Σελίδες

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ηρθε ο καιρός,να κάνουμε το γαλάζιο,το χρώμα του κόσμου!



 

Πάνε μέρες που η σιωπή μου ήταν πιο ηχηρή από τη γραφίδα….Κι αυτό όχι λόγω ελλείψεως θεμάτων,μα λόγω της ανάγκης να κατανοήσω ψυχραιμότερα τη διαδικασία αλλαγής, στην οποία βιαίως μας ωθούν….

Μια αλλαγή η οποία είναι πασιφανές πλέον πως δεν αφορά μόνο το δικό μας Έθνος,μα αποτελεί επίθεση προς όλα τα Εθνικά κράτη και ειδικότερα στην απάλειψη της “εθνικότητος” ως διαχωρισμό στην ανθρωπότητα….

Σε αυτό το πλαίσιο,βλέπουμε, η Νέα Τάξη να εφορμεί με όπλα τον οικονομικό αφανισμό και την κοινωνική διάσπαση σε όλες τις πλουτογενείς περιοχές του πλανήτη ,μέσα από μια νέα και ιδιόμορφη “συμφωνια” των κυρίαρχων δυνάμεων της……

Η λεκάνη της Μεσογείου,η κοιτίδα όλων των πολιτισμών της γής,μετατρέπεται σε φλεγόμενο καζάνι,το οποίο σύντομα θα εκραγεί με ανυπολόγιστες συνέπειες για όλον τον κόσμο.

Ήδη από σήμερα,αναπτύσσονται δυνάμεις του αμερικανικού στρατού στη διώρυγα του Σουέζ,με σκοπό τη “διαφύλαξη” της διόδου……Η αλήθεια είναι βεβαίως πως αυτή ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της ΝΤ,να ελέγξει εντελώς τη εμπορική διακίνηση,άρα και την οικονομική ευημερία όλου του κόσμου….

Στην Ελλάδα η επίθεση των γραικύλων στο λαό,δυναμώνει και δυστυχώς χωρίς ουσιαστική αντίδραση….Οσο ο λαός δεν αντιδρά,τόσο αυτή η επίθεση θα αλλάζει ποιοτικά χαρακτηριστικά και θα μεταβάλλεται από μέρα σε μέρα,αποκτώντας στοιχεία υποδούλωσης και αποικιοκρατικού ελέγχου της μάζας….Ξεκίνησε ήδη το “διαίρειν και βασίλευε”ως τακτική απέναντι στις οργανωμένες κοινωνικές ομάδες και η συνέχεια προβλέπεται πιο “ζωντανη”…

Πλησιάζουν οι εκλογές ως αντίδοτο,μα πολύφοβάμαι πως δε θα φτάσει…Διότι την ίδια ώρα πλησιάζουν και οι εκλογές στους γείτονες…Κι εκείνοι έχουν ανάγκη πια,μια “κρίση’ για να διατηρήσουν το προνόμιό τους,να παραμένουν η μόνη ¨κοσμικού τύπου¨μουσουλμανική χώρα….

Το κακό είναι πως έχει ήδη προαποφασιστεί η νέα μοιρασιά του κόσμου,η οποία για να προέλθει,θα πρέπει να υπάρξουν περιφερειακές συγκρούσεις……

Το έργο το έχουμε ξαναδεί και ξανακούσει…Θυμηθείτε την παγκόσμια οικονομική κρίση και το κράχ του 1930-33,και τι απέφερε ως αποτέλεσμα……..

Ετσι,το “μπαίνουμε στο Υδροχόο και θ αλλάξουν οι καιροί”,αίφνης αποκτά νόημα……..:)

Η μοίρα θέλησε να είμαστε εμείς η γενιά της μεγάλης αλλαγής.Μιας αλλαγής που δε θα μας επιβάλλουν,αλλά που θα προκύψει από την αντίδρασή μας.

Μη γελιέστε,η Ελλάς και οι Ελληνες θα αποτελέσουν ακόμα μια φορά την κορωνίδα της αντίστασης απέναντι στην οικονομικοπολιτικη διεθνιστική λαίλαπα,μιλώντας τελευταία……

Η μάχη έρχεται και εμείς έχουμε μάθει να την αναμένουμε και να τη βιώνουμε με χαμόγελα και τραγούδια….Γεννηθήκαμε μαχητές και μας αρέσει να μη χαραμιζόμαστε σε ανούσια ζητήματα,αλλά να είμαστε εμείς που θα δίνουμε τη λύση…..ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΟΥΜΕ!

Ας καταλάβουν οι προσκυνημένοι υπάλληλοι της ΝΤ,πως δε λογαριάσαμε ποτέ την ισχύ και τη δύναμη ως Έθνος,παρά μόνο την πίστη μας και το πόσο καλός θα είναι ο καιρός όταν θα έρθει η μάχη,για να ξέρουμε τι θα φορέσουμε………ΚΑΙ Η ΑΝΟΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

 

ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ,ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΕΘΑ!!!

Λακεδαίμων Απελλαίος στο Ελληνική Αντίσταση

Σλοβένος Ευρωβουλευτής: Ο Γκρούεφσκι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας…




Φεβρουάριος 11, 2011.
«Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ δεν έχει καμιά προθυμία να προχωρήσει σε συμβιβασμό και δεν συμμορφώνεται με τις προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας. Δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας και με την πολιτική που ακολουθεί, οδηγεί σε ομηρία και απομόνωση την πΓΔΜ». Τα παραπάνω δήλωσε ο Σλοβένος ευρωβουλευτής Ζόραν Θάλερ, ο οποίος είναι ο εντεταλμένος εισηγητής των Σκοπίων στην  Ευρωπαϊκή Ένωση.
Νωρίτερα,  ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα 
Γκρούεφσκι, κατηγόρησε τον Σλοβένο ευρωβουλευτή ότι κινείται «σύμφωνα με τις κεντροαριστερές ιδέες του» και συνεπώς δεν μπορεί να κρίνει αντικειμενικά.
Ο Θάλερ, ωστόσο, έστειλε μήνυμα προς την κυβέρνηση των Σκοπίων τονίζοντας την αρνητική διάθεση του πρωθυπουργού των Σκοπίων.
« Το ότι βάζω εμπόδια στην ένταξη της χώρας είναι ένας ισχυρισμός χωρίς νόημα και μάλιστα είναι ένα γελοίο επιχείρημα. Τον Γκρούεφσκι τον έχω συναντήσει  7-8 φορές στη ζωή μου και τον Τσερβενκόφσκι 2-3 φορές. Με πληροφορούν ότι με κατηγορούν ότι είμαι σοσιαλδημοκράτης και γι’ αυτό είμαι αρνητικός στην ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ.
»Το χειρότερο είναι ότι οι ισχυρισμοί αυτοί απευθύνονται και προς  τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια, τον  πρέσβη κ. Έρβαν Φουερέ. Ο καιρός περνά άπραγος αλλά είναι επικίνδυνος για την ύπαρξη της πΓΔΜ. Θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα ώστε να μην καταστούν τα πράγματα, τελείως, αρνητικά και βλάψουν πραγματικά τη χώρα», δήλωσε ο Ζόραν Θάλερ.
Ο Σλοβένος πολιτικός, παρασκηνιακά, ζήτησε επειγόντως να δοθεί μια ημερομηνία για έναρξη των διαπραγματεύσεων για την πΓΔΜ, αν και στην έκθεση που υπέβαλλε για την χώρα ήταν αρνητική, αφού εξέφρασε την ανησυχία του για τις μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό τομέα, στην ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και στην ανυπαρξία πολιτικού διαλόγου.
Ο Θάλερ ζήτησε, ακόμη, ενεργή συμμετοχή του αρμόδιου για τα Δυτικά Βαλκάνια, Φούλε, καθώς  και της Άστον στη διαφωνία του ονόματος.
--
Τίτλος: «Талер: Кај Груевски нема подготвеност за компромис»
Δημοσίευση: Α1, 11.2.2011.

Η Κόρη του πατέρα της Ντόρα: "Δεν θα δεχθούμε την λογική του αίματος"


 

ntora
Διαμετρικά αντίθετη με την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου περί απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, χωρίς να ισχύει το δίκαιο του αίματος, εμφανίσθηκε προ ημερών η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνάντηση που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες.
Παράλληλα, η θέση την οποία εκδήλωσε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη γεννά πολλούς και σοβαρούς προβληματισμούς από μερίδα στελεχών του κόμματος της, καθώς δεν κρύβουν ότι αιφνιδιάσθηκαν. Δεδομένου ότι αυτή της η δήλωση δεν ταυτίζεται με την ιδρυτική Διακήρυξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, το περασμένο Νοέμβριο.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους, όπως ενημερώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σήμερα στα γραφεία του κόμματος της στη λεωφόρο Συγγρού, για το μεταναστευτικό είπε: "Η λογική του αίματος δεν μπορεί να ισχύσει στην Ελλάδα και δεν θα τη δεχθούμε ποτέ".
Παραδέχθηκε πάντως ότι "η ιστορία να γεμίσουμε λαθρομετανάστες δεν μπορεί να συνεχιστεί".
Τώρα φυσικά που στην Ελλάδα έχουν εγκατασταθεί παρανόμως περισσότεροι από ενάμισυ εκατ. λαθρομετανάστες, και σε πολλές περιπτώσεις με την πολύτιμη συνδρομή ΜΚΟ που χρηματοδοτούσε η κα Μποκογιάννη επί των ημερών της ως ΥΠ.ΕΞ. δεν είναι χιούμορ να διαπιστώνει κανείς ότι δεν πάει άλλο...
Θυμίζουμε ότι τόσο πολιτικοί όσο και δικαστικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν ιστορική την απόφαση του ΣτΕ, όχι μόνο για το διατακτικό αλλά και για το σκεπτικό της

Ο Αντώνης τα είπε έξω από τα δόντια: "Αναζητείστε αλλού την συναίνεση για το μνημόνιο"


Ξεκάθαρο '''όχι' και στο νέο Μνημόνιο'' είπε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς
  Αθήνα:-
Η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει ένα δεύτερο μνημόνιο -το δημοσιονομικό πλαίσιο της περιόδου 2012-2015-  ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην κυβέρνηση.
«Πυροδοτείτε την κοινωνική ένταση με τη στάση σας», είπε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη απόφαση των αστυνομικών αρχών των Σερρών να μην επιτρέψουν στους αγρότες να κατευθυνθούν στον Προμαχώνα.
«Καταφεύγετε σε πρωτοφανείς μεθόδους τρομοκράτησης και καταστολής που παραπέμπουν σε άλλες εποχές», σημείωσε.
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε, ότι το μνημόνιο ήταν ένα ολέθριο σφάλμα και σημείωσε πως δικαιώνεται η στάση της ΝΔ. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα αρνηθεί να συμφωνήσει και να συναινέσει στο αυστηρό μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο της περιόδου 2012-2015.
«Τώρα, μάλιστα, συζητιέται, όχι απλώς νέα επικαιροποίηση του Μνημονίου, που υπογράψατε πέρσι. Συζητιέται Μνημόνιο-ΙΙ που θα κρατήσει πολύ περισσότερο και που θα έχει πολύ αυστηρότερες δεσμεύσεις πολιτικής.
»Εμείς, σας το λέμε ευθέως, ότι όπως απορρίψαμε το Μνημόνιο-Ι, έτσι απορρίπτουμε κι αυτά που προεξοφλούνται πλέον για το, πολύ χειρότερο, Μνημόνιο-ΙΙ».
Ο κ. Σαμαράς διευκρίνισε, ότι η ΝΔ δεν είναι κατά των μέτρων περιστολής της δημόσιας σπατάλης, ή της αύξησης της ανταγωνιστικότητας με διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά εξήγησε ότι το Μνημόνιο είναι η πολιτική δέσμευση επ' άπειρον σε μόνιμη ασφυξία της οικονομίας.
«Κάτι τέτοιο ούτε το στηρίξαμε, ούτε το στηρίζουμε, ούτε και πρόκειται να το στηρίξουμε. Αν θέλει η κυβέρνηση συναίνεση στην ασφυξία, να την αναζητήσει αλλού», είπε.
Απαντώντας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις Σαμαρά για «εφαρμογή χουντικών μεθόδων», υπενθυμίζοντας τις τρεις περιοδείες του ανά την Ελλάδα και τον διάλογο που διεξάγεται για την αγροτική πολιτική, με συμμετοχή και της ίδιας της ΝΔ.
* Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας: «Όλοι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και ειδικά αυτοί που κυρίως ευθύνονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/News in.gr

Μακάρι να είναι για το καλό του Αιγυπτιακού Λαού αλλά.....


Παραιτήθηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ, παραδίδει την εξουσία στο στρατό
  Κάϊρο:-
Ο Χόσνι Μουμπάρακ παραιτήθηκε και παρέδωσε την εξουσία στον στρατό, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου.
«Μέσα σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις που περνά η χώρα, ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ αποφάσισε να εγκαταλείψει την προεδρία», ανέφερε στο διάγγελμά του στην κρατική τηλεόραση.
Διευκρίνισε ακόμα, ότι εξουσιοδότησε το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων να διευθύνει τις υποθέσεις του κράτους. «Ο Θεός να μας προστατεύει και να μας οδηγεί», κατέληξε.
Επικεφαλής του Συμβουλίου είναι ο υπουργός Άμυνας Μοχάμεντ Χουσεΐν Ταντάουι.
Το Al Arabiya ανέφερε, ότι το Συμβούλιο θα αποπέμψει το υπουργικό συμβούλιο, την Άνω και την Κάτω Βουλή και θα κυβερνήσει...


Posted: 10 Feb 2011 09:35 AM PST
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου απέρριψε τις εκκλήσεις της Ουάσινγκτον για επιτάχυνση των πολιτικώνμεταρρυθμίσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιβάλλουν τη θέλησή τους σε μία «μεγάλη χώρα». 

Και όλα αυτά ενώ χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδηλώνουν καθημερινά και ακούραστα από τις 25 Ιανουαρίου ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Την Τετάρτη οι διαμαρτυρίες επεκτάθηκαν έξω από το αιγυπτιακό κοινοβούλιο, όπου σημειώθηκαν βίαια επεισόδια ενώ αιματηρές συγκρούσεις σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις. Παράλληλα, η «κατάληψη» της πλατείας Ταχρίρ καλά κρατεί για 17η ημέρα με τους διαδηλωτές να προετοιμάζονται για τη μεγάλη, προγραμματισμένη διαδήλωση της Παρασκευής.

Την ίδια ώρα ο εργαζόμενος της Google, WaelGhonim, που αφέθηκε ελεύθερος μετά από 12 ημέρες κράτησης, είπε ότι δεν έχει πολιτικές βλέψεις και μόλις η κατάσταση στη χώρα ηρεμήσει, θα επιστρέψει στην φυσιολογική ζωή του. Κατά τα άλλα από την έναρξη των διαδηλώσεων έχουν σκοτωθεί 297 άνθρωποι σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Αίγυπτος: Απρόβλεπτες οι συνέπειες......


Από μια κλωστή κρεμάται η Ειρήνη στην Μέση Ανατολή


Μόσχα- Πάνος Ιγνατίου

«Η Ρωσία θα κάνει τα πάντα ώστε τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Μέση Ανατολή να διευθετηθούν ειρηνικά.» Με αυτό τον αποφασιστικό τρόπο ο πρόεδρος της Ρωσίας Δμίτρη Μεντβέντεφ ξεκαθάρισε την θέση της χώρας του την βδομάδα που πέρασε εν μέσω των συνεχιζόμενων συγκλονισμών που διέρχεται η Αίγυπτος αλλά και των συνομιλιών που άρχισαν υπό την προεδρία του αντιπροέδρου Ομάρ Σουλειμάν.

Η Ρωσία είπε ο Δ. Μεντβέντεφ ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και πρόσθεσε ότι ουσιαστικός όρος συντονισμένης δράσης για την επίτευξη των στόχων της σύγχρονης ανάπτυξης είναι, κατά τη γνώμη του όπως είπε, η εδραίωση της διεθνούς ασφάλειας. Σημαντική προσφορά κατέληξε αποτελεί η υπογραφή της συνθήκης ...

Η αναψηλάφηση της δίκης των Έξι. Τους έστειλαν στον θάνατο ενώ ήξεραν ότι ήταν αθώοι!


Μετά την αθώωση των Έξι από τον Άρειο Πάγο


Γράφει ο Μίκης
Πρωτοπαπαδάκης
Η αναψηλάφηση της Δίκης των Έξι από τον Άρειο Πάγο έγινε, όπως προβλέπει ο Νόμος, με βάση επίσημες δηλώσεις προσώπων που είχαν πλήρη γνώση περί τα πράγματα και που διατυπώθηκαν έξι έως δέκα χρόνια μετά την Δίκη.

Το περιεχόμενο των υπόψη δηλώσεων είναι φανερό πως δεν ήταν γνωστό στους Στρατοδίκες που δίκασαν τους Έξι το 1922. Επειδή οι δηλώσεις ήσαν ανεπιφύλακτα υπέρ της αθωότητας των εκτελεσθέντων, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι, αν τις είχαν υπόψη τους τότε, θα είχαν κηρύξει αθώους τους κατηγορηθέντες.

Στην περίπτωση αυτήν, δεν ήταν δυνατόν να γίνει κυριολεκτικά επανάληψη της Δίκης, επειδή όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είχαν αποβιώσει, και επειδή τα δήθεν ποινικά εγκλήματα για τα οποία είχαν κατηγορηθεί, είχαν παραγραφεί λόγω παρόδου τόσων ετών.

Γι' αυτό, το Ανώτατο Δικαστήριο απλώς έκρινε, με την διαδικασία που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας, ότι το Έκτακτο Στρατοδικείο του 1922 υπέπεσε σε πλάνη περί τα πράγματα, διότι δεν είχε υπόψη τα στοιχεία που ήρθαν στο φως αργότερα.

Έτσι, με την απόφασή του 1675/2010 ο Άρειος Πάγος κατάργησε την καταδικαστική απόφαση του Στρατοδικείου. Τώρα, είναι λάΘος να λέμε ότι οι Έξι καταδικάσθηκαν σε θάνατο, αφού σχετική δικαστική απόφαση δεν υπάρχει.

Παραμένει, όμως, το ερώτημα, τι επιχειρήματα χρησιμοποίησαν οι κατήγοροι, για να επιτύχουν το ποθούμενο γι' αυτους, που ήταν η θανατική ποινή. Το θέμα δεν μπορούσε να εξετασθεί στην διαδικασία της αναψηλάφησης, για τους λόγους που αναφέραμε. Έχει, όμως, ενδιαφέρον κοινωνικό, ιστορικό, ηθικό και νομικό.

Μια πρώτη προσέγγιση του κατηγορητηρίου έγινε σε πρόσφατη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Κηφισιά, στην αίθουσα της πινακοθήκης Κουβουτσάκη. Παρέστησαν στο ακροατήριο ανώτατοι Δικαστικοί, πολιτικοί, μέλη της περιφερειακής αυτοδιοίκησης Κυκλάδων και πλήθος ενδιαφερομένων πολιτών.

Την ημερίδα άνοιξε ο ε.τ. Αντιπρόεδροος του Αρείου Πάγου κ. Μιχάλης Δέτσης, ο οποίος εστίασε την προσοχή του στην κατηγορία που διατυπώθηκε στο κατηγορητήριο, ότι η επανενθρόνιση του Βασιλιά Κωνσταντίνου, την οποία προκάλεσαν οι κατηγορηθέντες, έγινε αιτία να διακόψουν οι Μεγάλες Δυνάμεις την υποστήριξη προς την Ελλάδα .

Συγκεκριμένα, ο κ. Δέτσης τόνισε ότι οι Μεγάλες Δυνάμεις ουδέποτε μας βοήθησαν. Χαρακτηριστικό, είπε, είναι το γεγονός ότι δεν προχώρησαν ούτε στην καταβολή δανείων, που είχαν συμφωνηθεί με την Κυβέρνηση Βενιζέλου, πριν ακόμη γίνει λόγος για την κατάληψη της Σμύρνης από τον ελληνικό στρατό. Επομένως, όχι μόνον δεν μας βοηθούσαν την εποχή εκείνη, αλλά ούτε τις υποχρεώσεις που είχαν ανλάβει προς το ελληνικό Κράτος δεν εκπλήρωσαν. Αυτά, πολύ πριν από την επανενθρόνιση του Κωνσταντίνου,  που έγινε τον Νοέμβριο του 1920.

Δεύτερος μίλησε ο ε.τ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιος Ζορμπάς, ο οποίος έδειξε το έωλο και αστήρικτο του κατηγορητηρίου. Παραθέτουμε μερικά από τα σημεία στα οποία αναφέρθηκε :

 «...παρέδωσαν στους Τούρκους αποθήκες του ελληνικού στρατού πλήρεις με όπλα...». Αόριστη, αστήρικτη κατηγορία. Ποιές αποθήκες παρέδωσαν ; Τι όπλα είχαν αυτές μέσα ; Πότε έγινε η παράδοση ; Τα στοιχεία αυτά έπρεπε να αναφέρονται, για να είναι αξιόπιστη η κατηγορία.

 «...ενήργησαν συστηματικό κλονισμό του ηθικού του ελληνικού στρατού...».  Ασαφής και αόριστη κατηγορία, όπως η προηγούμενη :Τι μέσα χρησιμοποίησαν για να επιτύχουν κάτι τέτοιο ;

 «...οι ενέργειές τους αποσκοπούσαν στην στερέωση του Θρόνου...». Πώς ήταν δυνατόν να στερεωθεί ο θρόνος με την παράδοση όπλων στον εχθρό και τον κλονισμό του ηθικού του στρατού ;

Μετά μίλησε ο κ. Νίκος Βασιλάτος, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, Νομικός Υποστηρικτής της αίτησης του γράφοντος προς τον Άρειο Πάγο για την αναψηλάφηση της Δίκης. Αναφέρθηκε στις δηλώσεις των Βενιζέλου, Παγκάλου και Παπαναστασίου που χρησιμοποιήθηκαν ως νέα στοιχεία για την αναψηλάφηση :

ΕΝΙΖΕΛΟΣ (1929): Ουδέποτε επιστεύσαμε ότι οι κατηγορηθέντες διέπραξαν προδοσίαν κατά της Πατρίδος.

ΠΑΓΚΑΛΟΣ (1928) (που διενήργησε την ανάκριση και παρέδωσε τους κατηγορηθέντες στο Στρατοδικείο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας): Οι κατηγορηθέντες αναμφιβόλως ήσαν αθώοι.

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (1924) προς Βενιζέλο : Αν θέλετε να επανέλθει η χώρα στην συνταγματική τάξη, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε, είναι να αναθεωρήσουμε την Δίκη των Έξι.

Την ημερίδα επρόκειτο να κλείσει ο Μανώλης Γλέζος ωθούμενος από τον θαυμασμό του προς τον Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη και από την αντίθεσή του προς κάθε αδικία. Δεν μπόρεσε, όμως, να παρευρεθεί στην ημερίδα λόγω απασχόλησής του στην Πάρο, όπου έχει εκλεγεί Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από τις πληροφορίες που έχουμε, θα ακολουθήσουν και άλλες μελέτες για την ερμηνεία του θέματος εις βάθος. Τέτοιες μελέτες εις βάθος έχουν γίνει ελάχιστες μέχρι σήμερα, επειδή υπήρξε ένα είδος λογοκρισίας στα Πανεπιστήμιά μας, που απαγόρευε στους φοιτητές να ασχολούνται με το θέμα των Έξι. Παρόμοια λογοκρισία έχει ασκηθεί και προς ερευνητές, που είχαν την πρόθεση να ακολουθήσουν ακαδημαϊκή καριέρα.

Δεξί Εξτρέμ

Η Ευρωβουλή στέκεται στο ύψος της, Ζητά άμεση αποχώρηση του Αττίλα και τερματισμό εποικισμού ως έγκλημα πολέμου


  | 11/02/2011 | Του Γιάννου Χαραλαμπίδη

Μαλακώνει τις ευθύνες της Τουρκίας, ως αποτέλεσμα της αντίληψης ότι ανήκουν, στο πλαίσιο των συνομιλιών, στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.
Άμεση Αποχώρηση του Αττίλα από την Κύπρο ζητά η Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ ταυτοχρόνως υποστηρίζει τερματισμό του εποικισμού και καλεί την Τουρκία να διευθετήσει το ζήτημα αυτό με βάση τη Συνθήκη της Γενεύης, που χαρακτηρίζει τον εποικισμό ως έγκλημα πολέμου. Αληθές, όμως, είναι ότι μαλακώνει τις ευθύνες της Άγκυρας ως προς τη λύση του Κυπριακού, αφού με βάση το υφιστάμενο σκηνικό δεν είναι μόνο η Τουρκία υπεύθυνη, αλλά και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Αττίλας και Αμμόχωστος
Υπό αυτές τις συνθήκες, μπορεί να χαρακτηρισθεί ως θετική η χθεσινή ψηφοφορία για την έκθεση αξιολόγησης της Τουρκίας από την Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πιο συγκεκριμένα, η παράγραφος για το Κυπριακό καλεί την Τουρκία και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συμβάλουν με ενεργά βήματα...

Απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία-Ώρα ευθύνης για όλους




Η προγραμματιζόμενη για τον ερχόμενο Απρίλιο Απογραφή πληθυσμού καιι διοκτησιών στην Αλβανία, αποτελεί αναμφίβολα κομβικό σημείο για την περαιτέρω πορεία του Εθνικού μας Ζητήματος.Είναι η πρώτη φορά που διενεργείται Απογραφή στη γειτονική χώρα στα πλαίσια των σχετικών δεσμεύσεών της έναντι της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και των συνακόλουθων προδιαγραφών, που σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο τίθενται από την Ε.Ε για τη διενέργειά της.
Η κατάρτιση του σχετικού εντύπου αποτελεί σημαντικό ζήτημα, σε ότι αφορά τις εγγραφές Ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως η Εθνική καταγωγή και το θρήσκευμα. Το σχετικό ερωτηματολόγιο αναμένεται να εγκριθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου, χωρίς να έχει αποκρυσταλλωθεί επί του παρόντος, εάν η εθνικότητα και το θρήσκευμα θα συνιστούν ρητές ή προαιρετικές εγγραφές.
Ανεξάρτητα όμως από την τελική μορφή του ερωτηματολογίου, είναι αναμφισβήτητο ότι για πρώτη φορά παρέχεται στους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας η ιστορική δυνατότητα να απογραφούν ως Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
Η επικείμενη Απογραφή λοιπόν, αποτελεί τη λυδία λίθο, όπου θα δοκιμασθούν τόσο η Εθνική βούληση των αδελφών μας για καταγραφή της πληθυσμιακής δυναμικής του Ελληνισμού στη Βόρειο Ήπειρο και σε ολόκληρη την Αλβανία, στόχευση που θα επιτευχθεί μόνο με τη μαζικότητα της συμμετοχής, όσο και η σοβαρότητα της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας, σε σχέση με τη διασφάλιση του δικαιώματος των Ελλήνων, να απογραφούν μέσα σε πλαίσια ασφαλείας και αδιαβλήτων διαδικασιών.

  Η Απογραφή συνιστά εθνική ευκαιρία για μια νέα προοπτική στο Βορειοηπειρωτικό. Δεν θα προσθέσουμε αυτή την ευκαιρία, στην αλυσίδα των χαμένων ευκαιριών του παρελθόντος.
  
ΣΦΕΒΑ, 10-2-2011

Τι συνβαίνει με το Οικουμενικό Πατριαρχείο; Αληθεύουν αυτά που δημοσιεύει το ΚΑΛΑΜΙ; Και στην Εκκλησία της Ελλάδος....;

Tο νέο σύνθημα στην Αστόρια Νέας Υόρκης: ''Κορίτσια, ...ο Χονγκ Κόνγκ''

Ως λύση στα βάσανα της πολύπαθης Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόριά μας, ο Πατριάρχης αποφάσισε να μετατρέψει την Μονή μάλλον σε...''αδελφάτο''. 

Ε βέβαια. Αφού στέλνει τον...πρώην Χονγκ Κονγκ, πως αλλιώς να εξηγηθεί; Αν αυτός φωνάξει και την Γερασιμίνα της δυτικής ακτής, την Σωτηρούλα από τα Βόρεια, την Φασιανή από δίπλα και τις υπόλοιπες εν Βαρθολομαίω θεοφοβούμενες αδελφές στην Αμερική γιά να συν-λειτουργούν, τότε σίγουρα θα έχουμε ''εκκλησιαστικές ανατροπές'' και θα γίνουμε...ρόμπα.


 Αυτά παθαίνουμε όταν ολόκληρο Πατριαρχείο και μάλιστα οικουμενικό, κοντεύει να καταντήσει...''Ladies Οnly''. 


Αδελφοί, εναπομείναντες αρσενικοί ειδικά στην Αστόρια, ν' αρχίσουμε αμέσως εκστρατεία γιά να φέρουμε πίσω τον... Σπυρίδωνα, διαφορετικά μας βλέπω να κυκλοφορούμε, όπως πάμε, με... φούστα στο γκέττο μας... Θου Κύριε... (Αυτά ακούν και βλέπουν οι μισές από τα μέλη της ''Ιεράς'' Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, γι' αυτό ετοιμάζονται να ''μεταναστεύσουν'' ομαδικά στην Αστόρια, με κίνδυνο να χαλάσουν και τους λίγους αρσενικούς παπάδες).

Η συνέχεια θάχει πολύ ''πλοκή'', αφού ήδη εμπεριέχει: Σεξ, όργια, χρήμα, οικονομικά συμφέροντα, βυζαντινές και μη ίντριγκες, εξουσία, βρώμικα χτυπήματα-λάσπες και τα λοιπά σχετικά, που μας θυμίζουν λίγο την περίπτωση του πρώην Αμερικής Σπυρίδωνα. Η ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται και οι δυνάμεις εκείνες που θέλουν τον Ελληνισμό Αμερικής, την Ομογένεια -ειδικά της Νέας Υόρκης- ''κομμάτια'' γιά να... ''βασιλεύουν'' και να εισπράττουν, είναι οι μόνες που...''χαίρονται''.



www.kalami.net

Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ 


Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες στη Λάρνακα από λαθρομετανάστες οι οποίοι χρηματοδοτούνται παχυλώς από το κράτος ως "αιτητές πολιτικού ασύλου" καταδεικνύουν τη λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Χριστόφια. Οι λαθρομετανάστες όχι μόνο τρέφονται από το δημόσιο αλλά ενθαρρύνονται επίσης να επιδίδονται σε πράξεις βίας εναντίον δημοσίων υπαλλήλων και αστυνομικών οργάνων χωρίς επιπτώσεις για τους ίδιους. 
Το φαινόμενο αυτό προκαλεί αγανάκτηση στους φορολογούμενους πολίτες που βλέπουν τους φόρους τους να αρπάζονται βιαίως από τους τρόφιμους του Συλλικιώτη και της Χαραλάμπους.  
Η κυβέρνηση Χριστόφια αρνείται να επιβάλλει την τάξη γιατί προφανώς επιδιώκει μια σύγκρουση του αγανακτισμένου λαού με τους λαθρομετανάστες, την οποία θα χειριστεί προς επιτέλεση του σκοπού του αποπροσανατολισμού από το κυρίαρχο εθνικό ζήτημα και τις ολέθριες παραχωρήσεις Χριστόφια. Θέλει επίσης η κυβέρνηση να παρουσιάσει την δίκαιη αγανάκτηση των πολιτών ως φαινόμενο "ρατσισμού", το οποίο θα διαχειριστεί αναλόγως. Η κυβέρνηση αυτή αποδεικνύεται ελλειμματική και επικίνδυνη, με σκοπούς αλλότριους προς τα συμφέροντα του λαού.
Οι δυνάμεις ασφαλείας μπορούν και οφείλουν να επιβάλλουν την τάξη. Οι λαθρομετανάστες που επιτέθηκαν χθες στους δημόσιους υπαλλήλους στη Λάρνακα πρέπει άμεσα να απελαθούν διότι θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια. Τα πρόσωπα τους είναι γνωστά και καταγεγραμμένα. Επίσης πρέπει να κοπούν άμεσα όλα τα επιδόματα προς αιτητές πολιτικού ασύλου που ξεπερνούν τις συμβατικές μας υποχρεώσεις.
Η δημοκρατία δεν μπορεί να μετατραπεί σε οχλοκρατία υπό την υποκίνηση της ίδιας της κυβέρνησης. Καμία ομαδούλα δεν μπορεί να πάρει το νόμο στα χέρια της καθώς αυτός πρέπει να επιβληθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Ο κυπριακός λαός πληρώνει πολύ ακριβά τις υπηρεσίες δημόσιας ασφαλείας και απαιτεί να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ

Αφήστε τον Στρατό έξω από τα παιχνίδια σας!



11/02/2011
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής οδηγεί στη βεβαιότητα  πως σ’ αυτή τη χώρα έχει χαθεί η στοιχειώδης λογική. Ή πως κάποιοι καταναλώνουν κοινοβουλευτικό χρόνο έτσι, για να βρίσκονται σε κουβέντα.

Καταγγέλθηκε, λοιπόν, από βουλευτές πως η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία του Κιλκίς έλαβε μέρος σε άσκηση που προβλέπει συμμετοχή του στρατεύματος σε επιχειρήσεις καταστολής κατά πολιτών.

Κάτι τέτοιο, αν συνέβαινε, θα ήταν εξωφρενικό,  τρομακτικό, εφιαλτικό. Θα έπρεπε να είχε σηκωθεί ο κόσμος στο ποδάρι.

Διότι, όλοι (όλοι;) καταλαβαίνουμε πως αν ο ελληνικός στρατός ελάμβανε μέρος σε τέτοιες επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή θα έπαυε να υφίσταται η ίδια η χώρα. Θα είχε συμβεί πραξικόπημα και θα είχε επέλθει αιματοχυσία, εμφύλιος σπαραγμός.

Υπάρχει περίπτωση υπό κανονικές συνθήκες ο ελληνικός στρατός να στρέψει τα όπλα του κατά Ελλήνων πολιτών; Όχι, βέβαια. Ούτε μία στο εκατομμύριο. Διότι τότε θα είχε πάψει να είναι «ελληνικός στρατός», όπου υπηρετούν τα παιδιά όλων των Ελλήνων, και θα είχε μεταβληθεί σε όργανο μιας χούντας.

Το θέμα (με ένα βίντεο όπου έδειχνε στρατιώτες να εμπλέκονται σε επιχειρήσεις με άμαχο πληθυσμό),...

AMBER ALERT: Εξαφανίστηκε ο κυρ Γιάννης....



--
Επισκεφθείτε το ιστολόγιο
ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily
koukfamily.blogspot.com

"Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία"


ΕΞΩΔΙΚΟΣ   ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ  - ΔΗΛΩΣΙΣ  ΚΑΙ  ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ


ΕΝΩΠΙΟΝ   ΠΑΝΤΟΣ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ  ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ.
          ΕΞΩΔΙΚΟΣ   ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ  - ΔΗΛΩΣΙΣ  ΚΑΙ  ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ
                           * * * * * * * * * *

1 .Χαρίκλειας Νικοπούλου, του Βασιλείου, δασκάλας,
2. Μιχαήλ Δανίκα, καθηγητού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, .
3.Κωνσταντίνου Καραϊσκου του Πέτρου, εκπαιδευτικού- Διευθυντού Εφημερίδος ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ,
4.Ιωάννη Κουριαννίδη του Χαρ. Τραπεζικός,
5. Αθανασίου Τσακνάκη του Αναστασίου, εκπαιδευτικός,
6. Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη του Γεωργίου, επιχειρηματία, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρηματιών Παλλινοστούντων Ν. Εβρου, .
7. Σπυρίδωνος Σταματόπουλου του Αθανασίου, Συνταγ/ρχη ε.α.
8.Αγλαϊας Συμεωνίδου του Γεράσιμου, λογοθεραπεύτριας, 

9. Χριστίνας Τσαμπάζη, Δικηγόρου,

                                         Π Ρ Ο Σ
1. Τον κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

2. Αρχηγό Γ.Ε.ΕΘ.Α. 
3. Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού 
4. Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ναυτικού
5. Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
             * * * * * * * * * * *
  Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 2, 3 του Συντάγματος όπως δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 102 Α΄/2.6.2008, ‘’ Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία’’. 3. ‘’ Ολες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Εθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα’’. Η παρ. 2 του άρθρου 1 του Συντάγματος, τονίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν αρκεί να τηρούνται τυπικά, οι διαδικαστικοί μηχανισμοί της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, εάν και εφ όσον η αληθινή πραγμάτωση, καθημερινά, της λαΪκής κυριαρχίας, υπονομεύεται, νοθεύεται, ή χειραγωγείται, με διάφορες αυταρχικές μεθοδεύσειςούτε αρκεί ακόμα η τυπική, ή μεταφυσική αναγωγή όλων των εξουσιών στο Λαό ως πηγή τους, κατά τους ορισμούς της παρ. 3, εάν ο Λαός δεν είναι πραγματικά κυρίαρχος. Είναι χαρακτηριστική η διατύπωση της παρ. 3 του άρθρου 120 του Σ, κατά την οποία ‘’ο σφετερισμός, με οποιοδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτήν διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
...

O "νέος πατριωτισμός" απ΄ότι φαίνεται δεν έχει ανάγκη ούτε καν τους ίδιους τους Έλληνες....


Ιδού η "κυβέρνηση" του "μη με ρωτάτε δεν ξέρω"

Το  πρόβλημα της σταδιακής και  αναίμακτης  κατάληψης της πατρίδας  μας απο ξένους  έχει γίνει πλέον  τεράστιο και δεν μπορεί να κρυφτεί  κάτω απο  ρόζ ή πράσινα "τούλια".
Το ότι  εκατοντάδες χιλιάδες   δυστυχισμένων  και  ταλαιπωρημένων αλλοδαπών  χρησιμοποιούνται απο τα επιτελεία της "Νέας Τάξης Πραγμάτων"  αρχικά σαν "ανθρώπινη ασπίδα"  και κατόπιν σαν  "δεξαμενή στρατολόγησης"  μειονοτικών στρατών, είναι  κάτι που  δυστυχώς  το αντιλαμβάνεται ακόμα και ο πιο  καλοπροαίρετος  Έλληνας πολίτης.
Αυτό  όμως που  κάνει τον Έλληνα  πολίτη να  εξεγείρεται  είναι  η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι Έλληνες  αγανακτισμένοι  απο την  διακυβέρνηση της "επανίδρυσης"  (στην ουσία της συνέχειας του "Σημιτισμού"), είδαν  το "τυρί" αλλά όχι την "φάκα" που τους  είχαν στήσει  τα αφεντικά του σημερινού  δίψυχου κατοχικού κυβερνήτη.
Σου λέει, αφού μας είπε ότι "λεφτά υπάρχουν" και ότι  δεν θα  μπούμε στο ΔΝΤ  και ότι ...

Οι θέσεις του Αντώνη Σαμαρά εντυπωσίασαν τους Ευρωπαίους


Εντυπωσίασε η ΝΔ στη Πολιτική Συνέλευση του ΕΛΚ

Εντυπωσίασε η ΝΔ στη Πολιτική Συνέλευση του ΕΛΚ
Τα θετικότερα σχόλια των εκπροσώπων από τα Ευρωπαϊκά Λαϊκά Κόμματα απέσπασε η ΝΔ.
Η αντιπροσωπεία που είχε συγκροτήσει ο κ. Αντώνης Σαμαράς για να εκπροσωπήσει τη ΝΔ στη συνεδρίαση τηςΠολιτικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλες, ( Στυλιανίδης, Μηταράκης, Παπασταύρου, Ευσταθόπουλος, Πεγκλής, Μαυρομάτης),απέδωσε με σαφήνεια τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά για το νέο Ευρωπαϊκό Όραμα, την Ευρώπη ως Ένωση Αξιών και την Ευρώπη ως παγκόσμια ανθρωπιστική δύναμη.
Μάλιστα στην  Ειδική Ομάδα Εργασίας για την εκπόνηση του νέου πολιτικού προγράμματος του ΕΛΚ , οι 30 εκπρόσωποι από ευρωπαϊκές χώρες εντυπωσιάστηκαν από τις θέσεις της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά .
Κατά τη διάρκεια των εργασιών , ο κ. Ε. Στυλιανίδης, που εκπροσώπησε τη ΝΔ, έθεσε ζητήματα  προς εξέταση στις ηγεσίες των Ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων, όπως: Την ανάκτηση από την πολιτική της εμπιστοσύνης των πολιτών μέσα από την ενίσχυση της συμμετοχής τους στις αποφάσεις σε κομματικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Μίλησε για διαδραστικά κόμματα, ενεργούς πολίτες, ημιάμεση Δημοκρατία, νομοθετική πρωτοβουλία των πολιτών κα.
Ο κ. Στυλιανίδης κατέληξε  ότι «όσο περισσότερες ευθύνες μεταβιβάζουμε στους πολίτες, τόσο πιο υπεύθυνα αυτοί θα αποφασίζουν», αποσπώντας τα θετικότερα σχόλια των συμμετεχόντων στην Ειδική Ομάδα Εργασίας.
politis-gr