Σελίδες

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Μια τεράστια οικονομική κομπίνα το δημοψήφισμα; - Έρευνα από ΕΕ


Image
Βαριές κατηγορίες για αξιόποινα χρηματιστηριακά και νομισματικά παιχνίδια με επίκεντρο την εξαγγελία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου για δημοψήφισμα υπανίσσονται αξιωματούχοι Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβεβαώνοντας τον σχετικό προβληματισμό που έχει διατυπώσει το defencenet.gr.
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές από τις Βρυξέλλες "Διαπιστώσαμε ότι έχουν γίνει πράξεις που συνιστούν βαριά αδικήματα. Υπήρχε εσωτερική πληροφόρηση για τις προθέσεις ανωτάτων αξιωματούχων της Ελλάδας και έχει πληγεί η ελληνική οικονομία από αυτές τις κινήσεις".

Η εικόνα που υπάρχει αναφέρεται σε συγκεκριμένες κινήσεις στην αγορά παραγώγων και νομισμάτων τις παραμονές της εξαγγελίας Παπανδρέου. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει έρευνα, αφού όπως δηλώνεται αρμοδίως"Κάποιοι ήξεραν. Ήξεραν και ποντάρισαν εκ του ασφαλούς και αυτό δεν πρόκειται να περάσει έτσι".
Ο βουλευτής της Ν.Δ. Π.Καμμένος που έχει θέσει θέμα κερδοσκοπικών παιγνίων από την οικογένεια του μέχρι σήμερα πρωθυπουργού, όταν του θέσαμε το θέμα δήλωσε πως "Eδώ και δύο χρόνια έχω καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία στην Βουλή και έχω ζητήσει την διερεύνησή τους. Δυστυχώς οι σχετικές επερωτήσεις δεν κατέστη δυνατόν να συζητηθούν ακόμα. Είναι καιρός πλέον να υπάρξει σοβαρή έρευνα, παράλληλα με την έρευνα της Ε.Ε.".
Σημειώνουμε ότι τις ίδιες πληροφορίες δημοσιεύει και το capital.gr.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καραβανάδες και Ξυπόλητοι. Για άλλη μία φορά το γραικυλιστάν νίκησε τον Ελληνισμό.

Πως νομίζουμε ότι μείναμε 500 χρόνια υπό Τουρκικό ζυγό; Ήταν πιο ικανοί οι Οθωμανοί; Σαφώς και όχι, απόδειξις αυτού είναι ότι δεν άφησαν στην ιστορία ούτε μισό επίτευγμα. Δεν υπάρχει ούτε μισός λόγος για να θαυμάσει κάποιος τους Τούρκους, εκτός από έναν. Κράτησαν σκλαβωμένο τον ενδοξότερο λαό της παγκοσμίου ιστορίας για μισή χιλιετία. Αυτό από μόνον του αποτελεί μοναδικό επίτευγμα.

Η μέθοδος ήταν πάντοτε η ίδια με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της Τουρκοκρατουμένης Κρήτης, όπου οι Χριστιανικοί πληθυσμοί ήταν χωρισμένοι σε Καραβανάδες και Ξυπολήτους ενώ οι Τούρκοι ήταν πάντα ενωμένοι.

Τι μας θυμίζει; Το σήμερα ίσως;

Αυτό είναι το γραικυλιστάν. Είναι η διαίρεσις των Ελλήνων σε στρατόπεδα όπου το ένα...

Σάββα Παύλου : Οι Ελληνικές Σημαίες του ΑΠΟΕΛ και ο ρόλος του πολιτικού και κομματικού κατεστημένου....


Α. ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ

Νοεμβρίου 4, 2011 από savvaspavlou
Τώρα που το ΑΠΟΕΛ προχωρεί άξιο και ωραίο στους ευρωπαϊκούς αγώνες, τώρα που όλα τα ξένα ειδησεογραφικά μέσα προσπαθούν να το γνωρίσουν και να το παρουσιάσουν στους ακροατές/θεατές τους, ανάμεσα σε άλλα και για το άνθισμα της ελληνικής σημαίας στους χώρους των Αποελιστών, είναι καλό να ανασύρουμε ένα παλιό σημείωμα του ιστολογίου, (γράφτηκε πριν από δύο χρόνια) όταν μεθοδευμένα, από δικούς μας και ξένους, προσπαθούσαν να επιβάλουν κυρώσεις στο ΑΠΟΕΛ για τις ελληνικές σημαίες, να επιβάλουν κυρώσεις γιατί ήταν (και είναι) περήφανο και ωραίο.
Β. ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ
Στην εξαιρετική ταινία του Μπράιαν ντε Πάλμα, Οι αδιάφθοροι (αγγλικός τίτλος The untouchables, 1987) υπάρχει μια απείρου κάλλους σκηνή: Ο Αλ Καπόνε, ο αρχηγός των μαφιόζων (τον ρόλο παίζει ο μοναδικός Ρόμπερτ ντε Νίρο) βρίσκεται στην όπερα. Την ώρα που διαδραματίζεται στο έργο μια συγκινητική εξέλιξη της υπόθεσης φτάνει κάποιος δικός του και του ψιθυρίζει στ’ αφτί ένα πολύ ευχάριστο μήνυμα για τις δραστηριότητες της μαφίας. Και τότε βλέπουμε κάτι το ανεπανάληπτο. Το μισό πρόσωπο του Ρόμπερτ ντε Νίρο είναι λυπημένο από την τραγική υπόθεση της όπερας που παρακολουθεί και το άλλο μισό πρόσωπο είναι χαρούμενο από τα ευχάριστα νέα που μαθαίνει. Ρόμπερτ ντε Νίρο είναι αυτός και όλα μπορεί να τα υποδυθεί και να τα καταφέρει.
Το θέμα είναι ότι στην πολιτική ζωή της Κύπρου γεμίσαμε από παρόμοιας υποκριτικής τέχνης πολιτικούς, που υποδύονται ότι λυπούνται ενώ το άλλο μισό πρόσωπό τους είναι χαρούμενο από τις εξελίξεις. Μόνο που εδώ δεν παίζεται μια κινηματογραφική ταινία αλλά το μέλλον της Κύπρου. Αναφέρομαι σε αποφάσεις ευρωπαϊκών σωμάτων για το θέμα των περιουσιών και το θέμα της δήθεν απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων. Όλες αυτές τις αποφάσεις τις ενθαρρύνουν και αρκετοί παράγοντες του πολιτικού και κομματικού μας κατεστημένου, ή δηλώνουν στους Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι δεν θα αντιδράσουν αν ληφθούν τέτοιες αποφάσεις. Ακόμη τους ειδοποιούν ότι αν θα αναγκαστούν να κάνουν κάποιες δηλώσεις αντίθεσης, για να εκτονώσουν τις

Αποκαλύψεις για την επιχείρηση σύλληψης του Osama Bin Laden

Tην ύπαρξη ενός άκρως απόρρητου ελικοπτέρου, γνωστού σαν Ghost Hawk, αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο Chuck Pfarrer, πρώην στέλεχος της SEAL Team Six. Ο Pfarrer ισχυρίζεται ότι τη τελευταία στιγμή επελέγη η χρήση του παλαιοτέρου Stealth Hawk στην Επιχείρηση Neptune’ s Spear για τη σύλληψη του Osama Bin Laden υπό το φόβο διαρροής της τεχνολογίας σε περίπτωση που σημειωνόταν εμπλοκή. Το ελικόπτερο Ghost Hawk χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τη SEAL Team 6 και τη Delta Force στις πλέον σημαντικές αποστολές και θεωρείται αόρατο σε ραντάρ, με μηδενικές ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές και θερμικό ίχνος αντίστοιχου μιας μοτοσυκλέτας Harley. Σύμφωνα με το Christian Science Monitor, o συγγραφέας ισχυρίζεται ότι η ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων δεν είχε ως αποστολή τη φυσική εξόντωση του ηγέτη της Al Qaeda αλλά τη σύλληψή του, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι ο Osama Bin Laden προσπάθησε να αρπάξει το όπλο που είχε στο κρεβάτι του όταν είδε τους άνδρες της SEAL Team 6. Στo βιβλίο “SEAL Target Geronimo, The Inside Story of the Mission to Kill Osama bin Laden” που κυκλοφόρησε χθες αναφέρεται επίσης ότι στελέχη της πακιστανικής υπηρεσίας πληροφοριών ISI επισκεπτόταν σε τακτική βάση τον Bin Laden στη κατοικία του.  Strategy Reports

«Η Ελλάδα μπορεί και να διασώζεται. Η Ιταλία όμως όχι...»


Ποιο είναι το ιλιγγιώδες ποσό που χωρίζει την Ιταλία από τη διάσωση, δικαιολογώντας εν πολλοίς τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε
Picture 0 for «Η Ελλάδα μπορεί και να διασώζεται. Η Ιταλία όμως όχι...»
Πόσο θα είναι το τελικό κόστος της σωτηρίας για την ιταλική οικονομία που παραπαίει; Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, κοντά στο 1,5 τρις ευρώ! Το ποσό προκαλεί ίλιγγο στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο και δικαιολογεί εν πολλοίς τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Β. Σόιμπλε χθες το πρωί ότι «η Ελλάδα μπορεί και να διασώζεται. Η Ιταλία όμως όχι». Αρκεί να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο κόστος διάσωσης της ελληνικής οικονομίας υπολογίζεται ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει τα 350 δισ. ευρώ, στη χειρότερη των περιπτώσεων.
Η διαφορά μεταξή των δύο χωρών είναι τεράστια και πολύ δύσκολα μπορεί να ξεπερασθεί. Γι αυτό και μόλις τώρα διαπιστώνουν στο Βερολίνο το ενδεχόμενο σφάλμα που έκαναν στη «δική μας» περίπτωση. Την άφησαν να …σέρνεται, ενώ θα μπορούσαν να την είχαν κλείσει νωρίς, για να μην  εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Τώρα, όλα δείχνουν ότι είναι πολύ αργά. Το κόστος δανεισμού για την ιταλική οικονομία βρίσκεται μια ανάσα από το 7%, το οποίο, ως γνωστόν, είναι και το όριο για να μπει μια χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης από την τρόικα.   VORIA.gr

Ο νέος εξευτελισμός της Ελλάδας και μαθήματα για την Κύπρο


Αντιστάσεις, Με τον Σάββα Ιακωβίδη

ΘΕΛΕΤΕ να κατανοήσετε το σημερινό σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα; Επιστρέψτε στους οθωμανικούς χρόνους, στην περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης και στη μετεπαναστατική εποχή. Τα πολιτικά τζάκια, για τα οποία κάνει λόγο και ο ξένος Τύπος, δεν είναι σημερινά. Υπήρχαν κατά την τουρκοκρατία, έκαναν κουμάντο κατά την Επανάσταση και συνέχισαν την εθνικά φθοροποιό δράση τους στους μετέπειτα χρόνους.
Οι Καραμανλήδες και οι Παπανδρέηδες είναι η συνέχεια ενός διεφθαρμένου πολιτικο-κομματικού κατεστημένου, που κυβερνά την Ελλάδα εναλλάξ από το 1960, με ενδιάμεσα διάφορα άλλα ονόματα πολιτικών, προερχόμενων από τα κόμματά τους. Αυτά τα «τζάκια», συνεργούσης και της νοοτροπίας του Έλληνα να κατακλέβει το κράτος, επειδή το μισεί διότι τον δυναστεύει, να ρημάζει τον εθνικό πλούτο και να σπαταλά τους κρατικούς πόρους, οι διαχρονικές ασωτίες, οι απερίσκεπτες πολιτικές, οι ατάσθαλες διαχειρίσεις και η πέραν οικονομικών ορίων διαβίωση, οδήγησαν στο σημερινό κατάντημα της Ελλάδας. Η οικονομική κρίση απλώς συνέβαλε στην ανάδειξη του χάους.
Προχθές τι έγινε στις Βρυξέλλες; Οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη -μεταξύ αυτών και η Κύπρος- απαίτησαν όπως οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της Ν. Δημοκρατίας, Παπανδρέου και Σαμαράς, δεσμευτούν γραπτώς ότι η συμφωνία, που επιτεύχθηκε στις 26-27 Οκτωβρίου για το δεύτερο...

Μέση Ανατολή: Κάποιες χώρες θα ενοχληθούν με την επίθεση στο Ιράν


 


Όπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν. Τα περί πυρηνικών προγραμμάτων σε κάθε περίπτωση έχουν βάση, ωστόσο δεν είναι και οι μοναδικές αιτίες που βασίστηκε το σενάριο επίθεσης εναντίον του Ιράν, που έχει αποφασιστεί-εκπονηθεί εδώ και χρόνια. Η επίθεση στο Ιράν θα γίνει από κοινού ΗΠΑ-Ισραήλ ή έστω από το Ισραήλ με την 100% υποστήριξη της Ουάσινγκτον.
Το Ιράν ωστόσο δεν είναι μόνο του. Επιχειρησιακά δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε την άμεση εμπλοκή της Χεζμπολάχ ενώ στο παρασκήνιο πρώτη η Ρωσία και δεύτερη η Κίνα έχουν ζωτικά

Δύση ή Ανατολή; Που πρέπει να ανήκουμε;


 

Θα θέσω τρία δεδομένα.
1. Η Ελλάδα "ανήκει στην Δύση" ως μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και μάλιστα της Ευρωζώνης...
2. Η Αννα (Μπίλντεμπεργκ) Διαμαντοπούλου η πρώτη υπουργός (ΜΗ ΕΘΝΙΚΗΣ) Παιδείας είπε (σε ελεύθερη μετάφραση): "αν δεν υπακούσουμε στις εντολές των δανειστών κινδυνεύουμε να ανήκουμε στην Ανατολή".
3. Η Διαμαντοπούλου είναι κορυφαίο στέλεχος της πιο προδοτικής κυβέρνησης της νεότερης ιστορίας.
(παρενθετικά για τους νεότερους αναγνώστες, να πω ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν προδοτικές και διεφθαρμένες, έκαναν κακοδιαχείριση και ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό η κάθε μία ξεχωριστά για το σημερινό κατάντημα, αλλά η συγκεκριμένη είναι η μοναδική που έβαλε τον αθώο ελληνικό λαό να πληρώσει όσα έκαναν οι προηγούμενες και μάλιστα παραχωρώντας εθνική κυριαρχία ενώ ταυτόχρονα με προμελετημένο σχέδιο -που απέφερε μεγάλα κέρδη στους υπογράφοντες- μας έριξε στα χέρια των πλέον αδίστακτων δανειστών-τοκογλύφων).

Εχουμε λοιπόν αυτά τα 3 δεδομένα....

Συρία: Απαρχή Διοικητικής Αυτονομίας για τους Κούρδους


 του Pierre Prier      λε Φιγκαρό

 Απομονωμένος μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας του, ο δικτάτορας ενθαρρύνει το πιο ριζοσπαστικό κουρδικό κόμμα, με κίνδυνο να προκαλέσει την Τουρκία. 

Τι παίζει ο Άσαντ με τον κουρδικό πληθυσμό του; Όλοι οι παρατηρητές το επισήμαναν: στις περιοχές όπου διαμένει η πλειοψηφία των περίπου 1,9 εκατομμυρίων Κούρδων της Συρίας, κυρίως στα βόρεια της χώρας, η καταστολή δεν έχει καμία σχέση με τις σφαγές που γίνονται αλλού. Σε αυτές τις περιοχές, οι αρχές χρησιμοποιούν περισσότερο δακρυγόνα παρά τεθωρακισμένα και ελεύθερους σκοπευτές, ακόμη και αν μετριούνται νεκροί.

Αυτή η σχετική ηρεμία αντικατοπτρίζεται και στην πολιτική, με μια λεπτότητα που

αφότου έσβησε η ευφορία της δεκαετίας του ’90 και μια νέα ταπεινοφροσύνη χαρακτηρίζει τους Ευρωπαίους, ο κλήρος πέφτει και πάλι στην Ελλάδα ως χώρας η οποία θα προκαλέσει τους μανδαρίνους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα θέσει το ερώτημα: «Ποιό θα είναι το μέλλον της ηπείρου;».



New York Times: Η Ελλάδα ακόμη μία φορά πολεμάει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το μέλλον


Χθες, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την Ελλάδα καθώς το κοινοβούλιό της ψήφισε ένα διχαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας το οποίο θα μπορούσε να έχει κρίσιμες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ίσως προκαλεί έκπληξη που αυτή η μικρή άκρη της χερσονήσου των Βαλκανίων συγκεντρώνει τόση προσοχή. Σκεφτόμαστε συνήθως την Ελλάδα ως την πατρίδα του Πλάτωνα και του Περικλή, με την πραγματική της σημασία να βρίσκεται βαθιά στην αρχαιότητα.
Του Μαρκ Μαζάουερ*
Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που για να κατανοήσεις το μέλλον της Ευρώπης χρειάζεται να στραφείς μακριά από τις μεγάλες δυνάμεις στο κέντρο της ηπείρου και να κοιτάξεις προσεκτικά όσα συμβαίνουν στην Αθήνα. Τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της Ευρώπης.

Άλλο εθνική συνεννόηση και συναίνεση, άλλο συνενοχή!




του Σάββα Καλεντερίδη

Εδώ που μας φθάσαμε ή για την ακρίβεια εδώ που τους αφήσαμε να μας φθάσουνε, από τούδε και στο εξής όλες οι σημαντικές αποφάσεις θα λαμβάνονται υπό τέτοιες ή παρόμοιες συνθήκες. Θα θέτουν συνεχώς σοβαρά υπαρκτά ή ανύπαρκτα διλήμματα, για να πετύχουν το αποτέλεσμα που θέλουν.

Το θέμα είναι ότι ο Σαμαράς, υπό την πίεση -στην κυριολεξία- θεών και δαιμόνων, αναγκάστηκε να πει ναι σε μια κυβέρνηση, στην οποία θα συμμετέχουν εκείνοι που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ-Τρόικα, με τον τρόπο -παραμένει αδιευκρίνιστος μέχρι τώρα- που το έκαναν.

Από τη στιγμή όμως που έγινε αυτό, είναι προφανές ότι

Μετωπική στη Ν.Δ. - Στελέχη προς Σαμαρά: "Δίνεις εθνική κυριαρχία"!


Image

Σε μετωπική εσωκομματική σύγκρουση στη Νέα Δημοκρατία εξελίσσεται η υπόθεση συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, αποδοχής της δανειακής σύμβασης και συνακόλουθα της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, αλλά και της τυχόν αποδοχής της "γερμανικής" λύσης του Λουκά Παπαδήμου, αλλά και της εμπλοκής πολιτικών στελεχών στη νέα κυβέρνηση.
Η ένταση κάποιες στιγμές εξελίχθηκε σε σύγκρουση της "λαϊκής δεξιάς" με τους "φιλελεύθερους" και οξύνθηκε ακόμα περισσότερο όταν έγινε γνωστό ότι οι Βρυξέλλες ζητούν την υπογραφή και του Αντώνη Σαμαρά, κάτω από ένα κείμενο δεσμεύσεων για την νέα κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε τα πρώτα μηνύματα αντιδράσεων χθες, όταν

Η οικονομική κρίση,"ανασταίνει" τον Ευρωπαϊκό εθνικισμό.Ανάλυση Sratfor



Η οικονομική κρίση δυναμώνει τον Εθνικισμό στην Ευρώπη,σύμφωνα με ανάλυση του Stratfor.Πολλά κόμματα με σαφείς αντιευρωπαϊκές θέσεις εμφανίζονται να κερδίζουν όλο και μεγαλύτερα ποσοστά σε εκλογικές αναμετρήσεις. Και φαίνεται ότι μόνο οι εκλογικοί νόμοι έχουν κατορθώσει να κρατήσουν αρκετά απ΄ αυτά τα κόμματα εκτός των κοινοβουλίων των χωρών τους. Το σίγουρο είναι ότι όσο η Ευρώπη βρίσκεται σε φάση οικονομικής κατάρρευσης,ο εθνικισμός θα βρίσκει δρόμο ανοιχτό για να επιστρέψει.



Πολλά εθνικιστικά κόμματα στην Ευρώπη πιστεύουν ,ότι η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση επιβεβαίωσε ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής την οποία υποστηρίζουν: οι μεταναστευτικές πολιτικές πρέπει να μεταρρυθμιστούν, η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης θα πρέπει να αλλάξει και οι εθνικές ταυτότητές θα πρέπει να προστατεύονται.


Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει φέρει το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα υπό ασφυκτικό έλεγχο. Μέχρι τώρα,όλες οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί σε οικονομικά και