέφουν, δεν υπάρχει λόγος να αναφερθεί το δράμα των θυμάτων που καταπλακώθηκαν απ' τα συντρίμμια. Η επίσημη Ιστορία αγνόησε ότι αυτοί που καταστράφηκαν ήταν οι αρχαιότεροι με τις πιο βαθιές ρίζες, λαοί...".
Pervin Erbil, κοινωνική ανθρωπολόγος - ερευνήτρια: "Η περίοδος μεταξύ των ετών 1914-1924 αποτελεί τον πιο τραγικό και μεγάλο κρίκο της αλυσίδας της εκκαθάρισης των Ρωμιών της Ανατολής. Το οθωμανικό κράτος, μετά από αυτό το πραξικόπημα στις αρχές του 1913, ενστερνίστηκε την πολιτική επιλογή

ΙΣΠΑΝΙΑ: Η σοσιαλίστρια υπουργός παιδείας της επαρχίας της Αστούριας έστειλε εγκύκλιο στα σχολεία να αφαιρεθεί κάθε αναφορά σε «Χριστούγεννα» και «Μεγάλη Εβδομάδα» για να μην «προβάλλονται» οι μη χριστιανοί


Η περιφερειακή κυβέρνηση της Αστούριας έστειλε μια εγκύκλιο στα σχολεία ζητώντας να αφαιρεθεί κάθε αναφορά για τα Χριστούγεννα από τα ημερολόγια του σχολείου και να αντικατασταθεί με τον όρο “χειμερινές διακοπές”

* Η επαρχία των Αστουριών βρίσκεται στο βορρά της Ισπανίας και είναι μια από τις 17 αυτόνομες κοινότητες (περιφέρειες) της Ισπανίας. Οι πιο σημαντικές πόλεις είναι η πρωτεύουσα το Οβιέδο και η Χιχόν.

Η κυβέρνηση της Αστούριας έχει αποφασίσει να βάλει το χέρι της στην εξάλειψη των  χριστιανικών πολιτιστικών ριζών της Ισπανίας. Η Υπουργός Παιδείας της  περιφερειακής κυβέρνησης Dona Ana González Rodríguez, απέστειλε εγκύκλιο σε όλα τα σχολεία που υπάγονται στη δικαιοδοσία της, ζητώντας τους να αφαιρέσουν τους όρους “Χριστούγεννα” και “Μεγάλη Εβδομάδα” από το σχολικό ημερολόγιο. Η κ. Gonzalez (φώτο) θέλει όλες οι αναφορές στον Χριστιανισμό να αντικατασταθούν με τα αντίστοιχα “χειμερινές διακοπές” και “τέλος της δεύτερης περιόδου των διακοπών” που είναι

ΚΥΠΡΟΣ. Ρεντίκολο, με ένα Προεδρικό μηδενικής σοβαρότητας και επονείδιστου βαθμού αναξιοπιστίας, χειρότερο ακόμα κι απ’ του… Χριστόφια!!!

Α Π Ο Ρ Ι Α Σ ΑΞΙΟΝ για έναν λαό, ο οποίος υποβάλλεται σε αλλεπάλληλους εξευτελισμούς και δεν αξιώθηκε εισέτι να ΄xει έναν ηγέτη που, εάν δεν μπορεί να τον κάνει υπερήφανο, τουλάχιστον να διασώζει όσο μπορεί την αξιοπρέπειά του και, επιτέλους, να μην τον εξευτελίζει: Απορίας άξιον, μετά και τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον Ντάουνερ των ΗΕ, όπου:
- ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ στα σκέλια ο αρχηγός του κράτους κατάπιε τις ψευτιές που γραπτώς ανακοίνωνε, ψευδόμενος έναντι πάντων, ο κυβερνητικός του εκπρόσωπος Χρ. Στυλιανίδης την Πέμπτη 16 Μαΐου ότι, δήθεν, μόλις εκείνο το πρωί είχε λάβει από τα ΗΕ το 77σέλιδο Έγγραφο Ντάουνερ και μάλιστα… «κατόπιν αιτήματος του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας»(!!!), ενώ χθες παραδέχθηκε πως το έλαβε 30 Απριλίου, αποκρύπτοντάς το επί 16 μέρες και, όπου:
- ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ στα σκέλια έκανε γαργάρα και δεν είπε λέξη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την μπουμπουνιστή στα ΜΜΕ επιστολή που έστειλε, ως αρχηγός κράτους, στον

Αρχαία ελληνικά αντικείμενα που σφραγίζουν την Ιστορία.


Σημαντική έκθεση στη Βουλγαρία

Σπάνιες αρχαιότητες που φωτίζουν την Ιστορία είτε ως πορτρέτα των πρωταγωνιστών της είτε ως απ΄ευθείας ιστορικές πηγές, που μιλούν για μεγάλα γεγονότα (ιστορικά και πολιτικά) ή τέλος ως πανανθρώπινες κοινωνικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές έννοιες και αξίες περιλαμβάνει η έκθεση «Σφραγίζοντας την Ιστορία. Θησαυροί από τα Ελληνικά Μουσεία», που θα παρουσιασθεί στο Περιφερειακό Αρχαιολογικό Μουσείο της Φιλιππούπολης (Πλόβτιβ) της Βουλγαρίας από την Πέμπτη 30 Μαΐου.

Στο σύνολό τους, 195 είναι τα έργα της αρχαιότητας, που θα εκτεθούν στην Βουλγαρία για πρώτη φορά.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Νομισματικό και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στη Σόφια και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Φιλιππούπολη παρουσιάζοντας και έργα από άλλα μουσεία, συγκεκριμένα από το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, τα μουσεία του Κεραμεικού, της Αρχαίας Αγοράς, των Δελφών, της Θήβας, της Λαμίας, του Αργους, καθώς και

Δεν αυτοκτονούν μόνον. Πεθαίνουν και από το άγχος για τα παιδιά τους οι Έλληνες...

Θα πρέπει να με καταλαβαίνουν οι σημερινοί γονείς. Δεν είναι μόνον οι χιλιάδες που αυτοκτόνησαν  από εφαρμογής των μνημονίων την τελευταία τριετία αλλά και οι πολλοί περισσότεροι θάνατοι καθημερινών ανθρώπων που η αιτία θανάτου τους αποδίδεται πότε σε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και άλλοτε σε «βαρύ εγκεφαλικό». Μια νεκροψία γνωματεύει απλά το αποτέλεσμα χωρίς όμως να εξηγεί, δεν είναι άλλωστε της αρμοδιότητάς της, την αιτία που προκάλεσε το έμφραγμα ή το εγκεφαλικό. 
Όλοι μας, όσοι δεν είχαμε την δυνατότητα να σπουδάσουμε τα παιδιά μας πρωθυπουργούς ή να τους εξασφαλίσουμε δύο - τρία  ξενοδοχεία και καμιά δεκαριά βαπόρια, μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ βρε αδελφέ, χύσαμε ιδρώτα, δάκρυα και ίσως-ίσως και αίμα για να μπορέσουμε να τους εξασφαλίσουμε πετυχημένες σπουδές ώστε να έχουν ένα μέλλον καλύτερο από το δικό μας. Ξοδευτήκαμε σε φροντιστήρια, απομονωθήκαμε από φίλους και συγγενείς  και ξεχάσαμε κάθε είδους διασκέδαση για να μην μας λείψει και η δεκάρα που θα επενδύαμε στο μέλλον των παιδιών μας. 
Ξέρετε   από πρώτο χέρι και δεν χρειάζεται να σας το θυμίσω εγώ, την πίκρα και την αγωνία που κατατρώει τα σωθικά μας βλέποντας τα ένα, δύο ή τρία παιδιά μας -δεν έχει σημασία ο αριθμός γιατί κάθε γονιός έχει τον δικό του πόνο-που είναι άνεργοι πτυχιούχοι να «σκοτώνουν»  τον χρόνο

Θαυμάστε την ευαισθησία του «προοδευτικού αριστερού ανθρωπιστή» Ρουπακιώτη. Δείτε τι μας ετοίμασε! Κατά τα άλλα, ο «αντιρατσισμός» τον μάρανε!!!!

«Προοδευτουριά» για λίγο πάψε να χτυπάς με το σπαθί. Μοιραίοι και ανιστόρητοι σκάβουν το λάκκο μας... Του Κώστα Στούπα στο capital.gr

Μετά τρία χρόνια χρεοκοπίας με ενάμισι εκατομμύριο άνεργους, με τα «κόκκινα» δάνεια να χτυπάνε ρεκόρ, οι τιμές και κατά συνέπεια το κόστος ζωής έχει υποχωρήσει ελάχιστα.

Βασική αιτία γι’ αυτό είναι οι αγκυλώσεις της ελληνικής οικονομίας, τα κλειστά επαγγέλματα που περιορίζουν τον ανταγωνισμό, οι υψηλοί φόροι και οι προστατευόμενες συντεχνίες με κρατικές ρυθμίσεις.

Τις τελευταίες μέρες χαρακτηριστικό δείγμα συντεχνιακής νοοτροπίας και πελατειακής συμπεριφοράς είναι η γραπτή πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη για την υποχρεωτική παράσταση των δικηγόρων στην διαδικασία ρύθμισης των δανείων. Η παράσταση αυτή συνεπάγεται ένα παράβολο 250 ευρώ.

Κάποιος που δεν μπορεί να πληρώσει τις δόσεις του δανείου του και καταφεύγει σε ρύθμιση με την τράπεζα για να πληρώνει π.χ. 100 αντί των 200 ευρώ τον μήνα θα πρέπει να πληρώσει πρώτα 250 ευρώ σε ένα δικηγόρο για να είναι έγκυρη η συμφωνία με την τράπεζα.

Αν σε τρεις μήνες δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τη νέα δόση και πάει σε καινούργια συμφωνία για 50 ευρώ το μήνα θα πρέπει να πληρώσει εκ νέου άλλα 250 ευρώ για να είναι έγκυρη η

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ (vid) Υπέρ βωμών και εστιών πολεμούν οι Χριστιανοί - Σκοτώθηκε ελληνορθόδοξος υπολοχαγός


Στην Συρία, οι Χριστιανοί δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα της επιβίωσης απέναντι στους ισλαμιστές, έχοντας βάλει σε δεύτερη μοίρα τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν από το μπααθικό καθεστώς το Μπασάρ Αλ Άσαντ και έχουν οργανώσει πολιτοφυλακές συντασσόμενοι με τον τακτικό Στρατό.
Την περασμένη Δευτέρα εκατοντάδες Χριστιανοί, μεταξύ των οποίων γυναίκες, ηλικιωμένοι και νεογέννητα σφαγιάστηκαν στο χωριό al-Duvair, στα σύνορα της Συρίας με το Λίβανο κοντά στην πόλη Χομς.
Περίπου 350 μισθοφόροι αντάρτες μπήκαν στο χωριό και άρχισαν να σπάνε τις πόρτες, πολυβολώντας μέσα στα σπίτια των χριστιανών. Όσους γλίτωσαν από το πρώτο κύμα δολοφονιών τους συγκέντρωσαν στην κεντρική πλατεία και τους εκτέλεσαν.
Πηγές του συριακού Στρατού αναφέρουν ότι μεταξύ των επιτιθέμενων ήταν και ένα μεγάλο τμήμα σουνιτών ισλαμιστών Τούρκων μισθοφόρων και Τσετσένων.
Πριν δύο ημέρες ένας Ελληνορθόδοξος υπολοχαγός ο Ιωάννης Χαϊθάμ Ίσσα του συριακού κυβερνητικού Στρατού σκοτώθηκε από ισλαμιστή ελεύθερο σκοπευττή ενώ

Βαγγέλη την εξώπορτα!


Να έχεις επίθετο «Βενιζέλος» και να θωρείς κοντόφθαλμα, είναι κομματάκι δύσκολο να χωνευτεί, ακόμη κι αν σε φωνάζουν Βαγγέλη κι όχι Λευτέρη.
Να σε λένε «Βενιζέλο» και να δείχνεις ότι σε νοιάζει περισσότερο το κομματικό απ’ το εθνικό συμφέρον, δεν ταιριάζει με την μεγαλοσύνη του επιθέτου.
Θα μου πείτε ότι κι ο απόγονος του Ελευθερίου, ο Σοφοκλής, κάπως έτσι κινήθηκε στον πολιτικό του βίο, ανάμεσα στον
 παλαιοκομματισμό και τους πολιτικούς υπολογισμούς.
Αυτός, όμως, ήταν άνθρωπος που ήξερε μέχρι που μπορεί ν’ απλώσει τα πόδια του και σε τελική ανάλυση αν είχε εισακουστεί από την οικογένεια των Παπανδρέου, η χώρα θα είχε αποφύγει τεράστιες περιπέτειες, ειδικά μετά το 1961.
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, αποτελεί τον δεύτερο ηγέτη που κυβέρνησε το ΠαΣοΚ, εκτός των Παπανδρέου και μάλλον αυτός που θα τραβήξει την εξώπορτα για