Σελίδες

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Τα 18 μέτρα της ΝΔ για ολική επαναφορά της ελληνικής οικονομίας

Ανάκαμψη, επαναδιαπραγμάτευση και δικαιοσύνη είναι οι τρεις προτεραιότητες της ΝΔ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς

Picture 0 for Τα 18 μέτρα της ΝΔ για ολική επαναφορά της ελληνικής οικονομίας
Ανάκαμψη, επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής και δικαιοσύνη είναι οι τρεις προτεραιότητες της ΝΔ, όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος, με 18 μέτρα, που, όπως υποστήριξε, θα επανεφέρουν τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.
«Οι πολίτες από αυτές τις προτεραιότητες θα κερδίσουν θέσεις εργασίας, θέσεις εργασίας, θέσεις εργασίας, που σημαίνει δουλειές, δουλειές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι αυτό είναι ο κεντρικός άξονας της πολιτικής της ΝΔ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε τα 18 μέτρα οικονομικής πολιτικής για την επόμενη κυβέρνηση, που βγάζουν τον τόπο από την κρίση. Συγκεκριμένα:
  1. Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα που ήταν το 2009,
  2. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια,
  3. Έκτακτο επίδομα ανεργίας και...

Ο μέγας διανοητής... Σαν σήμερα πριν 14 χρόνια έφυγε ο Δημήτρης Λιαντίνης.

Πριν 14  χρόνια  σαν σήμερα  αυτο- ενταφιάστηκε στη κορυφή του Ταΰγετου ο  πανεπιστημιακός δάσκαλος Δημήτρης Λιαντίνης. Στα βιβλία του έχει αναλύσει τα  προηγούμενα του κόσμου τούτου  -και κυρίως της Ελλάδας- αλλά προέβλεψε  και τα σημερινά που μας βρήκαν, αλλά και τα επόμενα που θα συμβούν…
 Ήδη ξένα πανεπιστήμια ανακαλύπτουν  τώρα τον μέγα διανοητή του 20ού αιώνα που όταν έφυγε από τη ζωή  αυτόβουλα, τα ελληνικά ΜΜΕ  τον «μεταχειρίστηκαν» επιπόλαια διότι μόνο  οι μαθητές του ήξεραν ποιός είναι…  

Συνέντευξη Μπολάνου στην Ελεύθερη Ώρα: «Απαιτούμε στήριξη από την ελληνική Πολιτεία!»

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ! 

 Η Αλβανική κυβέρνηση καταστρέφει κτίρια των Βορειοηπειρωτών, κάνουν πλιάτσικο στις εκκλησίες μας αλλά δεν υπάρχει φωνή διαμαρτυρίας από την Ελλάδα!
● Οι Αλβανοί «μαγειρεύουν» απογραφή-μαϊμού για να ακυρώσουν την ελληνική μειονότητα, οι Βορειοηπειρώτες ζητούν την υπεράσπιση της Ελλάδος αλλά αυτή...σιωπά!

του Μάκη Βραχιολίδη για την εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα

Η ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου βιώνει διπλό δράμα: Μαζί με αυτό της οικονομικής κρίσης, από τις συνεχείς περικοπές συντάξεων (μια και πολλοί από αυτούς ζουν εντός της ελληνικής επικράτειας), οι Βορειοηπειρώτες βρίσκονται αντιμέτωποι με την εγκατάλειψη της ελληνικής Πολιτείας. Μπροστά στο μεθοδευμένο σχέδιο της Αλβανίας για εξόντωση της ελληνικής μειονότητας, η πολιτική μας ηγεσία ποιεί την νύσσαν. Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται, εκκλησίες με τεράστια πολιτισμική αξία βεβηλώνονται, περιουσίες των Βορειοηπειρωτών καταστρέφονται αλλά η ελληνική πολιτεία, ασχολείται με την οικονομική κρίση. Προφανώς αποτελεί επιχείρημα για να δικαιολογήσει την παντελή της αδράνεια. Ήδη, η απογραφή που έχει...

Τότε που άλλαξε το μέλλον...

 
Πέρασαν κιόλας 25 χρόνια από την 31η Μαϊου του 1987, τότε που ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας εξέπεμπε για πρώτη φορά πρόγραμμα. Σπάζοντας το κρατικό μονοπώλιο, παρά τις λυσσώδεις αντιδράσεις της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που είχε αρχίσει να θυμίζει “σύστημα”, στις πιο σκληρές εκδοχές και εκφάνσεις του. Ξεκινούσε στην Αθήνα και τον Πειραιά (με το Κανάλι 1) η ελεύθερη ραδιοφωνία, την οποία ακολούθησε η ελεύθερη τηλεοραση.Τα σημερινά γενέθλια του “Αθήνα 9.84” ταξιδεύουν τη μνήμη τόσο πίσω. Σε μια εποχή όπου η πολιτική σύγκρουση ήταν θυελλώδης, αλλά παρέμενε βαθιά πολιτική και ιδεολογική. Τότε δεν χωρούσαν ρητορικοί… καθωσπρεπισμοί, ούτε η κοινωνία άντεχε απολιτίκ και με προφανείς υστερήσεις πολιτικούς ταγούς, όπως συμβαίνει σήμερα. Ήταν μια εποχή όπου ένας δήμαρχος, εφόσον είχε το πολιτικό αισθητήριο και την αποφασιστικότητα του Μιλτιάδη Έβερτ, μπορούσε να κερδίσει την πολιτεία. Το κεντρικό και στενόμυαλο κράτος. Μπορούσε να γράψει Ιστορία. Μπορούσε να αλλάξει το μέλλον. Και το άλλαξε.

Η κρίση, ο Μακιαβέλι και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Αναρωτιέστε καμιά φορά πως γίνεται και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες διατηρούν την ηρεμία τους, όταν προσέρχονται σε συνόδους της ΕΕ, ή των G8, παρά τους φόβους περί μιας ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη και τον επερχόμενο οικονομικό κατακλυσμό;

Μπορεί απλά να θέλουν να επιδείξουν μια αυτοπεποίθηση στις ικανότητες τους να επιλύσουν την κρίση και να αποφύγουν τον πανικό. Ή μπορεί να είναι σίγουροι πως η λύση είναι έτοιμη, και απλά εκφράζουν αυτήν την σιγουριά.

Μπορεί όμως η όλη κρίση που προέκυψε να ήταν μέρος του αρχικού σχεδίου, αφού χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί το όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Λίγες μέρες μετά την επίσημη εμφάνιση του ευρώ τον Ιανουάριο του 1999, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Joschka Fischer, μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο είπε μεταξύ άλλων: «…η νομισματική κυριαρχία πέρασε σε ευρωπαϊκά όργανα… το κοινό νόμισμα δεν είναι μόνο μια οικονομική πράξη, αλλά πάνω από όλα ένα πολιτικό ζήτημα κυριαρχίας…

Τάιμς της Νέας Υόρκης και Ελλάδα!

Την λεηλασία της Ελλάδας μέσω της δανεικής σύμβασης και του Μνημονίουπεριγράφει σε έρευνά της η αμερικανική εφημερίδα New York Times και είναι πραγματικά ανατριχιαστικά αυτά που περιγράφονται για το πως η τρόϊκα και οι τραπεζίτες που βρίσκονται από πίσω της, λεηλατούν ένα ολόκληρο κράτος και τον πληθυσμό του.
Επί της ουσίας δεν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο από αυτό που το defencenet.gr υποστηρίζει σε ένα μοναχικό δρόμο μέσα στα ελληνικά media εδώ και δύο χρόνια, από τότε που υπογράφηκε το πρώτο εθνοκτόνο Μνημόνιο: Ότι τα περίφημα δάνεια που δήθεν δίνονται στην Ελλάδα, στην πραγματικότητα είναι μια διαδικασία "Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει".
Η τρόϊκα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), πρακτικά οι τραπεζίτες που ελέγχουν όλο αυτό το παγκόσμιο παιχνίδι, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν με άλλο τρόπο τα δάνεια που άπληστα έδιναν στην Ελλάδα (άπληστα με την έννοια ότι ήξεραν ότι η χώρα ήταν υπερδανεισμένη και δεν μπορούσε να εξυπηρετεί τα νέα δάνεια) από το να ...

Ο Βενιζέλος αποδεικνύεται, παρά το βάρος του, πολύ «λίγος». Αυτήν την στιγμή παριστάνει τον...

...αμέτοχο θεατή σ΄ ένα ντέρμπι για δύο.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου εμφανίζουν ένα ντέρμπι μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι οι διαφορές των δυο κομμάτων είναι μικρές ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που διαπιστώνουν απόλυτη ισοπαλία.


Ποιος τελικά θα επικρατήσει από τους δύο και με ποια διαφορά θα το πληροφορηθούμε το βράδυ των εκλογών κι εκεί θα διαπιστώσουμε αν οι δημοσκόποι θα πέσουν μέσα ή θα διαψευστούν, όπως συνέβη σε μεγάλο βαθμό στην αναμέτρηση της 6ης Μαΐου


Αυτό που προκύπτει με απόλυτη βεβαιότητα τόσο από τις έρευνες όσο και...

Ο Ομπάμα «ψηφίζει» Ελλάδα και πιέζει… προεκλογικά;

Τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, μετέφερε η Αμερικανίδα αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Λαέλ Μπρέναρντ, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο περιοδείας της στην Ευρώπη, με αντικείμενο την κρίση χρέους.
«Η Ελλάδα είναι παλαιά φίλη και σύμμαχος των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Ομπάμα, δήλωσε πως αναγνωρίζουμε πλήρως τις θυσίες του ελληνικού λαού αυτή την κρίσιμη περίοδο. Στεκόμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού, καθώς εκείνος συνεχίζει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις” δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός. Η Μπρέναρντ, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Κρίστοφερ Σμαρτ, συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Ζαννιά.
Η «Wall Street Journal» ανέφερε ότι στόχος της περιοδείας είναι η άσκηση πίεσης στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί επιτέλους σοβαρά η ευρωπαϊκή κρίση. Η «Washington Post» γράφει ότι η αναζωπύρωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, με την επιδείνωση της κατάστασης στην Ισπανία και την απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, προκάλεσε την περιοδεία.

ΠΗΓΉ

Η καταστροφή της ελληνικής αγροτικής παραγωγής! Για να μην ξεχνάμε πως φτάσαμε ως εδώ!

Ένα ντοκουμέντο από το 1983, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Πώς έβαλαν τις βάσεις για να ξεπουληθεί η Ελλάδα, η καταστροφή της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής και όχι μόνο. Καταλαβαίνουμε πως η είσοδος μας στην Ε.Ο.Κ. είχε προδιαγεγραμμένο σχέδιο για την Ελληνική παραγωγή και τον τόπο μας. Έτσι άρχισε το ΠΑΣΟΚ να καταστρέφει την Ελλάδα. Η ταινία "Τι έχουν να δουν τα μάτια μου", μέρος της οποίας θα παρακολουθήσετε πιο κάτω, αναφέρεται στο ρόλο που παίζουν οι πολιτικοί με τις ευλογίες της Ευρώπης.



Η ταινία αυτή του Θόδωρου Μαραγκού κυνηγήθηκε τότε, μέχρι που την εξαφάνισαν.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Πως η Goldman Sachs μέσω της titlos plc κέρδισε 400 εκ.ευρώ σε ένα βράδυ!!!

Είναι η titlos plc ο δούρειος ίππος που χρησιμοποιήθηκε για την έναρξη της καταστροφής της Ελληνικής Οικονομίας; Ντοκουμέντα και στοιχεία που αποκαλύπτουν όργιο κερδοσκοπίας σε βάρος της Ελλάδας που θα σοκάρουν!!! 
Λάζαρος Ελευθεριάδης  στο aegeantimes.gr 


“Tο χρέος της Ελλάδας είναι ΑΠΑΤΗ.
“H λύση είναι ο έλεγχος των τραπεζών” !!!

Η Ελλάδα επί πρωθυπουργίας κ. Κ. Σημίτη και η Goldman Sachs, συμφώνησαν το περίφημο “currency swap”. Ένα μέρος του χρέους της Ελλάδας, το καταμετρούσαν σε δολάρια και γιεν Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα η είσοδος στην ΟΝΕ, να καθιστούσε απαραίτητη τη μετατροπή τους σε ευρώ.

Η συμφωνία με τη Goldman Sachs, επέτρεψε στην Ελλάδα, να κάνει την μετατροπή με παλαιότερη και όχι τρέχουσα ισοτιμία και να αφαιρεθεί από το ονομαστικό χρέος της χώρας ένα σεβαστό ποσό, ούτως ώστε, το χρέος να εμφανιστεί μειωμένο στα επίπεδα του 60% του ΑΕΠ και ότι πληρούσε τις...

H πολιτική της ΝΔ και μερίδας των ΜΜΕ οδηγεί σε εξέγερση τον Ελληνικό λαό Λέγονται και γράφονται τρομερά ψεύδη!

Είναι πλέον, γνωστό σε όλο τον Ελληνικό λαό (εκτός βεβαίως εκείνων των πολιτών που ακόμη εξυπηρετούνται μέσω του πελατειακού κράτους που εγκαθίδρυσαν στην πατρίδα μας τα δυο άθλια κόμματα εξουσίας), πως οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του Παπαδήμου ουδέποτε διαπραγματεύτηκαν, από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα. 

Δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ ισότιμα με τους εταίρους μας στην Ε.Ε. τα δίκαια αιτήματα της χώρας μας και των πολιτών της, αλλά αποδέχτηκαν ως κοινοί δανειολήπτες μόνο τις υποχρεώσεις της χώρας μας μέσω της ψηφίσεως του επαίσχυντου μνημονίου που εξαθλίωσε τους Έλληνες και της δανειακής σύμβασης που απεμπόλησε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και μεταβίβασε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της πατρίδας μας στους διεθνείς τοκογλύφους δανειστές μας. 

Αυτά λοιπόν, τα αισχρά κόμματα εξουσίας, δηλαδή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν κύρια και ακέραιη την ευθύνη της πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής διάλυσης της πατρίδας μας, αντί να κάνουν αυστηρή αυτοκριτική των τεράστιων ευθυνών τους, έστω μετά το αποτέλεσμα των Εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, αυτοσαρκάζονται και προκαλούν τον λαό μας τρομοκρατώντας τον ως προς τις άθλιες επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή τους η επιστροφή στη δραχμή. Αυτά τα απαρχαιωμένα και διεφθαρμένα κόμματα που ξεπεράστηκαν από τις πολιτικές εξελίξεις, παίζουν δυστυχώς, επικίνδυνα...

Από την άμυνα στην επίθεση περνά ο Αντώνης Σαμαράς

Από την άμυνα στην επίθεση περνά ο Αντώνης Σαμαράς
Ως πρωτοβουλία να ανακτήσει την πρωτοκαθεδρία στον καθορισμό της πολιτικής ατζέντας ερμηνεύεται η απόφαση του Α. Σαμαρά να προχωρήσει στη σημερινή του παρέμβαση στο ΕΒΕΑ (στις 5 το απόγευμα), επιχειρώντας να αποσαφηνίσει τα περιθώρια επαναδιαπραγματευσης σημείων του Μνημονίου, την επομένη των εκλογών.

Η απόφαση ελήφθη εσπευσμένα και αιφνιδίασε σχεδόν το σύνολο των στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά. Το σκεπτικό της Συγγρού έγκειται στην αναγκαιότητα να τεθούν από την ΝΔ οι όροι του πολιτικού διαλόγου μέχρι την κάλπη, τους οποίoυς ως σήμερα είχε κατορθώσει να επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιλογή αυτή συνιστά επί της ουσίας στροφή από την ως τώρα αμυντική στρατηγική της ΝΔ σε περισσότερο επιθετικογενή στάση, ώστε...

ΟΙ ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΙ

Ενα χαρτάκι κολλημένο σε κάθε γωνιά. Αγοράζουν χρυσό, βέρες, δόντια ίσως και βίδες από κόκκαλα. Υπάρχουν καλές προοπτικές να αγοράζουν και όργανα σε λίγο. Νεφρά, συκώτια, καρδιές, μάτια.
Μέσα σε απειλές, τρομοκρατία, τραγωδίες έχει μια ηδονή να μαζεύεις λίρες. Να τις κοιτάς, να τις χαϊδεύεις, να κοιμάσαι επάνω τους. Να νομίζεις πως κάποτε περνώντας "απέναντι" θα σου επιτρέψουν να πάρεις και τις λίρες μαζί.
Ζούμε σε όλο το μεγαλείο την εποχή του Σαυλωκ. Του Σάυλωκ κάθε μορφής. Του φτηνιάρη της γειτονιάς, του πιο ακριβού, του σπουδαγμένου, του επιχειρηματία, του ηγέτη, του κυρίαρχου. Χιλιάδες Σάυλωκ που υπογράφουν συμβόλαια για λίβρες κρέας, παρμένο από όπου γουστάρουν. Η αυτοκρατορία των τοκογλύφων. Η λατρεία του παρά. Απαισιότατα ανθρωπάκια που ζουν και πεθαίνουν ζυγίζοντας κέρδος. Καμπούρηδες, στερημένοι απο κάθε ομορφιά της ζωής, μετράνε λίρες, χρυσό, μέταλλα,...

Τελικά πόσους εχθρούς έχει ο ΣΥΡΙΖΑ – εκτός από τον εαυτό του;

Γράφει η Σ. Βούλτεψη
Τελικά, αν καταλάβαμε καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το… μεγάλο θύμα. Του φταίει η τρόικα – παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της κ. Λαγκάρντ να αυξήσει την δύναμή του – του φταίνε οι τράπεζες, του φταίνε τα ΜΜΕ και, εσχάτως, του φταίνε και οι δημοσκοπήσεις. 

Για όσο διάστημα οι δημοσκοπήσεις τον εμφάνιζαν να προηγείται, δεν φαίνεται να υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Τώρα που όλα δείχνουν πως το πράγμα έχει «γυρίσει», ξεκίνησε μια… επιστημονική συζήτηση περί μετρήσεων σε ρευστό σκηνικό και οξυμένης αντιπαράθεσης.

Συγγνώμη, αλλά δεν διεξάγονται για πρώτη φορά δημοσκοπήσεις στη χώρα.

Και, επίσης συγγνώμη, πάντα είναι οξυμένη η αντιπαράθεση στις προεκλογικές περιόδους.

Και – ούτε γι’ αυτό υπάρχει αμφιβολία – οι δημοσκοπήσεις παίζουν τον...

Ανησυχίες στα Βαλκάνια για το ριζοσπαστικό Ισλάμ

Άλλοτε καθοδηγούμενοι από τη Σαουδική Αραβική ή το Ιράν, τώρα δε και από την Τουρκία, οι ακραίοι ισλαμιστές επιχειρούν -με επιτυχία- να ταράξουν τις ειρηνικές σχέσεις μεταξύ αλλοθρήσκων

Picture 0 for Ανησυχίες στα Βαλκάνια για το ριζοσπαστικό Ισλάμ
Από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας των σύγχρονων κρατών στα Βαλκάνια, μετά από τις ένοπλες εξεγέρσεις τους κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι εναπομείναντες στην ευρωπαϊκή ήπειρο μωαμεθανοί, συνοικούσαν ειρηνικά με τους χριστιανικούς λαούς. Μέχρι τη στιγμή που το ακραίο ριζοσπαστικό Ισλάμ αποφάσισε πως πρέπει η ανθρωπότητα να επιστρέψει 1.500 χρόνια πίσω, στην εποχή του Μωάμεθ, όπου το πρώτιστο καθήκον του μωαμεθανού ήταν η εξάλειψη των «απίστων».
Άλλοτε καθοδηγούμενοι από τη Σαουδική Αραβική ή το Ιράν, τώρα δε και...

ΤΡΟΜΑΞΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΑΟΥ; ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΗ ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ!

Γράφει ο Παναγιώτης Τελεβάντος


Το βρίσκω ιδιαίτερα διασκεδαστικό ότι οι πολίτες - γονείς και τα παιδιά τους - που δίνουν τις πανελλαδικές τρόμαξαν από την αδεξιότητα της υπηρεσιακής υπουργού παιδείας κ. Κιάου (φανατική υποστηρίκτρια του σχεδίου Ανάν) να επιτελέσει - έστω και υποτυπωδώς ορθά - το καθήκον της σε βαθμό που δέχεται ανοιχτή κριτική ακόμη και από στελέχη της παράταξής του “Σύριζα” που την γεννοβόλησε.

Αν ο κόσμος έφριξε με την αδεξιότητα της κυρίας Κιάου δεν έχει να περιμένει μέχρι τις 18 Ιουνίου όταν ο “Σύριζα” με τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους και το βαθύ ΠΑΣΟΚ που μετακόμισε ήδη στο “Σύριζα” θα καταστούν ένα πανίσχυρο ρεύμα εξουσίας και θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας και το υπουργείο παιδείας θα ανατεθεί στην κυρία Ρεπούση υπεύθυνη του τομέως της Παιδείας ή κάποιο άλλο υποκείμενο της δικής περιωπής.
Τότε θα δείτε στην πράξη τι θα πει “έσται η εσχάτη πλάνη χείρων...

Αλλαγή πίστης και εθνική συνείδηση

«Η Ολλανδία είναι η χώρα μου, αλλά δεν νιώθω 100% ότι εδώ είμαι στο σπίτι μου (ή στη πατρίδα μου)», λέει σε ένα βίντεο μία νεαρή Ολλανδέζα που ασπάστηκε το Ισλάμ. Και πρόκειται φυσικά για εθνικά Ολλανδέζα, όχι μετανάστρια με Ολλανδική υπηκοότητα ή παιδί μεταναστών.

  


Ο καθηγητής Νεολληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του του Birmingham της Αγγλίας, Δημήτρης Τζιόβας γράφει σε άρθρο του με τίτλο «Το Δίλημμα της Ετερότητας»: «Πολλοί νέοι μουσουλμάνοι, αν και γεννήθηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες και είναι νόμιμοι πολίτες τους, αισθάνονται πατρίδα τους το Ισλάμ παρά τη χώρα καταγωγής ή ανατροφής τους και έτσι από μέλη μιας μειονότητας εξελίσσονται σε υπερασπιστές μιας...

Για πρώτη φορά μετά το 1922.

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Βασιλείου και Βλασίου, της Καππαδοκίας

Εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή στον Ιερό Ναό των Αγίων Βασιλείου και Βλασίου, στο ιστορικό Μιστί της Καππαδοκίας.

Για πρώτη φορά μετά το 1922
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://fanarion.blogspot.com, για πρώτη φορά μετά το 1922, οπότε και ο δεκάτρουλος ναός «σιώπησε», όπως και οι άλλοι περικαλλείς πέτρινοι ναοί της Καππαδοκικής γης, τελέστηκε το ιερό μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, ο οποίος...

Η έκθεση της ντροπής

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, θεωρούσαμε ανέκαθεν και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι, η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα (ειδικά η μη ελεγχόμενη, με το δημόσιο χρέος σε ευρώ), θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα, η οποία πιθανότατα θα χρεοκοπούσε ακαριαία – επίσης για την Ευρώπη και ενδεχομένως για ολόκληρη τη δημοκρατική Δύση (η οποία έχει εισέλθει σε πορεία παρακμής, με ανερχόμενη την αστυνομοκρατούμενη, βιομηχανική Ασία).

Επομένως, δεν υπάρχει τίποτα «υπέρ» της επιστροφής στη δραχμή – αλλά μόνο «κατά» τα οποία όμως, εάν διαχειριζόμαστε έγκαιρα σωστά, παίρνοντας εμείς την πρωτοβουλία των κινήσεων, θα μπορούσαμε ίσως να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Ειδικά όσον αφορά το ευρώ έχουμε επισημάνει ότι, δεν πρόκειται απλά για ένα μέσο συναλλαγών – αλλά για την Ενωμένη Ευρώπη, για τη Δημοκρατία, για την Ειρήνη και για...

ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΕνΕλ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

K. Βλαχοδήμος, Σ. Γεωργιάδης, Κ. Παύλου, Γ. E. Σέκερης, Σπ. Ταπίνης, Ι. Τουλουμάκος. Γ. στο «Διπλωματικό Περισκόπιο»
1. Το πλαίσιο πολιτικής για την Εθνική Άμυνα και κατ’ επέκταση για τις Ένοπλες Δυνάμεις διαγράφεται από τις προκλήσεις και τις απειλές, που συναρτώνται με την γεωγραφική θέση της χώρας.
2. Η πολιτική για την Εθνική Άμυνα αποσκοπεί στην διασφάλιση της άμυνας της Ελληνικής και της Κυπριακής επικράτειας και στην συμμετοχή σε ειρηνευτικές συμμαχικές αποστολές, όπου τούτο ήθελε κριθεί αναγκαίο, με σκοπό την υποστήριξη των συμφερόντων του ελληνισμού.
3. Για την επίτευξη των στόχων της Άμυνας οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει :
• -να είναι εξοπλισμένες με κατάλληλα οπλικά συστήματα,
• -να είναι έτοιμες για την απόκρουση επιθέσεων τόσο στην ελληνική, όσο και στην κυπριακή επικράτεια,
• -να συμβάλουν στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, που μπορούν να αποτελέσουν θανάσιμο κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας,
• -να είναι εξοπλισμένες για την διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης και για την...

Πολιτικοί ΕΕ-Ελλάδα: Ήταν όλοι τους ηλίθιοι;

Δεν ξέρει κανείς τι να υποθέσει όχι μόνο για τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας που ζούμε, αλλά και για τον «πύργο της Βαβέλ» που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τουλάχιστον σε εμάς φαντάζει αδύνατο να παρακολουθήσουμε τον τρόπο σκέψης και τις ενέργειες των πολιτικών, το «ψυχογράφημα» των οποίων παραπέμπει σε… τρόφιμους ψυχιατρείου.
Η μόνη εναλλακτική και κάπως πιο λογική εξήγηση που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς είναι η… συνωμοτική θεώρηση ότι στο παρασκήνιο της διεθνούς πολιτικής κάποιοι «σκοτεινοί τύποι» έχουν θέσει σε εφαρμογή σχέδιο διάλυσης της Ευρωζώνης και το εφαρμόζουν με τόση μαεστρία, ώστε έχουν μετατρέψει την πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε...

ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Δεν λείπουν μέσα στον καταιγισμό ανθελληνικών δημοσιευμάτων και κάποια που φέρουν κατανόηση για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και το ενδεχόμενο παράτασης του αδιεξόδου. Ένα από αυτά, και το δημοσίευμα του γνωστού ''Forbes'' (υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του), το οποίο στέκεται με θετικό τρόπο απέναντι στην σημερινή Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι στα τωρινά της αδιέξοδα  η χώρα δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί από την Ευρώπη.
Το ''Forbes'' θυμίζει στους αναγνώστες του την προσφορά των Ελλήνων στον παγκόσμιο πολιτισμό και αναγνωρίζει πως ''οι Έλληνες έχουν κληροδοτήσει πολλούς...

Από το χείλος του γκρεμού στην πτώση στον γκρεμό

Γράφει
 ο Χαρίδημος Κ. Τσούκας*


Τα πράγματα δυσκολεύουν. 
Ας χρησιμοποιήσουμε τη λογική για να καταλάβουμε τι συμβαίνει και τι, πιθανότατα, θα συμβεί στη χώρα. 
Ο Αριστοτέλης ορίζει τον συλλογισμό ως εκείνον το λόγο «όπου αν τεθούν ορισμένα πράγματα, κάτι άλλο από αυτά που έχουν τεθεί ακολουθεί κατ’ ανάγκην, εξ αιτίας αυτών ακριβώς που έχουν τεθεί». 
Ποια είναι, λοιπόν, αυτά που αξιόπιστα «έχουν τεθεί», από τα οποία μπορούν
 να συναχθούν συμπεράσματα;
Πρώτον, το 2010 αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε διεθνή οικονομική βοήθεια για να μη χρεοκοπήσουμε. Όποιος, σε ώρα ανάγκης, προσφεύγει σε υπέρογκο δανεισμό, παύει να ορίζει ο ίδιος το πρόβλημά του. Οι δανειστές του αποκτούν μεγάλη ισχύ και, άρα, βαρύνοντα λόγο στον καθορισμό των όρων αποπληρωμής του δανείου – άρα και στον ορισμό των προβλημάτων της χώρας. Από το 2010 και μετά, το πρόβλημά μας ορίστηκε, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, κυρίως ως δημοσιονομικό. 
Κατά συνέπεια, η δημοσιονομική εξυγίανση, άρα...

Προς αύξηση του αριθμού στρατιωτικών κατασκόπων Γιατί η CIA χαίρεται για την ενίσχυση των μυστικών υπηρεσιών του Πενταγώνου

Jennifer Sims


Περίληψη: 

Δεδομένου ότι το Πεντάγωνο έχει μια απαράμιλλη παγκόσμια εμβέλεια και ειδικεύεται στον εφοδιασμό, και η CIA έχει βαθείς δεσμούς με σχεδόν όλες τις χώρες, είναι λογικό να κάνει οικονομίες κλίμακας μέσω συνδυασμένων και συμπληρωματικών δραστηριοτήτων των μυστικών υπηρεσιών.


Τον περασμένο μήνα, ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ και ο υπουργός Άμυνας Λέον Πανέτα ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας νέας αμερικανικής υπηρεσίας κατασκοπείας: την Αμυντική Μυστική Υπηρεσία (Defense Clandestine Service ή DCS). Η DCS αναμένεται να διευρύνει το προσωπικό κατασκοπείας του Πενταγώνου κατά εκατοντάδες μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αφήνει τους προϋπολογισμούς σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητους. Ωστόσο, η είδηση εξέπληξε ορισμένους παρατηρητές στην Ουάσιγκτον, επειδή η κίνηση φαίνεται, τουλάχιστον αρχικά, να αποτελεί άμεση πρόκληση για...

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΝ «ΛΑΟΣ»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μαρούσι 30/5/2012

Επειδή τις τελευταίες ημέρες διαρρέονται φήμες περί δήθεν επανένταξής μου στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑ.Ο.Σ), επιθυμώ να πληροφορήσω κάθε ενδιαφερόμενο, ότι ευρίσκομαι εκτός ΛΑ.Ο.Σ κατόπιν της διαγραφής μου από τον Πρόεδρό του, κ. Γ. Καρατζαφέρη, την 18η Νοεμβρίου 2011.

Παναγιώτης Αποστόλου
Πρώην Αναπληρωτής Γραμματέας
Κεντρικής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ