Σελίδες

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΜΕΛΛΟΝ



του Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη*
Η Ιστορία δεν είναι απλά γεγονότα, δεν είναι συμβάντα και περιπέτειες, πόλεμοι και τραγωδίες, νίκες και κατακτήσεις σε επιτεύγματα της πολιτικής, αλλά είναι κυρίως μια ακατάβλητη και αέναη συνέχεια ενός πολιτισμού παράδοσης αξιών, αρχών και ιδανικών που συνέχουν το λαό και την εθνική του ταυτότητα, και που ως πνευματική κοινότητα προσανατολισμού συνέχει το έθνος και το λαό. Υπ’ αυτή την έννοια, η Ιστορία προβάλει στο μέλλον ως συνέχεια του πολιτισμού στις γενεές που ακολουθούν και διαδέχονται η μία την άλλη στην ιστορική πορεία, μέσα στο χώρο και το χρόνο μιας κοινωνίας, ενός συλλογικού υποκειμένου, ενός έθνους.
Στη σημερινή πρωτόγνωρη και απειλητική για όλους ευρωπαϊκή και παγκόσμια κρίση, όπου ο ελληνισμός ως κρατικές οντότητες Κύπρου και Ελλάδας βρίσκεται στη δίνη της αδηφάγου λαίλαπας της παγκοσμιοποίησης, μπορεί να αντέξει στο χώρο και στο χρόνο. Αλλά, μόνο εάν είναι σε θέση και έχει την ικανότητα του αναστοχασμού στις ρίζες του πολιτισμού του, στις αξίες και τις αρχές που

Η βασική αποστολή του Παπαδήμου σήμερα

Αρκούν οι άκρες του νέου πρωθυπουργού στο κοινοτικό κατεστημένο, για να ξεπεράσει η χώρα μας τον σκόπελο της κρίσης με μικρές απώλειες;

21 Νοε 2011 - 06:02 VORIA.gr
Picture 0 for Η βασική αποστολή του Παπαδήμου σήμερα
Θα είναι ο πρώτος κύκλος επαφών του κ. Λουκά Παπαδήμου, ως πρωθυπουργού, στην Ευρώπη, αυτός που ξεκινάει σήμερα. Και θα είναι εξ αντικειμένου πολύ κρίσιμος, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα, σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη.
Ο κ.Παπαδήμος θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει την «επίθεση γοητείας», που άρχισε, ουσιαστικά, με την τοποθέτηση του στη θέση του πρωθυπουργού. Αποδεδειγμένα, οι «άκρες» του στο κοινοτικό κατεστημένο είναι κάτι παραπάνω από καλές. Σε αυτές, άλλωστε, ποντάρουν κι όσοι τον επέλεξαν γι αυτή τη θέση σε αυτή τη συγκυρία.
Το ερώτημα όμως παραμένει: Αρκούν; Η απάντηση, προς το παρόν, είναι αρνητική. Είναι τόσο περίπλοκη η κατάσταση αυτή τη στιγμή, στο σύνολο της Ευρωζώνης, που δύσκολα η χώρα μας μπορεί να ξεπεράσει τον σκόπελο της κρίσης με μικρές απώλειες.
Κατά συνέπεια, όπως εξηγείται και αρμοδίως, πρωταρχικός στόχος της ελληνικής αποστολής θα είναι να διαφυλάξει τα «βασικά». Δηλαδή, την παραμονή της χώρας στον κύκλο του ευρώ. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μετά...

Ντοράκια τέλος! Αδειάστε μας την γωνιά.... Καιρός η Νέα Δημοκρατία να δείξει το «λαϊκό» της πρόσωπο.


Image

Σαφές μήνυμα προς όποιους υπονομεύουν τον αγώνα της παράταξης με δηλώσεις και αντιδηλώσεις ότι οδεύουν προς διαγραφή απηύθηνε πριν λίγα λεπτά με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, διαβλέποντας ότι έχει αρχίσει να δημιουργείται αρνητική εικόνα μέσα στους ψηφοφόρος.
«Ο επόμενος που θα ασχοληθεί με ανύπαρκτα προβλήματα μέσα στη Νέα Δημοκρατία, που προσβάλλουν, όχι μόνο τον κάθε Νεοδημοκράτη -αλλά σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο Ελληνικός λαός- και τον κάθε Έλληνα, ας γνωρίζει ότι θα βρεθεί αυτόματα έξω από το κόμμα. Και ας μη θελήσει να με δοκιμάσει!» 
δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
Αποδέκτες οι "μπακογιαννικοί" βουλευτές (οι οποίοι έπρεπε να είχαν διαγραφεί λέει η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της Ν.Δ. από την στιγμή που συζητούσαν για ... άλλη κυβέρνηση στα γραφεία του Ν.Βρεττού, της Β.Παπανδρέου και της ... Ν.Μπακογιάννη).
Η δήλωσή του ερμηνεύεται ως σαφής προειδοποίηση κυρίως στους Κ. Μητσοτάκη και Μ. Βαρβιτσιώτη, Κ.Χατζηδάκι κλπ οι οποίοι πρώτοι άνοιξαν τον χορό των δηλώσεων και συνεχίζουν να δημιουργούν πρόβλημα στο εσωτερικό της Ν.Δ. 

Ως φαίνεται η άρνηση του κ. Σαμαρά να υπογράψει τη δήλωση που του υπαγορεύουν δεν είναι μια απλή άσκηση αδιαλλαξίας. Είναι μια πράξη ευθύνης και συνέπειας. Και μια έσχατη γραμμή άμυνας για την αξιοπρέπεια της χώρας!


 

Οι Γερμανοί δεν θέλουν την υπογραφή του Σαμαρά, αλλά την υποταγή του!


του Κώστα Ροδινού  στο ANTINEWS
Η επιμονή των Γερμανών να υπογράψει ο κ. Σαμαράς, μια δήλωση που εξευτελίζει την χώρα και θρυματίζει την αξιοπρέπεια μας, είναι προκλητική. Συνιστά  δε και ευθεία ανάμειξη στις εσωτερικές μας υποθέσεις, γεγονός που αντίκειται όχι μόνο στις ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ, αλλά και στο διεθνές δίκαιο.
Κατ’ αρχήν, όλοι ενθυμούμεθα, αμέσως μετά τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, την κ. Λαγκάρντ  και τους  αρμοδίους  του Eurogroup, να ανακοινώνουν την αποδέσμευση της 6ηςδόσης. Άνευ άλλων όρων, ανταλλαγμάτων και προϋποθέσεων.
Βέβαια, μεσολάβησε η καταστροφική  απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού  για το δημοψήφισμα. Δίκαιη η αγανάκτηση γιατί  ο Γ. Παπανδρέου  έδειξε να θέτει εν αμφιβόλλω  μια

«Μητσοτακινούμενοι» εναντίον Αντώνη Σαμαρά


Graffiti στους δρόμους της Αθήνας (από το ΤΙΜΕ)
Οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ  θα ξεκινήσουν αφού δοθεί η 6η δόση, μας διαβεβαιώνουν βασικά στελέχη του Κινήματος.  Για να δοθούν οι επιχορηγήσεις στα κόμματα ή για να «κομματιαστούν» και ανασυνταχθούν οι τάσεις;
Οι αντίπαλοι του κ. Παπανδρέου δείχνουν συγκαταβατικοί , ούτως ώστε να μην πολώσουν το κλίμα. Την πάτησαν μια φορά στον χυλό του 2007 , τώρα φυσάνε και το γιαούρτι. Έτσι θα παρουσιασθεί το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές: λευκό, αμόλυντο, ομογενοποιημένο, με λίγα λιπαρά και Μνημόνια.
Ένας άλλος ακήρυχτος πόλεμος μαίνεται στη ΝΔ. Μάταια προσπαθούν να μας πείσουν ότι

Οι ΕΔ γιορτάζουν με εχθρό προ των πυλών!Δείτε το βίντεο



Οι Ένοπλες Δυνάμεις γιορτάζουν σήμερα μέσα σε μία “παγωνιά”, που έχει πια μόνιμα εγκατασταθεί σ΄ αυτή τη χώρα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν πέρα από τη δεδομένη απειλή του κράτους-ταραξία της περιοχής που λέγεται Τουρκία κι έναν εχθρό προ των πυλών:η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστες τις ΕΔ.

Δυστυχώς τα στελέχη , το προσωπικό των ΕΔ, από τον Α/ΓΕΕΘΑ μέχρι και τον τελευταίο οπλίτη θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σ΄ αυτή τη μάχη , μ΄ αυτόν τον ύπουλο και άγνωστο εχθρό, είναι μόνοι. Η πολιτική ηγεσία, όπως κι αυτές που προηγήθηκαν δεν μπορούν να θεωρηθούν σύμμαχοι, χωρίς βέβαια να λέμε ότι είναι εχθροί. Ο πανικός με την οποία η οικονομική κρίση , έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι οι ΕΔ,αντιμετωπίζονται οχι όπως θα έπρεπε. Δηλαδή ως βασικό και καίριο κομμάτι αυτού του Κράτους, αλλά περισσότερο…ως βάρος οικονομικό το οποίο υποτίθεται δεν παράγει…κέρδος.Το δόγμα Πάγκαλου δυστυχώς έχει πολλούς υποστηρικτές που απλά δεν εκδηλώνονται.

Η κατάσταση δεν επιτρέπει αισιοδοξία. Θαύματα δεν γίνονται και …ο Θεός της Ελλάδας ακόμη δεν δείχνει διάθεση να επέμβει. Η στρατιωτική ηγεσία που πρόσφατα επελέγη θα έχει ασφαλώς συνειδητοποιήσει ότι είναι η πρώτη μετά από πάρα πολλά χρόνια που ανέλαβε καθήκοντα με τη χώρα να βρίσκεται σε ένα είδος “πολέμου” που άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ασύμμετρος. Η αποστολή τους είναι να μπορέσουν να κρατήσουν τις ΕΔ “ζωντανές” και έτοιμες να αντιδράσουν σ΄ οποιαδήποτε απειλή και κίνδυνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 


Αντώνη Σαμαρά, πάμε μια βολτα…


Πρόεδρε, πάμε μία βόλτα, αλλά οι δυο μας. Εσύ (ο αρχηγός) και εγώ (ο λαός). Πάμε, έλα να σε πάω δηλαδή, για να σου δείξω όχι αυτό που χρειάζεται να ξέρεις αλλά αυτό που πρέπει να κάνεις. Να αφήσεις πίσω σου της γραφειοκρατία της Συγγρού και να αναζητήσεις στην ελληνική περιφέρεια αλλά και στις γειτονιές της Αττικής και του Πειραιά ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με το λαό. Όχι ΠΑΣΟΚΟ-συμβόλαιο, σαν αυτά των απίθανων ρητορειών της «φάρας», αλλά πραγματικό. Εσύ και ο λαός. Καθημερινά. Δίπλα του. Μαζί του. Το σπίτι σου να είναι το σπίτι του, η δουλειά του, οι χώροι που ζει τη ζωή του να γίνουν τα δικά σου καταφύγια μέχρι και τις εκλογές. Για να του συμπαρασταθείς, να τον εμπνεύσεις, να του εξηγήσεις, να του σταθείς σαν άνθρωπος σε άνθρωπο. Και να του δώσεις το λόγο της τιμής σου, αυτόν που είχες και πιστεύω ότι έχεις, ότι θα προσπαθήσεις να αλλάξεις τα πράγματα.
Βγες από τη Συγγρού. Τι σε κρατάει εκεί; Οι συσκέψεις; Με ποιους; Με τους συνεργάτες σου ή

Από το "Πετρέλαιο δεν υπάρχει" στο "Άμεσα γεωτρήσεις"! (βίντεο)


Image

Πολλά και κρίσιμα ερωτήματα που ζητούν πιεστικά απαντήσεις έχουν δημιουργηθεί από την στάση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο θέμα της ύπαρξης πλούσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής ΑΟΖ (αυτής που τουλάχιστον έχει προσδιοριστεί ως ΑΟΖ στα νότια, βόρεια και δυτικά της χώρας).
Ερωτήματα που έχουν να κάνουν ακόμα και με συνειδητή απόκρυψη της ύπαρξης των κοιτασμάτων αυτών μέχρις ότου ολοκληρωθεί η πλήρης εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας της χώρας με την αλεπάλληλη υπογραφή Μνημονίου, Μεσοπρόθεσμου και της Δανειακής Σύμβασης που Θα σφραγίσει το τέλος του ελληνικού ανεξάρτητου κράτους ή τουλάχιστον αυτό που ξέραμε ως ανεξάρτητο κράτος από το 1974 και μετά.
Τα ερωτήματα έχουν να κάνουν με την στάση του τότε πρωθυπουργού, στις 11 Δεκεμβρίου 2009, όταν δήλωσε ευθαρσώς ότι «Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πετρέλαια» (βίντεο) και της αλλαγής της στάσης αυτής αμέσως μόλις υπογράφηκε το Μνημόνιο τον Μάϊο του 2010.
Τότε ανακοινώθηκε η δημιουργία κρατικού φορέα ερευνών για έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη να έρχεται σε πλήρη αντίθεση (τουλάχιστον δημοσίως με

H EΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΚΕΜΑΛΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩ-ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

του Ευστάθιου Κουτσουράκη
Για τους τούρκους κεμαλιστές, ο εξευρωπαϊσμός της Τουρκίας αποτελούσε κυρίαρχο χαρακτηριστικό της ιδεολογίας τους. Σηματοδοτούσε μια συνειδητή προσπάθεια να διαφοροποιήσουν τους εαυτούς τους από τους Οθωμανούς. Ο Κεμάλ με τις μεταρρυθμίσεις του, προσπάθησε να εφαρμόσει το όραμά του, δηλαδή την εγκαθίδρυση της Τουρκίας ως ένα μοντέρνο, δυτικό, έθνος-κράτος . Βασικό στοιχείο των μεταρρυθμίσεων του ήταν η τήρηση συγκεκριμένων βασικών αρχών, σύμφωνων με τα πρότυπα των δυτικών κρατών εκείνης της περιόδου . Καθεμία από αυτέ τις βασικές αρχές ενίσχυαν την αίσθηση πως η Τουρκία ήταν ή έπρεπε να είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος.
Για τον Μουσταφά Κεμάλ, εκσυγχρονισμός, σε μεγάλο βαθμό σήμαινε εξευρωπαϊσμός . Όπως είχε δηλώσει σε

ΛΑ.Ο.Σ. & ΣΚΑΪ - Ένας έρωτας ρουμάνικης προελεύσεως


Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε επί καθημερινής βάσεως μια ασύμμετρη ασυλία, νομιμοποίηση και υπερπροβολή -ενίοτε διανθισμένη και με επαίνους- του ακροδεξιού κόμματος του 5% και του αρχηγίσκου του από το μιντιακό συγκρότημα της οικογένειας Αλαφούζου, δηλαδή τον ΣΚΑΪ, τον ΣΚΑΪ 100,3, και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.


Ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις είναι τόσο κραυγαλέες, όπως για παράδειγμα η πλήρης αποσιώπηση της ευρωπαϊκής δυσφορίας των τελευταίων ημερών για τη συμμετοχή της ακροδεξιάς στην ελληνική κυβέρνηση, που εύλογα αναρωτιέται κανείς αν πίσω από αυτόν τον κεραυνοβόλο έρωτα μεταξύ του κόμματος και των Αλαφούζων κρύβεται κάποιο πολύ χοντρό συνοικέσιο.Θα προχωρήσουμε σε μια σταχυολόγηση αξιοσημείωτων γεγονότων, σε χρονολογική σειρά, όπου στο τέλος θα μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ορισμένα από αυτά έχουν αναφερθεί τους τελευταίους μήνες και σε άλλα μπλογκς, χωρίς όμως τις λεπτομέρειες των δικών μας πληροφοριών.



Τα προηγούμενα χρόνια, από την αρχή της κοινοβουλευτικής σταδιοδρομίας του Λά.Ο.Σ., εώς και τις αρχές του 2011, είχαμε μια γενική δυσαρέσκεια από το κόμμα, κυρίως μέσω των τσιρίδων του "Υπουργού" Άδωνη Γεωργιάδη, για την μηδαμινή προβολή του από τον ΣΚΑΪ, αλλά και από το συνεχές σφυροκόπημά του από την καυστική σάτιρα της εκπομπής "Ελληνοφρένεια".


Η δυσαρέσκεια αυτή κλιμακώθηκε με (πρόσχημα;) την προβολή της σειράς ντοκιμαντέρ του καναλιού "1821", επειδή αυτή απομυθοποιούσε με χειροπιαστά ντοκουμέντα τους διάφορους αστικούς μύθους που έχουν εξυφανθεί γύρω από αυτή την ιστορική περίοδο.


Έτσι, στη 1 Φεβρουαρίου 2011, γινόμαστε μάρτυρες μιας δριμείας επίθεση από τον Καρατζαφέρη στον ΣΚΑΪ, και προσωπικά στους Αλαφουζαίους, με υπονοούμενα για

Αγγελής, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σάμου:”…θα μας δώσει το Εθνόσημο να φάμε;


 

Αγγελής, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σάμου:”…θα μας δώσει το Εθνόσημο να φάμε; Και πέρυσι υπήρχε αυτό το πρόβλημα αλλά πήγαμε. Τι να κάνουμε. Κοιτάμε την άνοδο με την συμμετοχή μας από την έλευση των Τούρκων στη Σάμο.
σσ: Και βέβαια έχει δίκιο ο πρόεδρας! 
Το Εθνόσημο, τις ιδέες, την λευτεριά ΤΙΣ ΤΑΪΖΕΙΣ, δεν σε ταΐζουν. Τις ταΐζεις με μόχθο, κόπο, θυσίες και αίμα. Τις ποτίζεις σαν ένα δέντρο με υπέροχους καρπούς που το μεγαλώνεις στην αγκαλιά σου αλλά ποτέ δεν θα δεχτείς τους καρπούς του. Θα τους απολαύσουν όμως τα παιδιά και τα εγγόνια σου.
Έχει δίκιο λοιπόν ο πρόεδρας. Τρανταχτό παράδειγμα, ο Μαντέλης, Τσουκάτος, ο Άκης, Ο Πάγκαλος που του έπαιρνε το εθνόσημο ο αέρας. Όλοι με γεμάτες βαλίτσες και παχυλές κοιλιές – λογαριασμούς. Πούλησαν το εθνόσημο και χέστηκαν στο τάληρο. Έχει δίκιο σας λέμε ο πρόεδρας! Φάτε εσείς μέχρι του σκασμού και τα παιδιά σας ας τα

NYT: “κοινοβουλευτικά” πραξικοπήματα για την προστασία του Ευρώ


Συνωμοσίες, πραξικοπήματα και νομίσματα” είναι ο τίτλος άρθρου στους New York Times, που το λέει καθαρά: Στην Ελλάδα και την Ιταλία έγινε … πραξικόπημα, με σκοπό την προστασία του …ευρώ. Το πραξικόπημα το ενορχήστρωσε η λεγόμενη “Ομάδα της Φρανκφούρτης”, δηλαδή η Μερκοζύ, και λίγοι Ευρωκράτες και Τραπεζίτες. Ο άξονας Βερολίνου-Βρυξελλών-Παρισιού.  Οι Άγγλοι δεν εκλήθησαν, γι αυτό φωνάζουν τώρα.
Διαβάστε την πλήρη μετάφραση:
του ROSS DOUTHAT
Οι διαπραγματεύσεις για την παγκόσμια οικονομική κρίση έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και έχουν  σταματήσει από το καλοκαίρι. Μία παγκόσμια συμμαχία με επικεφαλής τη Γερμανία, την Κίνα και το ΔΝΤ, κινούνται παρασκηνιακά με στόχο την απομάκρυνση του Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο. Όμως η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ ήταν το χαριστικό χτύπημα: ο πρόεδρος  έχει πλέον χάσει την δεδηλωμένη της παγκόσμιας σκιώδους κυβέρνηση και το επιτελείο του αδυνατεί να

Διαστημικός πόλεμος και το τέλος της ΠΑ που ξέραμε.



Θεοφάνης Ε. Ράπτης,
Φυσικός-Προγραμματιστής-Συγγραφέας
Επιστημονικός Συνεργάτης ΔΤΕ-ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Συνεργάτης Hellenic NEXUS
OnAlert

Τον χρόνο που μας πέρασε, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιτυχή εκτόξευση και επανείσοδο του πρώτου μη επανδρωμένου space shuttle X-37 [1, 2] χωρίς ωστόσο κανένα ιδιαίτερο στοιχείο για τις πραγματικές επιχειρησιακές δυνατότητες του σκάφους να έχει γίνει γνωστό, κάνοντας ωστόσο φανερό ότι η υποτιθέμενη αποτυχία του αντίστοιχου προγράμματος της NASA έκρυβε μόνον τη σταδιακή μετακίνηση προτεραιοτήτων και κεφαλαίων προς το αντίστοιχο στρατιωτικό τμήμα διαστημικής της USAF για το οποίο ελάχιστα γίνονται γνωστά προς τα έξω.

Ταυτόχρονα, μέσα στο 2009 η ηγεσία του ΚΚΚ σε συνεργασία με την Κινεζική Αεροδιαστημική βιομηχανία αποκάλυψαν την πρόθεση τους να εγκαταστήσουν ολόκληρη επανδρωμένη βάση στη Σελήνη εώς το 2025 τουλάχιστον! Πέρα από τα προβλήματα και τις διενέξεις που αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει στα μέλη του ΟΗΕ που έχουν δεσμευτεί με συνθήκες από το ‘70 για την ειρηνική

H "ζαριά" του Δ.Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας


Image

Κρίσιμα θέματα που άπτονται στης ασφάλειας της χώρας και αναμένουν άμεση λύση, πολύ κρισιμότερα από … «το κλείσιμο των στρατοπέδων», βρίσκονται ενώπιον του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Παραλαμβάνοντας ένα υπουργείο κυριολεκτικά στο ναδίρ από άποψη ηθικού στελεχών λόγω των επανειλημμένων προσβολών της προσωπικής τους αξιοπρέπειας από την πολιτική ηγεσία, κοντά στο ναδίρ, από άποψη επιχειρησιακής ετοιμότητας των σχηματισμών (καύσιμα, ανταλλακτικά, πυρομαχικά εκλείπουν) και με την (προβληματική) Νέα Δομή Δυνάμεων να πρέπει να εφαρμοστεί, μόνο εύκολο δεν είναι το έργο του Δ.Αβραμόπουλου.
Σε επίπεδο ηγεσίας οι τέσσερις Αρχηγοί είναι ημι-νόμιμοι σε επίπεδο διαδικασίας επιλογής τους και οι δύο από τους τέσσερις (Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΝ) να είναι απόλυτα ακατάλληλοι από άποψη διοικητικής εμπειρίας για τις θέσεις τους. Συνολικά και οι τέσσερις αποτελούν «σκληρές» κομματικές επιλογές μιας κυβέρνησης που προφασίστηκε πραξικόπημα για να διατηρηθεί στην εξουσία.
Πως θα συνεργαστεί με αυτή την ηγεσία ο Δ.Αβραμόπουλος; Ο οποίος στις

Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ. Δυστυχώς ο κ. Σαρκοζί εν αγνοία του συνηγορεί στα κυριαρχικά πολιτικά παιχνίδια της κ. Μέρκελ που πιθανώς δεν χρειάζεται πλέον την Ευρωζώνη και την οδηγεί στο τέλος της!




Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Με συνεχή άρθρα μου κατά το παρελθόν (“οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Εμείς;”, “χτυπώντας την πόρτα μιας κουφής Κυβέρνησης”, “υπάρχει πεπειραμένος χειρουργός για την Ελλάδα μας”) προσπαθούσα να ενημερώσω όλους εκείνους που με διαβάζουν, πως η οικονομική κρίση της Ελλάδος δεν είναι φαινόμενο Ελληνικό, όπως πολλοί καιροσκόποι και εθελοτυφλούντες θέλουν να παρουσιάζουν, αλλά πρόκειται για μια Ευρωπαϊκή, αν όχι παγκόσμια οικονομικοπολιτική κρίση. Επίσης, ανέλυα πως η μόνη λύση για την Ελλάδα μας θα ήταν η σκληρή διαπραγματευτική πολιτική  από την πλευρά της Κυβέρνησης Παπανδρέου με τους εταίρους μας, επενδύοντας στον φόβο των Ευρωπαίων για τη διάλυση της Ευρωζώνης από μια πιθανή πτώχευση της Ελλάδος. Αυτό, επίσης, προέκυπτε από έγκριτους οικονομολόγους της Ευρώπης και των ΗΠΑ, οι οποίοι διατύπωναν και εξακολουθούν να διατυπώνουν πως η κρίση αφορά σε όλη την Ευρωζώνη και η πιθανή πτώχευση της Ελλάδος θα λειτουργούσε ως ντόμινο και για άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και πιθανότατα η Ιταλία και η Γαλλία. Την διάλυση, δηλαδή, της Ευρωζώνης.
Όμως, η μειοδοτική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν αφουγκραζόταν τις

Σε σωστή βάση οριοθετείται η ΑΟΖ


 

του Μ. Ιγνατίου
Κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση για ένα μείζον εθνικό θέμα, όπως είναι η δημιουργία Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ήταν η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Δήμα, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης ενότητας. Πολλοί άνθρωποι, κυρίως στο εξωτερικό, σημείωσαν τη δήλωση του νέου υπουργού, καθώς πιστεύουν πως ο τρόπος με τον οποίο έθεσε το θέμα υποκρύπτει απόφαση -τουλάχιστον της ΝΔ- να μην απεμπολήσει τα νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Η άρνηση της προηγούμενης κυβέρνησης να ασχοληθεί με το ζήτημα προκάλεσε απορίες αλλά και

Τιμήθηκε χθες Κυριακὴ 20/11/2011 στὴν Θεσσαλονίκη ἡ ἐπέτειος ἀπελευθέρωσης τῆς Κορυτσᾶς.


Οἱ ἐκδηλώσεις ποὺ διοργάνωσε γιὰ μία ἀκόμη χρονιὰ ἡ Ἠπειρωτικὴ Ἑστία Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν μὲ δοξολογία στὸν Ι.Ν. Νέας Παναγίας. Ἀκολούθησε κατάθεση στεφάνων στὸ μνημεῖο τῆς "Ἠπειρώτισσας γυναίκας" καὶ ὁμιλία στὴν αἴθουσα τῆς Ἠπειρωτικῆς Ἑστίας. Στὶς ἐκδηλώσεις παρέστησαν ἐκπρόσωπος τοῦ Παναγιωτάτου κ. Ἀνθίμου, οἱ Βουλευτὲς Στ.Καλαφάτης (ΝΔ), Ἰωαννίδης (ΝΔ) καὶ Ἄγγ.Κολοκοτρώνης (ΛΑΟΣ) ὁ ὁποῖος καὶ κατέθεσε στεφάνι ἐκ μέρους τοῦ κόμματος,  Συνταγματάρχης ἐκπρόσωπος τοῦ Γ' Σ.Σ., ἐκπρόσωποι τοῦ ΠΑΣΥΒΑ καὶ τῆς ΣΦΕΒΑ καὶ πλῆθος ἠπειρωτῶν-τισσῶν. Προκλητικὴ ἡ ἀπουσία ἐκπροσώπου τοῦ Δήμου Θεσσαλονίκης (κάτι ποὺ ἐπισημάνθηκε καὶ ἀπὸ τοὺς διοργανωτές).  Μήπως κάποιοι  ἔχουν "ἀλλεργία" μὲ τὶς ἐθνικὲς ἐπετείους;  Θυμίζουμε ὅτι  στὸ παρελθὸν ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ἀπὸ τὶς ἐκδηλώσεις τόσο ἐκπρόσωπος τοῦ Στρατοῦ ὅσο καὶ τῆς Κυβέρνησης. 
Νὰ ἐπισημάνουμε ἐπίσης ὅτι πρὶν 2 ἡμέρες (τὴν Παρασκευὴ 18/11/2011) διοργανώθηκε γλέντι μὲ παραδοσιακὴ ἠπειρώτικη μουσικὴ σὲ κέντρο στὸ Ὡραιόκαστρο Θεσσαλονίκης ἀπὸ τὴν ὀργάνωση Ὁμόνοια Κορυτσᾶς. Σὲ ἀντίθεση μὲ τὶς λίγες δεκάδες τῶν Κορυτσαίων ποὺ παρέστησαν σήμερα, στὴν ἐπέτειο τῆς Ἀπελευθέρωσης τῆς Κορυτσᾶς, ὅπως μάθαμε στὸ γλέντι -ἐν μέσω τῆς νηστείας τῶν Χριστουγέννων- ἦταν πάνω ἀπὸ 500 ἄτομα. Τί κρίμα...

Λουκάς Παπαδήμος: Παρένθεση στην πολιτική φαυλότητα ή πολιτική εξέλιξη;


Μια αξιολόγηση των τελευταίων πολιτικών γεγονότων από τον Χρήστο Γιανναρά.

H εμφάνιση του κ. Λουκά Παπαδήμου, το παρουσιαστικό του, γέννησε θετικές ψυχολογικές αντιδράσεις. «Το πρόσωπο είναι σπαθί» έλεγε ο λαός μας, όταν ακόμα μιλούσε τα ελληνικά των μανάδων μας (και όχι της τηλεόρασης ή του πασοκικού σχολείου). Eίδαμε μπροστά μας έναν άνθρωπο ήρεμο, ευπρεπή, απροσποίητο, δίχως το άγχος να κερδίσει τις εντυπώσεις. Ολοκάθαρο βλέμμα, «αέρας» απλότητας, σοβαρότητας, σύνεσης. Kαι ο λόγος του λιτός, καίριος, σαφής. H παρουσία του Λουκά Παπαδήμου στην προεδρία της κυβέρνησης γέννησε εμπιστοσύνη, επομένως και ελπίδα.
Αλλά η κρατική εγρήγορση των πολιτών δεν έχει περιθώρια να χαλαρώσει: Στον κ. Παπαδήμο δεν ανατέθηκε η, προσωρινή έστω, διακυβέρνηση της χώρας με επιτελείο της δικής του επιλογής και ευθύνης (όπως έγινε στην Ιταλία με τον κ. Μάριο Μόντι). Δεν του ζητήθηκε να επιλέξει το επιτελείο του ο ίδιος, έστω και από το πολιτικό προσωπικό των τριών κομμάτων που συναίνεσαν στο πρόσωπό του. O κ. Παπαδήμος πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα με μια δεδομένη, καθορισμένη από τα κόμματα υδροκεφαλική κυβέρνηση, συγκροτημένη από πρόσωπα που στη συνείδηση των πολιτών ταυτίζονται με την αποτυχία του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, την ευτέλεια, την ανικανότητα, την κραυγαλέα φαυλότητα.
Oι κομματικές ηγεσίες το έδειξαν φανερά, δεν ήθελαν την πρωθυπουργία Παπαδήμου: O ολίγιστος των

Μια εκπομπή για πραγματικούς ήρωες Μιλάνε ο Φίλιππος Ηλιάκης (αδελφός του Κώστα) και η Μαρίνα Παπασταύρου Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων


 

by udemands
Μια εκπομπή για πραγματικούς ήρωες με φόντο την απερίγραπτη πολιτική ηγεσία και τα διαρκή παιγνίδια της σε βάρος των Ελλήνων.
Οι ήρωες που χάθηκαν, όπως ο Κώστας Ηλιάκης, υπερασπιζόμενοι ιδανικά και οι καρεκλοκένταυροι του Πενταγώνου με τους εμπόρους όπλων να ζέχνουν στους διαδρόμους του.
Mιλάνε ο Φίλιππος Ηλιάκης, αδελφός του Κώστα Ηλιάκη και η Μαρίνα Παπασταύρου Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων. Ακούστε εδώ όλη την εκπομπή>

Επιστολή των Μακεδόνων προς τους Οικολόγους Πράσινους.

15 Νοεμβρίου 2011

Προς την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
Πλάτωνος 1 & Εγνατία, 54631
Θεσσαλονίκη                                                                                                   
Αξιότιμα Μέλη,
Ως υπεύθυνοι των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου, που εκπροσωπούν 3.500.000 Μακεδόνες, η πλειοψηφία των οποίων έχουν δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα, επικοινωνούμε συχνά με πολιτικούς φορείς γιά θέματα που αφορούν τη Μακεδονία. Με αυτή την επικοινωνία μας σας ζητούμε μιά διευκρίνηση σχετική με τη θέση σας σε ζητήματα μειονοτήτων. Στις «Προγραμματικές Προτάσεις για Πολιτικές Αλλαγές» που δημοσιεύετε στον επίσημο ιστότοπο του κόμματός σας, γράφετε* τα εξής:
«Μειονότητες: ο πλούτος της κοινωνίας
Πιστεύουμε σε μια ανοικτή και πολυπολιτισμική κοινωνία και στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Στο πλαίσιο αυτό δεν έχει

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.....