Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Γνήσιοι Έλληνες οι Βορειοηπειρώτες και δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις!ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΣΤΗΝ "ΟΜΟΝΟΙΑ" ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΑΛΛΗΛΟΫΠΟΝΟΜΕΥΟΝΤΑΙ


Κλίμα διχόνοιας επικρατεί στους κόλπους της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ", που εκπροσωπεί τους Έλληνες στην Αλβανία. Παρόλο που πρόσφατα αναδείχθηκε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Βασίλης Μπολάνος και τα νέα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, εντούτοις δεν λείπουν τα...πυρά και οι κατηγορίες. 

Ωστόσο, φρονούμε, ότι  μόνη λύση είναι η συσπείρωση γύρω από την "ΟΜΟΝΟΙΑ" και την ηγεσία της. Τα  πρόσωπα θα αλλάξουν κάποια στιγμή, αν μπει, όμως, ταφόπλακα στον Ελληνισμό της Αλβανίας, δεν πρόκειται ποτέ αυτός να ξαναναστηθεί.

Χαρακτηριστικό του κλίματος της διχόνοιας  είναι ένα κείμενο, που δημοσιεύθηκε στο blog "ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ", αποσπάσματα από το οποίο αναδημοσιεύουμε: " Οι αρχαιρεσίες του νέου Γενικού Συμβουλίου έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι ο Μπολάνος είναι μόνο για το όνομα και ο Ντούλες χωρίς να κρατήσει ούτε κάποια προσχήματα, έδειξε ότι σκοπός του είναι να φτιάξει τους νέους «Κώστα Μπάρκες».  Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις τρείς θέσεις που εκλέχθηκαν, δηλαδή των δύο αντιπροέδρων και του Γενικού Γραμματέα, όχι μόνο δεν τοποθετήθηκαν κάποια νέα πρόσωπα, αλλά τα τρία ποιο αγαπητά παιδιά του κομουνιστικού καθεστώτος, που υπήρχαν στην αίθουσα. 
Μέλη με πανεπιστημιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα όπως η Έφη Σέλλιου, η Ηλέκτρα Κίκη, ο Γιάννης Νταγιάκας, ο Λεωνίδας Παππάς,  η Ελεονόρα Κοκαβέση ο Μιχάλης Κυρούσης, ο Θανάσης Νταλιάνης κ.α έμειναν εκτός προεδρείου για να γίνουν Α’ Αντιπρόεδρος ο Βαγγέλης Ζαφειράτης, Β’ Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Τζομάκας, Γενικός Γραμματέας ο Γιάννης Γιάννης, ενώ θέση στο προεδρείο υπήρχε για έναν  τεχνικό αυτοκινήτων μέσης εκπαίδευσης.Ο Μπολάνος απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι δε μπορεί ή δε θέλει να δημιουργήσει ομάδα εργασίας που θα προάγει εθνικά ζητήματα και θα παράγει πολιτική, μένοντας έτσι όμηρος των «ενβεριστικών» μεθόδων του προέδρου του ΚΕΑΔ  που θέλει από την Ομόνοια μόνο το όνομα και το πετυχαίνει χρησιμοποιώντας την πελατειακή εξουσία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει από τη συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα αφού οι εκκολαπτόμενοι διευθυντές και κάθε είδους λαπτόμενοι, είναι οι μόνοι που περισσεύουν σε αυτόν τον έρημο στην κυριολεξία τόπο". 


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ


Μέρκελ εναντίον Νετανιάχου για το Μεσανατολικό

Μείζον θέμα στις πάντα ευαίσθητες αν και επίσημα συμμαχικές σχέσεις της Γερμανίας με το Ισραήλ, τείνουν να δημιουργήσουν οι αποκαλύψεις των Ισραηλινών ΜΜΕ για τη στάση της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ απέναντι στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός φέρεται να εξέφρασε στην καγκελάριο τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Γερμανία υπερψήφισε στον ΟΗΕ το καταδικαστικό για το Ισραήλ ψήφισμα εναντίον της επέκτασης των εβραικών οικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη.

Η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίζεται να απάντησε σε απρόσμενα οξύ τόνο λέγοντας: «πως τολμάς; Εσύ είσαι εκείνος που μας απογοήτευσε, δεν έχεις κάνει το παραμικρό βήμα για να προχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία».
http://www.elzoni.gr/html/ent/033/ent.7033.asp
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε τότε πως θα αναλάβει νέα ειρηνευτική πρωτοβουλία εντός των ερχόμενων εβδομάδων αλλά η καγκελάριος Μέρκελ δεν χαμήλωσε τους τόνους της ομιλίας της.

Η Ισραηλινή κυβέρνηση απέφυγε να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα του Ισραηλινού Τύπου για τη φραστική αντιπαράθεση Μέρκελ-Νετανιάχου αλλά παραδέχθηκε πως ο τελευταίος ετοιμάζεται να αναλάβει νέα πρωτοβουλία για συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους.


geopolitics-gr

Σάββας Παύλου...έτσι απλά χωρίς εισαγωγές και υπέρτιτλους!


ΜΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Φεβρουαρίου 27, 2011 από savvaspavlou
 Λίγα χρόνια πριν από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε στο νησί απεσταλμένος των Βρυξελλών, για μια εβδομάδα. Σκοπός του: να ετοιμάσει έκθεση για τη γλωσσική πραγματικότητα της Κύπρου, καθώς και για τη σχετική  νομοθεσία και πρακτική της. Σύνηθες φαινόμενο για όλες τις υπό ένταξη χώρες, για τις οποίες οι διάφοροι κομισάριοι τροφοδοτούν τις Βρυξέλλες με πληθώρα εκθέσεων για κάθε θέμα. Μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να συναντηθούμε, για να ακούσει και τις δικές μου απόψεις, κάποιος τον κατατόπισε ότι ασχολούμαι με το  θέμα της γλώσσας και ότι σχετικά άρθρα και μελέτες μου τυπώθηκαν σε διάφορα έντυπα. Στη συνάντηση μαζί μου ήταν πολύ κουμπωμένος και αποστασιοποιημένος, εγώ του μίλησα απλά και με ειλικρίνεια και του έδωσα αρκετά στοιχεία και σημειώσεις. Τα πήρε και έφυγε, σε δυο μέρες μου τηλεφώνησε να ξαναβρεθούμε. Στη συνάντησή μας μου είπε ότι συνάντησε εκπροσώπους κομμάτων, μειονοτικών ομάδων και κυβερνητικών υπηρεσιών και διαπίστωσε ότι όσα του είπα αποδείχτηκαν αληθινά, ξανασυζητήσαμε για διάφορες πλευρές του γλωσσικού, μου ζήτησε και άλλες διευκρινήσεις και στοιχεία. Έφυγε και σε δυο μέρες επικοινώνησε μαζί μου και ζήτησε να βρεθούμε πάλι, γιατί τη μεθεπόμενη  μέρα θα έφευγε και ήθελε, πριν αναχωρήσει, να έχει έτοιμη, τουλάχιστο σε πρόχειρη γραφή, την αναφορά του για τα γλωσσικά της Κύπρου. Την άλλη μέρα βρεθήκαμε, ήτανε καλοκαίρι, καθίσαμε στη βεράντα του σπιτιού μου, ήπιαμε τις μπύρες μας και συντάξαμε μαζί το προσχέδιο για την έκθεση προς Βρυξέλλες. Όταν τελειώσαμε μου ανέφερε ότι αισθάνεται άσχημα, γιατί με αντιμετώπισε στην αρχή με επιφύλαξη, γιατί ήταν κουμπωμένος, αμήχανος και, κάποτε, ανταγωνιστικός. Όταν έφτασα στην Κύπρο, άμα έλεγα το όνομά σου σε διάφορους με τους οποίους επικοινώνησα για να ξεκινήσω τη δουλειά μου, ότι δηλαδή θα σε έβλεπα και σένα, άκουγα ένα κατηγορητήριο εναντίον σου, που εγώ, μου είπε, μη γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις του νησιού, εύκολα πήγα να το πιστέψω. Και ποιες είναι οι κατηγορίες ρώτησα.
-Πρώτο ότι καταδιώκεις την κυπριακή διάλεκτο, μόνο την κοινή ελληνική αποδέχεσαι.
-Δεύτερο ότι είσαι εναντίον των ξένων γλωσσών, οι Κύπριοι να ξέρουν μόνον τα ελληνικά.
-Τρίτο, περιφρονείς τις γλώσσες των άλλων ομάδων.
Για το θέμα της γλώσσας έγραψα και μίλησα αρκετές φορές. Δεν είμαι γλωσσολόγος, γι’ αυτό όποτε αναφέρθηκα στο θέμα της γλώσσας, πιστεύοντας στη τεράστια σημασία της για τη συγκρότηση του ατομικού και συλλογικού κόσμου, τόνιζα πάντοτε απλές αρχές και απλά πράγματα.
Για το θέμα της γλωσσομάθειας στην Κύπρο και στον ευρύτερο ελληνικό χώρο υποστήριξα θερμά την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Μάλιστα τόνιζα ότι δεν είναι αρκετή η γνώση της επικρατέστερης ξένης γλώσσας, που είναι η αγγλική, αλλά και άλλων ξένων γλωσσών, για να μην υπάρχει πλήρης επικράτηση του αγγλοσαξωνικού μονομορφισμού. Ανέφερα χαρακτηριστικά, πόσες διαφορετικές παρατηρήσεις και διαφορές απόψεων εντοπίζεις σε γαλλικά, ιταλικά ή γερμανικά άρθρα, που αναφέρονται σε διεθνή θέματα, από τις απόψεις και ερμηνείες που διατυπώνονται στα γνωστά αγγλικά και αμερικανικά περιοδικά. Αλίμονο, τόνισα, αν εκτός από τα ελληνικά έντυπα, γνωρίζουμε μόνο την αγγλοαμερικανική εκδοχή. Η θέση μου ήταν και είναι απλή και σαφής: Γνώση ξένων γλωσσών, πολλών ξένων γλωσσών, και ταυτόχρονα τόνιζα με έμφαση ότι η στροφή στη γλωσσομάθεια πρέπει να προϋποθέτει την άριστη γνώση και συνεχή καλλιέργεια της πανελλήνιας κοινής.
Για το θέμα της κυπριακής διαλέκτου. Πάντα έδειξα την αγάπη μου και την εκτίμησή μου στην κυπριακή διάλεκτο, την ελληνικότατη κυπριακή διάλεκτο, έγραψα πόσα εκφραστικά έχει να δώσει στο θέατρο, στην ποίηση και αλλού. Μίλησα για τη χρήση της διαλέκτου χωρίς ενοχές και αισθήματα μειονεξίας. Όμως τόνιζα πάντοτε: αγάπη στην κυπριακή διάλεκτο και ταυτόχρονα άριστη γνώση της πανελλήνιας κοινής, για να επικοινωνεί αβίαστα ο μαθητής μας και ο Κύπριος γενικά με τα άλλα δεκαπέντε, περίπου, εκατομμύρια ομογλώσσων και ομοεθνών και για να επικοινωνεί με το πολιτιστικό και επιστημονικό συγκείμενο, με τα εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία και τα εκατομμύρια άρθρα για όλα τα θέματα, που είναι γραμμένα στην κοινή ελληνική. Γιατί ακόμη δεν τυπώθηκε βιβλίο ιατρικής, φιλολογίας, ομηρικών σπουδών, χημείας, φυσικής ή άλλης επιστήμης, γραμμένο στην κυπριακή διάλεκτο.
Για το θέμα των παιδιών που προέρχονται και από ξένες χώρες, από μικτούς γάμους κατοίκων της Κύπρου με άνδρες και γυναίκες από Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία και άλλες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ (μέχρι τότε αυτό ήταν το κυρίαρχο φαινόμενο, πριν από την έλευση του νέου κύματος οικονομικών μεταναστών από τον τρίτο κόσμο) τόνισα πόσο είναι απαραίτητο να μην αποκοπούν από τη γλώσσα του ενός γονέα τους, τόνισα πόσο σημαντικό είναι για την κυπριακή κοινωνία να κατέχουν διάφορα μέλη της εκτός από την άριστη γνώση της ελληνικής και τα βουλγαρικά, τα ρουμανικά, τα ρωσικά και άλλες γλώσσες. Και στο Υπουργείο Παιδείας επιχειρηματολόγησα ότι τα παιδιά αυτά θα μεγαλώσουν και θα μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στις τόσες επαφές, επιχειρηματικές δραστηριότητες, τουρισμό, μεταφράσεις κ.λπ., ότι η κυπριακή κοινωνία δεν πρέπει να χάσει αυτή τη δεξιότητα της άνετης και αβίαστης γνώσης αυτών των γλωσσών από αυτή την ομάδα των παιδιών που προέρχονται από μικτούς γάμους και θα ζουν στην Κύπρο.
Ψάχνοντας λοιπόν το θέμα, για τα αρνητικά που μου απεδόθησαν, βρήκα το σχοινάκι που τα επεξηγούσε. Κι αυτό ήταν η εμμονή μου στην πανελλήνια κοινή. Γιατί επέμενα: Κυπριακή διάλεκτος και πανελλήνια κοινή. Ξένες γλώσσες και πανελλήνια κοινή. Τα παιδιά των ξένων να μαθαίνουν και τη γλώσσα της χώρας από την οποία προέρχονται αλλά και άριστη εκμάθηση της πανελλήνιας κοινής.
Λοιπόν, η πανελλήνια κοινή φαίνεται ότι για τους διάφορους, που ποικίλα συμφέροντα τους κινούν στην Κύπρο, αποτελεί το κόκκινο πανί. Η πανελλήνια κοινή είναι υπό κατηγορίαν στην Κύπρο γιατί δεν βολεύει τα σχέδια της νεοκυπριακής εθνογένεσης και άλλων ανοησιών.
Χαρακτηριστικά, μικρόνους καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, εξέφρασε την άποψη ότι οι επίσημες γλώσσες της Κύπρου πρέπει να είναι δύο: η κυπριακή διάλεκτος και η αγγλική.
 Ω τάλαν πανεπιστημιακέ τούτα τα λίγα: Οι παλιότερες γενιές, ακόμη και αυτοί που ήσαν απόφοιτοι του δημοτικού, όταν χρειάζονταν να εκφραστούν στην πανελλήνια κοινή μιλούσαν άψογα και εκφραστικά.  Σήμερα, στην Κύπρο, εκατοντάδες λόγιοι και ευαίσθητοι άνθρωποι γνωρίζουν και χειρίζονται την ελληνική κοινή καλύτερα και από τον μέσο μορφωμένο Αθηναίο/Ελλαδίτη. Κι είναι αυτοί που σφραγίζουν τις εξελίξεις στο νησί, που δημιουργούν την πνευματική του ευρυχωρία.
Δυστυχώς διάφοροι ανελλήνιστοι μανδαρίνοι και ημιμαθείς πανεπιστημιακοί, που δεν μπορούν γράψουν μια πρόταση με σωστά ελληνικά, επέπεσαν επί της ταλαιπώρου νήσου και τη συμπλεγματικότητά τους, για την άγνοια της ελληνικής κοινής, προσπαθούν να την ιδεολογικοποιήσουν, να την συνδέσουν με τα ύποπτα σκευάσματα  για να υπονομεύσουν κάθε τι που εκφράζει τη σύνδεση της Κύπρου με τον ευρύτερο ελληνικό χώρο. Δημιουργώντας σίγουρα την πνιγηρή κακομοιριά του επαρχιωτισμού.
Απλώς δεν θα σας περάσει. Γιατί η μιζέρια και η κακομοιριά, όπως και τα διάφορα συμπλέγματα του ανελλήνιστου και ημιμαθούς, δεν μπορεί να ανθίζουν επ’ άπειρον.

Στην Τουρκία το παρακράτος έχει πολλά ονόματα: «Χεζμπολάχ» (σουνιτική ισλαμιστική κουρδική οργάνωση στην Τουρκία), «Εργκένεγκον», «Γκρίζοι Λύκοι», «Βαριοπούλα».....
Τρομοκρατούν δημοσιογράφους στα Κατεχόμενα

Του Δημήτρη Μπεκιάρη

Οι διαδηλώσεις στο κατεχόμενο τμήμα της βόρειας Κύπρου μέσα σε ολόκληρο τον Φεβρουάριο και τα συνθήματα των χιλιάδων διαδηλωτών ώστε η Άγκυρα «να πάρει τα χέρια της από τους Τουρκοκύπριους» έχουν προκαλέσει ιδιαίτερα μεγάλο εκνευρισμό στην Άγκυρα, ο οποίος ήταν εμφανής στις δηλώσεις που πραγματοποίησε όλο αυτό το διάστημα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Τον προβληματισμό της τουρκικής κυβέρνησης μεγιστοποιεί το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις αντιδράσεων στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, συμπίπτουν με τη συγκυρία των εξεγέρσεων και των ανατροπών του πολιτικού status στον βορειοαφρικανικό χώρο, στη Μέση Ανατολή και ευρύτερα στον Αραβικό κόσμο.
Ταυτόχρονα, στο εσωτερικό μέτωπο της Τουρκίας, η μετριοπαθής ισλαμική κυβέρνηση, η οποία ως κυρίαρχος πολιτικά φορέας υποτίθεται ότι ξεριζώνει τους παρακρατικούς μηχανισμούς του βαθέος κράτους (υποθέσεις Εργκένεγκον και «Βαριοπούλας»), οι οποίοι πρωτίστως απείλησαν την ίδια την κυβέρνηση, όπως επίσης υποτίθεαι ότι θέλει να  πείσει τη Δύση ότι μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο του εγγυητή της σταθερότητας σε μία περιοχή, η οποία κυριολεκτικά «φλέγεται», δίνει την εντύπωση ότι επιδίδεται σε ένα διαρκές «κυνήγι μαγισσών» διώκοντας δημοσιογράφους.
Τις προηγούμενες ημέρες η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε σε εκδηλώσεις αυταρχισμού με την σύλληψη αντιφρονούντων δημοσιογράφων, όπως ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος της εφημερίδας Χουριέτ Σονέρ Γιαλτσίν. Να υπενθυμιστεί ότι ο Γιαλτσίν είχε δημοσιεύσει, μέσω της ιστοσελίδας του, φωτογραφίες, οι οποίες απεικόνιζαν, παραμονές  των επιχειρήσεων για την εξάρθρωση της παρακρατικής οργάνωσης «Εργκένεγκον», Τούρκους αστυνομικούς να εκπαιδεύονται από Αμερικανούς.
Όμως, το ίδιο κλίμα επικρατεί και στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, αφού την περασμένο Σάββατο, σημειώθηκε επίθεση με πυροβολισμούς στα γραφεία της εφημερίδας «Άφρικα» στην κατεχόμενη Λευκωσία, την στιγμή μάλιστα που εκεί βρίσκονταν 10 δημοσιογράφοι. Η εφημερίδα «Άφρικα» έχει στηρίξει μέχρι σήμερα τις διαδηλώσεις των Τουρκοκυπρίων εναντίον της Άγκυρας.
Δεν χωρά αμφιβολία, ότι η συγκεκριμένη επίθεση συνιστά απόπειρα εκφοβισμού όλων εκείνων, οι οποίοι αντιδρούν στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η Τουρκία για τα κατεχόμενα, στα μέτρα λιτότητας, αλλά και στη προσπάθεια ολοκληρωτικού ελέγχου του ψευδοκράτους.
Μάλιστα η συγκεκριμένη εφημερίδα προχώρησε, τις προηγούμενες ημέρες, σε ενθάρρυνση των διαδηλωτών ώστε να πάρουν μαζί  τους πανό εναντίον της Άγκυρας σε επόμενη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, ενώ έχει στηρίξει σταθερά την μερική αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων από το βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Παρακράτος 

Σήμερα, που οι Τουρκοκύπριοι, πείθονται όλο και περισσότερο ότι πρέπει να ακολουθήσουν τον δρόμο της αποδέσμευσης από την Τουρκία, αντιλαμβανόμενοι ότι το ψευδοκράτος, ως μη αναγνωρισμένη διεθνώς κρατική οντότητα δεν μπορεί να περιμένει βοήθεια από κανέναν μηχανισμό στήριξης, η Άγκυρα αποφασίζει να ασκήσει ακόμη μεγαλύτερες πιέσεις ενεργοποιώντας μηχανισμούς, οι οποίοι βρίσκονται εκτός θεσμικού πολιτικού πλαισίου. Ποιοι είναι λοιπόν, εκείνοι, οι οποίοι εξαπέλυσαν τα πυρά τους εναντίον του Τύπου στα κατεχόμενα;
«Αγανακτισμένοι» έποικοι, εντεταλμένα όργανα της ΜΙΤ ή Γκρίζοι Λύκοι; Αλήθεια, έχει «ξεριζωθεί» το παρακράτος στην Τουρκία ή άλλαξε χέρια; Στην Τουρκία το παρακράτος έχει πολλά ονόματα: «Χεζμπολάχ» (σουνιτική ισλαμιστική κουρδική οργάνωση στην Τουρκία), «Εργκένεγκον», «Γκρίζοι Λύκοι», «Βαριοπούλα». Οι «Γκρίζοι Λύκοι» έχουν ιδιαίτερα σημαντική παρουσία στο κατεχόμενο βόρειο Τμήμα της Κύπρου και είναι νωπές ακόμη οι μνήμες, από το «άνοιγμα» που είχαν πραγματοποιήσει προς το AKP το 2007 ενόψει της εκλογής του Αμπντουλάχ Γκιούλ στη θέση του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας.

http://www.newscode.gr/diplwmatia/story/twra-tromokratoyn-dhmosiografoys-kai-sta-katechomena, paspartoy.blogspot

5 και 6 Μαρτίου αν ο καιρός το επιτρέψει εκτιμάται ότι θα είναι το μεγαλύτερο ελληνικό αποκριάτικο γλέντι που έγινε ποτέ στην Αυστραλία.


Η Μελβούρνη στο ρυθμό του ελληνικού καρναβαλιού

Δημοσιεύτηκε στις 28 February 2011 από τον Απόστολος Παπαποστόλου
Η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση “Γλέντι”, που γίνεται κάθε χρόνο το Μάρτιο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Αντίποδες” για να τιμηθεί η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, θα έχει και χρώμα καρναβαλιού για να εορταστούν και στη Μελβούρνη οι αποκριές.
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 5 και 6 Μαρτίου, η “ελληνική γωνιά” της Μελβούρνης θα κλείσει στις συγκοινωνίες και θα στηθούν εξέδρες και περίπτερα για την μεγάλη εκδήλωση την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν δεκάδες χιλιάδες ομογενείς και όχι μόνο.
Κατά την διάρκεια του διημέρου θα παρελάσουν από τις διάφορες σκηνές δεκάδες ομογενείς καλλιτέχνες και χορευτικά συγκροτήματα καθώς και τα μουσικά συγκροτήματα Τα Παιδιά από την Πάτρα και Ζιγκ-Ζαγκ.
*Επίσης θα γίνει επίδειξη αλλά και διαγωνισμός ελληνικής μαγειρικής, διαγωνισμός συρτάκι “μέχρι τελικής πτώσης” και διαγωνισμός του πιο μερακλίδικου ελληνικού καφέ.
*Θα στηθεί μια πλατεία α-λα Ελλάδα.
*Θα υπάρχει παιδική χαρά και δεκάδες περίπτερα με ελληνικές λιχουδιές και, κυρίως, ελληνικά τραγούδια και χοροί ενώ οι ομογενείς καλούνται να προσέλθουν μεταμφιεσμένοι.
Αν ο καιρός το επιτρέψει εκτιμάται ότι θα είναι το μεγαλύτερο ελληνικό αποκριάτικο γλέντι που έγινε ποτέ στην Αυστραλία.
(Πηγή: ana-mpa)

Η κλιματική αλλαγή....


Ανησυχητική επιτάχυνση

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011 4:05 μμ

Μαδρίτη: Λόγω της κλιματικής αλλαγής αλλά και άλλων «φυσικών» παραγόντων, η άνοδος της στάθμης της Μεσογείου δείχνει να επιταχύνεται την τελευταία δεκαετία, προειδοποιεί επιστημονική έκθεση στην Ισπανία.
Από το 2001 έως σήμερα η στάθμη έχει ανυψωθεί κατά 20 εκατοστά, αναφέρεται στην έκθεση Κλιματική Αλλαγή στην Ισπανική Μεσόγειο.
Η ανακοίνωση, πάντως, δεν διευκρινίζει αν τα συμπεράσματα έχουν υποβληθεί για έλεγχο και δημοσίευση σε επιστημονική επιθεώρηση.

Η εκτίμηση ότι η στάθμη έχει ανέβει 20 εκατοστά σε μια δεκαετία φαίνεται μεγάλη: Σύμφωνα με τη Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), από το 1900 έως το 2006 η στάθμη των ωκεανών είχε ανέβει κατά 10-20 εκατοστά.
Σύμφωνα επίσης με ισπανο-βρετανική μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2009 στο Journal of Geophysical Research-Oceans, και βασίστηκε στα μοντέλα της IPCC, η άνοδος της στάθμης στη Μεσόγειο μέχρι τα τέλη του αιώνα θα κυμανθεί από 3 έως 61 εκατοστά.
Οι νέες εκτιμήσεις βασίστηκαν σε κλιματικά δεδομένα που καλύπτουν το διάστημα 1943-2008 και συλλέχθηκαν με ένα σύστημα παρατήρησης «μοναδικό στην Ισπανία και πρωτοποριακό στην Ευρώπη».
Σε άνοδο φέρεται να βρίσκεται και η περιεκτικότητα της Μεσογείου σε αλάτι, πιθανώ

H Ελλάδα δεν έχει λεφτά για τις Εθνικές Επετείους στην Ομογένεια αλλά έχει για τα ταξίδια του αρχιηλίθιου ανά τον Κόσμο


Ομογενειακές οργανώσεις θα αναλάβουν τελικά τα έξοδα δεξιώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 σε ορισμένα από τα ελληνικά προξενεία, στις περιοχές των οποίων εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από ελληνοαμερικανικούς φορείς. Πρώτη προσφέρθηκε να αναλάβει τα έξοδα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φλόριδας, ενώ η δεξίωση αναμένεται να γίνει και στην ελληνική πρεσβεία της Ουάσιγκτον, όπου τα έξοδα σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Κ.», θα αναλάβει κάποιο ίδρυμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεξίωση πρόκειται να γίνει και στο Γενικό Προξενείο του Σικάγου. Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» για το θέμα αυτό ο πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον, Βασίλη Κασκαρέλης, είπε ότι έχει διαβιβάσει σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εξωτερικών στις ανά την Αμερική ελληνικές προξενικές αρχές. Τόνισε επίσης, ότι η πρεσβεία θα κάνει μετά τη Δοξολογία της 25ης Μαρτίου, μια δεξίωση για την Ομογένεια στο δικό της κτίριο.
usa.greekreport.gr

Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα σε δύο τάσεις: στο ένστικτο και στην λογική… Οι δυνάστες μας, χρησιμοποιούν την διαστρέβλωση της λογικής, προκειμένου να ελέγξουν το ένστικτό μας. Εμείς, οφείλουμε να κάνουμε το ακριβώς αντίθετο, για να ξεγυμνώσουμε τους ανήθικους ηγέτες...


Για να φύγουν οι ληστοσυμμορίτες απαιτείται η πολιτική ενηλικίωση των Ελλήνων

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 28/02/2011
 
 
Rate This

Tελικά, μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις στην χώρα μας (που κάποιοι προσπαθούν να δωρίσουν), πρέπει να κατανοήσουμε πως είμαστε μόνοι. Μόνοι οι πολίτες απέναντι σε επιστημονικές μεθόδους άλωσης της ίδιας μας της ψυχής. Μόνοι μας, όλοι εμείς που γνωρίσαμε μία πατρίδα ως χώρα και όχι ως χώρο, στα χώματα της οποίας γελάσαμε, πονέσαμε, κλάψαμε, ερωτευτήκαμε…
Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε πως ήδη «έχει χωριστεί η ήρα από το στάρι», τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στα βήματα που απαιτούνται. Όμως, πρώτα, θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε μία σειρά από ζητήματα, θα πρέπει να ομοφωνήσουμε και να ομονοήσουμε σε έναν κοινό στόχο.
Από τα πρώτα που οφείλουμε να κάνουμε ως λαός, είναι να ξεχάσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να επικεντρωθούμε σε αυτά...

Σίγουρα τις αιτίες που δημιουργούν το κύμα μαζικής φυγής από την Αφρική και την Ασία δεν μπορούμε να τις αλλάξουμε εμείς , όμως δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε εμείς τα επακόλουθα των ληστρικών πλουτοκρατικών καθεστώτων στις περιοχές αυτές του πλανήτη.


ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΟΣΩΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΓΣΕΕ

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα υποστήριζε εξ αρχής τη θέση, ότι η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης δεν μπορεί να αναπτυχθεί με λογικές σύγκρουσης των ελλήνων με τους λαθρομετανάστες στα πεζοδρόμια, που θα μετέτρεπαν τον εθνικό μας χώρο σε πεδίο μάχης την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι έλληνες θα δίνουν παράνομη εργασία και στέγη στους λαθρομετανάστες. 
Σίγουρα τις αιτίες που δημιουργούν το κύμα μαζικής φυγής από την Αφρική και την Ασία δεν μπορούμε να τις αλλάξουμε εμείς , όμως δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε εμείς τα επακόλουθα των ληστρικών πλουτοκρατικών καθεστώτων στις περιοχές αυτές του πλανήτη. Τουναντίον έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να υπερασπιστούμε τον εθνικό μας χώρο και τη κοινωνία μας υψώνοντας ένα ατσάλινο πολιτικο-κοινωνικό τείχος που θα απωθήσει τα καταστροφικά κύματα των εισβολέων λαθρομεταναστών. 
Το τείχος ενάντια στη λαθρομετανάστευση δεν κτίζεται μόνο με την αυστηρή διαφύλαξη των συνόρων αλλά με το κλείσιμο των κοινωνικών πυλών που είναι ανοικτές προς τους εισβολείς. Κανένα συνοριακό τείχος όσο ισχυρό και να είναι δεν μπορεί να ανακόψει την εισβολή, αν η κοινωνία έχει ανοικτές τις αγκάλες της στους εισβολείς , αν η κοινωνία τους υποδέχεται, τους δίνει εργασία και στέγη. Αυτή η αντεθνική συμπεριφορά των εργοδοτών ρίχνει τον έλληνα εργάτη στην ανεργία ή στη πώληση της εργατικής του δύναμης με εξευτελιστικούς όρους και μεροκάματα πείνας. Η κατάσταση αυτή ευνοεί το ληστρικό τραπεζικό σύστημα και την κυβέρνηση που εφαρμόζει τις εντολές των διεθνών τοκογλύφων. Σε μια ρημαγμένη εθνική οικονομία εκείνοι που θεριεύουν είναι οι τραπεζίτες και οι δορυφόροι τους. Το κράτος από την άλλη, προκειμένου να καλύψει τα άδεια ασφαλιστικά ταμεία θα κατασπαράξει(σοσιαλιστικά) την μεσαία τάξη και θα δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος στις τράπεζες για μια μακροχρόνια απομύζηση των εθνικών παραγωγικών δυνάμεων. Έτσι οι λαθρομετανάστες , οι τραπεζίτες , οι εκμεταλλευτές της μαύρης εργασίας και οι πολιτικοί εγκάθετοι των διεθνών τοκογλύφων, συμπαρατάσσονται ενάντια σε κάθε εθνικό και λαϊκό συμφέρον. Αυτοί είναι οι εχθροί του έθνους στο εσωτερικό μέτωπο, εναντίον των οποίων απαιτείται πολυμέτωπος αγώνας.
Στα πλαίσια αυτού του αγώνα αν κτυπηθεί η μαύρη εργασία κτυπιέται στη καρδιά του όλη η αντεθνική συμμορία και συμπαράταξη.
Ορθή ως εκ τούτου η απόφαση της ΓΣΕΕ να καταθέσει πρόταση για δήμευση περιουσιών στους εκμεταλλευτές της μαύρης εργασίας.
Εμείς προτείνουμε ακόμα ένα μέτρο για Ελλάδα και Κύπρο : Τη δήμευση των περιουσιών όσων παρέχουν στέγη σε λαθρομετανάστες . Τα σπίτια αυτά να μοιραστούν σε φτωχές πολύτεκνες ελληνικές οικογένειες.
Έξω από τις εργασίες και τα σπίτια οι λαθρομετανάστες. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η αστυνομία και ο στρατός. Έξω από τον εθνικό χώρο όλοι οι λαθρομετανάστες . Να γυρίσουν στις πατρίδες τους , να φάνε φίδια από τη γη τους ή να πάρουν αυτά που δικαιούνται από την ολιγαρχία του πλούτου που τους απομυζά και τους καταδυναστεύει στις πατρίδες τους. Προς αυτή τη κατεύθυνση πρέπει να στραφεί η εξωτερική πολιτική των ευρωπαϊκών εθνών προς όλα τα αντιλαϊκά κράτη της Αφρικής και της Ασίας.

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ (mail)

H Τουρκία τρομοκρατεί...


Κινδυνεύει ο Σενέρ Λεβέντ
28/02/2011

Απειλές κατά της ζωής του και επίθεση με πυροβολισμούς στα γραφεία της εφημερίδας του δέχθηκε ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ, εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «Αφρίκα», που εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια ενοχλεί με την αρθρογραφία του το καθεστώς.

Δράση εν όψει του συλλαλητηρίου της 2ας Μαρτίου ανέλαβαν στα Κατεχόμενα οι παρακρατικοί του καθεστώτος εισβάλλοντας στα γραφεία της «Αφρίκα».

Οι ένοπλοι άνδρες μπήκαν  στην πολυκατοικία όπου στεγάζονται τα γραφεία της εφημερίδας του γνωστού (για τις ενωτικές απόψεις του και τις διώξεις που έχει υποστεί) δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ και άρχισαν να πυροβολούν την εξώπορτα, ενώ μέσα εργάζονταν περί τους δέκα δημοσιογράφους.

Η επίθεση έγινε με σαφή σκοπό την τρομοκράτηση του Λεβέντ και...

Η Λιβύη ξεμπρόστιασε τη ναυτιλιακή γύμνια της ΕλλάδαςΓράφει η
Θεοδοσία Κοντζόγλου
Όταν η Ελλάδα είναι θαλασσοκράτειρα και η γεωγραφική της θέση βρίσκεται δίπλα από τη Λιβύη, για πιο λόγο άραγε, εικοσιένα (21) ξένες κυβερνήσεις- σύμφωνα με το Reuters - ζητούν τη βοήθεια της Τουρκίας για την διάσωση των υπηκόων τους με την αποστολή πλοίων;

Μήπως επειδή με το ξεχαρβάλωμα του μηχανισμού του πρώην ΥΕΝ και το αλαλούμ με τις συναρμοδιότητες των Υπουργείων, έχει χάσει πια η Ελλάδα τη διεθνή φωνή της στη Nαυτιλία;

Όταν το ΥΠΕΞ στέλνει τάνκερ – μεταφοράς χημικών προϊόντων - για την παραλαβή επιβατών, όταν το ΥΠ.ΠΟ. στέλνει «δικά του πλοία» και το ΥΘΥΝΑΛ επίσης άλλα «δικά του πλοία» για παραλαβή ανθρώπων από τη Λιβύη εσείς τι νομίζετε ότι θα κάνουν οι 21 κυβερνήσεις;

Δεν θα έπρεπε το ΥΘΥΝΑΛ με το ξέσπασμα της κρίσης – και ιδιαίτερα με δεδομένο όσα προηγήθηκαν στην Αίγυπτο - να είχε σημάνει συναγερμό και να είχε αποστείλει επείγον έγγραφο προς όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες που διαθέτουν επιβατηγά πλοία, ζητώντας τους τα χαρακτηριστικά και τον αριθμό των διαθέσιμων πλοίων πλοίων τους, τα οποία θα ήταν άμεσα έτοιμα να αποπλεύσουν και μετά με τη συνδρομή του ΥΠΕΞ να έλθουν σε επαφή με τις Πρεσβείες των χωρών ώστε να γνωστοποιήσουν με κάθε σοβαρότητα ό,τι η Ελλάδα διαθέτει αυτόν τον αριθμό πλοίων για να συνδράμει τις ξένες κυβερνήσεις στην ασφαλή μεταφορά (με το αζημίωτο βέβαια) των υπηκόων τους;

Και παράλληλα να διαθέσει το ΥΘΥΝΑΛ όλα τα απαραίτητα στοιχεία των ναυτιλιακών εταιριών, τηλεφωνικούς αριθμούς, ονόματα υπευθύνων, διευθύνσεις κλπ ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έρχονται σε επαφή με πλήρη διαφάνεια;

Έτσι και θα έδειχνε η χώρα μας ότι ως ναυτιλιακή δύναμη μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη λύση έκρυθμων προβλημάτων της παγκόσμιας κοινότητας, και θα είχε δώσει το παρών της ως χώρα με τέλεια οργάνωση, δηλώνοντας ουσιαστικά ότι «στη θάλασσα η Ελλάδα κάνει κουμάντο».

Επιπλέον, με την έγκαιρη αντίδρασή της θα βοηθούσε και τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες οι οποίες ψυχορραγούν εξ’ αιτίας των μεγάλων ζημιών των προηγούμενων ετών, αλλά θα έτρωγε ψωμάκι και ο ταλαιπωρημένος ναυτόκοσμος της χώρας που πληρώνει τα λάθη και τις επιλογές των κυβερνήσεων με ανεργία.

Αυτές όμως τις ενέργειες τις κάνει η χώρα που ξέρει τη δουλειά της, την κάνει η κυβέρνηση που έχει συγκροτημένο μηχανισμό, την κάνει ο Υπουργός που έχει ικανότητες και …. (όλοι καταλαβαίνουν), αλλά και συμβούλους ικανούς, οργανωτικούς και οι οποίοι θέτουν πάνω από το προσωπικό τους «εγώ» το συμφέρον της χώρας.

Αφού όμως μας τη βγήκε η τριτοκοσμική Τουρκία, αυτό τι σημαίνει;Ελεύθερη Ζώνη

Ο «αυτοδημιούργητος» αποτελεί κοινωνικό τίτλο τιμής. Σπάνια συνοδεύει «γόνους». Και σίγουρα δεν θα τον επέλεγες για να χαρακτηρίσεις το Γιώργο Παπανδρέου


Αυτοδημιούργητος «φιλέλληνας»

…σε μαύρο και στενό καιρό 
θεός να τα φυλάει 
τα ελληνόπουλα 
Κ.Χ. Μύρης

Ο «αυτοδημιούργητος» αποτελεί κοινωνικό τίτλο τιμής. Σπάνια συνοδεύει «γόνους». Και σίγουρα δεν θα τον επέλεγες για να χαρακτηρίσεις το Γιώργο Παπανδρέου.

Οι αφελείς γέλασαν ακούγοντας την πολιτική διαθήκη του Ανδρέα: «στα παιδιά μου αφήνω το όνομα μου». 

Δεν μπορούσαν να αντιληφθούν ότι κληροδοτώντας τους την νομή του ενός από τα δύο κόμματα εξουσίας ουσιαστικά τούς άφηνε τη μισή Ελλάδα!

Ιστορικά βέβαια υπήρξε γνωστό ότι ο Ανδρέας θεωρούσε τον πρωτότοκό του εξαρτημένο από τη μητέρα του. Όμως επέτρεπε την εξωθεσμική πολιτική λειτουργία της Μάργκαρετ.

Ήταν κοινό μυστικό, που αποκαλύφθηκε ανοιχτά κατά την δικαστική διαμάχη της Οικογένειας Παπανδρέου με το περιοδικό NEMECIS την περίοδο 2001-2004, ότι η Μάργκαρετ καθοδηγούσε...

Δεν τα κατάφερε, τελικά, ο «Κυνόδοντας» Σε εξέλιξη η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων


28 Φεβρουαρίου 2011 06:21
Δεν τα κατάφερε, τελικά, ο «Κυνόδοντας»
13,5 κιλά χρειάστηκε να χάσει ο ηθοποιός Κρίστιαν Μπέϊλ για τον ρόλο του στην ταινία "Ο Μαχητής" ("The Fighter"), που του χάρισε το φετινό Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου.
 
 
Δεν τα κατάφερε, τελικά, η ελληνική παραγωγή «Ο Κυνόδοντας», του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, να κατακτήσει το βραβείο Όσκαρ, ως η καλύτερη ξενόγλωσση παραγωγή της χρονιάς. Το χρυσό αγαλματίδιο απέσπασε η Δανέζικη ταινία «Σε ένα καλύτερο κόσμο».
Πρόκειται για ένα δράμα που παρουσιάζει τα αποτελέσματα της βίας ανάμεσα σε έθνη και γενιές. Είναι η τρίτη φορά που ένα Δανέζικο φιλμ κατακτά το χρυσό αγαλματίδιο της Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ και η σκηνοθέτης της παραγωγής, Σούζαν Μπιρ, είχε βραβευθεί και στο παρελθόν.
Η λαμπρή τελετή απονομής των φετινών Όσκαρ βρίσκεται σε εξέλιξη, στοKodak Theater του Λος Άντζελες. Ήδη έχουν απονεμηθεί τα βραβεία δεύτερου ανδρικού και δεύτερου γυναικείου ρόλου. Το πρώτο παρέλαβε ο Ουαλικής καταγωγής Κρίστιαν Μπέϊλ, ο οποίος συγκαταλεγόταν στα φαβορί, για τον ρόλο του στην ταινία «The Fighter» («Ο Μαχητής»). Υποδύεται έναν αποτυχημένο πρώην πυγμάχο ο οποίος έχει εθιστεί στη χρήση κοκαΐνης.
Ήταν το πρώτο βραβείο για τον ηθοποιό, ο οποίος έχασε 13,5 κιλά προκειμένου να ενσαρκώσει την αληθινή ιστορία του Ντίκυ Έκλουντ, πρώην πρωταθλητή και χρήστη ναρκωτικών ουσιών. που έκανε χρήση ουσιών. Ο Κρίστιαν Μπέϊλ, 37 ετών, είναι γνωστός από το ρόλο του στον τελευταίο «Badman», όπου είχε μείνει στη σκιά του αδικοχαμένου Χιθ Λέτζερ. Είναι, εξάλλου, ο τρίτος Ουαλός ο οποίος κερδίζει Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού, μετά τον Ρέϊ Μίλλαντ και τον Άντονι Χόπκινς.
Για την ίδια ταινία «The Fighter» («Ο Μαχητής») τιμήθηκε και η Μελίσα Λίο με το Όσκαρ δευτέρου γυναικείου ρόλου. Η 50χρονη ηθοποιός, η οποία επίσης υπολογιζόταν στους επικρατέστερους για το βραβείο, υποδύεται την σκληρή μητέρα δύο νεαρών Αμερικανών πρωταθλητών της πυγμαχίας, τους οποίους ενσαρκώνουν ο Μαρκ Γουόλμπερεγκ και ο Κρίστιαν Μπέϊλ.
Η Μελίσα Λίο, η οποία αντιμετώπισε ισχυρό ανταγωνισμό από τις Έϊμυ Άνταμς και Ελένα Μπόναμ Κάρτερ, αμφότερες από την ταινία «Ο λόγος του Βασιλιά», κατόρθωσε να προσδώσει τρυφερή υπόσταση σε ένα σκληρό μητριαρχικό ρόλο στην ταινία. Ήταν η δεύτερη υποψηφιότητα για το χρυσό αγαλματάκι στην καριέρα της, μετά από την υποψηφιότητά τους, δύο χρόνια πριν, για το ρόλο της στην ταινία «Παγωμένος Ποταμός».
Κατά την υπό εξέλιξη τελετή, η ταινία κινουμένων σχεδίων «ToyStory 3» κέρδισε το βραβείο Όσκαρ στην κατηγορία του και έγινε έτσι η τέταρτη παραγωγή της εταιρείας Pixar που κατακτά την κορυφαία διάκριση στο θεσμό. Η ταινία ήταν η επικρατέστερη να κυριαρχήσει και είναι υποψήφια και για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Αναφέρεται σε μία ομάδα πρωταγωνιστών των κινουμένων σχεδίων οι οποίοι παίρνουν σάρκα και οστά στην πραγματική ζωή, όταν οι άνθρωποι δεν τους βλέπουν.
iKypros

Όσα σε γενικές γραμμές λέει η ελληνική ιστορία και νομίζουμε ότι απαντά καταλυτικά σε όσους εξακολουθούν να νομίζουν ότι μπορούν και έχουν δικαίωμα να την διαστρεβλώσουν ή να την βλέπουν με παραμορφωτικούς φακούς ή έστω « με σύγχρονη ματιά»!


16 επαναστατικά κινήματα μέχρι τη μέρα της λευτεριάς

ΕκτύπωσηE-mail
Για να φτάσουμε στο 1821 το ελληνικό έθνος έδωσε πολλούς αγώνες για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού με βαρύτατο φόρο αίματος
Tου Στεφ. B. AναγνώστουΗ παρουσίαση της νέας παραγωγής του τηλεοπτικού Σταθμού «Σκάϊ» για την Επανάσταση του 1821 με μια «σύγχρονη ματιά» και «όπως δεν την έχουμε ξαναδεί», όπως χαρακτηριστικά διαφημίζεται, προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις σε πολλούς τηλεθεατές, επειδή παρουσιάζεται με τέτοιο τρόπο, ο οποίος, ξεφεύγει από τα αποδεκτά επιστημονικά όρια, μέσα στα οποία οφείλουν να κινούνται εκείνοι που γράφουν Ιστορία, καθώς δείχνει να λησμονεί βασικά γεγονότα, που οδήγησαν στην Επανάσταση του 1821. Το αποτέλεσμα είναι ότι εξ αιτίας της παραλείψεως αυτής, η Ιστορία όπως εξελίσσεται και «βλέπεται» από την περίφημη «σύγχρονη ματιά» δίνει την εντύπωση, αν όχι την βεβαιότητα, ότι το όλο τηλεοπτικό και εκδοτικό τελικά εγχείρημα, να ξαναγραφεί δηλαδή η ιστορία του 1821 στοχεύει,...