Σελίδες

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ;

Aρχή εξελίξεων αποσταθεροποίησης στη Μέση Ανατολή και την ανατ. Μεσόγειο ενδέχεται να αποδειχθεί η κατάρριψη του τουρκικού αναγνωριστικού αεροσκάφους από τη συριακή αεράμυνα. Το θερμόμετρο έχει αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα στην ούτως ή άλλως ''βεβαρυμένη'' περιοχή, ενώ διαφαίνεται όλο και πιό αποφασιστική η επιλογή της Ρωσίας να κρατήσει όρθια και κοντά της τη Συρία. Και αυτό, για ευνόητους λόγους, επιτείνει τον εκνευρισμό σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Θυμίζουμε πως η Τουρκία κατηγόρησε τη Συρία ότι κατέρριψε το αεροσκάφος της, την ώρα που αυτό βρισκόταν σε διεθνή εναέριο χώρο και χωρίς καμία προειδοποίηση. Η Άγκυρα χαρακτήρισε την κατάρριψη εχθρική πράξη και ο ΥΠΕΞ Νταβούντογλου επέμεινε ότι το αεροσκάφος δεν επέδειξε εχθρική συμπεριφορά, βρισκόταν σε εκπαιδευτική πτήση για δοκιμές των τουρκικών ραντάρ και διέψευσε ότι η Δαμασκός δεν γνώριζε την προέλευση του. Ο Νταβούτογλου ανέβασε τους τόνους και προειδοποίησε με το σύνηθες όσο και αλλαζονικό ''υφάκι'' (''...κανείς δεν πρέπει να...

Ρωσία: Δεν αποτελεί πρόκληση η κατάρριψη του τουρκικού F4

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών η καταστροφή του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ούτε «πρόκληση», ούτε «ηθελημένη ενέργεια».
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε, σε επίσημη ανακοίνωση, ότι η καταστροφή μαχητικού αεροσκάφους της Τουρκίας από τη Συρία, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ούτε «πρόκληση», ούτε «ηθελημένη ενέργεια» και ζήτησε να μην οδηγήσει την κατάσταση σε αποσταθεροποίηση.
Η κλιμάκωση της πολιτικής προπαγάνδας, ακόμα και σε διεθνές επίπεδο, είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη την ώρα, μάλιστα, που καταβάλλονται προσπάθειες να κινητοποιηθούν οι εξωτερικοί παράγοντες με σκοπό να επιτύχει το ειρηνευτικό σχέδιο του μεσολαβητή του ΟΗΕ Κόφι Αναν, τονίζεται στην ίδια επίσημη ανακοίνωση.
Παράλληλα η Μόσχα κάλεσε όλες τις πλευρές να δράσουν αποκλειστικά προς το συμφέρον του σχεδίου Αναν απέχοντας από τη λήψη μέτρων εκτός αυτού του πλαισίου.

Σκοπιανά ΜΜΕ: "Ο Αντώνης Σαμαράς έχει εδαφικές διεκδικήσεις σε Βουλγαρία και Σκόπια"

Η ανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, έχει αναστατώσει τόσο τα Σκόπια, ώστε έφτασαν στο σημείο να παραμιλούν για εδαφικές διεκδικήσεις!
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα 'Nova Makedonija', ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς έχει εδαφικές διεκδικήσεις σε Βουλγαρία και Σκόπια. Από που αντλεί η εφημερίδα το συμπέρασμα αυτό;
Η απόδειξη, είναι η απόφαση του Σαμαρά για την ανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, που κατήργησε το 2009 ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η ανασύσταση του υπουργείου, σύμφωνα με την σκοπιανή εφημερίδα, σημαίνει ότι οι δύο περιοχές θα έχουν ειδική μεταχείριση από την Αθήνα. (;;;)
"Με τον τρόπο αυτό ο Σαμαράς διεκδικεί εδάφη της Μακεδονίας (sic) και της Βουλγαρίας".
Το δικό μας συμπέρασμα; Το σύνδρομο των γειτόνων μας χρίζει άμεσης ψυχιατρικής θεραπείας.

πηγή 

Η κυβέρνηση εξόκειλε στον ύφαλο της ηθικής που φέρει τιμής ένεκεν την ονομασία «ΠΑΣΟΚ»

Εγώ γνωρίζω ότι κατά το άρθρο 81 του Συντάγματος «3. Οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα των μελών της Κυβέρνησης, των Υφυπουργών και του Προέδρου της Βουλής αναστέλλεται κατά την διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους. 4. Νόμος μπορεί να καθιερώνει το ασυμβίβαστο του αξιώματος του Υπουργού και του Υφυπουργού και προς άλλα έργα.»
Συνεπώς, αυτοδικαίως από της ορκωμοσίας του ουδείς υπουργός ή υφυπουργός ασκεί οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα. Είναι π.χ. δικηγόρος; Από της ορκωμοσίας δεν μπορεί να παρέχει νομικές συμβουλές, ουδέ να εκπροσωπεί πελάτη του ενώπιον οποιασδήποτε Αρχής, της Δικαστικής προεχόντως συμπεριλαμβανομένης. Άρα, ων υφυπουργός δεν μπορούσε ο κ. Βερνίκος ούτως ή άλλως να ασχολείται με τις εξωχώριες εταιρείες του.
Αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό. Στον πλου τού κ. Βερνίκου προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τον περίμενε ο ύφαλος του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του κ. Χάρη της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, οι οποίοι έφριξαν όταν άκουσαν ότι ο Βουλγαράκης μετείχε σε κυπριακή εταιρεία. Μια και δυο, λοιπόν, ευθύς ως ψήφισαν το Μνημόνιο Ι και ξέσκισαν...

Ας αφήσουμε τις «τεχνικές βοήθειες» και ας κάνουμε κάτι εμείς!

Σοφία Βούλτεψη
στην Ελευθερη Ζώνη
Είναι προφανές ότι έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Η μία μετά την άλλη οι χώρες του Νότου υποβάλλουν αιτήματα για προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης.

Πριν καλά-καλά μπει η εβδομάδα, αιτήματα υπέβαλαν επισήμως η Ισπανία και η Κύπρος.

Το έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη αναδεικνύεται πλέον σε όλο του το μεγαλείο.

Τρία χρόνια τώρα – στην πραγματικότητα από το 2008, όταν, σε Σύνοδο Κορυφής, αποφάσισαν να φέρουν το ΔΝΤ στην Ευρώπη, νομίζοντας πως έτσι θα λύσουν το πρόβλημά τους, μεταθέτοντάς το για άλλη μια φορά στις πλάτες άλλων – περιφέρονται από Σύνοδο Κορυφής σε Eurogroup και από Eurogroup σε μίνι συσκέψεις και τηλεδιασκέψεις.

Το αποτέλεσμα είναι περισσότερη ύφεση, έκρηξη της ανεργίας, στασιμότητα, λιτότητα και ξανά λιτότητα, που τελικά...

Γιατί «κλαίνε και γελάνε» οι ΗΠΑ με την επίσκεψη Πούτιν στο Ισραήλ…

 
Μάλλον ξεπέρασε σε αβρότητα ακόμη και το διπλωματικό πρωτόκολλο ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες, στάζοντας κυριολεκτικά μέλι για τη Ρωσία, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ισραήλ.

«Η Ρωσία, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα της Ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι η ίδια Ρωσία που μπορεί να προβεί σε μια ακόμη αποφασιστικής σημασίας συνεισφορά, αυτή τη φορά για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Ισραηλινός πρόεδρος μετά τα αποκαλυπτήρια μνημείου προς τιμήν της νίκης του Κόκκινου Στρατού επί της ναζιστικής Γερμανίας στην πόλη Νετάνια.

Η θερμότητα της υποδοχής Πούτιν θα μπορούσε να οφείλεται αφενός στο ένα εκατομμύριο Εβραίους, πρώην πολίτες της Σοβιετικής Ένωσης και αφετέρου στον υπουργό Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν που προέρχεται και αυτός από την Ρωσική Ένωση Κρατών και...

Υποπτους θεωρεί ο εισαγγελέας Πεπόνης 50 στελέχη τραπεζών για τα δάνεια των κομμάτων Δέχτηκαν ως ... εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις, την περίοδο 2000 έως και 2011

Κλήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου σε περισσότερα από 50 στελέχη τράπεζας απέστειλε ο οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, στο πλαίσιο της έρευνας για τις δανειοδοτήσεις πολιτικών κομμάτων με εγγύηση μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις, την περίοδο 2000 έως και 2011.

Πρόκειται για μέλη των αρμοδίων επιτροπών που εισηγήθηκαν αλλά και ενέκριναν τη χορήγηση των δανείων, ενώ οι πρώτοι κληθέντες έχουν ζητήσει προθεσμία από τον Εισαγγελέα για να παραδώσουν εγγράφως τις εξηγήσεις τους στις 3 Ιουλίου. Για εξηγήσεις θα κληθούν από τον οικονομικό εισαγγελέα και στελέχη άλλων πέντε τραπεζών που χορήγησαν δάνεια σε κόμματα την εξεταζόμενη περίοδο.

Αντικείμενο της έρευνας του κ. Πεπόνη είναι να εξακριβωθεί πως οι εν λόγω τράπεζες προχώρησαν στις επίμαχες δανειακές συμβάσεις και αν ελήφθη υπόψη εάν...

Ποιους ενόχλησε η μεταφορά αρμοδιότητας της “Δια βίου μάθησης” στο Υπουργείο Εργασίας;

Διαβάσαμε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» το εξής παραπολιτικό: «Μία περίεργη απόφαση διάβασα προχθές στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Μια κατεξοχήν αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας, η Δία Βίου Μάθηση, κατευθύνεται προς το υπουργείο Εργασίας. Τι σχέση μπορεί να έχει όμως, διερωτώμαι. Μήπως και έγινε κανένα λάθος μέσα στην τούρλα των ημερών; »
Η παραπάνω επισήμανση του δημοσιογράφου της εφημερίδας, κατά την άποψή μας, είναι αποτέλεσμα άγνοιας και επιδερμικής προσέγγισης του όρου εκπαίδευση!
Η δια βίου εκπαίδευση είναι μία δομή η οποία αριστεροκρατείται, ( και πασοκοκρατείται ) εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Αποτελεί ένα πεδίο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται πολλά μέλη ΔΕΠ του πανεπιστημιακού χώρου (καθηγητές) και οι συνεργάτες τους και επωφελούνται κυρίως μέσω των πολλών προγραμμάτων τα οποία...

Spiegel: Ποια Κύπρος; Η χώρα του «Καταστρόφια» και του «Πανίκου»

Λίγες ημέρες πριν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαικής Ενωσης ένα δηλητηριώδες ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Spiegel είναι ενδεικτικό του εξαιρετικά αρνητικού κλίματος που επικρατεί στην Ευρώπη για τη χώρα.«Καταστρόφιας και Πανίκος» είναι ο κακεντρεχής έως προσβλητικός τίτλος του άρθρου αφού αναφέρεται στον Πρόεδρο της Κύπρου και στον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας.

«Από την 1η Ιουλίου θα βρίσκεται στην κορυφή της Ενωμένης Ευρώπης μια χώρα που ελέγχει μόλις τα 2/3 των εδαφών της...Η Κύπρος είναι όμως αυτή την εποχή στα πρωτοσέλιδα για άλλους λόγους. Στον κοινό αγώνα κατά της κρίσης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας -τον οποίο χαρακτηρίζουν σκωπτικά «Καταστρόφια»- και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Δημητριάδης, το μικρό του Πανίκος, προβληματίζουν τον υπόλοιπο κόσμο» γράφει...

Ο δρόμος προς τα άστρα. Γιατί πρέπει να συνεχίσουμε προς το Διάστημα

By Neil deGrasse Tyson

Περίληψη:
Καθώς ο πλανήτης Άρης γίνεται όλο και πιο προσιτός και η Κίνα ενισχύει το διαστημικό της πρόγραμμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες γυρίζουν την πλάτη τους στα άστρα από τσιγγουνιά και κομματική αντιπαράθεση. Αλλά η χώρα δεν αντέχει να εγκαταλείψει το Διάστημα.


Το 2010, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διατύπωσε το όραμά του για το μέλλον της αμερικανικής εξερεύνησης του διαστήματος, η οποία περιελάμβανε μια ενδεχόμενη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη. Μια τέτοια προσπάθεια θα κοστίσει σίγουρα εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια - ίσως ακόμη και 1 τρισ. Όποιο και αν είναι το ποσό, θα ήταν μια δαπανηρή επιχείρηση. Στο παρελθόν, μόνο τρία κίνητρα έχουν οδηγήσει τις κοινωνίες να δαπανήσουν ένα τέτοιο ποσό σε φιλόδοξα, παρακινδυνευμένα σχέδια: ο εορτασμός μιας θείας ή βασιλικής εξουσίας, η αναζήτηση του κέρδους και ο πόλεμος. Παραδείγματα εξέχουσας δύναμης με μεγάλες δαπάνες περιλαμβάνουν τις πυραμίδες στην Αίγυπτο, τον τρομερό στρατό από τερακότα που θάφτηκε μαζί με τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας και το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία. Αναζητώντας τα πλούτη του Νέου Κόσμου, οι μονάρχες της Ιβηρικής χρηματοδοτούσαν τα μεγάλα ταξίδια του Χριστόφορου Κολόμβου και...

Χωρίς σχόλια: Ανακοίνωση για το PKK από «μειονοτικούς»…

«Στην περιοχή Χακάρι 8 στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες σε επίθεση από τρομοκράτες, 16 στρατιώτες τραυματίστηκαν. Πρώτα από όλα, η Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) για λογαριασμό των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, ζητά, ως μάρτυρες του Αλλάχ που είναι, το έλεος του, και στις οικογένειες και τον τουρκικό λαό εκφράζει τα συλλυπητήρια της. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες Τούρκους στρατιώτες.
»Οι εσωτερικές τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται κατά της Δημοκρατίας της Τουρκίας για να διασπάσουν την ενότητα και την ακεραιότητα των συνόρων της είναι μισητές. Η Τουρκία θα δώσει την απαραίτητη απάντηση. Οφείλουμε να εκφράσουμε ότι είμαστε δίπλα στη μητέρα πατρίδα μας στο χτύπημα που δέχτηκε, εμείς οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης.»
Το πιάσατε το υπονοούμενο τώρα;