Σελίδες

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ




Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Οι στάχτες από την τραγωδία της μαρτυρικής Κύπρου μας το 1974, εγκαθίδρυσαν στην Ελλάδα την δημοκρατία. Οι πρωταίτιοι της δικτατορίας και ο υπεύθυνος της Τουρκικής εισβολής στη Κύπρο, δικτάτορας Ιωαννίδης «πέρασαν» τις πύλες του Κορυδαλλού, καταδικασθέντες από την νεογέννητη δημοκρατία μας.
Πρώτος Πρωθυπουργός της νεοσύστατης Δημοκρατίας μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που επί των ημερών του «χτυπάει» την Κύπρο ο Αττίλας 2, στις 14 Αυγούστου 1974 και χάνεται το 38% της Μεγαλονήσου, χωρίς να πέσει μια ντουφεκιά. Μένει απαθής και αφήνει αβοήθητη την Κύπρο στις ορέξεις των αιμοσταγών γειτόνων μας. Αυτός ο πρώτος Πρωθυπουργός της Ελλάδος, μετά την δικτατορία των Συνταγματαρχών, λέει το ιστορικά, πλέον, κατακριτέο, «η Κύπρος κείται μακράν». Επιπρόσθετα, καταγράφεται ως «επίτευγμα» της Δημοκρατίας μας και του Κωνσταντίνου Καραμανλή η αναθεώρηση του Συντάγματος του 1952 που επεξεργάσθηκε η Ε΄ Αναθεωρητική βουλή, τον Ιούνιο του 1975, όταν και ορίσθηκε ως πολίτευμα της Ελλάδος, η προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία.
 Ο χρόνος που κύλισε από τότε μέχρι σήμερα αποδεικνύει πως το αναθεωρημένο Σύνταγμα του 1975, όπως και όλα τα άλλα αναθεωρημένα Συντάγματα, ήταν τελείως διάτρητα και ελλιπή και επέτρεψαν στα πολιτικά ...

Οι εύλογες απορίες ενός αριστερού Βορειοηπειρώτη για τους εν Ελλάδι "αριστερούς" Αλβανούς..


Πριν αρκετα χρονια σε μια συζητηση που ειχα με ενα φιλο μου Κνιτη το ρωτησα αν θα ειχε τα ιδια πιστευω και τις ιδιες αποψεις ακομα και αν δεν περναγε απο ολη αυτη τη διαδικασια που περασαμε ολοι μας. Αρκεστηκε να μου απαντησει πως ο χαρκατηρας του ανθρωπου διαμορφωνεται απο αυτα που εχει βιωσει.
Ειχα παντα την απορια αν ολοι αυτοι οι μεταναστες που στην Ελλαδα πορευονται στους κολπους αριστερων ή και ακροαριστερων οργανωσεων θα εκφραζονταν το ιδιο αν ζουσαν στη χωρα τους.  Συμπορευονται με τους αριστερους επειδη εχουν κοινα πιστευω ή επειδη εξυπηρετουν τα συμφεροντα τους;
Σε άρθρο του στο protagon.gr ο γνωστος στην Ελλαδα αλβανός δημοσιογράφος Νικο Ago για να ενισχυσει τις απόψεις  του εδωσε το παρακατω παραδειγμα:
"Ξεκίνησα τη κουβέντα ρωτώντας να μάθω τις οπαδικές προτιμήσεις των...

Θαυμάστε τους απολίτιστους Ούννους που θέλουν να μας διδάξουν και να μας κυβερνήσουν...

Σοκ στις όχθες του ποταμού Niers κοντά στο Ντίσελντορφ.

Μετά από ειδοποίηση που δέχτηκε η Αστυνομία, ανακάλυψε σκυλιά, τα οποία τους είχαν αφαιρέσει το δέρμα και τα είχαν πετάξει στον ποταμό. Σύμφωνα με την Αστυνομία τα σκυλιά πρέπει να τα είχαν πετάξει μέρες πριν πιο μακριά και τα ξέβρασε το ποτάμι εκεί.
Αυτή είναι η Γερμανία εν έτη 2011 που θέλει να κυβερνήσει την όλη Ευρώπη;


Αγιορεείτικο Βήμα

Μνημόσυνο για τον Σεβαστιανό - πρόσκληση


 



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
   Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.) και η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.), σας προσκαλούν στο ετήσιο μνημόσυνο του Αρχηγού και πνευματικού καθοδηγού τους, Μητροπολίτου Δρυινουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρού       ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 09.30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων.
   Δεκαεπτά χρόνια από την εκδημία του, τιμούμε τη μνήμη του ακρίτα Ιεράρχη και προμάχου των δικαίων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και ταυτόχρονα υποσχόμαστε συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική Νίκη.
Τα Διοικητικά Συμβούλια
ΠΑΣΥΒΑ-ΣΦΕΒΑ

Ενώ τα σοσιαλιστικά παχύδερμα κυβερνώντες και συγκυβερνώντες ζουν στην χλιδή....


....Συναγερμός: Επιδημία η κατάρρευση μαθητών από πείνα


Εξαιρετικά επικίνδυνη έχει γίνει η κατάσταση με τα περιστατικά ασιτίας μαθητών στα σχολεία, με αποτέλεσμα να έχει οδηγήσει στην κινητοποίηση των αρμοδίων. Σίγουρα πάντως, οι ανταποκριτές των γερμανικών ΜΜΕ στην Ελλάδα θα έπρεπε να ασχοληθούν με το θέμα, μπας και αφυπνιστεί ο γερμανικός λαός και σταματήσει να στηρίζει τις πολιτικές αυτοκτονίας της Μέρκελ, αφού πέραν της κατάρρευσης της Ευρωζώνης και του ευρώ που θα οδηγήσει στην κατρακύλα και τη δική της χώρα, επαναφέρουν στην Ελλάδα φαινόμενα τα οποία προκάλεσαν επί κατοχής οι πρόγονοι της κυρίας, χωρίς μάλιστα να αποζημιωθεί ποτέ οι χώρα για τα εγκλήματα πολέμου των Ναζί…
Το δημοσίευμα που μας συγκλόνισε είναι από την εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ» και το παραθέτουμε αυτούσιο, αφού το θεωρούμε από τα πλέον σημαντικά και ανησυχητικά θέματα της επικαιρότητας:
Στην αρχή θεωρήθηκε λαϊκισµός. Στη συνέχεια δηµοσιογραφική υπερβολή. Τα στοιχεία ωστόσο είναι πλέον αµείλικτα.
Το ένα περυσινό κρούσµα ασιτίας µαθητή σε σχολείο της πρωτεύουσας δεν έµεινε εκεί. Τέσσερα νέα κρούσµατα αποδεδειγµένης ασιτίας – ένα στο Ρέθυµνο της Κρήτης και τρία σε σχολεία της Αθήνας – ...

Σωστά το θέτει η Σοφία. Τι εννοούσε το ραμολί όταν διάβαζε αυτά που του είχαν γράψει; Επικοινωνούσε με το περιβάλλον;


Ποιες είναι οι προδιαγραφές μιας «κυβέρνησης με ικανότητες»; 

«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές», αποφάνθηκε χθες με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, ζητώντας να εγκαταλείψουν τα κόμματα τη συμφωνία για διενέργεια πρόωρων εκλογών και να πάμε έτσι ως το τέλος της τετραετίας. 

Η ιδέα δεν θα ήταν κακή, αν πίστευε κανείς πως πληρούται η προϋπόθεση που θέτει αμέσως μετά ο κ. Στεφανόπουλος, περιγράφοντας τι ακριβώς χρειάζεται η χώρα. 

Όπως έγραψε, η χώρα χρειάζεται «μια κυβέρνηση με ικανότητες που θα εργασθεί να τη βγάλει από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει». 

Συγγνώμη, αλλά όταν λέμε «μια κυβέρνηση με ικανότητες» τι ακριβώς έχουμε στο μυαλό μας; 

Μια κυβέρνηση σαν αυτή που έχουμε σήμερα; 

Μια άλλη κυβέρνηση, με τον κ. Παπαδήμο να επιλέγει δέκα άντε δεκαπέντε άτομα για να κάνει τη δουλειά του, όπως συνέβη στην Ιταλία; 

Διότι αν πρόκειται για το πρώτο, τότε λυπούμεθα να πληροφορήσουμε τον πρώην Πρόεδρο πως...

Κρίσιμο μπρα ντε φερ κυβέρνησης - τραπεζιτών


Θα είναι από τις κρισιμότερες συναντήσεις για την πορεία της Ελλάδας στο κλαμπ της Ευρωζώνης, κατά τα επόμενα χρόνια, αυτές που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα σήμερα και αύριο
Picture 0 for Κρίσιμο μπρα ντε φερ κυβέρνησης - τραπεζιτών
Θα είναι από τις κρισιμότερες συναντήσεις για την πορεία της Ελλάδας στο κλαμπ της Ευρωζώνης, κατά τα επόμενα χρόνια. Θα λάβουν χώρα στην Αθήνα σήμερα και αύριο και θα συμμετέχουν σε αυτές στελέχη της διεθνούς των τραπεζών (IIF) και Έλληνες τραπεζίτες,. από τη μια πλευρά, ενώ από την άλλη πλευρά του τραπεζιού θα βρίσκονται στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Το θέμα; Η πρόοδος του “κουρέματος” του ελληνικού χρέους, μέσω του PSI+.
Οι τελευταίες πληροφορίες από το “μέτωπο” αναφέρουν ότι η πορεία υλοποίησης του project δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Συγκεκριμένα, οι τραπεζίτες εμφανίζονται διστακτικοί να δηλώσουν "παρών "στη διαδικασία, πιέζοντας για καλύτερο επιτόκιο και μικρότερες απώλειες. Κατά το δυνατόν.
Από την άλλη, η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι τα περιθώρια αντίστασης που έχει είναι περιορισμένα, ωστόσο, προσπαθεί να μην το δείχνει, αντιλαμβανόμενη ότι τα διαπραγματευτικά της ατού είναι ούτως ή άλλως περιορισμένα για να τα “καίει”. Γι αυτό και οι διαπραγματεύσεις που ξεκινούν σε λίγη ώρα από τώρα (σσ τουλάχιστον έτσι είναι προγραμματισμένο) στο υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να σημαδέψουν την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας κι εν πολλοίς της κοινωνίας. VORIA.gr

Ο Μαγευτικός ιερός τόπος της Παναγίας Σουμελά


Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, τόπος ιερός, τόπος μαγευτικός, τόπος μυστηρίου, ελληνισμού και ορθοδοξίας, τόπος πόνου και μαρτυρίου και αυτόπτης μάρτυρας της μεγάλης ποντιακής γενοκτονίας. Τόπος προαιώνιου προσκυνήματος. Ακόμα και σήμερα χιλιάδες επισκέπτες, σπεύδουν να δούνε το θαυμαστό αυτό μνημείο. Χιλιάδες προσκυνητές, κυρίως Έλληνες, αλλά και Τούρκοι, πηγαίνουν να προσκυνήσουν. Γυναίκες με την κλασική ισλαμική μαντίλα ανεβαίνουν υπομονετικά τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο μοναστήρι και με ευλάβεια προσκυνούν την Μεριέμ Αννά, την Παναγία Σουμελά. Ελληνόφωνοι πόντιοι της Τουρκίας ακόμα και σήμερα τραγουδάνε την Παναγία Σουμελά.
Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και την ελληνοτουρκική συμφωνία ανταλλαγής πληθυσμών, τελέστηκε Θεία Λειτουργία τον Αύγουστο του 2010, την ημέρα της εορτής της Παναγίας στην ιστορική Μονή Σουμελά, αφού η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδέχθηκε το αίτημα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να τελεστεί η θεία λειτουργία τη μέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τη Λειτουργία τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.
Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν τον μαγευτικό αυτό ιερό τόπο!
Perierga.gr - Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά

Η δικαίωση του Κ. Καραμανλή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αποκάλυψη τώρα: Ο “Βασικός Μέτοχος” δικαιώθηκε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Το σιωπητήριο των νταβατζήδων, η Ευρώπη των λαών διαλύεται από την Ευρώπη της διαπλοκής…


 Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 11, 2011

Για πρώτη φορά όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης που κρίνει σήμερα την μοίρα της Ενωμένης Ευρώπης. Τα άγνωστα γεγονότα στην Ευρώπη, η επέμβαση της Ευρωπαϊκής διαπλοκής. Με ονόματα.
  • Ο “Βασικός Μέτοχος”, ο καρκίνος που διαλύει την Ευρώπη των λαών.
  • Η δικαίωση του Κ. Καραμανλή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
  • Όταν οι «νταβατζήδες» βάζουν σιωπητήριο και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
  • Ο ωμός εκβιασμός:  Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σέβεται ούτε τους θεσμούς της.
  • Ένας Επίτροπος για κλάματα.  Μάλλον δεν έκανε ούτε για «καντηλανάφτης» της Ευρώπης.

Αμέσως μετά τη ψήφιση του νόμου για τον «βασικό μέτοχο», ο Κ. Καραμανλής...

Στρατηγικής σημασίας επίσκεψη Α. Σαμαρά στο Ισραήλ


Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο, κατά την οποία το Ισραήλ εμφανίζεται διατεθειμένο να συζητήσει με την Ελλάδα τη μεταφορά φυσικού αερίου από τα αποθέματα του κοιτάσματος «Λεβιάθαν» προς την Ευρώπη, τη χώρα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά από πρόσκληση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και κορυφαίους υπουργούς, και με τα ενεργειακά θέματα να βρίσκονται ασφαλώς στο επίκεντρο της ατζέντας των συνομιλιών.

 Καθώς ο γεωστρατηγικός ρόλος του Ισραήλ στη Μεσόγειο αποτελεί εξαιρετικά σημαντική παράμετρο για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, το ταξίδι αυτό του Α. Σαμαρά προσλαμβάνει ξεχωριστή σημασία στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.
Οι συνομιλίες του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας με τους κορυφαίους Ισραηλινούς αξιωματούχους αναμένεται να επεκταθούν σε αμυντικά, τουριστικά και επενδυτικά σχέδια, αλλά και στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των ομογενών των δύο χωρών.

Πρόσω ολοταχώς για σύγκρουση Παπαδήμου – Σαμαρά



Αντιμέτωπος τόσο με τον Λ. Παπαδήμο όσο και με δικά του στελέχη θα βρεθεί ο Αντ. Σαμαράς σε περίπτωση που ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να «κλειδώσει» εδώ και τώρα όλα τα μέτρα που θα συνοδεύουν το νέο μνημόνιο. 

Το ερώτημα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι το πώς θα συμπεριφερθεί η ΝΔ, αλλά και οι υπουργοί της που συμμετέχουν στην κυβέρνηση από τη στιγμή που μία πλειάδα στελεχών της λεγόμενης «προεδρικής φρουράς» από την πρώτη στιγμή έχουν τονίσει πως δεν θα δεχθούν εκτροπή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. 

Από την άλλη, κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ των οποίων και οι δυο αντιπρόεδροι του κόμματος Σταύρος Δήμας και Δημήτρης Αβραμόπουλος, ούτε σε μία στιγμή δεν έχουν κρύψει την άποψή τους για...

"40% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα",γράφουν οι Τούρκοι


Με τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα ασχολείται η τουρκική εφημερίδα ΧΟΥΡΙΕΤ ,αναφέροντας ότι έχουν αυξηθεί κατά 40% το πρώτο πεντάμηνο του 2011.
 
Τα στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα προέρχονται από σχετική έκθεση και σύμφωνα με όσα αναφέρουν από τη γραμμή επικοινωνίας 1018, οικονομικοί λόγοι ήταν η κύρια αιτία για τις αυτοκτονίες. Ο αριθμός των κλήσεων προς την τηλεφωνική γραμμή έχει τετραπλασιαστεί. 
 
"Μετά την Αττική, οι περισσότερες κλήσεις στην τηλεφωνική γραμμή ήταν από τη Κρήτη, όπου περισσότεροι από 20 άνθρωποι αυτοκτόνησαν τους τελευταίους 18 μήνες," αναφέρουν τα αποτελέσματα της έρευνας.

 Περίπου 5.000 αυτοκτονίες έχουν αναφερθεί στην Ελλάδα κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2011, σε σύγκριση με 2.500 στο σύνολο του 2010.

Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε την ακριβή αιτία των αυτοκτονιών, αλλά η αύξησή τους ήρθε σε μια εποχή που οι Έλληνες πολίτες παλεύουν για την επιβίωσή τους. OnAlert


Αληθινός μπουρλοτιέρης ψυχών.... Μνήμη Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Σεβαστιανού

Συμπληρώθηκαν 17 χρόνια φέτος από την εκδημία του Αρχηγού μας Μητροπολίτου Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανού. 

Τέκνο της ευάνδρου Θεσσαλίας ο αοίδιμος Ιεράρχης, ανήκε σε μια γενιά που βίωσε όλες τις μεγάλες και τραγικές ώρες της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, σε μια γενιά που δόξασε την Πατρίδα, που έκλαψε και πόνεσε στα ερείπια του αδελφοκτόνου σπαραγμού, που διεκδίκησε ελευθερία για τους σκλάβους αδελφούς στα αιματοβαφή πεδία της Πίνδου και της Βορείου Ηπείρου.

Νεότατος ενδύθηκε το ιερατικό σχήμα, ορθοτομώντας έκτοτε τον λόγο της χριστιανικής αληθείας μέχρι το πέρας της επιγείου βιωτής του, ορθός και ακλόνητος πάνω στις επάλξεις του εθνικού και πνευματικού αγώνα.

Στον προμαχώνα της ακριτικής Κόνιτσας, αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Ακρίτας Σεβαστιανός υψώνει το γαλανό λάβαρο του σύγχρονου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα. Σηκώνει στους στιβαρούς του ώμους, μόνος αλλά ασυμβίβαστος, ένα...

Για να διατηρηθεί η πολιτική εξουσία είναι αναγκαίο οι πολίτες να παραμείνουν στην αμάθεια, να αγνοούν την αλήθεια της δικής τους ζωής.....Ο Ανδρέας Παπανδρέου και η ενδιάμεση συμφωνία με τα Σκόπια και όχι μόνο!


Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα στο Ινφογνώμων Πολιτικά


Ποιος προώθησε την ενδιάμεση συμφωνία και την υπέγραψε; Ο Ανδρέας Παπανδρέου την εμπνεύστηκε και την εκτέλεσε ο Κάρολος Παπούλιας ως φερέφωνο και εκτελεστής εντολών του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου, προκειμένου να έχει την ησυχία του και να παραμένει ανενόχλητος στην εξουσία πούλησε κυριολεκτικά την Ελλάδα.
Το πρώτο και μεγάλο του έγκλημα προς την κατεύθυνση αυτή ήταν η πολιτική των παροχών με δανεικά, εφαρμόζοντας το καπιταλιστικό καταναλωτικό πρότυπο, που διέφθειρε τις συνειδήσεις της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Κατόπιν τούτου έγιναν οι Έλληνες πολίτες έρμαιο του καταναλωτικού προτύπου, δηλαδή του εύκολου πλουτισμού με άνομα μέσα, απεμπολώντας ότι πνευματικές και ηθικές αξίες απέμειναν από το παρελθόν.

Εξαχρειώθηκε ο τόπος κυριολεκτικά. Δεν έμεινε τίποτε όρθιο. Όλα ισοπεδώθηκαν προς τα κάτω.
Αυτό όσον αφορά το εσωτερικό. Ο άκρατος υλισμός βρήκε με τις μεθοδεύσεις του Ανδρέα Παπανδρέου την πλήρη εφαρμογή του. Αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί...

Επ' ευκαιρία του χθεσινού Τρίτου Ετήσιου Μνημοσύνου του Μεγάλου μας Τάσσου Παπαδόπουλου...


ΤΗΣ ΣΥΛΒΙΑΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ |στην Σημερινή

Ένας γενναίος άντρας έφυγε


Ο Τάσσος Παπαδόπουλος πέρασε χθες το κατώφλι της Ιστορίας, αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στα δρώμενα της Κύπρου. Μέσα σε μια έντονα φορτισμένη συγκινησιακή ατμόσφαιρα, ο κυπριακός λαός αποχαιρέτησε τον ακούραστο μαχητή, τον τίμιο πολιτικό, το φλογερό πατριώτη και τον αυθεντικό άνθρωπο. Ο δυναμικός και μεστός επικήδειος λόγος του Βάσου Λυσσαρίδη προκάλεσε συγκίνηση και έστειλε σαφή πολιτικά μηνύματα. 
«Μια μεγάλη προσωπικότητα, που λάμπρυνε την πολιτική ζωή της πατρίδας μας, που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στα δρώμενα της Κύπρου, ο Πρόεδρος που πιστός στη λαϊκή εντολή απέρριψε εθνοκτόνα σχέδια, επαναλαμβάνοντας το διαχρονικό στην ελληνική ιστορία ΟΧΙ, πέρασε το κατώφλι της αιωνιότητας», τόνισε ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, προκαλώντας το δυνατό και ...

Τα παρασιτούντα λαμόγια προσπαθούν να μας πείσουν ότι εμείς, ο λαός, φταίμε...


ΌΧΙ ρε μπαγλαμάδες!! Εγώ δεν φταίω: Πάνε να βγάλουν λάδι τον χοντρό και το «Μαζί τα φάγαμε»!

Τα λαμόγια που έφαγαν καλά επί ΠΑΣΟΚ και έχουν κάνει ένα σωρό ΜΚΟ για να τρώνε διοργανώνουν κουβέντα με θέμα: "Μαζί τα φάγαμε: στη δημοκρατία η ευθύνη είναι πάντα συλλογική"... ναι ρε λαμόγια είναι συλλογική η ευθύνη αλλά αφού πρώτα αποδοθούν οι ατομικές ευθύνες!

Εμείς όλοι μαζί θα κληθούμε να βγάλουμε το κάρο από τη λάσπη και αυτή είναι η ευθύνη μας... ο χοντρόπετσος όμως που είναι υπουργός από το 1981, θα συνεχίσει να μας κυβερνάει; Εμείς θα τρώμε χώμα για να βγάλουμε τη χώρα απ' την κρίση και ο μαλάκ@@ θα κάνει ρεβεγιον στη Μ Βρετάνια; Ρε δε γαμιέσ@@ να ασπρίσετε που θα μου πείτε ότι φταίω κι εγώ;

Το πλέον εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι όποιος θέλει να ακούσει τις μαλακί@@ τους πρέπει να πληρώσει και 10 ευρώ είσοδο!!!!

Διαβάστε τι λένε για την εκδήλωση "ξεπλύματος του χοντρού" που...

Ο πρωθυπουργός-μαρινέτα ξαναμίλησε....


Λ. Παπαδήμος: Αν χρειαστούν νέα μέτρα, η κυβέρνηση θα τα λάβει
Τη συνοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου αναμένεται να απειλήσει η ψήφιση των νέων μέτρων που θα απαιτηθούν για τον προϋπολογισμό του 2011, αλλά και τα σκληρά μέτρα που θα συμπεριληφθούν στο νέο Μνημόνιο που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Αν χρειαστούν νέα μέτρα, η κυβέρνηση θα τα λάβει» είναι η δέσμευση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, όπως ο ίδιος αναφέρει σε συνομιλητές του. Άλλωστε στις Βρυξέλλες παραδέχθηκε ότι τα νέα μέτρα θα τα λάβει η κυβέρνησή του, γεγονός που προβληματίζει τόσο τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ, όσο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο που δεν επιθυμεί να χρεωθεί και άλλες δύσκολες αποφάσεις, με πολιτικό...

Υποβιβάζουν και καταστρέφουν τον Άνθρωπο. ΣΟΚ!!!!! Ετοιμάζουν "σούπερ-στρατιώτη",με τη χορήγηση φαρμάκων στον εγκέφαλο!


Το ρεπορτάζ των Sunday Times θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Είναι όμως μια αποκρουστική πραγματικότητα.

Σύμφωνα μ΄ αυτό το ρεπορτάζ “επιστήμονες εργάζονται για να δημιουργήσουν ένα ατρόμητο “σούπερ”-στρατιώτη” τον οποίο προσπαθούν να δημιουργήσουν με τη χρήση έξυπνων φαρμάκων που θα εμποδίζουν τους μαχητές να πανικοβάλλονται και να φοβούνται!!!



Αμερικανοί επιστήμονες είναι έτοιμοι να αρχίσουν κλινικές δοκιμές.Με τα φάρμακα οι επιστήμονες θα επιχειρήσουν να “μπλοκάρουν” τις εγκεφαλικές λειτουργίες που προκαλούν το φόβο!


Οι επικριτές αυτών των πειραματισμών και των σχεδίων ωστόσο, εκφράζουν ήδη την...

«Πολιτικοί της ατάκας»

του Μιχάλη Ιγνατίου

Επειδή οι εποχές είναι δύσκολες και συμβαίνουν ύποπτα, περίεργα και ακαταλαβίστικα πράγματα, πρέπει να παρακολουθούμε με περισσή προσοχή και να μελετούμε τις δηλώσεις των αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης. Δεν γίνεται τίποτα τυχαία στην Τουρκία, οι πολιτικοί της οποίας και εννοούν ότι δηλώνουν, και δρουν και αντιδρούν πάντα βάση σχεδίου. Αντίθετα, οι δικοί μας στη Λευκωσία και την Αθήνα είναι «χύμα», και επιδοκιμάζω τον συνάδελφο που τους χαρακτήρισε «πολιτικούς της ατάκας», αφού νοιάζονται μόνο να εξασφαλίσουν θέση στα τηλεοπτικά παράθυρα. 
Οι απειλές που κατά καιρούς εκτοξεύονται από τους Τούρκους πολιτικούς, δεν είναι για εσωτερική κατανάλωση, αλλά είναι στοχευμένες προς την Ελλάδα και την Κύπρο, αν και το τελευταίο διάστημα στέλλονται μηνύματα τόσο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και προς το Ισραήλ, με το οποίο -όταν υπάρξουν πολιτικές αλλαγές στις δύο χώρες- θα επιχειρηθεί να...

«Οικονομική κρίση» ή μήπως Οικονομικός Θρίαμβος των τοκογλύφων;;;

Μου το έστειλε ο Nik Iord <nodiord@yahoo.gr> . Παραπέμπει σε πηγές και έφτασα στην αρχική.  Είναι κάπως εκτεταμένο αλλά είναι καλογραμμένο και έχει ενδιαφέρον. Από καιρό, πλέον, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κατά βάση δεν φταίνε οι θεωρίες αλλά οι άνθρωποι που προσπαθούν να τις εφαρμόσουν. Οι άνθρωποι που παίρνουν μια διδασκαλία (χριστιανισμός πχ) ή μια θεώρηση και θέλοντας να την εφαρμόσουν (δια της βίας συνήθως) οδηγούνται σε νόθευση και παρεκτροπές (της διδασκαλίας ή της θεωρίας) . Σ΄αυτό συντελούν βασικά, κατά την γνώμη μου,  ανθρώπινες ατέλειες (αμάθεια, φιλοδοξία, κτήση κτλ) και αντί οι επιδιώκοντες να προσπαθούν  να οδηγήσουν συνολικά και φυσιολογικά την ανθρωπότητα σε ένα ανώτερο επίπεδο, επιβάλλουν την συνήθως λαθεμένη και νοθευμένη εκδοχή της είτε θρησκεία είναι αυτή, είτε οτιδήποτε άλλο προκαλώντας στρεβλώσεις ακόμη και σε πρακτικό επίπεδο.... Οδυσσεύς    



Αντί η οικονομία να αποτελεί απλώς ένα τυπικό εργαλείο της Πολιτείας και αντί η Πολιτεία να διαμορφώνει , να χρησιμοποιεί και να ελέγχει την οικονομία ως μια δευτερευούσης μορφής δραστηριότητα στην υπηρεσία των αναγκών της, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! Η οικονομία είναι αυτή που ελέγχει και διαμορφώνει την Πολιτεία.
 
 
του Μαύρου Λύκου

Τα τελευταία χρόνια , υπήρξε στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, μια απότομη πτώση της αγοραστικής ικανότητος μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, ...

Αναπόφευκτος τελικά ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν


Της Δρος Έλενας Σταύρου*
                                                      
Για τους μελετητές, ο ενδεχόμενος ή επικείμενος νέος αυτός πόλεμος παρουσιάζει έντονο ειδικό ενδιαφέρον. Για την Ελλάδα και την Κύπρο, το Ισραήλ εξελίσσεται σε προμαχώνα που θα απορροφήσει κάθε μορφής επιθετική ενέργεια εναντίον τους, από την Τουρκία και τα μουσουλμανικά στίφη
Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
διαπιστώνει ότι το υφιστάμενο παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας είναι ανίκανο να αποτρέπει τη δημιουργία συνθηκών που οδηγούν σε «αναπόφευκτους πολέμους»

Η ΙΣΤΟΡΙΑ αποφαίνεται και διδάσκει ότι όλοι γνωρίζουν «το γιατί, το πότε και...

Η Θεωρία του Χάους: Σύντομη Διαδρομή και Πνευματικά Διδάγματα



Η Θεωρία του Χάους: Σύντομη Διαδρομή και Πνευματικά Διδάγματα,Κβαντική φυσική, Μαθηματικά, Κοινωνία
Πετάμε με το αεροπλάνο, η πτήση κυλάει ομαλά, οι αεροσυνοδοί σερβίρουν ποτά στους επιβάτες, όταν ξαφνικά το αεροπλάνο αρχίζει να κλυδωνίζεται, να γέρνει μια στα δεξιά, μια στα αριστερά, οι επιβάτες να νοιώθουν σαν να πέφτουν στο κενό κι πάλι να σφίγγονται στο κάθισμά τους. Ο πιλότος αναγγέλλει πως περνάμε από ένα σημείο στροβίλων στην ατμόσφαιρα, το οποίο όμως θα ξεπεράσουμε σε λίγο, αλλά για την ασφάλειά τους οι επιβάτες παρακαλούνται να φορέσουν τις ζώνες ασφαλείας τους. Στο σημείο του αιθέρα που διασχίζει το αεροπλάνο κυριαρχεί χάος στα ατμοσφαιρικά ρεύματα, φαινόμενο φυσικό...

Σε πολλές περιπτώσεις στην καθημερινή μας ζωή ερχόμαστε αντιμέτωποι με το χάος στην επιστημονική του έννοια: ο καπνός που ανεβαίνει ομαλά στον αέρα και ξαφνικά διασκορπίζεται ραγδαία, η βρύση που στάζει κανονικά, σταγόνα με τη σταγόνα, έπειτα μια παύση, μετά δυο-δυο οι σταγόνες κοντά-κοντά, και πάλι ξανά στον αρχικό τους ρυθμό. Το ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο με τα ανεξήγητα μποτιλιαρίσματα. Οι ανεξήγητες διακυμάνσεις των δεικτών στο χρηματιστήριο. Οι ανεξήγητες συγκυρίες που οδηγούν έθνη και λαούς σε πόλεμο ...

Ο ισχυρός άνδρας της "Trilateral" προτείνει παγκόσμιο νόμισμα


ImageΟ Sir Evelyn Robert Adrian de Rothschild Βρετανός χρηματιστής και μέλος της γνωστής οικογένειας των τραπεζιτών Rothschild μιλώντας σε συνέντευξη που παραχώρησε έκανε λόγο για την ανάγκη ενός παγκόσμιου νομίσματος.
Ο Evelyn Robert Adrian de Rothschild είναι μια από τις πλέον ισχυρές οικονομικές φυσιογνωμίες παγκοσμίως και ένας εκ των τριών πυλώνων της οικονομικής τρόικα Rockefeller-Rothschild-Morgan ιδρυτών  της λεγόμενης Trilateral  Commission της τριμερούς μη κυβερνητικής οργάνωσης  –στην οποία μέλος είναι και ο νυν πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος- που περιλαμβάνει τη βόρεια Αμερική την Ευρώπη και την Ασία.
Από την Ασία επομένως και πιο ειδικά από την Κίνα όπου βρίσκεται και μιλώντας στην εκπομπή του Rishaad Salamat στον τηλεοπτικό σταθμό Bloomberg για τα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας και ερωτώμενος για τα προβλήματα του RMB (το κινεζικό νόμισμα Yuan) και αν βλέπει στα επόμενα 5 χρόνια το συγκεκριμένο νόμισμα να είναι πλήρως εναλλάξιμο και ευέλικτο ο Robert Rothschild είπε:
«Νομίζω πως όλοι πρέπει να εκμεταλλευθούμε αυτή την ευκαιρία που μας δίνεται και

Μια ιστορική δικαστική απόφαση για τις συντάξεις και όχι μόνο...


Τι προβλέπει απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τυνταξιοδοτικά δικαιώματα και γιατί αναμένεται να λειτουργήσει ως κεραυνός εν αιθρία στο συνταξιοδιοτικό - ασφαλιστικό δίκαιο της χώρας

Picture 0 for Μια ιστορική δικαστική απόφαση για τις συντάξεις και όχι μόνο...
Η απόφαση είναι της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου κι εξ αυτού του λόγου η βαρύτητα της είναι σημαίνουσα. Τι προβλέπει; Ότι στο εξής οι δικαστικές αποφάσεις, που κρίνουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους το γενικότερο οικονομικό-πολιτικό περιβάλλον. Δηλαδή, ο δικαστές πριν γνωμοδοτήσουν θα πρέπει να συνυπολογίζουν την γενικότερη κακή οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και κατόπιν να αποφασίζουν για το αν πρέπει να δοθούν και σε ποιους διάφορα επιδόματα, παροχές κλπ.
Το γεγονός ότι επ αυτού γνωμοδότησε η ολομέλεια ανώτατου δικαστηρίου, δίνει εξαιρετική βαρύτητα στην εξέλιξη, καθώς την καθιστά αμετάκλητη. Και βεβαίως, λόγω του περιεχομένου της, θα μπορούσε κανείς να πει ότι διακρίνεται από μια ιστορική χροιά, καθώς στο εξής το δημόσιο θα μπορεί να αντικρούει στα ακροατήρια τις θέσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων, όταν θα διεκδικούν διάφορα δικαιώματα τους, που θα φτάνουν έως τις δικαστικές αίθουσες. Γι αυτό κι αναμένεται να λειτουργήσει περίπου ως κεραυνός εν αιθρία στο συνταξιοδιοτικό - ασφαλιστικό δίκαιο της χώρας. VORIA.gr

Tο τραύμα στη διεθνή αξιοπιστία της χώρας είναι βαθύ, ενώ η αποκάλυψη μίας άλλης Χάγης, που δεν αποτελεί ιδεατό καταφύγιο για την ελληνική προστασία από την τουρκική επιθετικότητα, διαλύει μία από τις ισχυρές εθνικές φαντασιώσεις της μεταπολίτευσης.


Πολλαπλά τα «κατάγματα» της Απόφασης της Χάγης για το Σκοπιανό.


Της Αγγελικής Σπανού

Αναδημοσίευση από την Ισοτιμία, 10-12-2011


Στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής του NATO, τον Μάιο, η ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να ενταχθεί στη Συμμαχία, παρά την απόφαση της Χάγης, που έκρινε ότι, με το ελληνικό βέτο στο Βουκουρέστι, παραβιάστηκε η Ενδιάμεση Συμφωνία. Ούτε θα ξεκινήσουν οι ενταξιακές της διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., αν δεν λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας. Όλα καλά, λοιπόν; Κάθε άλλο.
Σε μια ετυμηγορία 50 σελίδων και 170 παραγράφων καταρρίπτεται, σημείο προς σημείο, η ελληνική επιχειρηματολογία, ως προς α) την αναρμοδιότητα του δικαστηρίου β) την δικαιολόγηση της ελληνικής στάσης στο Βουκουρέστι, γ) την παραβίαση, από την ΠΓΔΜ, σειράς όρθρων που συνιστούν τον σκληρό πυρήνα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. Η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα εμφανίζουν ως μερική δικαίωση το γεγονός ότι δεν ...

Ο Ισραηλίτης Κίσιγκερ στηρίζει Τουρκία




Καλό θα είναι το ελληνικό ΥΠΕΞ να δώσει βαρύτητα στο θέμα...
Μπορεί να πέρασαν τα χρόνια, αλλά όχι και η επιρροή του Χένρυ Κίσιγκερ στα παγκόσμια δρώμενα. Έχει σημασία επομένως να προσεχθεί ιδιαίτερα η τελευταία τοποθέτησή του σχετικά με το νέο ρόλο της Τουρκίας, ελπίζοντας ότι θα τύχει της δέουσας ανάλυσης στο ελληνικό ΥΠΕΞ.
Ο Κίσιγκερ «εκτιμά» -όταν λέμε ότι εκτιμά, στην ουσία διαπιστώνει ή συστήνει- ότι η Τουρκία θα καλύψει μέρος του γεωπολιτικού κενού που αφήνουν οι ΗΠΑ αποχωρώντας από το Ιράκ και σταδιακά από το Αφγανιστάν. Αυτό είπε μεταξύ άλλων σε Ημερίδα με τίτλο «Η τουρκική ταυτότητα και η νέα εξωτερική πολιτική», που οργανώθηκε από το «Council on Foreign Relations», στην Κωνσταντινούπολη, προσθέτοντας ότι «η Τουρκία είναι...