Σελίδες

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Οι Τζιχαντιστές άνοιξαν μέτωπο με το Ισραήλ


Σύροι αντάρτες κατέλαβαν συνοριακό πέρασμα στα υψίπεδα του Γκολάν
Επιβεβαίωσε το γεγονός ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού. Το Ισραήλ ανησυχεί μήπως το Γκολάν μετατραπεί σε ορμητήριο για επιθέσεις τζιχαντιστών εναντίον ισραηλινών στόχων
Σύροι αντάρτες κατέλαβαν χθες συνοριακό πέρασμα επί της γραμμής εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Συρία στα υψίπεδα του Γκολάν, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού.
Ο ισραηλινός στρατός "επιβεβαιώνει ότι το συνοριακό πέρασμα της Κουνέιτρα έπεσε στα χέρια των ανταρτών", μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη φορά που αντικαθεστωτικοί μαχητές καταλαμβάνουν συνοριακό πέρασμα κοντά στην κατεχόμενη από το Ισραήλ ζώνη του Γκολάν, αλλά δεν είναι σαφές αν θα κατορθώσουν να κρατήσουν τη θέση τους. "Οι αντάρτες κατέλαβαν το πέρασμα κοντά στην παλιά πόλη Κουνέιτρα. Ισχυρές εκρήξεις και σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται στην περιοχή", δήλωσε ο Ραμί Αμπντελραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.
Το Ισραήλ ανησυχεί μήπως το Γκολάν, το οποίο κατελήφθη το 1967, κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, μετατραπεί σε ορμητήριο για επιθέσεις τζιχαντιστών, που λαμβάνουν μέρος στη σύρραξη στη Συρία, εναντίον ισραηλινών στόχων.
Επεισόδια
Ο επικεφαλής των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Ερβέ Λαντσού επιβεβαίωσε ότι

Ένα μεγάλο gay pride είμαστε όλη η Ελλάδα Γιάννη Μπουτάρη

gay-pride
του Στρατή Μαζίδη

Θίγεται μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού επειδή σκληροί άνδρες όπως αυτοί της φωτογραφίας θα παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη στα μέσα του μήνα.

Από την άλλη πλευρά όμως πόσοι από αυτούς που σήμερα διαμαρτύρονται, δεν ψήφισαν Μπουτάρη στις εκλογές;

Προσωπικά είμαι εναντίον τέτοιων παρελάσεων και μάλιστα με διοργανώτρια αρχή ένα κρατικό φορέα. Δηλαδή για να παρελάσουν τα “παλληκάρια” θα το πληρώσουν οι Θεσσαλονικείς; Καλό! Μάλλον (μ)πούστικο θα έλεγα!

Αλλά και πάλι, τι μας πειράζει;

Τι γίνεται με τους λαθρομετανάστες; Μήπως κάποιοι επωφελούνται από την αθρόα λαθρομετανάστευση στην χώρα μας; Τι γίνονται οι ευρωπαϊκοί και ντόπιοι πόροι που αφορούν τους λαθρομετανάστες; Διετέθησαν και διατίθενται για τον σκοπό που πρέπει ή μπαίνουν στις τσέπες επιτηδείων; Υπάρχει έλεγχος; Μήπως να το ψάξουμε;


Ο Ερντογάν έχει πρόβλημα. Η μεγαλύτερη πρόκλησή του είναι ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, όχι οι επαναστάτες

Εκείνοι που ισχυρίζονται ότι οι διαμαρτυρίες στην Τουρκία δεν θα ανεβάσουν τους φιλελεύθερους στην εξουσία, έχουν δίκιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι διαδηλώσεις δεν έχουν πλήξει σοβαρά τον Ερντογάν. Οι χειρισμοί του στην κρίση έχουν ενισχύσει σημαντικά την θέση του ανταγωνιστή του, του Αμπντουλάχ Γκιούλ.

του Halil Karaveli*
Σε ορισμένους κύκλους, είναι σχεδόν θέμα πίστης το ότι οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στην Τουρκία δεν θα έχουν σοβαρές πολιτικές συνέπειες για τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως έγραψε στo ForeignAffairs.gr αυτή την εβδομάδα  ο συνεργάτης του Council on Foreign Relations, Στίβεν Κουκ, «Ακόμα και σήμερα, καθώς συνεχίζονται οι ρίψεις δακρυγόνων, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ερντογάν θα κερδίσει τις εκλογές». Η υπόθεση είναι ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να βασιστεί τουλάχιστον στην παθητική υποστήριξη του 50% του πληθυσμού που έδωσε την ψήφο του στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στις τελευταίες εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν το 2011. Ακόμα κι αν δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με τη συμπεριφορά του, δεν είναι έτοιμοι να αποσύρουν την υποστήριξή τους – κι αυτά είναι καλά νέα για τον Ερντογάν, ο οποίος θα ήθελε να στέψει τον εαυτό του πρόεδρο το επόμενο έτος. Ωστόσο, θα ήταν λάθος να υποθέσουμε ότι οι υποστηρικτές του Ερντογάν θα είναι μαζί του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στο τέλος, οι διαδηλώσεις στη πλατεία Ταξίμ - και η αντίδραση του πρωθυπουργού σ’ αυτές - αποτελούν πιθανόν το τέλος μιας εποχής.
Όπως πολλοί έχουν επισημάνει, οι διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες τουρκικές πόλεις, κατάγονται κυρίως από την κοσμική και φιλελεύθερη αστική μεσαία τάξη. Ωστόσο, δεν είναι οι μόνοι ποι ανησυχούν από τον αυξανόμενο αυταρχισμό του Ερντογάν. Οι θρησκευόμενοι

Ἡ στάση τοῦ πατριαρχικοῦ καὶ φαναριωτικοῦ ὑπερεθνισμοῦ ἀπἐναντι στὸν Ἕλληνισμό

Γράφει ο Ανδρέας Μουτεβελής

 
Τὸ 1819 ἡ Φιλικὴ Ἑταιρεία ἀναθέτει τὴν ἀρχηγία της, τὴν ὁποία εἶχε ἀποποιηθεῖ ὁ Ἰωάννης Καποδίστριας, στὸν Ἀλέξανδρο Ὑψηλάντη. Αὑτός, μετὰ ἀπὸ δύο χρόνια, θὰ βιασθεῖ νὰ κηρύξῃ τὴν ἐπανάσταση γιὰ νὰ ἐκμεταλλευθῇ κυρίως τὴν ἀποδιοργάνωσι τῆς Ὀθ. Αὐτοκρατορίας ἐξαιτίας τῆς ἀποσυνθέσεως τοῦ γενιτσαρικοῦ στρατοῦ καὶ τῆς στάσεως τοῦ Ἀλῆ Πασὰ τῶν Ἰωαννίνων. Ἀλλὰ καὶ διότι ἡ ὕπαρξιs τῆς Ἑταιρείας εἶχε γίνει πλέον πολὺ γνωστή. Καὶ θὰ ἐπιλέξει τελικὰ ὡς χῶρο ἐκδηλώσεως τοῦ κινήματος, τὶς Παραδουνάβιες Ἡγεμονίες, αὐτὸ τὸ ἄντρο τῶν Φαναριωτῶν καὶ τῆς ὑπερεθνικῆς ἰδεολογίας τους.
 
Γιὰ νὰ καταλάβουμε τὴν σημασία τῆς πλήρους ἀπουσίας ἀπὸ τὶς προκηρύξεις τοῦ Ὑψηλάντη τῶν ὅρων «Ῥωμιός» καὶ «ῥωμιοσύνη» καὶ τὴν συστηματικὴ προτίμησι πρὸς τοὺς ὅρους «Ἕλλην» καὶ «Ἕλλάς» (ἢ «Γραικός» καὶ «Γραικία»), πρέπει νὰ ὑπενθυμίσουμε τὴν στάσι ποὺ κρατοῦσε πρὸς τὸν ὅρο «Ἕλλην» – καὶ «ἑλληνισμός» – τόσο ὁ πατριαρχικὸς ὅσο καὶ ὁ φαναριωτικὸς ὑπερεθνισμός, τὴν ὁποία εἶχαν κληρονομήσει ἀπὸ τὸ Βυζάντιο.
 
Ἀπὸ τὴν πρωτοβυζαντινὴ περίοδο, ὁ «Ἕλλην» ταυτιζόταν μὲ τὸν «εἰδωλολάτρη», ἢ «ἐθνικό» ὁ ὁποῖος βρισκόταν «ἐκτός» Ἐκκλησίας, ἄρα καὶ ἐκτὸς τοῦ νομίμου θεσμικοῦ πλαισίου λειτουργίας τῆς «χριστιανικῆς αὐτοκρατορίας». Τὸν 6ο αἰ ὁ Ἰουστινιανός, συνεπὴς ὑπερασπιστὴς τόσο τῆς ῥωμαϊκῆς παραδόσεως, ποὺ ἤθελε ἐπίσημη γλῶσσα τοῦ Βυζαντίου τὰ λατινικά, ὅσο καὶ τῆς χριστιανικῆς θρησκείας, ποὺ ἀποτελοῦσε πλέον τὸ μοναδικὸ δόγμα τῆς αὐτοκρατορίας, εἶχε θεσπίσει στὸν «Κώδικά» του ὅτι ἀπαγορευόταν νὰ ἀσκοῦν διδασκαλία «αὐτοὶ ποὺ πάσχουν ἀπὸ τὴν ἱερόσυλη τρέλλα τῶν Ἑλλήνων». Μὲ ἄλλη διάταξη ὥριζε ὅτι ἀπαγορευόταν νὰ γίνουν ὑπάλληλοι τοῦ κράτους ἢ νὰ τιμηθοῦν μὲ ὁποιοδήποτε ἀξίωμα οἱ αἱρετικοί, οἱ ἑβραῖοι καὶ οἱ εἰδωλολάτρες Ἕλληνες, ἐπειδὴ δὲν ἀκολουθοῦσαν «τὴν καθολικὴ καὶ ἀποστολικὴ Ἐκκλησία καὶ

Η αξία της ανθρώπινης ζωής. Πόσο αποτιμά άραγε η ελληνική πολιτεία την ζωή του Έλληνα;

Είναι γενικά παραδεδεγμένο ότι η καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα κυριαρχείται από τα εξής τρία χαρακτηριστικά: Τον φόβο, το άγχος και την σύγχυση. Ο φόβος για το τι θα ξημερώσει αύριο, το άγχος για το μέλλον των παιδιών του και η έντεχνα καλλιεργούμενη σύγχυση προκαλούν τις επί καθημερινής σχεδόν βάσεως αυτοκτονίες, τους πολλαπλάσιους θανάτους εξ αιτίας καρδιακών και «εγκεφαλικών» επεισοδίων με την σύγχυση, σε όλα ανεξαιρέτως τα πεδία, να απλώνει τα φτερά της σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού λαού. Και αυτοί, Τροϊκανοί, κόμματα, ΜΜΕ και λοιποί εκμεταλλευτές να σχεδιάζουν την επόμενη κίνηση που θα επιδεινώσει την κατάσταση και θα υποβιβάσει την ποιότητα της ζωής μας.
Η κατάσταση επιτείνεται από την διάσπαση της αξίας του νοήματος και των ιδεωδών των ανθρώπων σε άπειρες ιδεολογίες με αντιφατικές θέσεις και πεποιθήσεις. Η αλήθεια βρίσκεται παντού και πουθενά μετά τον εσωτερικό σπαραγμό βασικών ιδεολογικών και οργανωτικών σχημάτων όπως πχ του χριστιανισμού και του μωαμεθανισμού παλαιότερα και του σοσιαλισμού σχετικά πρόσφατα. Ο άνθρωπος έχασε την ιδέα περί της μοναδικότητας και της ιερότητάς του και, ενώ οι ανθρώπινες μάζες αυξάνονται, η αξία του ατόμου μειώνεται συνεχώς. Το άτομο αισθάνεται να καταπιέζεται άσημο μέσα στα πλήθη των ομοίων του έχοντας χάσει εκείνες τις παλιές συνταγές περί ισότητας και αξίας των ανθρώπων και όλες οι σχετικές ιδεολογίες απεδείχθησαν συναισθηματισμοί, ιδεοληψίες ή υποκρισίες.
Ακόμη και όταν κηρύσσονταν ότι η ισότητα είχε θεία προέλευση γρήγορα δημιουργήθηκαν δομές και μηχανισμοί σαν  την «ξιφήρη» θεωρία του Θωμά του Ακινάτη περί «δύο ξιφών», του Πάπα και του Αυτοκράτορα για την διευθέτηση των συμφερόντων τους και την επιβολή της «ισότητας του τρόμου» για να φθάσουμε σήμερα ώστε η ανανεωμένη λογιστική περί αξίας της ανθρώπινης ζωής και ισότητος των ανθρώπων  να έχει, σαν πρακτική, και άλλες νεώτερες παραλλαγές. Έτσι, στην ισραηλινο-αιγυπτιακή σύρραξη του 1967 ένας (1) Ισραηλινός αιχμάλωτος αντηλλάγη με τεσσερισήμισι χιλιάδες (4500) Αιγυπτίων, στην ινδο-πακιστανική διένεξη του 1971 ένας (1)

Η περίπλοκη κρίση στην Τουρκία…..

Γράφει ο Αυγουστίνος-Ντίνος Αυγουστή* 

Λίγες πιθανότητες υπάρχουν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που ξεκίνησαν από την Κωνσταντινούπολη και επεκτάθηκαν σχεδόν σε ολόκληρη την Τουρκία να είναι όπως τις παρουσιάζουν: δηλαδή εντελώς αυθόρμητες. Το όλο στήσιμο, όχι μόνο θυμίζει, αλλά και σαφώς υποστηρίζει την οργάνωση από τα διεθνή κέντρα, προκατασκευασμένων «λαϊκών εξεγέρσεων». Πως αλλιώς εξηγείται δηλαδή, όταν, πάνω από δέκα μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, όλως... συμπτωματικώς και παραδόξως, συντονίσθηκαν με τους διαδηλωτές της Πλατείας Ταξίμ, οι οποίοι συγκρούστηκαν με την αστυνομία, για τη τσιμεντοποίηση του πάρκου Γκεζί στο κέντρο της Πόλης. Πολλοί είναι οι παράγοντες που συντελούν στα παραπάνω. Πρώτον: Η «εξέγερση» ξεκίνησε σε περιοχές όπου έχει την πλειοψηφία το κεμαλικό και το εθνικιστικό κόμμα. Αυτές οι περιοχές ανήκουν στο «ευρωπαϊκό» τμήμα τη Τουρκίας, δηλαδή από την Πόλη μέχρι τα ελληνοτουρκικά σύνορα και τα παράλια του Αιγαίου. Δεύτερο: Οι επικεφαλείς των εξεγερθέντων είναι κυρίως οι Γκρίζοι Λύκοι, οι άκρο αριστεροί, οι αναρχικοί και οι οπαδοί του Κεμαλικού κατεστημένου και του βαθέως κράτους. Αυτό το βαθύ στρατοκρατικό

Ιδρύθηκε η ρωσική Ναυτική Διοίκηση Μεσογείου - Μόνιμη παρουσία και στο Αιγαίο. Για πρώτη φορά μετά το 1990!


«Η Ρωσία είναι απόλυτα προσηλωμένη στο να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα διασφαλίσουν την μόνιμη ναυτική παρουσία στην Μεσόγειο, περιοχή στην οποία διατηρεί νόμιμα εθνικά συμφέροντα». Αυτό δήλωσε σήμερα μεταξύ άλλων  ο πρόεδρος της χώρας Vladimir Putin κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην κεντρική διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας επ΄ευκαιρία της επίσημης ;ίδρυσης της διοίκησης Μεσογείου.
«Είναι μια στρατηγικά σημαντική περιοχή. Έχουμε συμφέροντα εκεί, συμφέροντα τα οποία σχετίζονται με την διασφάλιση της εθνικής ακεραιότητας της Ρωσίας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος  διευκρινίζοντας ειδικότερα για τους λόγους τους οποίους έχει η Μόσχα στην «ατζέντα» της για την ανάπτυξη της μόνιμης ναυτικής δύναμης.
«Δεν κουνάμε το ξίφος σε κανένα με την αποκατάσταση της ρωσικής ναυτικής παρουσίας στη Μεσόγειο. Έχουμε κάνει ήδη πολλά μαζί με τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένων και των χωρών του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση απειλών που προέρχονται από εγκληματικές ομάδες σε θαλάσσιες περιοχές όπως για παράδειγμα η αντιμετώπιση της πειρατείας» συμπλήρωσε ο

Mε πουκάμισο... Armani μίλησε για τα λαϊκά δίκαια ο Τσίπρας! (ΦΩΤΟ)

Τελευταία λέξη της μόδας η πουκαμισιά του Αλέξη
Επειδή είναι λαικό παιδί, δεν φοράει σακάκια και γραβάτες, αλλά σκέτα πουκαμισάκια. 
Ειδικά αυτό το στυλ επιλέγει όταν πάει να βγάλει ...πύρινους λόγους σε κάποια πλατεία για τα λαικά δικαιώματα. Ένα απλό πουκαμισάκι εξάλλου ποτέ δεν προκαλεί. 
Έλα όμως που στην τελευταία ομιλία του στην Ιερισσό το ολόλευκο πουκάμισο ήταν Αrmani και σύμφνωα με μια πρόχειρη έρευνα αγοράς το πουκάμισο αυτό κοστίζει από 220 έως 250 εύρω... 
Δεν το λες και λίγο ειδικά όταν το φοράς και λαικίζεις αφόρητα στις πλατείες... 
http://www.zoomblog.org

Γκιουλέν: Σπόντες σε Ερντογάν του πανίσχυρου Τούρκου…

Αίσθηση όπως συνηθίζεται άλλωστε, προκάλεσε η παρέμβαση του αμφιλεγόμενου αυτοεξόριστου στην πολιτεία Ιντιάνα των ΗΠΑ, ιμάμη της Τουρκίας, Φετχουλάχ Γκιουλέν, στο ζήτημα των αναταραχών στην Τουρκία.
Όπως αναφέραμε σε ανάρτηση πριν από μερικές ώρες (http://www.defence-point.gr/news/?p=77566), η δήλωση βρίθει συμβολισμών και έμμεσων μηνυμάτων,στα οποία υποσχεθήκαμε στους αναγνώστες μας να επιχειρήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε και να σχολιάσουμε.
Του Μιχαήλ Βασιλείου
Είπε λοιπόν ο Γκιουλέν: «Υποχρεούμεθα να δράσουμε έξυπνα και να αντιμετωπίσουμε τα μικρότερα προβλήματα σα να είναι πολύ μεγάλα και πρέπει να τα χειριστούμε με έξυπνο τρόπο. Όταν αντιμετωπίζεις μια εισβολή από μυρμήγκια, δεν μπορείς να τα παραβλέψεις συλλογιζόμενος ότι είναι μυρμήγκια»…
Πρώτο εύλογο συμπέρασμα είναι, ότι μέχρι στιγμής η κυβέρνηση της Τουρκίας ΔΕΝ συμπεριφέρεται έξυπνα, κάτι που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως ευθεία βολή στον Ερντογάν,με τον οποίο οι πληροφορίες θέλουν να μη διατηρεί εδώ και κάποιο διάστημα τις καλύτερες των σχέσεων, σε αντίθεση όμως με μέλη της κυβέρνησης, όπως ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπουλέντ Αρίντς,τον οποίο και συνάντησε στο πρόσφατο ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ, όχι όμως και τον ίδιο τον πρωθυπουργό με το… φορτωμένο πρόγραμμα.
Η αναφορά στον Αρίντς γίνεται καθότι είναι προφανές, ότι η όποια προσπάθεια