Σελίδες

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Σύντροφοι συναγωνιστές, μην σας νοιάζει που οι άλλοι σας λένε ηλίθιους. Και την ηλιθιότητα ο θεός την δίνει!

Ένα πολύ ξεχωριστό πολίτευμα για πολύ ξεχωριστούς ανθρώπους που δεν είναι παρά.... ο κομμουνισμός. 

Μόνο για ξεχωριστούς ανθρώπους και όταν μιλάμε για «ξεχωριστούς» να μην είμαστε φειδωλοί. Ιδίως όταν πρόκειται για «ορθόδοξους Έλληνες κομμουνιστές» να μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας και να παραδεχόμαστε ότι πρέπει να μιλάμε για πολύ ξεχωριστούς... . Μα πολύ ξεχωριστούς τόσο πολύ, που να ανήκουν αυτή την στιγμή στο «προνομιακό» ποσοστό του 4% με τάσεις περαιτέρω αύξησης του ποσοστού τους, με πρόχειρους υπολογισμούς, στο 4,5% την επόμενη χιλιετία.
Ο κομμουνισμός είναι ένα πολύ ευέλικτο εργαλείο - πολίτευμα προορισμένο να προσφέρει σε δυστυχισμένους ανθρώπους την χαρά και την ευτυχία γιατί.:
α. Δεν σε απασχολεί ούτε το πως να φοροδιαφεύγεις, ούτε καν σαν έννοια η λέξη φόρος. Τι να σου φορολογήσουν άλλωστε αφού, όσα θα σου δίνουν θα σου φθάνουν ίσα-ίσα για να ζεις(;).
β. Δεν θα πληρώνεις ενοίκιο, ούτε χαράτσι για το σπίτι σου γιατί ευτυχώς, τα σπίτια είναι κρατικά άσε που θα έχεις την χαρά να εκδηλώνεις καθημερινά την κοινωνικότητά σου μιας και θα μοιράζεσαι τον κοινόχρηστο «μπάνιο» με άλλες δύο ή τρεις οικογένειες...
γ. Δεν σε απασχολεί το σε ποια τράπεζα θα τοποθετήσεις τα χρήματά σου και με τι επιτόκιο γιατί πρώτον οι τράπεζες θα είναι είναι όλες (η εξής μία...) κρατικές και δεύτερον και κυριότερο δεν θα σου περισσεύουν για αποταμίευση. Λαμπρός τρόπος και για να μην (δια)φεύγουν τα χρήματα στις ξένες τράπεζες της Ελβετίας ή στους διάφορους φορολογικούς παραδείσους γεγονός που σε απαλλάσσει από έναν ακόμη πονοκέφαλο..

Είναι η ενοχή της Χρυσής Αυγής μνημονιακή υποχρέωση;

του Ναπολέοντα Λιναρδάτου

Θα άνηκε στα συνηθισμένα σενάρια συνωμοσίας, που φαντάζομαι θα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στα μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά το βράδυ της Δευτέρας στο δελτίο του ΣΚΑΙ, ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, Μπάμπης Παπαδημητρίου, ήταν ξεκάθαρος: η τρόικα θέλει η κυβέρνηση να τελειώνει με το θέμα Χρυσή Αυγή.
Όπως λέει και η παρουσιάστρια του δελτίου, κα Σία Κωσιώνη, οι εξελίξεις με την ΧΑ «απασχόλησαν τις επαφές που είχαν και ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Αντώνης Σαμαράς στο Μαξίμου.» «Υπάρχει μια μεγάλη ανακούφιση που έρχεται από παντού» απαντά ο κ. Παπαδημητρίου και συμπληρώνει «γιατί η Ελλάδα δείχνει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβληματά της.» «Η Χρυσή Αυγή ήταν κομμάτι πολύ βασικό του λεγόμενου πολιτικού κυνδίνου.» «Περιμένουν να βεβαιωθούν ότι αυτό θα πάει ως το τέλος», δηλαδή το δικαστικό ξεκαθάρισμα της ΧΑ. Ρωτά η κα Κωσιώνη «και αυτό παίζει ρόλο στις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις», «Απολύτως» απαντά ο κ. Παπαδημητρίου.
Ανήκω σε αυτούς τους Έλληνες που θεωρώ την φασιστική ηγεσία της Χρυσής Αυγής ένα μάτσο αλήτες, και ενδεχομένως πολλοί από αυτούς να είναι και εγκληματίες. Για όλους εμάς που βρισκόμαστε ιδεολογικά στα δεξιά και που πιστεύουμε στην πάταξη της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας, η παρουσία της ΧΑ έχει κάνει την

Δεν έχουμε καθαρίσει με την ακροδεξιά...

του Κώστα Στούπα

Η Eυρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορα της για τους Έλληνες που αναζητούν εργασία μετά από πρόταση Βρετανών, Ολλανδών και Σουηδών και τη σύμφωνη γνώμη των Γερμανών, γράφει η χθεσινή είδηση...

Ζητούν αυστηρότερους όρους για την αντιμετώπιση και την ανάσχεση του ρεύματος της οικονομικής μετανάστευσης στην Ευρώπη από χώρες του Νότου.

Στην είδηση αυτή δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Το ένα είναι να υπάρχει κάποια δημοσιογραφική παρανόηση.

Το άλλο είναι να υπάρχει κάποια πολιτική παρανόηση και κάποιος «αγράμματος» επίτροπος ή υπάλληλος της γραφειοκρατίας της Κομισιόν να ήθελε να δείξει υπερβάλλοντα ζήλο...


Μια από τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι η ελεύθερη μετακίνηση εργαζόμενων όπως προβλέπεται από το άρθρο 45...

Οποιαδήποτε τροποποίηση δεν μπορεί να λάβει χώρα με κάποια πρόταση Βρετανών, Ολλανδών, Ελλήνων, Γερμανών ή Πακιστανών... Χρειάζεται μια αναθεώρηση της

Ποιος θα αποφασίσει αν είναι πολιτικό ή νομικό το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής; Ότι και να είναι, γιατί δεν είναι εξ ίσου και της άκρας αριστεράς; Υποτιμάτε την νοημοσύνη μας!

Πολιτικό είναι λοιπόν το πρόβλημα του ναζισμού και όχι νομικό και απ' ότι φαίνεται δεν υπάρχει πολιτικό θέμα με τον κομμουνισμό!

Για κάποιους στην Ελλάδα μπορεί να υπάρχει άνετα «άκρα αριστερά» και να δρα υπό την κάλυψη του πολιτικού κόσμου αλλά δεν μπορεί να υπάρχει «άκρα δεξιά».

Δεν το σηκώνει «ο πολιτισμός μας». Τίνος ο πολιτισμός άραγε;

Ναι, είχαν ξεφύγει αυτοί της Χρυσής Αυγής και έπρεπε να είναι πιο «κόσμιοι» αλλά δεν είχαν ξεφύγει όσο αυτοί της «άκρας αριστεράς» με τις εβδομήτα τρεις (73) δολοφονίες, ληστείες, εμπρησμούς κ.ά. τέτοια επαναστατικά υπό την κάλυψη κομμάτων αριστεράς και κέντρου που δήθεν επισήμως κατεδίκαζαν ενώ στην ουσία τους επιδοκίμαζαν χαϊδεύοντάς τους.

Έπρεπε να είναι πιο κόσμιοι αυτοί της ΧΑ και δεν αντιδικεί κανένας αλλά τουλάχιστον δεν δημιούργησαν « ένοπλες μυστικές οργανώσεις» για να «απονέμουν δικαιοσύνη» και να «μάχονται για την δημοκρατία τους» όπως έκαναν οι φανεροί και κρυφοί  νοσταλγοί του αλήστου μνήμης σταλινισμού και των μεθόδων του καταπνίγοντας κάθε φορά, σε κάθε δολοφονία της 17Ν, την άγρια χαρά που τους πλημμύριζε. 
Δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν όλα αυτά τα (πολλά) χρόνια; Γιατί δεν ταίριαζε στα πιστεύω τους ίσως;

Πολιτικό είναι το θέμα λοιπόν αλλά για ποιους;

Για το πολιτικό σύστημα που εξέθρεψε κακοποιούς πολιτικούς και προδότες του ελληνικού λαού και της πατρίδος;

Για τον λαό άραγε; Μα αυτός το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προβληματίζεται προσπαθώντας να αντισταθεί στην επίμονη «πλύση εγκεφάλου» που του ασκείται και να εκφράζεται διά της ψήφου του ή μήπως αυτό είναι το θέμα; Μήπως να του στερήσουν την δυνατότητα να κρίνει και να εκφράζεται έστω και αν αυτό γίνεται σπάνια και μόνο στις εκλογές;

Θέλω να πιστεύω ότι ασκήθηκαν πιέσεις για να λάβει η κυβέρνηση την απόφαση να ασχοληθεί μόνο με το ένα άκρο. Από την «ευαίσθητη» σε αυτά τα θέματα Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Μόνο που η Ευρώπη έχει καταδικάσει και τον κομμουνισμό αλλά στην Ελλάδα βλέπεις ο κάθε καιροσκόπος πολιτικός βλέπει τα πράγματα με κοντόφθαλμη ματιά που εξυπηρετεί την πολιτική της στιγμής. (Βλέπε Καραμανλής Β' για το θέμα του κομμουνισμού).

Κι εμείς ο λαός; Είμαστε υποχρεωμένοι να να βλέπουμε την «συνταγματικότητα» στα όρια που θέτουν κάποιοι γιατί έτσι τους βολεύει σήμερα και αύριο...«έχει ο Θεός».

Έχει ο Θεός αλλά όπως δείχνει η πραγματικότητα μόνον για ορισμένους. Αυτό είναι το θέμα και ο λαός πρέπει να πάρει πλέον αποφάσεις που θα αφορούν το μέλλον του, την ελευθερία του και την δημοκρατία και θα τις πάρει.


Οδυσσεύς Πάτσης

Προφυλακιστέος ο Μιχαλολιάκος;

Προφυλακιστέος κρίθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, με ομοφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, έπειτα από την εξάωρη απολογία του, μεταδίδει το   protothema.gr.

Η απόφαση εκδόθηκε αφού ολοκληρώθηκε και η απολογία του Γιώργου Πατέλη ο οποίος προφυλακίστηκε επίσης.

Ο κ. Μιχαλολιάκος οδηγήθηκε στην Ευελπίδων λίγο μετά τις 19:30, ενώ η απολογία του ολοκληρώθηκε μετά τις 2 τα ξημερώματα. Μαζί με τον κ. Μιχαλολιάκο μεταφέρθηκαν στην Ευελπίδων άλλοι πέντε από τους συλληφθέντες, ανάμεσά τους και ο Γιώργος Πατέλης, η απολογία του οποίου ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4.