Σελίδες

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Financial Times: “Την πόρτα της εξόδου από τη Σένγκεν δείχνουν στην Ελλάδα”



Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Τέτοια δημοσιεύματα δημιουργούν σύγχυση και διαστρεβλώνουν την αλήθεια. (δηλ. πρασινάδες)
Μετά τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο διεθνής Τύπος φέρνει στο προσκήνιο και σενάρια για έξοδο της χώρας μας από τη ζώνη Σένγκεν. Σε δημοσίευμά τους, οι Financial Times αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την Παρασκευή ένα μηχανισμό αποβολής χωρών από την ζώνη της Σένγκεν, προκειμένου να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα, να κρατήσει εκτός των συνόρων της τους μετανάστες.
Οι FT χαρακτηρίζουν την Ελλάδα ως τον “αδύναμο κρίκο” στο κοινό σύστημα ελέγχου των ευρωπαϊκών συνόρων. Όπως αναφέρεται, η Κομισιόν θα προτείνει μια διάταξη, που εντός των κόλπων της Ε.Ε. αποκαλείται “ρήτρα Ελλάδα”, η οποία θα επιτρέπει την προσωρινή έξοδο μιας χώρας από τη ζώνη ελεύθερης διακίνησης και επιβάλει τους συνοριακούς ελέγχους ανάμεσα...

«Γύρω-γύρω όλοι, στη μέση η καρέκλα».



Ο Κλεισθένης γράφει. 

Όταν λέμε σύγχυση εννοούμε σύγχυση.
Η προβαλλόμενη  λογική ότι τέλειωσαν οι ιδεολογίες και οι διαχωριστικές γραμμές εξυπηρετεί μόνο το σύστημα εξουσίας που αρνείται πεισματικά να καταλάβει ότι πλέον έχει σαπίσει και πρέπει ειρηνικά να παραδώσει την εξουσία. Θα μου πείτε σε ποιόν;;;
Η αποϊδεολογικοποίηση της πολιτικής (τέχνασμα και επιδίωξη των νεοταξιτών) στραγγαλίζει τις δημιουργικές πολιτικές δυνάμεις και τις εντάσσει κάτω απ’ τα φθαρμένα και διαβρωμένα σημερινά κόμματα της  νεοταξικής λογικής. Μπορείς να είσαι δεξιός αλλά κατά το δοκούν μπορείς να έχεις αριστερές θέσεις σε κάποιο ζήτημα. Μπορείς να λέγεσαι σοσιαλιστής αλλά μπορείς να εφαρμόζεις  νεοφιλελεύθερη πολιτική που μέχρι χθες καταδίκαζες σαν «βαρβαρότητα». Μπορείς να είσαι αριστερός αλλά να υπερασπίζεσαι την ΕΕ των τοκογλύφων και την παραμονή μας στο ευρώ που μας κατάστρεψε.
Μπορείς να κατατάσσεσαι όπου θέλεις στον πολιτικό χάρτη και να χρησιμοποιείς φρασεολογία και πρακτικές του αντίθετου πολιτικού χώρου.
Μπορείς να καταδικάζεις μία πολιτική πράξη του αντιπάλου κόμματος έστω και αν αυτή εντάσσεται στον ιδεολογικό σου προσανατολισμό και που αν ήσουν στην κυβέρνηση θα την εφάρμοζες οπωσδήποτε.
Τέτοιο μπάχαλο, τέτοια σύγχυση.
Ένα άλλο αξιοσημείωτο παράδοξο της πολιτικάντικης λογικής είναι οι εκατέρωθεν δηλώσεις.
«Η ΝΔ πρέπει να βάλει πλάτη και να στηρίξει την (άκουσον-άκουσον) επικίνδυνη κυβέρνηση».
«Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συναινέσουν».
«Γνωρίζω ότι πολλοί απ’ τη ΝΔ είναι πρόθυμοι να συναινέσουν».
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ τάσσεται στο πλευρό άλλου κόμματος.
Το ερώτημα είναι αυτά είναι παράδοξα της σημερινής πολιτικής ζωής;
Μήπως όλα αυτά εντάσσονται σε ένα προμελετημένο και προσυμφωνημένο σχέδιο;
Αν παρακολουθήσουμε τις πολιτικές αντιδράσεις των πολιτικάντηδων οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι όλοι μας δουλεύουν.
Αν κάποιο μέτρο δεν πρόκειται να το ψηφίσει πχ το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» τότε έρχεται η εφεδρεία από το ΛΑΟΣ, τη ΝΔ και τις άλλες «πρόθυμες» δυνάμεις που θα το ψηφίσουν. Η δικαιολογία κατά το δοκούν, «το μέτρο είναι συμβατό με την ιδεολογία του κόμματος».
Αν για κάποιο μέτρο είναι αρκετή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ τότε οι αντιπολιτευτικές φραστικές καταδίκες πέφτουν βροχή έστω και αν το μέτρο είναι σύμφωνο με τις διαχρονικές διακηρύξεις της μείζονος αλλά και της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Αυτή η στρεβλότητα πειθαναγκάζει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ,που θέλοντας να παραμείνουν στις καρεκλίτσες τους, ψηφίζουν ότι προτείνει η τρόικα (συγνώμη η κυβέρνηση ήθελα να πω) και «ούτε γάτα ούτε ζημιά». Το «μάρμαρο» το πληρώνει άλλος.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο καιρός περνάει, οι εκλογές όλο και μετατίθενται για αργότερα και τα καταστροφικά μέτρα περνούν το ένα μετά το άλλο οδηγώντας την Ελληνική κοινωνία σε απόγνωση.
Γίνεται πλέον σε όλους αντιληπτό ότι η ΝΔ δεν θέλει εκλογές για τους δικούς της μικροκομματικούς λόγους. Τα υποψήφια για συγκυβέρνηση κόμματα επιχειρηματολογούν υπέρ των εκλογών αλλά τις απεύχονται και δεν πράττουν τίποτε για την επίσπευσή τους και το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία με νύχια και με δόντια φοβούμενο ότι δεν θα προλάβει να εκτελέσει τις εντολές της τρόικα.
Περιττό να πω ότι αυτή η κατάσταση, αυτή η κυβέρνηση, αυτή η αντιπολίτευση και εν γένει αυτό το πολιτικό σύστημα θέλει να μας βγάλει απ’ την κρίση.
Με τις υγείες μας.

 http://ideopigi.blogspot.com/2011/09/blog-post_2938.html#ixzz1Xr7ZAwy5


ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Παρ'ολίγον σύλληψη αστυνομικού από ανακρίτρια!

Απο το cretalive.

Σοβαρό φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε, χθες, από αξιωματικό από τον Άγιο Νικόλαο ο οποίος στράφηκε λεκτικά εναντίον της ανακρίτριας, διαμαρτυρόμενος για το χειρισμό από την πλευρά της δικαιοσύνης άλλης υπόθεσης ναρκωτικών, στην οποία έχει εμπλοκή άτομο που συνελλήφθει για τη συγκεκριμένη χθεσινή υπόθεση.
Ο αξιωματικός βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου για υπόθεση σύλληψης σπείρας Αλβανών που διακινούσαν ναρκωτικά στη Χερσόνησο, τα Μάλια και τον Άγιο Νικόλαο. Οι πέντε Αλβανοί διακινητές συνελήφθησαν στα Μάλια από αστυνομικούς του νομού Λασιθίου  και οδηγήθηκαν χθες ενώπιον της ανακρίτριας, στο Ηράκλειο.
Ο "ευέξαπτος" αξιωματικός απευθυνόμενος στην ανακρίτρια εκδήλωσε τη δυσαρέσκεια του με φωνές που ακούστηκαν ως τους διαδρόμους του δικαστηρίου γεγονός και συμπεριφορά ασυνήθιστη για δημόσιο λειτουργό. Ήταν τέτοια η ένταση του επεισοδίου, ώστε ακούστηκαν οι φωνές της ανακρίτριας, προς τους άλλους αστυνομικούς που τον συνόδευαν στη μεταγωγή; "Μαζέψτε τον γιατί θα δώσω εντολή να τον συλλάβουν" - είπε χαρακτηριστικά, απηυδυσμένη από τη συμπεριφορά του αστυνομικού.
Το περιστατικό υπέπεσε στην αντίλήψη των συνηγόρων των πέντε συλληφθέντων και αναμένεται οι συνήγοροι να ζητήσουν από τον εισαγγελέα την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι πέντε Αλβανοί κρίθηκαν τελικά, προσωρινά κρατούμενοι. Μάλιστα, όπως έλεγαν θα φτάσουν την καταγγελία τους μέχρι το γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή.

ΠΩΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΨΟΓΗ ΣΤΑΣΗ» ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ

 


     Του Αντωνίου Αντωνάκου
     Καθηγητού - Φιλόλογου
     Ιστορικού - Συγγραφέως


Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες μιας νέας «άψογης στάσης» απέναντι στους εξ ανατολών γείτονες. Το τίμημα είναι η εξασφάλιση τής πολυπόθητης ειρήνης στον χώρο του Αιγαίου και η ευημερία των πολιτών στις δύο πλευρές του.
Η ορολογία «άψογη στάση» χαρακτήριζε ειρωνικά την στάση τής ελληνικής κυβερνήσεως του Γ. Θεοτόκη η οποία υπηρετούσε το δόγμα ότι «η Ελλάς δεν αποδέχεται την ένωση της Κρήτης χωρίς την σύμφωνη γνώμη τής Τουρκίας και των Δυνάμεων», φοβούμενη προφανώς την οργή τής Τουρκίας και παρά το γεγονός ότι η Κρητική Επανάσταση είχε γίνει με αυτό ακριβώς το κυρίαρχο αίτημα! Βέβαια αυτή η "άψογη στάση", αν και υπήρξε απόρροια και των τραυματικών εμπειριών τού ατυχούς πολέμου του 1897, ήταν από τις βασικές αιτίες της επανάστασης στο Γουδί, η οποία ακολούθησε το 1909.
 Η επιδίωξη της ειρήνης, σήμερα, μας βρίσκει πιστεύω όλους σύμφωνους, λαό και πολιτική ηγεσία, εφ’ όσον αυτή θα διασφαλίσει την πρόοδο των πολιτών και την εξέλιξη των κρατών. Οι ενστάσεις που παρουσιάζονται είναι όμως σχετικές με τον τρόπο που αυτή διασφαλίζεται και με την έντιμη τήρηση των όρων που την καθιερώνουν.
Για παράδειγμα η γείτων και «φίλη» Τουρκία έχει υπογράψει διάφορες συνθήκες ειρήνης με την Ελλάδα, με σημαντικότερη, για τον 20° αιώνα, την συνθήκη της Λωζάννης του 1923. Η προαναφερθείσα συνθήκη έχει πολλούς σημαντικούς όρους, οι οποίοι καθορίζουν το πλαίσιο συνεργασίας των δύο χωρών και διαβίωσης των ετερογενών πληθυσμών της κάθε μιας.
Η συνθήκη όμως αυτή, ενώ έχει τηρηθεί από πλευράς της Ελλάδος, έχει...

Το τέλος του θα είναι φρικτό…




 
4 Votes
Κάθε μέρα…. μα κάθε μέρα….
Οι δικαιολογίες των πολιτικών ρουφιάνων και ξετσίπωτων γίνονται και πιο αναγουλιαστικές….
Και πάλι δεν είναι οι χειρότεροι αυτοί όμως….
Χειρότεροι είναι αυτοί που τους δίνουν πολιτικό χρόνο…… κι αυτοί είναι όλα τα υπόλοιπα κόμματα που δεν παραιτούνται….
Είναι οι συντεχνίες που γλύφουν κάθε μέρα να πάρουν κάτι παραπάνω με αντάλλαγμα την σιωπή τους….
Είναι οι δημοσιογράφοι που τους μιλάνε ακόμα στον πληθυντικό στα κανάλια και δεν τους βρίζουν τα ιερά και τα όσια τους…
Είναι όλοι όσοι ακόμα τους πιστεύουν….
Είναι όλοι όσοι δεν λένε να ξεφύγουν από τις παγίδες τους….

ΑΠΟΨΕΙΣ: Και σ’ αυτή την περίπτωση κύριοι, ο φόρος είναι κλοπή…….



Posted: 12 Sep 2011 11:16 AM PDT
Το χειραγωγούμενο από τους τροϊκανούς και αναξιόπιστο κυβερνητικό εξάμβλωμα, το συμμορφούμενο πλήρως προς τις εντολές των τοκογλύφων δανειστών μας, σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακοινώνει μέτρα εις βάρος του κοσμάκη αναγκαία ώστε να μην καταστραφεί το κράτος!
Συνεπώς ο Έλληνας πολίτης, ευρίσκεται συνεχώς κάτω από την εκβιαστική δαμόκλειο σπάθη των κρατούντων και πρέπει να πληρώσει, ματώνοντας για την σωτηρία του!
Μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο, μειώσεις μισθών και συντάξεων, φόροι παντού, ακρίβεια, ανεργία, απελπισία.
Το σχέδιο είναι καλοστημένο και με την συμβολή της «πρόθυμης» νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, η Ελλάδα γονατίζει εκλιπαρούσα αναμένουσα την καταστροφική «υποδούλωσή της». Η μεσαία τάξη εξαφανίζεται οδηγούμενη προς την εξαθλίωση, η φτώχεια προς την απελπισία και οι ελάχιστοι από τους πλούσιους θα γίνουν πλουσιότεροι. Η Εθνική Άμυνα, η Παιδεία, η Υγεία, η ασφάλεια, οι κοινωνικές παροχές, υποχρεώσεις σαφέστατες ενός ευνομούμενου κράτους, ψαλιδίζονται, περικόπτονται, αδυνατίζουν, πεθαίνουν.
Η χθεσινή νέα εξαγγελία για την επιβολή του ειδικού τέλους σε 7.000.000 ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα, αυξάνει το «λογαριασμό» που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες τουλάχιστον κατά 7 δισ. ευρώ μέσα στους επόμενους 15 μήνες.
Πέραν των αποδοχών τους, οι Έλληνες πολίτες κάνουν κοινή και την περιουσία τους με συνέταιρο το κράτος των τροϊκανών. Ένα κράτος αντιπαραγωγικής ανευθυνότητας, μεγαλωμένο με τα μεταπολιτευτικά ψεύτικα νάματα του αριστερισμού του συρμού της εποχής εκείνης, της πολιτικής απάτης και ρεμούλας, του ψεύδους και της κουτοπονηριάς, το πελατειακό κράτος υφαρπαγής των ψήφων των εύπιστων Ελλήνων, της αρπαχτής λαδιάς και του πάρε να έχεις, ένα κομματικό κράτος που άπλωσε τα βρώμικα χέρια του για να καθοδηγεί, την παιδεία, τα συνδικάτα, τους νέους, τους τόπους εργασίας, τους υπαλλήλους του, ακόμη και τους αγρότες. Ένας ψευτοδημοκρατικός αχταρμάς στυγνών καθοδηγούμενων κομματανθρώπων και αχυρανθρώπων έχοντας την κομματική ταυτότητα αλωνίζουν παντού.
Όλοι αυτοί, οι της μεθυσμένης μεταπολιτεύσεως, ψευτοαντιστασιακοί γανωματζήδες χαλκωμάτων κατεύθυναν τα θέλω και τα πρέπει των Ελλήνων επί σειρά ετών και άδειασαν κυριολεκτικά την ψυχή τους από κάθε τι εθνικό, ηθικό, πνευματικό, πολιτιστικό, ωραίο και την έκαναν γκρίζα και την ψυχή και την ελπίδα…...
Και τώρα βάζουν φόρους επί φόρων για να πληρώσουν άλλοι τα λάθη τους και τις κλοπές τους. Και σ’ αυτή την περίπτωση κύριοι, ο φόρος είναι κλοπή…….  

Ερευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο!


 Σεπτεμβρίου 13, 2011 — Λουκάς

Εξειδικευμένες γεωφυσικές εταιρείες θα ερευνήσουν την περιοχή από την Κέρκυρα μέχρι και την Κρήτη για τον εντοπισμό κοιτασμάτων. Στο 1 με 1,5 εκατ. δολάρια ημερησίως υπολογίζονται τα έσοδα που μπορούν να διασφαλιστούν. Ελπίδες για την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα μας γεννά η διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών στις περιοχές του Ιονίου Πελάγους, του Κορινθιακού Κόλπου και του Νότιου Κρητικού Πελάγους.
Χθες ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός Γ. Μανιάτης προκήρυξαν διαγωνισμό που καλεί ξένες γεωφυσικές εταιρείες να κάνουν επιστημονικές έρευνες. Ολο το θαλάσσιο υπέδαφος του Ιονίου Πελάγους και νότια της Κρήτης μπαίνει στο επενδυτικό ενδιαφέρον πετρελαϊκών εταιρειών, οι οποίες και θα κληθούν μέσα στο 2012 να ρίξουν... γεωτρύπανα.

Οπως έχει αποκαλύψει το "Εθνος" στις ελληνικές αρχές υπάρχουν...

Το πιο ακριβό κανό του κόσμου. Γι’ αυτό θα πληρώσουμε το νέο χαράτσι! Για τα σπλάχνα τους!






13/09/2011
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δύο δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο για ένα κανό; Και για τα «σπλάχνα από τα σπλάχνα σας;». Δεν νομίζετε ότι είναι πολλά, κ. Παπανδρέου και κ. Βενιζέλε και κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ;

Πέρασε άπραγο ένα ολόκληρο καλοκαίρι. Υπήρχε υστέρηση και το ξέρατε, αλλά επαναπαυθήκατε στις δάφνες (λέμε τώρα) τις 21ης Ιουλίου και στα χειροκροτήματα της 22ας Ιουλίου, προχωρήσατε σε διμερή συμφωνία εγγυήσεων με την Φινλανδία και μετά φύγατε για διακοπές, με τον κ. Παπανδρέου να κάνει κανό, αφήνοντας τους υπόλοιπους Έλληνες να βράζουν στο ζουμί τους.

Αυτή είναι η πικρή (για τον ελληνικό λαό και τις επιλογές του) αλήθεια. Τώρα, θα πληρώσουμε το πιο ακριβό κανό του κόσμου. Μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ, την οποία είχαν και στην πρώτη γραμμή των αποκρατικοποιήσεων – λες και υπάρχει ιδιώτης που θα δεχόταν κάτι τέτοιο.

Και όλα αυτά γιατί; Όχι, δεν πρόκειται μόνο για το κανό. Πρόκειται για την προσπάθεια που καταβάλλει εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση να μην πειράξει την εκλεκτή της πελατεία στις ΔΕΚΟ.

Σαν χέλι ξέφυγε ο πρωθυπουργός όταν στην συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη του έγινε η σχετική ερώτηση.

Αποτελεί πολιτική επιλογή του ΠΑΣΟΚ να μην ενοχλήσει τους ανθρώπους του. Δήθεν αναδιαρθρώνει και εξυγιαίνει και εκπονεί μελέτες και περνάει νόμους, αλλά ο σπάταλος ευρύτερος δημόσιος τομέας παραμένει...

Απίστευτη καταγγελία της ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ για τον Μόσιαλο.







Ο  Μόσιαλος απάντησε λέγοντας: «κατανοώ την αγωνία κάποιων να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Οφείλουν όμως όταν καταγγέλλουν να έχουν και συγκεκριμένα στοιχεία. Τους πληροφορώ λοιπόν καθότι δεν είναι καλά πληροφορημένοι ότι όντως ήμουν εταίρος στην συγκεκριμένη εταιρεία με ένα πολύ μικρό ποσοστό. Αποχώρησα την πρώτη Μαΐου του 2002 στο δε διάστημα της σύντομης παραμονής μου η εταιρεία δεν είχε καμιά σχέση ή  συναλλαγή με το ελληνικό δημόσιο».

ΚΡΗΤΗ : Θαμμένο αίνιγμα 29 αιώνων



Τσαμπιά από... αγγεία, εργαλεία και λόγχες ανατρέπουν τα δεδομένα για τους κοινούς τάφους των αριστοκρατών πολεμιστών στην Ελεύθερνα του 8ου π.Χ. αιώνα .
Λεπτές λόγχες κρέμονται στον αέρα. Ενα διπλό εργαλείο - από τη μια αξίνα και από την άλλη πέλεκυς - σαν εκείνο που ο Οδυσσέας χρησιμοποίησε για να.....φτιάξει το κρεβάτι που μοιραζόταν με την Πηνελόπη. Ενας εκπληκτικός κρατήρας με την εικόνα ενός γητευτή αλόγων. Τρεις χάλκινοι λέβητες και δεκάδες αγγεία που αιωρούνται σαν τσαμπιά.
Αντικείμενα που είδαν το φως του κρητικού ουρανού ύστερα από 29 αιώνες. Και με την εμφάνισή τους έθεσαν τους αρχαιολόγους μπροστά σε ένα τεράστιο αίνιγμα: πώς συνδέονται μεταξύ...

Ρεμόρα...Η συνύπαρξη ξενιστή εξουσιαστή με ανθρώπινο ρεμόρα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όταν το μικρό κρατικοδίαιτο ψαράκι δηλώνει «δημοσιογράφος».



Το δεξί χέρι του υπουργού

Υπάρχουν όντα στο ζωικό βασίλειο που δεν τρώγονται με τίποτα και από κανέναν. Ούτε καν από τους καρχαρίες.

Ρεμόρα λέγεται το είδος του ψαριού που βγάζει μεροκάματο ως κολαούζος άλλων μεγάλων ψαριών – και των καρχαριών. Αυτό το είδος τρέφεται (κυρίως) με τα αποφάγια του ξενιστή-μεταφορέα. Σε μερικά είδη ρεμόρα το καθηκοντολόγιο περιλαμβάνει τον καθαρισμό του σώματος του ξενιστή από παράσιτα και βακτήρια. Οι καρχαρίες δεν τρέφονται με ρεμόρα διότι μάλλον τα σιχαίνονται. Τα ρεμόρα εκτός από τα αποφάγια, τα παράσιτα και τα βακτήρια των κυριάρχων των ωκεανών τρέφονται και με τα περιττώματά τους. Ειδικά η σχέση καρχαρία – ρεμόρα θυμίζει τη συμβίωση των γερμανών κατακτητών στην Κατοχή με τους γλοιώδεις Έλληνες τσατσομασκοφόρους και τις αηδέστατες ρουφιανομεραρχίες. Ο φον Τζίφρεν (Τάκης Μηλιάδης) αξιοποιούσε τις υπηρεσίες του χερ Χαρούπογλου (Διανύσης Παπαγιαννόπουλος - στην ταινία του Βέγγου «Ένα Ασύλληπτο Κορόιδο») αλλά τον απεχθανόταν από τις πατούσες μέχρι την φαλάκρα. Αντίστοιχες είναι οι σχέσεις ορισμένων κυβερνητικών στελεχών με μερικά «δεξιά χέρια» τους, των οποίων το ήθος... μυρίζει σαν άλλα μέρη του σώματος. Η συνύπαρξη ξενιστή εξουσιαστή με ανθρώπινο ρεμόρα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όταν το μικρό κρατικοδίαιτο ψαράκι δηλώνει «δημοσιογράφος».

Παλαμάρι βαρκάρη

Σ' αυτό το σύμπλεγμα που δημιουργεί το ανταριασμένο αρχιπέλαγος μιας κυβέρνησης ο ρεμορα-δημοσιογράφος, όταν δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει έντιμα τη δουλειά του, έχει τόση σχέση με το λειτούργημα της... ενημέρωσης του κοινού όσο ο διερμηνέας των Γερμανών στα Καλάβρυτα που καλούσε με την ντουντούκα τους ντόπιους άντρες να παρουσιαστούν έξω από το χωριό: «Χωγιανοί των Καλαβγύτων μη φοβάστε. Το Τγίτο Γάιχ εγγυάται την ασφάλειά σας. Παγακαλούμε να παγουσιαστείτε όλοι μπγοστά στον πλάτανο έξω από το χωγιό. Όποιος ντεν έγθει θα εκτελεστεί επί τόπου». Σήμερα, κάποιοι βαστάζοι της «ενημέρωσης» τολμούν να αυτοπροσδιορίζονται ως «δημοσιογράφοι» επειδή, δικαίως, είναι σίγουροι ότι θα ανεχθούν την κατάχρηση του όρου οι χάνοι και οι κοκοβιοί που βγάζουν το ψωμί τους τίμια, χωρίς να περιμένουν τα αποφάγια, τα παράσιτα και τα περιττώματα που εκτοξεύονται από τις υπουργικές μασέλες. Επειδή είναι γεννημένοι άχρηστοι και σεσημασμένοι αχρείαστοι, προσπαθούν να δείχνουν χρήσιμοι δημιουργώντας θέματα από μόνοι τους. Σαν τους συνεργάτες των Ες Ες που όταν δεν έβρισκαν αντάρτη να καρφώσουν έλεγαν ονόματα στην τύχη (κυρίως όσων δεν γούσταραν) για να δικαιολογήσουν μισθό. Γλίτσες...


ΠΗΓΗ: ΟΙ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΙ

Επειδή εσείς οι συντελεστές του "Κοινωνία ώρα MEGA", κάτω από το «ανέκδοτο του Ανέστη» ζητάτε την γνώμη μας. Ο διαχειριστής του «Ήπειρος, η πατρίδα μας» Οδυσσεύς

Αλαζονεία από Ερντογάν: Χωρίς άδεια μέσω FIR Κύπρου στο Κάιρο


Image

Επίδειξη δύναμης και αλαζονείας από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν: Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος της Τουρκίας ένα Airbus Α 319 προκειμένου να μεταβεί στην Αίγυπτο μεταφέροντας τον ίδιο και τη συνοδεία του σε περιοδεία που πραγματοποιεί στο ισλαμικό τόξο Αιγύπτου – Λιβύης – Τυνησίας πέρασε τον εναέριο χώρο της Κύπρου χωρίς καν να δώσει σχέδιο πτήσης και χωρίς καν να ζητήσει από τη Λευκωσία να εγκρίνει το σχέδιο αυτό.

Η κίνηση αυτή καταδεικνύει την περιφρόνηση και τον «τσαμπουκά» που θα αντιμετωπίσει η Άγκυρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου σε ότι αφορά το θέμα των γεωτρήσεων και μόνο κακός προάγγελος του τι μέλλει γενέσθαι μπορεί να είναι.

Το Α 319 απογειώθηκε πριν λίγο από την Άγκυρα και έχει ήδη τεθεί υπό την διακριτική παρακολούθηση των ραντάρ της ΠΑ καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι θα συνοδευόταν, σε μια επίδειξη ισχύος της Τουρκίας κυρίως έναντι του Ισραήλ, από μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας F-16.

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος πρόκειται πάντως να περάσει μέσα από το FIR Αθηνών κατά το σκέλος της επιστροφής του Τούρκου πρωθυπουργού καθώς ζητήθηκε σχετική άδεια.

Οι πληροφορίες για πιθανή ύπαρξη μαχητικών αεροσκαφών (οι ίδιες πληροφορίες μιλούσαν για απογείωση από την ΑΒ στο Ντάλαμαν και τα οποία θα συνόδευαν το αεροσκάφος μέχρι τον εναέριο χώρο της Αιγύπτου) ερμηνεύτηκαν από τους Έλληνες επιτελείς ως απόπειρα επίδειξης δύναμης κυρίως απέναντι στο Ισραήλ αφού θα πέρναγαν από απόσταση αναπνοής από την κυπριακή ΑΟΖ.

Το ενδεχόμενο αυτό δεν επιβεβαιώθηκε τελικά, αλλά αντίθετα προτίμησε να περάσει «σουβλάκι» και χωρίς μαχητικά τον κυπριακό εναέριο χώρο.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ: Οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν μία σίγουρη μέθοδο για να προβλέπουν το μέλλον – το δημιουργούν χειραγωγώντας το, με μοναδικό σκοπό την κερδοφορία τους. Τι γίνεται όμως εάν χάσουν, λόγω της απληστίας τους, τον έλεγχο του παιχνιδιού;




ΠερίληψηΣτο κείμενο αναλύεται τι θα μπορούσε να συμβεί στην περίπτωση που μία ανεπτυγμένη χώρα δήλωνε στάση πληρωμών, με στόχο να αποφευχθούν τα οδυνηρά επακόλουθα της χρεοκοπίας - σε παγκόσμια κλίμακα. Κατά την άποψη μας, την οποία αναφέρουμε στο τέλος,μπορούμε να φτάσουμε σε ένα αίσιο αποτέλεσμα, χωρίς να προηγηθεί ένας εξαιρετικά καταστροφικός δρόμος 

“Πάντοτε υπάρχουν λύσεις, ακόμη και όταν μία χώρα ευρίσκεται στο χείλος της καταστροφής - υπερχρεωμένη, εξευτελισμένη, υποχείριο των δανειστών ή των «εταίρων» της και «καταρρακωμένη». Αρκεί να υπάρξει, έστω και την ύστατη στιγμή, μία επαρκής, έντιμη πολιτική ηγεσία, η οποία να μπορέσει να ανακτήσει την πλήρη εμπιστοσύνη των Πολιτών - υποχρεώνοντας τους Θεσμούς, καθώς επίσης όλες τις υπόλοιπες εξουσίες, να λειτουργήσουν σωστά και με ανιδιοτέλεια, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου” (άρθρο).

Στο υποθετικό μας σενάριο τώρα, η Ελλάδα συνεχίζει την πολιτική λιτότητας που της επιβλήθηκε, παρά το ότι...

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ



Εφ. Ταράφ 12-9-2011
Όποιος κατευθύνει το λογισμικό κατευθύνει και τα όπλα
 Η επιχείρηση κατασκοπίας εντός του στόλου και το γεγονός ότι το λογισμικό που χρησιμοποιούνε οι Τ.Ε.Δ. έχει αγοραστεί από το Ισραήλ κατέστησε συζητήσιμη την ασφάλεια των όπλων στην διάρκεια μιας πιθανής κρίσης στην Μεσόγειο.
 Καθώς η κρίση συγγνώμης Τουρκίας-Ισραήλ κορυφώθηκε μετά την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για το πλοίο Μαβί Μαρμαρά, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως τα νέα πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια θα προστατεύονται. Αναπόφευκτα άρχισαν να βγαίνουν σενάρια σχετικά με μια αντιπαράθεση των στόλων Τουρκίας-Ισραήλ. Όσο και αν δεν φαίνεται πιθανή η σύρραξη ανάμεσα στους δύο στόλους, το γεγονός πως το Ισραήλ σε πολλές περιπτώσεις έχει δείξει ότι δεν παραμένει περιορισμένο σε συμβατικά όπλα, δείχνει ότι η κρίση θα υπάρξει και σε επίπεδο λογισμικού.
Η ισχύς του λογισμικού είναι στο Ισραήλ
Καθώς η καταστροφή που προκαλεί η πυρηνική δύναμη, ωθεί τους στρατούς του σήμερα να αναζητήσουν εναλλακτικούς οδούς ανωτερότητας, εισέρχεται στον χώρο το ¨λογισμικό¨. Στον βαθμό που οι υπολογιστές κυριαρχούνε στην τεχνολογία των όπλων, για να τα κατευθύνεις έχεις ανάγκη το λογισμικό. Εντέλει αυτός που κατευθύνει το λογισμικό κατευθύνει και το όπλο. Μπορεί να ενημερώνεται για τους ελιγμούς του ή –το απλούστερο- τυφλώνοντας το μπορεί να καταστήσει ένα όπλο πέμπτης γενιάς να φαίνεται σαν όπλο του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Τα καλύτερα παραδείγματα για αυτό τα κάνει το Ισραήλ.
Όταν τον Νοέμβριο το Ιράν θέλησε να κάνει μια μεγάλη αεροπορική επίδειξη και βρέθηκε σε πληροφοριακή συσκότιση από κατασκοπικό λογισμικό, κανείς δεν είχε αμφιβολία ποιος το έκανε. Άλλωστε και το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της σύρραξης Νοτίου και Βορείου Κορέας κυκλοφόρησε στον τύπο ότι οι ΗΠΑ που είναι η ατμομηχανή στην αμυντική βιομηχανία, ζήτησαν από το Ισραήλ κατασκοπικό λογισμικό, δείχνει το πόσο μάστορες και προηγμένοι είναι οι Ισραηλινοί σε αυτό τον τομέα.
Η Τουρκία στις μέρες μας στην τεχνολογία όπλων δεν έχει ξεπεράσει την ιδιότητα του ¨πελάτη¨. Και ενώ τα όπλα του σήμερα παράγονται από πολιτικούς μηχανικούς, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διοικούνε με ¨συνταξιούχους¨ στρατηγούς τόσο φορείς όπως η ASELSAN, η HAVELSAN και άλλους παρόμοιους, όσο και τους διαγωνισμούς των αμυντικών βιομηχανιών.
…………………
Τι μας περιμένει στην Μεσόγειο
Η απάντηση στο τι μπορεί να γίνει εάν οι δύο χώρες έρθουν αντιμέτωπες στο θέμα της προστασίας των πλοίων της ανθρωπιστικής βοήθειας, δε είναι περιορίζεται μόνο στο θέμα της ανωτερότητας των πολεμικών πλοίων ή της αεροπορικής αποτροπής. Η εξάρτηση μας στο θέμα του εκσυγχρονισμού και του λογισμικού από τα Ισραήλ, μας φέρει αντιμέτωπους, με μια νέα απειλή.
Το γεγονός ότι σε διεθνές επίπεδο σε έρευνες για ¨δωροδοκία πολιτικών και ανώτατων στρατιωτικών¨ βρέθηκε στο επίκεντρο το Ισραήλ να έχει εξάγει συστήματα στα οποία είχε τοποθετήσει ¨δούρειους ίππους¨, προκάλεσε την τοποθέτηση του στην μαύρη λίστα πολλών χωρών. Όμως για τον τουρκικό στρατό που μέχρι την τελευταία κρίση στους στρατιωτικούς διαγωνισμούς προτιμούσε πάντα το Ισραήλ, ο κίνδυνος που τον προσμένει στην Μεσόγειο είναι πολύ πιο πέρα από τα Ισραηλινά πολεμικά πλοία. Σε μια πιθανή κρίση δεν θα συγκρουσθούνε οι φρεγάτες, αλλά η Ισραηλινή τεχνολογία που κατά την πρώτη μέρα της άσκησης που έγινε τον Ιανουάριο κατέρριψε τα τουρκικά συστήματα.


ΠΗΓΗ:toyrkikanea.gr

Η ΔΙΠΛΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ



Jerusalem Post : Οι ΗΠΑ και η Γερμανία να φρενάρουν τον Ερντογάν
Μετά την άρνηση του Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση στον στόλο, και την ανακοίνωση της Τουρκίας ως κύρωση της ¨διασφάλισης της ελεύθερης ναυσιπλοίας¨ ζητείται η επέμβαση της Δύσης.
Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Jerusalem Post γίνεται έκκληση στην Αμερική,. να πείσει τον Ερντογάν ¨να μην τοποθετήσει κατά τρόπο που μπορεί να πυροδοτήσει σύγκρουση¨ τον τουρκικό στόλο, και καλείται η Γερμανία και η Ε.E να επέμβουν.
Στο κείμενο της εφημερίδας αναφέρεται πως ¨Ο μόνος παράγοντας που μπορεί να φρενάρει τον Ερντογάν είναι η διεθνής πίεση πάνω του, αν όμως η διεθνής κοινότητα δεν κινητοποιηθεί, τότε ο Τούρκος πρωθυπουργός θα συνεχίσει να κλιμακώνει την διπλωματική κρίση που ο ίδιος άρχισε.
Στο κείμενο αναφέρεται πως από τότε που ήρθε το ΑΚΠ στην εξουσία ¨Ο πρωθυπουργός Ερντογάν έθεσε ως βασικό στόχο της εξωτερικής του πολιτικής να τορπιλίσει τις διμερείς και επωφελείς σχέσεις με το Ισραήλ¨, ενώ χαρακτηρίζεται και ως ¨απίστευτη διπλοπροσωπία¨ το γεγονός ότι ¨Αν και η Τουρκία στην χρονική περίοδο 1984-1997 είχε εκκενώσει 3.185 χωριά, ο Ερντογάν το 2004 είχε κατηγορήσει με σκληρή γλώσσα την κατεδάφιση από μέρους του Ισραηλινού στρατού 46 κτιρίων των Παλαιστινίων στην Ράφα¨.

Το Ισραήλ, πρόλαβε τον Ερντογάν. Ταξίδι αστραπή στο Κάϊρο!



Ανώτερος ισραηλινός στρατιωτικός επισκέφτηκε χθες το Κάιρο για να συζητήσει τις εξελίξεις στις σχέσεις με το Ισραήλ, μετά από τα γεγονότα στο Σινά και την πολιορκία της ισραηλινής πρεσβείας στο Κάϊρο.
Ο Αμίρ Εσέλ, επικεφαλής της Μονάδας Σχεδιασμού του στρατού του Ισραήλ θα συναντηθεί με Αιγύπτιους αξιωματούχους ασφαλείας για να συζητήσουν το θέμα των ερευνών για το θάνατο από ισραηλινά πυρά αιγύπτιων αστυνομικών στα σύνορα με το Ισραήλ.
Οι πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν στις 19 Αυγούστου. Το ταξίδι αστραπή του ισραηλινού ανώτερου αξιωματικου έγινε λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Ερντογάν. Μάλλον δεν είναι τυχαίο.