Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η διζωνική τερατουργία οδηγεί στην τουρκοποίηση

η θέση της «ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ»

Η συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση επίλυσης του Κυπριακού πρέπει ν' αποτελέσει αντικείμενο ακαδημαϊκής έρευνας. Συνιστά πρωτοφανές, παγκόσμιο και μοναδικό θέμα ανεκδιήγητης εμμονής σε μιαν αποτυχημένη πλην ολέθρια πολιτική που, με τα σημερινά δεδομένα, οδηγεί αφεύκτως και με προδιαγεγραμμένη πορεία στην τουρκοποίηση της Κύπρου και στον αφανισμό του κυπριακού Ελληνισμού. Από το 1977, που συμφωνήθηκαν μεταξύ Μακαρίου και Ντενκτάς κάποια σημεία για το Κυπριακό, μέχρι σήμερα, έτρεξε τόσο απίστευτο νερό στις τοπικές, περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, που, λογικά, θα έπρεπε να υποχρεώσουν την πολιτική ηγεσία του τόπου να αναθεωρήσει την τακτική, τη στρατηγική και τη στοχοθεσία της. Μια τυραννική ιδεολογία, ο κομμουνισμός, μετά από 70 χρόνια σιδηράς ύπαρξης, κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος. Όχι, όμως, και η αταλάντευτη εμμονή της ηγεσίας μας σε μιαν αδιέξοδη, επικίνδυνη πορεία προς τον όλεθρο της προτεκτορατοποίησης και τουρκοποίησης της Κύπρου.

Ακούμε συχνά και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιμένει στις αποφάσεις που προκάτοχοί του, υπό άλλες συνθήκες, εκβιασμούς ή επιπολαιότητες, έλαβαν στον χειρισμό του προβλήματος. Τον ακούμε να επιμένει σε ομόφωνες αποφάσεις ενός Εθνικού Συμβουλίου, που απέδειξε το κοντόφθαλμο και το ανίκανο της ανάλυσης, της συναπόφασης και της αναθεώρησης μιας πολιτικής, που με σιγουριά θα καταλήξει στην τουρκοποίηση της νήσου. Η επίκληση της τουρκικής αδιαλλαξίας είναι ένας παράγοντας. Όμως, δεν είναι άλλοθι. Η αναφορά ότι οι ξένοι μάς στηρίζουν σε αυτήν την ολέθρια πορεία, επιβεβαιώνει απλώς ότι αυτοί θέλουν να τελειώνουν με το Κυπριακό, έστω και αν η «λύση» θα μας αποτελειώσει ως κυπριακό Ελληνισμό. Όλοι οι ηγέτες κατανοούν, διότι δεν είναι βλάκες, ότι η διζωνική δεν αποτελεί την ορθή λύση του Κυπριακού.

Αν χρειαζόταν ακόμα μια απόδειξη, αυτή δόθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον εγκάθετο Ακιντζί. Πέρα από τις θρασύτατες αξιώσεις του στο Κυπριακό, έφτασε στο ιταμό σημείο να απαιτεί, αυτός να καθορίζει τι θα διδάσκονται τα παιδιά μας. Και βρέθηκαν πολιτικοί -Αναστασιάδης, Αβέρωφ και Άντρος- και δύο κόμματα, ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, να δηλώνουν έτοιμοι να ικανοποιήσουν την αξίωση του και, γονυπετώς, να εκλιπαρούν και να γλείφουν κυριολεκτικά τον υποτελή της τουρκικής κατοχής να επιστρέψει στις συνομιλίες. Τέτοιο κατάντημα! Τέτοιος εξευτελισμός! Τέτοια ασπόνδυλη εθνική αναξιοπρέπεια! Προφανώς δεν θέλουν να αντιληφθούν αυτό που ο απλός πολίτης έχει κατανοήσει από χρόνια: Αν διζωνική είναι ιδανική για την επίλυση του Κυπριακού, γιατί έξι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν πέτυχαν ΤΙΠΟΤΕ μέχρι σήμερα; Αυτό το ερώτημα ο Ν. Αναστασιάδης οφείλει να απαντήσει, αντί να καταφεύγει σε κωμικές προσδοκίες από τον αιμοσταγή σουλτάνο.

Μια σοβαρή ηγεσία, όταν διαβλέπει ότι μία πολιτική που ακολουθεί είναι αδιέξοδη και, κυρίως, οδηγεί τον τόπο στην εθνική, βιολογική καταστροφή και στην υποδούλωση, ανακρούει πρύμναν και σχεδιάζει μίαν άλλη πολιτική. Τώρα είναι η ευκαιρία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο και, με τη βοήθεια ειδικών, να αναλύσουν γιατί φτάσαμε ώς εδώ. Κυρίως, να εξετάσουν τι πρέπει να γίνει απ' εδώ και πέρα. Η εμμονή στις αδιέξοδες συνομιλίες, παρά τις ψευδείς ωραιοποιήσεις από τον Πρόεδρο, θα τον οδηγήσει σε νέες υποχωρήσεις και νέες παραχωρήσεις προς τους Τούρκους. Δεν ακούει τον εγκάθετο φίλο του, που με πρωτοφανές θράσος απαιτεί να ακυρωθεί η απόφαση της Βουλής και αμέσως, λέγει, θα επιστρέψει στις συνομιλίες;

Ο Ν. Αναστασιάδης, ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν δικαιούται να ανέχεται άλλον εξευτελισμό και προσβολή. Δεν νομιμοποιείται να εξευτελίζει τον κυπριακό Ελληνισμό και να συμπεριφέρεται με δουλόφρονα διάθεση στον εγκάθετο και στην Τουρκία. Αφού λέγει ότι τίποτε δεν συμφωνείται αν δεν συμφωνηθούν όλα, ιδού η ευκαιρία: Να σχεδιαστεί ξανά από την πλευρά μας, με συναπόφαση όλης της πολιτικής ηγεσίας και με την Ελλάδα, μια νέα στρατηγική οριστικού απεγκλωβισμού από τον θανάσιμο εναγκαλισμό της διζωνικής τερατουργίας. Αν και αυτή η ευκαιρία, που μας προσφέρουν οι Τούρκοι, χαθεί, τότε ο αφανισμός του κυπριακού Ελληνισμού θα οριστικοποιηθεί.

Έχουμε πολιτικά και άλλα όπλα, έχουμε φίλους και συμμάχους που δεν επιθυμούν παρουσία της κατοχικής Τουρκίας στην Κύπρο. Το διεθνές περιβάλλον είναι υπέρ μας, αρκεί να είμαστε ξεκάθαροι, αταλάντευτοι και πειστικοί στους στόχους μας. Η Τουρκία αντιμετωπίζει τρομερά εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα και οδηγείται σε εμφύλιο. Ο Ν. Αναστασιάδης ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ να της προσφέρει σωσίβιο και νίκη! Δεν δικαιούται να υποθηκεύσει την ελευθερία, την εθνική τιμή και την ανεξαρτησία και κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ετσιθελισμό και στην αρπακτικότητα του αδίστακτου σουλτάνου.

Εισβολή του Αττίλα 2017 στην Ελληνική Παιδεία

Με τον Λάζαρο Μαύρο στην «ΣΗΜΕΡΙΝΗ»

Τ Α ΠΡΑΓΜΑΤΑ αναδεικνύονται περισσότερο και από ξεκάθαρα. Στόχος των Τούρκων Κατακτητών, η υποταγή της Παιδείας των Ελλήνων Κυπρίων. Η Εισβολή πλέον του Ιδεολογικού Αττίλα, απ’ τα αφύλακτα και προδομένα Πέντε Μίλι της ελληνικής Παιδείας για την κατάκτηση και την καθυπόταξή της στις απαιτήσεις των Κατακτητών. Για την μετατροπή των σχολείων, σε εργοστάσια παραγωγής υπόδουλων συνειδήσεων: Φρόνιμων, ακίνδυνων και υπάκουων καλών ραγιάδων…
Α Υ Τ Η ΕΙΝΑΙ η βαθύτερη ουσία της επίθεσης που εξαπέλυσε το πολιτικό όργανο του Αττίλα, ο επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας του κατοχικού καθεστώτος της Τουρκίας κ. Ακιντζί, εναντίον της «ασήμαντης» απόφασης της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας της 10ης Φεβρουαρίου, που προνοεί την κατ’ έτος ολιγόλεπτη αναφορά του ιστορικού γεγονότος του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950 στις σχολικές αίθουσες: Η καθυπόταξη της ελληνικής Παιδείας στους Τούρκους…
Υ Π Η Ρ Ξ Ε, ΒΕΒΑΙΩΣ, τουρκικό πρόσχημα η απόφαση της Βουλής. Όχι, όμως, για να τερματίσει η Τουρκία τις καθ’ όλα συμφέρουσες ανέκαθεν στην ίδια διαδικασίες των λεγόμενων «διακοινοτικών» συνομιλιών. Αλλά για να τις συνεχίσει, «εν ευθέτω χρόνω», υπό τους όρους του περαιτέρω εξευτελισμού και της επιπρόσθετης ταπείνωσης των Ελλήνων Κυπρίων συνομιλητών της. Αφού πρώτα δοκιμάσει θριαμβευτικά, επί του «ασήμαντου» θέματος μιας σχολικής αναφοράς, την επιζητούμενη απ’ τους Τούρκους βεβαίωση του ραγιαδισμού και της υποτέλειας των «Κκούπρους-ρουμλάρ» («Κυπρο-ρωμιών») ηγετών:
- ΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι είναι, λόγω φόβου και δειλίας, πρόθυμοι να υπακούσουν και στις ευθύς αμέσως επόμενες μείζονες τουρκικές απαιτήσεις. «Το γαρ βραχύ τι τούτο πάσαν υμών έχει την βεβαίωσιν και πείραν της γνώμης. Οις ει ξυγχωρήσετε, και άλλο τι μείζον ευθύς επιταχθήσεσθε ως φόβω και τούτο υπακούσαντες = Διότι το ασήμαντον αυτό αποτελεί την λυδίαν λίθον, προς εξακρίβωσιν και δοκιμασίαν των προθέσεών σας. Καθόσον, εάν υποχωρήσετε απέναντί των, θα ευρεθήτε ευθύς αμέσως ενώπιον νέας και επαχθεστέρας απαιτήσεως, διότι θα βεβαιωθούν ότι και εις τούτο θα υποκύψετε ένεκα φόβου», όπως το έγραψε για το περί Μεγαρέων Ψήφισμα του 432 π. Χρ. ο Θουκυδίδης, το οποίο υπενθύμισε η στήλη την παρελθούσα Τετάρτη (ΕΙΡΗΣΘΩ, 22.2.2017)…
Σ Τ Ο Χ Ο Σ ΤΩΝ Τούρκων, η υποταγή της ελληνικής Παιδείας στην Κύπρο. Τον εκφώνησε ο ίδιος ο κ. Ακιντζί. Κατηγορώντας τον κ. Αναστασιάδη, τη Βουλή, το Υπουργείο Παιδείας ότι δεν καλλιεργούν στα σχολεία την «κουλτούρα της λύσης του» και δεν προετοιμάζουν τον πληθυσμό ώστε ν’ αποδεχθεί και την υποταγή του σε αυτήν την «κουλτούρα». Η οποία απαιτεί την αποδοχή της τουρκο-ρατσιστικής, ευθέως αντι-δημοκρατικής, μονίμως ανελεύθερης και πρωτίστως ανθελληνικής αντίληψης, όχι μόνο της «λύσης», αλλά, πλέον και ολόκληρης της ιστορίας.
- ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ απαιτούν την επιβολή μιας «κουλτούρας» και μιας Παιδείας, η οποία θα εξαφανίζει τη δημοκρατική αρχή. Τον βασικό πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ώστε να νομιμοποιεί τον βασικό πυρήνα της τουρκικής επιβολής της λεγόμενης «πολιτικής ισότητας των δύο κοινοτήτων», όπου το 18% της μειονότητας, εξισώνεται σε συγκυριαρχία και σε ισότιμο συνεταιρισμό με το 82% της πλειονότητας.
- ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ απαιτούν σε αυτήν την «κουλτούρα» και Παιδεία, την εξαφάνιση της έννοιας της ελευθερίας. Και την αυτομαστίγωση των Ελλήνων Κυπρίων για όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες που διεξήγαγαν οι πρόγονοί τους, οι παππούδες κι οι γονιοί τους στην ιστορία της Κύπρου.
- ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ όλοι εκείνοι οι αγώνες των δύο τελευταίων αιώνων είχαν πάντα ως αυτονόητο συνώνυμο της ελευθερίας και ως πλήρες περιεχόμενό της την Αυτοδιάθεση - Ένωση με την Ελλάδα, γι’ αυτό και η «ασήμαντη» περί του 1950 απόφαση της Βουλής εκτινάχθηκε σε μείζονα από τους Τούρκους…
Σ Η Μ Ε Ρ Α Κυριακή, 26η Φεβρουαρίου 2017, τελείται στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Μαχαιράδος, το 60ο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του κορυφαίου ήρωα της κυπριακής ελευθερίας Γρηγόρη Αυξεντίου. Υπαρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α., έφεδρου Ανθυπολοχαγού του Ελληνικού Στρατού, που θυσιάστηκε μαχόμενος κατά των Εγγλέζων Αποικιοκρατών, αρνούμενος να παραδοθεί στα στρατεύματα του στρατάρχη σερ Τζον Χάρντινγκ, που τον είχαν περικυκλώσει στο Κρησφύγετο του Μαχαιρά, στην επική μάχη της Κυριακής 3ης Μαρτίου 1957.
Π Ο Ι Α Σ ΠΑΙΔΕΙΑΣ γενναίος φορέας και ανυπότακτος Έλλην Κύπριος υπήρξε ο 29χρονος Αυξεντίου το μαρτυρεί μεν ο σύντομος βίος του, το καταυγάζει για όλους τους επόμενους αιώνες η Θυσία του στον Μαχαιρά. Εκεί όπου απάγγελλε ο ίδιος στον ηγούμενο της μονής αείμνηστο Ειρηναίο, τους στίχους του εθνικού μας ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη, για τον Εθνομάρτυρα της 9ης Ιουλίου 1821 Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό: «Συ, που σκοτώθης για το φως, / σήκου να δης τον ήλιο, / ξύπνα να δης το γαίμα σου, / πως έγινε βασίλειο».
Ε Ν Ν Ε Α χρόνια πριν θυσιαστεί στον Μαχαιρά, ο Γρηγόρης Αυξεντίου, τελειόφοιτος του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου, 27η Μαρτίου 1948 είχε ο ίδιος παίξει τον ρόλο του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού στη θεατρική παράσταση της 9ης Ιουλίου 1821, που ανέβασε το σχολείο του στο θέατρο Χατζηχαμπή, σε δραματοποίηση του φωτισμένου γυμνασιάρχη Κυριάκου Χατζηιωάννου…