Σελίδες

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ζαβαρακατρανέμια !!! Από την φράου Μέρκελ ως την Κόστα Ρίκα...

Σάββας Παπαδόπουλος 


Η φράου Μέρκελ δήλωσε ότι στην Ελλάδα αποτύχαμε ως διεθνή κοινότητα (βλ. τρόικα ) και ως Ελληνική κυβέρνηση (βλ. ΠΑΣΟΚ).
Ορυμαγδός...
Την ώρα που φωναχτά είπε αυτό που εμείς ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι δηλαδή υπάρχουν και Γερμανοί τεμπέληδες όπως υπάρχουν και εργατικοί έλληνες για να διασκεδάσει επιτέλους το βλαχο-ντιμπέιτ εμείς οι “εργατικοί βόρειοι” και εσείς “οι τεμπέληδες νότιοι” που είναι της μόδας στις λαϊκές γερμανοφυλλάδες και αλλού, οι κερδοσκόποι ξαφνικά εμφανίζονται στο ΧΑΑ και αγοράζουν ότι βρουν.
Τυχαίο;
Σημάδι ανάκαμψης θα το έλεγα ο ... βιαστικός!!!
Στα προ της κρίσεως τα χρόνια ο διπλανός γνωστός σας ελεύθερος επαγγελματίας – επιχειρηματίας ο οποίος πάντοτε φοροδιέφευγε με συνέπεια και με δικαιολογία την λογική ότι ‘‘το Κράτος είναι ο κλέφτης και οι Δημόσιοι υπάλληλοι τα τρωκτικά και δεν θα μου...

Πανευρωπαική απεργία στις 29 Φεβρουαρίου;


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργατικών Ενώσεων (CES), στην οποία μετέχουν 85 συνδικάτα, απηύθυνε σήμερα κάλεσμα από τις Βρυξέλλες για μία «ημέρα ευρωπαϊκής δράσης» στις 29 Φεβρουαρίου, την ημέρα που προηγείται της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, που επιδιώκουν την επιβολή γενικευμένης λιτότητας στους κόλπους της ΕΕ.«Το κεντρικό σύνθημα της ημέρας ευρωπαϊκής δράσης θα είναι..."Αρκετά ως εδώ: Τα μέτρα λιτότητας δεν είναι η μόνη απάντηση στην κρίση"», τόνισε η Μπερναντέτ Σεγκόλ, Γ.Γ. της CES, έπειτα από την έκτακτη σύνοδο της Ομοσπονδίας για το θέμα αυτό. «Μοναδικός στόχος της ευρωπαϊκής συνθήκης είναι να μειώσει στο μέγιστο δυνατόν τα δημόσια...

Ανοικτή Πρόσκληση σε Όλους. Να Ξεσηκώσουμε τον Λαό...Η χρονιά αυτή θα είναι του λαού και ΟΧΙ των τοκογλύφων.


 lefana@shaw.ca


ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, στις 6:00 μ.μ.
Το Ε.ΠΑ.Μ. Αγίας Παρασκευής απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, για παλλαϊκή συμμετοχή στην πορεία αντίστασης, που θα ξεκινήσει από την πλατεία Αγίας Παρασκευής στις 6:00 μμ και θα κινηθεί ανάμεσα από κατοικημένες περιοχές της πόλης.
ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ
Με αναμμένους πυρσούς.
με ντουντούκες,
με σημαίες,
με τύμπανα,
με σφυρίχτρες
και κυρίως με την αδούλωτη ψυχή μας,
να βροντοφωνάξουμε συνθήματα, να τραγουδήσουμε και να...

Ερμοκράτης και… Χριστόφιας!


Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Ο Σ αντι-ιμπεριαλιστής ηγέτης, στην ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου που ο Θουκυδίδης ξυνέγραψε, υπήρξε ο Συρακούσιος Ερμοκράτης του Έρμωνος. Τόση η σημασία του ώστε τρεις δημηγορίες του, όσες και του επιφανέστατου Περικλέους, έκρινε χρήσιμο να καταγράψει ο κορυφαίος ανά τους αιώνες ιστορικός μας. Για να υπογραμμίσει τις προσπάθειες υπέρβασης του εθνικού διχασμού, την αγωνιστική ενότητα και τη στρατηγική τής απόκρουσης τού αδίστακτου (και) κατά της Σικελίας εκστρατεύσαντος αθηναϊκού ιμπεριαλισμού. Η 1η προς Σικελιώτες δημηγορία Ερμοκράτους στο Δ59-64, η 2η προς Συρακουσίους Ζ33-34 και η 3η προς Καμαριναίους στο Ζ76-81. Το δε σημαντικότερο όλων είναι ότι πέτυχε η στρατηγική Ερμοκράτους κι η μεγάλη Σικελική Εκστρατεία των Αθηναίων κατέληξε τελικά (Η-87) σε πανωλεθρία!
Κ Α Ι ΤΙ ΜΑΣ κόφτει εμάς του 2012 μ.Χ. ο Ερμοκράτης τού 425 π.Χ.; Μας κόφτει διότι αποτελεί έκτοτε, «κτήμα ες αιεί», κλασικό υπόδειγμα αγωνιστικού πολιτικού ρεαλισμού. Έμπρακτο κι αποτελεσματικό αντι-ιμπεριαλιστή. Όχι μόνο στα λόγια, αλλά, προπάντων και κυρίως, στα έργα: Στον σχεδιασμό και στην επίμονη εφαρμογή τής στρατηγικής. Δεν ήταν «αντι-ιμπεριαλιστής» με… γλυκό καρυδάκι, εκδρομούλες στο Τρόοδος και...

Υποκριτές και ηλίθιοι


Υποκριτές και ηλίθιοι
Παρ όλο που άλλαξε ο χρόνος οι ίδιοι άνθρωποι - υποκριτές εξακολουθούν να μας βλέπουν και να μας μιλάνε σαν να μιλάνε σε ηλίθιους

Προσέξτε πόσο εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, ότι το πρόβλημα για τους δανειστές δεν είναι η ελληνική οικονομία (ενώ πραγματικά είναι για εμάς), αλλά το πόσο που θα κερδίσουν από την τοκογλυφία: Δεν τους φοβίζει να αγοράσουν τα νέα ελληνικά ομόλογα μακροπρόθεσμα με επιτόκιο πάνω από 4%, αλλά τους φοβίζει αν τα αγοράσουν με κάτω από 4%. Δεν ανησυχούν για την ελληνική οικονομία αν κουρέψουν τα ομόλογα κάτω από 50%, αλλά ανησυχούν αν τα κουρέψουν περισσότερο!!!
Δηλαδή, δεν σπέρνουν ανησυχία όταν ελαφρύνεται από βάρη η ελληνική οικονομία, αλλά, διά των οίκων αξιολόγησης, των τραπεζών και των εκπροσώπων τους, σπέρνουν ανησυχία όταν ΔΕΝ ελαφρύνεται, αλλά επιβαρύνεται το χρέος!!
Παρακολουθείστε τις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων. Δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο. 
Δυστυχώς, ακόμα και στη χώρα μας δεν έχει γίνει κατανοητό, ότι έχουμε δυο προβλήματα, ξέχωρα το ένα από το άλλο, τα οποία πολιτικοί και τοκογλύφοι εμπλέκουν για τους δικούς τους λόγους. Το ένα είναι η επίθεση του διεθνούς τοκογλυφικού...

Παρέμβαση Β. Μαρκεζίνη: Ποιος φοβάται τις εκλογές;

Βασίλειος Μαρκεζίνης Ακαδημαϊκός
Ο τίτλος αυτού του άρθρου αντικατοπτρίζει ένα από τα παράδοξα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Ελλάδα. Πράγματι, καθώς η χώρα μας ετοιμάζεται να λάβει μια σειρά από μέτρα απίστευτης σκληρότητας, τα οποία επιπλέον θα την εγκλωβίσουν επί πολλά χρόνια, η άρχουσα ελίτ του πολιτικού μας κόσμου, μαζί με τα άλλα οικονομικά κατεστημένα που κακοκυβερνούν τη χώρα μας εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία –ή και περισσότερο, σύμφωνα με ορισμένους σχολιαστές–, προσπαθούν καθημερινά να αναβάλουν τη διεξαγωγή των εκλογών. Το γεγονός ότι αυτές οι οδυνηρές αποφάσεις μπορούν να ληφθούν, και θα ληφθούν, από βουλευτές και πολιτικά κόμματα που, στην πλειοψηφία τους ξεκάθαρα δεν αντιπροσωπεύουν τη βούληση του ελληνικού λαού διόλου δεν εμποδίζει αυτή την κατηγορία ανθρώπων, ειδικά από τον χώρο του Τύπου, να θεωρεί ότι είναι δικαίωμά της να διορίζει η ίδια την κυβέρνηση της χώρας. Η τελευταία φορά που εφαρμόστηκε αυτή η πρακτική, οδηγώντας τη χώρα σε καταστροφικά αποτελέσματα, ήταν το 1965, αν και ορισμένοι πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί σήμερα ένα τέτοιο εγχείρημα. Πώς εξηγείται όμως η σημερινή απροθυμία να ανατεθεί η λήψη αποφάσεων σε μια Βουλή εκλεγμένη από τον λαό; Τα διάφορα τμήματα της κοινωνίας δίνουν διαφορετικές απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα.

Η πρώτη ομάδα που εναντιώνεται στη διεξαγωγή εκλογών περιλαμβάνει πολιτικούς όλων των πολιτικών αποχρώσεων (εξαιρουμένης της Αριστεράς) οι οποίοι ξέρουν καλά πως δεν πρόκειται να επανεκλεγούν. Από αριθμητική άποψη, η ομάδα αυτή δεν είναι μεγάλη∙ φροντίζει, όμως, μέσω των ΜΜΕ, να κάνει πολύ θόρυβο. Στην ομάδα αυτή οφείλουμε να προσθέσουμε τα ΜΜΕ και ορισμένα άλλα τμήματα των κατεστημένων που κυβερνούν την Ελλάδα. Διότι όλοι τους επιδιώκουν να διατηρηθεί πάση θυσία η πολύ...

ΑΛΒΑΝΙΑ: Γιατί οι πνευματικοί ηγέτες σιωπούν μπροστά στον Αλβανικό εθνικισμό;


Τι αναφέρει σε άρθρο του ο βουλευτής Κ. Μπάρκας

• Την άποψη, ότι υπό την πίεση του Αλβανικού εθνικισμού, η διανόηση της χώρας ή αισθάνεται σαστισμένη ή σιωπά και με την στάση της αυτή τον βοηθά να επιβιώσει, εκφράζει ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας Κώστας Μπάρκας (φωτό).
Σε άρθρο του, που δημοσιεύει η αλβανική εφημερίδα «Πανόραμα», ο κ. Μπάρκας, που στο παρελθόν έχει διατελέσει και Υπουργός Εργασίας της Αλβανίας, τονίζει, ότι οι πνευματικοί ηγέτες της Αλβανίας λησμονούν, ότι ανήκει σ’ αυτούς η καθοδήγηση τόσο των πολιτικών, όσο και των απλών πολιτών, στην πραγματική στρατηγική του μέλλοντος της χώρας. «Δεν επιτρέπεται να στηρίζουν εκείνους που δήθεν θέλουν να πάνε μπρος με το κεφάλι στραμμένο προς τα πίσω».

Οι τρεις πόλοι…
Σύμφωνα με τον κ. Μπάρκα, υπάρχουν τρεις πόλοι εθνικισμού στην Αλβανία, οι οποίοι βέβαια έχουν άμεση σχέση με τις συνεχείς προκλήσεις προς την Ελλάδα, που γίνονται από διάφορες ομάδες, αλλά εσχάτως και από παράγοντες της αντιπολίτευσης της χώρας.
Ο πρώτος πόλος του εθνικισμού είναι η ίδια η αντιπολίτευση. «Χωρίς να σκεφτεί διόλου για τις συνέπειες που επιφέρει στον ιστορικό μελλοντικό ορίζοντα των Αλβανών, η αντιπολίτευση προσφέρει μια παμπάλαια εθνικιστική στέγη με μόνο στόχο να...

Ελεύθερη η διαφθορά, φυλακίζεται η αλήθεια


Είναι φυσικό να παρατηρείται το φαινόμενο αυτό σε μια κοινωνία που κουβαλά στους ώμους της μια πενηντάχρονη νοοτροπία. Μια νοοτροπία που έχει ριζωθεί και επιβληθεί με χίλιους δυο τρόπους, μια νοοτροπία γέννημα του ίδιου του συστήματος, για την επιβίωσή του.

Αυτή η κοινωνία είναι μάρτυρας της φυλάκισης της αλήθειας. Μια αλήθεια, μια πραγματικότητα που όλοι μας γνωρίζαμε: «Δεν μας φθάνει το λάδι», «Καθετί είναι με δελτίο», «Και η Κυριακή που είναι μέρα του Θεού, την μετέτρεψαν σε Μέρα του Ενβέρη» και δεκάδες άλλες τέτοιες αγνές αλήθειες της καθημερινότητας,  που σαν  έβγαιναν από τα χείλη του κάθε πολίτη και έπεφταν στο σατανικό αυτί του πράκτορα θα σάπιζες στις φυλακές και τις εξορίες.
Αυτή η ταχτική δεν λέει να ξεκόψει. Δεν λέει ν’ αλλάξει, μιας και άλλαξε  ολόκληρο το σύστημα. Μένει η ίδια.
Από την αρχή η εκάστοτε αλβανική κυβέρνηση μιλούσε για Κράτος Δικαίου, όπου θα σέβονταν τα δικαιώματα του πολίτη και των μειονοτήτων, όπου η Δικαιοσύνη θα είναι ανεξάρτητη και όχι επηρεασμένη από κυβερνήσεις ή...

Σήμερα η συνάντηση Σαμαρά-Πούτιν



Συνάντηση με το Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Μόσχα.

Μετά από συνάντηση που είχε χθες με Ρώσους αξιωματούχους, ο κ. Σαμαράς επαναβεβαίωσε την επιδίωξή του για αναθέρμανση των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας και τόνισε ότι «δρόμος έχει ανοίξει» και ότι «με σωστή δουλειά, μπορεί να έχουμε σωστά αποτελέσματα».

Οι «Φαμίλιες» και η εκποίηση της Χώρας!..


Γράφει ο ΔΑΜΩΝΙΔΗΣ...


«Στην Ελλάδα… την εκποίηση του Κράτους… την εγκαινίασαν τα πολιτικά «Τζάκια»… και οι μέθοδοί τους έγιναν δεσμευτικές και υποδειγματικές για όλες τις ελληνικές πολιτικές παρατάξεις μέχρι σήμερα, ανεξάρτητα από τα εκάστοτε ιδεολογικά τους πρόσημα…».
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ


Οι αιτίες της σημερινής παρακμής της Χώρας -πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής, θεσμικής-, οι οποίες συνεπάγονται, πέραν των άλλων, την οικονομική υποτέλεια της Ελλάδας στους Ξένους επικυρίαρχους (διεθνές τραπεζικό τοκογλυφικό κεφάλαιο, με αιχμή το Γερμανικό) καθώς και την υποθήκευση της Εθνικής Κυριαρχίας στην «τρόικα» (ΕΕ - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), ανάγονται στο Πολιτικό Σύστημα και την αμφίδρομη σχέση «Κόμματος»-Ψηφοφόρου.
Η Πελατειακή αυτή σχέση μεταξύ πολιτικού και ψηφοφόρου συνεπάγεται: «ο μεν ψηφοφόρος παρέχει στο Πολιτικό Σύστημα υποστήριξη, προσδοκώντας προστασία, ενώ εκποιεί το Κράτος στους ψηφοφόρους, με αντάλλαγμα να το κατέχει (το Κράτος) το ίδιο».
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόωρα χαμένο Έλληνα Φιλόσοφο Παναγιώτη Κονδύλη («Οι αιτίες παρακμής της Σύγχρονης Ελλάδας», Εκδόσεις «Θεμέλιο»), το Πολιτικό Σύστημα θεμελιώνει την ισχύ του...

Το μαχαίρι κόβει και από τις δύο όψεις!



Γράφει ο Δευκαλίων

Η Κριστίν Λαγκάρντ, Γενική Διευθύντρια ΔΝΤ, δήλωσε στις 23 Ιανουαρίου 2012, σε συνέδριο στο Βερολίνο ότι: «η παγκόσμια οικονομία μπορεί να βυθιστεί σε περίοδο τύπου 1930» εκτός εάν «η Ευρώπη διαχειριστεί αποτελεσματικά την κρίση χρέους» και άλλες οικονομικές υπερδυνάμεις «όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα ανταποκριθούν στις ευθύνες τους».
Ο Κώστας Σημίτης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας 1996-2004, δήλωσε στις 23 Ιανουαρίου 2012 σε συνέδριο στο Βερολίνο ότι: « ο μνημόνιο ήταν ένα πολιτικά μοιραίο λάθος».
Τι έχουμε εδώ; Δύο ακραιφνείς εκπροσώπους του κυρίαρχου ευρωπαϊκού πολιτικοοικονομικού πλαισίου να συμφωνούν με τις απόψεις του άσημου και ταπεινού Δευκαλίωνα. Γιατί τι διαφορετικό λέει ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίωνας τον τελευταίο καιρό;
· Ότι η ύφεση που προβάλει πλέον απειλητικά πάνω από την Ευρώπη οφείλεται στην λανθασμένη αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που πλήττει την Ε.Ε., ενώ πλέον απειλεί και την παγκόσμια οικονομία. Η μοναδική ελπίδα που υπάρχει για να αποφευχθεί ο εφιάλτης της παγκόσμιας ύφεσης είναι να συνεχισθεί η ανάκαμψη στις ΗΠΑ και η κινέζικη ηγεσία να κατανοήσει ότι πρέπει να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη και κατά συνέπεια και τις...

Οι "αυτοδιοικητικοί" του ΠΑΣΟΚ στον Κουβέλη!



Θετικά μηνύματα έρχονται για τον Κουβέλη από την επαρχία καθώς δεν είναι λίγοι οι εκλεγμένοι με το ΠΑΣΟΚ δήμαρχοι που έχουν αρχίσει επισήμως στα τοπικά μέσα να τάσσονται υπέρ της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Η κατάσταση τον βολεύει αφάνταστα καθώς δεν είναι δυνατόν να δεχτεί σε αυτή τη φάση ηχηρές μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ.
Οι δήμαρχοι κομίζουν μεγαλύτερα οφέλη από προβεβλημένους υπουργούς & βουλευτές του Παπανδρέου που το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα επανεκλεγούν, υπό τις παρούσες συνθήκες. ΕΜΠΡΟΣ

Εποχή Σημίτη και εξοπλισμοί. Μια ιστορία που πρέπει να ειπωθεί. Βίντεο

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η “επίθεση” που δέχτηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, από μια νεαρή κοπέλα, μετά την ομιλία του περί οικονομίας στη Γερμανία, δεν θα ΄πρεπε λογικά να εκπλήσσει κανένα. Πρώτα απ΄ όλους τον ίδιο το κ.Σημίτη. Χωρίς καμία διάθεση να μηδενίσουμε το όποιο έργο παρήγαγε όσο ήταν πρωθυπουργός, οι ευθύνες του για το “οικονομικό θαύμα” που μας πούλησε με όραμα την ΟΝΕ και το ευρώ, αποδείχτηκε μία τεράστια “φούσκα”. Μεγαλύτερη κι απ΄ αυτή του χρηματιστηρίου, που έγινε επίσης επί των ημερών του.

Στα τεράστια λάθη που πρέπει να καταλογιστούν στον κ.Σημίτη πρέπει να προστεθεί και η τεράστια “φούσκα” των εξοπλσιμών. Λίγο μετά από τη κρίση των Ιμίων, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ανέβηκε στο ΥΕΘΑ. Κάτι που είχε αποφύγει να κάνει τη νύχτα της κρίσης! Από το ισόγειο, μπροστά από την αίθουσα ΚΥΣΕΑ, ανακοίνωσε το τεραστίων διαστάσεων και κόστους εξοπλστικό πρόγραμμα των ΕΔ. Υποτίθεται ότι η...

Είναι δυνατόν να συμμετέχει η Ελληνική Αστυνομία σε τέτοια αθλιότητα;


ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ: Η Παράβαση καθήκοντος και η “αλληλεγγύη” απο το Α/Τ Νέας Φιλαδέλφειας (Πίνδου31
Συμπολίτης μας που έλαβε ειδοποίηση να παραλάβει κλήση για μη πληρωμή διοδίων στην Αττική οδό, απο τροχονόμο φάντασμα, επισκέπτεται σήμερα το τμήμα(Α/Τ Ν.Φιλαδέλεφειας) : Δηλώνει ότι επιθυμεί να παραλάβει την κλήση για την οποία ειδοποιήθηκε και ζητάει να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του τροχονόμου φαντάσματος που την έχει βεβαιώσει για παράβαση καθήκοντος. (Σημ.: έχει ήδη κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά απο άλλο συμπολίτη μας, σε άλλο τμήμα την προηγούμενη εβδομάδα). Ο αξιωματικός υπηρεσίας όταν ακούει για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σε συναδέλγους του (!) – τέτοια “αλληλεγγύη”, αρνείται να παραδώσει την κλήση, όπως είναι κατα νόμο υποχρεωμένος και αρνείται να δεχτεί την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς. Ο συμπολίτης μας επιμένει, ενημερώνει τον αστυνομικό για το νόμιμο της άσκησης των συνταγματικών δικαιωμάτων του, επικοινωνεί με το νομικό...

Αυτό το φιάσκο ποιος θα το πληρώσει;

Του Σταμάτη Ζαχαρού

Η πρόσφατη άσχημη εξέλιξη της υπόθεσης με το φιάσκο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρισμού, φανερώνει το ουσιαστικό πρόβλημα ενός «πανάκριβου» κράτους να ασκήσει ορθά τη δημόσια διοίκηση.

Όσο το κράτος αποτύγχανε στη δημιουργία και διοίκηση των επιχειρήσεων δημοσίου συμφέροντος μια μικρή μερίδα φιλελεύθερων πολιτικών δικαιολογούσε την ανεπάρκεια της δημόσιας διοίκησης με το -πολύ λογικό- επιχείρημα ότι το κράτος δεν είναι επιχειρηματίας.

Ασχέτως αν η συγκεκριμένη άποψη είναι δημοφιλής η όχι στην σοσιαλιστικού τύπου δημοκρατία μας, αν σκεφτεί κανείς ορθολογικά και με βάση το οικονομικό μοντέλο που έχουμε επιλέξει, δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει. Το κράτος οφείλει να θέτει τους κανόνες και να αφήνει τις υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις να «παίξουν μπάλα». Πρέπει...

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ ΟΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΕΙ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!!! ΚΑΘΙΣΤΑ «ΑΠΟΡΘΗΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ» ΔΥΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!
ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ!


Την ώρα που η εγκληματικότητα αυξάνεται, η δε εισβολή των επικίνδυνων ή εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών στη χώρα επιδεινώνει το φαινόμενο, καθιστώντας ανεξέλεγκτη την δράση των κακοποιών στοιχείων, ο αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δείχνει να ενδιαφέρεται μόνο για την δική του προστασία.
 Αδιαφορώντας να διασφαλίσει τουλάχιστον ένα μίνιμουμ  ασφάλειας για τους συμπολίτες του στον Χολαργό όπου διαμένει εδώ και χρόνια, πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στο έλεος κακοποιών, μεταξύ αυτών και ο ίδιος ο Δήμαρχος που έπεσε θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, ο κ. Παπουτσής οχυρώνει ως φρούριο το σπίτι του, σε απόσταση δύο οικοδομικών τετραγώνων! Από ‘κει και πέρα…

Χάθηκε το δάσος, κάηκε και το δέντρο

Κώστας Βενιζέλος
ΣΤΗΝ ιστορία του Κυπριακού, τα ορόσημα και «οι κομβικοί σταθμοί», «τα κρίσιμα ραντεβού», οι πρωτοβουλίες, τα διαδικαστικά κολπάκια, έχουν γεμίσει πολλούς τόμους βιβλίων και εφημερίδων. Κάθε φορά που γίνεται μια προσπάθεια, το Κυπριακό κάνει ένα ακόμη βήμα προς την εδραίωση των κατοχικών δεδομένων. Κάθε φορά που ξεκινά μια νέα πρωτοβουλία, έχει ως αφετηρία εκείνα που έδωσε η ε/κ πλευρά «για να διευκολύνει» τη διαδικασία. Και οι εν δυνάμει μεσολαβητές, κεφαλαιοποιώντας τα «κεκτημένα» της διαδικασίας κλείνουν το μάτι στις… ανησυχίες της τουρκικής πλευράς.
Το Κυπριακό δεν έχει λυθεί γιατί, μεταξύ άλλων, αφέθηκε το δάσος στο έλεος των διαφόρων πλανόδιων μεσολαβητών για να σωθεί το δέντρο. Χάθηκε η ουσία του Κυπριακού, οι πραγματικές του διαστάσεις και όλη η στρατηγική διαμορφώθηκε με βάση τις διαδικαστικές τακτικές του ΟΗΕ. Στηρίχθηκε στα «θέλω…» της Τουρκίας, όπως και της Βρετανίας, στην περιοχή και παραμένει υποσημείωση στις διάφορες ιδέες, το τι πρέπει να γίνει στην Κύπρο.
Παλιά ήταν το Τράουτμπεκ, η Γκλιόν, η Γενεύη, η Χάγη, το Μπούργκενστοκ, ακόμη και...

Επιτέλους ! Ο Αϊβαλιώτης έθεσε το θέμα της ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια.

Εντύπωση μου έκανε ότι το «Βαλκανικό Περισκόπιο» καταχώρισε την είδηση με τον τίτλο «Έλληνας στο Συμβούλιο της Ευρώπης ισχυρίστηκε ότι 100.000 Έλληνες ζουν στα Σκόπια». Γιατί «ισχυρίστηκε» και όχι «έθεσε θέμα», «ενημέρωσε» ή «ανέφερε» ή....; 
Δεν γνωρίζει ο Εχέδωρος ότι υπάρχει ελληνική μειονότητα στα Σκόπια; Δεν γνωρίζει ή δεν θέλει να γνωρίζει; Και μην μου πείτε ότι απλά μετέφερε τον τίτλο εφημερίδος. Οδυσσεύς



Ο Έλληνας βουλευτής Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, μέλος της αντιπροσωπείας του ελληνικού Κοινοβουλίου, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, κατά την ολομέλειά του κατηγόρησε τα Σκόπια, ότι ‘παραχαράζει την Ιστορία’ και υποστήριξε ότι στο κράτος των Σκοπίων ζουν 100.000 Έλληνες.

Η παρέμβαση του Έλληνα βουλευτή του ΛΑΟΣ, ήταν στα πλαίσια των δικαιωμάτων της συμμετοχής του καθενός...

ΑΛΛΗ ΜΙΑ «ΔΙΚΑΙΩΣΗ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ «ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Απορώ ποιοι αποτελούν το 12% της δημοσκόπησης... (εδώ

Ούτε ο Καρατζαφέρης διάβασε το Μνημόνιο...



Κύριε Χρυσοχοΐδη, ευχαριστούμε από καρδιάς!


skitso.biz

«Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις.
Είχα άλλα καθήκοντα.
Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Δεν ήταν δική μου δουλειά»!
*Αυτή είναι η δήλωση που έκανε χτες (στο ΣΚΑΪ) ο Χρυσοχοΐδης.
*Και μετά από αυτό που εκστόμισε τούτος ο «ταγός» του έθνους δε χρειάζεται τίποτα, μα τίποτα περισσότερο. Είναι η ώρα να προβούμε στις απαραίτητες «συστάσεις».
Εχουμε και λέμε, λοιπόν:
  • Αυτός, ο Χρυσοχοΐδης, είναι ο ίδιος που διατελεί ανελλιπώς υπουργός και ...

Μία εικόνα χίλιες λέξεις:Το μεγαλείο της μάνας...



Άραγε θα μπορούσε να το κάνει κάποια Ελληνίδα μάνα;

Γιατί όσο βελτιώνεται το βιοτικό μας επίπεδο τόσο χάνουμε την ανθρωπιά μας! Η κυρία της φωτογραφίας θηλάζει το κατσικάκι, γιατί ξέρει ίσως ότι μόλις κοπεί το γάλα της η ζωή του παιδιού της θα εξαρτάται από το κατσικάκι! Εκεί που πεθαίνουν σαν τις μύγες από την πείνα αυτή η γυναίκα δίνει στο κατσικάκι λίγη τροφή! Και μάλιστα μέσω της φυσικής οδού!

Αυτό απαιτώ από σας ω αντιπρόσωποι του Έθνους. Ζητάω πολλά;



Τα εκατομμύρια των πολιτών που απαρτίζουν το εκλογικό σώμα δεν μπορούν κάθε μέρα να διαβάζουν όλα τα ιστολόγια και όλες της εφημερίδες, ούτε να παρακολουθούν όλα τα ραδιόφωνα και τις τηλεοπτικές εκπομπές, για να ενημερωθούν, να συνδυάσουν τις ειδήσεις ή «ειδήσεις» και να βγάλουν συμπεράσματα. Έχουν την απαίτηση να το κάνουν αυτό οι αιρετοί εκπρόσωποί τους ή, κατ’ ελάχιστον, οι κομματικοί σχηματισμοί, στους οποίους ανήκουν. Για ποιο λόγο, άλλωστε, τα
κόμματα εισπράττουν γενναίες επιχορηγήσεις και δανείζονται τεράστια ποσά με ενέχυρο τις μελλοντικές επιχορηγήσεις;

Παράδειγμα: γιατί πέρασε απαρατήρητο αυτό το άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου που δημοσιεύθηκε σε αμερικανικό περιοδικό την 15.12.2008 και στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ την 16.12.2008; Για να γράφει αυτά που έγραψε τότε δεν μπορεί παρά να...

ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

-Εκφράζει την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο της «Ομόνοιας» Κορυτσάς-
WCEA-645312Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ) καταγγέλλει την καταδίκη του Ναούμ Ντίσιο, προέδρου της «Ομόνοιας» Κορυτσάς και μέλους του προεδρείου του κόμματος ΕΕΕΜ – ΜΕGA, από το αλβανικό Εφετείο σε φυλάκιση ενός έτους. Η ποινή είναι άμεσα εκτελεστή που θα πει ότι ο Ντίσιο οδηγείται στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του. Ο Ναούμ Ντίσιο κατηγορήθηκε ότι δήθεν σύλησε μουσουλμανικούς τάφους που δήθεν βρίσκονταν στο μέρος που κατασκεύασε σκαλοπάτια για την εύκολη πρόσβαση στο μνημείο πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στην Μπομποστίτσα της...

Προειδοποίηση ΕΛΛΙΝΥ σε πολιτική ηγεσία: "Προσέξτε, χάνουμε πετρέλαια & φυσικό αέριο"


Τον κώδωνα του εθνικού κινδύνου για απώλεια των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της χώρας στις περιοχές που έχει αναφαίρετο δικαίωμα εξορύξεων και εκμετάλλευσής τους, κρούουν με επιστολή-βόμβα, στην ελληνική πολιτική ηγεσία (πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, υπουργό Εξωτερικών, Σ.Δήμα, υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλο και υπουργό Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ.Παπακωνσταντίνου) τα μέλη του Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Υδρογονανθράκων (ΕΛΛΙΝΥ).
Το ΕΛΛΙΝΥ είναι ο μεγαλύτερος και εγκυρότερος επιστημονικός μας φορέας που περιλαμβάνει σχεδόν όλους τους Έλληνες επιστήμονες που ασχολήθηκαν με την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων τα τελευταία 37 χρόνι στην Ελλάδα.
Στην επιστολή περιγράφονται οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν σε ότι αφορά την ασφάλεια των κοιτασμάτων (σχετικό αποκαλυπτικό αφιέρωμα για την ασφάλεια των...

H παραγνωρισμένη οθωμανικη Selanik


του Porto Aurea

Πώς έμεινε στην ιστορία η οθωμανική πόλη της Selânik; Με τις πολυεθνικές λιχουδιές της και το «Μπέη Χαμάμ» ή με το ότι κάποιες χριστιανές ακόμη και στα 1930 άναβαν κεριά στον τάφο του "πασίγνωστου" δερβίση Μουσά Μπαμπά («σπάνιο φαινόμενο», γράφει ο Μαζάουερ[1], ο οποίος το επισημαίνει); Υπάρχει τίποτε αντίστοιχο στο σαλονικιώτικο Ισλάμ και τον σαλονικιώτικο Ιουδαϊσμό με το έργο των Κυρίλλου και Μεθοδίου, οι οποίοι άλλαξαν την πολιτισμική ιστορία της μισής Ευρώπης; Ποιος ισάξιος Εβραίος ή Οθωμανός λόγιος υπάρχει στην Selânik με τον Θεσσαλονίκης Λέοντα τον Μαθηματικό (9ος αι.), ο οποίος αντέγραψε και σχολίασε τον Ευκλείδη, τον Αρχιμήδη, τον Διόφαντο, τον Πτολεμαίο και χρησιμοποιούσε γράμματα του αλφαβήτου με αξία γενικών αριθμών για να παραστήσει γενικές αριθμητικές σχέσεις, ή τον Ευστάθιο (12ος αι.), ο οποίος σχολίασε τον Πίνδαρο και δημοσίευσε σχόλια στον Όμηρο, και στην εξιστόρησή του της άλωσης του 1185 από τους Νορμανδούς παρατίθενται εβδομήντα χωρία, θέματα ή φράσεις από τον Όμηρο, τη μυθολογία, τους Προσωκρατικούς, τον Πίνδαρο, τον Αριστοφάνη, τον Αριστοτέλη, τον Πυθαγόρα, τη Σίβυλλα, τον Δημοσθένη, τον Αππιανό, τον Ηρόδοτο, την Παλατινή Ανθολογία, τον Λυκόφρονα, τον Σοφοκλή, τον Αισχύλο, τον Ευριπίδη, τον Θεόκριτο, τον Αισχίνη, τον Μένανδρο[2], ή τον Θωμά Μάγιστρο (14ος αι.), ο οποίος...

ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ


 Της Χριστίνας Σαλεμή

Μέρος Πρώτον

Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) είναι όντως τέλος, έχει δηλαδή ανταποδοτικό χαρακτήρα και αφορά την αγορά του δικαιώματος στην ηλεκτροδότηση. Εξού και η διακοπή της παροχής σε περίπτωση μη καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.
Δηλαδή πρόκειται για τέλος ηλεκτροδότησης και όχι για τέλος ή φόρο ακινήτου ή ακίνητης περιουσίας, όπως κάποιοι λένε. Καταλάβατε; Στον 21ο αιώνα, οι κάτοικοι της Ελλάδας για να έχουν ρεύμα, πρέπει να αγοράζουν πρώτα από το κράτος το σχετικό δικαίωμα !
Πάμε παρακάτω:
Για να κυκλοφορούμε στους ελληνικούς δρόμους, πρέπει να πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας, διόδια, φόρους και ΦΠΑ στη βενζίνη και μερικοί από εμάς έκτακτο τέλος εάν το αμάξι μας τυχαίνει να έχει "πολλά" (!) κυβικά.
Για να μορφώνουμε τα παιδιά μας, πρέπει να πληρώνουμε φροντιστήρια. Από φέτος, φαίνεται ότι πρέπει να έχουμε και ηλεκτρονικό υπολογιστή να κατεβάζουμε τα σχολικά...

Ανοικτή συγκέντρωση το Σάββατο για την 16η επέτειο από τα γεγονότα των Ιμίων


ImageΤη μεγάλη ανοικτή καθιερωμένη συγκέντρωση για την επέτειο της νύχτας των Ιμίων πραγματοποιεί και φέτος η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης.
Η φετινή συγκέντρωση η 17η κατά σειρά (συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας της νύχτας των Ιμίων, όταν μια πολυμελής ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής διαδήλωσε έξω από τη Βουλή) θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου.
Πιο συγκεκριμένα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ρηγίλλης το Σάββατο (28/1) στις 7 το απόγευμα.
Η επιτροπή Εθνικής Μνήμης –υπεύθυνη της Χρυσής Αυγής για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης- καλεί σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε κάθε Πατριώτη το Σάββατο να πει ΟΧΙ στη διεφθαρμένη εξουσία και να πάρει μέρος σε μια...

Οι διαβουλεύσεις για το Κυπριακό


Ηττηθήκαμε στο Green tree. Οι διαβουλεύσεις έφεραν πολυμερή διάσκεψη

Οι διήμερες διαβουλεύσεις στο Greentree ήταν έντονες, ωστόσο επιτεύχθηκε περιορισμένη πρόοδος, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ Μπαν Γκι-μουν, μιλώντας το απόγευμα μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

Ο κ. Μπαν ανακοίνωσε εξάλλου την πραγματοποίηση πολυμερούς διάσκεψης περί τα τέλη Απριλίου- αρχές Μαΐου.
Ο ΓΓ στη δήλωσή του, παρουσία των ηγετών των δύο κοινοτήτων, ανέφερε ότι οι δύο πλευρές προσήλθαν στο Greentree, έχοντας τρεις προκλήσεις να διευθετήσουν, που αφορούσαν την εκλογή της εκτελεστικής εξουσίας, το περιουσιακό και την ιθαγένεια. Είπε ότι ζήτησε από τους ηγέτες να κάνουν αποφασιστικά βήματα, προσθέτοντας ότι παρά το γεγονός ότι οι συνομιλίες των δύο ημερών ήταν εντατικές, επιτεύχθηκε περιορισμένη πρόοδος.

Σημείωσε επίσης ότι η διαδικασία είναι κυπριακής ιδιοκτησίας και κυπριακής καθοδήγησης και «τα Ηνωμένα ΕΘνη δεν είναι εδώ για να επιβάλουν λύσεις στις δύο πλευρές».
Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα, ο ΓΓ σημείωσε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ολοκληρώσουν την ανταλλαγή στοιχείων στο περιουσιακό στις επόμενες δύο εβδομάδες.

«Σήμερα ο Ειδικός μου Σύμβουλος Αλεξάντερ Ντάουνερ θα ενημερώσει το Συμβούλιο...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ: Πως η κυβέρνηση Παπανδρέου μεταβίβασε την περιουσία της Ελλάδας!



Στις 4 Νοεμβρίου, μόλις λίγα 24ωρα πριν ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, η κυβέρνηση Παπανδρέου κατάφερε να ολοκληρώσει μία από τις “βασικές προϋποθέσεις” για την εκταμίευση της έκτης δόσης.
Αν και εκκρεμεί ακόμη η εκταμίευσή της, εμείς… τρέξαμε να προλάβουμε και με διυπουργική απόφαση που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ με ημερομηνία 4 Νοεμβρίου,
“μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την

Η επικείμενη γενοκτονία του Ελληνισμού


Nik Iord <nodiord@yahoo.gr>
Ας κρίνει ο αναγνώστης αν στις μέρες μας το ελλαδικό κρατικό μόρφωμα συντελεί ή όχι γενοκτονία εις βάρος των Ελλήνων με την όχι μόνο ανοχή, αλλά και με την παρότρυνση με διάφορα μέσα ("νομιμοποιήσεις", επιδόματα, περίθαλψη, εργασία, στέγη, χώροι λατρείας, αποφυλακίσεις κλπ) του εποικισμού της χώρας μας από αλλόφυλα στίφη ……

Ο ορισμός της λέξης «Γενοκτονία» (από την Ελληνική Βικιπαίδεια):
"Ο ελληνικός όρος γενοκτονία είναι ταυτόσημος με τον διεθνώς χρησιμοποιούμενο όρο genocide που προέρχεται από την ελληνική λέξη γένος και το λατινικό ρήμα caedere (=φονεύω). Με αυτόν τον όρο αποδίδεται κυριολεκτικά η από τους αρχαιότατους χρόνους υφιστάμενη έννοια και ακριβέστερα ένα από τα αρχαιότερα μαζικά εγκλήματα που αποβλέπουν στη συστηματική επιδιωκόμενη εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο.
Η γενοκτονία μπορεί να επιδιωχθεί είτε με σειρά ομαδικών φόνων, όλων ή σχεδόν όλων των μελών μιας φυλής, είτε με συστηματική εξασθένιση αυτής (με διάφορα μέσα) μέχρι τη βαθμιαία εξάλειψή της φυλής. Στα βίαια δε μέσα αυτά περιλαμβάνονται και σειρά...

ΟΗΕ: Εκμεταλλεύεται την βλακεία του Χριστόφια και απροκάλυπτα τηρεί φιλοτουρκική στάση...

Κατήργησε την Κυπριακή Δημοκρατία!

Δεν συμμαζεύεται με τίποτα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ
Οι… Ελληνοκύπριοι είναι που θα αναλάβουν την προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012 και όχι το κράτος, σύμφωνα με τον ανεκδιήγητο Ντάουνερ, που κατά τα άλλα κάνει τον γεφυροποιό

Ο εξευτελισμός της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ συνεχίζεται, ενόσω, μάλιστα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι συνομιλίες στο Greentree. Ο Ντάουνερ, ο οποίος ουδέποτε κατέβαλε οποιαδήποτε προσπάθεια να αποκρύψει τα φιλοτουρκικά του αισθήματα (άλλωστε μόλις πριν από μερικές ημέρες εκθείαζε τον Ερντογάν και το ΑΚΡ στον αυστραλιανό Τύπο), δεν σεβάστηκε ούτε καν την ίδια τη διαδικασία στην οποία λαμβάνει μέρος και ξανάδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Ο γνωστός εντολοδόχος των Αμερικανοβρετανών, μετά την τριμερή συνάντηση στη Λευκωσία, όπου έλαβε την πρωτοβουλία να μεταφέρει τον Μπαν Κι Μουν στο παράνομο «προεδρικό» του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, υπερτονίζοντας έτσι την πεποίθησή του ότι στην Κύπρο έχουμε δύο «κράτη» και δύο «προέδρους», ξανακτύπησε και πάλι: Αποφάνθηκε ότι την άσκηση της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στο διάστημα Ιούλιος-Δεκέμβριος 2012, θα αναλάβει η… ελληνοκυπριακή πλευρά!

Ούτε ίχνος ντροπής
Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τα πεπραγμένα της πρώτης ημέρας της...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΠΟΥΔΗ ΚΑΙ ΒΙΑΣΥΝΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕΛΑ ΠΟΥ ΣΑΠΙΖΕΙ


ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ;;;

Διεθνές Βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» καθιερώνουν ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού, που έφυγε πρόωρα χθες το απόγευμα, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου. Το βραβείο θα απονέμεται κάθε Νοέμβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ύστερα από απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, η κηδεία του εκλιπόντος, που θα τελεστεί στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών, θα γίνει δημοσία δαπάνη. e-typos.com. πηγή