Σελίδες

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Φιλελεύθερε..

Του Αντώνη Βατούσιου

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι σε κάθε επιστήμη, είναι να μελετάς το κομμάτι που δεν ταιριάζει, αλλά, ταυτόχρονα, δεν μπορείς και να το απορρίψεις. Είναι εκείνο το κομμάτι που κατέρριψε την γεωκεντρική θεωρία, το κομμάτι που έφερε τη βιομηχανική επανάσταση, το κομμάτι που ανέδειξε τη θεωρία της εξέλιξης, είναι εκείνο που μετασχημάτισε τα μαθηματικά σε πληροφορία, εκείνο που έδειξε ότι ο κομμουνισμός ήταν μία ιστορική αστοχία και ότι ο ελεύθερος κόσμος δημιουργείται από εκείνους που είναι πρόθυμοι να γίνουν μέρος της αλλαγής.

Θυμάμαι μία φράση από μία συνέντευξη του Ρίτσαρντ Φέινμαν, ενός επιφανούς φυσικού και δάσκαλου, βραβευμένου με Νόμπελ: «Δεν φοβάμαι το να μη γνωρίζω. Δεν με τρομάζει. Το βρίσκω πιο ενδιαφέρον από το να έχω απαντήσεις οι οποίες μπορεί να είναι λάθος.» Ξέρεις, αυτή η φράση έχει μεγαλύτερη αξία από λαμπερά πτυχία και μεγαλόσχημους τίτλους. Ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομολόγους του προηγούμενου αιώνα, ονόματι Τζον Μέιναρντ Κέινς, δήλωσε ότι «Πρέπει να σώσουμε τον καπιταλισμό από τους καπιταλιστές.» Όπερ σημαίνει, ότι η ελεύθερη οικονομία υπονομεύεται πρωτίστως από τους θιασώτες της. Ξέρεις, όλοι θεωρούν ότι τους ανήκει κάθε ευρώ που έχουν στην τσέπη τους… και τα εκατό σεντς, θεωρούν ότι δεν ωφελήθηκαν από τις δημόσιες

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Η νύφη στολίζεται – Τυφλοί οι “μικροί” γαμπροί – Θα πάμε …στο γάμο;

Από τον Basil Val Bank Wars


Το απόλυτο σκότος που έχει επιβάλλει η Εθνική στην ενημέρωση σχετικά με το πώς πάει η προσπάθεια αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, έχει επιτρέψει στον καθένα που ασχολείται δημοσιογραφικά, να γράφει… το μακρύ του και το κοντό του, με αποτέλεσμα το επενδυτικό κοινό να πέφτει θύμα των όποιων διαρροών από “περίεργες” πηγές γίνονται. Την ώρα όμως του σκότους, παίζουν στις τηλεοράσεις τα διαφημιστικά spots που καλούν τους επενδυτές να πάρουν μέρος στην αύξηση, ενώ έχουν πάρει φωτιά και τα τηλέφωνα των καταθετών – πελατών, μικρών και μεγάλων για τον ίδιο σκοπό.
Δεν είναι η ώρα να κρίνουμε αυτούς που επέβαλλαν το σκότος στην ενημέρωση.  Το μόνο που θα πούμε είναι, ότι είναι τρελλό από τη μία πλευρά να καλούνται όλοι να πάρουν μέρος στην “εθνική προσπάθεια” και από την άλλη, να μη τους δίνεται το δικαίωμα να γνωρίζουν πως πάει αυτή η προσπάθεια. Πίστευε και μη ερεύνα, δηλαδή.
Πάμε τώρα στα σοβαρά:
1. Η αύξηση της Εθνικής θα πετύχει. Και δεν αποκλείεται η επιτυχία να είναι έκπληξη.
2. Αυτό, μπορεί να “απαγορεύεται” να το μάθουν οι κοινοί θνητοί τώρα, αλλά … οι άλλοι, Έλληνες που θα βάλουν τα εκατομμύρια και ξένοι που ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ, το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά. Πως;  Μα από τους … κουμπάρους φυσικά! (Δεν είμαστε χαζοί να πιστεύουμε ότι αυτοί που κινούν τα νήματα της όλης προσπάθειας επίσημα και ανεπίσημα – ξένοι οίκοι – είναι τόσο…ΕΝΤΙΜΟΙ, ώστε να μη δίνουν την πληροφόρηση που χρειάζονται τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ τους, προκειμένου να κερδίσουν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ μέσα σε λίγες μέρες από το παιχνίδι).
3. Με την αύξηση ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ όλα τα προβλήματα. Η πραγματική προσπάθεια για να γίνει η τράπεζα αυτή που ήταν, αρχίζει αμέσως μετά … τη ρίψη των βεγγαλικών.
Ερώτηση: Μπαίνουμε στον … εθνικό αγώνα;
Απάντηση: Σημασία έχει σε ποια τιμή αγοράζουμε τη μετοχή και τα δικαιώματα. Πάντα πρέπει να έχουμε υπόψη (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ), ότι αυτοί που θέλουν να βάλουν τους πάντες στην αύξηση, ουσιαστικά στολίζουν τη νύφη για να κάνει εντύπωση. Αυτός όμως που θα την παντρευτεί με … προξενιό, χωρίς να την έχει δει και χωρίς να  εξετάσει το πόσο είναι μακιγιαρισμένη, όταν ξημερώσει, μετά την πρώτη νύχτα του γάμου, μπορεί να βρεθεί προ δυσάρεστης εκπλήξεως. Άλλη μου δείξανε, με άλλη με παντρέψανε! Σημειωτέον, ότι το διαζύγιο είναι μεν εύκολο, αλλά θα κοστίσει ακριβά.
Συμπέρασμα: Δεν παρασυρόμαστε σε ακρότητες.

Ο τραπεζικός

ΑΝΑΛΥΣΗ: «Έχουμε γη και πατρίδα, όταν έχουμε πλοία και θάλασσα»



Ο «πατέρας» της Ιστορίας, Ηρόδοτος, τα είπε όλα με μία φράση,η οποία και εμπεριέχει την ουσία του προβλήματος της χώρας μας αυτή τη στιγμή το οποίο δεν σχετίζεται τόσο με το οξύ οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αλλά με το θέμα της μετατροπής ενός χρηματοοικονομικού ζητήματος σε ένα μείζων ζήτημα εθνικής ασφάλειας και κρατικής επιβίωσης.
Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Η χώρα μας στη παρούσα της μορφή (δηλαδή από τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους το 1830) περιβάλλεται από τρεις πλευρές από θάλασσα, ενώ για τρία έτη είχε μεταβληθεί και σε κράτος των «δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών» (1919-1922).
Πηγαίνοντας πιο πίσω, το έθνος μας την περίοδο του Μεσαίωνα μεγαλούργησε μέσω της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ως ένα κράτος κατεξοχήν ναυτικό, το οποίο μόλις απώλεσε τη ναυτική του ισχύ, μετατράπηκε σε κράτος δευτέρας διαλογής, μετά σε κράτος υποτελές στους Οθωμανούς και εξαρτώμενο από τις ανερχόμενες ναυτικές δυνάμεις της Ιταλίας και κατέληξε να εξαφανιστεί μετά από 1123 (!) έτη ύπαρξης (αρχίζοντας το. μέτρημα από το 330 μ.Χ. και δεν το πάμε στην περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας).
Εάν γυρίσουμε το ρολόι του χρόνου ακόμα πιο πίσω θα φτάσουμε στις απαρχές της ιστορίας του Ελληνισμού η οποία συνδέεται με την ανάπτυξη της ναυτικής ισχύος σε βαθμό

Ο νέος «αντιρατσιστικός» νόμος (;)



Του  Σεραφείμ Γ. Κωνσταντίνου*
Ούτε αντιρατσιστικός ούτε αντι-ξενοφοβικός πρόκειται να είναι ο καινούργιος νόμος που ετοιμάζονται να σερβίρουν στο πόπολο οι κυβερνητικοί εταίροι, συνεπικουρούμενοι από την  πλειοδοτούσα σε ανέξοδο «φιλελευθερισμό» αντιπολίτευση.  Μάλιστα προβάλλεται με επίσημη «αντι-ρατσιστική» αμφίεση, απλώς για να εξαπατήσει τη λοβοτομημένη ελληνική κοινωνία, η οποία μαθημένη σε φτηνά ιδεολογήματα των άκρων, του τύπου  «προοδευτικό-αντιδραστικό», αδυνατεί να σκεφτεί και λειτουργεί με προκατασκευασμένα κλισέ εδώ και χρόνια.
Γιατί όμως ο συγκεκριμένος νόμος δεν εξασφαλίζει όσα φανερά επιδιώκει να επιτύχει;
Επειδή οι ξενοφοβικές τάσεις σε μια κοινωνία δεν είναι θέμα νοσηρής ιδεολογίας που προσέβαλε το μυαλό των ανθρώπων, όπως η μεταδοτική ασθένεια, την οποία αποφεύγεις με το εμβόλιο! Δεν αποτελεί θέμα διαχειριστικής υφής που το ρυθμίζεις με προεδρικά διατάγματα ή με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ιδιαίτερα προσφιλείς και γνώριμες στους χρυσοθήρες  της  μνημονιακής  Κοιλάδας του Θανάτου που ζούμε.
Η ρατσιστική βία και η ξενοφοβία γεννιούνται από τις εσωτερικές συνθήκες και αναπαράγονται από αυτές προκύπτουν μέσα από τις κοινωνικές και πολιτικές ανακατατάξεις και παίρνουν πολλές φορές, όπως η ιστορία απέδειξε, τη μορφή λαίλαπας με ευρεία λαϊκή στήριξη. 
Δεν θα αποφέρει αποτελέσματα αυτό το νομοθέτημα, γιατί πλήττει την ίδια τη Δημοκρατία, η οποία

Επιστολή της Παμμακεδονικής Ένωσης πρός το Αμερικανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο (AAI).

Ms Elizabeth Bartman
President of the American Archaeological Institute (AAI)
Boston University
656 Beacon Street, 6th Floor
Boston, MA 02215-2006

Dear Ms Bartman,

Άπαντα τα μέλη της Παμμακεδονικής Ένωσης, μία από τις μεγαλύτερες ελληνοαμερικανικές ενώσεις στις ΗΠΑ, σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας σχετικά με μια πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σκανδιναβικό Οίκο στη Νέα Υόρκη στις 29 Απριλίου 2013, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της «Μακεδονίας»(ΠΓΔΜ, ονομασία η οποία συμφωνήθηκε από τα μέλη κράτη του ΟΗΕ) και το περιοδικό σας που ονομάζεται Αρχαιολογία: http://www.archaeological.org/events/11790.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε διάλεξη από τον αρχαιολόγο Δρ Dragi Mitrevski (νυν επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιστορίας, Τέχνης και Αρχαιολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στα Σκόπια). Μίλησε για τους αρχαιολογικούς χώρους στη χώρα του για τους οποίους είστε ενήμεροι πως είναι ελληνικοί και / ή ρωμαϊκοί και προέρχονται από διάφορες ιστορικές περιόδους της αρχαιότητας. Η διάλεξή του μπορεί να μην ήταν πολιτική στην κυριολεξία, αλλά αυτή η εκδήλωση χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ. Επιπλέον, η παρουσία και ομιλία της Υπουργού Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, κυρίας

Μήπως η αξιοπρέπεια πρέπει να αξίζει λίγο περισσότερο από το βόλεμα...;

Ένα κείμενο αφιερωμένο σε όλους μας και κυρίως σε αυτούς που ασελγούν, ξεδιάντροπα, επί του κράτους από το οποίο πληρώνονται. Ιδιαίτερα στις στρατιές όσων ανήλθαν τις βαθμίδες λείχοντας και έρποντας. Επίσης σε αυτούς που ζητούν εφαρμογή του νόμου την ίδια ώρα που ξέρουν ότι ο νόμος εφαρμόζεται, με εντολές και επιλεκτικά. Σ'  αυτούς που εξ αιτίας τους ο κατά τα άλλα νουνεχής άνθρωπος, της διπλανής πόρτας, μετατρέπεται με τη λίγη εξουσία που αποκτά, στην όποια υπηρεσία και σε όποια θέση και αν ευρίσκεται σε εξουσιαστικό τέρας και δυνάστη του συνόλου. «Ήπειρος η πατρίδα μας»

Του Βασίλη Χριστοδούλου*

Όταν δίδασκα στην Αστυνομική Ακαδημία είχα τη χαρά να γνωρίσω πολλούς και αξιόλογους αστυνομικούς. Ο πολίτης συχνά δεν έχει αυτή την ευκαιρία, να γνωρίσει αληθινά τον αστυνομικό και έτσι δεν βλέπει τον άνθρωπο αστυνομικό, ούτε στο πρόσωπο του βλέπει το εντεταλμένο από την πολιτεία πρόσωπο για την εφαρμογή του Νόμου. Ο πολίτης αυτό που καταλαβαίνει, με την επαφή του με τον αστυνομικό, είναι την αδικία που αισθάνεται, γνωρίζοντας ότι η εφαρμογή του νόμου είναι επιλεκτική. Αγνοεί ότι και ο αστυνομικός είναι το ίδιο θύμα και αυτός,θύμα  ενός κράτους που ποτέ δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ως ευνομούμενη πολιτεία. Αποτέλεσμα θυμός...  Έτσι ο αστυνομικός εύκολα γίνεται στόχος... Ξέρει ότι είναι στόχος, το χειρότερο όμως, δε γνωρίζει από που πραγματικά να προφυλαχτεί. Συχνά όσο και να μην αρέσει να λέγεται δημόσια, από αυτούς φυσικά που δεν νοιάζονται για τον εξευτελισμό του ένστολου ανθρώπου, ο αστυνομικός πρέπει να προφυλάσσεται από τους ίδιους του τους συναδέλφους και για να μην τους πάρει όλους το ποτάμι κυρίως τους ανωτέρους γιατί αυτοί είναι η πραγματική έκφραση της διαπλοκής μέσα στο Σώμα. (Αναφέρομαι στις στρατιές όσων ανήλθαν λείχοντας και έρποντας.)  Δεν είναι λίγοι όσοι έχουν  την απορία, πώς είναι δυνατόν  ένα  τόσο  πολύ αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, όταν εντάσσεται στην

Πεινασμένοι που έγιναν πλούσιοι


Επειδή στην χθεσινή ανάρτηση με τίτλο «Αλέξη έφαγες χθες;» μου έκανε εντύπωση ο κινέζικος χαιρετισμός «Νι χάου» που στα ελληνικά αποδίδεται με το «έφαγες χθες» έψαξα να βρω την πηγή του Κώστα Στούπα, προκειμένου να φωτιστώ εγώ αλλά να ενημερώσω κι εσάς, και την βρήκα στο ενδιαφέρον κείμενο του Γ. Καραβάνα με τίτλο «Πεινασμένοι που έγιναν πλούσιοι». Σας το παρουσιάζω παρακάτω. «Ήπειρος, η Πατρίδα μας»
*Του Γ. Καραβάνα (karavanas1@hotmail.com)
Στα κινεζικά, όταν θέλεις να ρωτήσεις κάποιον «τι κάνεις;» τον ρωτάς «Νί χάου;», που ακριβώς μεταφράζεται: «έφαγες χθες;». Γιατί – λίγα χρόνια πριν – το συνηθισμένο ήταν οι περισσότεροι να μην έχουν φάει! Η χώρα είχε τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, παρέμενε ωστόσο απίστευτα φτωχή! Τι άλλαξε και μέσα σε ελάχιστες δεκαετίες οι Κινέζοι έχουν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου; Τι συνέβη ώστε οι «πλούσιοι» Έλληνες να παρακαλάνε σήμερα τους «πεινασμένους» Κινέζους, να έρθουν στη χώρα μας για τουρισμό και επενδύσεις; Αυξήθηκαν μήπως οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Κίνας; Άλλαξε η θέση, το κλίμα ή ο πληθυσμός της; Όχι βέβαια! Αυτό που άλλαξε, είναι το οικονομικό της σύστημα, δανεικό από τους Βρετανούς – άλλοτε αποικιοκράτες κινεζικών περιοχών, όπως το Χονγκ Κογκ και η Ταϊβάν. Ένα σύστημα, που

Η διαφορά σε ποιότητα και αξία δύο αυτοκτονιών. Ενός «δεξιού» ιδεολόγου και ενός «αριστερού» υλιστή.

dom ven
"Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου μού μηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσης. Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από το αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και να γίνω βάρος στο παιδί μου" δήλωνε ο αριστερός αυτόχειρας φαρμακοποιός Χρίστουλας στο σημείωμα που άφησε πέρυσι το πρωί της  4/4/12 και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, και έγινε το μέσον φτηνής προπαγάνδας και εκμετάλλευσης, για ημέρες ολόκληρες, από τον «συμπολιτευόμενο αλλά και αντιπολιτευόμενο» τύπο, τα ΜΜΕ, τα ιστολόγια,  την αριστερή κόρη του και τα κόμματα της αριστεράς και της κεντροαριστεράς... 
Πριν διαβάσετε στην συνέχεια την επιστολή που άφησε ο αυτόχειρας «δεξιός» Γάλλος θέλω να μείνετε στο εγωιστικό «μού» που κοκκίνησα πιο πάνω και στους λόγους που οδήγησαν στην αυτοκτονία τον Χρίστουλα και μετά, κάντε μια απλή σύγκριση με τους λόγους που οδήγησαν στην θυσία τον Γάλλο δεξιό «ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ»  Dominique Venner 
Οπωσδήποτε δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κανείς μαζί του! Μια απλή αναφορά του γεγονότος και πάει τελείωσε. Αυτό ήταν! Αυτοκτόνησε ένας καταραμένος «δεξιός» ανθρωπιστής, αισθηματίας κατόπιν ωρίμου σκέψεως θέλοντας να αφυπνίσει συνειδήσεις για έναν υπερεθνικό πολιτισμό και ιδέες που κινδυνεύουν  να χαθούν  από τον πόλεμο που τους κήρυξε η απάνθρωπη, ας την ονοματήσω, Νέα Τάξη Πραγμάτων και όχι από  φόβο του «τι μου ξημερώνει αύριο»,  «δεν θα έχω να φάω», «θα γίνω βάρος στα παιδιά μου».
Οπωσδήποτε δεν πρέπει να δοθεί σημασία και αξία στην θυσία του γιατί, στο κάτω - κάτω, μπορεί η πράξη του να αφυπνίσει συνειδήσεις. Να διώξει τον φόβο από τα άτομα και να τα κάνει να αγωνισθούν συλλογικά όχι για το «τομάρι» τους, αλλά για τις ιδέες τους και τις αξίες τους.  
Ακολουθεί η επιστολή του  Dominique Venner όπως μου την έστειλε με μήνυμα η «Λευκή Φρουρά». Αθάνατος, Αθάνατος, Αθάνατος!!!! «Ήπειρος, η πατρίδα μας»
Είμαι υγιής σωματικά και πνευματικά και γεμάτος αγάπη για τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Αγαπώ τη ζωή και δεν προσδοκώ τίποτε περισσότερο, εκτός από τη διαιώνιση της φυλής και του πνεύματός μου. Παρ' όλα αυτά, στη δύση της ζωής μου, αντιμετωπίζοντας τεράστιους κινδύνους για την Γαλλική και Ευρωπαϊκή μου πατρίδα, νιώθω την υποχρέωση να δράσω, όσο

Καταλογίζει εγκληματική αμέλεια στον Δ. Χριστόφια


Τέταρτο μέλος της Τρόικας ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας. «Για να φθάσουμε εδώ που φθάσαμε, απέτυχε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα», κατέθεσε στην Ερευνητική Επιτροπή ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος (γιος του Τάσου).
Ανυπαρξία πολιτικής βούλησης, κωλυσιεργία, αναβλητικότητα και εγκληματική αμέλεια καταλόγισε στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος, καταθέτοντας ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, που εξετάζει τις συνθήκες για τη δεινή οικονομική κατάσταση της Κύπρου. Ο κ. Παπαδόπουλος κατηγόρησε τον Δημήτρη Χριστόφια ότι προκειμένου να μην υποστεί πολιτικό κόστος, δεν προχώρησε στη λήψη των απαραίτητων μέτρων. Από τα πυρά του Νικόλα Παπαδόπουλου δεν γλίτωσε ούτε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης, ο οποίος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών, από την πρώτη μέρα του διορισμού του, λειτούργησε ως το τέταρτο μέλος της Τρόικας.

«Κτίζαμε έξι αεροδρόμια και τα ανατινάζαμε»…

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος έκανε λόγο για αποτυχία ολόκληρου του πολιτικού συστήματος και για τεράστια πολιτικά λάθη σε εθνικό επίπεδο, που οδήγησαν στη σημερινή δυσάρεστη κατάσταση την κυπριακή οικονομία. Και τόνισε: «Για να φθάσουμε εδώ που φθάσαμε, απέτυχε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Σίγουρα έγιναν λάθη από πλευράς των τραπεζών, ωστόσο

Αυτή είναι η Ευρώπη;


Η Γαλλία προτίθεται να παρουσιάσει τις δραστηριότητες  της στρατιωτικής πτέρυγας της ομάδας ‘Χεζμπολάχ’,  ώστε να κηρυχθεί ως τρομοκρατική οργάνωση, ιδιαίτερα γιατί υποστηρίζει το συριακό καθεστώς, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Laurent Fabius.

«Θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε το χαρακτηρισμό της στρατιωτικής πτέρυγας της ‘Χεζμπολάχ’ ως ‘τρομοκρατική οργάνωση’, εξαιτίας των αποφάσεων της να σταθεί ενάντια στη βούληση του συριακού λαού», είπε ο Φάμπιους.

Μόνη λύση, αλλαγή όλου του πολιτικού σκηνικού

Picture 0 for Μόνη λύση, αλλαγή όλου του πολιτικού σκηνικού
Οι Έλληνες έχουμε κάποια χαρακτηριστικά, που στην τρέχουσα περίοδο θα έπρεπε να ατονήσουν. Λέγεται, ότι «οι λαοί έχουν κοντή μνήμη». Αυτό εκμεταλλεύονται οι πολιτικοί γι’ αυτό και ανέξοδα υπόσχονται τα πάντα, εφόσον δεν θα τους ζητήσει κανείς ευθύνες για τις παρασπονδίες τους.
Αυτό, επιφέρει και την λήθη στο γεγονός ότι αναθέτουμε σήμερα την «σωτηρία» μας, σ’ αυτούς που είναι οι κατ’ εξοχήν υπαίτιοι για την δυσμενή κατάσταση την οποία βιώνουμε. Θα αναθέταμε σε κάποιον υδραυλικό την επιδιόρθωση της αποχέτευσης, όταν την προηγούμενη φορά που τον καλέσαμε αποδείχθηκε ακατάλληλος και δημιουργός κακοτεχνιών; Άλλον θα καλούσαμε. Όμως, επιλέγουμε πάλι αυτούς, τους οποίους έπρεπε να θεωρήσουμε υπόλογους.
Είναι δε απορίας άξιον, το γεγονός ότι ο αστικός πολιτικός κόσμος, υστερεί σε πολιτική παιδεία και εκουσίως βρίσκεται σε θέση απολογούμενου, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν θα έπρεπε. Συνηθίζουν φερ’ ειπείν τα «μικρά» κόμματα, να απαλλάσσουν τον εαυτό τους από κάθε ευθύνη για όσα συνέβησαν και συμβαίνουν, με την αιτιολογία «δεν κυβερνούσαμε εμείς». Και οι αστοί πολιτικοί σιωπούν, άρα το αποδέχονται.
‘Όμως, η διακυβέρνηση της χώρας δεν γίνεται μόνον από το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία. Υπάρχουν πολλές παράκεντρες ομάδες -νόμιμες ή παρακρατικές- που επηρεάζουν την πολιτική κατάσταση. Όλα

ΣΥΡΙΖΑ: Ακατανόητη δήλωση για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ


Κακές εντυπώσεις έδωσε η απάντηση των υπευθύνων του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής αναφορικά με τα αποτελέσματα της έκτακτης συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Η συμπερίληψη στο κοινό ανακοινωθέν της ανάγκης για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων των κρατών-μελών, αντιμετωπίστηκε με επιπολαιότητα από τους υπεύθυνους της Κουμουνδούρου, μια επιπολαιότητα που αποτυπώθηκε σε μια εντελώςάστοχη τοποθέτηση, γεμάτη ιδεολογικές αγκυλώσεις, που θύμισε παλιές-καλές (λέμε τώρα…) μέρες του κόμματος, όταν τελούσε υπό την «ομηρία» των πάσης φύσεως συνιστωσών.
Το κοινό ανακοινωθέν λοιπόν, σχολιάστηκε λέγοντας ότι «πόρρω απέχει από το να συνιστά συνεκτική, ολοκληρωμένη τοποθέτηση έναντι ενεργειακών γιγάντων όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, κ.α.. Σε αυτό το προδιαγεγραμμένο πλαίσιο μειωμένων προσδοκιών, οι κοινοτυπίες του κ. Σαμαρά, που συμπεριλήφθηκαν στα συμπεράσματα της Συνόδου, σηματοδοτούν ακριβώς ένα πράγμα: το πόσο μακριά από την κρισιμότητα και απαιτητικότητα των περιστάσεων βρίσκονται οι ευρωπαϊκές ηγεσίες.
»Τη στιγμή που παγκοσμίως ο ενεργειακός χάρτης ξαναχαράσσεται, η Ευρώπη, εγκλωβισμένη στην ορθοδοξία των περικοπών των δημοσίων επενδύσεων, χαρακτηρίζεται ουσιαστικά από έλλειμμα πολιτικής βούλησης για τη διατύπωση διακριτής, εναλλακτικής στρατηγικής προς το συμφέρον των λαών της».
Πρώτη παρατήρηση, ποιος τους είπε στην Κουμουνδούρου, ότι η ΕΕ στόχο έχει να αντιπαρατεθεί με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ! Εάν οι ίδιοι το συνιστούν να μας το πουν να το ξέρουμε. Ή για να είμαστε ακόμα πιο σαφείς, ποιος τους είπε ότι στη σύνοδο τέθηκε θέμα «υψηλής στρατηγικής» της Ένωσης στον διεθνή καταμερισμό ισχύος με έμφαση στον ενεργειακό τομέα;
Μετά μιλά για «προδιαγεγραμμένο πλαίσιο μειωμένων προσδοκιών» και