Σελίδες

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Κώστα Καραμανλή: Είναι εγκληματίες γιατί είναι επαγγελματίες κομμουνιστές.

Ήταν θυμάμαι, γύρω στα 1971-72 όταν η κομμουνίστρια Μίνα Γιάννου, έπεφτε στα πόδια του «δικτάτορα» Παπαδόπουλου και με δάκρυα στα μάτια τον παρακαλούσε να σώσει την ζωή του γιού (ή μήπως εγγονού;) της που κινδύνευε να χαθεί εξ αιτίας του καθεστώτος. 
Μήπως ήταν καταδικασμένος σε θάνατο από έκτακτο στρατοδικείο για αντεθνική δράση; Μήπως ήταν άρρωστος εκεί στην εξορία «στα Γιούρα» ή μήπως τον βασάνιζαν οι «απαίσιοι ΕΣΑτζηδες» στα μπουντρούμια του ΕΑΤ/ΕΣΑ;
Όχι ακριβώς.... Ο Παπαδόπουλος διέκρινε τα προσόντα του νεαρού γιου της Μίνας Γιάννου, σπουδασμένου νομίζω στις ΗΠΑ, και του πρόσφερε δημόσια θέση μάλλον σε πανεπιστήμιο αλλά δεν είμαι σίγουρος, και αυτό ήταν η αιτία της δυστυχίας της λαμπρής αυτής μάννας και ακόμη «λαμπρότερης» κομμουνίστριας.
Ο γιος της αποδέχθηκε την πρόταση του Παπαδόπουλου και κατά την Μ. Γιάννου θα έχανε το παιδί της μια λαμπρή πολιτική σταδιοδρομία στο ΚΚΕ εξ ου τα δάκρυα και οι γονυκλισίες στον «αιμοβόρο δικτάτορα». Όσοι από σας έχετε πρόσβαση στα αρχεία των εφημερίδων μπορείτε να διαπιστώσετε του λόγου το αληθές.
Γιατί αναφέρομαι σ' αυτό το παμπάλαιο γεγονός; Μα γιατί βαρέθηκα να ακούω τα περί αγνών και κατατρεγμένων κομμουνιστών που έχουν την αδιαντροπιά αφ' ενός να μην υπολογίζουν και αφ' ετέρου να εξακολουθούν να απειλούν το καθεστώς της χώρας παίζοντας τον πάντα ρουφιάνικο ρόλο τους της συκοφάντησης των πάντων σε κάθε ευκαιρία καλλιεργώντας παράλληλα, και όσο τους παίρνει, την οικογενειοκρατία στους κόλπους του αποκόμματός τους.
Διάβασα τον τύπο του Σαββατοκύριακου και βγήκα από τα ρούχα μου. Μα να υπάρχουν σήμερα άνθρωποι, υποτίθεται δεξιοί μεταξύ των οποίων και ο Καραμανλής με τα φερέφωνά του, να μας μιλούν για τις αξίες του ΚΚΕ, την σταθερή γραμμή του και την αξιέπαινη και παρεξηγημένη δράση του και να τους δίνουν, άσε που το παίρνουν μόνοι τους, το δικαίωμα να διεκδικούν την υπεράσπιση αξιών όπως η δημοκρατία και η ελευθερία;
Και έχουν αυτοί οι αλήτες το θράσος να κατακρίνουν το καθεστώς ότι τους υπονομεύει την στιγμή που δεν αναγνωρίζουν το Σύνταγμα, τους νόμους και την λειτουργία αυτού του κράτους δηλώνοντας σαφώς ότι θέλουν να το ανατρέψουν και να δημιουργήσουν τον δικό τους «επίγειο παράδεισο». Δεν αναφέρομαι μόνο στο μηδαμινό 4% του «ορθόδοξου» ΚΚΕ αλλά και σε ένα ανάλογο ποσοστό που στεγάζεται στον «οπορτουνιστικό» ΣΥΡΙΖΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ που στην πρόσφατη πολιτική του απόφαση δεσμεύεται ότι θα δομήσει «λαϊκό κράτος» με τις κομμουνιστικές, επαναστατικές και αντεξουσιαστικές δυνάμεις της χώρας γκρεμίζοντας το υπάρχον καθεστώς.
Έτσι λοιπόν Κώστα Καραμανλή... Ο κίνδυνος προέρχεται μόνον από το ένα άκρο! Αλλά τι να περιμένει κανείς από τον άνθρωπο που δεν συντάχθηκε με την ΕΕ στην καταδίκη του κομμουνισμού και ας ήταν η χώρα μας αυτή που είχε τα περισσότερα θύματα και καταστροφές από αυτά τα καθάρματα. Κι εν πάση περιπτώσει κατάλαβα τι θέλεις να μας πεις.
Να καταδικαστούν σύσσωμοι οι της Χρυσής Αυγής για μια δολοφονία ενός ανθρώπου αλλά αυτοί οι άμωμοι αριστεροί να μπορούν να σκοτώνουν εν ψυχρώ τέσσερις αθώους μέσα σε Τράπεζα, εκατόν περίπου με την δράση των ψυχοπαθών της δικής τους 17Ν , άοπλους αθώους αστυνομικούς και παιδάκια λαθρομεταναστών με τους ωρολογιακούς μηχανισμούς τους, επειδή η δράση των μεν είναι εγκληματική ενώ η δράση των δε έχει αγνά ιδεολογικά κίνητρα.
Να μην δικαιούνται υπεράσπισης οι της ΧΑ αλλά οι δολοφόνοι της 17 Ν και τα αγνώστου πατρός τσογλανάκια των βορείων προαστίων και των πυρήνων της φωτιάς να έχουν την υπεράσπιση που δικαιούται ο κάθε άνθρωπος σ' αυτήν την χώρα.
Να έχουν βήμα στα ΜΜΕ οι εκπρόσωποι των ορθόδοξων και οπορτουνιστικών κομμουνιστικών κομμάτων αλλά όχι οι «ναζιστές».
Να σε χαιρόμαστε δημοκρατικέ κεντροαριστερέ Κώστα Καραμανλή αλλά ώσπου να φτιάξεις κεντροαριστερό κόμμα για να διαλύσεις την ΝΔ και να σιγοντάρεις τον Τσίπρα πες στα αλλαλάζοντα κύμβαλα, τον βλάκα Αντώναρο και τον γελοίο Πάκη, να μην μας προκαλούν τόσο πολύ και να ξέρεις ότι αν εσύ θέλεις να γίνεις πρόεδρος δημοκρατίας, έστω και «λαϊκής» εμείς δεν μπορούμε να ανεχθούμε τις κωλοτούμπες και τον αμοραλισμό σου ώστε να σε αφήσουμε να γίνεις ο Χατζηαβάτης του Τσίπρα.   


Οδυσσεύς Πάτσης

Ο ισοπεδωτικός φιλοσημιτισμός! Η επέλαση της μόδας για τους εβραϊκής καταγωγής ενώ το Ισραήλ μαζεύει τα παιδιά του με το ψέμα της ανιστόρητης κατασκευής περί αιματολογικής συγγένειας...

 του Σάββα Παύλου

Όλοι οι Αυστριακοί είναι ελληνικής καταγωγής. Το επιχείρημα αυτό μπορεί να το τεκμηριώσει ένας απλός μαθηματικός τύπος. Αν υπολογίσουμε την ελληνική παροικία στην επικράτεια της Αυστροουγγαρίας, κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα, τη γονιμότητά της και τις 12 γενιές που έχουν περάσει από τότε ίσαμε σήμερα, όλοι, μα όλοι, οι Αυστριακοί, είναι ελληνικής καταγωγής, θα έχουν κάποιο πρόγονο Έλληνα, που συνδέθηκε με κάποιο αυστριακό σόι, πριν εκατόν ή διακόσια χρόνια. Κι αυτά χωρίς να συνυπολογίσουμε τους Έλληνες που εγκαταστάθηκαν στην Αυστροουγγαρία προηγουμένως ή αργότερα. Παραμένουμε στα μέλη της ελληνικής παροικίας του 18
ου αιώνα.
Ανέφερα το παράδειγμα αυτό για να αναδειχτεί το μέγεθος της διαστρέβλωσης που επιχειρείται με την συνεχή ανάδειξη της εβραϊκής ρίζας και αιματολογικής συνέχειας για πολλούς και διάφορους, που κατάντησε πια μια βιομηχανία. Ακόμη και για τον Τσάρλυ Τσάπλιν χύθηκαν τόνοι μελανιού για το αν είναι ή όχι εβραϊκής καταγωγής.
Τι σημασία έχουν όλα αυτά; Σ΄ όλες τις χώρες του κόσμου όλοι οι κάτοικοι έχουν προσμείξεις από διάφορες φυλές και έθνη, το ίδιο και στην Ελλάδα και την Κύπρο. Σημασία

έχει η πολιτιστική σου ένταξη, η αίσθηση της εθνικής ταυτότητας, η μετοχή σου στην Ιστορία, η επιλογή του «συνανήκειν».
Μελετώντας το φαινόμενο των λινοβαμβάκων, των κρυπτοχριστιανών της Κύπρου, που λόγω της καταπίεσης της τουρκοκρατίας δήλωναν μουσουλμάνοι, βλέπουμε πόση λίγη σημασία έχει η αιματολογική συνέχεια μπροστά στην απόφαση της ένταξης σε κάποιο εθνικό σχηματισμό. Λοιπόν, οι λινοβάμβακοι επίσημα ήσαν μουσουλμάνοι, όμως στο σπίτι ήξεραν ότι ήσαν χριστιανοί, αρκετοί, μάλιστα, είχαν βαφτιστεί κρυφά στην εκκλησία. Η μητρική τους γλώσσα ήταν η ελληνική, (τούρκικά μάθαιναν όταν πήγαιναν στο τούρκικο

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ


του Σπυρίδωνα Καραχάλιου

Τα κλειδιά τής χώρας βρίσκονται εξ ολοκλήρου σε ξένα χέρια. Οι αποφάσεις που αφορούν το κράτος λαμβάνονται σε ξένα κέντρα από σκληρούς μισέλληνες. Η σημαία τής Πατρίδος μας έχει κατ’ ουσία υποσταλεί. Και ο πόλεμος σε βάρος των Ελλήνων είναι σκληρός και αδυσώπητος. Ψυχολογικός και πολιτικός.
Ο διωγμός τού ελληνικού εθνικισμού έρχεται στο σημείο που το επικίνδυνο κατοχικό καθεστώς δίδει τις αισχρές εξετάσεις προόδου του προς τον νεοταξίτη αφέντη του. Σάς ξεφεύγει ο μαχόμενος ελληνισμός, είπαν οι παγκοσμιοποιητές στους πολιτικούς τους υπαλλήλους. Καρατομήστε τον ή χανόσαστε, είπε το νεοταξικό κτήνος.
Μα τι γίνεται; Ποιος είναι ο σκοπός τής πολιτικής; Θα έπρεπε να είναι η παρακαταθήκη τού Τρανού Σπαρτιάτη Βασιλέα Λεωνίδα. Μην δίδετε στον εχθρό τίποτα και πάρτε του τα πάντα. Έτσι είπε ο Λεωνίδας στους στρατιώτες του στις Θερμοπύλες. Τού ζητήθηκε γη και ύδωρ μέσα στην Σπάρτη και πήγε τον Πέρση ευθύς αμέσως στο Πεδίο τής Τιμής.
Όλα για την Πατρίδα. Αυτή ήταν πάντα η απάντηση που έδιναν στις δύσκολες στιγμές και στους θρασείς εισβολείς οι Έλληνες. Πάντα πίσω από την κάθε μια πρόκληση, την κάθε μια σκλαβιά, το κάθε δάνειο, την κάθε μια φυλάκιση Έλληνα Εθνικιστή και Πατριώτη, υπήρχε από πίσω, μέσα στο σκοτάδι ένας γυρολόγος εμποράκος των εθνών. Από τούς μηδικούς πολέμους έως τούς βαρβάρους που μάς περιτριγυρίζουν στη γειτονιά μας.
Υπήρχαν όμως πάντα και οι πρόθυμοι να πουλήσουν τα πάντα. Αυτοί οι ριψάσπιδες και προδότες

Ενημέρωση από τον εθνικό μας εργολάβο

ΜπΜΜΕ.jpg
του Ναπολέοντα Λιναρδάτου (e-mai)

Ορθώς λέγεται ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία κομμουνιστική χώρα στην Ευρώπη. Πολλές φορές, ακόμα και αυτό που θεωρούμε ιδιωτικό τομέα, δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια προέκταση του δημοσίου, όπου οι δημόσιες δαπάνες συναντούν τα ιδιωτικά κέρδη. Σε μια χώρα με εκατομμύρια κρατικοδίαιτους, στον κ. Γεώργιο Μπόμπολα αξίζει ο τίτλος του μέγα κρατικοδίαιτου. 
Σε άλλες χώρες, απ΄αυτές που θεωρούμε πρότυπα, θα υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον για ένα άτομο όπως ο κ. Μπόμπολας. Για τα ελληνικά ΜΜΕ, ο κ. Μπόμπολας, είναι σαν να μην υπάρχει. Ενίοτε σε μικρότερα έντυπα, δημοσιεύονται με πηχυαίους τίτλους διάφορα, συνήθως υπό την μορφή μακροσκελούς υπονοούμενου. Ο αναγνώστης τέτοιων δημοσιευμάτων συχνά μένει με την εντύπωση ότι απλά προσπαθούν να επιτύχουν αυτό που νομίζουν ότι ο κ. Μπόμπολας έχει επιτύχει εδώ και μερικές δεκαετίες, δηλαδή να μετατρέψουν την πρόσβαση και επιρροή στο ευρύ κοινό σε απτά οικονομικά οφέλη.
Για τον κλασσικό επιχειρηματία το μεγάλο κράτος είναι μια μεγάλη απειλή. Μεγάλο κράτος σημαίνει υψηλοί φόροι και εισφορές. Μεγάλο κράτος σημαίνει μια διαρκώς αυξανόμενη

Η Καθολική Εκκλησία στην Ισπανία αγιοποίησε εκατοντάδες θύματα των κομμουνιστών

shooting
 «Δημοκράτες» κομμουνιστές και αναρχικοί
 πυροβολούν το άγαλμα του Χριστού.
Έγινε χθες και στην Ισπανία, άρχισαν οι καυγάδες! Η οικεία Καθολική Εκκλησία προχώρησε στην αγιοποίηση 522 θυμάτων του Εμφυλίου Πολέμου, που σφαγιάστηκαν από τους κομμουνιστές που πολεμούσαν τον Φράνκο. Όπως διαβάζουμε, «η αγιοποίηση 'συνοδεύτηκε' και από τις ευχές του Πάπα Φραγκίσκου μέσω video που προβλήθηκε στην τελετή». Αυτό ήταν! Οι αριστεροί, αντί να ζητήσουν έστω και ετεροχρονισμένα μια συγνώμη από τις οικογένειες των καλογραιών και των μοναχών που δολοφονήθηκαν από τις «δημοκρατικές» δυνάμεις, διαμαρτύρονται κι από πάνω! Όπως και να έχει, στην τελετή παρέστησαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και ο πρόεδρος της περιφέρειας της Καταλονίας.

Τουρκία λίγη ὑπομονή, ἐγγὺς καὶ ἐκ τῶν πραγμάτων θὰ ἐνταχθεῖς ἐκεῖ ποὺ παντα ανῆκες…


Γράφει ὁ Δρ. Κωνσταντῖνος Βαρδάκας

«Οἱ Ἕλληνες προτιμοῦν ἔνταξη στὴν Τουρκία, ἀντὶ γιὰ Ε.Ε!» Σύμβουλος Ρ.Τ.Ἐρντογᾶν (defencenet.gr). "Τελικὰ στὴν Τουρκία ἐμφανίζονται ὅσο περνάει ὁ καιρὸς γραφικὲς προσωπικότητες, ποὺ ὅμως τυγχάνει νὰ συμβουλεύουν τὸν Τοῦρκο πρωθυπουργὸ Ρ.Τ. Ἐρντογᾶν, μὲ ὅ,τι καὶ ἂν σημαίνει αὐτὸ γιὰ τὶς ἑλληνοτουρκικὲς σχέσεις.
Ἂν γινόταν δημοψήφισμα στὴν Ἑλλάδα, τὸ 51% τῶν πολιτῶν θὰ ἐπέλεγε τὴν ἔξοδο ἀπὸ τὸ εὐρώ, σύμφωνα μὲ στενὸ συνεργάτη καὶ σύμβουλο τοῦ Τούρκου πρωθυπουργοῦ Ρετζὲπ Ταγὶπ Ἐρντογᾶν, δημοσιογράφο Γιγὶτ Μπουλοὺτ ὁ ὁποῖος σὲ ἄκρως προκλητικὲς δηλώσεις του σὲ τηλεοπτικὴ ἐκπομπὴ δὲν δίστασε νὰ πεῖ ὅτι οἱ Ἕλληνες θὰ προτιμήσουν νὰ ἐνταχθοῦν στὴν… Τουρκία!". Εἶναι τόσο γραφικὸς ὁ σύμβουλος τοῦ πρωθυπουργοῦ τῆς γείτονος χώρας; Μήπως ἡ δῆθεν λανθάνουσα γλώσσα ἀποκαλύπτει σχεδιασμοὺς διαχείρισης γεγονότων;
Δὲν πέρασαν λίγες ὧρες ἀπὸ τὶς δηλώσεις αὐτὲς καὶ νωρίτερα εἴχαμε τὴν περίπτωση κατάχρησης τοῦ θεσμοῦ τῆς "ἀβλαβοῦς διέλευσης" ἀπὸ πλευρᾶς TDK ποὺ σημειώθηκε τὸ πρωὶ τῆς προηγούμενης μέρας. Συγκεκριμένα, ἡ τουρκικὴ κορβέτα «Heybeliada (Χάλκη!)» (F-511), προερχόμενη ἀπὸ ΒΑ Αἰγαῖο εἰσῆλθε τὴν 9η Ὀκτωβρίου 07:00 σὲ Ἑλληνικὰ Χωρικὰ Ὕδατα μεταξὺ Ν. Εὐβοίας καὶ Ν. Ἀνδρου (Στενὸ Καφηρέα).
Στὴν συνέχεια, κινούμενη μὲ πορεία νοτιο-νοτιοδυτικὴ διῆλθε μεταξὺ Ν. Μακρονήσου καὶ Ν. Κέας καὶ ἐξῆλθε ἀπὸ τὰ Ἑλληνικὰ Χωρικὰ Ὕδατα δυτικὰ Ν. Κύθνου τὴν 09:10.
Ἡ πρόκληση αὐτὴ εἶχε αὐξημένη σημασία, καθὼς ἀποτελεῖ τὴν πρώτη "ἐπίδειξη" τοῦ συγκεκριμένου πλοίου, ποὺ εἶναι τὸ πρῶτο τῆς κλάσης Ada (Milgem) καὶ ἔχει

Η «καλή» και η «κακή βία»

Picture 0 for Η «καλή» και η «κακή βία»
γράφει ο «Μακεδών»

Άκουγα προχθές σε τηλεοπτικό δελτίο καθηγητή εγκληματολογίας να αναλύει το φαινόμενο της βίας, που κατακλύζει την ελληνική κοινωνία. Συνόψισε όλο το σκεπτικό του με την κατακλείδα «να δουλεύει σωστά η κοινωνία, για να μη υπάρχουν φαινόμενα βίας». Εξυπακούεται επομένως, πως όταν δεν υπήρχαν τέτοια φαινόμενα βίας, όπως αυτά που αντιμετωπίζουμε καθημερινώς, η κοινωνία «δούλευε σωστά».
Ανατρέχοντας πίσω στις δεκαετίες 1950-60 -παρακάμπτοντας την περίοδο της δικτατορίας, λόγω της αυταρχικής διοίκησης- τα φαινόμενα βίας, σε όλες της τις μορφές, ήσαν ελάχιστα, χωρίς μάλιστα να έχουν την σημερινή αγριότητα. Ο τρόπος λειτουργίας όμως της κοινωνίας τότε δεν ήταν αρεστός στον «προοδευτικό» κόσμο και τα αιτήματα για αλλαγή ήσαν καθημερινά.
Μετά την δικτατορία, ημέρα με την ημέρα η «προοδευτικότητα» επικράτησε, άρα η κοινωνία έπρεπε να δουλεύει σωστά. Γιατί δεν «δουλεύει»; Επειδή, μας λέγουν οι «προοδευτικοί», χρειάζεται και άλλη δόση «προόδου». Κάποιοι φαίνεται, ότι παρόλο που διαπιστώνουν τα αρνητικά αποτελέσματα των «προοδευτικών» απόψεων που επέβαλαν, δεν θέλουν να το παραδεχθούν, επειδή πρέπει να ομολογήσουν ότι «πήραν την ζωή τους λάθος».
Κάποιοι άλλοι είναι τόσο ταυτισμένοι με τις ιδεοληψίες τους, τις οποίες θέτουν πάνω από το λαϊκό συμφέρον, ώστε δεν είναι σε θέση να σκεφθούν αντικειμενικά. Θυμάμαι, πριν από

Διζωνικοί βαυκαλισμοί. Ο ιός των «ηττημένων μυαλών» εξαπλώνεται.

από τον «ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑ»


Στο κάτωθι άρθρο, ο συντάκτης συμμερίζεται μια διαστρεβλωμένη έννοια του «ρεαλισμού», με την οποία εδώ και χρόνια προσπαθούν να καλύψουν την οσφυοκαμψία τους ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.Γιατί, είναι αυτοί που κυβερνούν τον τόπο εδώ και δεκαετίες, αλλά έπραξαν ουδέν για να αλλάξει η δυσμενής για εμάς κατάσταση. Παρέμειναν δέσμιοι της τουρκοβρετανικής εμπνεύσεως Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ), η οποία νομοτελειακά οδηγεί σε αποτελμάτωση και ψευδοδιλήμματα. Ευτυχώς, υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που προβληματίζονται και δεν είναι διατεθειμένοι να συναινέσουν στην προτεκτορατοποίηση της Κύπρου, όπως δείχνει ΚΑΙ Η  πρόσφατη Εκδήλωση Της Α.Φ . Έπαλξης Παν. Κύπρου, «Κερυνειοποίηση τώρα!».
Η αναφορά, εκ μέρους του κ. Πετρίδη, 3 φορές στο σχέδιο Ανάν και στο 2004 φανερώνει πως κάποια συμπλέγματα δεν μπορούν να υπερπηδηθούν, όσο κι αν μια συγκεκριμένη σχολή σκέψης θέλει να τα χρεώσει σε μιαν έτερη σχολή. Από τον τίτλο κάνει λόγο για την «αλήθεια». Ποιανού όμως την αλήθεια?. Τη δική του αλήθεια, ΠΟΥ Ως ευσεβής πόθος ΘΑ ήθελε ΝΑ γίνει κτήμα ΚΑΙ Των υπολοίπων Προάγοντας ΤΗ «θεωρία του μέσου διά του ακλόνητου ενός άκρου» προσπαθεί να φέρει τον αναγνώστη, και δη τον Ε / κ, στη θέση

Στραγγαλίζουν τις τελευταίες ελπίδες της χώρας...

του Κώστα Στούπα

Όσοι δεν έχουν εργαστεί ποτέ πραγματικά, δεν γνωρίζουν αυτό που έλεγε η συγγραφέας Αϊν Ραντ, πως ο πιο γρήγορος τρόπος να σκοτώσεις το πνεύμα ενός ανθρώπου, είναι να του ζητήσεις να είναι μέτριος στη δουλειά του...
Αν κάποιος δεν έχει ρισκάρει να επιχειρήσει ποτέ στον ιδιωτικό τομέα, δεν μπορεί να γνωρίζει πως όσο πιο εύκολες είναι οι απολύσεις, τόσο πιο εύκολες είναι οι προσλήψεις. Ο καγκελάριος Σρέντερ το ανακάλυψε πριν 10-15 χρόνια όταν είδε πως η μακροχρόνια ανεργία στη γερμανική οικονομία ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή της αμερικανικής και προσπάθησε να το διορθώσει... Κάτι κατάφερε...
Όσοι δεν έχουν επιχειρήσει ποτέ στον ιδιωτικό τομέα μακριά από «μιλημένες» συμβάσεις του δημοσίου, δεν γνωρίζουν πως όσο πιο δύσκολο κάνεις το κλείσιμο μιας επιχείρησης, τόσο πιο δύσκολο κάνεις και το άνοιγμα μιας άλλης.
Όσο πιο δύσκολη κάνεις τη μεταφορά της έδρας μιας ελληνικής επιχείρησης στο εξωτερικό τόσο πιο δύσκολη κάνεις τη μεταφορά μιας επιχείρησης από το εξωτερικό στην Ελλάδα.
Όποιος μπαίνει κανείς σε ένα χώρο για πρώτη φορά το πρώτο που προσέχει είναι να διαπιστώσει που βρίσκεται η έξοδος κινδύνου, για αν είναι έτοιμος αν χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσει.
Πριν πολλά χρόνια κάποιος που διέθετε μια μονάδα στη Βόρεια Ελλάδα έλεγε σε μια ομάδα δημοσιογράφων πως αν ο νόμος ήταν πιο ελαστικός με τις απολύσεις θα ρίσκαρε να

ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΥΨΩΘΕΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ;

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου*

Πολλές φορές σημειώσαμε ότι το γελοίο κυνηγάει το τραγικό και ανάποδα σε αυτή την έρημη χώρα, που οι δυνάμεις της δεν μοιάζουν μέχρι τώρα, μακάρι να διαψευστούμε, ικανές να τη σώσουν από τη φοβερή τραγωδία που της ενέσκηψε. Αυτό είναι το μόνο σχόλιο που μπορούμε να κάνουμε αναφορικά με την … εσχάτη προδοσία επί τη οποία διαβάζουμε ότι καταδιώκονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Φαίνεται ότι, πριν την τελική μας καταστροφή, αποφασίσαμε να εξευτελίσουμε όσο μπορούμε και όλες τις έννοιες, της δικαιοσύνης και της σοβαρότητας περιλαμβανομένων. Τέλος πάντων περιμένουμε από τις δικαστικές αρχές να μας παρουσιάσουν τουλάχιστο τα τεκμήρια αρχής τελέσεως του αδικήματος, ένα μάρτυρα με όνομα και πρόσωπο βρε αδερφέ, το οπλοστάσιο. Γιατί μέχρι τώρα, η σοβαρότητα των κατηγοριών είναι αντιστρόφως ανάλογη προς τα εμφανιζόμενα στοιχεία, και ο τρόπος χειρισμού από μέρους των αρχών μόνο σεβασμό δεν προκαλεί...
Τα δικαιώματα και οι πρόνοιες του νόμου, ας το πούμε άλλη μια φορά, δεν προορίζονται για τους φίλους και τους ομοϊδεάτες μας, προορίζονται για όλους. Το ηθικό και πολιτικό ανάστημα ενός εκάστου πολιτικού και κάθε παράταξης δεν μετριέται στα εύκολα, στα δύσκολα φαίνεται. Η Αριστερά θα δείξει αν είναι μεγάλη ή αν είναι μικρή, από την ικανότητά της να παίρνει δύσκολες θέσεις, όχι συμβατικές και συστημικές, να διαμαρτύρεται για παράδειγμα ακόμα κι όταν θύματα παραβιάσεων της νομιμότητας

Σενάριο: Διάσπαση της ΝΔ και Γ. Στουρνάρας …ως «Ιφιγένεια»


Βοά το παρασκήνιο της πολιτικής στην Αθήνα τις τελευταίες εβδομάδες, με όλες τις ενδείξεις να συντείνουν ότι βρισκόμαστε ενώπιον εξελίξεων, οι μορφή των οποίων θα καθοριστεί από τις τακτικές και στρατηγικές κινήσεις των μπλοκ που έχουν σχηματιστεί, με αντικείμενο, τίποτε περισσότερο από το «πλασάρισμα» ενόψει των Ευρωεκλογών και της διαμόρφωσης του νέου τοπίου…

Του Μιχαήλ Βασιλείου στο «defence-point.gr»
Το «defence-point.gr» τελεί σε γνώση κάποιων εκ των συζητήσεων του παρασκηνίου, ωστόσο, συνειδητά απέφυγε να ξεκινήσει τέτοια συζήτηση, αφού η «πολιτική καμαρίλα» αντιμετωπίζεται ως μεγάλη… πολυτέλεια, σε μια εποχή όπου ο κόσμος υποφέρει και το ζήτημα είναι πως η χώρα θα εξέλθει από το τέλμα που την έχουν φέρει πρωτίστως οι ενέργειες των ελληνικών κυβερνήσεων των παρελθόντων δεκαετιών με τις λαϊκές ευλογίες (δια της ψήφου).
Όσο και να είναι… της μόδας, η παρούσα υπογραφή δεν θα υποκύψει και θα συνεχίσει να επιμένει σε όλους τους τόνους, ότι εάν η ελληνική κοινωνία και η πολιτική τάξη είχε υιοθετήσει αυτό που έχουμε ονομάσει ως «ορθολογική οικονομική συμπεριφορά» και δεν επικρατούσε ο διακομματικός πολιτικαντισμός και η ψηφοθηρία με κάθε κόστος, δεν θα

ΕΛΣΤΑΤ: Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει ακόμη μια σοβαρή εκκρεμότητα

Μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων των τελευταίων εβδομάδων, μοιραίο ήταν να διαλάθει της προσοχής μας ένα ακόμη κεφάλαιο από το μυθιστόρημα της ΕΛΣΤΑΤ.
Και όμως. Την ώρα που κάποιοι ασκούσαν κριτική στη Δικαιοσύνη για τις αποφυλακίσεις των τριών Καμπαλέρος της Χρυσής Αυγής (μπερδεύοντας τον Ποινικό Κώδικα με την Ποινική Δικονομία), η ΕΛΣΤΑΤ – πάντα… πρωτοπόρα, ως γνωστόν - είχε ήδη προηγηθεί.
Έτσι, λοιπόν, στα τέλη του Σεπτεμβρίου, όταν δόθηκε στη δημοσιότητα η πρώτη ετήσια έκθεση της περίφημης Συμβουλευτικής Επιτροπής Ορθής Πρακτικής της ΕΛΣΤΑΤ, πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι οι κύριοι αυτοί ανάλωσαν τμήμα του κειμένου τους για να ασκήσουν κριτική στην ενασχόληση της Δικαιοσύνης με τα θέματα της στατιστικής υπηρεσίας, την οποία φαντάζονται ως κάτι το εντελώς ανεξέλεγκτο, υπεράνω νόμων και θεσμών.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΛΣΤΑΤ, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Νίκο Κλουβάτο και τον γ.γ. Κώστα Γιασαφάκη, εξέδωσε ανακοίνωση, όπου σημειώνεται πως «η έκθεση αναφέρεται, όπως δεν θα έπρεπε, σε δικαστικές υποθέσεις που είναι ακόμη εκκρεμείς και δεν έχουν κριθεί, προτρέχοντας να χαρακτηρίσει αρνητικά την όποια προσπάθεια να υπάρξει έλεγχος στα τεκταινόμενα στην ΕΛΣΤΑΤ. Είναι γνωστό πως εκκρεμεί στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης σχετικά με τον τρόπο έκδοσης του Κανονισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης της ΕΛΣΤΑΤ και αίτηση ακύρωσης σχετικά με τη μεθόδευση που ακολουθήθηκε για την δήλωση τήρησης στατιστικού απορρήτου από το προσωπικό της».
Και σχολιάζουν:
«Είναι σαφές πως η ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να είναι ανεξάρτητη, αμερόληπτη και αποτελεσματική. Αυτό απαιτεί ο νόμος, αλλά και η Ελληνική κοινωνία και οι εργαζόμενοι στην ΕΛΣΤΑΤ πρώτοι απ’ όλους.
Ασφαλώς, ανεξαρτησία δεν σημαίνει «κάτι ανεξέλεγκτο»: Η έκθεση φαίνεται να συγχέει τα πράγματα. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη για να διερευνηθεί μια υπόθεση, για να ελεγχθεί το

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΙΝΑΣ ΣΕ ΗΠΑ «Οδηγήσατε τον κόσμο στο χάος» - Θέτουν ζήτημα νέου παγκόσμιου νομίσματος


Ενώ στις ΗΠΑ προσπαθούν να βρουν τον τρόπο και τη συμφωνία για να ανοίξει ξανά το κράτος, στην Κίνα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ξεκίνησαν μια πρωτοφανή πολεμική κατά της Ουάσιγκτον καλώντας τον κόσμο να προχωρήσει στην από-αμερικανοποίηση, ζητώντας ένα νέο νόμισμα για συναλλαγές στη θέση του δολαρίου και μιλώντας ευθέως για την ανάγκη δημιουργίας μιας Νέας Τάξης Πραγμάτων στον κόσμο.
Πιο συγκεκριμένα και σε ανοικτή επιστολή στο Xinhua το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων το οποίο βέβαια απηχεί τις θέσεις και τις απόψεις του κινεζικού καθεστώτος δημοσιεύτηκε μια εντονότατη κριτική απέναντι στις ΗΠΑ στα όρια της πολεμικής πρόκλησης κατηγορώντας τις ΗΠΑ «ότι κακοποίησαν το status της υπερδύναμης που έχουν εισάγοντας το χάρος στον κόσμο, πραγματοποιώντας πολέμους χωρίς εξουσιοδότηση κάτω από την κάλυψη ψευδών δικαιολογιών».
«Καθώς οι Αμερικανοί πολιτικοί και των δύο πολιτικών κομμάτων αποτυγχάνουν να φτάσουν σε μια συμφωνία για να επαναφέρουν την ομαλότητα στην πολιτική ζωή τους για