Σελίδες

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Πως κάνουν τις καταθέσεις μπανανόφλουδες...

πολύ καλό του Κώστα Στούπα

Πριν λίγες μέρες κάποιες δημοσκοπήσεις σε χώρες του ευρωπαϊκού βορρά με πολύ υψηλά ποσοστά τάσσονταν κατά της ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων από το νότο στο βορρά, παρά το γεγονός πως αυτό αποτελεί θεμελιώδη κανόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Προχθές νεαροί Άγγλοι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 19χρονο Ιταλό, ο οποίος είχε πάει στη Βρετανία για να μάθει αγγλικά και εργαζόταν ως σερβιτόρος σε ιταλικό εστιατόριο στην πόλη Μέιντστον, πρωτεύουσα της κομητείας Κεντ.
Οι δράστες, ηλικίας 21 έως 25 ετών προπηλάκισαν τον Ιταλό σερβιτόρο και έναν φίλο του ενώ εργάζονταν στο εστιατόριο, κατηγορώντας τους ότι «κλέβουν την δουλειά από τους ντόπιους που έχουν ανάγκη».
Σας θυμίζει τίποτα; Εμείς τους Αιγύπτιους, οι Δανοί εμάς και οι Αιγύπτιοι τους Σουδανούς και πάει λέγοντας. Πρόφαση είναι οι ξένοι, η σπανιότητα των πόρων είναι η αλήθεια. Πρόφαση είναι και ο κομμουνισμός ή ο ναζισμός που προβάλουν σαν σωτήριες λύσεις.
Πολλά χρόνια τώρα όταν με ρωτούν ποια είναι η καλύτερη μέθοδος ερμηνείας όσων

Να γελάσουμε η να κλάψουμε;


από το «ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily»

Aξιότιμε κ. Κουβέλη

Θα πρέπει να υποθέσουμε οι Έλληνες του εξωτερικού ότι είσαι απολύτως σύμφωνος με τα λέγόμενα της προσφιλούς σου βουλευτίνας στην Βουλή των Ελλήνων. Η γυναίκα αυτή, μεταξύ άλλων ακούστηκε να λέγει στην τηλεόραση ότι η αρχαία ελληνική «είναι νεκρή γλώσσα», δηλ εξεφράσθη με τρεις λέξεις οι οποίες είναι ακριβώς οι ίδιες με την ... «νεκρή» γλώσσα την οποίαν εννοεί.
Προφανώς θα πρέπει να πιστεύουμε ότι η μορφωσή σου, σου επιτρέπει να συμμερίζεσαι τόσο τις απόψεις της προσφιλούς βουλευτίνας σου όσο και της απαιδευσίας και, εν πολλοίς, βλακείας της.
Τιμάτε επαξίως αξιότιμε Κύριε Κουβέλη την Βουλή των «Ελλήνων» στην οποίαν συμμετέχετε εκπροσωπούντες αγέρωχα το περίπου 2% των κατοίκων της χώρας σας.

Η Ελλάδα κι επισήμως η πρώτη νεοκομουνιστική χώρα της Ευρωζώνης


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είναι γεγονός!
Η Ελλάδα, μετά την φορολογική επιδρομή στα ακίνητα (σπίτια, οικόπεδα εντός κι εκτός σχεδίου, αγροί καλλιεργήσιμοι ή όχι, πιλοτές πολυκατοικιών, στάνες, μποστάνια κλπ), σε συνδυασμό με την απίστευτη και στα πάντα κρατική παρέμβαση, καθίσταται οριστικά κι αμετάκλητα η πρώτη νεοκομμουνιστική χώρα της Ευρωζώνης.
Ουσιαστικά καταργούνται τα βασικά αστικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην περιουσία.
Κι όλα αυτά, επειδή δεν θέλουμε να μειώσουμε το παμφάγο Κράτος , για τη συντήρηση του οποίου εξαπολύεται η φορολογική επιδρομή επί των σημαντικών κι ασήμαντων περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων.
Κι όλα αυτά, επειδή δεν θέλουμε να σταματήσουμε να δίνουμε συντάξεις στα 45, επειδή δεν θέλουμε ν’ αποκρατικοποιήσουμε το παραμικρό, επειδή δεν θέλουμε ν’ ανοίξουμε επαγγέλματα, επειδή δεν θέλουμε να σχεδιάσουμε οτιδήποτε που θα σημαίνει κοινωνία ελεύθερη χωρίς κρατικές παρεμβάσεις, επειδή δεν θέλουμε να σταματήσουμε να δίνουμε επιδόματα…υπολογιστών, επειδή δεν μπορούμε να πιάσουμε το λαθρεμπόριο, να δημιουργήσουμε πραγματικούς φορολογικούς μηχανισμούς κλπ κλπ κλπ
Αφού δεν θέλουμε, λοιπόν, να κάνουμε καμιά μεταρρύθμιση, αφού δεν θέλουμε ν’

Μετά την παρέλαση, ξηλωθείτε!

του Θανάση Μαυρίδη

Όποιο κυβερνητικό στέλεχος κι αν ρωτήσετε για το απαράδεκτο των φόρων στα ακίνητα, θα έχει μια προσωπική δακρύβρεκτη ιστορία για να σας διηγηθεί. Θα προσπαθήσει να σας πείσει ότι είναι κι αυτός θύμα της περίστασης, αλλά ότι ήταν αναγκαίο να ψηφιστούν οι σχετικοί νόμοι για το καλό της πατρίδας. Μην σας πάρουν τα κλάματα! Να θυμηθούμε τα ονόματά τους την επόμενη φορά που θα πάμε στο γκισέ της τράπεζας για να πληρώσουμε την επόμενη δόση.
Η 31η Οκτωβρίου είναι κοντά. Θα έχουμε πάει στις παρελάσεις, θα έχουμε θαυμάσει τα άρματα μάχης του κ. Αβραμόπουλου και εν συνεχεία θα πάμε ως καλοί πολίτες να πληρώσουμε τις δόσεις μας.
Την ίδια ώρα στις παρελάσεις μπορεί να δείτε και τους εργαζόμενους στην πολεμική βιομηχανία να διαμαρτύρονται για το ενδεχόμενο να χάσουν την δουλειά τους. Είναι θλιβερό να χάνουν άνθρωποι την εργασία τους. Ακόμη όμως πιο θλιβερό είναι να διατηρούμε στην ζωή ζημιογόνες βιομηχανίες, να κατασπαταλάμε με αυτό τον τρόπο τα χρήματα του ελληνικού λαού και στο τέλος να καλούμε τους πολίτες να πληρώσουν παράλογους και παράνομους φόρους για να καλυφθούν οι σπατάλες.
Το χαράτσι στα ακίνητα ξεκίνησε ως ένας έκτακτος φόρος και τείνει να γίνει ο απόλυτος φόρος για τις κυβερνήσεις του μνημονίου. Αντί να σταματήσουν την οικονομική αιμορραγία του δημοσίου από άχρηστες εταιρείες και υπηρεσίες, προτίμησαν να προχωρήσουν ουσιαστικά σε δήμευση των ακινήτων. Είναι τελείως παράλογο και δεν πρόκειται για λάθος.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ: «Αγεληδόν και... πατριωτικά ξεπουλάμε στην κατοχική Τουρκία»

του Σάββα Ιακωβίδη

Το ξεπούλημα ε/κ περιουσιών στον Αττίλα συνιστά ενσυνείδητο ξεπούλημα πατρίδας, κρατικής και εδαφικής ακεραιότητας, ανεξαρτησίας και συλλογικής ελευθερίας. Το ατομικό δικαίωμα στην ιδιοκτησία δεν μπορεί να υπερκεράζει το συμφέρον ενός τόπου που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Όλες οι κυβερνήσεις και κομματικές ηγεσίες, απρακτούσες, εγκληματούν κατά του τόπου και της επιβίωσής του.
Ο εκλεκτός φίλος, Ανδρέας Τ. Λουκά, πρόσφυγας από το Αγριδάκι της κατεχόμενης Κερύνειας μας, εξανίσταται και μου γράφει: «Στις ''Αντιστάσεις'' σου στη ''Σ'', με τίτλο ''Απορία φλύαρων ψαλτών, βηξ, για το ξεπούλημα της πατρίδας'', θίγεις ΤΟ ΘΕΜΑ. Το τονίζω, επειδή, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, η Τουρκία δεν πρωτοτυπεί. Απλώς αντιγράφει τη μέθοδο που εφάρμοσαν οι Εβραίοι σε βάρος των Παλαιστινίων.
Ερώτημα: Αφού η περίπτωση του Ισραήλ και των Παλαιστινίων είναι πασίγνωστη, δεν θα ήταν φυσιολογικό να αναμένει κάποιος από την ηγεσία των Ελλήνων της Κύπρου, αμέσως από τις πρώτες κιόλας υποθέσεις που πήγαν μπροστά στην εν λόγω ''Επιτροπή'' και έγιναν φανερές οι προθέσεις της Τουρκίας, να ξεσηκωθεί και να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες

Ο Ερντογάν ζητά να ξαναγραφεί η Ιστορία των Βαλκανίων


Picture 0 for Ο Ερντογάν ζητά να ξαναγραφεί η Ιστορία των Βαλκανίωνγράφει ο «Μακεδών»

Πριν από λίγο καιρό υπήρξαν κάποια σύννεφα στις σχέσεις Κοσσυφοπεδίου-Τουρκίας, όταν δημοσιεύθηκαν στον αλβανικό Τύπο αρνητικά σχόλια για το ακραίο Ισλάμ.
Ο κ. Ερντογάν, απάντησε με επιθετικό τρόπο, και σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων TRT ουσιαστικά αρνήθηκε στο Κοσσυφοπέδιο να έχει γνώμη: «Η Τουρκία και το Κοσσυφοπέδιο έχουν φιλικές και αδελφικές σχέσεις που προκύπτουν από τα βάθη της Ιστορίας, αλλά το Κοσσυφοπέδιο είναι πολύ μικρό και δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλήσει ενάντια στο Ισλάμ», είπε.
Όπως ήταν φυσικό οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου -και όχι μόνον- αντέδρασαν, υπενθυμίζοντας στον κ. Ερντογάν πως «όταν ήρθαν εδώ οι Τούρκοι, οι Αλβανοί ήταν χριστιανοί», κάποιοι μάλιστα έδειξαν να αντιλαμβάνονται τι υποκρύπτει η «πολιτιστική εξάπλωση» της Τουρκίας. Συνήθη ήταν τα σχόλια, όπως «Εκείνο που θέλετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ισλαμικά εδάφη στα Βαλκάνια και να εισχωρήσετε σε αυτά! Είδαμε και

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ για όλες τις δουλειές... Χαφιέδες και προβοκάτορες

του Ησαΐα Κωνσταντινίδη

Οι γνωστοί άγνωστοι, οι πλιατσικολόγοι, οι "επαναστάτες" με την ευγενική χορηγία της εξουσίας αφού τους πληρώνει το ρεύμα, το νερό και ..όχι μόνο.Μέχρι και δίκτυο δωρεάν με ευθεία γραμμή παρακαλώ τους διαθέτει! Ανεπάγγελτοι που έχουν ως επάγγελμα την αναρχία. Είναι οι μπαλαντέρ του συστήματος που τους χρησιμοποιεί για την βρώμικη δουλειά. Για να διαλύουν μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις που μπορούν να εξελιχθούν σε επικίνδυνες για το κοινοβουλευτικό πολίτευμα.Φροντίζουν επίσης να διαταράσσουν την εθνική συνοχή καίγοντας σημαίες που φτιάχτηκαν μέσα από αγώνες για την λευτεριά και εκατομμύρια νεκρούς και κράτησαν δεμένους όλους τους Έλληνες. Ασελγούν σε ένα ολόκληρο έθνος με το σύστημα να τους κλείνει το μάτι. Η προβοκάτσια είναι το "μεταπτυχιακό" τους στο πανεπιστήμιο του ανθελληνισμού και του πρακτορισμού που διδάσκονται και η επιχορήγηση τρέχει κατά.. Σόρον από τα μπατζάκια τους.
Κατά χιλιάδες οι αφίσες κάθε εβδομάδα και άλλη και με illustration χαρτί παρακαλώ. Σημαίες, έντυπο υλικό, ιντερνετικές σελίδες, ηχοσυστήματα συναυλίες, βιβλία όλα στην διάθεσή τους
Έτσι και πριν λίγες σε μια νέου τύπου αποστολή, στην Σύρο διαδήλωσαν υπέρ του Πακιστανού υποψήφιου δολοφόνου της Μυρτώς. Είναι από τις αποστολές που στόχο έχουν να περάσουν στους Έλληνες το μήνυμα ότι η ίδια τους η ζωή δεν αξίζει τίποτα. Προσπαθούν να κάνουν τον Έλληνα να πιστέψει πως αυτό που μετρά στον κατασκευασμένο "ανθρωπισμό" τους είναι τα δικαιώματα των εκάστοτε ξένων εισβολέων δολοφόνων. Δεν θα

Έτσι θα γίνουν τα νέα τσιφλίκια

Του Γιώργου Κράλογλου

Από τα βιομηχανικά εργοστάσια και τις τουριστικές επιχειρήσεις με μεγάλες εκτάσεις, σε διακεκριμένες περιοχές, επεκτείνονται και στα στεγαστικά δάνεια ακόμη και πρώτης κατοικίας. Το «κοράκια» αγοράς χρεών που «αξιοποιούν» την αγωνία των Τραπεζών και τους «διευκολύνουν» αγοράζοντας τσουβάλια με χρέη επιχειρήσεων πέρασαν τώρα και στα στεγαστικά δάνεια πάσης φύσεως ακινήτων.
Ποιοι είναι;
Πρόκειται για τα επονομαζόμενα διεθνώς «κοράκια» προσφοράς κεφαλαίων για αγορά χρεών και κόκκινων δανείων σε τιμές όμως που θα ενδιέφεραν σήμερα μέχρι και συνταξιούχο του ΟΓΑ και του ΤΕΒΕ.
Δεν υπάρχει η παραμικρή υπερβολή.
Τα κεφάλαια (πέραν εκείνων για την εξαγορά χρεών βιομηχανιών, τουριστικών επιχειρήσεων και κατασκευαστικών Εταιριών) που (όπως ακούγεται στην αγορά) είναι έτοιμα να διατεθούν για στεγαστικά δάνεια φθάνουν και τα 3 δισ. ευρώ (σε πρώτο γύρο) ενώ οι προσφορές που έχουν περάσει σε πρώτη φάση διερεύνησης από τα «φίλτρα» Τραπεζών ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα μισά μπορούν να χαρακτηρίζονται ήδη και ως συμφωνίες.
Οι περιφερόμενοι κεφαλαιούχοι είναι επισήμως γνωστοί ως επιχειρηματικοί Όμιλοι (αγνώστου όμως πραγματικής μετοχικής σύνθεσης) που περιφέρονται σε όλες τις χώρες (ιδίως σε αυτές με χρέη μέχρι τον λαιμό όπως η δική μας) και αγοράζουν σε τιμές φανταστικής ευκαιρίας χρέη και ανεξόφλητα δάνεια τα οποία αγγίζουν ή και βρίσκονται

Λανθασμένα μηνύματα για τους νέους από τα σχολικά βιβλία

του Κων/νου Χολέβα

Παρακολούθησα το Σάββατο 12.10.2013 την Ημερίδα της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων για τα Αναλυτικά Προγράμματα και τα σχολικά βιβλία των Ανθρωπιστικών μαθημάτων (Νέων Ελληνικών, Θρησκευτικών, Ιστορίας) της Δημοτικής και της Μέσης Εκπαιδεύσεως. Τα συναισθήματά μου είναι ανάμικτα από τη γενική εικόνα που επικρατεί σήμερα στην Παιδεία μας. Από τη μία πλευρά θλίβομαι για το αξιακό υπόβαθρο και το αφελληνισμένο και αποχριστιανοποιημένο περιεχόμενο ορισμένων διδακτικών εγχειριδίων. Από την άλλη πλευρά διαπιστώνω ότι όταν γίνεται αγώνας με τεκμηρίωση και σοβαρά επιχειρήματα, τότε μπορεί να αποσυρθεί ένα προβληματικό βιβλίο. Παράδειγμα το βιβλίο Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου του 2002, που αποσύρθηκε αμέσως και αντικαταστάθηκε από το σημερινό, το οποίο είναι επιστημονικώς και εθνικώς αξιοπρεπές. Εξ άλλου χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του..... συνωστισμένου βιβλίου της Στ΄ Δημοτικού, το οποίο αντικαταστάθηκε από ένα πολύ καλύτερο, το ισχύον σήμερα. Προηγήθηκε η έντονη διαμαρτυρία των Πανελλήνων και ο μεθοδικός εντοπισμός των σφαλμάτων από την Ακαδημία Αθηνών.
Τα καλά βιβλία υπάρχουν, αλλά φοβούμαι ότι αποτελούν μειοψηφία. Κατά την αλλαγή των σχολικών βιβλίων το 2003 εμφανίσθηκαν ειδικά στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο απαράδεκτες «εκσυγχρονιστικές» αντιλήψεις που πληγώνουν τον ψυχισμό των παιδιών μας, τα αποκόπτουν από τους χυμούς της ελληνορθόδοξης παράδοσής μας και από τους ήρωες της Ιστορίας μας, τα στερούν από πρότυπα ικανά να τους δώσουν ελπίδα και αγωνιστικότητα και τους αποκοιμίζουν με νανουρίσματα για χταπόδια! Οι μεγάλοι

Ο Αλέξης κι ο υπόδικος πρώην συνδικαλιστής

του Νικ. Γ. Σακελλαρόπουλου

Πήγε ο Αλέξης Τσίπρας να επισκεφθεί τα γραφεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας κι είχε δίπλα του τον υπόδικο και ελεύθερο με εγγύηση πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο.
Σημειολογικά δείχνει πολλά στην κοινωνία, αλλά αυτό δεν του παρόντος πονήματος (sic).
Θα υποθέσουμε απλά ότι ήταν άλλη μια αντισυμβατική πράξη του προέδρου Αλέξη.
Θέλει θάρρος να βγαίνεις φωτογραφίες με κάποιον που έχει σοβαρά –σοβαρότατα μπλεξίματα με τον νόμο κι εσύ το ξέρεις και χαριεντίζεσαι μαζί του.
Αλλά, αυτό είναι ήσσονος σημασίας γεγονός, αφού τόσοι και τόσοι αστέρες του παρακμιακού απώτερου και πρόσφατου παρελθόντος έχουν βρει στέγη και ζεστές αγκάλες στο κόμμα που προεδρεύει ο Αλέξης Τσίπρας.
Κι είναι περίεργο που δεν ήταν παρόντες στην επίσκεψη του προέδρου Τσίπρα για να τον χειροκροτήσουν κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής μας ζωής, όπως ο Κουρουπλής, ο Αλέξης Μητρόπουλος, η Σοφία Σακοράφα, ο Μπαλασσόπουλος (με την ευχή ίσως να κρατικοποιηθούν τα σκουπίδια ως εθνικό προϊόν), ο κορυφαίου διαμετρήματος Στρατούλης, ο Λαφαζάνης, ο Παναγούλης, ο δηλών αναρχικός Διαμαντόπουλος, οι πάλαι ποτέ συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου και πλείστοι όσοι επαναστάτες του 21ου αιώνα.
Προφανώς η απουσία τους ήταν άμεση εξαρτημένη από την ευγενή προσήλωσή τους στο κοινοβουλευτικό και κομματικό καθήκον.
Αφήστε που ο κατά δήλωσή του «είμαι το ΠαΣοΚ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», αξιότιμος καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος, μπορεί να είχε και υποχρεώσεις με τις αρχές για να δείξει για ποιον λόγο δεν δήλωσε στην εφορία χρηματικό ποσό σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, παρουσία του υπόδικου Νίκου Φωτόπουλου, εξαπέλυσε βολές εναντίον οιουδήποτε εν δυνάμει επενδυτή (και) στην ενέργεια, λέγοντας περίπου ότι όποιος επενδύσει….θα χάσει και τα λεφτά του και θα είναι υπόλογος έναντι του νόμου.
Ο πρόεδρος Αλέξης είπε κι άλλα, πάντα παρουσία του γνωστού υπόδικου τέως συνδικαλιστή, ο οποίος στεκόταν δίπλα του και φούντωνε ως ταώς, κοινώς παγώνι.
Είπε, ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι, περίπου τρέμουν που έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή θα χάσουν την εξουσία μαζί με τα κουτάλια και τα ζουμιά.
Η υπογραμμισμένη φράση του προέδρου, δεν αποτελεί δική μας πρωτοβουλία, αλλά προέρχεται από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς δια χειρός του έτερου γίγαντα της πολιτικής διανόησης Σκουρλέτη κι έχει ως στόχο να δοθεί βαρύτητα από τους δημοσιογράφους που θα τη μεταφέρουν στην κοινή γνώμη.
Η φημολογία που αναφέρει ότι στη συγκεκριμένη φράση του προέδρου Τσίπρα πόνεσαν τα χέρια του Νίκου Φωτόπουλου από τα χειροκροτήματα, δεν επιβεβαιώνεται.
Ούτε επιβεβαιώνεται ότι ο πρώην συνδικαλιστής και νυν υπόδικος δάκρυσε από συγκίνηση όταν άκουσε τον πρόεδρο Αλέξη να λέει:
«Οι επενδύσεις πρέπει να έρθουν μέσα από το Δημόσιο τομέα και από τους ευρωπαϊκούς πόρους. Αλλά να υπάρξει και ένα περιβάλλον ασφάλειας, ώστε να έρθουν και οι ιδιώτες επενδυτές όχι για πλιάτσικο, αλλά για παραγωγικές επενδύσεις».
Να σας πω την αλήθεια, περίμενα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μας πει που θα βρεθούν τα δισεκατομμύρια που απαιτούνται για να ηλεκτροδοτούνται τα νησιά από τον ΑΔΜΗΕ, χωρίς να επαναλαμβάνονται «φάρσες» τύπου Σαντορίνης με το καλοκαιρινό εβδομαδιαίο black aout, ή χωρίς τις επενδύσεις ή ιδιωτικοποιήσεις.
Περίμενα και κάτι ακόμη.
Να μας πει με ποιον τρόπο θα διαχωρίζει τις παραγωγικές επενδύσεις ιδιωτών, από αυτές των κερδοσκόπων με τα «ζουμιά και τα κουτάλια».
Αλλά, ως συνήθως, δεν άκουσα τίποτα εκτός από κορώνες που έκαναν τον υπόδικο Φωτόπουλο να ανατριχιάζει για την εμφάνιση του νέου Ανδρέα!