Σελίδες

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΥΦΥΠΕΞ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Παραγωγική και ουσιαστική φαίνεται να υπήρξε η επίσκεψη στην Αθήνα του Ισραηλινού ΥΦΥΠΕΞ Ντάνι Αγιαλόν, ο οποίος και είχε συνομιλίες με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, Στ. Δήμα και Δ. Αβραμόπουλο αντίστοιχα. Η επίσκεψη Αγιαλόν έλαβε χώρα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη συγκυρία, καθώς η Κύπρος, αψηφώντας τις πολεμικές απειλές της Άγκυρας ετοιμάζεται για τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ και η Ελλάδα προτίθεται να προκηρύξει έρευνες, σε περιοχές νοτίως της Κρήτης.
Να θυμίσουμε προκαταβολικά πως ο Ντάνι Αγιαλόν είχε πρωταγωνιστήσει πριν από δύο χρόνια στο διπλωματικό επεισόδιο που

Φουλ για εκλογές, αν δεν το καταλάβατε, Βαγγέλη, Θοδώρα, Γιώργο....


Δύο δρόμοι υπήρχαν σ’ αυτό το «σώου» με τις επιστολές. Και οι δύο είχαν κοινή κατάληξη: τις εκλογές. Και γι’ αυτό ο Σαμαράς με τους χειρισμούς του έσωσε την εθνική (και προσωπική) αξιοπρέπεια: επειδή γνώριζε ότι ο στρατηγικός στόχος των εκλογών παραμένει αμετακίνητος.
Από την ώρα που ο Σαμαράς έστειλε την ομοιότυπη επιστολή στους Ευρωπαίους τα ενδεχόμενα ήταν
α) Nα του γυρίσουν πίσω την επιστολή επειδή δεν θα τους ικανοποιούσε το περιεχόμενό της. Αυτό σήμαινε απόσυρση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Παπαδήμου, και άρα εκλογές.
β) Nα την αποδεχθούν. Αυτό θα σημαίνει ότι το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε στην συνάντηση Παπούλια – Παπανδρέου – Σαμαρά παραμένει ως έχει: εκλογές 19 Φεβρουαρίου.
 Τώρα το ότι το «μακρύ χοντρό χέρι» δεν κατάλαβε «γρι» από τις κινήσεις του Σαμαρά στη σκακιέρα, δεν είναι πρόβλημα του Αντώνη. ANTINEWS

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ: Και άλλες υπογραφές ζητουνται για την 6η δόση!


Είδηση Βόμβα φέρνει στο φως το Αμαν Το Μάτι Μου:

Εκτός από την υπογραφή Σαμαρά (την οποία ζητούν επιμόνως οι Ευρωπαίοι και ακόμα πιο επιμόνως τα φυτά του ΔΟΛ), μείζον θέμα έχει προκύψει στις Βρυξέλλες καθώς φαίνεται οτι απαιτούνται και άλλες υπογραφές για να δοθεί η 6η δόση.
Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού έχει κάνει του Ευρωπαίους να αγωνιούν για την επόμενη μέρα των εκλογών (αν και εφόσον η Χούντα επιτρέψει να γίνουν).
Έτσι, με δεδομένο ότι οι επερχόμενες εκλογές είναι μουγγές και κανείς δεν ξέρει τι θα βγάλουν οι κάλπες, οι Μνημονιολάτρες απαιτούν τις δεσμεύσεις – υπογραφές και άλλων Ελλήνω πολιτικών ηγετών. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το Αμαν Το Μάτι Μου σήμερα, οι Βρυξέλλες απαιτούν τις δεσμεύσεις των:

ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΕΑΧ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΕΞ


«Θα εφαρμόσουμε στην πράξη τον Ενιαίο Αμυντικό Χώρο», δήλωσε στη Λευκωσία ο ΥΠΕΞ Σταύρος Δήμας, και μένει να δούμε αν, επιτέλους, περάσουμε κάποτε στα έργα. Γιατί από λόγια, δια χειλέων μητρός πατρίδος, έχει χορτάσει ο χιλιοπροδομένος κυπριακός Ελληνισμός. Για επαναφορά λοιπόν του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί στην πράξη από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, μίλησε ο Σταύρος Δήμας κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Μεγαλόνησο.
Η ακριβής δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ, όπως κατατέθηκε κατά τη διάρκεια

Γερμανικές αποζημιώσεις και πολιτικό σύστημα

 από το «Στράβων Αμασεύς»

Αναρωτήθηκε κανείς γιατί οι όποιες διαμαρτυρίες για την εκδίκασιν της υποθέσεως των αποζημιώσεων του Διστόμου από Ιταλικά δικαστήρια, ήταν από χλιαρές έως ανύπαρκτες;
Γιατί αλήθεια δεν είδαμε τους γνωστούς, λαλιστάτους κατά τα άλλα κυρίους και κυρίες, να ωρύονται  για απώλεια εθνικής κυριαρχίας, αφού μια δική μας υπόθεσι εκδικάστηκε σε ξένα δικαστήρια;
Μήπως πρέπει να γίνουμε λίγο πιο καχύποπτοι με όσα ακούμε;
Ας ξεκινήσουμε από απλές σκέψεις. Ό,τι ακούγεται μέσα σε μια δικαστική αίθουσα είναι τεκμήριο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες υποθέσεις.
Παράδειγμα: Σύμφωνα με τον Μεγάλο Νεοκλή Σαρρή, αιωνία του η μνήμη,  το Οθωμανικό σύστημα απαγόρευε το χτίσιμο χριστιανικών ναών και το επέτρεπε ΜΟΝΟΝ εκεί που

ΤΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Α' Μέρος)

Από το «Akritas-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»
Το μέρος «Β» εδώ
(Τα εντόπικα/εντόπια ή μακεδονικό πίτζιν)
Μια εθνογλωσσολογική προσέγγιση
Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα που ανακύπτουν σε σχέση με το γλωσσικό ιδίωμα (εντόπια/εντόπικα) των γηγενών της Μακεδονίας:
1. Ποια είναι η εθνική συνείδηση, άρα και η εθνοτική ταξινόμηση των ομιλητών αυτού του ιδιώματος;
2. Τι ακριβώς είναι αυτό το ιδίωμα από γλωσσολογική σκοπιά;
Το πρώτο ερώτημα έχει απαντηθεί ήδη από καιρό, τόσο επιστημονικώς, όσο και από την ίδια την στάση της συντριπτικής πλειονότητας των γηγενών Μακεδόνων: Αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού έθνους από αιώνες.
Ως προς την επιστημονική διάσταση του θέματος τώρα, υπενθυμίζω απλώς ότι

Τρελάθηκαν από τη χαρά τους


   από το TAXALIA
Με το δημοσίευμα των Financial Times που βαθμολόγησε τον Βενιζέλο, την τελευταία θέση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης.
Κι όπως ορθά λέει το olympia
"Τον τίτλο , του χειρότερου υπουργού Οικονομικών της Ευρώπης, δίνουν οι Financial Times, στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στην καθιερωμένη κατάταξη των υπουργών Οικονομικών, ο Ευ. Βενιζέλος βρίσκεται φέτος στην 19η θέση. Κατατάσσεται τελευταίος στα κριτήρια της οικονομίας και της.. αξιοπιστίας και..18ος στο πολιτικό κριτήριο.
Το αξιοσημείωτο όμως είναι η βαρύτητα με την οποία μετέδωσε το ρεπορτάζ ο ΣΚΑΪ! Μιλάμε για

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΨΗΛΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ


 Ειρήσθω του Λάζαρου Μαύρου*
Όταν στις 21 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος Χριστόφιας πέταξε με το κίτρινο ελικόπτερο Μπελ 412 της αμερικανικής Noble, στην εξέδρα αναζήτησης των υποθαλασσίων κοιτασμάτων στο «οικόπεδο 12» τής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης τής Κυπριακής Δημοκρατίας, και τα ραδιόφωνα μετέδιδαν τις δηλώσεις του, πολλοί που τις άκουσαν δεν πίστευαν στ’ αφτιά τους: «Δεν είναι δυνατόν», έλεγαν. «Κάποιο σφάλμα μετάδοσης έγινε. Ίσως γιατί μόνο κινηματογραφιστές πήρε μαζί με τους κουστωδούς του».
Ιδού όμως χθες, επισημότατα, το προσωπολατρικό κομματικό του όργανο, η «Χαραυγή», που το πρόβαλε σε έντονο κόκκινο πλαίσιο στην 1η της είδηση στην 1η της σελίδα: «Ελάτε να λύσουμε το Κυπριακό και να συνεκμεταλλευτούμε το φυσικό αέριο, διαμηνύει στην Άγκυρα και την τ/κ ηγεσία ο Πρόεδρος Χριστόφιας» («Χ» 22.11.11)…

Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ λέει το...ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης


Άκαιρη η παρέμβαση Χρυσοχοΐδη επισημαίνει ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπαστεργίου, ο οποίος σχολιάζει χωρίς περιστροφές την κατάσταση που επικρατεί στο πλειοψηφόν κόμμα
24 Νοε 2011 - 02:41
Picture 0 for Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ λέει το...ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης
του Γιώργου Χατζηλίδη

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολιάζει τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου, ο οποίος, με δηλώσεις του στη Voria.gr, θέτει ουσιαστικά υπαρξιακό ζήτημα για το πλειοψηφόν (κοινοβουλευτικά και μόνο πλέον...) κόμμα. Παράλληλα, εξηγεί γιατί θεωρεί βεβιασμένη την κίνηση Χρυσοχοΐδη να θέσει εαυτόν υποψήφιο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τονίζει την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της πολιτικής ταυτότητας του κόμματος. «Το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι ένας ακαθόριστος πολιτικός σχηματισμός, ένας χυλός, που δεν εκπέμπει ξεκάθαρο πολιτικό και ιδεολογικό μήνυμα», λέει χαρακτηριστικά.

Πρέπει να ανοίξει ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ; «Αυτό που προέχει σήμερα είναι το αύριο της χώρας και όχι

Η πόρτα της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου άνοιξε και επισήμως


Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την εξής δήλωση στους δημοσιογράφους:
Με την σταθερή μας στάση τα πετύχαμε όλα.  Η διαπραγμάτευση είναι σαν ένα παιχνίδι επάνω σε σκακιέρα. Κάνεις κινήσεις και περιμένεις την κίνηση του άλλου.  Εκεί εσύ πρέπει να μείνεις σταθερός και εγώ έμεινα σταθερός.   Τι θα λέγαν; Σε αυτά που είπα εγώ συμφωνεί και ο Παπαδήμος. Τι θα μου πουν ότι δεν σας δίνουμε την 6η δόση γιατί δεν υπογράφω;… 

Ο Σίσσυφος


από Βισάλτης

Γράφει η Αρτάνη

- Πολλά χρόνια πριν τον Θησέα και τον Ηρακλή, κάπου εκεί μεταξύ της Αττικής γης και Πελοποννήσου, κι από τον κόλπο των Αλκυονιδών μέχρι την θάλασσα του Σαρωνικού και Αργολικού Κόλπου έζησε ο Σίσσυφος, εκεί στον Ισθμό.

Τότε, λοιπόν, που όλα στην αρχή τους ήταν ακόμη, τούτος ο πανούργος, ο παμπόνηρος βρήκε τον τρόπο να περιπαίξει και τους Θεούς ακόμη. Έβαλε τους υπηκόους του, όντας Βασιλιάς πρώτα της Εφύρας και έπειτα της Κορίνθου, να κάμουν λατομεία, κοινώς νταμάρια, και να κόβουν πέτρες και μάρμαρα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ερωτήματα αδιαφάνειας σε μεταπτυχιακό του Παντείου!


Σοβαρότατα ερωτήματα διαφάνειας για τον τρόπο με τον οποίο φοιτητές εισάγονται σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Παντείου Πανεπιστημίου γεννιούνται μετά την αποκάλυψη που κάνει σήμερα το kentrinews.gr. 

Σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα του μεταπτυχιακού προγράμματος «Εθνική και Κοινοτική Διοίκηση» του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου στον κατάλογο των επιτυχόντων φοιτητών περιλαμβάνονται και ορισμένοι στους οποίους δεν αναγράφεται ο βαθμός του πτυχίου τους με αποτέλεσμα να γεννώνται σοβαρά ερωτήματα για το λόγο που οδήγησε την Επιτροπή Επιλογής υποψηφίων σε μια τέτοια αδιαφανή ενέργεια.
«Με βάση τις προβλέψεις του νόμου και ειδικά του αρθ. 4 του ν. 3685/2008, η

Πτώχευση ή Βιολογικός Αφανισμός ; Αρρωστημένοι άνθρωποι με άρρωστα μυαλά μας οδηγούν , που;;;


 

από Nik Iord nodiord@yahoo.gr
Είναι πλέον γεγονός ότι ζούμε στον αιώνα της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης πραγμάτων. Οι πολιτικοί μας ταγοί ανοικτά παραδέχονται την ανάγκη της παγκόσμιας Κυβέρνησης , του κοινού νομίσματος και δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα που μέχρι πριν λίγα χρόνια υπήρχαν. Φυσικά , απορεί κανείς με τις επιδιώξεις τους μιας και ήδη έχουν την εξουσία , ήδη έχουν το παγκόσμιο πλούτο και ήδη τους ανήκουν τα μέσα παραγωγής . Άρα λοιπόν τι θέλουν ; Τι επιδιώκουν ;

Θέλουν την ολοκληρωτική υποδούλωσή μας με αλυσίδες και πραγματική σκλαβιά ; Θέλουν πλέον δικαίωμα στο σώμα μας και τις ψυχές μας ; Ήδη , οι κομισάριοι της

Και οι Γερμανοί… ήθελαν τον Σαμαρά τους (και όχι μόνον λέω... εγώ)

Καιρός λοιπόν ο Αντώνης, μια και τελείωσε το τρέχον θέμα να αρχίσει εκείνα τα ταξίδια σε εσωτερικό και εξωτερικό που είχε προγραμματίσει. Του προτείνω να αρχίσει από την Ήπειρο, και να μην περιμένει την επέτειο της 21/2/12, αφ' ενός μεν να «εξηγηθεί» και αφ' ετέρου να εμψυχώσει εμάς τους «λαϊκούς δεξιούς» της μητέρας όλων των ιδεολογιών, από την επίθεση που θα δεχθούμε τις επόμενες ημέρες από τα σαπιοκάναλα των Μπόμπολα, ΔΟΛ (Ψυχάρη πλέον) και Αλαλλαφουζαίων με προφανή τον σκοπό τους... Οδυσσεύς


Η πόρτα της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου άνοιξε και επισήμως


του Γιώργου Χαρβαλιά από το ANTINEWS

ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΧΑΡΗ ΘΕΣΗ περιήλθαν οι Γερμανοί και οι Boρειοευρωπαίοι συνοδοιπόροι τους, έπειτα από τη χθεσινή επιστολή Σαμαρά προς την Τρόικα, που υπενθύμισε με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο τις δεσμεύσεις του, χωρίς να υπαναχωρήσει από την πάγια θέση για αλλαγές στην ακολουθούμενη συνταγή του Μνημονίου.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. είχε ευθύς εξαρχής διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται να συνυπογράψει ποτέ επιστολή με τον ουσιαστικό υπαίτιο του οικονομικού ναυαγίου της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου, ή άλλους μνημονιακούς πρωταγωνιστές, όπως οι κ.κ. Βενιζέλος και Καρατζαφέρης. Εμμένοντας σε