Σελίδες

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ενώ η τουρκική διπλωματία κινείται σε όλα τα επίπεδα για προσπορισμό κερδών ο πανηλίθιος Γιωργάκης και ο τραγικός ΥΠΕΞ κοιμούνται «τον ύπνο τον βαθύ».


Η Άγκυρα, δια των απειλών της, ζητά ανταλλάγματα

Στον χάρτη με τις ΑΟΖ των χωρών στην Αν.Μεσόγειο, διακρίνονται ξεκάθαρα οι επιδιώξεις της Άγκυρας να αποκτήσει μεγαλύτερη ΑΟΖ
Στον χάρτη με τις ΑΟΖ των χωρών στην Αν.Μεσόγειο, διακρίνονται ξεκάθαρα οι επιδιώξεις της Άγκυρας να αποκτήσει μεγαλύτερη ΑΟΖ
Λευκωσία: Ανταλλάγματα στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) μέσω «τεχνητής κρίσης», των συνεχιζόμενων απειλών και της δημιουργίας πολεμικού κλίματος στην ευρύτερη περιοχή, επιχειρεί να εξασφαλίσει η Άγκυρα. Έγκυρες ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στον «Φ», ότι η Άγκυρα έχει στήσει «ανατολίτικο παζάρι» και πιέζει προς όλες τις κατευθύνσεις για να εξασφαλίσει «πάγωμα της διαδικασίας των γεωτρήσεων».

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι οι τουρκικές απειλές «θα παραμείνουν στο τραπέζι και θα αυξομειώνονται αναλόγως των εξελίξεων το προσεχές διάστημα, αλλά δεν πρόκειται να υλοποιηθούν».

Σύμφωνα με τις ίδιες κοινοτικές πηγές, «με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα και εάν δεν συμβεί ένα συγκλονιστικό γεγονός διαφοροποίησης της κατάστασης, η Άγκυρα δεν πρόκειται να εκδηλώσει οποιασδήποτε μορφής στρατιωτική δράση στη θαλάσσια περιοχή Κύπρου, αλλά θα συνεχίσει να παίζει ένα παιγνίδι προκλήσεων και πυροδότησης εντάσεων, προσβλέποντας στην εξασφάλιση ανταλλαγμάτων» (trade off)....

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


 

Posted by anacondagr
Οι χθεσινές έκτροπες καταστάσεις που σημειώθηκαν εντός και εκτός του χώρου του ΥΕΘΑ, από συγκεντρωμένους αποστράτους αξιωματικούς των Ε.Δ, επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά ότι η σημερινή ελληνική κοινωνία είναι μία διάπυρη ηφαιστειακή μάζα προ της εκρήξεώς της.
Μία κατηγορία πολιτών, διακρινόμενη για την αντιπάθειά της προς τις δυναμικές αντιδράσεις του πεζοδρομίου, οδηγείται στην υιοθέτηση των πρακτικών αυτών αισθανόμενη την πλήρη απαξίωση από την κυβερνητική αναλγησία.
Ασφαλώς περιστατικά του είδους αυτού, εντός του χώρου του ΥΕΘΑ, είναι ανεπίτρεπτα για αποστράτους αξιωματικούς. Αλλά τα ανεύθυνα δημοσιογραφικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν κατά προκλητικό τρόπο στις αντιπαραθέσεις ποίον σκοπό εξυπηρετούσαν;
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απώλεσε την ψυχραιμία του και εκτόξευσε απειλές εναντίον του συνόλου των αποστράτων. Η επίκλησή του προς τη Νέα Δημοκρατία δια να επέμβει και αποτρέψει τους αποστράτους αξιωματικούς αποκάλυψε ποία ψυχολογία έχει για αυτούς. Διακατέχεται από τη συνήθη κομματική νοοτροπία η οποία δεν του επιτρέπει να αντιληφθεί ότι είναι Υπουργός του Ελληνικού Κράτους.
Διαπιστώνεται πλέον ότι, η μόνη δυναμική αντίδραση που απομένει στους αποστράτους αξιωματικούς αλλά και σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα που θέλουν να αντιδράσουν στον ξεπεσμό της κοινωνίας μας, είναι μόνο η πολιτική δραστηριοποίηση, μακριά από τα ένοχα και φθαρμένα πολιτικά κόμματα.
Τα καυτά δάκρυα των αποστράτων στις σελίδες των εφημερίδων των Ενώσεων τους δεν συγκινούν κανένα πολιτικό, ούτε οι υποδείξεις σε νοοτροπίες άλλων χωρών, ούτε οι δυναμικές κινητοποιήσεις φέρουν αποτέλεσμα.
Σήμερα δημιουργούνται προϋποθέσεις για την ανατροπή του φαύλου πολιτικού συστήματος εξουσίας με την είσοδο νέων δυνάμεων στο δημόσιο βίο της Χώρας στις οποίες προσβλέπει ο Ελληνικός Λαός.
Ο καθείς Έλληνας και καθεμία Ελληνίδα ας ορθολογισθούν και ας λάβουν  τις αποφάσεις τους. Αυτοί  θα είναι υπεύθυνοι έναντι των ιδίων και των παιδιών τους.
ΠΗΓΗ: drougos.gr

Εμείς … τα 11.000.000 είμαστε οι υπεύθυνοι που αφήνουμε μια “χούφτα” αληταράδων να γροθοκοπούν κάθε μέρα το Σώμα, την Ψυχή και το Είναι μας!!!


Εμείς … φταίμε!

 
Rate This
Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Η συμπαιγνία των “συνεταίρων” (κυβέρνησης και τροικανών) συνεχίζεται για άλλο ένα Σαββατοκύριακο με την γνωστή συνταγή του φόβου και της κατατρομοκράτησης της Ελληνικής κοινωνίας!
Μια συμπαιγνία που είναι πλέον ολοφάνερη αφού οι “Μεν” και οι “Δε” με αγαστή συνεργασία εδώ και καιρό ράβουν τα νεκρικά κουστούμια ενός ολόκληρου λαού ο οποίος συνεχίζει να παρακολουθεί αδρανής και αποχαυνωμένος την διαδικασία ταρίχευσης και μουμιοποίησης του για να μπει ως έκθεμα στο μουσείο της παγκόσμιας ιστορίας!
Οι σύγχρονοι “Εφιάλτες” του Ελληνισμού έφτασαν στο σημείο να μιλάνε για “εκατονταετή” διάρκεια της οικονομικής και όχι μόνο καταδυνάστευσης μας!
Δηλαδή με λίγα λόγια, Εμείς, τα Παιδιά, τα Εγγόνια, τα Δισέγγονα και τα … Τρισέγγονα μας θα πληρώνουν για τους πολιτικοοικονομικούς πλιατσικοδόρους οι οποίοι μας κατέκλεψαν “ατιμώρητοι” εξασφαλίζοντας “ζωή χαρισάμενη” όχι μόνο για τους εαυτούς τους αλλά και για τους αντίστοιχους απογόνους τους.(δηλ. παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα και … τρισέγγονα.)
Φίλες/οι  δεν φταίνε αυτοί και οι 300 που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τους στηρίζουν μια και είναι πλέον ολοφάνερο ότι όλοι τους είναι στο “κόλπο”.
Εγώ, Εσύ, ο Άλλος, ο Φίλος, ο Συγγενής, ο Διπλανός, ο Γείτονας, ο Συγχωριανός, ο Συμπατριώτης … ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΦΤΑΙΜΕ. Εμείς … τα 11.000.000 είμαστε οι υπεύθυνοι που αφήνουμε μια “χούφτα” αληταράδων να γροθοκοπούν κάθε μέρα το Σώμα, την Ψυχή και το Είναι μας!!!
ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ!!!

Ἀπρόσμενες συμμαχίες...




Ἡ πρόσφατη διεθνής συγκυρία πού ἔφερε τά ἑλληνικά συμφέροντα (Κύπρου – Ἑλλάδος) κοντά στά ἰσραηλινά, θέτει ἕνα μεῖζον ζήτημα στρατηγικῆς καί τακτικῆς γιά τή χώρα μας πού δυστυχῶς πρέπει νά ζήσει μέ τήν Τουρκία γείτονα. Παράλληλα ὅμως θέτει κι ἕνα ζήτημα προσέγγισης γιά τόν «Ἀντιφωνητή» πού ὑποχρεοῦται νά ἀντιμετωπίσει πιά μέ διαφορετικό πρῖσμα τά συναφῆ ζητήματα.
Τό Ἰσραήλ μᾶς χρειάζεται
Ἀναφορικά μέ τήν ἑλληνοϊσραηλινή σύμπλευση, πρέπει νά ἀποδεχθοῦμε κάποια ἀναντίρρητα δεδομένα....

Ένας σκαραβαίος από την Αίγυπτο μπορεί να αλλάξει τα όσα γνωρίζουμε για το παρελθόν


 

 Κείμενο: Βενέτα Νικόλοβα
Μετάφραση: Σταύρος Βανιώτης

Τα όσα υποστηρίζει ο Ηρόδοτος, οτι τα στρατεύματα της Αιγύπτου έφτασαν μέχρι τη Θράκη, αντιμετωπίζονταν με σκεπτικισμό, μέχρι πρόσφατα, από τους επιστημονικούς κύκλους. Αυτό το καλοκαίρι(2010) ένα μικρό έκθεμα της συλλογής του Ιστορικού Μουσείου της πόλης Σμόλιαν, τράβηξε τη προσοχή των ειδικών και των κυνηγών μυστηρίου, αλλάζοντας τα όσα πιστεύουμε για το παρελθόν....

Όταν λειτουργούσαν οι θεσμοί....



ΠΗΓΗ:Nik lord , mail
 

Πανεθνική Ανορθωτική Πανστρατιά. Eν Κύπρω κι εν Ελλάδι: Ένα Υπερκόμμα, ή Συγκρότημα κομμάτων, ή όποιος άλλος καταλληλότερος προσδιορισμός βρεθεί, που ν' ανταποκρίνεται οργανωτικά στην κατεπείγουσα ανάγκη.


Ειρήσθω

 

 Με τον Λάζαρο Μαύρο

Α Σ Φ Α Λ Ω Σ ΚΑΙ θα έπρεπε θεσμοί και διαδικασίες μιας δημοκρατικότερης λειτουργίας του πολιτεύματος και ουσιαστικότερης άσκησης της λαϊκής κυριαρχίας, να είχαν ήδη υποχρεώσει σε παραίτηση τον κ. Χριστόφια και την κυβέρνηση της ισχνότατης μειοψηφίας του, ώστε, με πρόωρες εκλογές, ν' αναθέσει ο λαός σε αξιότερο ηγέτη την εντολή. Ομοίως θα 'πρεπε και εν Αθήναις, η δημοκρατική αντικατάσταση του κ. Γ.Α. Παπανδρέου. Σε ποιους, όμως, ο λαός να εμπιστευθεί την εξουσία; Οι συνθήκες και συγκυρίες έχουν ήδη αναδείξει την ανάγκη για εντελώς νέους στόχους:
Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ Πρωθυπουργός της Ελλάδας κι ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, να ανήκουν στο ίδιο κόμμα. Και να 'ναι, μεταξύ τους, οι στενότεροι καθημερινοί συνεργάτες. Ένα νέου είδους κόμμα,...

Σεραφείμ: "Απαράδεκτος ο νόμος της Κυβέρνησης για τη δωρεά οργάνων"


Διάβασα με προσοχή την εγκύκλιο του σεβ. Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ. Έχω την εντύπωση ότι αναπτύσσει το όλο θέμα από λάθος σκοπιά. Εδώ το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι, οι νομοθετούντες, εκτός του ότι εξυπηρετούν άνομα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να πλήξουν καίρια τον Χριστιανισμό και ειδικά στο βασικό του δόγμα της «ανάστασης των νεκρών». Εγώ κάνω μια απλή ερώτηση. Ισχύει το συγκεκριμένο δόγμα και πώς το υπερασπίζεται η Εκκλησία; Και μια αφελή ερώτηση. Σε περίπτωση μεταμόσχευσης καρδίας, εγκεφάλου ή όποιου άλλου, αν ισχύει το δόγμα, το μεταμοσχευθέν όργανο σε ποιον θα ανήκει; Στον δωρητή ή στον λήπτη;   Μήπως αυτό θέλουν να πετύχουν τα όργανα των σιωνιστών; Να ενσπείρουν την αμφιβολία ως προς την ορθότητα του Χριστιανισμού και δη της Ορθοδοξίας;   Πολύ θα με ενδιέφερε η γνώμη των ιεραρχών. Επίσης δηλώνω ότι δεν θα με ενδιέφερε καθόλου η άποψη των   αρχιεπισκόπου, και των μητροπολιτών Ιωαννίνων , Ζακύνθου και κάθε ομοίου προς αυτούς ιεράρχου.  Οδυσσεύς                                                                                                                         
                                                                             
Ποιμαντορική εγκύκλιο προς τον ιερό κλήρο και τον φιλόχριστο λαό 
του Πειραιά, με αφορμή το νόμο 3984/27.6.2011 περί δωρεάς και μεταμοσχεύσεως οργάνων ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς στη εγκύκλιο του μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι ο νόμος που εψηφίσθη από την Βουλή ρυθμίζεται με αρχές που απάδουν στην ιδιοπροσωπεία του Γένους μας.
Σε αλλό σημείο ο κ. Σεραφείμ, αναφέρει ποια είναι η θέση της Εκκλησίας και των Πατέρων στο θέμα αυτό, ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση του "εγκεφαλικά νεκρός" τόνισε ότι "η διακοπή της υποστηρικτικής λειτουργίας, ακόμη και με την συγκατάθεση του ασθενούς, πολύ περισσότερο η λήψη οργάνων για μεταμόσχευση από τους «εγκεφαλικά νεκρούς», αποτελούν ενεργητική πρόκληση θανάτου, η οποία κατά την κανονική παράδοση της Εκκλησίας ισοδυναμεί με φόνο".
Η εγκύκλιος έχει ως εξής:

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ (1940-1944)

Με την κατάρρευση του μετώπου, επακολούθησε η ξενική κατοχή και η αντίσταση συνάμα του περήφανου λαού μας. Τότε ακούστηκε και το άλλο όχι, το οποίο διεκήρυξε επισήμως ο Κομοτηναίος αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρύσανθος Φιλιππίδης (1938-1941), ο από Τραπεζούντος, ο οποίος ευθαρσώς αρνήθηκε να συμμετάσχει στην συμβολική παράδοση της πόλεως των Αθηνών και εδήλωσε με παρρησία ότι: «Ο αρχηγός της Εκκλησίας δεν παραδίδει την πρωτεύουσα της πατρίδας του εις ουδένα ξένον. Ο αρχηγός της Εκκλησίας ένα καθήκον έχει: να φροντίσει διά την απελευθέρωσιν αυτής».

Όταν επίσης εζητήθη από τον ίδιο να ορκίσει την πρώτη κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου, ο αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος και πάλι αρνήθηκε, λέγοντας ότι: «Ο αρχηγός της Εκκλησίας δεν δύναται να ορκίσει κυβέρνηση σχηματιζόμενη υπό την διοίκηση του εχθρού της πατρίδος»....

Μέγας Αλέξανδρος: Ο άνθρωπος μέσα από τον θρύλο

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ. Δηλαδή οι Τούρκοι όχι μόνο τις βίαζαν αλλά έκαναν και ανεξίτηλο τατουάζ πάνω στο σώμα τους…



 


Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 18-9-2011

Αυτά τα τατουάζ τα έκαναν οι Τούρκοι…
Στοκχόλμη – ¨Τι θες να πω, να πω ότι αυτά τα τατουάζ τα έκαναν οι Τούρκοι ; Γιατί ; Σήμερα πια αυτό δεν είναι σημαντικό…¨ Τα λόγια αυτά εκφράζουν το μυστικό χιλιάδων γυναικών που διασώθηκαν από την Αρμενική γενοκτονία. Η Σουζάν Καρνταλιάν σκηνοθέτης της ταινίας ¨Τα τατουάζ της γιαγιάς μου¨ δηλώνει πως ¨Οι Τούρκοι δεν σφράγισαν μόνο τα χέρια αλλά και την μοίρα αυτών των γυναικών, γεμίζοντας με φρίκη, ντροπή και φόβο τις αναμνήσεις τους.

Η ταινία ¨Τα τατουάζ της γιαγιάς μου¨ της σκηνοθέτιδας Σουζάν Καρνταλιάν που περιγράφει την ιστορία της γιαγιάς της που υπήρξε μάρτυρας στην Αρμενική σφαγή του 1915, θα...

ΑΟΖ, ονομασίες και στρατηγική (του Ν. Λυγερού)

Ο Ν. Λυγερός με το παρακάτω κείμενό του, εξηγεί και ταυτόχρονα προειδοποιεί για την σημασία της ονοματοδοσίας και την δυναμική που δημιουργεί  σε περίπτωση διακρατικών συμφωνιών και συνομιλιών. Άλλο πράγμα να συζητάς για ένα θαλάσσιο οικόπεδο με το όνομα Ρόδος, Ποσειδών κτλ και άλλο για το θαλάσιο οικόπεδο 23. Παρόμοια πρόταση είχε κάνει και ο καθηγητής Σάββας Παύλου (savvaspavlou) με το ίδιο σκεπτικό στην Κυπριακή κυβέρνηση στις 19/2/2011 με τίτλο «Κυπριακά Θαλάσσια Οικόπεδα. Δώστε Ονόματα». Το θέμα είναι σοβαρό. Οδυσσεύς


Το πλαίσιο της ΑΟΖ δημιουργεί μια δυναμική σε πολλούς τομείς και ενώ φαίνεται να αφορά αποκλειστικά ένα οικονομικό θέμα έχει επιπτώσεις σε διάφορους τομείς λόγω στρατηγικής. Ένα χειροπιαστό παράδειγμα αφορά τη σημειωτική. Οι ονομασίες των κοιτασμάτων στο πεδίο της έρευνας δεν είναι τυχαίες. Όσον αφορά στο Ισραήλ έχουμε ήδη τις ονομασίες Dalit, Leviathan και Tamar, οι οποίες έχουν σχέση με την εβραϊκή μυθολογία. Όσον αφορά στην Κύπρο έχουμε πλέον την Αφροδίτη, κι ας μην ξεχάσουμε ότι η πλατφόρμα της γεώτρησης ονομάζεται Όμηρος όπως το είχαμε ήδη επισημάνει σε παλαιότερη αναφορά. Για λόγους λειτουργικότητας τα blocks, τα οικόπεδα δηλαδή, καθορίζονται γεωμετρικά έτσι ώστε να ελαχιστοποιούν τις κορυφές του τόπου και για λόγους απλοποίησης έχουμε συχνά ένα τετραγωνικό σχήμα. Στην περίπτωση της Κύπρου, τα 13 οικόπεδα έχουν αυτήν την ιδιότητα, δεν έχουν όμως σημασία. Και οι ονομασίες των εταιριών αφορούν τα κοιτάσματα που έχουν μια πολυπλοκότερη δομή λόγω γεωλογίας. Από την άλλη πλευρά, η τοποστρατηγική ανάλυση της ΑΟΖ μέσω των διαγραμμάτων Voronoi, επιτρέπει με τις κυψέλες αλλά και τις γενικευμένες κυψέλες να καθοριστούν εύκολα και αποτελεσματικά περιοχές. Δηλαδή, με άλλα λόγια προσφέρει τη δυνατότητα της ονομασίας. Πιο συγκεκριμένα, για την περίπτωση της Ελληνικής ΑΟΖ, κάθε νησί μας μπορεί να έχει μια γενικευμένη κυψέλη, η οποία αποτελείται από τα σημεία της θάλασσας, τα οποία βρίσκονται σε κοντινότερη απόσταση από το νησί. Αφού τα διαγράμματα Voronoi υποστηρίζουν τη μέση γραμμή είναι εύκολο να γίνει ο επιμερισμός της ΑΟΖ μας με τις γενικευμένες κυψέλες και αυτές να έχουν την ονομασία των νησιών. Με αυτόν τον τρόπο, δείχνουμε με άμεσο τρόπο την περιοχή της ΑΟΖ, που υπάγεται σε αυτό το νησί. Αυτή η στρατηγική ονομασία επιτρέπει βέβαια την επικάλυψη όλης της ελληνικής ΑΟΖ και αναδεικνύει και την επιρροή κάθε νησιού. Έτσι, δίχως να υπάρχει αρίθμηση μπορούμε εύκολα να αναφερόμαστε σε μια ειδική περιοχή της ΑΟΖ μας. Και η ελληνική ονομασία αποτελεί το επιπλέον στίγμα όταν πρόκειται να βρεθούμε σε κρατικές διαπραγματεύσεις για τις διακρατικές συμφωνίες. Ακόμα και αν υπάρχει μια χώρα που να αμφισβητεί μερικά σημεία της ΑΟΖ μας, θα πρέπει να κάνει χρήση της ονομασίας αυτής και όχι μιας ουδέτερης αρίθμησης που δεν θα αντιπροσωπεύει κανένα από τα μέρη της διαπραγμάτευσης και της διεκδίκησης.