Σελίδες

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Έκκληση προς τις εθνικιστικές και πατριωτικές δυνάμεις της Ελλάδος


Σταθερή θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος είναι ότι το φυσικό αέριο που θα εξορυχθεί από τα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, πρέπει να περάσει μέσα από την Ελλάδα προς την Ευρώπη.
Τα οφέλη μιας τέτοιας κατεύθυνσης θα είναι πολλά και για την Ελλάδα και για την Κύπρο.
Ο διακεκριμένος καθηγητής Νίκος Λυγερός προειδοποιεί την Ελλάδα να προετοιμαστεί τάχιστα ώστε να διασφαλίσει αυτή τη πορεία του φυσικού αερίου η οποία κινδυνεύει να εκτραπεί και να διοχετευθεί στην Ευρωπαϊκή ενδοχώρα μέσω Ιταλίας , εάν τελικά οι ισραηλινοί δεν επιβάλουν κατεύθυνση προς ανατολάς με την συγκατάθεση του κυπριακού κατεστημένου .
Καλούμε όλες τις εθνικιστικές και πατριωτικές δυνάμεις της Ελλάδος , να πάρουν θέση πάνω σε αυτό το μείζον εθνικό θέμα.
Η αδιαφορία θα είναι συνενοχή.

 Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ

Περί πορνείας των λέξεων…

pornlex
Είναι στιγμές που δυσκολεύεσαι να γράψεις ακόμη για τις λέξεις της εβδομάδας.
Πάντα προσπαθούσαμε να συμβαδίζουμε με την επικαιρότητα, να μοιραζόμαστε τις λέξεις της γλώσσας μας, να μαθαίνουμε για αυτές και να τις εντάσσουμε στην καθημερινότητα μας.
Σήμερα αποδείχθηκε πως η γνώση στην Ελλάδα είναι άγνωστη λέξη και η μεγαλύτερη κρίση που περνά η χώρα αυτή τη στιγμή είναι η κρίση των λέξεων. Δεν υπάρχει πια επικοινωνία γιατί οι λέξεις απέκτησαν πολλές σημασίες ανάλογα με τον κομιστή τους. Ανάπτυξη, λιτότητα, προσαρμογή, αξιοπρέπεια, ψήφος, επιλογή, διακυβέρνηση, κόμματα, πολιτική, φασισμός, ένοχος, πόρνη, συνουσία.

Όλα τα λεξικά λοιπόν πρέπει να ξαναγραφτούν από την αρχή για μια χώρα που δεν μπορεί πλέον να επικοινωνήσει και να αποφασίσει, για μια χώρα μπουρ…. Αυτή η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στην πορνεία: εταίρα, ιερόδουλη, πόρνη, συνουσία, χαμαιτυπείο και για το τέλος η γνωστή έκφραση «έγινε της π……. το κάγκελο»

Κάποτε οι λέξεις είχαν αξία, σημασία, νόημα. Σήμερα σημασία έχει μόνον η εξυπνάδα, το απέραντο τίποτα και το like σε φανταστικούς φίλους και εικονικές στιγμές εφήμερης ευτυχίας. 
Η πραγματικότητα είναι όμως είναι άλλη και κρύβει την αλήθεια της στις λέξεις. Ψέματα; 

Έρχεται μπόρα στον δημοσιογραφικό κόσμο.....



...με τους μεγαλοδημοσιογράφους που θα κληθούν απ΄τον εισαγγελέα για την υπόθεση Άκη.


Mέχρι τότε, δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο με προσοχή (17-2-2011), γιατί η υπόθεση θα συνταράξει την Ελλάδα. 

Το ποιούς υπονοούν οι ομιλούντες δεν το ξέρουμε, θα μαθευτεί όμως:



πηγή

Ο θλιβερός δημαγωγός κι ο εθισμός στα εύκολα.

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτικών έρπει στα σάλια του λαϊκισμού, θαμπωμένη από την ιστορικά πρόσκαιρη λάμψη που είχε περιβληθεί ο μέγιστος δημαγωγός Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο μέγιστος αυτός λαϊκιστής-δημαγωγός που άσκησε αφρόνως την εξουσία με υπέρμετρους βαθμούς κολακείας προς το πόπολο, εκτός από τα όσα δεινά κληρονόμησε στις επόμενες γενιές, αλλοίωσε και το dna της ελληνικής κοινωνίας. 
Έπεισε, μεγάλα τμήματα της ότι με τον παρασιτισμό και τα δανεικά θα είναι ευτυχή, αφού πάντα 
θα υπάρχουν οι άλλοι να τον χρηματοδοτούν και να του καλύπτουν τα ελλείμματα.  
Έτσι δημιουργήθηκε ο εθισμός σε μια πλασματική ευημερία και χλιδή, η οποία έφτασε στο έσχατο σημείο για μια υγιή κοινωνία να...

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ


Αθήνα 11 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2012

Οι εκλογές της περασμένης Κυριακής περιείχαν ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα. Ο Λαός δεν θέλει το Μνημόνιο και ανέλαβε την ευθύνη με την ψήφο του για την καταγγελία του. Ας σταματήσουν επιτέλους οι "συμβουλάτορες" να παριστάνουν τους "σωτήρες" του ενάντια στην θέλησή του! Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ παραμένει σταθερή στην απόφασή της, στην απόφαση πλήρους καταγγελίας του Μνημονίου και καλεί άπαντες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις να συγκροτήσουν μέτωπο σχηματισμού κυβερνήσεως με έναν αντικειμενικό σκοπό: Την καταγγελία του Μνημονίου! Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεσμεύεται ότι θα υπερψηφίσει την οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί με ένα και μόνο όρο την καταγγελία του Μνημονίου. Από εκεί και πέρα βεβαίως δεν πρόκειται να...

Αρχηγική υποδοχή στον Καραμανλή από τους βουλευτές της ΝΔ.

Αρχηγική υποδοχή στον Καραμανλή από τους βουλευτές της ΝΔ
Εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή από όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ επεφύλαξαν στον κ.Καραμανλή αρχηγική υποδοχή, αφού μόλις εκείνος εισήλθε στην αίθουσα, οι βουλευτές όρθιοι τον χειροκροτούσαν παρατεταμένα.
Ο πρώην πρωθυπουργός με δηλώσεις του προεκλογικά είχε στείλει σαφές μήνυμα υποστήριξης στο κόμμα και στον πρόεδρο του, Αντώνη Σαμαρά. «Είμαι εδώ για να ενισχύσουμε όλοι την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά . Την παράταξη που αγαπάμε, την παράταξη την οποία πιστεύουμε, την παράταξη στην οποία στηρίζουμε τις ελπίδες μας για το μέλλον»
Ωστόσο μετά τα αποτελέσματα της κάλπης, πολλές ήταν οι φωνές στη λεωφόρο Συγγρού για το ρόλο του Κώστα Καραμανλή που πρέπει να έχει την επομένη των εκλογών.

Ο Νότης Μαριάς στο Ράδιο9

Ο Νότης Μαριάς, βουλευτής Ηρακλείου, στην εκπομπή του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, στο Ράδιο9 στις 10/5/2012.Ακούστε το ηχητικό  ΕΔΩ

Σαμαράς: «Ο Τσίπρας στο μνημείο του λαϊκισμού με τον Παπανδρέου»

 
Για εκλογικό αποτέλεσμα που δεν ικανοποιεί τη Νέα Δημοκρατία μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στη νέα ΚΟ του κόμματος, τονίζοντας όμως ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που κινείται στο δρόμο της λογικής σε ότι αφορά το Μνημόνιο.

«Παρότι είμαστε το πρώτο κόμμα. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το «ΠΑΣΟΚ, κύριος υπεύθυνος για την καταστροφή, γνώρισε αληθινή συντριβή».

Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, ανάφερε σκωπτικά ότι είναι «νεοπαγές κόμμα που πούλησε τυφλό λαϊκισμό»

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι δικαιώθηκε για όσα έλεγε προεκλογικά. «Ζητούσα ισχυρή εντολή για να κυβερνηθεί η χώρα και μας έλεγαν για κυβερνήσεις συνεργασίας. Τώρα βιώνουμε τα αποτελέσματα». «Τα περισσότερα κόμματα προσπαθούν να...

Φοβούνται μη χάσουν τα έσοδα από την κερδοφόρα διαχείρηση του Ελληνικού χρέους! Βροχή τα τελεσίγραφα από το Βερολίνο

Βροχή πέφτουν τα τελεσίγραφα από το Βερολίνο, που φοβάται μη χάσει τα έσοδα από την κερδοφόρα διαχείρηση του Ελληνικού χρέους. Κερδοφόρα για την οικονομία της Γερμανίας εννοείται!

Ετσι μετά την Μέρκελ, ακολούθησε ο "περίεργος" κ. Σόιμπλε και κατόπιν την σκυτάλη έλαβε ο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.

Δηλαδή, ιεραρχικά και με τη σειρά:

Καγκελάριος, υπουργός Οικονομίας και υπουργός Εξωτερικών! Σειρα τώρα θα έχουν οι Γερμανοί βιομήχανοι καθώς και οι τραπεζίτες, για να συμπληρωθεί το...

Ακυβερνησία ή χάος;

 
  • Αφού βάζουν όλοι διλήμματα, ας βάλουμε κι εμείς ένα. Τότε που είχαμε κυβερνήσεις, ήταν καλύτερα;
  • "Καλύτερα, καλύτερα διασκορπισμένοι οι έλληνες..." (Ανδρέας Κάλβος, συνεχίζεται)
  • "...να τρέχωσι τον κόσμον/ με εξαπλωμένην χείρα/ ψωμοζητούντες/ παρά προστάτας να ‘χωμεν»(Ανδρέας Κάλβος)
  • Ή το άλλο:
  • "Καλύτερα μιας ώρα ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή"(Ρήγας Φεραίος)
  • Καλύτερα, γενικώς.
  • "Αντιμνημονιακός και ο Βενιζέλος! Ή μήπως α-μνήμων;
  • Της μνήμης και της λήθης. Η μνημοσύνη. Το μνημόσυνο.
  • "Και ύστερα ήρθε η έκπληξη. Ακούει στο όνομα Μνημοσύνη. Η μεγάλη Αρχιέρεια εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή. Το νεκροζώντανο φρικιό την είχε εξοστρακίσει με μύριους αναθεματισμούς. Εκείνη, υπομονετική, αποσύρθηκε στο Άδυτο μέχρι το πλήρωμα του χρόνου. Φύσηξε...

Η διπλή νίκη του Κυριάκου.


Η διπλή νίκη του Κυριάκου


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Η πρωτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Β’ Αθηνών, στις εκλογές της 6ης Μαϊου, είχε διπλή σημασία και πολιτική… ηχώ. Ο επίγονος του μητσοτακικού στρατοπέδου στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, κατάφερε να επικρατήσει στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, να στηρίξει στελέχη που θεωρούνται ότι κινούνται κοντά του, όπως η Σοφία Βούλτεψη, και την ίδια στιγμή να περιορίσει αισθητά τις διαρροές ψηφοφόρων προς τη Δημοκρατική...

Ελλείψει δεξιού «λαγού», δημιουργούν τον «λαγό» της αριστεράς!

Πριν μια εβδομάδα ο Φώτης Κουβέλης δήλωνε: «Αρχιτέκτονες του χάους είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ!!».  
Γιώργος Αδαλής στο aegeantimes.gr 


Στις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της χώρας, οι δυνάμεις που διαχειρίζονται το χρέος της χώρας μας – με το αζημίωτο φυσικά- αναζητούν «λαγούς» για να συνεχίσουν την παράλογη και ατέρμονη κούρσα παραμονής στο Μνημόνιο! Αναζητούν πολιτικούς που θα βοηθήσουν την «Γκεμπρεσελασιέ» Μέρκελ, να επιβάλει στους Ελληνες, να πληρώσουν τα σπασμένα των τραπεζών διεθνώς!
Ο κ.Καρατζαφέρης πλήρωσε το ολέθριο λάθος του και είδε το κόμμα που με τόσο...

Ποιοι (και σε ποιους) μοιράζουν τα λεφτά του Πολιτισμού;

Και ενώ ψάχνουμε για κυβέρνηση και η χώρα βυθίζεται όλο και πιο πολύ στο χάος, έχουμε σχεδόν ξεχάσει ότι η παλαιά κυβέρνηση συνεχίζει υφιστάμενη – με τον γνωστό τρόπο της απόλυτης ακινησίας, όσον αφορά στην άσκηση της πραγματικής πολιτικής.

Κατά τα λοιπά, όμως, φαίνεται πως συνεχίζει να λειτουργεί κανονικότατα, μοιράζοντας κοινοτικά κονδύλια κατά το δοκούν.

Θα αναφερθώ σε ένα – από τα πολλά – χαρακτηριστικό παράδειγμα:

Τον Δεκέμβριο του 2011, το Υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» προκήρυξε την πρόσκληση 31 με σκοπό την υποβολή προτάσεων από τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου, αλλά και από φορείς που δραστηριοποιούνται στον...

Κουτρουμάνης: Η ενσάρκωση του Ελληνικού ονείρου!



Χαίρε (αγράμματε) Καίσαρα! Οι συνταξιούχοι σε (απο)χαιρετούν!
Με τον κύριο αυτόν έχουμε ασχοληθεί πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν! Τύχη αγαθή, ελέω λαϊκής ετυμηγορίας, θα είναι η τελευταία, ελπίζουμε, φορά που θα ασχοληθούμε με την ασημαντότητα του!
Ο κύριος αυτός, είναι η ενσάρκωση του μεταπολιτευτικού "ελληνικού ονείρου" το οποίο για όσους δε γνωρίζουν είναι κομματική προσήλωση σε ένα ανερχόμενο κόμμα, ορντινάντζα σε κάποιον ανερχόμενο πολιτικό, διορισμός από το παράθυρο σε κάποια, όποια να...

Η χρυσή εφεδρεία (του ΠΑΣΟΚ)

 Σιγά σιγά ο ορίζοντας καθαρίζει. Η απομάκρυνση του κ. Κουβέλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί όταν έγινε να μην είχε προφανή λόγο, πέραν βεβαίως των «ιδεολογικών διαφορών» που επεκαλέσθη ως δικαιολογία. Με το πλήρωμα του χρόνου όμως, αποκαλύπτεται ότι η δημιουργία της Δημοκρατικής Αριστεράς εξυπηρετούσε προφανείς σήμερα σκοπούς.
-- Την αφαίμαξη του ΣΥΡΙΖΑ, και παράλληλα την πρόταση του κ. Κουβέλη για σχηματισμό οικουμενικής κυβερνήσεως, που έκανε αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Βενιζέλο – και όχι εξ αρχής, όταν συναντήθηκε με τον κ. Σαμαρά στο πλαίσιο της πρώτης διερευνητικής εντολής, αλλά ούτε και κατά την συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα όταν ο τελευταίος είχε...

Περί «απεχθούς χρέους». Γιατί δεν θέλουν έλεγχο της νομιμότητας του χρέους;

Οι εκλογές τελείωσαν, τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους μας, το πολιτικό σκηνικό άλλαξε. Η λαϊκή ετυμηγορία ακύρωσε το μνημόνιο. Οι πρώην συγκυβερνήτες, παρ’ όλο που καταποντίστηκαν και η ενδοτική πολιτική τους αποδοκιμάστηκε από την πλειοψηφία του λαού, συμπεριφέρονται σαν να μην άλλαξε τίποτα. Προβάλλοντας τρομοκρατικά ψευτοσενάρια καταστροφής θέλουν να ολοκληρώσουν την παράδοση της χώρας μας στους διεθνείς τοκογλύφους, και να οδηγήσουν τους Έλληνες χωρίς δουλειά στην απόλυτη φτώχια και δυστυχία. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.
Τα διαπλεκόμενα εργολαβικά ΜΜΕ και οι μισθωμένοι δημοσιογράφοι τους εμφανίζουν μόνο τρομοκρατικά αδιέξοδα και εξαπολύουν επικοινωνιακή επίθεση ενάντια στη προοπτική κυβέρνησης καταδίκης του μνημονίου.
Την Τρίτη (8/5/2012), ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε πέντε άξονες που θέτει ως ελάχιστη προϋπόθεση στον διάλογο για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Μεταξύ άλλων, θέτει και τη δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού έλεγχου για να διερευνηθεί το δημόσιο χρέος.
Ο λογιστικός έλεγχος του χρέους δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε τελικά πόσο χρωστάμε, να μάθουμε σε ποιους τα χρωστάμε, να μάθουμε πόσα από αυτά κατέληξαν σε τσέπες κυβερνητικών ημετέρων, να μάθουμε πόσα πήγαν στις τράπεζες, να μάθουμε πόσα πήγαν για έργα, για την Ολυμπιάδα, για την παιδεία, για την υγεία, ή όπου αλλού. Πόσα πήγαν για αγορά οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία, την Αμερική, τη Γαλλία, τη …

Το σκοτεινό Ισραήλ (ντοκιμαντέρ)




Το σκοτεινό Ισραήλ

Το ramnousia σας μεταφέρει, την ιστορία του λαού το Ισραήλ, τον τρόπο με τον οποίο μεταλλάχθηκε ο Ιουδαϊσμός ανά τους αιώνες, την θέση του Ταλμούδ απέναντι στον Ιησού Χριστό και άλλα πολλά. Με τις γνώσεις που θα αποκομίσετε παρακολουθώντας το "σκοτεινό Ισραήλ" θα μπορέσετε να καταλάβετε καλύτερα, πως ένας λαός νομάδων, κατόρθωσε να πάρει στα χέρια του τον οικονομικό έλεγχο ολόκληρου του πλανήτη.


Πηγή: Το σκοτεινό Ισραήλ (ντοκιμαντέρ) - RAMNOUSIA 

Τελευταία εντολή πριν από την τελευταία ευκαιρία. Παγώνει η χρηματοδότηση...

Σοφία Βούλτεψη
11/05/201

Στη σύσκεψη αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εναποτίθενται όλες οι ελπίδες για σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι θα αποτύχει και η τρίτη προσπάθεια, αυτή του κ. Βενιζέλου, που έλαβε χθες την εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Η χώρα βρίσκεται κυριολεκτικά επί ξηρού ακμής: Η έβδομη δόση εκταμιεύτηκε «κουτσουρεμένη» κατά ένα δις ευρώ, τα μηνύματα για «πάγωμα» της δανειοδότησης έρχονται πανταχόθεν, το ίδιο και εκείνα, σύμφωνα με τα οποία η ευρωζώνη έχει πλέον θωρακιστεί για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη χρεοκοπία μιας χώρας-μέλους της. 

Κρατώντας στάση αναμονής, οι δανειστές καλύπτουν μέχρι στιγμής τα ομόλογα που λήγουν εντός του Μαΐου, καταβάλλοντας ακριβώς το ποσό των ομολόγων και ούτε ένα ευρώ επιπλέον. 

Δηλώνουν δε ξεκάθαρα πως τον Ιούνιο – οπότε πιθανολογούν ότι θα επαναληφθεί η εκλογική διαδικασία – θα επανακαθορίσουν τη στάση τους, με την επιστροφή ή όχι της τρόικας και...

«Πουλέν» του συστήματος, ο γραφικός και ελάχιστος ο Τσίπρας...

Ο «ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟΣ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΕΞΗΣ... «ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΟΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ...!!!

ΕΦΑΓΕ «ΠΟΡΤΑ» Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΑΝΤ και ΒΡΗΚΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΕ ΕΝΑ... ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...!!!

Το «ψευτοκουτσαβάκι» της δραχμής, ο Τσίπρας του Συριζα, πού ξαφνικά είδε τον εαυτόν του Πρωθυπουργό και περιέφερε επι τριήμερο την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης ακόμη και σε εκτός Βουλής φορείς π.χ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΚΑΠΗ-ΑΜΕΑ, καί λοιπές Δημοκρατικές δυνάμεις, γιά να εντυπωσιάσει ότι είναι ισότιμος συνομιλητής του Ολαντ διέδιδε ότι αυτές τις ημέρες θα...

Σύμμαχοι από το... πουθενά για την ελληνική διάσωση


Ποιοι είναι οι σύμμαχοι της τελευταίας στιγμής για τη χώρα μας και πώς πρέπει να αξιοποιηθεί η διαμορφούμενη συγκυρία.

Picture 0 for Σύμμαχοι από το... πουθενά για την ελληνική διάσωση
Έναν απρόσμενο σύμμαχο βρίσκει τις τελευταίες ώρες η χώρα μας στην προσπάθεια που κάνει να γαντζωθεί από το ευρώ. Ο λόγος αφορά στις κυβερνήσεις της Ρώμης (κυρίως) και της Μαδρίτης (δευτερευόντως), οι οποίες προσπαθούν να πείσουν τα κοινοτικά φόρα ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα άνοιγε αυτομάτως διάπλατα την πόρτα και για τη δική τους αντίστοιχη πορεία.
Μάλιστα, ο Ιταλός πρωθυπουργός...

Μεγάλες αντιδράσεις στη ΔΗΜΑΡ κατά Φ.Κουβέλη


Μεγάλες αντιδράσεις καταγράφονται στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ από την διαφαινόμενη σύμπλευση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σ'ένα κυβερνητικό σχήμα που, όπως προβλεπόταν, θα αποτελούσε "πολιτική ανωμαλία" και περισσότερο θα ενθάρρυνε παρά θα αποθάρρυνε την αστάθεια στην χώρα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι εντός της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ έχει ξεσηκωθεί μεγάλο κύμα αντιδράσεων σε σημείο που σήμερα συγκαλείται εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ στις 13.00 προκειμένου να "καθησυχαστούν" οι ανησυχίες των βουλευτών.
Κι αυτό διότι, όπως υποστηρίζουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ, σε περίπτωση που το κόμμα του κ. Κουβέλη γίνει ο... Καρατζαφέρης του δικομματισμού (σύμφωνα με τη φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας, για να περιγράψει τι θεωρεί ότι του ζητούν τα κόμματα που στηρίζουν το Μνημόνιο), τότε η Δημοκρατική Αριστερά κινδυνευει με πολιτικό αφανισμό.
Είναι βέβαιο ότι αν τελικά συμπράξει με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τελικά δεν θα τον...

Να γιατί το ευρώ είναι το πρόβλημα, όχι η λιτότητα…


Καθώς η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση συνεχίζεται και επιδεινώνεται, αρκετοί αναλυτές αναρωτούνται πως η Ευρώπη αφέθηκε να φτάσει σε τέτοιο σημείο. Η κρίση που βιώνει η Ευρώπη είναι κρίση πρωτίστως πολιτική και εκδηλώνεται και ως κρίση της ανεργίας και ως δημοσιονομική κρίση, τα θεμέλια όμως της οποίας βρίσκονται στην ανισορροπία του εμπορικού ισοζυγίου εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ανισορροπία αυτή δε είναι κυρίως προϊόν του ευρώ, του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, το οποίο υιοθετήθηκε χωρίς τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας. Τα πολιτικά σφάλματα, η ανεργία και η δημοσιονομική κατάσταση των κρατών μελών παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της κρίσης. Το συγκεντρωτικό αποτέλεσμα των παραγόντων αυτών έχει ως αποτέλεσμα να ακυρώνει στην πράξη κάθε πιθανή λύση που οι Ευρωπαίοι ηγέτες ρίχνουν στο τραπέζι. Και αυτό γιατί το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η λιτότητα ή μη λιτότητα. Το πρόβλημα είναι το ίδιο το ευρώ, το οποίο συμβάλει αποφασιστικά στις εμπορικές και κεφαλαιακές ανισορροπίες εντός της Ευρωζώνης.
Η απαρχή της ανισορροπίας του εμπορικού ισοζυγίου, κυρίως Βορρά – Νότου, εντός της Ευρωζώνης, ξεκινά με την υιοθέτηση του ευρώ. Το ευρώ υποτίθεται ότι θα οδηγούσε τις...

«Όχι» στην πρόταση Κουβέλη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες


«Όχι» στην πρόταση Κουβέλη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Αρνητική ήταν η πρώτη αντίδραση από το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην πρόταση του Φώτη Κουβέλη, για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με ορίζοντα διετίας και στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, δήλωσε ότι ισχύουν όσα είχε πει στην πρόσφατη ομιλία του ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.
"Ο κ. Καμμένος είχε τονίσει πως θα πρέπει να γίνει κυβέρνηση εθνικού σκοπού και αν τα κόμματα που στήριξαν το μνημόνιο αποφασίσουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους, και αποσύρουν τις δεσμευτικές υπογραφές τους, τότε μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια οικουμενική κυβέρνηση κατάργησης του Μνημονίου, των δανειακών συμβάσεων, και άμεσης ανακήρυξης της ΑΟΖ, και βεβαίως τιμωρίας γι΄αυτούς που ενέπλεξαν τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια", ανέφερε ο Τέρενς Κουίκ.
'Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, "αυτή η πρόταση θα έρθει στη διαβούλευση των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας", και τόνισε ότι το κόμμα του θέλει να υπάρξει κυβέρνηση.
Παράλληλα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν την σύγκληση της Βουλής προκειμένου να καταθέσουν την "εθνική αντιπρότασή" τους στην κρίση των 300 βουλευτών.


ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Θετική η αντιπολίτευση στην Τουρκία για την επαναλειτουργία της Χάλκης.



Η αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία είναι έτοιμη να συνεισφέρει και να υποστηρίξει μια καλοπροαίρετη φόρμουλα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.
Αυτό δήλωσε – σύμφωνα με την Μιλλιέτ - ο Πρόεδρος του κόμματος CHP κ. Κιλιτσντάρογλου αναφερόμενος στην προχθεσινή συνάντηση του και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Αντιπρόεδρος του CHP κ Φαρούκ Λόγογλου σε γραπτή δήλωσή του σχετικά με τους θρησκευτικούς ηγέτες των μειονοτήτων , ανέφερε τα εξής:
« Ο Κιλιτσντάρογλου είπε ότι θα αξιολογήσουμε τα προβλήματα των καταχωρημένων Ευαγών Ιδρυμάτων για τα οποία γίνεται λόγος και ότι σε περίπτωση που υπάρξει κάποια καλοπροαίρετη και σωστή προσέγγιση από το κυβερνών Κόμμα αναφορικά με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής, θα προβούμε στην απαιτούμενη συμβολή. Ακόμα είπε ότι θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων στην αντιμετώπιση των αναγκών της συρορθόδοξης κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη»
Στο θέμα αναφέρεται η αγγλόγλωσση Hurriyet Daily News και η Today’s Zaman.
Θα γίνουν τα λόγια έργα ή και εδώ θα μείνουν όλα στον αέρα;

Κύπρος. Διζωνική δικοινοτική τραγωδία αλλά με… «σωστό περιεχόμενο»!


του Σάββα Ιακωβίδη

Οι πολιτικοί δεν αντιλαμβάνονται τα αυτονόητα: Οι πολίτες δεν ανέχονται πια καταπάτηση θεμελιωδών αρχών, ελευθεριών και δικαιωμάτων τους. Οι πολίτες δεν εννοούν να είναι δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας Ευρωπαίοι. Οι πολίτες απαιτούν σεβασμό της απόφασής τους, όπως αυτή εκφράστηκε, δημοκρατικά και ελεύθερα, στις 24 Απριλίου 2004. Απορρίπτοντας το τερατούργημα Ανάν, απέρριψαν όλες τις επί 30ετία και πλέον ελληνικές παραχωρήσεις και υποχωρήσεις.

Και δι’ αυτών, απέρριψαν και τη διζωνική ομοσπονδία, που παραπέμπει σε ρατσιστικές, φασιστικές, αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις, με κραυγαλέες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Οι πολιτικοί ΟΦΕΙΛΑΝ να σεβαστούν εκείνη τη συντριπτική λαϊκή απόφαση. Κι όμως: Κόμματα, που καταψήφισαν το σχέδιο Ανάν, επιμένουν σήμερα σε λύση διζωνικής, γνωρίζοντας εκ προοιμίου ότι αυτή είναι τουρκογενής, με αγγλική επίνευση, και ότι δεν...

Το μέλλον των σχέσεων ΗΠΑ – Κίνας. Η σύγκρουση είναι μια επιλογή, όχι αναγκαιότητα!

Henry A. Kissinger
Περίληψη: 

Ομάδες σημαντικών ανθρώπων τόσο στην Κίνα όσο και στις ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ένας ανταγωνισμός υπεροχής μεταξύ των δύο χωρών είναι αναπόφευκτος και ίσως εξελίσσεται ήδη. Το Πεκίνο και η Ουάσιγκτον μπορεί, στο τέλος, να μην είναι σε θέση να υπερβούν τις δυνάμεις που τις πιέζουν προς τη σύγκρουση. Αλλά οφείλουν στον εαυτό τους και στον κόσμο να το προσπαθήσουν 

Στις 19 Ιανουαρίου 2011, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Κινέζος πρόεδρος Χου Ζιντάο εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση μετά το τέλος της επίσκεψης του Χου στην Ουάσιγκτον. Ανακήρυττε την κοινή τους δέσμευση σε μια «θετική, συνεργατική και πλήρη σχέση ΗΠΑ-Κίνας». Κάθε πλευρά διαβεβαίωνε την άλλη σχετικά με την κύρια ανησυχία της, ανακοινώνοντας ότι «Οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέλαβαν ότι επικροτούν μια ισχυρή, ευημερούσα και επιτυχή Κίνα, η οποία παίζει μεγαλύτερο ρόλο στις παγκόσμιες υποθέσεις. Η Κίνα καλωσορίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ένα έθνος της περιοχής του Ειρηνικού ωκεανού που συμβάλλει στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή».

Έκτοτε, οι δύο κυβερνήσεις έχουν θέσει προς υλοποίηση τους δηλωθέντες στόχους. Κορυφαίοι Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν ανταλλάξει επισκέψεις και θεσμοθέτησαν...

Πόλη «φάντασμα» χτίζουν οι ΗΠΑ


Πάνω από ένα δις δολάρια θα κοστίζει το αντίγραφο πραγματικής πόλης το οποίο...

Μια ολόκληρη πόλη, αντίγραφο μιας πραγματικής πόλης στη Νότια Καρολίνα, πρόκειται να κατασκευαστεί σε ερημική έκταση του Νιου Μέξικο, προκειμένου να αποτελέσει πεδίο δοκιμών για νέες τεχνολογίες. Τα σπίτια, όμως, θα μείνουν άδεια.
Η ακατοίκητη πόλη, κοντά στο Χομπς του Νιου Μέξικο, θα ονομάζεται Κέντρο Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Δοκιμών (CITE). Θα βασιστεί στο σχέδιο της πραγματικής κωμόπολης του Ροκ Χιλ και θα καταλάβει έκταση σχεδόν 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Το συγκρότημα του ενός δισ. δολαρίων θα επιτρέψει στις ενδιαφερόμενες εταιρείες να πειραματιστούν με μια μεγάλη...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Χειμαρρώδεις και αποστομωτικές απαντήσεις έδωσαν ο Ηλίας Κασιδιάρης (εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής) και ο Ηλίας Παναγιώταρος (εκλεγμένος βουλευτής στην Β΄Αθηνών) απέναντι στον Ευαγγελάτο και την παρέα που βρισκόταν πίσω από το ακουστικό που φορούσε ο δημοσιογράφος.
Η συνέντευξη αυτή θεωρείται μεγάλη επιτυχία όχι τόσο για τον δημοσιογράφο όσο για την δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής.

Ξεδιαλύνονται πολλά απ'αυτά που κυκλοφορούν στο internet και έχουν φιλοξενηθεί ως αναρτήσεις και στον skandalisti.  Μπορώ να πω ότι οι ερωτήσεις ήταν καταιγιστικές και στην κόψη! Αλλά οι απαντήσεις εξέπλητταν κάθε φορά τον Ευαγγελάτο χωρίς να αφήνουν περιθώρια νεφελώδους τοπίου.

Οι εκπρόσωποι και βουλευτές πλέον, της Χρυσής Αυγής έδειξαν στον Ελληνικό λαό το πραγματικό τους πρόσωπο, ένα πρόσωπο που σε καμία περίπτωση ο μέσος τηλεθεατής δεν φανταζόταν πως θα γνώριζε.  Οι απαντήσεις ήταν κατανοητές, χωρίς...

ΒΙΝΤΕΟ: ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΤΟ ΚΚΕ!

Η πρώτη (τηλεοπτική) κόντρα των δυο...άσπονδων εχθρών είναι γεγονός: 

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μ. Μαίλης παρεμβαίνει στην εκπομπή του Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ για να απαντήσει στα όσα κατηγόρησαν τους κομμουνιστές οι Παναγιώταρος, Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής: Πέρα από τα γνωστά του τσιτάτα για τον Χίτλερ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΚΙΟΛΑΣ!!!

Ακόμα κι ο Ευαγγελάτος, απορημένος τον ακούει να μιλάει για "Έλληνες προδότες αστούς που κυνήγησαν οι υπόλοιποι εργάτες", ενώ παρά τις συνεχείς απαιτήσεις Κασιδιάρη για καταδίκη των σταλινικών εγκλημάτων, ο κομμουνιστής αδιαφορεί και συνεχίζει τον παραληρηματικό του μονόλογο με...

Η στρατηγική της ΕΝΩΣΕΩΣ της Κύπρου με την Ελλάδα

Ως υποψήφιος για την προεδρία της κυπριακής δημοκρατίας , στηριζόμενος από το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ , δηλώνω ότι σκοπός του αγώνα του κυπριακού ελληνισμού παραμένει αυτός που ορίσθηκε από τους ήρωες της ΕΟΚΑ , η ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα.
Η κυπριακή δημοκρατία αναδύθηκε μέσα από τον αγώνα της ΕΟΚΑ που είχε ως σκοπό του την ΕΝΩΣΗ . Η μη επίτευξη του σκοπού ένεκεν των εμποδίων που αντέταξαν οι άγγλοι κατακτητές σε συνεργασία με τους τούρκους και με την συναίνεση του κυπριακού οικονομικο-πολιτικού κατεστημένου δεν αναιρεί τον ιερό σκοπό αλλά τουναντίον επιτάσσει ένα πείσμωνα και ανυποχώρητο αγώνα για την πραγμάτωση του. 
Οι αγγλοτούρκοι κατακτητές δεν μπορούν να στερήσουν το δικαίωμα του κυπριακού κράτους και του λαού του για άσκηση της αυτοδιάθεσης του τόσο στην σύναψη σχέσεων με άλλα κράτη όσο και στην αυτοθέσμιση του. 
Καμιά μειονότητα επίσης δεν νομιμοποιείται να αποστερήσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης από ένα κράτος ελληνικό που είναι η κυπριακή δημοκρατία . 
Καλώ όσους διαχειρίζονται τις τύχες αυτού του λαού να...

Νέο λιμάνι προτείνουν να κατασκευάσουν οι Τούρκοι στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Μετά την ανάληψη Τούρκων επιχειρηματιών της διαχείρισης της μαρίνας στην Μυτιλήνης για τα επόμενα 40 χρόνια, ο Τούρκος αντιπρόεδρος της εταιρείας İbrahim Tamer Haşimoğluεκδήλωσε το ενδιαφέρον του και για την κατασκευή ενός νέου υπέρ σύγχρονου λιμανιού, στην δυτική πλευρά της Πόλης του Ρεθύμνου, ικανό να εξυπηρετεί τα νέου τύπου μεγάλα κρουαζιερόπλοια.
Στα σχέδια των Τούρκων είναι και η κατασκευή πλήρως εξοπλισμένης μαρίνας, παρόμοια αυτής που τώρα κατασκευάζεται στην Μερσίνη της Τουρκίας.
Οι Τούρκοι επιχειρηματίες και κατά το παρελθόν έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κρήτη.
Είδη είναι συμμέτοχοι σε πολλά αιολικά πάρκα της Κρήτης μέσω εταιριών holding.
Στο παρελθόν είχε αποτύχει η προσπάθεια Τούρκων επιχειρηματιών να μπουν στην αγορά τσιμέντων στης Κρήτης.
Στα άμεσα σχέδια των Τούρκων είναι και η είσοδο τους στις εσωτερικές ακτοπλοϊκές γραμμές. Σε πρώτη φάση στα νησιά του αιγαίου, αφού έχουν γίνει από πλευράς Τουρκίας επαφές με τον επιχειρηματία Αγούδημο για την εξαγορά του 100% της ομώνυμης ναυτιλιακής εταιρείας, κύριος όμως στόχος των Τούρκων είναι...

Ρατσιστές vs Ανθρωπιστές ,. Μία άποψη....


 

Δεν είμαι ρατσίστρια. Πριν αρχίσει η δική μας χούντα στήριζα ένθερμα τον αγώνα της Παλαιστίνης, πήγα κιόλας και πάλεψα στο πλευρό τους ενάντια στη δική τους κατοχή, όπως επίσης πήγα και Κένυα, για να στηρίξω ηθικά τους ανθρώπους εκεί που ζουν στο όριο του θανάτου για να έχουν περισσότερα αυτοί οι ολίγοι που έχουν τα πάντα. Νοιάζομαι για τους λαούς, ακριβώς όσο και για τον δικό μου.
Το ότι αγαπώ όλους τους ανθρώπους όμως δεν σημαίνει ότι θα ανεχτώ οι σκοπιανοί να πάρουν το όνομα Μακεδονία, την ώρα που ξέρω ότι σκοπός τους είναι να επεκτείνουν τα σύνορα της χώρας τους!! Ούτε με βρίσκει σύμφωνη η κατάληψη της Θράκης από τους τούρκους -που βγάζουν και δήμαρχο-, τη στιγμή που ποτέ δεν έπαψαν να λιμπίζονται την χώρα μου!!
Οι αριστεροί ούτε το σκοπιανό το θεωρούν πρόβλημα αλλά και αποδέχονται την κατάληψη της Θράκης από τον εχθρό. Αυτό θεωρούν ότι είναι στα πλαίσια των ιδανικών του ανθρωπιστή;
Και πάμε στην αντίπερα όχθη τώρα...

Ρεπορτάζ-βόμβα του Al Jazeera για την κρίση στα ελληνικά ΜΜΕ (βίντεο)



Εκτενές ρεπορτάζ για την κρίση στα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα η εκπομπή Listening Post του Al Jazeera. Το ρεπορτάζ που υπογράφει η δημοσιογράφος Μαρσέλα Πιζάρο είναι πραγματική βόμβα και σοκάρει με την εικόνα των ελληνικών μίντια που προβάλλει προς τα έξω.
Ο παρουσιαστής αναρωτιέται ευθύς εξαρχής αν τα ΜΜΕ της χώρας που έδωσε στον κόσμο τη δημοκρατία αντανακλούν τις ανησυχίες του λαού ή των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Δείτε το βίντεο...