Σελίδες

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Φύγαμε από την Ελλάδα θυμωμένοι! Πικραμένοι απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα.


 

1_-_CopyΟ Νίκος, έχει έρθει στην Νέα Υόρκη, ξανά επέστρεψε για την ακρίβεια μετά από μια μακρά περιπλάνηση απογοήτευσης στην Ελλάδα. Γεμάτος οργή. Θυμό και ένα σωρό αρνητικά βιώματα από την Πατρίδα.  Επέστρεψε πάλι στην Αμερική για να ζήσει. Να κάνει όνειρα. Να αρχίζει να χτίζει και πάλι. Να βρει ελπίδα. Με διπλώματα και διδακτορικά.  Πρώην  υπάλληλος στη Βουλή με πλήθος εμπειριών και καταγγελιών για όσα έζησε το διάστημα που εργάστηκε στην Ελληνική Βουλή.  Εργάστηκε και για το Mega. Αρκετό καιρό. Κάπου επτά χρόνια. Εκεί και αν είδε και άκουσε! Σήμερα, παρόλο που δεν το ήθελε ανοίγει την καρδιά του και εξομολογείτε… Καταγγέλλει απίστευτα πράγματα που σήμερα τα θεωρούμε κανονικά γεγονότα μέσα στην ζωή μας… Για ευνόητους λόγους δεν θέλησε ούτε φωτογραφίες ούτε δημοσιοποίηση του πλήρους ονόματος του ακριβώς γιατί αυτά που είπε θα τον στοχοποίησουν. Σεβαστήκαμε την επιθυμία του. Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο!


Νέα Υόρκη. Astoria. Ένα νέο μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα...

Επαναδραστηριοποίηση Ιστολογίου. Το Ιστολόγιο θα μετονομασθεί σύντομα σε ΖΙΤΣΑ...κατι, ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ...κατι, σχετικό με τον Δήμο ΖΙΤΣΑΣ ...κάτι(δεν αποφάσισα ακόμη). Ελπίζω στην βοήθεια των μοναδικών αξιόλογων ιστολογίων των Ιωαννίνων, δηλαδή στο "EPIRUS-ELLAS" και στο "GIANNIOTIS"

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα.
Είμαι ο "Οδυσσεύς" και από την στιγμή αυτήν, επαναδραστηριοποιώ το ιστολόγιο « ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ». Οι λόγοι είναι δύο και ο ένας αφορά το Ζίτσαgate (όχι κάτι σοβαρό δηλαδή) ενώ ο δεύτερος και σοβαρός αφορά την ανάρτηση του ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ σχετικά με τον μπλογκερ αστυνομικό Τους αναφέρω κατά σειρά συμβάντος και όχι σοβαρότητος  ήτοι:

1. Το ΖΙΤΣΑGATE αρνήθηκε να δημοσιεύσει το παρακάτω κείμενό μου σχετικό με τον δήμο Ζίτσας. Το κείμενο έχει ως εξής:

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ....

   Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να συμβεί τόσο σύντομα και για να ακριβολογώ, δεν περίμενα ότι θα συμβεί ποτέ σε μένα προσωπικά. Να πέσω δηλαδή τόσο έξω και να αναπολήσω τόσο σύντομα τον Βλέτσα και την τετραετή "δημαρχία" του εγώ.... που και την καλημέρα ακόμη με το ζόρι του την έλεγα.

Είμαι πάντα της άποψης ότι με τα κοινά πρέπει να ασχολούνται οι καλύτεροι και οι επιτυχημένοι τόσο επαγγελματικά, όσο και οικογενειακά γιατί διαφορετικά δεν έχουν την δυνατότητα να αποδώσουν  σε μεγαλύτερα και σοβαρότερα καθήκοντα όπως αυτά του δημάρχου, του αντιδημάρχου ή και του απλού δημοτικού συμβούλου επειδή και αυτού του τελευταίου ο ρόλος του είναι καθοριστικός για την κοινότητα που εκπροσωπεί. 
Από της πλευράς αυτής λοιπόν δεν είχα κάτι να προσάψω στον τέως δήμαρχο εκτός ίσως από αυτό το "Σάκης" που επιμένει να χρησιμοποιεί και που για μένα είναι δείγμα έλλειψης σοβαρότητας διότι άλλο το Αθανάσιος που προέρχεται από την λέξη αθανασία, άλλο το Θανάσης (από την λέξη θάνατος} και άλλο Σάκης (ή Τάκης ή Λάκης και Μάκης) που προέρχεται από την βαριεστημάρα μας να μιλήσουμε σωστά ελληνικά και που δείχνει άνθρωπο  που αρνείται να μεγαλώσει αλλά,  αυτή είναι μια προσωπική άποψη και δεν είναι απαραίτητα σωστή.
Και έργα λοιπόν έκανε σαν δήμαρχος και σωστός ήταν στις σχέσεις του με τους διάφορους φορείς και πρόσωπα με τα οποία συναλλάσσετο κατά την εξάσκηση των καθηκόντων του και ίσως, αν πρόσεχε λίγο περισσότερο στην επιλογή των συνεργατών του, ίσως και σήμερα να ήταν δήμαρχος. 
Λέω ίσως γιατί στον δήμο μας επικρατεί η "άρρωστη" άποψη ότι ο δήμαρχος πρέπει να προέρχεται οπωσδήποτε από κάμπο, να ανήκει στον "χώρο" μας, να είναι ομοϊδεάτης και ας είναι αγράμματος που υπογράφει ότι του δίνουν οι πονηροί αντιδήμαρχοι ή ας είναι ένας τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος με μοναδικά προσόντα την κομματική του ταυτότητα και δράση και την υποτέλεια στα κελεύσματα του αγράμματου κυβερνητικού "Ηπειρωτάρχη"  που δεν μας κοινοποίησε το πραγματικό "πόθεν έσχες" του προεκλογικά ως όφειλε.
Και τότε υπήρχαν οι φιλοδοξίες για την αντιδημαρχία και ίσως και ένας υπόγειος πόλεμος μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας με διαγκωνισμούς και ψιλοκαρφώματα αλλά το να βλέπεις έναν δημοτικό σύμβουλο να προσπαθεί πρωτομηνιάτικα (1/8/11)  ένα ολόκληρο πρωινό από το Γραμμένο να επιλύσει τοπικά προβλήματα και από τον δήμο να μην τον "χαμπαριάζουν", να τον έχουν "γραμμένο" κυριολεκτικά και να γίνεται περίγελος των Γραμμενιατών, οπαδών όλων των πολιτικών παρατάξεων, αυτό δείχνει  αδιαφορία κατ' αρχήν προς τους κατοίκους του συγκεκριμένου διαμερίσματος και δευτερευόντως προς τον "ομοϊδεάτη" ατυχή σύμβουλο αλλά και κυρίως παθογένεια της δημοτικής αρχής η οποία δεν θα αργήσει να εκδηλωθεί σε όλο της το μεγαλείο,
Προσωπικά πιστεύω ότι ο νυν δήμαρχος έχει ήδη αποτύχει. Το μέλλον του σαν δήμαρχος διαγράφεται μαύρο και άραχνο, και αν έπαιζα στοίχημα θα υποστήριζα ότι θα καταγραφεί σαν ο αποτυχημένος δήμαρχος «του ταλαίπωρου δήμου Ζίτσας... ρε γαμώτο!!!!». Από κουβέντες που είχα με πολλούς συνδημότες ήδη, δεν υπάρχει μέτρο συγκρίσεως μεταξύ της νυν και της τέως δημοτικής αρχής και το κλίμα δυσαρέσκειας, σε ορισμένα εδαφικά διαμερίσματα, αρχίζει να εκδηλώνεται έντονο. Το μέλλον θα δείξει....   
                                                                                                                                                     Ευχαριστώ, Οδυσσεύς


Το ΖΙΤΣΑGATE μου απάντησε με: 
ο Μιχάλης του ZITSAgate προς Εμένα
προβολή λεπτομερειών 1:04 μ.μ. (Πριν από 2 ώρες)
Οδυσσεύς Πάτσης προς zitsagate
προβολή λεπτομερειών 1:17 μ.μ. (Πριν από 2 ώρες)
στο email σου, υπάρχουν και χαρακτηρισμοί που εκφεύγουν του ...κοσμίου και κυρίως του πολιτικού χαρακτηρισμού για κάποιους (π.χ. τεμπέλης, αγράμματου κ.λ.π.)
Απάντησέ μας αν θέλεις να μπεί το σχόλιό σου, πετσοκομμένο κατά τα πρέποντα, ως σχόλιο ανώνυμου (αφού δεν δίνεις άλλο έγκυρο στοιχείο επαλήθευσης) αναγνώστη.
Τα παιδιά του zitsagate

και παρ' όλο που επανήλθα με το:
Αγαπητοί μου..
Κι εγώ έχω μπλογκ και μάλιστα θα με αναγκάσετε να το επαναδραστηριοποιήσω. Αν κατά την άποψή σας τα "αγράμματοι" και "τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι" θίγουν την αξιοπρέπεια του ιστολογίου σας και αν το odysseysioannina3@gmail.com                                               
 θεωρείται  από σας ανωνυμία μην το δημοσιεύετε. Πάντως επειδή δεν έχω πρόβλημα ίσως σας κάνει το Οδυσσεύς Πάτσης. Και πάλι ευχαριστώ, Οδυσσεύς  

το ΖΙΤΣΑgate αρνείται την δημοσίευση

 2. Το σοβαρό άρθρο, όπως το δημοσιεύει ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ, και αφορά στην νέα "λαμπρή επιτυχία" της αστυνομίας που "κατόρθωσε" να συλλάβει αστυνομικό- blogger και αφορά στην λειτουργία της δημοκρατίας στην πατρίδα μας (διαβάστε το στο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ)

Και τα δύο γεγονότα, το ένα στενού περιβάλλοντος (άρνηση δημοσίευσης κειμένου) και το άλλο πανελληνίου ενδιαφέροντος με αναγκάζουν να επαναδραστηριοποιήσω το ιστολόγιό μου για να μπορώ να λέω τα πράγματα όπως τα θέλω και τα εννοώ και όχι όπως  ο κάθε ...Μιχάλης (κι ελπίζω να μην είναι ο Μπίγγος) να είναι αυτός που θα μου βάλει φίμωτρο απ' ότι καταλαβαίνω "δημοκρατική αδεία". Οψόμεθα λοιπόν.... εις "ΖΙΤΣΑ...κάτι " λίαν συντόμως.