Σελίδες

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Αποστολή στην Κορυτσά 29 Οκτωβρίου

             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΦΕΒΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ


Αγαπητοί φίλοι,

το Σάββατο 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί αποστολή στην Κορυτσά και στο κοντινό χωριό της Πολένας. Στην Πολένα θα παρευρεθούμε σε ομαδική βάπτιση και ομαδικούς γάμους. Θα προσκυνήσουμε επίσης στο μνημείο πεσόντων στρατιωτών του 1940.

Αναχώρηση 7:30 από Τσιμισκή 126 στη Θεσσαλονίκη και επιστροφή το βράδυ της ίδιας μέρας.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, να απαντήσουν το συντομότερο και το αργότερο μέχρι Παρασκευή 21/10 στέλνοντας και τα εξής στοιχεία με λατινικούς χαρακτήρες:
Επώνυμα
Όνομα
Πατρώνυμο
Αριθμό Διαβατηρίου ή Ταυτότητας
Ημερομηνία Γέννησης
Ημερομηνία Έκδοσης
Ημερομηνία Λήξης για διαβατήρια

Τιμή συμμετοχής, 20 ευρώ ανά άτομο.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

ΣΦΕΒΑ Θεσσαλονίκης

ΥΓ: Θέτουμε υπόψιν σας και την αυριανή εκδήλωση http://www.enromiosini.gr/30077E5F.el.aspx

Με λαθρομετανάστες σπάσανε την απεργία της καθαριότητας


Image
Πριν από λίγα λεπτά ιδιωτικά συνεργεία αποτελούμενα από λαθρομετανάστες στην πλειοψηφία τους, ξεκίνησαν να συλλέγουν υπό την προστασία των αστυνομικών και των εισαγγελέων τα σκουπίδια από τους δρόμους.
Οι εταιρείες που διαθέτουν τα συνεργεία έχουν υπογράψει σχετικές συμβάσεις έργου με την Περιφέρεια για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών.
Τα συνεργεία σπάνε την απεργία των εργατών καθαριότητας, οι οποίοι έχουν απειλήσει ότι θα αντιδράσουν δυναμικά.  
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σε εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και της σημερινής υγειονομικής διατάξεως επείγουσας ανάγκης αποκομιδής απορριμμάτων που εξέδωσε το υπ. Υγείας, ανέθεσε το συγκεκριμένο έργο σε 3 ιδιωτικές εταιρείες, με την εντολή να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων από ευαίσθητους για τη Δημόσια Υγεία χώρους.
Τα απορριμματοφόρα θα ξεκινήσουν το έργο της αποκομιδής από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τα σχολεία σε συνεργασία με την Εισαγγελία, την Αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτήν την ώρα βρίσκονται τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ είναι παρατεταγμένες στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, ενώ οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν αποχωρούν από το ΧΥΤΑ Φυλής και η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Tμήμα ειδήσεων defencener.gr

Διαλύεται το κόμμα της Ντόρας - Αποχώρησε ο κομματάρχης της Θεσσαλονίκης


ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ


Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΔιαλύεται σιγά – σιγά το μαγαζάκι της Ντόρας. Τα στελέχη που είχαν
προσχωρήσει στη «Δημοκρατική Συμμαχία», βλέποντας τα ποσοστά αλά Μάνου, που συγκεντρώνει το κόμμα της Ψηλής, την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Τελευταίο κρούσμα, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Θανάσης Αβραμίδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στο κόμμα που ανδρώθηκε, δηλαδή τη Ν.Δ. Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ο Αβραμίδης ήταν ένα από τα δυνατά στελέχη της Μπακογιάννη στη συμπρωτεύουσα. Με δεδομένο ότι στη Μακεδονία ο νεοφιλελεύθερος σχηματισμός της Ντόρας μετά δυσκολίας ξεπερνά το 0,5%, εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τι σημαίνει η αποχώρηση Αβραμίδη.
ΑΞΙΖΕΙ: Σε λίγο το κόμμα της Ντόρας θα είναι μια παρέα, που ο ένας θα αποθεώνει τον άλλον και όλοι μαζί τη Βασίλισσα.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Στο πλαίσιο του ανοίγματος που είχε επιχειρήσει, η Ψηλή, με τη στήριξη των Καμίνη και Μπουτάρη, είχε βάλει σε περιπέτεια τον Στάθη Αβραμίδη. Ευτυχώς, ο άνθρωπος κατάλαβε γρήγορα την παγίδα και παραιτήθηκε από τη θέση του αντιδημάρχου καθαριότητας. 
parapolitika.gr

ΠΟΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;


                                                                                         Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η τράπεζα της Ελλάδος είναι η κεντρική τράπεζα της χώρας και ιδρύθηκε το 1927. Η λειτουργία της άρχισε  τον Μάιο του 1928 με απόφαση της τότε Κοινωνίας των Εθνών. Τα κεφάλαια για την ίδρυση και λειτουργία της, προήλθαν από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο με την μεσολάβηση της Κοινωνίας των Εθνών προκειμένου να σταθεροποιηθεί η χειμαζόμενη τότε Ελληνική οικονομία. Μέχρι την εισαγωγή της χώρας στο ευρώ το 2002, η τράπεζα της Ελλάδος είχε το αποκλειστικό δικαίωμα της κοπής Εθνικού νομίσματος. Μαζί με τις άλλες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης είναι οι αποκλειστικοί μέτοχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και συμμετέχει στο σύστημα κεντρικών τραπεζών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Συνθήκη Μάαστριχ). Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι δημόσιος οργανισμός όπως πιστεύουν, ίσως, οι περισσότεροι των Ελλήνων, αλλά είναι μια Ανώνυμη Εταιρεία, εισηγμένη μάλιστα στο Χρηματιστήριο των Αθηνών. Μαζί με την Κεντρική Τράπεζα του Βελγίου είναι οι μόνες εισηγμένες σε Χρηματιστήρια κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης. Επίσης, ίσως είναι η μόνη Κεντρική Τράπεζα στην Ευρώπη η οποία ασκεί εμπορικές δραστηριότητες και μοιράζει κέρδη στους μετόχους της, εφ΄όσον υπάρχουν. Ανώτατο όργανο της Τραπέζης της Ελλάδος είναι η Γενική Συνέλευση των μετόχων της και το καταστατικό της.  
Ωστόσο, δυστυχώς μέχρι σήμερα ουδείς γνωρίζει το μετοχολόγιο της Τραπέζης της Ελλάδος. Είναι λυπηρό και εν πολλοίς αντεθνικό να

Ξανά προκλητικός ο Τζακ Στρο



Σε περίπτωση που δεν γίνει οποιοδήποτε βήμα στο Κυπριακό, τότε η διεθνής κοινότητα πρέπει να στηρίξει τη διαίρεση του νησιού σε «βορρά» και «νότο», υποστήριξε προκλητικά ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας και νυν Βουλευτής, Τζακ Στρο.
Σε δηλώσεις του στην ανταποκρίτρια του πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή στο Λονδίνο, και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Στρο ανέφερε ότι κατά την Προεδρία, οι Ε/κ θα υπέχουν ευθύνη έναντι της ΕΕ, προσθέτοντας ότι όταν μία χώρα αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ, πρέπει να παραμερίσει τις διεθνείς της υποχρεώσεις και να αντιπροσωπεύει ολόκληρη την Ένωση.
«Νομίζω ότι οι ηγέτες της κοινότητας στη νότια Κύπρο το αντιλήφθηκαν αυτό. Θα δούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για τις προσπάθειες για εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου, ο Βρετανός πολιτικός χαρακτήρισε τις ενέργειες των Ε/κ ως τις πιο επικίνδυνες εξελίξεις που συμβαίνουν

Νίκος Λυγερός: Από τη μίζερη στάση στην εθνική κυριαρχία


 Αυτό το   κείμενο του Νίκου Λυγερού  μου άρεσε πολύ. Μέσα σε λίγες παραγράφους κλείνει την «διαχρονική ελληνική πραγματικότητα» με αμεσότητα και σοβαρότητα.   Δεν θα πω περισσότερα γιατί μάλλον δεν χρειάζεται.... Οδυσσεύς                                                                                                            


Η κρίση δεν είναι παρά μια ευκαιρία να αλλάξουμε τη μίζερη στάση που υπάρχει στην πατρίδα μας. Ο καθένας μετρά τα χρήματα του δίχως να εκτιμά το μέλλον, το οποίο δεν μπορεί να πιάσει με την αρπαχτή. Η νεολαία είναι αναγκασμένη πλέον να παραδεχθεί ότι το δημόσιο δεν αποτελεί πια το μοναδικό στόχο ακόμα και μιας κοινωνικής ζωής. Η πολιτική έχει γονατίσει διότι δεν μπορεί η ίδια να ακούσει τα προσχήματα της.
Με άλλα λόγια, η αλλαγή φάσης υπάρχει ήδη απλώς οι περισσότεροι δεν μπορούν να το αποδεχθούν διότι δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες. Ποτέ τα πράγματα δεν ήταν δεδομένα γι’ αυτόν σε όλες τις περιόδους της ύπαρξής του. Αυτό δεν τον εμπόδισε να προσφέρει όχι μόνο στους συνανθρώπους μας αλλά και στην ανθρωπότητα μέσω του ελληνισμού. Πότε ήμασταν μια πλούσια χώρα;
Πολύ απλά ποτέ ! Κι όμως είμαστε εδώ ως λαός εδώ και χιλιετίες. Το ερώτημα λοιπόν είναι

150 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΚΟΥΡΔΙΣΣΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΕΣ

150 χρόνια φυλακή αντιμετωπίζουν οι Ζάνα, Αϊντογάν και Τουγλούκ



ΑΜΕΝΤ – Συνολικά 150 χρόνια φυλάκισης σε 3 διαφορετικές δίκες αντιμετωπίζουν οι βουλευτίνες του BDP Λεϊλά Ζανά, Νουρσέλ Ερντογάν και η ανεξάρτητη βουλευτής Αϊσέλ Τουγλούκ για ομιλίες που έκαναν πριν από τις εκλογές της 12ης Ιουνίου και σε κηδείες ανταρτών.

Τα τρία διαφορετικά κατηγορητήρια που ετοιμάστηκαν από την εισαγγελία του Ντιγιαρμπακίρ, έγιναν δεκτά από το 7ο Κακουργιοδικείο. Στο κατηγορητήριο η Λεϊλά Ζανά κατηγορείται πως 4 φορές έκανε ¨προπαγάνδα υπέρ της οργάνωσης¨, 2 φορές παραβίασε τον ¨νόμο περί συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων¨, δύο φορές κατηγορείται ως ¨μέλος οργάνωσης¨ και δύο

Ένα εγκεφαλικό ήταν αρκετό για να την κάνει να μιλήσει ιταλικά και κινέζικα


Eνώ δεν είχε μάθει ποτέ!


Λονδίνο: Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν αρκετό για να μιλήσει ιταλικά μία 48χρονη από την Σκωτία! Ναι, καλά διαβάσατε: η Debbie McCann κοιμήθηκε γνωρίζοντας μόνο τη μητρική της γλώσσα και ξύπνησε με ιταλική προφορά!

Η 48χρονη δεν μπορούσε να μιλήσει μετά το εγκεφαλικό και όταν τα κατάφερε οι δικοί της νόμιζαν ότι μιλάει... αλαμπουρνέζικα! Έλα, όμως, που η κα. McCann είχε γίνει ιταλομαθής εν μία νυκτί! Και να ‘ταν μόνο αυτό... Τις πρώτες ώρες μετά το εγκεφαλικό, μιλούσε και κινέζικα!

«Μένω στην Γλασκώβη όλη μου την ζωή. Μετά το εγκεφαλικό είχα κινεζική προφορά, τώρα ιταλική και δεν έχω πάει ποτέ σε καμία από αυτές τις δύο χώρες», δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας πως αρχικά είχε πλάκα, αλλά πλέον ντρέπεται να μιλήσει σε άλλους ανθρώπους.

Κι ενώ εμείς αναρωτιόμαστε πώς έγινε αυτό, οι επιστήμονες λένε πως η 48χρονη απέκτησε το σύνδρομο της ξενικής προφοράς, που έχει προσβάλει μόλις 60 ανθρώπους από το 1940 και δεν έχει θεραπεία! 

Φιλελεύθερος

Συμφωνία έρευνας και διάσωσης υπέγραψαν Κύπρος - Ισραήλ


Προβλέπει επιτελική και όχι επιχειρησιακή συνεργασία

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 7:30 πμ

Χάρτης του FIR Λευκωσίας (φωτ. αρχείου).
Χάρτης του FIR Λευκωσίας (φωτ. αρχείου).
Λευκωσία: Συμφωνία επιτελικής και όχι επιχειρησιακής συνεργασίας για θέματα Έρευνας και Διάσωσης (SAR) υπέγραψαν τελικά η Κύπρος και το Ισραήλ. Η συμφωνία, που προωθήθηκε με την τελευταία επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών στο Τελ Αβίβ, αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο από τον υπουργό Άμυνας.
Προβλέπει μόνο ανταλλαγή πληροφοριών και συνεννόηση επιτελείων και υπουργείων Άμυνας, σε περιπτώσεις συμβάντων έρευνας και διάσωσης. 
Στο μεταξύ, με σοβαρά προβλήματα με τα οποία υπό κανονικές συνθήκες καπετάνιοι δεν θα έβγαζαν πλοίο στα ανοικτά, ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης από το λιμάνι Αμμοχώστου το Πίρι Ρεΐς, το οποίο χρειάζεται άμεση αντικατάσταση της μηχανής και της γεννήτριας.
Να σημειωθεί ότι το νορβηγικό ερευνητικό Thor Beamer έχει απομακρυνθεί από τη περιοχή δυτικά της Κύπρου και από χθες το απόγευμα βρίσκεται στο κόλπο της Αττάλειας.

Αποτελεσματικότητα: εξέγερσις με Eurogendfor ή συνάθροισις με αίτημα πολιτειότητας;


Διαβάστε στο παρακάτω κείμενο τις σκέψεις του καθηγητή κ. Γεωργαντζά. Προσωπικά εγώ, αξιολογώντας τις τέσσερεις τακτικές που προτείνει,  συναισθηματικά  τάσσομαι υπέρ της «Λαϊκής Εξέγερσης» αλλά η λογική μου λέει όχι μια και δεν είναι μόνο η «Eurogendfor». Είναι και η απόφαση του ΝΑΤΟ να επεμβαίνει υπέρ των φιλικών του κυβερνήσεων και ας είναι (οι κυβερνήσεις) άθλιες σαν την παρούσα κυβέρνηση Γιωργάκη. Από την άλλη, να αρχίσουμε τις ατέλειωτες συμπράξεις, συνενώσεις και συναθροίσεις με ατέρμονες συζητήσεις χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα (ελληνικό γνώρισμα) είναι αυτό που ίσως εξυπηρετεί περισσότερο το υπάρχον σύστημα μια και μας έχει «σπουδάσει» επί 150 χρόνια και, κατά βάση, οι τρεις πρώτες τακτικές απλά θα του δώσουν χρόνο να ετοιμάσει την άμυνά του. Είμαι υπέρ μιας  δυναμικής αντιμετώπισης της κατάστασης επειδή δεν αρκεί να  μένουμε σε ευχές και προσευχές.
Γράφει ο Νικόλαος Γεωργαντζάς*
Είναι αναγκαία η τακτική της βίαιης εξέγερσης, μέσα στην όλη στρατηγική ανατροπής του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της δυναστικής κομματοκρατίας και της αντικατάστασής του με ένα άλλο πολιτικό σύστημα; Ποιά τακτική θα έχει περισσότερη αποτελεσματικότητα, εκείνη της λαϊκής εξέγερσης με βία ή η ειρηνική λαϊκή συνάθροισις με αίτημα ‘πολιτειότητας’, δηλαδή αίτημα ανάκτησης της ιδιότητας του πολίτη, από Ελληνίδες και Έλληνες που επιθυμούν να ξαναγίνουμε πραγματικοί πολίτες;
Ποιές είναι οι επιλογές τακτικών γιά την ανατροπή και αντικατάσταση του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της δυναστικής κομματοκρατίας;
Τακτική επιλογή #1. Συνένωση όλων μα όλων των πολιτικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων, όχι κομμάτων, σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, με προκήρυξη εκλογών γιά την ανάδειξη προσωρινής λαϊκής κυβέρνησης κατά την διάρκεια της αναγκαίας συντακτικής εθνοσυνέλευσης.

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης στο Κιλκίς

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, ομιλία- παρουσίαση από τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, του νέου βιβλίου του με τίτλο "Το Μικρά Ασία ενώνει, το Τουρκία εκβαρβαρίζει" - (Πόντος, η επιστροφή μιας πανάρχαιας ταυτότητας).
Την εκδήλωση πραγματοποιούν οι Ποντιακοί Σύλλογοι του Κιλκίς, «Αργοναύτες» και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Σάντας, με τη συμπαράσταση και συνεργασία όλων των Ποντιακών Συλλόγων του Νομού Κιλκίς, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων, που ανέλαβαν για πρώτη φορά, ύστερα από 90 χρόνια προσφυγιάς, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και ομιλίες- διαλέξεις, για το Ποντιακό Ζήτημα και όχι μόνο.
Με δεδομένα την ανάγκη του Ποντιακού κόσμου για ενημέρωση πάνω στο Ποντιακό Ζήτημα και τούς αγώνες του Μιχάλη Χαραλαμπίδη γι΄αυτό, προσκαλούν όλο τον Προσφυγικό και μη, κόσμο του Κιλκίς, να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, τιμώντας πρώτον τον ομιλητή, για τους αγώνες του και δεύτερον να ενθαρρύνουν τους Ποντιακούς Συλλόγους του Κιλκίς, να προχωρήσουν στο δύσκολο έργο τους.
Πηγή: Ειδήσεις  Αναρτήθηκε από Theophilos Kotsidis  στο e-Pontos