Σελίδες

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Καλωσορίσατε στον μοντέρνο φασισμό

Καλωσορίσατε στον μοντέρνο φασισμό

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 27/11/2010

Το φάντασμα της τρομοκρατίας πλανάται και πάλι πάνω απο την Γερμανία. Πραγματικότητα, σκηνοθεσία ή τί κρύβεται πίσω απο όλη αυτή την αναστάτωση;

 του Εμμανουήλ Σαρίδη
Πάνω απο την Γερμανία πλανάται καί πάλι το φάντασμα της τρομοκρατίας. Πρίν λίγες μέρες «βρέθηκε» σε κεντρικό δρόμο του Βερολίνου μια βαλίτσα, την οποία είδαμε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών να μεταφέρεται με ένα ειδικό μηχάνημα και συνοδεία πολλών αστυνομικών, σκύλων και ειδικών σ’ έναν κατάλληλο τόπο, όπου και ανατινάχθηκε. Η βαλίτσα, όπως απεδείχθει, ήταν άδεια. Προχθές, πάλι σε κεντρικό δρόμο του Βερολίνου, «βρέθηκε» ένας «εκρηκτικός μηχανισμός», μια τσάντα, η οποία πάλι απομακρύνθηκε με πολύ αστυνομία, τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογραφους. Κι’ αυτή άδεια. Αδεια ήταν και μια άλλη βαλίτσα, που βρέθηκε στον κεντρικό σταθμό του Düsseldorf και αναστάτωσε την πόλη.  
Το Reichstag, το Κοινοβούλιο στο Βερολίνο, έχει εδω και μερες αποκλειστεί για το κοινό ερμητικά απο αστυνομικούς, γιατί, όπως λένε διάφοροι αξιωματούχοι, είναι στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων. Πρωί, μεσημέρι βράδυ οι εφημερίδες και οι τηλεοράσεις μας βομβαρδίζουν με ειδήσεις για επικείμενη επίθεση ισλαμιστών τρομοκρατών και για την σύλληψη κάποιων «υπόπτων» που όμως αφήνονται πάλι ελεύθεροι. Ο κόσμος έχει αρχίσει να ανησυχει. Μπορώ τις ήμέρες των Χριστουγένων να ταξιδέψω με το τραίνο, ρωτάει στην τηλεόραση μια ηλικιωμένη γυναίκα. Και μια άλλη θέλει να μάθει, αν μπορεί άφοβα να επισκευθεί τα χριστουγεννιάτικα παζάρια που γίνονται παραδοσιακά κάθε χρόνο στο Βερολίνο (βλέπε και το σατιρικό “Toll!”, απο την εκπομή “Frontal21″ της κρατικής τηλεόρασης ZDF http://frontal21.zdf.de/ZDFde/inhalt/20/0,1872,7514804,00.html).  
Λάδι στη φωτιά χύνει και ο Υπουργός Εσωτερικών, Thomas de Maiziere: Αν δεν προσέξουμε, λέει, θα έχουμε σε λίγο στην Γερμανία την Scharia. Καλλιεργώντας φόβους και σπέρνοντας την διχόνοια ανάμεσα στούς Γερμανούς και τα εκατομμύρια Μουσουλμάνων, που ζουν απο χρόνια στη χώρα αυτή και έχουν ήδη ενσωματωθεί στην κοινωνία. Άλλωστε όλοι οι μουσουλμανικοί σύλλογοι είναι διαβρωμένοι απο εγκαθέτους των μυστικών υπηρεσιών. Ο εκφοβισμούς του κόσμου έχει λοιπόν αλλους σκοπούς: Πρώτα είναι ο καλύτερος έλεγχο του πολίτη, γιατί τρομοκρατημένος είναι πάντα πρόθυμος να κάνει παραχωρήσεις που περιορίζουν όλο και περισσότερο την ελευθερία του. Δεύτερο, το Ισλαμ και κάποιες δήθεν τρομοκρατικές οργανώσεις (“Αλ Κάιντα”, φερ’ ειπείν), που δεν είναι ο εχθρός της Γερμανίας ή του κόσμου, αλλα ο μπαμπούλας που χρησιμοποιείται απο το Κέντρο (στο οποίο εγω περιλαμβάνω το σύμπλεγμα Ισραήλ/ΗΠΑ, την Γερμανία και κάνα-δυο πιο παρακατιανές χώρες) που δικαιολογει τις επιθέσεις εναντίον κρατών, τα οποία θέλει να θέσει υπο τον απόλυτο έλεγχο του (Αφγανιστάν, Ιράκ και προσεχώς Υεμένη και Ιραν). Και τρίτο για την ολοκληρωτική δυσφήμιση των μουσουλμάνων της Παλαιστίνης, τους οποίους το Ισραήλ, με την βοήθεια των μεγάλων σιωνιστικών οργανώσεων που διατηρεί, έχει ήδη εξουδετερώσει και σχεδόν διαλύσει.  
Ας ασχοληθούμε λοιπόν λίγο αναλυτικότερα με την ερώτηση, ποιός είναι ο πραγματικός σκηνοθέτης αυτουνού του θεάτρου που παίζεται σήμερα στην Γερμανία (και σε μερικές ακόμη χώρες της Δύσεως). Ποιοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες που μας απειλούν;  
Οι απαντήσεις βρίσκονται όχι σ’ αυτά που γράφουν και κακαρίζουν τα Μαζικά Μέσα, αλλά σ’ αυτά που δεν αναφέρονται, σ’ αυτά που βρίσκονται ανάμεσα στις προτάσεις και τις λέξεις των δημοσιογράφων. Και των πολιτικών. Αν ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας αναφέρει συνεχώς την τρομοκρατική οργάνωση “Αλ Κάιντα” σαν τον επικείμενο δράστη, τότε αντιλαμβανόμαστε αμέσως, ότι η απειλή αυτή είναι ψεύτικη, γιατί μια τέτοια οργάνωση δεν υπάρχει. Στην πραγματικότητα το ονομά αυτό χρησιμοποιείται για μια ομάδα χρήσιμων ηλιθίων, οι οποίοι πρ’ιν στρατολογούνταν, εκπαιδεύονταν, εξοπλίζονταν και χρηματοδοτούνταν απο τη την CIA για την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων, σήμερα σαν άλιμπι για τον απόλυτο εξανδραποδισμό του κόσμου. Η Χίλαρι Κλίντον επιβεβαίωσε πριν από λίγες μέρες, ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και οι μουτζαχεντίν του δημιουργήθηκαν και μισθοδωτούνταν απο την CIA
Σε ότι δε αφορά τον σκηνοθέτη του θεάτρου που παίζεται και πάλι στην Ενωμένη Ευρώπη και γενικά στη Δύση, αυτός δεν είναι βέβαια το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και τα ανδρείκελα που τον επανδρώνουν, αλλα το Παραβούλιο των ισχυροτάτων ομάδων πιέσεως που ελέγχει ο διεθνής Σιωνισμός και οι τοκογλύφοι του απο την Wall Street και την City of London, παράρτημα των οποίων είναι και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και οι άλλες δήθεν κεντρικές ή εθνικές τράπεζες των ευρωπαικών χωρών.  
Ας μείνουμε στην Γερμανία. Η κατατρομοκράτηση του πληθυσμού της λοιπόν με σκιάχτρα τρομοκρατών, που γίνεται πάλι, έχει σαν βασικό σκοπό να κάνει το ήδη επικρατούν ολοκληρωτικό καθεστώς ακόμη πιο ολοκληρωτικό. Ειδικότερα, να αποσπάσει την προσοχή του πληθυσμού απο τα τρέχοντα προβλήματα, που είναι η κρίση στην Ευρωπαική Ένωση και το Ευρώ, οι πτωχεύσεις και η υπερχρέωση κρατών (όπου και στις δύο περιπτώσεις της έχει ανατεθεί ένας ειδικός ρόλος), η ανεργία (όχι αυτή που εμφανίζεται χτενισμένη και καλλωπισμένη στις γερμανικές στατιστικές, αλλα η πραγματική, αυτή με τα εκατομμύρια των απασχολουμένων σε εργασίες του 1. Ευρώ την ώρα ή των εργατών που “νοικιάζονται” απο μια φίρμα στην άλλη με εξευτελιστικούς όρους), οι μαζικές διαδηλώσεις στις γειτονικές χώρες, η παράταση λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων, η παράταση παραμονής του γερμανικού στρατού στο Αφγανιστάν, η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης απο τα 65 στα 67 χρόνια ή τέλος η κάθετη πτώση της δημοτικότητας των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.  
Μπορεί λοιπόν ο υπουργός Εσωτερικών, Thomas de Maizière, να έχει διατάξει αυστηρότερους ελέγχους στα αεροδρόμια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα σύνορα, να έχει κινητοποιήσει την Αστυνομία, που, εδώ και μια εβδομάδα, βλέπουμε να περιπολεί, βαρέως εξοπλισμένη, στους κεντρικούς δρόμους και να μας έχει κάνει όλους ύποπτους. Επειδή όμως δεν μας είπε ούτε πότε, ούτε που, ούτε και γιατί θα γίνουν τέτοιες επιθέσεις, εμείς συμπεραίνουμε, ότι πρόκειται για ένα Colpo Grosso, με το οποίο ο σκηνοθέτης θέλει να πετύχει τούς στόχους του, χωρίς να έχει συμβεί τίποτε. Και, ω του θαύματος! Οι στόχοι αρχίζουν να γίνονται ορατοί. Δεν πέρασαν πολλές μέρες και οι πολιτικάντηδες άρχισαν να ζητούν και νέα μέτρα για την ασφάλεια φύλαξης δεδομένων και για μια αποτελεσματικότερη παρακολούθηση των πολιτών. Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο, λένε, να επιτρέψει τον μεγαλύτερο έλεγχο, δηλαδή την μεγαλύτερη κατασκόπευση, των πολιτών. 
Βλέπουμε λοιπόν΄για ποιό λόγο γίνεται ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση του κόσμου. Με έναν που φοβάται και θα ζητήσει την προστασία του κράτους, μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, να τον κάνεις, φερ’ ειπείν, να παραδώσει οικειοθελώς ακόμη και τις τελευταίες ελευθερίες που του έχουν απομείνει. Ή να συναινέσει, nolens volens, στην παράταση παραμονής της Bundeswehr στο Αφγανιστάν, όπως ζήτησε, και πέτυχε, ο Υπουργός Αμύνης της Γερμανίας, Theodor zu Guttenberg. Παρά το ότι αυτό αποτελεί μια παραβίαση του γερμανικού συντάγματος, το οποίο προβλέπει μόνο την εθνική άμυνα. Οι γερμανοί πολιτικοί έχουν όμως μεταθέσει τα σύνορα της Γερμανίας στο Hindukusch και σε άλλες μακρινές περιοχές της γης, υποβιβάζοντας τον γερμανικό στρατό σε έναν στρατό μισθοφόρων, που μάχονται για τα κέρδη των πολυεθνικών Ομίλων. Το ίδιο που κάνει και ο στρατός των ΗΠΑ, που πολεμά μόνο για την προστασία και τα συμφέροντα των Πολυεθνικών. Τί είπε ο Henry Kissinger; «Οι στρατιώτες είναι κουτά και ηλίθια ζώα, τα οποία χρησιμοποιούνται μόνο σαν πιόνια για την εξωτερική μας πολιτική».  
Κι’ ας λένε οι κυβερνήσεις, ότι ο στρατός αυτός, των ΗΠΑ ή της Γερμανίας, βρίσκεται εκεί για να μας προστατέψει απο την τρομοκρατία και να εγκαταστήσει στις χώρες που κάνει πόλεμο την Δημοκρατία, την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το πόσο ειρηνοποιοί είναι οι στρατιώτες που αποστέλονται στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Πακιστάν, την Υεμένη και όπου αλλού η Δύση κάνει ή θα κάνει πόλεμο και πόση Ειρήνη και Δημοκρατία έχουν φέρει εκεί, το διαβάζουμε κάθε μέρα στις εφημερίδες.  Δεν είναι λοιπόν η “Αλ Κάιντα”, ο Μπιν Λάντεν ή το Ισλάμ που μας απειλούν, αλλα η αρρωστημένη βουλιμία των χρηματοπιστωτικών κέντρων της Wall Street και της City of London, τα οποία με την κερδοσκοπία και την απάτη απεκόμισαν τεράστια κέρδη δημιουργώντας μια φούσκα και όταν αυτή έσκασε, αντί να κηρύξουν πτώχευση, έβαλαν τους πολιτικούς να υποχρεώσουν τους φορολογούμενους να πληρώσουν τρισεκατομμύρια. Και τον Geoffrey Ππαπανδρέου να στείλει την Ελλάδα στα Τάρταρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συμπαρασύροντας μαζί και την υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα της αποσυνθέσεως. Δεν είναι όμως περίεργο, το ότι οι δράστες αντί να σταλούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν, θα συνεχίσουν το έργο τους, ανταμειβόμενοι μάλιστα; Διότι με την κρίση θα πέσει περισσότερο χρήμα στο καζίνο τους και θα συνεχίσουν ανενόχλητοι να παίζουν το διεθνές κουμάρι τους, είς υγείαν των κορόιδων.  
Και εδώ όμως υπάρχει μια εξήγηση, κι’ αυτή είναι τα Μαζικά Μέσα, ο εχθρός μας. Πρίν μερικά χρόνια λέγαμε, ότι ο Τύπος στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και πιο πρίν σε χώρες που διοικούνταν δικτατορικά, βρισκόταν υπο κρατικό έλεγχο, ήταν ομοιόμορφος. Στις εφημερίδες Prawda, Neues Deutschland ή Völkischer Beobachter γνωρίζαμε όμως, ποιά είναι η θέση της κάθε κυβέρνησης, ένα προτέρημα, αν συγκριθεί με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Όπου η μόνη διαφορά στις εφημερίδες είναι το χρώμα και το είδος της γραφής που χρησιμοποιούν, ενώ, κατα τα άλλα, σε εφημερίδες και τηλεοράσεις επικρατεί η παραπληροφόρηση, γιατί πουλάνε το ψέμμα για αλήθεια, κάνουν το μαύρο άσπρο και μας τραβούν απ’ τη μύτι όπου θέλουν, δηλαδή όπως ορίζουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, που έχουν πάψει προ πολλού να είναι εθνικά. Αποβλακώνουν τον κόσμο συστηματικά με ιστορίες για το ποιά τσούλα του κινηματογράφου είναι γκαστρωμένη και ποία χώρισε ή ποιός ποδοσφαιριστής μετεγράφει απο την άλφα στην βήτα όμάδα και πόσα πέρνει. Δεν μας λένε ποτέ όμως, ποιά είναι πραγματικά τα συμφέροντα της χώρας μας, έχουμε μόνο καραγκιόζ-καυγάδες, σήριαλ για σκάνδαλα, πραγματικά ή προκατασκευασμένα και πλύση εγκεφάλου με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σκηνοθετούν τα δόλια εκείνα κέντρα, που θέλουν να μας έχουν σε μια συνεχή αναταραχή και αγανάκτιση.    
Κάποτε θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε, ποιός είναι για μάς και ποιός είναι εναντίον μας, ο εχθρός μας. Ότι εχθρός μας είναι αυτοί, τους οποίους εμείς οι ίδιοι εκλέγουμε στις εκλογές. Και βέβαια αυτοί, που κρύβονται πίσω απ’ αυτούς που εκλέξαμε και κινούν τα νήματα. Να καταλάβουμε, ότι έχουμε γίνει πρόβατα, που ένας απατεώνας τσομπάνος μας έχει κλείσει στο μαντρι της καταναλωτικής κοινωνίας που έφτιαξε, για να μας αρμέγει και, κατα το δοκούν, να μας σφάζει, για να πουλήσει το μαλλί και το κρέας μας. Απ’ αυτό το μαντρί μπορούμε να απελευθερωθούμε, μόνο αν κατανοήσουμε, ότι αυτό που μας σερβίρουν για Δημοκρατία και Κοινοβουλευτισμό είναι ένα δόλιο σύστημα που μας μανιπουλάρει και μας οδηγεί κατα κρημνού. Και να αρνηθούμε να συμμκετάσχουμε στο παιχνίδι αυτό που παίζεται, εις βάρος μας. Η πραγματική Δημοκρατία δεν είναι ένα δώρο που μας προσφέρουν, τέτοια δώρα των Δαναών πρέπει πάντοτε να τα φοβώμαστε. Την πραγματική Δημοκρατία πρέπει να την κατακτήσουμε εμείς οι ίδιοι, με το σπαθί μας. 
Τόνοι και Πνεύματα

Β. Κορέα- Νέοι "διατροφικοί" εκβιασμοί

Βόρεια Κορέα – Νέοι «διατροφικοί» εκβιασμοί



Των Alan Cowell και Mark McDonald
The New York Times

Καθώς οι παρατηρητές από το Πεκίνο ως και την Ουάσιγκτον επιχειρούν να προσδώσουν μορφή στην αινιγματική δυναμική της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας, ερμηνεύοντας ταυτόχρονα τις προθέσεις της, ένα μέρος του δυσεπίλυτου γρίφου είναι αρκούντως ξεκάθαρο. Τα 25 εκατομμύρια των κατοίκων της αποκλεισμένης χώρας δεν μπορούν να θρέψουν εαυτούς και αντιμετωπίζουν οξείες ελλείψεις σε τρόφιμα, όπως άλλωστε ισχύει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ωστόσο αυτό δεν απέτρεψε, και στην ουσία ενδεχόμενα ίσως και να ενεθάρρυνε το καθεστώς της Πιόγκ Γιαγκ να προβεί σε ενέργειες όπως ο βομβαρδισμός την Τρίτη ενός κατοικημένου Νοτιοκορεατικού νησιού ή ακόμη και στην αποκάλυψη κατά το Σαββατοκυρίακο που ερμηνεύεται ως μία νέα και φιλόδοξη προσπάθεια για επανεργοποίηση του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου.

Μόλις τον Οκτώβριο η Νότια Κορέα επανάρχισε την αποστολή βοήθειας σε ρύζι και στιγμιαία νουτλς για πρώτη φορά από το 2008, ως μέρος του πακέτου των $8.5 εκατομμυρίων δολαρίων, πράξη που εκτός από την συμβολική σημασία που της αποδίδεται σε σχέση πάντα με τις τραγικές ελλείψεις τροφίμων, αντιμετωπίστηκε και ως το αποτέλεσμα της διπλωματικής προσέγγισης εκ μέρους του βορρά ως απάντηση στην δυσμενή οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει.

«Ενδεχομένως να αποτελεί την απαρχή ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις των δύο κρατών» είχε τότε δηλώσει ο Τσόι Τζιν-γουκ, ειδικός σε Βορειοκορεατικά ζητήματα στο Κορεατικό Ινστιτούτο για την Εθνική Επανένωση με έδρα την Σεούλ. Για να προσθέσει ωστόσο την περασμένη Τετάρτη ότι «ο λαός βρίσκεται σε δυσμενή κατάσταση και θέλει τρόφιμα άμεσα και όχι τον επόμενο χρόνο. Τα τρόφιμα είναι το νούμερο ένα ζήτημα», τόνισε ο κ. Τσόι.

Προσέγγιση αλά-Μαφία
Άλλοι ωστόσο υιοθετούν πιο σκληρούς όρους.
Ο Τιμ Πίτερς, επικεφαλής της μη-κυβερνητικής οργάνωσης Κορεατικά Χέρια Βοήθειας που εργάζεται με βορειοκορεάτες αποστάτες, εκτίμησε ότι «το επεισόδιο με τον βομβαρδισμό του νοτιοκορεατικού νησιού συνιστά μία μαφιόζικη πράξη εκβιασμού εκ μέρους του καθεστώτος του Κιμ ιλ Γιουγκ. Η συμπεριφορά αυτή απέδωσε και στο παρελθόν. Πρόκειται για την προσέγγιση ταΐστε μας ή θα σας πυροβολήσουμε. Και με τον χειμώνα προ των πυλών το καθεστώς επιχειρεί να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα ούτως ώστε να αποτρέψει ενδεχόμενες αντιδράσεις εκ μέρους των λιμοκτονούντων.»

Λίγες μόλις ημέρες πριν από τον βομβαρδισμό του νησιού, κοινή έκθεση από δύο οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων και τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας, επισήμανε πως παρά την σχετικά ικανοποιητική συγκομιδή του φθινοπώρου, η Βόρεια Κορέα παραμένει σε δεινή κατάσταση, ειδικά όσον αφορά την σίτιση ειδικά των μικρών παιδιών, των εγκύων και των ηλικιωμένων.

Στην έκθεση τονίζεται ακόμη ότι περίπου πέντε εκατομμύρια Βορειοκορεάτες, το ένα πέμπτο του πληθυσμού, θα εξακολουθήσουν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε τρόφιμα. Το ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη επιβεβαιώνεται και από το ότι η Βόρεια Κορέα χρειάζεται άμεσα περίπου μισό εκατομμύριο τόνους σε τρόφιμα, με τα κυβερνητικά κουπόνια να είναι την ίδια στιγμή ανεπαρκή.
Τα κουπόνια, που διανέμονται μέσω του Δημόσιου Συστήματος Διανομής, επισημαίνεται στην έκθεση, «θα ικανοποιήσουν περίπου τις μισές καθημερινές διατροφικές ανάγκες» γεγονός που ωθεί τους κατοίκους να καταφεύγουν στην εξασφάλιση των αγαθών από την μαύρη αγορά ή από τα ιδιόκτητα χωράφια και κήπους που διαθέτουν.

Δυσοίωνες οι προοπτικές
Από πλευράς της η Τζόις Λούμα, επικεφαλής της Ομάδας Ανάλυσης Ασφάλειας του Παγκοσμίου Προγράμματος Τροφίμων και συμπρόεδρος της αποστολής που επισκέφθηκε την Βόρεια Κορέα τον Σεπτέμβριο, τόνισε ότι «και η παραμικρή όξυνση της κρίσης θα έχει τραγικές συνέπειες στο μέλλον και θα καταστήσει δύσκολο τον χειρισμό της κατάστασης που θα διαμορφωθεί.»

Στην έκθεση του ΟΗΕ αναφέρεται ακόμη ότι από σήμερα και μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 η Βόρεια Κορέα θα χρειαστεί να εισαγάγει περίπου 867.000 τόνους τροφίμων. Η κυβέρνηση προγραμματίζει να αγοράσει περίπου 325.000 τόνους, ποσότητα που υπολείπεται κατά πολύ της απαιτούμενης. Προς αντιμετώπιση της κατάστασης οι δύο οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών εισηγήθηκαν την αποστολή διεθνούς επισιτιστικής βοήθειας 305.000 τόνων τροφίμων, ώστε να διανεμηθούν στις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Όσον αφορά τον γεωργικό τομέα της Βόρειας Κορέας, τον οποίον η έκθεση χαρακτηρίζει ως «τον κύριο συντελεστή στο εθνικό εισόδημα», δέχθηκε σοβαρό πλήγμα από τις καταστροφικές πλημμύρες με αποτέλεσμα το 2010 να εμφανίζει αύξηση μόνο 3 τοις εκατό στην παραγωγή βασικών ειδών διατροφής σε σύγκριση με το 2009. Οι κύριες καλλιέργειες είναι το ακατέργαστο ρύζι, ακολουθούμενο από τον αραβόσιτο, τις πατάτες, το σιτάρι, το κριθάρι και την σόγια.

Γιατί η Τουρκία "στήνει εξέδρες" χωρίς Χάγη

Γιατί η Τουρκία «στήνει εξέδρες» χωρίς Χάγη


Οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας ουδέποτε διέψευσαν το τελευταίο διάστημα ότι υπάρχει στα σκαριά συμφωνία για το Αιγαίο, ενώ οι ξεκάθαρες θέσεις του υπουργού Επικρατείας της Τουρκίας, Ε. Μπαγίς, την περασμένη εβδομάδα, ότι «θα στήσουμε εξέδρες στη θάλασσα του Αιγαίου που θα μας λύσουν τα προβλήματα», οδηγούν στο μάλλον ασφαλές συμπέρασμα ότι η «λύση» θα είναι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
Ομως η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και συμφωνία για συνεκμετάλλευση από κοινού με την Τουρκία των κοιτασμάτων του Αιγαίου, χωρίς προηγουμένως να έχουν καθοριστεί τα χωρικά ύδατα και να έχουν οριοθετηθεί η υφαλοκρηπίδα και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), αφήνει ανοιχτή την πόρτα για παραχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και οικονομικών δικαιωμάτων.
Η Τουρκία δεν επιθυμεί, και γι' αυτό αποφεύγει, την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, και τούτο γιατί γνωρίζει ότι το Δικαστήριο, στην καλύτερη περίπτωση για την ίδια, θα της εκχωρήσει (σ.σ. σύμφωνα με υπολογισμούς επίσημων ελληνικών φορέων) 2%-3% στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, τίποτα στα Δωδεκάνησα μέχρι και τη Ρόδο και περίπου 25% μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και 18% ανατολικά της Μεγίστης. (Στο χάρτη φαίνεται η καλύτερη πιθανή υφαλοκρηπίδα που θα μπορούσε να οριοθετήσει το Διεθνές Δικαστήριο για την Τουρκία, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας και με βάση την πρακτική του δικαστηρίου.)
Η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να διαπραγματευθεί και να συμφωνήσει την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ από την κόκκινη γραμμή στο χάρτη και ανατολικά, σύμφωνα με την αρχική, επίσημη ελληνική θέση από τη μεταπολίτευση, με την οποία, άλλωστε έγινε και η πρώτη -και ατελέσφορη- προσπάθεια διαπραγμάτευσης το 1976. Οποιαδήποτε συζήτηση δυτικά της κόκκινης γραμμής ισοδυναμεί με απεμπόληση ελληνικής κυριαρχίας και ελληνικών οικονομικών δικαιωμάτων.

Προσφυγή στην παρανομία

Επειδή λοιπόν η Τουρκία γνωρίζει τι δικαιούται στην περιοχή του Αιγαίου, και κυρίως ότι θα πάρει τα ελάχιστα από τον Εβρο μέχρι τη Ρόδο, αποφεύγει συστηματικώς το Διεθνές Δικαστήριο και προσπαθεί με παράνομες ενέργειες να πετύχει τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
Επιπροσθέτως, η Αγκυρα φαίνεται να γνωρίζει τις πληροφορίες περί ύπαρξης κοιτασμάτων στην περιοχή του Καστελόριζου, γι' αυτό επιμένουν οι πληροφορίες από τις διμερείς «μυστικές διαπραγματεύσεις» ότι η Αγκυρα δεν θέλει καμία συζήτηση για την περιοχή αυτή, ισχυριζόμενη ότι το Καστελόριζο δεν έχει ούτε υφαλοκρηπίδα ούτε ΑΟΖ, υπονοώντας σαφώς ότι την περιοχή αυτή την θέλει αποκλειστικά δική της.
Επομένως, οποιαδήποτε πιθανή θέση της κυβέρνησης για εγκατάλειψη της οριοθέτησης των χωρικών υδάτων και της υφαλοκρηπίδας, με στόχο να βρεθεί λύση με την οριοθέτηση μόνον της ΑΟΖ, αποτελεί αλχημεία για τη συγκάλυψη τυχόν παραχωρήσεων.
Η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα αποτελούν τελείως διαφορετικές έννοιες, έχουν διαφορετικά μεγέθη και το εύρος τους δεν συμπίπτει.
Το άρθρο 76 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας ορίζει ότι η υφαλοκρηπίδα μετράται από τις ακτές και μπορεί να έχει έκταση έως 200 ναυτικά μίλια από αυτές.
Το άρθρο 55 ορίζει ότι η ΑΟΖ εκτείνεται πέραν των χωρικών υδάτων και το άρθρο 57 ότι μπορεί να φτάσει τα 200 ν.μ. από την άκρη των χωρικών υδάτων.
Ετσι φαίνεται ότι απαιτείται η οριοθέτηση των χωρικών υδάτων (που αποτελούν τη βάση για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα) και, επομένως, η όποια συμφωνία για συνεκμετάλλευση, χωρίς προηγουμένως να οριοθετηθούν η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ, αποτελεί παραχώρηση.
Απαιτείται η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, διότι μετρώνται διαφορετικά και είναι πιθανόν η Τουρκία να στήσει εξέδρα σε τουρκική ΑΟΖ, πλην όμως ο βυθός να αποτελεί ελληνική υφαλοκρηπίδα και το αντίστροφο...
Το σενάριο δεν είναι επιστημονικής φαντασίας, αντιθέτως το έφερε στο προσκήνιο ο ίδιος ο κ. Μπαγίς σε πρόσφατες δηλώσεις του στην Αθήνα.
Μια τυχόν συνεκμετάλλευση δυτικά της κόκκινης γραμμής στο χάρτη θα επιφέρει, πέραν της απεμπόλησης κυριαρχίας, και επιπλέον προβλήματα που θα οδηγήσουν σε νέες παραχωρήσεις.

Παραχώρηση κυριαρχίας

Η ανάθεση, για παράδειγμα, σε αμερικανική εταιρεία (και τέτοια ονόματα αρχίζουν να ακούγονται από διάφορες πλευρές) να στήσει κοινές ελληνοτουρκικές εξέδρες (όπως έχει προαναγγείλει - περιγράψει ο κ. Μπαγίς) 20 ν.μ. δυτικά των Σαμοθράκης, Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ρόδου και νότια του Καστελόριζου αποτελεί σοβαρή κίνηση παραχώρησης ελληνικής κυριαρχίας.
Βεβαίως, ο υπό καλλιέργεια αντίλογος είναι ότι διά του τρόπου της συνεκμετάλλευσης αυτού του είδους θα εξαλειφθούν τα υπάρχοντα πολιτικά προβλήματα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.
Θα προκύψουν όμως και νέα προβλήματα, περισσότερο επικίνδυνα, προς την κατεύθυνση της συρρίκνωσης της Ελλάδας, και αυτό γιατί ανοίγει πιθανότατα ο δρόμος να χρησιμοποιήσει τις εξέδρες αυτές η Τουρκία ως αφετηρία διαμελισμού του Αιγαίου. Ετσι δημιουργείται ο κίνδυνος η Τουρκία:
Αποκοπή των νησιών
* Να ισχυριστεί ότι η περιοχή δυτικά από τις εξέδρες αυτές ανήκει στην Ελλάδα και ανατολικά ανήκει στην Τουρκία. Ετσι, μια σειρά από τα προαναφερθέντα ελληνικά νησιά κινδυνεύουν να βρεθούν αυτόματα πάνω στην ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και θα απομονωθούν, με κίνδυνο τον οικονομικό και εθνικό μαρασμό των κατοίκων τους.
* Να απαιτήσει την αναδιάταξη του FIR Αθηνών με αφετηρία τη γεωγραφική θέση στην οποία βρίσκονται οι εξέδρες αυτές, με αποτέλεσμα την απώλεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τα τέλη υπέρπτησης.
* Να απαιτήσει, με αφετηρία τις εξέδρες (ανατολή-δύση), την επαναδιάταξη των ορίων στις περιοχές έρευνας και διάσωσης.
* Να ζητήσει την εφαρμογή του άρθρου 43 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας για την περιοχή ανατολικά από τις εξέδρες, προκειμένου να αναλάβει η Αγκυρα τον έλεγχο και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, καθώς και για τη ρύπανση της θάλασσας, αποκομίζοντας μέγιστα οικονομικά οφέλη.
* Να απαιτήσει με βάση τις εξέδρες την οριοθέτηση των ελληνοτουρκικών συνόρων με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί η κυριαρχία της Ελλάδας.
* Τέλος, το θεσμικό και εξόχως εθνικό δικαίωμα της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων μέχρι και τα 12 ν.μ. θα παραπεμφθεί στις καλένδες. *

Νέες σκέψεις και ιδέες και στην μέση τα πετρέλαια του Αιγαίου

Οι ανησυχίες γεννώνται από την δεινή οικονομική κατάσταση. Νέες σκέψεις, νέες ιδέες και στη μέση τα πετρέλαια του Αιγαίου
Απέκλεισε χθες ο πρωθυπουργός στην Βουλή κάθε περίπτωση συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος επικαλέσθηκε δηλώσεις του αρμόδιου για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ Τούρκου υπουργού Μπαγίς για πλατφόρμες πετρελαίου στις «διαφιλονικούμενες περιοχές».

Ο κ. Παπανδρέου είπε πως πρόκειται για σενάρια εκπορευόμενα από την Τουρκία στα οποία «εμείς τσιμπάμε» και δήλωσε πως συζήτηση για συνεκμετάλλευση δεν μπορεί να γίνει για όσο διάστημα ισχύει το «casus belli», οι παραβιάσεις και η άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, οπότε και δεν επιλύεται το θέμα της υφαλοκρηπίδας.

Ξεκαθάρισε επίσης ο πρωθυπουργός ότι δεν υπάρχει καμιά μυστική διαπραγμάτευση, αλλά ο κ. Καρατζαφέρης διαφώνησε και με την βοήθεια που η Ελλάδα προσφέρει στην γείτονα όσον αφορά στις προσπάθειές της για ένταξη στην ΕΕ.

Για μυστική διπλωματία περί τα ελληνοτουρκικά μίλησε και ο Πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς, καλώντας την κυβέρνηση να μην χρησιμοποιεί την κρίση ως άλλοθι για υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα. 

Ειδική αναφορά έκανε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην πρωτοβουλία του υπουργού των Εξωτερικών Δ. Δρούτσα για «βιαστική και ανεξήγητη» σύγκληση συνόδου κορυφής μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, ενισχύοντας, όπως είπε, τον γεωστρατηγικό ρόλο της Άγκυρας.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε πλήρη και άμεση ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις φήμες που υπάρχουν γύρω από ενδεχόμενη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους.

έβαια, οι διαψεύσεις δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο. Όχι μόνο επειδή ο πρωθυπουργός διέψευδε την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης μέχρι την παραμονή της δημιουργίας του και ενώ αυτός προετοιμαζόταν, αλλά και επειδή οι φήμες εδράζονται στο γεγονός ότι μια χώρα που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση θα αναζητήσει πόρους, ακόμη και με ανταλλάγματα και υποχωρήσεις.

Κάθε άλλο παρά τυχαία τίθενται αυτά τα θέματα τον τελευταίο καιρό από την Τουρκία.

Άλλωστε, η χθεσινή δήλωση του κ. Δρούτσα περισσότερο ενισχύει παρά καθησυχάζει τις ανησυχίες. Αφού ξεκαθάρισε και αυτός ότι δεν υπάρχει μυστική διπλωματία, δήλωσε πως «κάνουμε  εξωτερική πολιτική με νέες σκέψεις και νέες ιδέες. Και για τις νέες σκέψεις και ιδέες θα ενημερώσουμε τη Βουλή και το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής».

Οπότε, όσο ταχύτερα ενημερωθεί η Βουλή για τις «νέες σκέψεις και τις νέες ιδέες» τόσο το καλύτερο…
 Ελευθερη Ζωνη

Βαφτίζουν "συντονισμό" τους επικίνδυνους πειραματισμούς

Πολιτική
Επικίνδυνοι πειραματισμοί βαφτίζονται «συντονισμός»
27/11/2010
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Υπάρχει συντονισμός στην κυβέρνηση, διακηρύσσουν σε κάθε τόνο, καθώς η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι κορυφώθηκε με αφορμή το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο.

Η διαπίστωση – και από την τρόικα – ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές και αρρυθμίες στη λειτουργία και στην συνεργασία, είναι προφανώς ο μόνος λόγος για τον οποίο ο πρωθυπουργός, στο προχθεσινό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε «να πάρει πάνω του» την υπόθεση και να αναλάβει ο ίδιος τον συντονισμό.

Το πρόβλημα είναι ότι 14 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της – και ενώ έχει μεσολαβήσει ο ανασχηματισμός – η κυβέρνηση δεν δείχνει να βρίσκει έναν ρυθμό που να ακολουθείται από όλα τα στελέχη της.

Τα υπουργικά συμβούλια ξεκίνησαν ως live show – αλήθεια τι απέγινε εκείνη η πρακτική των απευθείας μεταδόσεων των συνεδριάσεών τους – και κατέληξαν σε μια αλληλουχία ανακατανομής αρμοδιοτήτων.

Στο μεταξύ, χάνεται πολύτιμος χρόνος. Όπως πολύτιμος χρόνος χάθηκε όταν χρειάσθηκε να φθάσουμε στα τέλη του Ιανουαρίου 2010 για να αναλάβει τα καθήκοντά του ο γ.γ. για το ΕΣΠΑ.

Επί 14 μήνες ο πρωθυπουργός προσπαθεί να βάλει τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, προκειμένου να φύγει για δύο εβδομάδες στο εξωτερικό, ανέθεσε καθήκοντα πρωθυπουργεύοντος στον κ. Ραγκούση. Έφθασαν στο σημείο να ανακατασκευάσουν ολόκληρο όροφο στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να συνεδριάζει το νέο συντονιστικό όργανο.

Ο όροφος φτιάχτηκε, ο συντονισμός όχι. Στο μεταξύ, κάθε τόσο παίρνει καθήκοντα από τον έναν και τα μεταφέρει στον άλλον. Οι επενδύσεις μοιράστηκαν ανάμεσα στον κ. Πάγκαλο και στον κ. Παμπούκη, ενώ κομμάτι τους δόθηκε και στον κ. Χρυσοχοΐδης. Αλλά μέχρι στιγμής, αν και πολυδιαφημίστηκαν διάφορες στρατηγικές συμμαχίες και «καταριανά» μνημόνια, δεν συνέβη τίποτε.

Κάθε υπουργικό συμβούλιο αποτελεί και μια περιπέτεια συντονισμού. Την παραμονή του δεύτερου γύρου των εκλογών έγιναν τρία… μίνι υπουργικά συμβούλια. Και πάλι τίποτε.

Τώρα, η περιπέτεια συνεχίζεται με συντονιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αλλά ο χαμένος είναι απλώς χαμένος χρόνος. Και δεν αναπληρώνεται…

 «Συντονισμός υπάρχει στην κυβέρνηση» και «συντονιστής είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης αυτής έχουν αποδείξει ότι εργάζονται σκληρά και εάν υπάρχει κάποια καθυστέρηση, «αυτό μπορεί να οφείλεται σε αντικειμενικές δυσκολίες».

«Βούληση από όλους τους υπουργούς υπάρχει και είναι δεδομένη και θα αποδειχτεί με το έργο που παράγουμε όλοι μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο», τόνισε.
Ελευθερη Ζωνη

Οι Ιρλανδοί αντιδρούν

Μαζικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στο Δουβλίνο
Χιλιάδες Ιρλανδοί κατέβηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας προκειμένου να διαδηλώσουν κατά του προγράμματος λιτότητας, που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση.
Μερικές χιλιάδες Ιρλανδοί ξεκίνησαν να διαδηλώνουν σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο του Δουβλίνου κατά του προγράμματος σκληρής λιτότητας της κυβέρνησης, παράλληλα με την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ- ΔΝΤ.
«Οι περικοπές του προϋπολογισμού δεν είναι απαραίτητες. Σώζουμε τις τράπεζες, όχι την Ιρλανδία. Οι τράπεζες είναι που πρέπει να υποφέρουν» δήλωσε η Μάριαν Χάμιλτον, μία 57χρονη Ιρλανδή, που φοβάται την μείωση του επιδόματος που λαμβάνει ως άτομο με ειδικές ανάγκες.
«Πρέπει να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση. Το εισόδημά μου έχει μειωθεί κατά αρκετές χιλιάδες ευρώ μέσα σε δύο χρόνια, δεν μπορώ άλλο» διαμαρτυρήθηκε ένας άλλος διαδηλωτής.
Η Garda, η ιρλανδική αστυνομία, αναμένει την συγκέντρωση περισσότερων από 50.000 διαδηλωτών.
Από την πλευρά της, η ICTU, η πρώτη συνομοσπονδία Συνδικάτων στη χώρα, η οποία διοργάνωσε την διαδήλωση αρνήθηκε να προβλέψει τον αριθμό των συμμετεχόντων.
«Συγκεντρώσαμε δύο φορές το περασμένο έτος 250.000 άτομα. Σε σύγκριση με χώρες όπως η Γαλλία και η Βρετανία, αυτό μεταφράζεται σε εκατομμύρια» δήλωσε η εκπρόσωπος της ICTU.
Καθημερινή

Οι επιπτώσεις της τοποστρατηγικής στη Θράκη

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 27/11/2010
Γράφει : Ο καθηγητής Ν. Λυγερός, Στρατηγικός Αναλυτής

Η τοποστρατηγική δεν λειτουργεί μόνο στο Αιγαίο αλλά και στον Καύκασο και στο θέμα του Κουρδικού με την έννοια του τριπλού σημείου επαφής. Κατά συνέπεια, είναι αναμενόμενο να έχει συνέπειες και στη Θράκη, όχι μόνο στη Δυτική, αλλά και στην Ανατολική. Το βασικό στοιχείο της εφαρμογής της είναι η Συνθήκη Βερολίνου (1. 2.) του 1878 κι η Συνθήκη της Λωζάννης του 1923. Για να γίνουν όμως κατανοητές οι επιπτώσεις της στη Θράκη, δεν αρκεί να σκεφτόμαστε ελλαδικά. Πρέπει να κάνουμε μία ευρωπαϊκή υπέρβαση, για να αγγίξουμε και το πρόβλημα της βαλκανοποίησης. Το ιστορικό πλαίσιο, όπου έρχονται σε σύγκρουση η Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία, η Ρωσική Αυτοκρατορία κι η Οθωμανική Αυτοκρατορία είναι πολύτιμο, ειδικά αν αντικαταστήσουμε την πρώτη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι βέβαια ως Αυτοκρατορία με την κλασική έννοια, αλλά ως τοποστρατηγική οντότητα με τη δυναμική της. Μπορεί η σύγκρουση να μην είναι ορατή σε όλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει στο αόρατο της νοητικής στρατηγικής. Στην πραγματικότητα, καθώς η Θράκη αποτελεί ιστορικό στόχο, υπάρχουν και πιέσεις και τριβές. Επιπλέον, λόγω της προβληματικής ανταλλαγής πληθυσμού, η οποία καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, βρισκόμαστε τελικά σε ένα εσωτερικό πρόβλημα, το οποίο μπορεί να μοντελοποιηθεί και μέσω της θεωρίας γραφημάτων. Μια ανάλογη προσπάθεια έχει γίνει ήδη στον τομέα της επιδημιολογίας όσον αφορά στην ιστορική μαύρη πανούκλα. Σε αυτήν την περίπτωση, η μοντελοποίηση ασκείται πάνω στους ασθενείς κι η ασθένεια θεωρείται ως επιφαινόμενη. Σε αυτό το νέο πεδίο μπορεί να μελετηθεί κι η εξάπλωση του προβλήματος. Οι περιοχές μπορεί να ερμηνευτούν ως κυψέλες νέων διαγραμμάτων Voronoi, τα οποία εφαρμόζονται πάνω σε πληθυσμό κι όχι περιοχή, τουλάχιστον αρχικά. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ερμηνεύσουμε αποτελεσματικά και την εμμονή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, για να διατηρήσει μια συνεκτικότητα με τη Νότιο Βουλγαρία, θυσιάζοντας τη Βόρεια, για να έχει άμεση πρόσβαση στα Βαλκάνια. Τα προβλήματα που παράγονται στη Θράκη δεν είναι μόνο ανάλογα με αυτά που προέκυψαν στην Ίμβρο, στη Τένεδο και στην Κύπρο. Η αλλοίωση του πληθυσμού δεν είναι η μοναδική τεχνική που εφαρμόζεται, διότι η Θράκη έχει ένα μέγεθος και μια τοποθεσία, όπου δεν επαρκεί. Στην πραγματικότητα, οι εσωτερικές τριβές ακολουθούν και τη θεωρία περί πολέμου του Clausewitz. Η μελέτη της περιοχής με μια τοποστρατηγική προσέγγιση, θυμίζει την Αρμενία και τα προβλήματά της όσον αφορά στον πληθυσμό. Επιπλέον, η παρουσία κι ο όγκος της πρώτης στρατιάς εκ μέρους της Τουρκίας αποτελεί μια φυσιολογική ενίσχυση της πίεσης. Η αλλαγή φάσης δεν είναι τόσο αδύνατη όσο νομίζουν ή μάλλον για να το πούμε καλύτερα, όσο θέλουν να το πιστεύουν μερικοί. Η Ανατολική Θράκη χάθηκε από λανθασμένες εκτιμήσεις, λόγω της επικέντρωσης του προβλήματος πάνω στη Σμύρνη. Δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε ανάλογα λάθη για τη Δυτική Θράκη. Εργαλεία έχουμε, θεωρίες έχουμε απλώς πρέπει να έχουμε και τη βούληση.
Τόνοι και Πνεύματα

O Nigel Farage.....

Nigel Farage: Ποιοι στο διάβολο νομίζετε ότι είσαστε; Είστε πολύ επικίνδυνοι


Ο γνωστός ευρωσκεπτικιστής Nigel Farage στην διάρκεια μόλις 4 λεπτών ομιλία του λέει τις μεγάλες αλήθειες σχετικά με το ευρωπαϊκό πείραμα.
Υποτιτλισμός: vasoula2908

Kόκκινος Ουρανός

Ο θλιβερός Βαρθολομαίος

De facto αναγνώριση των ψευτομουφτήδων της Θράκης από τον θλιβερό Βαρθολομαίο…

Posted by filologos10 στο Νοεμβρίου 27, 2010
Έχω προσωπικά γράψει πολλές φορές – και στον «Αντιφωνητή» και σε άλλα έντυπα και ιστοσελίδες – για το χυδαίο υποκείμενο που στην κρισιμότερη ίσως περίοδο της νεότερης ιστορίας του Ελληνισμού έστειλε ο Θεός (προφανώς προς δοκιμασία ή μάλλον προς τιμωρία μας) στην ηγεσία του ένδοξου πατριαρχικού θρόνου Κωνσταντινουπόλεως, ενός θρόνου που τον τίμησαν μεγάλοι πατέρες, τεράστιες οσιακές μορφές και ακατάβλητοι μάρτυρες της πίστης και του έθνους. Προφανώς οι πιο πολλοί από σας έχετε ήδη πληροφορηθεί για το νέο κατόρθωμα του θλιβερού αυτού ανθυποτζουτζέ των ΗΠΑνθρώπων, της Νέας Τάξης, της Νέας Εποχής, της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και των άλλων οργάνων του διεθνούς Σιωνισμού. Δείτε το τώρα και όπως το παρουσιάζει επιχαίροντας η κομοτηνέζικη τουρκοφυλλάδα «Μπιρλίκ» στις 26-11-2010 (μετάφραση http://tourkikanea.wordpress.com). Προσέξτε ότι δεν αναφέρει καν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κάνοντας απλώς γενικά λόγο για θρησκευτικούς ηγέτες μειονοτήτων που ζουν στην Τουρκία. Βοήθειά μας:
Στη ¨Διάσκεψη  Θρησκευτικού Τουρισμού – Κωνσταντινούπολη 2010¨ που διοργανώθηκε στο μέγαρο διεθνών συνεδρίων και εκθέσεων Λουτφού Κιρντάρ,προσεκλήθησαν οι εκλεγμένοι  μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερήφκαι Αχμέτ Μέτε. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση οι μουφτήδες μας, συνομίλησαν με θρησκευτικούς ηγέτες μειονοτήτων που ζούνε στην Τουρκία, Επίσης είχαν την ευκαιρία να συγχαρούνε τον νεοδιόριστο Υπουργό Θρησκειών της Τουρκικής Δημοκρατίας Μεχμέτ Γκιορμέζ και να του ευχηθούνε να έχει επιτυχίες στα νέα του καθήκοντα.
Οι μουφτήδες μας σε πολλές από τις συνεδρίες αυτού του συμποσίου συνομίλησαν με πολλούς επιστήμονες από Ελλάδα, Γερμανία και Τουρκία που μετείχαν στο συμπόσιο. Στην ομιλία που έκανε στο συμπόσιο ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, είπε ότι η χώρα μας είναι πλούσια από πλευράς θρησκευτικού τουρισμού, και ότι αν οπουδήποτε στην Ελλάδα γινόταν ένα μεβλίτι ή μια προσευχή σε ένα από τα επισκευασμένα τζαμιά, αυτό θα τραβούσε πολλούς μουσουλμάνους από τα Βαλκάνια, από την Τουρκία και από την Ελλάδα σε εκείνη την περιοχή, θα υπήρχε σε εκείνη την περιοχή μια οικονομική κίνηση, και ταυτόχρονα θα ήταν επωφελές για την εικόνα της χώρας μας, καθώς οι άνθρωποι θα γνώριζαν ο ένας τον άλλο μέσα σε περιβάλλον ανοχής. Ανέφερε πως σε αυτό το πλαίσιο έχει απευθυνθεί στους Έλληνες αρμόδιους και αναμένει την άδεια τους. Η πολύ θετική αυτή διάσκεψη, αποφασίστηκε τα επόμενα χρόνια να γίνει στο Ικόνιο, στο Μάρντιν ή στο Χατάϊ.

Και Ελληνικά απόρρητα έγγραφα στο WikiLeaks!

Και Ελληνικά απόρρητα έγγραφα στο WikiLeaks!

Τις τελευταίες ημέρες, επικρατεί ανησυχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφορικά με τις αποκαλύψεις απορρήτων εγγράφων που ετοιμάζει η ιστοσελίδα WikiLeaks! Ανάμεσα στα απόρρητα έγγραφα, είναι και κάποια που αφορούν την Ελλάδα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA στις ΗΠΑ, Μιχάλη Ιγνατίου. "Τα έγγραφα που έχουν ελληνικό ενδιαφέρον αφορούν την περίοδο 2006-2009", υποστήριξε ο δημοσιογράφος! Για την ώρα παραμένει άγνωστο το ακριβές περιεχόμενο των απορρήτων εγγράφων, αλλά ήδη επικρατεί ανησυχία στους κόλπους της ΝΔ, με το δεδομένο ότι εκείνη την περίοδο την διακυβέρνηση της χώρας είχε ο Κώστας Καραμανλής!
"Είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αναφερόμενος στις αποκαλύψεις μέσω της ιστοσελίδας WikiLeaks! "Περιμένουμε ότι τα τηλεγραφήματα που θα διαρρεύσουν θα αφορούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και χωρών"!
Και πρόσθεσε ότι "είναι πιθανό οι αποκαλύψεις αυτές να δημιουργήσουν εντάσεις στις σχέσεις ανάμεσα στους διπλωμάτες και τους φίλους των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο", αλλά και ότι οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει να ενημερώνουν διάφορες κυβερνήσεις ότι επίκειται δημοσίευση απορρήτων εγγράφων τους"!

Eθνικά Θέματα