Σελίδες

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ο προοδευτικάριος Κουράκης έφερε στην βουλή το θέμα με τους πολιτοφύλακες


Στη Βουλή έφτασε ο θόρυβος που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις διαφόρων "ομάδων πολιτών" που φέρονται να ιδρύουν ομάδες πολιτοφυλακής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, σε ερώτηση του προς την κυβέρνηση εκτιμά ότι είναι παράνομη η προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών από το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων «Αθηνά» το οποίο, όπως υποστηρίζει, καλεί σε παράνομες για το πολίτευμα δράσεις.

Ο κ. Κουράκης ρωτά τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Εθνικής Άμυνας:

* Θα ζητηθεί η παρέμβαση του εισαγγελέα (αν δεν έχει ήδη παρέμβει αυτεπαγγέλτως) για την παρότρυνση σε παράνομες και επικίνδυνες για το δημοκρατικό πολίτευμα...

Η ΔΗΜ.ΑΡ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΝΕΥΤΗΡΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Είναι ξεκάθαρο πια πως τα δυο κόμματα εξουσίας που κυβέρνησαν την πατρίδα μας και διαχειρίστηκαν τις τύχες του λαού της από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για την άθλια κατάσταση που βιώνει ο τόπος μας. Αυτά τα κόμματα εξουσίας που διέλυσαν μέσα σε τριάντα οκτώ χρόνια την Ελλάδα μας και την μετέτρεψαν σε ένα σωρό ερείπια, θέλουν τώρα να την ανοικοδομήσουν εκ των θεμελίων της.
Σήμερα αυτά τα κόμματα ζητούν εκ νέου την ψήφο του Ελληνικού λαού για να κυβερνήσουν το κράτος και το λαό που αυτοί οι ίδιοι διέλυσαν και εξαθλίωσαν. Ζητούν την ψήφο αυτοί που διαμέλισαν τον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας και απεμπόλησαν τα κυριαρχικά δικαιώματά της. Αυτοί που επανέφεραν την χώρα σε περιόδους κατοχής μεσοπολέμου και επιχαίρονται για τον υποσιτισμό των Ελληνόπουλων που λιποθυμούν στα σχολεία. Αυτοί που οδηγούν στις ουρές των λαϊκών συσσιτίων τους συμπολίτες μας για ένα πιάτο φαί, λόγω της ανέχειας και της φτώχειας που οι ίδιοι δημιούργησαν με τις πολιτικές τους επιλογές όλα αυτά τα χρόνια. Αυτοί που έχουν αφήσει απροστάτευτους τους Έλληνες πολίτες από την αθρόα λαθρομετανάστευση που είναι η κύρια αιτία της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας.
Σήμερα, λοιπόν το «μικρό και φοβικό» κατά Παπουτσή, ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου και η Ν.Δ. του «αντιμνημονιακού» και ανακόλουθου στις διετείς εξαγγελίες, κ. Σαμαρά, που άλλα...

Οι Atenistas σου βρίσκουν συγκάτοικο


Γνωριμία μεταξύ Αθηναίων που ψάχνουν για συγκάτοικο, είναι το νέο project των atenistas. Διαβάστε που θα γίνει η συνάντηση

Δεν είναι πάντα ευχάριστοι στο κοινό. Σίγουρα. Αλλά δεν γίνεται να μην παραδεχτούμε ότι οι δράσεις τους ποικίλλουν, πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον, αλλά και με μοναδικό στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και της κοινωνικής ανέχειας.
Αρκετές από τις πρωτοβουλίες τους έχουν στόχο τον εξωραϊσμό αναξιοποίητων δημόσιων χώρων, αλλά και την βελτιστοποίηση της αισθητικής μιας γκρίζας πια… Αθήνας.
Ο λόγος για τους Atenistas που αυτή τη φορά ξαναχτυπούν και μάλιστα… με μία εθελοντική δράση, τόσο ανατρεπτική, όσο ποτέ…

Βήμα για «τουρκική μειονότητα» σε Ρόδο-Κω…

Η Διαρκής Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αποδέχτηκε την έκθεση με θέμα «η κατάσταση των κατοίκων της Ρόδου και Κω που έχουν υπόβαθρο την τουρκική πολιτισμική κουλτούρα» (Doc. 12526) και το σχέδιο της απόφασης περί αυτής (1867/2011), η οποία είχε συνταχθεί από τον Ελβετό Αντρέα Γκρος, μέλος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Με την απόφαση που έγινε δεκτή την 9 Μαρτίου 2012 στη Διαρκή Επιτροπή, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, απαίτησε από την Ελλάδα την επικύρωση της Σύμβασης Πλαισίου για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων. Η Κ.Σ.Σ.Ε κάνει έκκληση στην Ελλάδα, να διοργανώσει σε συνεννόηση «με τους πολίτες που ομιλούν την τουρκική», μια καμπάνια με σκοπό την πληροφόρηση των οικογενειών όλων των μαθητών, σχετικά με...

ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ... ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ...!!!



και Η ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΟΤΣΟΒΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...!!!

Βάρεσε οριστική διάλυση το ΛΑΟΣ...
Κάθε μέρα και μία αποχώρηση, ιδίως του γυναικείου στελεχιακού δυναμικού του.
Μετά την Μελίνα Τσιλιμίγκρα και η υπ. Βουλευτής Χριστιάνα Κοτσοβού αποχώρησε από τον Καρατζαφέρη, και "έκλεισε" οριστικά και η διάλυση της Τοπικής Αργολίδος του ΛΑΟΣ.
Στην ανακοινωσή της η Χριστιάνα Κοτσαβού αναφέρει:
"Σας ανακοινώνω ότι από σήμερα αποχωρώ από το κόμμα του ΛΑΟΣ και...

Δύσκολος εκλογικός γρίφος

Το δυσεπίλυτο παζλ των επερχόμενων εθνικών εκλογών αναλύει ρεπορτάζ της εφημερίδας "Free Sunday", περιγράφοντας την κατάσταση με τον εύγλωττο τίτλο "Ο κατακερματισμός ξεκίνησε νωρίς". Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι "ο κανόνας είναι διαχρονικός και οικουμενικός: η οικονομική κρίση φέρνει πολιτικό σεισμό και τα θύματά της εκδικούνται αυτούς που θεωρούν υπαίτιους για την καταστροφή. Στην ελληνική του εκδοχή, ο ίδιος κανόνας έχει κάποιες ιδιαιτερότητες: η διαχωριστική γραμμή Αριστεράς-Δεξιάς υποκαθίσταται από το σύνορο που χωρίζει μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, με τα χαρακτηριστικά της κάθε «κατηγορίας» να προσδιορίζονται με αυθαίρετο και πολύ τηλεοπτικό τρόπο. Ποιος το περίμενε ότι ο Πάνος Καμμένος θα γινόταν ηγέτης κόμματος με προοπτική κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης; Μπορούσε να φανταστεί κανείς πριν από ένα χρόνο ότι ο Φώτης Κουβέλης θα εμφανιζόταν στις δημοσκοπήσεις ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ότι η Χρυσή Αυγή θα διεκδικούσε με αξιώσεις την είσοδό της στη Βουλή από την κεντρική πόρτα; Ότι το ΠΑΣΟΚ σε κάποιες περιπτώσεις θα εμφανιζόταν ως πέμπτο κόμμα; Το βέβαιο είναι ότι ο κατακερματισμός του πολιτικού συστήματος ξεκίνησε πριν...

Και ξαφνικά…Τα ελληνικά CDS δεν είναι 3,18 δισ. δολάρια… Είναι 13,405 δισ. δολάρια και ανεβαίνουν…


olympiada

Γίναμε μάρτυρες για άλλη μία φορά της άθλιας προπαγάνδας των τοκογλύφων με σκοπό να αμβλύνουν τις αντιδράσεις του κόσμου και να γελοιοποιήσουν το θέμα των ασφαλίστρων κινδύνου. Ποιοί; Μα φυσικά οι ντόπιοι συνεργοί τους, οι μπιζναδόροι του ΤΤ το οποίο εσχάτως βάφτηκε καταγάλανο μοιράζοντας αφειδώς χρήμα για να βουλώσει στόματα. Θυμηθείτε την τακτική τους. “Δεν πληρώνονται τα CDS!” “Πληρώνονται αλλά είναι λίγα!” και τώρα, σιωπή…

Εννοείται ότι το ακριβές ποσο δεν θα μαθευτεί ποτέ, αφού η μόχλευση των γυμνών προϊόντων είναι ασύλληπτη, ακόμα και από εξελιγμένες αγορές με ανάλογες ελεγκτικές αρχές, όπως η Αμερικάνικη.
Εσείς βέβαια το γνωρίζετε εδώ και 12 μήνες όταν αποκαλύψαμε ακόμα και τα πρόσωπα που έστησαν το παιχνίδι, τα ίδια με...

Strartfor: Το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα του 2009. Ο πληροφοριοδότης GR101, είναι δικηγόρος στις Βρυξέλλες!


Αποκαλύψεις που κυκλοφορούν και στο WikiLeaks
 Για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο Έλληνας πληροφοριοδότης της αμερικάνικης ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor. Οπως αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα που αποκτήθηκε από το Wikileaks και παρουσιάζουν Τα Νέα Σαββατοκύριακο, η συγκεκριμένη πηγή ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν έθεσε υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές ή παλαιότερα.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πληροφοριοδότη με κωδικό GR101, «η ελληνική κυβέρνηση σκόπιμα επιδείνωσε το πρόβλημα του ελλείμματος το 2009 (με στόχο να επιρρίψει όλα...

Η «Παπαδήμος ΕΠΕ» συνεχίζει το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου, αποδομώντας την ελληνική οικογένεια!

Ρήτρα θανάτου περιλαμβάνει ο πρόσφατος εφαρμοστικός νόμος για τις επικουρικές συντάξεις, μια διάταξη που θα βάλει χιλιάδες αντρόγυνα να τσακώνονται μεταξύ τους. Στην ουσία το νέο μοντέλο που εισήχθη συναρτά τη λήψη μιας επικουρικής σύνταξης με την οικογενειακή ρήξη!

Αν ο άντρας ή η γυναίκα πει ότι δεν θέλει ο άλλος σύζυγος να πάρει τη σύνταξή του (μετά θάνατον), τότε αυτός θα παίρνει περισσότερα χρήματα και το σπίτι θα μεταβληθεί σε ρινγκ…

Όσο και αν ακούγεται μακάβριο, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Στο εξής, όταν ένας ασφαλισμένος πλησιάζει να πάρει την επικουρική σύνταξη, θα υποβάλλει δήλωση, στην οποία θα αναφέρει πού επιθυμεί να μεταβιβαστεί μετά τον θάνατό του η σύνταξή του. Θα επιλέγει ανάμεσα...

Η τρόικα απέτυχε, οι Έλληνες πληρώνουν αλλά το ΠΑΣΟΚ έχει… γιορτή!


Έμμεση ομολογία της αποτυχίας της τρόικας αποτελεί η έκθεση για το Δεύτερο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής για την Ελλάδα που δόθηκε στην δημοσιότητα από τον Μαρίας Μορς, εκπρόσωπο της Κομισιόν στην τριμερή των δανειστών. 

Συνιστάται βέβαια η εκταμίευση της πρώτης δόσης του δεύτερου προγράμματος δανεισμού της χώρας, αλλά παραθέτουν και τις αδυναμίες περί την εφαρμογή του πρώτου προγράμματος, εντοπίζοντας «ανομοιογενή» προσαρμογή της χώρας, λόγω σειράς παραγόντων. 

Κατά την τρόικα, οι παράγοντες αυτοί είναι η πολιτική αστάθεια, η κοινωνική αναταραχή και ζητήματα διοικητικής ικανότητας και κυρίως, η ύφεση, η οποία, όπως αναφέρουν, ήταν πολύ βαθύτερη από ό,τι προβλεπόταν. 

Αναγνωρίζει έτσι η τρόικα πως επέβαλε στην Ελλάδα ένα πρόγραμμα που δεν...

Χρειάσθηκε 25ετή ανάμειξη στα πολιτικά πράγματα της χώρας για να μάθει (αν έμαθε), ένα βιβλίο και εξομολόγηση μισής ώρας για να παραδεχθεί αυτό που ξέρει ο ελληνικός λαός! «Για όλα φταίει το πολιτικό σύστημα και η ανεπάρκεια των πολιτικάντηδων».


Αλέκος Παπαδόπουλος ... Εξομολογήσεις
Willibrord, κεραμικόΑπομαγνητοφώνηση της ομιλίας του πρώην υπουργού στη παρουσίαση του βιβλίου του "Τα βήματα του Έστερναχ", Αθήνα, Αίθουσα Παλαιάς Βουλής, 11/2/2009.
«Το 698 μ.Χ. ένας Βενεδικτίνος ιεραπόστολος, αγγλοσαξωνικής καταγωγής, ξεκίνησε από τη μικρή πόλη του Εστερναχ στο σημερινό Λουξεμβούργο για να προσηλυτίσει ολόκληρη την Κεντρική Ευρώπη. Από τότε, κάθε χρόνο οι κάτοικοι της ιστορικής αυτής μητροπολιτικής έδρας γιορτάζουν συμβολικά τη μεγάλη πορεία του αγίου, πλέον, Βίλλιμπρορντ. Ο ένας πίσω από τον άλλο προχωρούν προς την εκκλησία κάνοντας δύο βήματα πίσω για κάθε τρία βήματα μπροστά, συμβολίζοντας έτσι, μέσα από την ιδιαίτερη πομπή, τη δυσκολία για τον κάθε άνθρωπο να προσεγγίσει την τελική σωτηρία. Κάπως έτσι και η χώρα μας βρίσκεται σήμερα στη μετέωρη εκείνη, αλλά ίσως πιο άρρυθμη κατάσταση, όπου το βήμα που ετοιμάζεται να κάνει δεν ξέρουμε αν θα είναι προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.»
Κύριε Πρόεδρε της Βουλής, κύριε Πρώην Πρωθυπουργέ, κύριοι υπουργοί, αγαπητοί συνάδελφοι, Κυρίες και κύριοι,
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία σας και εσάς που είστε...

Υπεύθυνοι η πολιτική και οι πολιτικοί για τυχόν απαξίωση της Εθνικής Επετείου....

Με 1500 κατσίκια θα παρελάσουν οι κτηνοτρόφοι μπροστά από τους επισήμους στην Σάμο.
Σκηνές απείρου κάλλους πρόκειται να δαιδραματισθούν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου εφόσον πραγματοποιήσουν την απειλή τους οι κτηνοτρόφοι της Σάμου.

 Το σφαγείο του νησιού που εξυπηρετούσε όλο το νομό έχει κλείσει από τον Δεκέμβριο του 2010, με αποτέλεσμα τόσο εκείνοι, όσο και οι κτηνοτρόφοι της Ικαρίας, να μην μπορούν να σφάξουν.

O πρόεδρος των κτηνοτρόφων Σάμου, Γιάννης Βέττας, φέρεται να...

Δέσμες νετρίνων μεταδίδουν μηνύματα μέσα από τοίχους, βουνά, πλανήτες


To μήνυμα που εξέπεμψε ο επιταχυντής καταγράφηκε από αυτόν τον γιγάντιο ανιχνευτή.
To μήνυμα που εξέπεμψε ο επιταχυντής καταγράφηκε από αυτόν τον γιγάντιο ανιχνευτή.

Ουάσιγκτον: Είναι δυνατό να μεταδοθεί ένα σήμα σε ευθεία γραμμή μέχρι την αθέατη πλευρά της Σελήνης; Κι όμως, είναι: Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν για πρώτη φορά να χρησιμοποιήσουν τα φευγαλέα νετρίνα για να μεταδώσουν ένα μήνυμα μέσα από 240 μέτρα συμπαγούς βράχου.


«Χρησιμοποιώντας τα νετρίνα θα ήταν δυνατό να επικοινωνήσει κανείς ανάμεσα σε δύο οποιαδήποτε σημεία της Γης χωρίς να απαιτούνται δορυφόροι ή καλώδια» αναφέρει ο Νταν Στάνσιλ, καθηγητής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Βορείου Καρολίνας και επικεφαλής του εντυπωσιακού πειράματος.

«Τα συστήματα επικοινωνιών που βασίζονται σε νετρίνα θα ήταν πολύ πιο περίπλοκα από ό,τι τα σημερινά συστήματα, πιθανότατα όμως θα είχαν σημαντικές στρατηγικές...

“Αυτή η Ελλάδα θα ζήσει και θα μεγαλουργήσει”

Συνέντευξη στον Αποστόλη Ζώη του κ. Ηλία Καραγιάννη, καθηγητού Επιστήμης, Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου George Washington
“Η βιωσιμότητα και σταθερότητα της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας είναι  στρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη και την Αμερική ιδίως σήμερα με δεδομένα  τα συμβαίνοντα στην ευρύτερη περιοχή.  Δυστυχώς  μικρό-πολιτικές και  υπερβολικά βραχυπρόθεσμοι ορίζοντες στη Ε.Ε. και τις ΗΠΑ παρεμποδίζουν την  δράση με βάση αυτή την πραγματικότητα”.
Ο Δρ. Ηλίας Καραγιάννης είναι Καθηγητής  Επιστήμης, Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, όπως επίσης και  συνιδρυτής και συν-διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Διεθνούς και  Επιχειρηματικής Χρηματο-οικονομικης (Global and Entrepreneurial Finance  Research Institute – GEFRI) και Διευθυντής Έρευνας σε Επιστήμη, Τεχνολογία,  Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα του Ερευνητικού Κέντρου της Ευρωπαϊκής  Ένωσης (European Union Research Center – EURC) στη Σχολή Διοίκησης  Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου George Washington, στην πόλη Ουάσινγκτον των  ΗΠΑ.
Οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες  του Δρ. Καραγιάννη επικεντρώνονται στις περιοχές των στρατηγικών συνεργασιών  Έρευνας και Ανάπτυξης Κυβέρνησης – Πανεπιστημίου – Βιομηχανίας, των  τεχνολογικών...

Ζήτημα αξιοπιστίας

Ένας πολιτικός αρχηγός δικαιούται να αλλάζει άποψη όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν. Με μια διαφορά όμως, οφείλει ο πολιτικός να εντάξει την αλλαγή σε ένα αφήγημα που θα είναι πιστευτό. Ακόμα και η νέα άποψη ακυρώνει πλήρως την παλαιότερη άποψη, η νέα άποψη θα πρέπει να συνοδεύεται με μια αναγνώριση του παλαιού λάθους. Η κάθαρση του λάθους είναι πολύ σημαντική για να βαπτιστεί η νέα αλήθεια. Η νέα αλήθεια που δεν έχει αποκαθαρθεί από το λάθος, συνεχίζει να έχει το λεκέ του λάθους και την αναξιοπιστία.

Ο κύριος Σαμαράς αποφάσισε να κάνει μια φιλομνημονιακή στροφή. Δεν θα κρίνω το σωστό ή λάθος της στροφής, προσπαθώ να κρίνω πολιτικά τι σημαίνει. Ο κύριος Σαμαράς επιμένει πως διαφωνεί με αυτό που ψηφίζει αλλά ο κίνδυνος είναι η χρεoκοπία οποτε και ψηφίζει.

Μα από αυτόν τον κίνδυνο, κινδύνευε η Ελλάδα το 2010 όταν o κύριος Σαμαράς καταψήφιζε...

Όταν τα κόμματα λειτουργούν σαν «κλειστά κλαμπ» και αποξενώνονται από την βάση τους...

Επιστολή προς το Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.
Θέμης Τζήμας  

Σύντροφε Γραμματέα,
η δρομολόγηση των διαδικασιών για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με μοναδικό υποψήφιο τον Ε. Βενιζέλο και με δεδομένη την πολιτική που πρεσβεύει η εν λόγω υποψηφιότητα αποτελεί σημείο καμπής, με τραγικά αποτελέσματα, στην περαιτέρω πορεία του ΠΑΣΟΚ.
Εδώ και δυο χρόνια η κυβέρνηση Παπανδρέου αρχικά και κατόπιν η κυβέρνηση Παπαδήμου που στηρίχθηκε στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ εφήρμοσαν την αντιδημοκρατική, αδιέξοδη και καταστροφική για το λαό νεοφιλελεύθερη στρατηγική. Εγκαίρως, δυο χρόνια πριν, αρκετοί από εμάς είχαμε επισημάνει πού θα οδηγούσε αυτή η στρατηγική: στη χρεοκοπία του λαού και της χώρας. Αυτό και συνέβη, αρχικά άρρητα και κατόπιν ρητά. Δυστυχώς μάλιστα η επιδείνωση της κρίσης δεν έχει ανακοπεί αλλά αντίθετα και κόντρα στην προσπάθεια διαμόρφωσης κλίματος τεχνητής ευφορίας εν όψει εκλογών, εντείνεται.
Θέσεις που εγκαίρως είχαμε καταθέσει στο πλαίσιο ευρύτερων προοδευτικών πολιτικών, όπως η αναδιάρθρωση του χρέους και που είχαν λοιδωρήσει τα δυο τελευταία οικονομικά επιτελεία, όπως και οι δύο τελευταίοι πρωθυπουργοί, εφαρμόστηκαν τελικά αλλά στο πλαίσιο αδιέξοδων οικονομικών πολιτικών, στο πλαίσιο της ίδιας στρατηγικής...

Η ελληνική αριστερά, η πιο καθυστερημένη του Δυτικού κόσμου, φέρει το μερίδιό της στην διαμόρφωση της ελληνικής χρεοκοπίας....

Ευθύνεται και η αριστερά για τη χρεοκοπία...

Όποτε αναφερθεί πως για την οικονομική και ηθική χρεοκοπία της χώρας σημαντική ευθύνη φέρει και η πέραν του ΠΑΣΟΚ αριστερά, οι φωνασκίες της «γαλαρίας» ανεβάζουν ένταση: «Μας πως είναι δυνατόν, η αριστερά δεν κυβέρνησε...» κλπ.

Κι όμως, στο πελατειακό κράτος του δικομματισμού οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της αριστεράς στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ έχουν καταφέρει να λαμβάνουν διπλάσια ποσοστά απ’ ό,τι συγκεντρώνει στις βουλευτικές εκλογές...

Επί της ουσίας η αριστερά μας είναι κρατικοδίαιτη ενός αντιπαραγωγικού, παρασιτικού και διεφθαρμένου δημοσίου. Αν όπως έλεγε ο θείος Κάρολος ισχύει το "πες μου την παραγωγική σου βάση να σου πω ποιος είσαι", τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα.

Το επιχείρημα πως απολαμβάνουν μεγαλύτερα ποσοστά στα σωματεία του δημοσίου γιατί πείθουν με τα επιχειρήματα τους εργαζόμενους είναι αστείο. Γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και...

ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΑΙ H ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Πλήρη τα απόρρητα βουλγαρικά έγγραφα 1950-1967


Το 2009 η Εταιρεία Μακεδόνικων Σπουδών και τα Κρατικά Αρχεία Βουλγαρίας παρέδωσαν στη δημοσιότητα τα πλήρη απόρρητα βουλγαρικά έγγραφα (1950-1967). Για πρώτη φορά στα χρονικά, η Ελλάδα και η Βουλγαρία, μέσω των δυο επιστημονικών οργανισμών τους, συνεργάστηκαν στενά επάνω στο Μακεδονικό ζήτημα. 


Στη φωτογραφία (από αριστερά προς τα δεξιά) Τίτο - Γκλιγκόροφ - Τσρβενκόφσκι

Στον πρόλογο της έκδοσης, ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Νικόλαος Ι. Μέρτζος εύγλωττα αναφέρει ότι: "Οι δυο χώρες και οι δυο Λαοί ανταγωνίσθηκαν μεταξύ τους επί ένα τουλάχιστον αιώνα ως αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές, η Ιστορία του ενός Λαού στάζει το αίμα του άλλου Λαού, διασταυρούμενος ο λόγος τους συνθέτει αυθεντία έναντι κάθε τρίτου και, ως άλλος μίτος της Αριάδνης, οδηγεί στον λαβύρινθο του πολύπλοκου αυτού Ζητήματος, που οι τρίτοι αδυνατούν να το κατανοήσουν, το περιπλέκουν και το σφετερίζονται, είτε από άγνοια και υπεραπλούστευση είτε από κραυγαλέα ιδιοτέλειαΌταν, όμως, οι αυθεντικοί πρωταγωνιστές ομιλούν, οι τρίτοι οφείλουν τουλάχιστον να ακούν -αν όχι και να σιωπούν. Η συνεργασία μας δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι τώρα πια οι Έλληνες και οι Βούλγαροι συμφωνούμε σε όλες τις πτυχές του Μακεδόνικου. Σημαίνει, όμως, ότι δεν έχουμε να κρύψουμε ούτε να φοβηθούμε τίποτε. Προ παντός σημαίνει ότι, στο κατώφλι της Τρίτης Χιλιετίας, στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και στους θεσμούς της Ατλαντικής Συμμαχίας, οι Έλληνες και οι Βούλγαροι, όπως...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ - ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ! (Π. Καμμένος)

Παρά το γεγονός της οικονομικής κρίσης, η μόδα είναι μόδα.....
Θα φορεθούν πολύ φέτος το συνολάκια "ΣΥΓΓΝΩΜΗ" και μ' αυτά θα  ανοίξουν οι ανοιξιάτικες collection ..... αλλά, μου φαίνονται πολύ προκλητικά, πολύ sexy και διάφανα αυτά τα "ενδύματα".....
Θα μπορούσαν βέβαια να τα φορέσουν κάποιες "κορμάρες" και να κάνουν βόλτα στις παραλίες τώρα που ανοίγει κι ο καιρός, να ανοίξει λίγο και το μάτι μας ρε αδερφέ.
Κι όμως, αυτά τα σέξυ τα διάφανα τα ρούχα τα έχουν φορέσει κάποιες κακοφτιαγμένες σερνικές και θηλυκές "μέγαιρες", για να με πείσουν να ..... φάω όλο το δηλητηριασμένο φαγητό μου.......

Ο Ελληνικός λαός τα τελευταία 2,5 χρόνια είδε στο πρόσωπο κάποιων πολιτικών τον τύρρανο, το βάρβαρο, τον αδίστακτο,τον απολίτιστο, τον απάνθρωπο, τον άρπαγα, τον ανελέητο, το φαφλατά, τον ψεύτη, τον υποκριτή, τον εκδικητή, τον τιμωρό, τον υστερόβουλο, τον τρομοκράτη.........
Απέδειξαν ότι, μας βλέπουν σαν αριθμούς , σαν ποσοστά, όχι σαν ανθρώπους.
Μας το είπαν με 1002 τρόπους , ακόμη δεν το κατάλαβαν...

Πως να κρυφτείς απ τα παιδιά; Άλλωστε τα παιδιά, ειδικά τα σημερινά, θα «μεγαλώσουν» απότομα!


Προσπάθησα να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους πω μία προς μία τις λέξεις. Στρογγυλά, καθαρά ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ...και μετά άρχισα να κλαίω . Με άκουσαν για λίγο και μετά χωρίς άλλη κουβέντα άνοιξαν την τηλεόραση και κάθισαν στον καναπέ.. 
Πως  να κρυφτείς απ τα παιδιά;
Η γενικότερη επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης και κατ’ επέκταση των οικονομικών των νοικοκυριών ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο φαίνεται πως βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την ποιότητα της ζωής των παιδιών, τόσο μέσα στην οικογένεια όσο και μέσα στη σχολική κοινότητα. Η απώλεια της δουλειάς ενός ή και των δύο γονέων και η μείωση των εισοδηματικών πηγών της οικογένειας επιφέρει αλλαγές που έχουν επιπτώσεις και στην καθημερινότητά τους. Για παράδειγμα, οι γονείς ή ο γονιός δεν μπορεί πλέον να προσφέρει τα ίδια υλικά αγαθά στο παιδί του, υπάρχει μείωση ή ακόμα και διακοπή συνηθειών που είχαν γίνει μέρος της ζωής του, όπως...

ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΥΠΟΓΑΣΤΡΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

του Γιουσούφ Κανλί *
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης πρέπει να βράζει σήμερα. Το κόμμα του που κυβερνά την βόρεια Κύπρο επί τη ουσίας δεν τολμά να αντιμετωπίσει την τουρκική κυβέρνηση και προσποιείται ότι είναι είναι κωφό και άλαλο. Στην καρδιά αυτής της διαμάχης είναι μια δήλωση από τον υπουργό για θέματα ΕΕ Egemen Bağış. Σε μια συνέντευξή του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα ''Kıbrıs'', ο Bağış, πολύ σωστά κατά τη γνώμη μας, τόνισε ότι η καθιέρωση μιας ομοσπονδίας δεν πρέπει να είναι η μόνη μας επιλογή, ως προς μια λύση στην Κύπρο.
Γιατί, για όνομα του Θεού, θα έπρεπε οι δύο πλευρές στο νησί να μιλήσουν για το πώς να καθιερώσουν με το ζόρι μια ομοσπονδία, εάν για μερικούς σημαντικούς λόγους κανένας από τους δυό δεν θέλει ειλικρινά μια τέτοια διαπραγμάτευση; Μπορούν να φθάσουν σε μια διαπραγμάτευση τακτοποίησης του θέματος; Υποτίθεται δείχνουν το σεβασμό τους σε έναν στόχο ομοσπονδίας, αλλά στην πράξη; Τι φαίνεται μέσα από τις διαπραγματεύσεις;

Ο Bağış τι τόνισε; Ότι όλες οι επιλογές μας πρέπει να είναι στον πίνακα των διαπραγματεύσεων. Ότι και...

The Greek Mafia…


Μετά από καταγγελίες επιχειρηματιών, αποκαλύπτεται ο οχετός της μίζας στο υπουργείο υπ-Ανάπτυξης.


ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κανείς, ποτέ, δεν είχε ακούσει, πως ορισμένοι εκ των διαχειριστών του δημοσίου χρήματος , εκβιάζουν προκειμένου να μοιράζουν το χρήμα στην αγορά.
Κανείς και ποτέ, διαχρονικά, εκ των κυβερνώντων, δεν τόλμησε να ακουμπήσει το πάρτι-απειλών, που γίνεται με τα λεφτά των επιδοτήσεων και των επενδύσεων στη χώρα.
Κανείς, ποτέ, δεν είχε τα κότσια, να σκαλίσει αυτό που γίνεται και για το οποίο βοά η επιχειρηματική αγορά.
Κανείς, ποτέ, δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει άρση απορρήτου τηλεφώνων και λογαριασμών, αυτών που μοιράζουν χρήμα, «ανάπτυξη» και ελπίδα..
Εκβιαστές δημόσιοι λειτουργοί (κάποιοι), θηρία που έχει εκθρέψει το σύστημα, ως στυγνοί...

Λύσσαξαν οι ανώμαλοι... Τέσσερις συλλήψεις για παιδική πορνογραφία ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΦΡΙΚΗΣ.


Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής, ενώ για άλλα πέντε σχηματίστηκαν δικογραφίες με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων, έπειτα από έρευνες στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία «EGMΑ». Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας για την καταπολέμηση της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου.
Στους εννέα κατηγορούμενους συγκαταλέγονται ένας γιατρός από την Καβάλα και ένας πρώην εργαζόμενος σε γνωστό οίκο μόδας. Η έρευνα διήρκεσε τρεις μήνες και η επιχείρηση σύλληψης τέσσερις ημέρες.
Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής εντοπίστηκαν 26 ηλεκτρονικά ίχνη ημεδαπών χρηστών του διαδικτυακού προγράμματος peer to peer «e DONKEY 2000», που κατείχαν και διαμοίραζαν σκληρό...

"Έλληνες που επιστρέφουν στην πατρίδα τους"

Εδώ και πάρα πολύ καιρό τα εγχώρια ΜΜΕ προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ότι οι Έλληνες φεύγουν με συνοπτικές διαδικασίες στο εξωτερικό για να ξεφύγουν από την Δαντική κόλαση του μνημονίου. Σε μεγάλο κανάλι πρόσφατα παρουσιάστηκε νεαρή φοιτήτρια, φοιτούσα στο Βουκουρέστι, η οποία δήλωνε ότι μετά τις σπουδές της θα έμενε στη Ρουμανία (του ΔΝΤ, και των 300 ευρώ) γιατί εκεί υπάρχουν προοπτικές!! Ποιός εχέφρων πιστεύει κάτι τέτοιο; Ας σκεφτούμε ότι το αν κάποιοι μανιωδώς μας ζητούν να φύγουμε από τη γενέθλια γη μας κάποιοι θα μας αντικαταστήσουν,μπορείται από μόνοι σας να καταλάβετε ποιοί. Για αυτό το λόγο το παρακάτω δημοσίευμα μίας μεγάλης ευρωπαικής εφημερίδας αποκτά ιδιαίτερο νόημα.  

«Μετανάστες σε Ευρώπη και Αμερική αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, τη στιγμή που η χώρα βουλιάζει στην κρίση... Και είναι σίγουροι: δεν θέλουν να ξαναφύγουν».
Σε ένα διαφορετικό από όσα άρθρα διαβάζουμε γύρω από την Ελλάδα και...

Ο Εβραιο-Προτεσταντισμός είναι η απειλή!

Το τρένο της μεγάλης φυγής...
Posted: 14 Mar 2012 09:11 AM PDT
Ο Προτεσταντισμός "αυτοκτόνησε" και απειλεί με "θάνατο" ολόκληρο τον Χριστιανισμό.
Η κραυγαλέα ανηθικότητα της Νέας Τάξης θα είναι αυτήν που θα την γκρεμίσει.
Όταν οι θεομπαίχτες Εβραίοι "συναντάνε" τους "ανώτερους" Προτεστάντες το αποτέλεσμα είναι "έκρηξη".
Έφτασε το τέλος της ιστορίας;
Στην ιστορία αυτού του κόσμου έχουν αποπειραθεί να "υψωθούν" πολλές τάξεις πραγμάτων με διαφορετικά αποτελέσματα για την κάθε μία από αυτές ...Άλλες το κατάφεραν επιτυχώς και άλλες δεν μπόρεσαν να μείνουν στην ιστορία ούτε καν ως μακρινή "ανάμνηση" ...Άλλες κράτησαν πολλούς αιώνες και άλλες διήρκησαν λιγότερο και από τη διάρκεια ζωής των εμπνευστών τους. Μια άκρως επιτυχημένη Τάξη Πραγμάτων ήταν η χριστιανική. Ήταν ξεχωριστή Τάξη Πραγμάτων, γιατί είχε το δικό της δόγμα και πάνω σε αυτό είχε "χτίσει" ένα τεράστιο σύστημα.
Αυτό το απίστευτης αντοχής δόγμα αποτελούσε τον ηθικό της "άξονα", όπου επάνω του "στερεώνονταν" όλα τα δευτερεύοντα λειτουργικά της στοιχεία ...Ένα "σασί" εντολών προς τα μέλη της ...Ένα "σκαρί", που εξέφραζε την ευφυΐα τού Δημιουργού του ...Ένα "σκαρί", όπου επάνω του θα "απλώνονταν" η κοινωνική και οικονομική λειτουργία των κοινωνιών, που συνέθεταν τα μέλη αυτά. Αυτό το "σκαρί" στον χριστιανισμό ήταν πανίσχυρο και αυτό ήταν που του επέτρεψε να έχει την μακραίωνη πορεία. Αυτό του έδινε τη μέγιστη δύναμη σε σχέση με πολύ χαλαρότερα συστήματα, όπως ήταν το ισλαμικό, το βουδιστικό ή οποιοδήποτε άλλο. Η υπεροχή του χριστιανισμού σε αυτό το σχεδιαστικό επίπεδο ήταν ανυπέρβλητη.
Μέσα στον χρόνο έδειξε την "αντοχή" του. Δεν "έσπαζε" και δεν "λύγιζε" με τίποτε. Αυτό ήταν που του εξασφάλιζε τη δυνατότητα να εκτελεί πορεία "αιώνων" χωρίς στην κυριολεξία να απειλείται από το παραμικρό...

Είκοσι πέντε αρχές «ηθικής». του Αλαίν ντε Μπενουά.

Nik Iord nodiord@yahoo.gr


Κείμενο που γράφτηκε τον Ιούλιο του 1977

Δεν έχω μεγάλη συμπάθεια στον όρο «ηθική». Γνωρίζω πολύ καλά την «γενεαλογία» της, την οποία θεωρώ ότι διαφώτισε αρκετά καλά ο Νίτσε. Τείνω άλλωστε να πιστέψω ότι υπάρχουν τόσες πολλές «ηθικές» όσα και τα επίπεδα της ανθρωπότητος, πράγμα που βεβαίως παραπέμπει σε έναν σχετικό αριθμό. Αντίθέτως, πιστεύω πολύ στις αρχές που μπορεί να είναι ταυτοχρόνως και κανόνες ζωής (καθώς η κάθε ιστορική πορεία πραγματοποιείται από τον μύθο στις αρχές δια μέσου κάποιας ιδέας). Καταθέτω λοιπόν εδώ τις δικές μου αρχές, στις οποίες θέλω να πιστεύω ότι μένω κατά κανόνα συνεπής. 

1. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΗΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ, δεμένος με αυτούς, τόσο για το καλύτερό όσο και για το χειρότερο. Και οι δύο πλευρές δημιουργούν από κοινού. Οι Θεοί δεν είναι υπεράνω, ούτε έξω από εμάς. Δεν είναι ούτε και πέρα από τις αισθήσεις μας. Σημαντικό άλλωστε δεν είναι το να πιστεύει κανείς στο Θείο, αλλά να συμπεριφέρεται με τέτοιον τρόπο ώστε Αυτό να μπορεί να δείξει σε αυτόν εμπιστοσύνη. Σημαντικό είναι να μπορεί να βρίσκει κανείς και να αναγνωρίζει το Θείο μέσα του και να αποκαλύπτει τον εαυτό του, όπως αποκαλύπτεται Αυτό. Το σώμα και η ψυχή είναι ένα και...