Σελίδες

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Πολίτες στα όπλα!


Posted: 07 Nov 2011 12:12 PM PST
Υπό τις εντολές των δανειστών και των τοκογλύφων, γίνεται Πραξικόπημα εις βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Αυτήν τη στιγμή συντελείται ένα Πραξικόπημα εις βάρος της Δημοκρατίας και της ίδιας της πατρίδας μας. Η σύμπραξη του Παπανδρέου με τον Σαμαρά είναι καθαρά πραξικοπηματική πράξη, εφόσον δεν μπορεί να υπάρξει νόμιμη Κυβέρνηση χωρίς τη λαϊκή νομιμοποίηση ...Δεν μπορεί να υπάρξει Κυβέρνηση με μόνο "εφόδιο" τη σύμπραξη δύο κομματαρχών ...Δεν μπορεί να υπάρξει Πρωθυπουργός της Ελλάδας με τις δύο "ψήφους" των δύο κομματαρχών. Δεν μπορεί να υπάρξει Κυβέρνηση, η οποία δεν πήρε "εντολή" σχηματισμού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον τρόπο που προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Κανένα "επείγον περιστατικό" ή "εθνική ανάγκη" —πλην της πολεμικής σύρραξης— δεν αναγνωρίζεται από τη Συνταγματική λειτουργία ως "άλλοθι"

Πώς θα μπορούσε άραγε η αριστερά να σώσει κάτι στο οποίο δεν πιστεύει;;;;;.....


Last Frontier: Μπορεί η Αριστερά να διασώσει την εθνική μας ταυτότητα;

Image Η συστημική αλλοτρίωση των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τις δυνάμεις του οικονομικού κατεστημένου και η υιοθέτηση όλων των πολιτικών που υπαγορεύουν οι ξένοι (Βρυξέλλες, ΔΝΤ) παρεμβαίνοντας ακόμα και στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας, έχει ως ανακλαστικό αποτέλεσμα της θεαματική ενίσχυση των δυνάμεων της Αριστεράς.
Σήμερα, κανείς και τίποτα, πέρα από την Αριστερά, δεν δείχνει ικανό να αναχαιτίσει την μόνιμη κατοχή, όχι απλά της χώρας,αλλά του Έθνους, από δυνάμεις πολύ πιο ισχυρές, αλλά και πιο ύπουλες από τις ναζιστικές μεραρχίες του 1941.
Μιας Αριστεράς, όμως, που στην μεγάλη πλειοψηφία της δείχνει ακόμα ανέτοιμη και ανώριμη για να δεχθεί αυτές τις μάζες των πολιτών από τα δεξιά μέχρι και την κεντροαριστερά που ουδέποτε πίστευαν ότι θα ψηφίσουν ένα αριστερό κόμμακαι τώρα ορκίζονται ... στο ΚΚΕ ή στο "Αλέξη" (σ.σ.: Τσίπρα). Συγκυριακό το φαινόμενο; Ίσως, αλλά συγκυριακό ήταν και το 48% του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 και κυριάρχησε επί 30 χρόνια στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας.
Η αθροιστική εκλογική επιρροή της Αριστεράς υπερβαίνει σήμερα το 1/3 του δυνητικού εκλογικού σώματος μα τα τρία κόμμματα (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά) να συγκεντρώνουν το 25% "χαλαρά" και μία τεράστια

Ο Αριστοτέλης και η Κρίση!

 από το «ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚH ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ»
"παν ή φάναι ή αποφάναι αναγκαίον, ανάγκη της αντιφάσεως θάτερον είναι μόριον αληθές, αδύνατον γαρ αμφότερα ψευδή είναι"
Αριστοτέλης ( 384 - 322 π.Χ. )  αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος
Λέγεται "Αρχή του Αποκλειομένου Μέσου" και είναι μια από τις αιώνιες αλήθειες της κοινής ή τυπικής Λογικής που θεμελίωσε ο μεγάλος φιλόσοφος. Κατά την "Αρχή του αποκλειομένου μέσου ή τρίτου", όπως αναφέρεται, δύο έννοιες αντιφατικά αντικείμενες που λέγονται για το ίδιο αντικείμενο δεν μπορεί να είναι και οι δύο ψευδείς. αλλά ούτε και νοούνται ως τέτοιες, αλλά αν η μία είναι αληθής, τότε η άλλη είναι υποχρεωτικά ψευδής χωρίς άλλο περιθώριο. Ή στέκει κάτι ή δε στέκει, δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο!
Τι σχέση έχουν τα παραπάνω με την τρέχουσα πραγματικότητα; Για να δούμε!
Ας πάρουμε για παράδειγμα τη νέα μας Κυβέρνηση τον τρόπο που αυτή αναδείχθηκε - με τη στήριξη ουσιαστικά των δύο μεγάλων κομμάτων - και τη θέση του κ. Σαμαρά που παρέχει τη στήριξή του για περιορισμένο χρονικό ορίζοντα μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών.
Η νέα Κυβέρνηση λοιπόν μπορεί να τα πάει ή καλύτερα ή τα ίδια και χειρότερα από

Αντ.Σαμαράς: «Δεν είναι συγκυβέρνηση, δεν αμφισβητούμε όσα ψηφίστηκαν, διατηρούμε όμως δικαίωμα αλλαγών»


Δυστυχώς για τον Αντώνη, τα «μαζέματα» από την αριστερά στο όνομα της πολυσυλλεκτικότητας, και τα μητσοτακηκογεννή στελέχη της πλάκας, δεν θα τον αφήσουν να γίνει πρωθυπουργός. Το σφάλμα του ότι δεν αφουγκράστηκε την βάση και τις επιθυμίες της και δεν έκανε τις σωστές κινήσεις (πχ αλλαγή καταστατικού) όταν έπρεπε. Αυτά τα ταξίδια που σχεδιάζει σε εσωτερικό και εξωτερικό είναι λίγο αργά για να αποδώσουν. Οδυσσεύς


«Αυτή η κυβέρνηση είναι ειδικού σκοπού και μεταβατικού χαρακτήρα» επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι στόχος της είναι «να αποφευχθούν τα χειρότερα» και να μπορέσει αμέσως μετά ο λαός «να δώσει ισχυρή εντολή σε νέα κυβέρνηση».
Βασικός στόχος της κυβέρνησης, όπως τονίζει ο κ. Σαμαράς στην Realnews, είναι «να επανορθώσει τη μεγάλη ζημιά που έγινε με την εξαγγελία του δημοψηφίσματος», καθώς και να «εξασφαλίσει ξανά την 6η δόση και να ολοκληρωθεί η ευρωπαϊκή απόφαση για το κούρεμα του χρέους, ώστε

ΒΙΝΤΕΟ: Oι ANONYMOUS θα δημοσιεύσουν αστυνομικές ταυτότητες ελλήνων «κουκουλοφόρων»


 από το Δεξί X-trem
Οι Αnonymous (αν είναι γνήσιο το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο όνομά τους και μπορείτε να δείτε στο τέλος της ανάρτησης) ισχυρίζονται ότι έχουν στη διάθεση τους μια μεγάλη λίστα από αστυνομικές ταυτότητες «κουκουλοφόρων»

Το βίντεο που ακολουθεί έχει σταλεί από την Αμερική και έχει ήδη δημοσιευθεί στους Anonymous της Γαλλίας, της Σουηδίας και σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ενημέρωσης των Anonymous με σκοπό τον συντονισμό τους στη νέα επιχείρηση «Οperation Greece» με μεγάλο θύμα, αυτή τη φορά, την Ελληνική Αστυνομία. Το μήνυμα του βίντεο λέει:

Πολίτες του κόσμου

Ένας καρκίνος έχει πλέον φανερωθεί στο κοινό μέσω φωτογραφικού υλικού αλλά και βίντεο, κατά

O Μπερλουσκόνι απέδειξε ότι είναι Ιταλός και άνδρας με τα όλα του. Ο Γιωργάκης μας τι απέδειξε; Μήπως ότι είναι ένας ελάχιστος αλλοδαπός καρεκλένταυρος χωρίς ανδρισμό και αξιοπρέπεια;


Τί μεγάλη διαφορά από τον Γ.Α.Π είχε ακόμα και στην πτώση του ο Ιταλός ...

Την παραίτησή του υπέβαλε και επίσημα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από εκατοντάδεςδιαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Ρώμης για να πανηγυρίσουν την αποχώρησή του από την εξουσία.

Ο Μπερλουσκόνι μετέβη νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου κατέθεσε στον Ιταλό πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, την παράιτησή του.Κατά την άφιξη της αυτοκινητοπομπής του Ιταλού πρωθυπουργού, ο Μπερλουσκόνι έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες από πλήθος συγκεντρωμένων που κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα εναντίον του. Στο άκουσμα της είδησης της παραίτησης, οι

Εθνική Αδιαφορία. Το ελεεινό κόµµα που µάς κυβερνάει συνεχίζει να φιλοξενεί στους κόλπους του βουλευτές σαν τον Μάντατζη που θρηνεί Τούρκους εγκληματίες πολέμου, θεώρησε καλό να μην αντιδράσει σε φιλοτουρκική εκδήλωση στην Ξάνθη.


ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ…ΘΡΑΚΙΚΗ ΥΠΝΗΛΙΑ.   από το Αντιφωνητής


Στην Ξάνθη το απόγευµα της11ης Νοεµβρίουείχε ένα σηµαδιακό «χάπενινγκ». Οργανωµένο από το τουρκικό Προξενείο Κοµοτηνής και διεκπεραιωµένο από την«Τουρκική Ένωση Ξάνθης» (ΤΕΞ), έδωσε τον αληθινό τόνο στις µειονοτικές κορώνες που τακτικά ακούγονται στην περιοχή: δεν υπάρχει κανένα µειονοτικό ζήτηµα στη Θράκη. υπάρχει (όπως άλλωστε και στην Κύπρο και στο Αιγαίο) µονάχα η τουρκική επιθετικότητα.
ΑΥΤΟΙ…
Πιο συγκεκριµένα: στο Σουνέ Τζαµί της πόλης διοργανώθηκε από την ΤΕΞ ένα µεβλίτ στη µνήµη των 24 Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στις 19/10/11 από τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ στην επαρχία Χάκκαρι(Τσουκούρτζα και Γιουκσέκοβα). Δηλαδή ένα (απαγορευµένο) σωµατείο, που διεκδικεί δήθεν µειονοτικά δικαιώµατα στην Ελλάδα, ταυτίζεται µέ τον Στρατό της γείτονος στο έργο της καταστολής του κουρδικού κινήµατος. Ένα έργο που περιλαµβάνει και χηµικό πόλεµο, όπως αναδείχθηκε πρόσφατα και στην Τουρκία και στη Γερµανία. Για τους (πιθανούς) εγκληµατίες πολέµου λοιπόν που χάσανε τη ζωή τους πολεµώντας κατά των ηρωικών Κούρδων ανταρτών, ο προξενικός µηχανισµός επεφύλαξε τιµές µέσα στην ελληνική Θράκη. Μαζί του συντάχθηκε όλο

Ετοιμάζουν νέο κόμμα που θα διεμβολίσει ΝΔ – ΠΑΣΟΚ


από το ANTINEWS
Μπορεί να γράφουν σήμερα οι  εφημερίδες διάφορα για το πως οδηγηθήκαμε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, οι προσεκτικοί όμως αναγνώστες του Antinews θα έχουν ασφαλώς αντιληφθεί ότι η τελευταία παρτίδα στο παιχνίδι «διαπλοκή εναντίον πολιτικών» (διότι περί αυτού πρόκειται) άρχισε να παίζεται στις 8 Οκτωβρίου. Τότε το συγκρότημα Μπόμπολα έθεσε ως εξής το ζήτημα:  “Είτε εκλογές, που όμως θα ήταν καταστροφικές στις σημερινές κρίσιμες ώρες, είτε μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μια εθνική πλειοψηφία που θα στηρίζεται από την παρούσα Βουλή” . Και προσέθετε: “Ο κ. Παπανδρέου δείχνει έτοιμος να εξαιρεθεί από την πρωθυπουργία για

Πολύ ενδιαφέρον! Το μυστηριώδες πείραμα του Μόντρεαλ και η εφαρμογή του στην παγκόσμια οικονομική κρίση


 

Γράφει ο 29-26
Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι ο Καναδάς είναι μια από τις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες του κόσμου, που κόντρα στην κρίση δεν έχει ανεργία και συνεχίζει, ακόμη και σήμερα, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν όμως ότι εκεί έχουν γίνει τα μεγαλύτερα πειράματα που αφορούν την ανθρώπινη ψυχολογία και την μεταφυσική. Πάντα, βέβαια, με βιτρίνα διάφορες έρευνες μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και επιστημονικών ομάδων  αλλά και πάντα με συμμετοχή των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.
Τον Μάιο του 1961 συνέβη το εξής απίστευτο πείραμα με τα συνταρακτικά για τις Μυστικές υπηρεσίες αποτελέσματα: Σε 100 εθελοντές, μεταξύ 30 και 50 ετών τέθηκε μεταξύ άλλων και το ερώτημα: ''Επειδή οι αριθμοί και τα χρονικά διαστήματα είναι σχετικά για κάθε άνθρωπο, θέλουμε να μας πεις εάν το διάστημα των έξι μηνών είναι μεγάλο ή μικρό για εσένα.'' Απλό το ερώτημα απλή και η απάντηση. Από τους 100 οι

Εκεί μας οδήγησαν! Σε λιγάκι θα αρχίσουμε να ενημερωνόμαστε και να πέρνουμε γραμμή απ' ευθείας από τον Περισσό!


 Μου το έστειλε το «Ινφογνώμων Πολιτικά». Είναι γεγονός ότι το δημοσίευμα, αν και όχι πλήρως, με εκφράζει. Μου γεννάται όμως το ερώτημα πώς είναι αυτό δυνατόν; Πώς είναι δυνατόν ο λάτρης του φασιστικού Σοβιετικού προτύπου, του Στάλιν  και των απανταχού κομμουνιστών δικτατόρων αφ' ενός μεν να δίνει μαθήματα δημοκρατίας και να επιμένει να τον πιστέψουμε και αφ' ετέρου, εμείς οι υπόλοιποι, να χρησιμοποιούμε την έντεχνη πολιτική τακτική της προπαγάνδας του κειμενογράφου για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο γεγονός της «ρύθμισης» της πολιτικής κατάστασης της χώρας μας με την «λύση Παπαδήμου»; Σε λιγάκι θα αρχίσουμε να ενημερωνόμαστε και να πέρνουμε γραμμή απ' ευθείας από τον Περισσό! Εκεί μας οδήγησαν..... Οδυσσεύς



η ολιγαρχία πήρε τ' όπλο της...

Είναι σαν να έπεσε ο Παπαδόπουλος και να τον διαδέχθηκε ο... Ιωαννίδης. Τότε βεβαίως είχαμε στρατιωτική χούντα. Τώρα έχουμε οικονομική χούντα. Και αυτή η οικονομική χούντα έχει ακρωτηριάσει ήδη την κοινοβουλευτική δημοκρατία (με τα πραξικοπήματα Παπανδρέου), ενώ τώρα προχωράει ένα ακόμα βήμα μπροστά στην καταδυνάστευση του λαού. Τρία

Χαμηλά επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου ανιχνεύτηκαν στην Ευρώπη


Ανακοίνωση της ΙΑΕΑ


Βιέννη: 
Πολύ χαμηλά επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου-131 ανιχνεύτηκαν στην Ευρώπη, αλλά τα σωματίδια δεν πιστεύεται ότι συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ). Η εδρεύουσα στη Βιέννη υπηρεσία του ΟΗΕ αναφέρει ότι εργάζεται για να καθορίσει την πηγή, αλλά δεν θεωρεί ότι υπάρχει σύνδεση με τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό του περασμένου Μαρτίου.Η έδρα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας στη Βιέννη.
Η έδρα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας στη Βιέννη.

Θεόδωρος Καρυώτης : «Εγκληματική αμέλεια η μη ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ»



 

Το νομικό πλαίσιο καθώς και η πολιτική, διπλωματική αλλά και οικονομική συγκυρία είναι, επιτέλους, η κατάλληλη ώστε η Ελλάδα να… αποφασίσει να ανακηρύξει την Αποκλειστική
Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) που δικαιούται, όπως τόνισε ο Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστημιακό Σύστημα Maryland των ΗΠΑ, Θεόδωρος Καρυώτης, στην ημερίδα με θέμα «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Από τη στρατηγική κίνηση στην οικονομική λύση», που διοργάνωσε ο Αν. Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας. Ο επιφανής διεθνώς καθηγητής θεωρείται ως «ο πατέρας της ελληνικής ΑΟΖ», καθώς υπήρξε μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.
«Η έννοια της υφαλοκρηπίδας ξεπεράστηκε από την έννοια της ΑΟΖ», εξήγησε

Στενές οι σχέσεις παρακράτους – ΕΥΠ


 

Το μοναδικό αξιόπιστο Γκάλοπ...



ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ:

Ο φίλος και συνεργάτης μου Λάκης Μπέλλος δημοσιεύει στο «Πάμε Λουκέτο» το πρώτο γκάλοπ για τον Λουκά Παπαδήμο. Το γκάλοπ δίνει τα εξής αποτελέσματα:

Καλός 73%
Εξαιρετικός 84%...
Περίφημος 96%
Απίστευτος 102%
Δεν παίζεται! 131%
Θεός 245%
Ο λευκός καπνός πάνω από το Προεδρικό Μέγαρο 459%
Το χείλος του γκρεμού 880%
Και γαμ@ τους πρωθυπουργούς 1069%
Δεν ψήφισα Άδωνι Γεωργιάδη , δεν απαντώ 145.689 %

Ο φίλος μου ο Λάκης δεν συμπερίλαβε στο γκάλοπ την σπουδαιότερη κατ΄εμέ ερώτηση: Τους έχω γραμμένους όλους στ’ @@ μου, την οποία έθεσα εγώ συμπληρωματικά εγώ και δείτε το αποτέλεσμα!

ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΟΛΟΥΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤ’ @@ ΜΟΥ 11.000.568%
Πάμε Λουκέτο

Απίστευτοι απατεώνες: "Θέλει τον Παπαδήμο το ... 78% των Ελλήνων"!


Image
Η πιο γελοία και στημένη δημοσκοπήση: Το 78% κρίνει «θετικό ή μάλλον θετικό» βήμα τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ το 20% εμφανίζεται «αρνητικό ή μάλλον αρνητικό».
Δηλαδή, αν πιστέψουμε τα νούμερα της δημοσκόπησης, ακόμα και μέρος του σώματος των ψηφοφόρων της Αριστεράς, το οποίο σώμα σήμερα βάσει των δημοσκοπήσεων της ίδιας εταιρείας συγκεντρώνει το 25%, αποθεώνουν τον ... Παπαδήμο.Eνώ τον θέλει επίσης το 100% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 100% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. (!) και το 100% του ΛΑΟΣ και των άλλων κομμάτων. 
Και ο Στάλιν ακόμα, θα κοκκίνιζε από ντροπή με αυτά τα ποσοστά της δημοσκόπησης. 
Απίστευτοι απατεώνες. Ο Θεός της Ελλάδας να μας βοηθήσει να γλιτώσουμε από αυτούς τους πουλημένους, κάποτε...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μέσα ή έξω από το ευρώ; – Ο λαός δεν κοιμάται πια και ούτε μαζί τα φάγαμε…


Δεν έχω κάτι με την εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”. Είναι μία από όλες τις εφημερίδες που δεν το κρύβω πως επισκέπτομαι και συχνά αναδημοσιεύω και άρθρα της. Η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει να κάνει με το διπρόσωπο χαρακτήρα της Ευρωζώνης (Γερμανία & Γαλλία κυρίως), αλλά και με τον διπρόσωπο χαρακτήρα του δικού μας κράτους και των ΜΜΕ που μετέφεραν την κρίση στα σπίτια/νοικοκυριά μας με τρόπο βίαιο και σκανδαλώδη την ώρα που ορισμένοι βολεμένοι και επί δεκαετίες ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ (εκλεγμένοι από όσους βόλεψαν και σήμερα κατηγορούν) που αποφάσισαν να συγγράψουν …βιβλίο και να το εκδώσουν προς διάθεση του ΑΝΕΡΓΟΥ ελληνικού λαού με τον τίτλο: “Όλοι μαζί τα φάγαμε”.
Ακολουθούν βίντεο αλλά και η διγλωσία της δήθεν Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει μετατραπεί σε κέντρο αποφάσεων του Βερολίνου με κομπάρσο το Παρίσι…:

Καντάφι: Πιο επικίνδυνος νεκρός παρά ζωντανός!



Γράφει ο Ιωάννης Μπαλτζώης*
Επανερχόμαστε στο θέμα της Λιβύης για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Δεν θέλουμε να κάνουμε πολιτικό ή κοινωνικό μνημόσυνο στον νεκρό ηγέτη και δικτάτορα της Λιβύης επί 42 χρόνια, αλλά γιατί διαπιστώνουμε ότι σύμφωνα με σοβαρές ενδείξεις, ενδεχομένως θα υπάρξουν παρενέργειες, που έχουν σχέση με τον Καντάφι. Συγκεκριμένα, τελευταία είδαν το φως της δημοσιότητας , ιδιαίτερα στον Αιγυπτιακό τύπο, πληροφορίες για την ύπαρξη κάποιου μυστικού σχεδίου «εκδίκησης» των υποστηρικτών του Καντάφι, που βέβαια ακόμη υπάρχουν στην Λιβύη, όπως η φυλή του νεκρού ηγέτη, για όλους αυτούς που έλαβαν μέρος στο σχέδιο ανατροπής του και την διάλυση της χώρας του, η για να το δούμε με άλλο οπτικό πρίσμα με την αποκατάσταση της δημοκρατίας και την ανάληψη της ηγεσίας από το Επαναστατικό Μεταβατικό Συμβούλιο, ώσπου με ελεύθερες εκλογές να εκλεγεί νέα κυβέρνηση.
Το «σχέδιο εκδίκησης» είναι έμπνευσης του Καντάφι, ο οποίος και έγκαιρα φρόντισε να

Σχέδιο B’: ΗΠΑ – ΙΣΡΑΗΛ – ΤΟΥΡΚΙΑ. Είναι δυνατόν;;;;.....


 

Ανάμεσα στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ υπάρχουν δύο και μόνο δρόμοι. Από την ώρα που αποφάσισαν οι δύο βασικοί σύμμαχοι/άξονες (Τουρκία-Ισραήλ) της υπερδύναμης (ΗΠΑ) να γίνουν οι ίδιες ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ στην ίδια περιοχή (ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ), μοιραία αυτό θα φέρει και τη σύγκρουσή τους, είτε στο άμεσο, είτε στο έμμεσο μέλλον.
Οι ΗΠΑ σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να δουν το συγκεκριμένο σενάριο να εξελίσσεται γιατί ουσιαστικά “χάνουν” τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής που ανέκαθεν επιθυμούσαν. Πέρα αυτού η Τουρκία διαδραματίζει πια σπουδαιότερο ρόλο για τις ΗΠΑ στα Βαλκάνια, ενώ είναι η χώρα που θεωρείται και τυπικά για τις ΗΠΑ ως η μοναδική «πόρτα» μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Ο κύβος ερρίφθη...



από τον Στέργιος Ζυγούρας szygouras@sch.gr
Lucas Papademos
Alea iacta est (Ο κύβος ερρίφθη) 
O λαός "μίλησε": ΕΔΩΕΔΩΕΔΩ κι ΕΔΩ (κι εδώ, κι εδώ... !)
YouTube - Βίντεο από αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Επιστροφή στην ύπαιθρο.

από Nik Iord nodiord@yahoo.gr  


Κάθε γωνιά της ΓΗΣ μας και μια παλιά ιστορία. Κάθε γωνιά της ΠΑΤΡΙΔΑΣ κι ένας ανεμοδαρμένος θρύλος. Κάθε γωνιά της ΕΛΛΑΔΑΣ και μια ατόφια παράδοση.

Η Φύση ολάκερη, η αισθητική του βουνού και της θάλασσας, η "ελληνική χλωρίς" του Περικλή Γιαννόπουλου, όλο τούτο το παράδοξο ματοβαμμένο τοπίο βρίσκεται στα πόδια κι οι φυλλωσιές του πανάρχαιου δένδρου κι αυτές στην αγκαλιά σου.

Ελλάδα δεν είναι η Αθήνα και μόνο, δειλέ πατριώτη. Κι Ελλάδα πάλι δεν είναι μόνο ο Παρθενώνας, το γκριζόμορφο σήμερα τουριστικό είδωλο της γηρασμένης των αρχαίων νεότητος.

Σαν άνθρωπος, σαν έθνος, σαν ράτσα και φυλή δεν πιστοποιείς την ταυτότητά σου