Σελίδες

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Με φόντο το Ταξίμ. Συλλήψεις 10 ξένων και ενός Έλληνα για «υποκίνηση ταραχών» στην Τουρκία .

Συλλήψεις 10 ξένων και ενός Έλληνα για «υποκίνηση ταραχών» στην Τουρκία
Κωνσταντινούπολη: Η τουρκική αστυνομία φέρεται να έχει συλλάβει έντεκα ξένους υπηκόους, ανάμεσά τους και έναν Έλληνα, που κατηγορεί για υποκίνηση επεισοδίων στις διαδηλώσεις με επίκεντρο την πλατεία Ταξίμ, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. Τέσσερις από αυτούς αναφέρονται ως φοιτητές.

Επισήμως δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση για τις συλλήψεις από την τουρκική πλευρά.

Σύμφωνα με τις αναφορές, πρόκειται για τέσσερις Αμερικανούς, δύο Βρετανούς, δύο Ιρανούς, δύο Γάλλους, και άτομα ινδικής, γερμανικής και ελληνικής υπηκοότητας.

Τα δύο άτομα γαλλικής υπηκοότητας είναι μία φοιτήτρια με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus και ένα άτομο που επίσης βρίσκεται στην Τουρκία με πρόγραμμα της ΕΕ, σύμφωνα με την Hurriyet.

Πηγή: news.in.gr  

Ο Ερντογάν κι οι εδώ (εδώ και στην Κύπρο) «ερντογαν-ισμένοι»…

Χ Ρ Η Σ Ι Μ Η  ΕΙΝ’ η υπενθύμιση ότι κυβέρνηση «κεμαλιστών & ισλαμιστών» διέταξε την εισβολή στην Κύπρο από 20ή Ιουλίου 1974, την εθνοκάθαρση και τα μαζικά κακουργήματα πολέμου που διέπραξαν σε βάρος των Ελλήνων Κυπρίων, αμάχων και αδηλώτων αιχμαλώτων, κατά τις επιχειρήσεις του Αττίλα 1 & 2. Πρωθυπουργός ήταν ο πρόεδρος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), αριστερός σοσιαλιστής Μπουλέντ Ετζεβίτ, με αντιπρόεδρο της κυβέρνησης συνασπισμού (από 26.1.1974) τον «πατέρα» του πολιτικού Ισλάμ, Νετζμετίν Ερμπακάν, του Κόμματος Εθνικής Σωτηρίας (MSP), ο οποίος, μάλιστα, είχε προτείνει τότε την κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου.

Χ Ρ Η Σ Ι Μ Η  ΚΑΙ 
η υπενθύμιση ότι ο κύριος άξονας της επεκτατικής πολιτικής όλων ανεξαιρέτως των τουρκικών κυβερνήσεων, απ’ τη δεκαετία του ’50, εκλελεγμένων ή πραξικοπηματικών, σε Κύπρο, Αιγαίο και Θράκη, όχι μόνο δεν εγκαταλείφθηκε από τους ισλαμιστές κυβερνώντες την τελευταία 11ετία του Ερντογάν, αλλ’ απέκτησε, επιπλέον, και διακηρυγμένο νεο-οθωμανικό στρατηγικό βάθος: «Ακόμη κι αν δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος Τούρκος στην Κύπρο», όπως εξηγούσε, από πριν ανέλθουν οι Νεο-Οθωμανοί στην εξουσία, στο βιβλίο του (σελ. 279), ο στρατηγικός τους μέντορας, κι απ’ το 2009 υπ.Εξ. Αχμέτ Νταβούτογλου. Κι επ’ αυτού δεν υποχώρησαν χιλιοστό…

Χ Ρ Η Σ Ι Μ Η  ΕΠΙΣΗΣ 
κι η υπενθύμιση ότι απέναντι στις επικρίσεις της τουρκικής αντιπολίτευσης για το Κυπριακό, οι Ερντογάν - Γκιούλ, υπερήφανοι για τα πολλαπλά κέρδη που

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ KAI ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ Οι Έλληνες δεν μπορούν να ζήσουν τα παιδιά τους - Στοιχεία-σοκ από Παιδικά Χωριά SOS


Στη χώρα της υπογεννητικότητας, που κινδυνεύει με αφανισμό ο ελληνικός πληθυσμός, οι Έλληνες αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τα παιδιά τους και να ζητούν βοήθεια από διάφορους φορείς μη μπορώντας να τους προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό, να τα ντύσουν και να τα ζήσουν. Στην ανθρωπιστική κρίση που δημιουργήθηκε με ευθύνη των πολιτικών-εκτελεστικά όργανα των ξένων κέντρων εξουσίας, η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να διαλύσει και τις τελευταίες κοινωνικές δομές.
Τα στοιχεία του προγράμματος Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS προκαλούν σοκ. Οι οικογένειες που ζήτησαν βοήθεια από το 2009 που ξέσπασε η κρίση έως το 2013 αυξήθηκαν κατά 1.690%.  Σοκαριστικό χαρακτηρίζει το ποσοστό και ο ίδιος ο γενικός διευθυντής των χωριών SOS Γιώργος Πρωτόπαπας στην εφημερίδα «Έθνος».
Από εκεί που τα ΚΣΠΟ προσέφεραν υλική, ψυχολογική και εκπαιδευτική βοήθεια σε 47 οικογένειες έφτασαν να προσφέρουν σε 900. Η τάση δε των αιτημάτων αυξάνεται ραγδαία και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με αποτέλεσμα να υπάρχει λίστα αναμονής και αυτή να έχει «μπουκώσει». Στα έξι Κέντρα που λειτουργούν οι αιτήσεις που εκκρεμούν φθάνουν τις 65 για κάθε ένα.
Το 80% των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια είναι Έλληνες. Το 35% των οικογενειών ήταν μονογονεϊκές, το 20% πολύτεκνες και στο 15% των περιπτώσεων προσφέρθηκε βοήθεια και σε παππούδες και γιαγιάδες. Προσφέρθηκε δε υλική βοήθεια σε 2.500 παιδιά και ενήλικες. Είναι οι κοινωνικές ομάδες που η κυβέρνηση τιμώρησε με κατάργηση των επιδομάτων που ελάμβαναν αυτοί οι άνθρωποι για να μπορούν να αγοράσουν μίας φρατζόλα ψωμί να ζήσουν.
Και το να ζητάς βοήθεια είναι η πιο ήπια εκδοχή της εξαθλίωσης στην οποία έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό η πολιτική των μνημονίων που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις με τους δανειστές-κατακτητές. Γιατί πολλοί εγκαταλείπουν τα παιδιά τους ή αυτοκτονούν γιατί δεν μπορούν να τα θρέψουν.
Αυτά γίνονται σε μία χώρα που η υπογεννητικότητας λαμβάνει τραγικές διαστάσεις, με τις γεννήσεις να είναι πολύ λιγότερες από τους θανάτους και ο μέσος όρος ηλικίας να φθάνει τα 47 χρόνια.
Πρόκειται για εθνική γενοκτονία. Ότι δεν κατάφεραν να κάνουν με τους πολέμους το κάνουν τώρα με την εφαρμογή μέτρων εξόντωσης. Το 1940 οι γεννήσεις ήταν 179.500, ενώ σήμερα μετά βίας «παίζουν» κοντά στις 100.000.
Την ώρα δε που ο ελληνικός πληθυσμός μειώνεται δραματικά, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν «αντιρατσιστικό» νόμο για την προστασία των λαθρομεταναστών. Θέλουν αλλοίωση του πληθυσμού.  

Οι μικροί Θεοί (εθνοπατέρες).


από το «ΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ»
Αυτή η ιστορία με τους πιστολέρο βουλευτές (και βουλευτίνες), που αρνούνται τους ελέγχους ασφαλείας, εκτός από την πλάκα της, έχει και μια σοβαρή πλευρά.
Η οποία έχει να κάνει με την ψυχοσύνθεση, αλλά και την αντίληψη που έχουν κάποιοι «σωτήρες» μας απέναντι στην πλέμπα.
Ότι όλοι είμαστε ίσοι, αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι από τους υπόλοιπους.
Και όχι μόνο σε σχέση με ελέγχους για όπλα, αλλά γενικά.
Καλά είναι δηλαδή να νομοθετούν επί παντός του επιστητού, να ρημάζουν ζωές, να διαλύουν κεκτημένα, χωρίς τις περισσότερες φορές να ξέρουν τι ψηφίζουν, αφού ούτε καν διαβάζουν πριν υπογράψουν (βλ. Χρυσοχοίδη και μνημόνιο)…
Αλλά, όλα κι όλα.
Οι ίδιοι είναι υπεράνω…
Όλοι εμείς οι υπόλοιποι δηλαδή, είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωνόμαστε με τα όσα ψηφίζουν, οι ίδιοι όμως, που θα έπρεπε να δείχνουν το καλό παράδειγμα, αρνούνται να εφαρμόσουν ακόμη και τα αυτονόητα, όταν θεωρήσουν ότι αυτά θίγουν την «πολιτικά βαρυσήμαντη προσωπικότητά τους»!
Και βεβαίως, στο συγκεκριμένο ζήτημα, από αλλού το περίμενε ο πρόεδρος της Βουλής, κι από αλλού του ήρθε.
Οι εθνικοί αντιπρόσωποι της Χρυσής Αυγής αποδεικνύονται πειθαρχημένα στρατιωτάκια, και την …. επανάσταση την κάνουν κάποιοι

Κεντροαριστερά και ΣΥΡΙΖΑ


Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος στοGR POST


Λάβαμε πολλά μηνύματα μετά τη δημοσίευση στοgrpsot του άρθρου με τίτλο «Η αναγκαιότητα ισχυρής Κεντροαριστεράς» (Δευτέρα 4-6-2013).
Τα περισσότερα είχαν ως κεντρική ιδέα την εκτίμηση ότι «δεν υπάρχει έδαφος για την Κεντροαριστερά, αφού πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλάβει τον χώρο».
Έχουμε την πεποίθηση ότι πρόκειται περί λανθασμένης εκτίμησης.
Ίσως και κατευθυνόμενης.
Η Κεντροαριστερά είναι η σοσιαλδημοκρατία και δεν είναι οι Αριστερές συνθηματολογικές αναζητήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Κεντροαριστερά περιλαμβάνει στις θέσεις της την αταλάντευτη θέση της χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη και όχι τις θολές και

Μνημείο του Αριστοτέλη στα Σκόπια όπου διδάσκει τον Μ. Αλέξανδρο… Σλαβικά

Συνεχίζεται ο τραγέλαφος στα Σκόπια. Στην βάση μνημείου υπάρχει ανάγλυφη παράσταση με τον Αριστοτέλη να διδάσκει τον Μ. Αλέξανδρο κρατώντας πάπυρο γραμμένο σε.. Σλαβικά!



Στα πλαίσια του σχεδίου «Σκόπια 2014»... είχαμε την ανέγερση 4 μνημείων με λιοντάρια πάνω σε μια γέφυρα των Σκοπίων στις όχθες του ποταμού Βαρδάρη. Στην βάση του ενός λιονταριού, προσέξαμε μια ανάγλυφη παράσταση όπου απεικονίζεται ο φιλόσοφος Αριστοτέλης να διδάσκει, τον νεαρό τότε, Αλέξανδρο.
Οι Σκοπιανοί παριστάνουν τον Αριστοτέλη να κρατάει έναν πάπυρο, γραμμένο στα… Σλαβικά. Πάνω του είναι χαραγμένη η φράση, “ΔEMO КРАТИYАТА Е ОСНОVA НА СΛОBOΔATA”
Ακόμα και η μετάφραση της επιγραφής, (σσ. “Η δημοκρατία είναι το θεμέλιο

Κερδοσκόποι στα κεραμίδια!

Άστεγος συμπολίτης μας πήρε το 2006 στεγαστικό δάνειο και αγόρασε σπίτι 100 τετραγωνικών μέτρων για να στεγάσει την οικογένειά του. Η τράπεζα του έδωσε όλα τα λεφτά και ως μπόνους ένα επισκευαστικό για να αγοράσει νέα έπιπλα. Τώρα δεν μπορεί να πληρώσει. Τι πρέπει να γίνει;

Πολιτικοί, εκπρόσωποι καταναλωτικών οργανώσεων και δημοσιολόγοι έχουν δημιουργήσει την ψευδή αίσθηση ότι στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχει πιθανότητα οι δανειολήπτες να κερδίσουν από την τράπεζα το ακίνητο που αγόρασαν με τα λεφτά της τράπεζας, ακόμη κι αν δεν έχουν πληρώσει μία δόση!

Πρόκειται για την χειρότερη και μεγαλύτερη πολιτική απάτη των τελευταίων δεκαετιών. Λένε στον κόσμο αυτό που θέλει να ακούσει, αδιαφορώντας αν αυτό θα έχει στο τέλος ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να χάσουν τα σπίτια τους όσοι τους πιστέψουν. Δίπλα στους κερδοσκόπους της ελπίδας έχει στηθεί μια τεράστια βιομηχανία που υπόσχεται στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας πολλές δίκες. Είναι το μόνο που πραγματικά

Αντιμαλακιστικόν νομοσχέδιον


Όσον εύμορφος και εάν είναι η δημοκρατία, για να βγει το σκατό απαιτείται αγαστή συνεργασία τόσον του αριστερού όσον και του δεξιού κολομμερίου. Δεν δικαιούται το αριστερόν κολομάγουλον να κατηγορεί το δεξιόν για το σκατόν που έβγαλε.

Και σήμερον, μετά από 20 χρόνια καταστροφικών πολιτικών επί των ζητημάτων της λαθρομεταναστεύεσεως, είτε λόγω δειλίας όχι απλώς να αντιμετωπίσουν αλλά ακόμη και να δουν τα προβλήματα, είτε ακόμη και λόγω ανικανότητος ακόμη και να κατανοήσουν ότι έχουν κάνει την Ελλάδα το μπουρδέλο του κόσμου, έρχονται σήμερα και ζητούν την ποινικοποίησιν του ρατσισμού.

Τι σύμπτωσις! Το ίδιο ακριβώς έπραξεν και ο Μωάμεθ Β’ ο επονομαζόμενος «Πορθητής» μετά την Άλωσιν. Ποινικοποίησεν τον ρατσισμό των Ελλήνων απέναντι στους Τούρκους και τους εκτουρκισμένους. Μπήκαν στα δικά τα μας μέρη τουρκαλάδες, και στην συνέχεια όποιος ξεσήκωνε τους Έλληνες ενάντια στον οθωμανικόν ζυγόν κατηγορείτο ως ρατσιστής τρόπον τινά και έπαιρνε τον δρόμον για την αγχόνη ή για το μπουντρούμι. Ο πρώτος στην τάξιν χριστιανός ήταν κάτω από τον τελευταίο Τούρκο. Ο Έλλην χριστιανός δεν ήταν καν άνθρωπος, ήταν περιουσία των αντιρατσιστών τουρκαλάδων.

Όταν αργότερα οι Πόντιοι ξεσηκώθηκαν ενάντια στο «κράτος» του κατακτητή, αυτή των η ενέργεια χαρακτηρίστηκε ως προδοτική με τα γνωστά αποτελέσματα, να χάσουμε δηλαδή

Η ουτοπία της «Συμμαχίας του Νότου» και η προπαγάνδα της «Εναλλακτικής»

Εδώ και αρκετό καιρό, ο κ. Αλέξης Τσίπρας καταβάλλει απεγνωσμένες προσπάθειες να ξεφύγει από τη σκληρή (εσωκομματική του) πραγματικότητα και από τα πιεστικά ερωτήματα σχετικά με την ανάγκη να εξηγήσει πώς θα κατορθώσει να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση της (πτωχευμένης) χώρας μετά την ακύρωση του μνημονίου και την κατάργηση (αυτό παίζεται, διότι λέει ότι απλώς θα την επαναδιαπραγματευτεί)της δανειακής σύμβασης. 

Εν αναμονή, λοιπόν, του συνεδρίου του κόμματός του, όπου θα πληροφορηθούμε αν και ποιες από τις δεκατρείς συνιστώσες του θα δεχθούν να αυτοδιαλυθούν ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να εξελιχθεί σε ενιαίο κόμμα… 

Και εν αναμονή συγκεκριμένων απαντήσεων για το πώς ακριβώς θα είναι αυτή η μεταμνημονιακή εποχή την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επαγγέλλεται (και για την οποία απλώς μας λέει πως τίποτε δεν θα είναι ίδιο, χωρίς να διευκρινίζει αν θα είναι καλύτερα, τα ίδια ή χειρότερα)… 

Η απόδραση από την δεινή πραγματικότητα συνεχίζεται. 

Με επικοινωνιακή αιχμή τη «Συμμαχία των λαών του Νότου» - που είναι βέβαιο ότι δεν θα βρει τον τρόπο να κόβονται λεφτά από τον τοίχο. 

Στο πλαίσιο αυτού του νέου επικοινωνιακού εργαλείου (που – ξαναλέω – ούτε λεφτά κόβει, ούτε συντάξεις και μισθούς καταβάλλει, ούτε θέσεις εργασίας δημιουργεί), εντάσσεται και ο νέος

Γκρεμίζει την εκκλησία της Αγίας Τριάδας ο Ρ.Τ.Ερντογάν! Τί λένε οι τουρκόδουλοι του ΣΥΡΙΖΑ;


Κάτι που λίγοι έχουν προσέξει: Σε ομιλία που έκανε την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν λίγο πριν φύγει από την Τουρκία για την περιοδεία του στην Bόρειο Αφρική αποκάλυψε ότι ένας από τους κύριους λόγους που επιμένει να αναγείρει μεγάλο μουσουλμανικό τέμενος στην πλατεία Ταξίμ είναι να «εξαφανίσει»  την ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας που δεσπόζει με τα δύο μεγάλα καμπαναριά της τα οποία  δίνουν μια άλλη όψη στην περιοχή.
Tο οίκημα και το οικόπεδο της ελληνορθόδοξης εκκλησίας,τα οποία ανήκουν στο βακούφι του ελληνικού νοσοκομείου του Balikli.
Επίσης υπάρχουν στην εν λόγω πλατεία καταστήματα τα οποία πρόκειται να κατεδαφιστούν και ανήκουν  επίσης στο ελληνικό βακούφι αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα έσοδα της ελληνορθόδοξης κοινότητας.
Τυχόν κατεδάφιση τους θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την ήδη προβληματική οικονομία της εκκλησίας.
Το όλο θέμα χρήζει άμεσης παρέμβασης από το υπουργείο Εξωτερικών καθώς η πρόθεση του Ερντογάν είναι μεγάλη πρόκληση και θα πρέπει να υπάρξουν οι ανάλογες αντιδράσεις τόσο  από ελληνικής όσο και από ευρωπαϊκής πλευράς για να διασωθεί το ιστορικό αυτό κτίσμα που είναι ότι απέμεινε από την άλλοτε ακμάζουσα ελληνική ομογένεια που κυριαρχούσε στην περιοχή.