Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Βίντεο: Ειδικός επιστήμονας έχει αποδείξει, εδώ και δεκαετίες, ότι οι "Θάλαμοι αερίων" είναι ένα εβραϊκό ψέμα!!! (Αυτό δεν εμποδίζει την επιβολή του ψέματος...)


Ο Frederick "Fred" A. Leuchter, Jr. είναι ένας ειδικευμένος εμπειρογνώμονας απ' το Αμερικανικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στην τεχνολογία εκτέλεσης θανατοποινιτών και συγγραφέας μιας έκθεσης που καταρρίπτει τους μαζικούς τρόπους θανάτωσης των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Έχει απασχοληθεί απ' το Αμερικανικό κράτος στις ΗΠΑ για να βελτιώσει τα μέσα της θανατικής ποινής. Απ' τη θέση του αυτή έχει εκπληρώσει συμβάσεις εξοπλισμού για θανατική ποινή με πολλά κράτη.
Όταν έκανε δηλαδή την έρευνα για τους θαλάμους αερίων στα Ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης θεωρούνταν απ' τους κορυφαίους στο κόσμο ειδικούς στο θέμα.
Έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο όταν υπερασπίστηκε στο δικαστήριο τον αρνητή Ολοκαυτώματος Ernst Zundel.
Στο βίντεο βλέπετε μερικά βασικά συμπεράσματα τις έρευνας του Λόϊκτερ


Και βαρίδι και ανεύθυνος: Στο παραπέντε να βουλιάξει την Ελλάδα ο πάστορας της αριστεράς!


Αποκαλυπτικό παρασκήνιο για όσα συνέβησαν λίγα λεπτά πριν την χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Το πιο σκοτεινό σημείο της χθεσινής κρίσιμης ημέρας για την χώρα αποκαλύπτεται με κάθε λεπτομέρειες σήμερα από τα parapolitika.gr. 
Όταν οι φήμες ήθελαν τον κ. Κουβέλη να δηλώνει ότι δεν θα προσέλθει στην συνάντηση των αρχηγών, παρά μόνο εάν ανοίξει και πάλι η ΕΡΤ, οι πραγματικές διαστάσεις ήταν πολύ μεγαλύτερες αγγίζοντας τις διαστάσεις του πολιτικού θρίλερ.

Ο Φώτης Κουβέλης μετά την συνάντησή του με τον Βαγγέλη Βενιζέλο στη Βουλή είχε συνάντηση με βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και κάποιους από τους στενούς τους συνεργάτες. Εκεί δέχτηκε εισηγήσεις και πιέσεις, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες ζητούσαν από τον Φ. Κουβέλη να τραβήξει στα άκρα το σχοινί, με όποιες συνέπειες κι αν είχε η κίνησή του αυτή για το μέλλον της χώρας, αρκεί να παραμείνει πιστός στις θέσεις του για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την ανάκληση των απολύσεων.

Όταν έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν τις πρώτες πειρατικές τους εκπομπές βουλευτές και συνεργάτες του υποστήριζαν και μάλιστα με δημόσιες εμφανίσεις τους ότι θα κάνουν τα πάντα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και δεσμεύονταν στον τηλεοπτικό αέρα και σε συνεντεύξεις τους ότι δεν θα επιτρέψουν απολύσεις.

Ο Φώτης Κουβέλης δέχτηκε για αρκετή ώρα τις πιέσεις των συνεργατών του και σχεδόν είχε πειστεί, όταν ενημερώθηκε ότι ήδη έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις του στο Μαξίμου. Το γεγονός των διαρροών αυτών φαίνεται ότι άλλαξαν άρδην το κλίμα στη ΔΗΜΑΡ. Για 20 λεπτά ωστόσο Σαμαράς και Βενιζέλος επιχειρούσαν να βρουν τρόπο για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με το νομικό επιτελείο του Μαξίμου να παίρνει φωτιά στην κυριολεξία.

Είχε ήδη ξεκινήσει μάλιστα και η προετοιμασία για εκλογικό διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Τα πράγματα έδειξαν να αλλάζουν μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Κουβέλη, τόσο με το Μαξίμου για να επιβεβαιώσουν τις προθέσεις τους, όσο και του αρχηγού της ΔΗΜΑΡ με τα στελέχη, τους συνεργάτες και τους βουλευτές του. Επικράτησαν ωστόσο άλλες λογικές και πολιτικές που προφανώς υπήρχαν στη ΔΗΜΑΡ και επείσθη τελικά ο κ. Κουβέλης να πάει στη σύσκεψη κάνοντας στροφή 180 μοιρών.


parapolitika.gr/

Η ...περιπέτεια ενός μοντάζ στην ΕΡΤ

Γράφει
ο Αντώνης Πανούτσος

«Ήταν το βράδυ της 1ης Ιουλίου του 2004. Στην ΕΡΤ κάναμε το «Πάμε Euro» με τον Αντώνη Καρπετόπουλο. Στην παράταση ο Τραϊανός Δέλλας είχε σκοράρει στέλνοντας την Ελλάδα στον τελικό. Τα στιγμιότυπα από το ματς έπρεπε να μονταριστούν και σε 20 λεπτά από το γκολ να έχουμε βγει αέρα για τη σύνδεση με την Πορτογαλία. Περίμενα στο κοντρόλ όταν
ο Κάρπετ ήρθε από το μοντάζ. «Δεν προλαβαίνουμε. Από τους τρεις μοντέρ έχει μείνει ο ένας». «Γιατί;». «Ο ένας από τους τρεις είπε ότι είναι μόνιμος, δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει υπερωρίες και σχολάει στις 11, ο δεύτερος ότι είναι συμβασιούχος και δεν πληρώνεται τις υπερωρίες και έμεινε μόνο ο τρίτος». «Καλά, αν δεν είναι μόνιμος και δεν είναι συμβασιούχος αυτός τι είναι;».
Είχα όρεξη και για πλάκα, αλλά ο Κάρπετ δεν είχε. «Δεν ξέρω τι είναι αλλά με έναν δεν βγαίνει το μοντάζ. Υπάρχει ένας ακόμα, που είναι ο μοντέρ βάρδιας. Αλλά θα πρέπει να πάρεις τηλέφωνο τον πρόεδρο». Ο «πρόεδρος» ήταν ο Άγγελος Στάγκος, που το 2004 ήταν ο επικεφαλής της κρατικής τηλεόρασης. «Πρέπει να τον πάρεις γιατί, όπως λέει, πρέπει να του πάμε το υλικό στον όροφο όπου κάνει βάρδια και η σύμβαση δεν τον υποχρεώνει να κατέβει στο μοντάζ». Πήρα τον πρόεδρο, που πήρε τον μοντέρ βάρδιας, που του έκανε το χατίρι. Μπήκε στο ασανσέρ, κατέβηκε τους δύο ορόφους, κάναμε το μοντάζ και η εκπομπή βγήκε στον αέρα. Το πρόβλημα ήταν ότι ο μοντέρ βάρδιας βαριότανε; Όχι. Το ζητούμενο ήταν να φανεί ποιος κάνει κουμάντο στο μαγαζί, το «Άμα θέλω, δεν το κάνω και αν το κάνω, χάρη σας κάνω».
Και δεν ήταν μόνο ο μοντέρ βάρδιας. Ήταν ο ψυκτικός που για να ανάψει το κλιματιστικό του στούντιο έπρεπε να ανεβάσει τον διακόπτη, αλλά μετά τις 11 έφευγε και κανένας δεν είχε δικαίωμα να τον πειράξει, ήταν οι διάδρομοι των χαμένων παρουσιαστών όπου έβλεπες πρόσωπα που η τελευταία τους εκπομπή ήταν το ’89 να περιφέρονται σαν φαντάσματα, ήταν οι ρουφιανιές όχι επειδή μισούσε ο ένας τον άλλον αλλά επειδή δεν είχε δουλειά και κάτι έπρεπε να κάνει να περάσει η ώρα. Φυσικά δεν ήταν όλοι έτσι. Υπήρχαν και εργαζόμενοι με επαγγελματικό εγωισμό. Ενας αθλητικός συντάκτης επειδή του είπαν ότι τον έβαλε ο πατέρας του που ήταν τεχνικός παραιτήθηκε και βγήκε στα ιδιωτικά κανάλια, όπου απέδειξε ότι μπορεί να κάνει καριέρα. Ο οργανισμός όμως ήταν βαθύ Δημόσιο. Κανένας δεν μπόρεσε να τον αλλάξει. Και αν υπήρχαν πρόεδροι και διευθυντές που προσπάθησαν, τους κατάπιε η κινούμενη άμμος της Μεσογείων.
Τίποτα στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει με συζητήσεις και οι συζητήσεις υπάρχουν για να μη γίνεται τίποτα. Αν μπορεί η κυβέρνηση να αλλάξει ακόμα και το κτίριο για να φανεί ότι γίνεται μια νέα αρχή, ας το κάνει. Η Ελλάδα πρέπει να έχει δημόσια τηλεόραση. Όχι όμως τηλεόραση του Δημοσίου».

Πηγή, Πρώτο Θέμα

Τα κυριαρχικά δικαιώματα στις ΑΟΖ

Η οποιαδήποτε αμφισβήτηση της Κυπριακής ΑΟΖ αποτελεί παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, ενώ στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη η Κύπρος εξασκεί όλα τα νόμιμά της δικαιώματα
Στο Διεθνές Δίκαιο τα κράτη επέχουν σημαντικότατη θέση και απολαμβάνουν συγκεκριμένα κυριαρχικά δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητά τους ως κράτη. Στο Δίκαιο της Θάλασσας τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών καθορίζονται στη Σύμβαση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982) και δεσμεύουν τα κράτη-μέλη της Σύμβασης και από τους παράλληλους κανόνες του εθιμικού δικαίου για το Δίκαιο της Θάλασσας, όπως αυτοί έχουν αναπτυχθεί με τη διαδικασία της εξωσυμβατικής δημιουργίας κανόνων στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου. 
Οι δεύτεροι αυτοί κανόνες δεσμεύουν όλα τα κράτη της διεθνούς κοινότητας, ειδικά στην περίπτωση της Τουρκίας η οποία δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982. Τονίζεται εξυπαρχής ότι τόσο οι συμβατικοί όσο και οι εθιμικοί κανόνες του διεθνούς δικαίου, που αφορούν στις αρχές που διέπουν την εξερεύνηση, αξιοποίηση και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων εντός της υφαλοκρηπίδας και των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών, συμπίπτουν. 

Ειδικό νομικό καθεστώς

Σύμφωνα με το Μέρος V της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (σε αντίθεση με την υφαλοκρηπίδα) πρέπει να ανακηρυχθεί. Σε όλες τις περιπτώσεις η ΑΟΖ περιβάλλεται από ειδικό νομικό καθεστώς και ορίζεται ως η πέραν και παρακείμενη της χωρικής θάλασσας περιοχή, που εκτείνεται έως 200 ναυτικά μίλια από τη γραμμή βάσης από την οποία οριοθετείται το

Νόαμ Τσόμσκι: Στην Ευρώπη οι εκλογές δεν παίζουν πια σχεδόν κανένα ρόλο


Για «σταδιακή απώλεια της δημοκρατίας» στην Ευρώπη, ως συνέπεια της μετατόπισης του κέντρου βάρους «από την πολιτική στην οικονομία» έκανε λόγο ο Νόαμ Τσόμσκι, μιλώντας σε εκδήλωση του Global Media Forum της Deutsche Welle στη Βόννη.
«Η αντιπροσώπευση εξαντλείται -στην Ευρώπη προσφάτως ενώ στις ΗΠΑ σχεδόν εξ υπαρχής -στην εκπροσώπηση οικονομικών συμφερόντων. Μόλις του 1/10 του 1%, στην κορυφή της κοινωνικής ιεραρχίας, καταφέρνει να παίρνει αυτό που θέλει. Αυτό σημαίνει πως καθορίζουν την πολιτική. Έτσι η δημοκρατία μετατρέπεται σε πλουτοκρατία», εξήγησε ο αμερικανός φιλόσοφος, με συνέπεια, όπως είπε να παρατηρείται μία συνεχής «παρακμή των δικαιωμάτων των πολιτών».

Στις ευρωπαϊκές χώρες της κρίσης «οι εκλογές δεν παίζουν πια σχεδόν κανένα ρόλο, ακριβώς όπως και στις χώρες του Τρίτου Κόσμου που διοικούνται από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας σκωπτικά πως «η ίδια η Ευρώπη επέλεξε να

Το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται

Οι τρεις αρχηγοί (Τσώρτσιλ, Ρούζβελτ, Στάλιν) βρέθηκαν στην Γιάλτα με την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι υφιστάμενοί τους είχαν προετοιμάσει τα πάντα, είχαν ένα χάρτη μπροστά τους, κι ώσπου να πεις «κύμινο» είχαν χωρίσει τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής.
Δύο ερωτήματα με βασανίζουν, έχοντας κατά νου την γνωστή φωτογραφία τους: Πρώτον, αν στην θέση τους βρίσκονταν οι δικοί μας τρεις, θα είχαν ολοκληρώσει μέχρι σήμερα την συζήτηση; Δεύτερον, αν οι τρεις αρχηγοί κρατών στην Γιάλτα δεν αποφάσιζαν για την διακυβέρνηση του πλανήτη, αλλά για την ΕΡΤ, μήπως η ερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ θα τους υποχρέωνε να συζητούν επί μέρες χωρίς να καταλήξουν, αφού το θέμα της ραδιοτηλεόρασης είναι σοβαρότερο από αυτό της διακυβέρνησης της υφηλίου;
Φαίνεται πως κάποια θέματα είναι περισσότερο σοβαρά από ό,τι φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Επί 2,5 χρόνια φερ’ ειπείν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ασχολείται με τα τραπεζοκαθίσματα λίγων δεκάδων επιχειρήσεων (από τις 2.800 παρόμοιες που υπάρχουν στον Δήμο), ο δε δήμαρχος Αθηναίων έχει αφιερώσει όλη του την ικμάδα, πώς θα αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή, που οι δημοσκοπήσεις φέρουν

Mωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι

Το βιβλικό ρητό ταιριάζει απόλυτα στους κυβερνητικούς εταίρους. Στον κ. Σαμαρά που δεν φρόντισε στοιχειωδώς να συνεχιστεί η εκπομπή του σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά κυρίως στους κκ. Βενιζέλο και Κουβέλη, που ανήγαγαν σε ζήτημα επιβίωσης της συγκυβέρνησης το κλείσιμο της ΕΡΤ. Και ο μεν πρωθυπουργός μπορεί να αιτιολογήσει έλλογα τη στάση του: ρητά, διότι δεν είχε άλλη επιλογή μετά την αποτυχία απομάκρυνσης των 2.000 δημοσίων υπαλλήλων που προέβλεπε το πρόγραμμα, άρρητα δε, διότι ίσως να θεωρεί -εσφαλμένα- ότι μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι δυνατό να τον ευνοεί. Οι δύο άλλοι αρχηγοί όμως; Και εμφανίζονται ως κύρια υπεύθυνοι για τις καθυστερήσεις, και οι δημοσκοπήσεις δεν τους πριμοδοτούν.

Το τραγικότερο είναι ότι τα δύο κομμάτια της κεντροαριστεράς, που θα όφειλαν να είναι στην πρωτοπορία των μεταρρυθμίσεων, ουσιαστικά εγκαταλείπουν το πεδίο αυτό στη ΝΔ. Αντί να κλαυθμυρίζουν ότι δεν τους δίνει την πρέπουσα σημασία και ότι απλώς τους ανέχεται, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα έπρεπε να υπερφαλαγγίσουν τη ΝΔ στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, ειδικότερα ως

Γίνεται ο βούρκος νεφέλη φωτεινή και ο χοίρος Χερουβείμ;


pigsΣτην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ κοινή συνείδηση της απόλυτης, της πρωταρχικής αναγκαιότητας. Και η αναγκαιότητα αυτή έχει να κάνει με την πολιτική παιδεία, την πολιτική αγωγή, την αισθητική στην πολιτική στο γενικότερο πλαίσιο της Παιδείας, που ήταν και εξακολουθεί να είναι ο…μέγας υπανάπτυκτος, στη χώρα τούτη του πολιτικού “βούρκου” και της “γουρουνοποίησης” των πολιτικών.

του Στέλιου Συρμόγλου

Και αντί οι ηγετικές τάξεις να αντιδράσουν στη λαική ραστώνη που υποδέχεται ανεξέλεγκτα τον αφορισμό του Πτωχοπρόδρομου, την έκαναν οι ίδιες κτήμα τους και πίστη τους και συνετέλεσαν στον εκμαυλισμό της, με την προσήλωσή τους σε άγονες διαφωνίες και με το άγχος του παροντισμού που τις διέκρινε.

Και η αδυναμία να συλληφθεί ο Ελληνισμός ως μια ενότητα που δεν έχει μόνο παρελθόν και παρόν, αλλά και μέλλον, διόγκωνε κάθε φορά το πρόσχημα της οικονομικής μας φτώχειας και εμπόδιζε κατά κανόνα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, κάθε μακρόπνοη προσπάθεια. Ηγετικές τάξεις μ’ αυτές τις αντιλήψεις και που δεν αντιδρούν, δεν αξίζουν αυτόν τον χαρακτηρισμό. Και γι’ αυτό, δεν

Ο αναπόφευκτος άξονας Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας Πώς η Τουρκία λειτουργεί ως ενισχυτικός παράγοντας της συμμαχίας των τριών χωρών

Η Τουρκία έχει κάμει την στρατηγική επιλογή της. Έχει εγκαταλείψει τον Κεμαλισμό και το κοσμικό κράτος και με μικρά βήματα προχωρεί προς ένα νέο οθωμανισμό. Ανεξαρτήτως δε μερικών δειλών βημάτων προς μια δήθεν πιο ανεξίθρησκη αντιμετώπιση των πολιτών της, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παραμένει μια άκρως μισαλλόδοξη χώρα, δημιουργώντας φυσιολογική αντίδραση στην περιοχή.

του Γεωργίου Κ. Οικονόμου
Την Παρασκευή 22 Μαρτίου, την τελευταία ημέρα της επίσκεψης του Προέδρου Ομπάμα στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, εξέφρασε τη λύπη του δημοσίως προς τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το θάνατο των εννέα Τούρκων που επέβαιναν στο πλοιάριο Mavi Marmara το οποίο επιχείρησε να σπάσει το embargo της Γάζας το 2010. Το επεισόδιο αυτό είχε επιφέρει την ψύχρανση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας και υπήρξε η απαρχή της προσέγγισης του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο. Το επεισόδιο είχαν ακολουθήσει οι πολύ σκληρές και αντικειμενικά άτυχες δηλώσεις του Ερντογάν για τον σιωνισμό τον οποίο παραλλήλισε με το ολοκαύτωμα μέχρι σημείου που αναγκάσθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι, να τις αποδοκιμάσει δημοσίως κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα.
Είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος Ομπάμα πίεσε τον Νετανιάχου να υποχωρήσει στη διαμάχη αυτή εν όψει των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και κυρίως στην Συρία, όπου η Τουρκία έχει

Το «τέρας»

Δουλειά δεν είχαμε, δουλειά βρήκαμε. Και όχι ό,τι κι ό,τι δουλειά, αλλά δουλειά ‘’επαναστατική’’, που πατώντας στον αριβισμό, τον αμοραλισμό και το μπάχαλο, έρχεται να επιβεβαιώσει το αδιαμφισβήτητο –πλέον- γεγονός, πως καθώς το ‘’τέρας’’ της μεταπολιτευτικής ασυδοσίας και αρπαχτής ...ψυχορραγεί, γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο. 

Ναι, το ‘’τέρας’’ είναι πάντα εδώ. Και δείχνει τα νύχια του στο προαύλιο της ΕΡΤ, εκεί που παίζεται –πλέον- το μεγάλο στοίχημα, εάν δηλαδή θα γυρίσουμε σελίδα και θα βγούμε στο φως ή θα παραμείνουμε στις εγκληματικές πρακτικές που το ‘’τέρας’’ εξέθρεψε και μας έφερε στα σημερινά αδιέξοδα. 

Κι επειδή κάποιοι θα αναρωτηθείτε, για το ποιό είναι το ‘’τέρας’’ που απ’ την αρχή του κειμένου επικαλούμαι, ας το δούμε απ’ την αρχή και σε όλες του τις εκφάνσεις: 

-Είναι το ‘’τέρας’’-σύστημα που με φενάκη τη δημοκρατία και προτάσσοντας τη γενιά του Πολυτεχνείου, ανακάλυψε και καθιέρωσε, πως: τα μπράβο, τα ζήτω και τα παράσημα είναι για τα κορόϊδα και οι μάσες και τους ξύπνιους. 

-Είναι το ‘’τέρας’’ που πρωτίστως, ανέδειξε κάποιους πολιτικούς, οι οποίοι με άλλες

Ο Μανιτάκης και «αι μωραί παρθέναι»...


Μαζί με τη δημοσιονομική προσαρμογή και τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, η αναδόμηση του δημόσιου τομέα αποτελεί αναγκαίο προαπαιτούμενο εξόδου από την κρίση. Θα έλεγα μάλιστα κανείς, ότι οι δύο άλλες συνθήκες (δημοσιονομικά και επενδύσεις) εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ταχύτητα αναδιοργάνωσης των ράθυμων κρατικών δομών. Χρειαζόταν λοιπόν στο τιμόνι αυτής της προσπάθειας ένα άτομο που δεν θα κινούνταν διεκπεραιωτικά αλλά θα αναζητούσε ακόμα και αντισυμβατικές μεθόδους για να υπερκεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Όταν επικεφαλής αυτού του τιτάνιου έργου τέθηκε ένα πρόσωπο προερχόμενο από τη ΔΗΜ.ΑΡ ήταν λίγο - πολύ αναμενόμενο ότι θα κινούνταν στα όρια της τυπολατρίας, της γενικολογίας και της αναποφασιστικότητας. Όσες θεωρητικές δόσεις μεταρρυθμισμού κι αν διανθίζουν τον λόγο του, είναι φυσικό οι

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΗΕΑ: Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.Τα κομμούνια και ΑΝΤΑΡΣΥΑ μένουν χωρίς έδρα!


Όσο περνάει η ώρα, τα αποτελέσματα ξεδιαλύνουν όλο και περισσότερο. Απ' ότι φαίνεται, το πρωινό θα βρει πολλές παρατάξεις και επαγγελματίες συνδικα-ληστές να κλαίνε με μαύρο δάκρυ, αφού οι εκπλήξεις ήταν πολλές....

Μέχρι στιγμής η κατάταξη έχει ως εξής:

Ενωμένοι Δημοσιογράφοι: 756 - έδρες 3 έως 5

Συσπείρωση (Τρίμης): 688 - έδρες 2 έως 3

Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία (Σόμπολος): 561 - έδρες 2

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (Τσαλαπάτης): 320 - έδρες 1

Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι (Νταουντάκη): 289 - έδρες 1 (ίσως να μείνει εκτός)

Δημοσιογραφική Συνεργασία (ΚΚΕ - Ράμμος): 264 - έδρες 0 (μένουν εκτός)

Financial Crimes (ΑΝΤΑΡΣΥΑ): 150 - έδρες 0 (μένουν εκτός)

Σύμφωνα με πληροφορίες μένουν να επανακαταμετρηθούν τα άκυρα και τα λευκά ενώ δεν έχουν καταμετρηθεί τα τμήματα των ανέργων.