Σελίδες

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Γράμμα στον Λευκό άνθρωπο.


Από τον Nik Iord <nodiord@yahoo.gr> (mail). Προ ημερών είχα αναρτήσει εδώ κείμενο που αναφερόταν στα σχέδια των μαύρων για έναν κόσμο χωρίς λευκούς ανθρώπους. Νομίζω ότι το παρακάτω κείμενο δίνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς σκέπτονται οι λαοί του τρίτου κόσμου που θεωρούν , κακώς, τον εαυτό τους αδικημένο και καταπιεσμένο από τον δυτικό άνθρωπο. Το κακώς που είπα πιο πάνω δεν περιέχει ρατσιστικά νοήματα. Αναφέρεται στην διαφορετική αντίληψη της πραγματικότητας και στον τρόπο και ταχύτητα αντίδρασης   του λευκού ανθρώπου απέναντι στις καθημερινές προκλήσεις σε σχέση με τους λαούς του λεγόμενου τρίτου κόσμου που πάντα τον φέρνει ένα βήμα μπροστά...Οδυσσεύς                                   


μετάφραση - επεξεργασία: Περσέα

Λευκέ άνθρωπε !

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σε ενημερώσουμε ότι η φυλή σου είναι καταδικασμένη σε αφανισμό.

Εμείς, οι διάφορες μάζες του Τρίτου Κόσμου από Αφρική, Ασία, Νότια Αμερική και Μέση Ανατολή, έχουμε δηλώσει ότι η πλήρης επιτυχημένη πορεία σου στον πολιτισμό όπως η ανακάλυψη της νέας τεχνολογίας, η δημιουργία κυβερνήσεων, η προώθηση της καλής θέλησης, η σίτιση μεγάλου μέρους του κόσμου, η ειρήνη και η ευημερία , μας έχει κάνει ζηλιάρηδες και προσβεβλημένους.

Εμείς, το 92% του παγκόσμιου πληθυσμού, έχουμε την αίσθηση ότι δεν μπορούμε πλέον να αποδεχθούμε την διαφορά μεταξύ της επιτυχίας της...

Εκδήλωση για τον Πόντιο Καρδινάλιο Βησσαρίωνα από τον Εύξεινο Πόντο Νυρεμβέργης


 Τριάντα πέντε ολόκληρα χρόνια ζωής και δράσης έκλεισε φέτος ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης και Περιχώρων «Εύξεινος Πόντος». Και για να τα γιορτάσει δεόντως ετοίμασε φέτος διήμερες εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο (29 & 30 Οκτωβρίου 2011).


Τις εκδηλώσεις αυτές φυσικά παρακολούθησε στη Νυρεμβέργη ο πρόεδρος του συλλόγου "ΦΙΛΟΣ" Σωτήρης Ξώγνος και φυσικά μας μεταφέρει όσα έγιναν. Σ' αυτούς τους δύσκολους για όλους καιρούς, τέτοιες εκδηλώσεις μας δίνουν την δυνατότητα να σκύψουμε και να αναψηλαφήσουμε πρώτα τους εαυτούς μας, ενθυμούμενοι τους πρωτεργάτες αυτών των συλλόγων, τη πορεία τους μέσα στο χρόνο και το πολιτιστικό έργο που άφησαν πίσω τους.

Τα 35χρονα περιελάμβαναν διάφορες εκδηλώσεις και μια από αυτές ήταν μια ομιλία για την ζωή και το έργο του Καρδινάλιου Βησσαρίωνα στην γερμανική γλώσσα, με κύριο ομιλητή τον μελλοντικό ιερέα της ενορίας του Απόστολου Παύλου της Νυρεμβέργης Dr. Martin Petzold, που είναι εκτός των άλλων επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου του Βύρτζμπουργκ. Ο πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Δημήτρης Λαμπρόπουλος ζήτησε από τον κ. Ξώγνο να...

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, υπέβαλε υπόμνημα στην Κυβέρνηση, για να συμπεριληφθούν οι Αποδημικές Οργανώσεις, στις απαλλαγές της Υπουργικής Απόφασης, από την καταβολή του φόρου ακινήτου περιουσίας

           
ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 

ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ 

ΤΗΛ.:210-3243822 – Fax: 2103243281 




Αριθ. Πρωτ. Αθήνα 12-12-11 



Προς 

Τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο 

Βενιζέλο. 

Κοιν.: Γραφείο Πρωθυπουργού 

Υπουργό Πολιτισμού 

Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου 

Περιφερειάρχη Ηπείρου 

Ηπειρώτες Βουλευτές 



ΥΠΟΜΝΗΜΑ 



Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος 



Αξιότιμε κ. Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης και Υπουργέ των Οικονομικών. 

Όλοι εμείς που υπογράφουμε το παρόν, συγκεντρωθήκαμε σήμερα στις 12-12-11 στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου, του Γενικού Συμβουλίου αυτής για να διαμαρτυρηθούμε για τις επιπτώσεις που έχει το άρθρο 53 του νόμου 4021/2011. 

Η πρώτη από εμάς αντιπροσωπεύει τετρακόσια πενήντα και πλέον πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματεία (Αδελφότητες, Ομοσπονδίες, Ενώσεις, συλλόγους), που έχουν έδρα την Αθήνα και δραστηριοποιούνται πρωτίστως στον τομέα του πολιτισμού με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, με συμμετοχές σε ελληνικές και διεθνείς πολιτιστικές συναντήσεις κυρίως νέων, με παρουσιάσεις έργων των ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης με δημιουργία πλήθους χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων, με παραγωγή και προβολή ταινιών και ντοκυμαντέρ...

Ασυλλόγιστη Τακτική. Παρ' ότι η χώρα έχει επάρκεια (Γιωργάκης, Βενιζέλος, Πάγκαλος κτλ) κάνουμε και εισαγωγή...


  ...Γέμισε η χώρα ανίκανους γυρολόγους

Αν θυμόμαστε καλά το ΠΑΣΟΚ είχε χαλάσει τον κόσμο επειδή η Νέα Δημοκρατία είχε προχωρήσει στην απογραφή.

Έκτοτε, έχουν γίνει τόσες πολλές απογραφές, που πια έχουμε χάσει τον λογαριασμό.

Με πρόσκληση του κ. Παπανδρέου και των συν αυτώ μας… απέγραψαν όλοι: Το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, η ΕΕ, ο ΟΟΣΑ, η Eurostat δια της ΕΛΣΤΑΤ.

Χρησιμοποιώντας αμφιλεγόμενα στοιχεία ανεβάζουν το έλλειμμα, κατεβάζουν το ΑΕΠ, μετρούν την αποδοτικότητα του Δημοσίου, μοιράζουν χαρακτηρισμούς, ταπεινώνουν τη χώρα, στοχοποιούν τους Έλληνες.

Και αφού συμβούν όλα αυτά, εμφανίζονται οι εγχώριοι σωτήρες και με το πιο μπλαζέ ύφος της οικουμένης, σχολιάζουν: Μα αυτά είναι γνωστά, δεν μας είπαν δα και κάτι το καινούργιο!

Ε, αφού ήταν γνωστά, γιατί δεν τα διορθώνατε – όπως υποσχεθήκατε – αντί να κουβαλήσετε όλους τους διαβόλους της γης και να

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Το θέμα προφανώς χειρίσθηκαν, όπως συχνά συμβαίνει στα καθ’ ημάς, διάφοροι μαθητευόμενοι μάγοι (όρα Συμφωνία Davos) και αγνόηθηκαν η πείρα και οι γνώσεις των ειδικών.



Μαθήματα και εμπειρίες από τη Χάγη

  στο «Διπλωματικό Περισκόπιο»


Η αρνητική γιά την Ελλάδα απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σχετικά με την εναντίον μας προσφυγή της ΗΠΓΔΜ, λόγω της παρεμποδίσεώς της να καταστή μέλος του ΝΑΤΟ, είναι δυσάρεστη, αλλά όχι αναπάντεχη. Και, αν και δεν μου αρέσει η αναδίφηση στο παρελθόν γιά να αποδοθούν ευθύνες γιά τις σημερινές συνέπειες παλαιοτέρων ενεργειών, είναι απαραίτητο εν προκειμένω να γίνει μιά τέτοια αναδρομή, αν όχι γιά άλλο λόγο, με την ελπίδα ότι μπορούμε να διδαχθούμε και να μην επαναλαμβάνουμε αενάως σφάλματα που συνεχώς επιδεινώνουν τη θέση μας. Διότι η Ελλάς είναι μία από τις λίγες –τις ελάχιστες- χώρες που έχει και θα εξακολουθήσει να έχει προβλήματα εξωτερικής πολιτικής. Και πρέπει κατά το δυνατόν να αποτρέπουμε, εί μη τι άλλο, την επιδείνωση τους με κακούς ή έστω άστοχους χειρισμούς.

Η απόφαση του ΔΔΧ ήταν η αναμενομένη. Και αυτό εξηγείται από αμαρτίες τόσο του παλαιοτέρου όσο και του πλέον προσφάτου παρελθόντος. Εξηγούμαι.

Η ενδιάμεσος συμφωνία επί της οποίας στηρίχθηκε η προσφυγή της ΗΠΓΔΜ εναντίον μας είναι, δυστυχώς γιά μας, σαφέστατη στο σημείο αυτό. Το άρθρο 11 τονίζει ότι η Ελλάς (the party of the first part !!) δεν θα προβάλλει αντιρρήσεις γιά την ένταξη της ΗΠΓΔΜ σε οποιονδήποτε Διεθνή Οργανισμό του οποίου...

Κινητοποιήσεις με ...νεκροφόρες στην Περιφέρεια Κρήτης



Ένα περίεργο θέαμα αντίκρισαν σήμερα το πρωί οι Ηρακλειώτες στην Πλατεία Ελευθερίας, καθώς πάνω από δέκα νεκροφόρες είχαν παραταχθεί μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο κινητοποίησης του Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Κρήτης. 

Οι ιδιοκτήτες διαμαρτύρονται για τη μεταφορά των αυτοκινήτων τους στην κατηγορία των επιβατικών γεγονός που συνεπάγεται τη δραματική αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

 Όπως εξηγεί στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Κώστας Πιτσικάκης, η απόφαση της κυβέρνησης οδηγεί σε απόγνωση τους επαγγελματίες που καλούνται πλέον να πληρώσουν ποσά από 800 έως 1200 ευρώ ανάλογα με...

Τούρκος Βουλευτής, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΩΣ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ 1974


 


Ο βουλευτής του κόμματος BDP Ερτογρούλ Κιουρκτσού χαρακτήρισε την Ειρηνευτική Επιχείρηση Κύπρου ως ¨κατοχή¨. Η απάντηση στα λόγια του Κιουρκτσού ήρθε από τπν πρόεδορ της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP Ακίφ Χαμζατζεμπί.
Στην γενική συνέλευση της τουρκικής βουλής οι βουλευτές του BDP εξέφρασαν τις απόψεις τους γύρω από τους προυπολογισμούς των υπουργείων Οικονομικών, Ε.Ε., Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών Βορίου, του Τουρκικού Συμβουλίου Ατομικής Ενέργειας, και της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας Ορυκτών και Μετταλίων.
Ο Ντεμίρ Τσελίκ βουλευτής της πόλης Μους του BDP, ανέφερε πως με βάση τα δεδομένα της TÜİK υπάρχουν περίπου 12,5 περίπου εκατομμύρια άνεργοι και ότι αν αυτό αναχθεί σε δείκτη ανθρώπινης ζωής σημαίνει ότι υπάρχουν 25 εκατομμύρια φτωχοί άνθρωποι.
………………….
Ο βουλευτής Μερσίνας του BDP Ερτογρούλ Κιουρκτσού χαρακτήρισε την ¨Ειρηνευτική Επιχείρηση Κύπρου¨ ως ¨κατοχή¨ και είπε πως ¨ Τώρα δεν ξέρουμε πως θα αποσύρουμε από εκεί τον στρατό μας. Ο κυπριακός λαός δεν τους θέλει, αφήστε τα αυτά¨.
Ο CHPλής Χαμζατζεμπί παίρνοντας τον λόγο είπε πως ¨Δεν πρόκειται για κατοχή. Η τότε κυβέρνηση της Τουρκικής Δημοκρατίας πήγε εκεί για να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τούρκων που ζούνε στην ΤΔΒΚ, και για να αποτρέψει την καταπίεση, τις αδικίες, τους θανάτους και τις δολοφονίες¨. Τα λόγια του Χαμζατζεμπί τα χειροκρότησαν και οι βουλευτές του ΑΚΠ.
………………….
Εφ. Χουριέτ 12-12-2011

Επιτέλους πια αριστεροί, αριστεριστές και λοιποί συνοδοιπόροι μας (τα) πρήξατε....Δεν κοιτάτε την καμπούρα σας ντροπή του σύγχρονου πολιτισμού;....


Tο παρακάτω κείμενο το πήρα από το «Ινφογνώμων Πολιτικά» και είναι «δημιουργία (;)» του κ. Δ. Κωνσταντακόπουλου. Εγώ τον κ. Δ.Κ. δεν τον γνωρίζω και δεν έτυχε να τον ακούσω ούτε σαν συγγραφέα, ούτε σαν δημοσιογράφο αλλά θα ήθελα να σταθώ στο συγκεκριμένο κείμενο γιατί διαπιστώνω ότι όταν το σύστημα «αριστερά» θέλει να θάψει  ανθρώπους και καταστάσεις, δρα ανάλγητα κατά τον ίδιο τρόπο  που δρούσαν  όλοι οι αριστεροί χρησιμοποιώντας την ίδια τακτική μόνο που σήμερα, αντί για κονσερβοκούτι χρησιμοποιούν την πέννα ενώ έχουν αναγάγει την ρουφιανιά, ενδημεί στις τάξεις τους, σε επιστήμη. Και την χρησιμοποιούν χωρίς φραγμούς και όπως τους συμφέρει λέγοντας ασύστολα ψέματα.  

Τον Αν. ΥΕΘΑ  δεν τον γνωρίζω και μάλιστα δεν ανήκουμε στον ίδιο πολιτικό χώρο. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική και για πρόσωπα που αναφέρονται στο κείμενο και για καταστάσεις. Κατ΄ αρχήν αναφέρει τον Ι. Χαραλαμπόπουλο σαν λαμπρό αξιωματικό. Που το ξέρει; Είχε σχέση διοικητική; Δεν θα μπορούσε λόγω της ηλικίας του και γιατί ο Χαραλαμπόπουλος παραιτήθηκε από το στράτευμα σαν υπολοχαγός ή νέος λοχαγός, προ του 1965, οπότε δεν πρόλαβε να γίνει «λαμπρός αξιωματικός» και μάλλον, απ' ότι έδειξε σαν χαρακτήρας αλλά και σαν «λειτουργός υπηρέτης του λαού», δεν θα είχε τα φόντα να γίνει. Μήπως ο κειμενογράφος έψαξε  να βρει τι σχέσεις καλλιέργησε με πρώην συναδέλφους του που υπηρετούσαν στο στράτευμα κατά την διάρκεια της επταετίας; Και δεν ήταν ανάγκη να έχει κανείς προσωπικές σχέσεις με τους Παπαδόπουλο, Ιωαννίδη κλπ. για να θεωρηθεί «χουντικός», έτσι δεν είναι; Αρκεί να κάνει την «δουλίτσα» του χρησιμοποιώντας όλες τις γνωριμίες του. Το ίδιο ισχύει και για τον άλλο «λαμπρό» αξιωματικό Δροσογιάννη (συγγενή συναδέλφων μου ) που εντελώς δημοκρατικά-φασιστικά χαστούκισε τον αστυνομικό επειδή δεν τον χαιρέτισε υπουργός ων...και τύφλα στο μεθύσι έξω από την Λέσχη Αξιωματικών στην Θεσ/νικη. Μετά...  λίγα ακούστηκαν για τις σχέσεις Απ. Κακλαμάνη με τους συνταγματάρχες ή και για άλλους μεγαλο-ΠΑΣΟΚους δημοκράταρους του κερατά; 

Να πούμε μήπως για τους αριστερούς δημοκράτες (;) που ρουφιάνευαν ο ένας τον άλλο τόσο στα χωριά τους, όσο  στην Γυάρο και αλλού; Προσωπικά, οι πληροφοριοδότες μου, μεταπολιτευτικά πάντα, ήσαν κατά το 95% κομμουνιστές. Τους είχε μείνει συνήθεια από την Ακροναυπλία, την Τασκένδη, το Βουκουρέστι και το Μπούλκες. Μήπως ξεχνούν ότι μεγάλος αριθμός από τους προδότες αυτούς της πατρίδος επαναπατρίσθηκαν χάρις στην μεγαθυμία του Γ. Παπαδόπουλου μεταξύ των οποίων και συγγενείς μου; Αλλά εκεί που η φαντασία του δημοκράταρου οργιάζει είναι ότι πιθανολογεί (ναι πιθανολογεί) την χρησιμοποίηση των πρακτόρων της ΚΥΠ στην διάπραξη δολοφονιών πολιτικών αντιπάλων του τότε καθεστώτος. Άλλα φαίνεται είχε στο μυαλό του ο δημοσιογράφος-συγγραφέας (παραμυθιών μήπως;). Μάλλον εμπνεύστηκε από την δράση των πρακτόρων την NKVD (πρόγονο της KGB) της Σοβιετίας του Στάλιν που εξολόθρευσε τους διαφυγόντες πολιτικούς του αντιπάλους, όπως ο Τρότσκι,  με όπλο την δηλητηριασμένη ομπρέλα (γεγονός)!!! Για μένα  το θέμα είναι γιατί δεν αποδέχονται τον χαρακτηρισμό του αλητοφασίστα που τους χρέωσε σύμπας ο ελεύθερος κόσμος  και μας το παίζουν δημοκράτες κριτές των πάντων!   Και γιατί θέλουν να ξεχνούν  ότι και τότε, επί 7ετίας υπήρχε κράτος που λειτουργούσε και οι νόμοι του  ισχύουν ακόμη σήμερα;  Γιατί θέλουν να ξεχνούν ότι και τότε Έλληνες υπηρέτησαν εκείνο το κράτος σε όλες τις θέσεις εσωτερικού και εξωτερικού χωρίς να εκδηλώσουν, στην πλειοψηφία τους, την αντιπάθεια  που πιθανόν να ένιωθαν  για το καθεστώς και έρχεται ο κάθε δημοσιογράφος-συγγραφεύς να κρίνει και να κατακρίνει, με ποιο άραγε δικαίωμα, τον κάθε Έλληνα, σαράντα τόσα χρόνια τώρα, για την τότε στάση του; Πολύ μας (τα) πρήξατε μουζίκοι..... Για το επίπεδο της δημοσιογραφίας δεν θα πω τίποτε γιατί το βιώνετε. Απλά οι δημοσιογράφοι συναγωνίζονται τους συναδέλφους  τους ....πεθαμενατζήδες... Κοράκια (από την εποχή του νερού του Καματερού). Ακολουθεί το κείμενο του δημοσιογράφου συγγραφέα...Οδυσσεύς

Βαρύτατες σκιές πάνω από τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας

Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Τα έθνη που ξεχνάνε την ιστορία τους καταδικάζονται να την ξαναυποστούν. Το αληθινό πρόγραμμα της ελληνικής στρατιωτικής δικτατορίας (1967-1974), αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 1974. ‘Hταν η διχοτόμηση και ο έλεγχος της Κύπρου (και της Κρήτης) από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, για να υποστηριχθούν τα σχέδια επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή που ήταν σε εξέλιξη ή εξυφαίνοντο τότε (όπως και σήμερα πολύ ευρύτερα και σημαντικότερα από τότε). Ελληνικός φασισμός, αντίστοιχος με τον γερμανικό του Χίτλερ, ή τον γαλλικό της Λεπέν, ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει. Στη χώρα μας, ο φασισμός ήταν και είναι απλή προέκταση ξένων δυνάμεων, συμφερόντων και υπηρεσιών.

Η πρόσφατη “εκδήλωση” χουντοφρόνων Ευελπίδων προκάλεσε δικαιολογημένη αγανάκτηση, αν και όχι τα πειθαρχικά μέτρα που επιβάλλει η δημοκρατική τάξη και η καλώς νοούμενη στρατιωτική πειθαρχία. Στην πραγματικότητα όμως, ο κίνδυνος της δικτατορίας δεν προέρχεται από ηλίθιους και προβοκάτορες. Εγγράφεται αφενός στη λογική της ακραίας φτωχοποίησης και αποσύνθεσης του κοινωνικού ιστού, που προκαλεί και χρειάζεται το Μνημόνιο, αφετέρου στις επιδιώξεις των γεωπολιτικών δυνάμεων που χρειάζονται πάλι τον ελληνικό χώρο.
Aν όμως θεωρείται, δικαιολογημένα, σοβαρό το κρούσμα του χουντισμού μεταξύ των μαθητών της κύριας στρατιωτικής σχολής της χώρας, τότε τι πρέπει να θεωρηθεί και τι σήμα δίνει, στη χώρα και στο στράτευμα, η τοποθέτηση ως πολιτικού προϊσταμένου των Ενόπλων Δυνάμεων, σε αυτή την κρισιμότατη, από κάθε δυνατή άποψη, στιγμή για τη χώρα, ενός πρωτοπαλλήκαρου των συνταγματαρχών; Και όμως, αυτό ακριβώς φαίνεται ότι συνέβη. ‘H ο Πρωθυπουργός Παπαδήμος και οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν γνωρίζουν τα άτομα που έκαναν Υπουργούς, κάτι που δείχνει ακραία ανευθυνότητα και ανεπάρκεια, ή τους αποδέχονται, κάτι που είναι πολύ χειρότερο. Είναι μάλιστα ακόμα πιο αξιοπερίεργο, τη στιγμή που πρόσφατα, ο κ. Παπανδρέου αναστάτωσε την Ευρώπη με πληροφορίες περί επικείμενου προνουντσιαμέντου και ο κ. Μπεγλίτης βρήκε την ώρα να αποκεφαλίσει όλο το στράτευμα.
Λαμπρός στρατιωτικός, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος υπήρξε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, αντιστάθηκε εμπράκτως στη δικτατορία που τον εκτόπισε και παραμένει, σήμερα, σύμβολο ηθικής ακεραιότητας στο πολιτικό στερέωμα της χώρας. Στις 13 Ιουνίου 1975, μιλώντας στη Βουλή των Ελλήνων, ο κ. Χαραλαμπόπουλος χαρακτήρισε τον σημερινό Αναπληρωτή Υπουργό ‘Aμυνας Γ. Γεωργίου ως “τραμπούκο της χούντας” που “οργίασε” τόσο στη Σκανδιναβία, όσο και στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου διορίστηκε ουσιαστικά ως διπλωμάτης από το παράθυρο, με εντολή του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Στη δράση του κ. Γεωργίου στη δικτατορία αναφέρεται επίσης ο ηγέτης της “Δημοκρατικής ‘Aμυνας”, πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Βασίλης Φίλιας, που πλήρωσε με έξη χρόνια φυλακή την εναντίωσή του στη χούντα, στο βιβλίο του “Τα αξέχαστα και τα λησμονημένα” (Παπαζήσης, 1997).
Υπενθυμίζουμε ότι, στην περίοδο της Απριλιανής δικτατορίας, τα όργανα της τότε ΚΥΠ αλώνιζαν την Ευρώπη, και πιθανώς ενεπλάκησαν σε δολοφονίες και απαγωγές ανθρώπων που αντιτίθεντο στη δικτατορία, υποθέσεις που ουδέποτε εξιχνιάσθηκαν. Η αποχουντοποίηση παρέμεινε, στις περισσότερες περιπτώσεις, κενό γράμμα, κάτι που διαιώνισε την εξάρτηση του ελληνικού κράτους από ξένες δυνάμεις και είναι στη ρίζα των προβλημάτων που αντιμετώπισε η χώρα στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, με αποκορύφωμα τη σημερινή κρίση. Μεταπολίτευση που χρειάζεται, οι ‘Eλληνες, να διορθώσουμε και ολοκληρώσουμε, όχι να αντιστρέψουμε. Αναμένουμε τι θα πει και, κυρίως, τι θα πράξει, ο Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Αναμένουμε επίσης τον κ. Αβραμόπουλο που, έντονα απασχολημένος με τις επαφές του στις ΗΠΑ, ίσως δεν είχε ακόμα τον χρόνο να ενσκήψει πολύ στο αντικείμενο του υπουργείου του.
Konstantakopoulos.blogspot.com

Γιατί η τρόικα θέλει κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι το τέλος της τετραετίας


Η εκτροπή από τους κανόνες τήρησης των κανόνων του πολιτεύματος…. ΤΥΠΟΣ

Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ


του William Mallinson*

Το κείμενο που ακολουθεί, αφήνει να εννοηθεί ότι η βρετανική πολιτική στην ανατ. Μεσόγειο συνίστατο στο να ακολουθεί τις ΗΠΑ ολοένα και πιο φανατικά. Μια ενδελεχής εξέταση, ανάλυση και αποτίμηση των πλέον προσφάτων κειμένων εξωτερικής πολιτικής για την Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο που αποδέσμευσε (μερικώς) η βρετανική κυβέρνηση για το 1975, το έτος μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ξαναφέρνει στο προσκήνιο την τρέχουσα αντιπαράθεση, σχετικώς με τον ρόλο της Βρετανίας ως (κατ’ ευφημισμόν) λακέ των ΗΠΑ.
Όσο και σχετικώς με την αναχρονιστικώς ελγινιστική στάση που αφορά στην εμμονή της στις Κυρίαρχες Περιοχές Βάσεων (ΚΠΒ) που διατηρεί στην Κύπρο (και καλύπτουν το 3% των εδαφών της χώρας) . Τα έγγραφα, μάλιστα, καταδεικνύουν πώς οι δύο αυτοί παράγοντες ήταν –και εξακολουθούν να είναι- στενά συνδεδεμένοι. Δείχνουν, όπως είχε πει και ο Guicciardini, πώς το παρελθόν φωτίζει το μέλλον, πώς ο κόσμος ανέκαθεν υπήρξε ο ίδιος και πώς τα ίδια πράγματα ανακάμπτουν με...

Π'τάνες και νταβάδες.


  - Ο κύριος Κωστής Στεφανόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας. 
Υπήρξε εγγυητής του Συντάγματος και του πολιτεύματος...
Προχτές την Κυριακή, επιχείρησε δημόσια παρέμβαση στα πολιτικά μας πράγματα. Δικαίωμα του.
Ζήτησε τη συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης Papaδήμου και από τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να ζητούν εκλογές.
Αυτές είναι, κατά τον κ.Στεφανόπουλο, οι βασικές προϋποθέσεις εξόδου της Χώρας από την κρίση.
 Πάντα πατριώτης ήταν ο πρώην. Πατριώτης και νταβατζής.
Στήριζε και διαφήμιζε τον Σημίτη, σαν να ήταν πνευματικό του παιδί.
Πρόβαλε τα "έργα" του, σαν να ήταν μέτοχος στις αρπαχτές και μίζες.
Και τώρα...

Η αποτυχία της Τουρκικής «κόκκινης βίβλου»





Κάθε πέντε χρόνια συντάσσεται και η λεγόμενη Τουρκική «κόκκινη βίβλος». Η «κόκκινη βίβλος» εγκρίνεται από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας και περιγράφει τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές της. Η τελευταία που συντάθηκε το 2010 εξαιρούσε τη Συρία όπως και τα υπόλοιπα Μουσουλμανικά κράτη της Μέσης Ανατολής από τη λίστα των κρατών που απειλούν τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας μιας και ο προσανατολισμός της τότε βασίζοταν στο δόγμα Νταβούτογλου περί «μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονες.

Οι εξελίξεις δεν δικαιώνουν όλα όσα δημοσιεύτηκαν στην τελευταία τουρκική «κόκκινη βίβλο» μιας και οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας – Συρίας βρίσκονται στο χειρότερό τους σημείο, ενώ μόλις χθες το Ιράν μέσω του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικής...

Όταν ο χοντρο-Μπένυ κάνει χιούμορ και η επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά το αδύνατό της σημείο...


Όταν ο χοντρο-Μπένυ προσπαθεί μόνιμα να προκαταλάβει αποφάσεις και να διαμορφώσει την πολιτική της ΝΔ και ταυτόχρονα όταν τα στελέχη τη ΝΔ, τα επιφορτισμένα με την επικοινωνιακή τακτική της παράταξης αποδεικνύονται από μετριώτατοι έως ελάχιστοι όπως ο κληρονόμος της βουλευτικής έδρας Σταϊκούρας. Και τι εννοεί ο «φωστήρας» αυτός της παράταξης λέγοντας ότι τον Μάρτιο θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα από εκλεγμένη κυβέρνηση την στιγμή που όλος ο κόσμος ξέρει ότι τυχόν νέα μέτρα θα πρέπει να τείνουν στην ελάφρυνση των Ελλήνων και όχι στην επιβάρυνσή τους; Οδυσσεύς        

Υπ. Οικονομικών: «Καμία» συζήτηση με την τρόικα για νέα μέτρα το 2012 (tvxs.gr)


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών, στο πλαίσιο της συνάντησης επιβεβαιώθηκε ότι η εξειδίκευση των μέτρων που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής για το 2013-2014-2015 θα γίνει περίπου τον Ιούνιο του 2012. «Αλλωστε», εξηγεί η σχετική ανακοίνωση, «δεν είναι δυνατόν οι...

Δεκατρείς μονάδες μπροστά η ΝΔ αλλά ο νέος εκλεκτός της διαπλοκής Κουβέλης μπροστά από τον Σαμαρά. Αυτά για όποιον πιστεύει στις δημοσκοπήσεις...




Πανομοιότυπη εικόνα ως προς την πρόθεση ψήφου και στη νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Kontra Channel. Δεκατρείς μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, 12% το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά τον ΛΑΟΣ, άνετα η ΔΗΜΑΡ στη Βουλή.
Μιλάμε για ενδεχόμενο να υπάρξουν επτά κόμματα στη νέα βουλή ( μαζί με τους οικολόγους ). Οριακά περί του 3% η ΔΗΣΥ, όγδοο κόμμα στις προτιμήσεις.
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Κυβέρνηση συνεργασίας δεν απολαμβάνει πλέον ούτε της δημοσκοπικής εμπιστοσύνης των πολιτών. Παράλληλα φθείρεται κι ο Παπαδήμος,...

Η παγίδα που επιχειρεί να στήσει ο Βενιζέλος στον Σαμαρά


Παγίδα στον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση που θα ακολουθήσει αυτή του Παπαδήμου, επιχειρεί να στήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Η παγίδα αφορά στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν τα επόμενα χρόνια προκειμένου η Ελλάδα να φτάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα.
Κι αν κάποιοι πίστεψαν ότι ο Βενιζέλος είναι ανόητος όταν λέει ότι είναι εξουθενωμένος και σκέπτεται να παραιτηθεί, κάνουν λάθος. Σκοπός του είναι να φορέσει «καπέλο» το πιο δύσκολο μέρος του Μνημονίου, στη Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι διαρροές αμέσως μετά τη συνάντηση της τρόικας με τον Ευ. Βενιζέλο. Όπως ειπώθηκε, δεν συζήτησαν για νέα μέτρα το 2012. Είπαν ότι τον ερχόμενο Ιούνιο θα εξειδικευτούν τα μέτρα που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο. Αν θυμάστε το Μεσοπρόθεσμο είχε γενικές περιγραφές των οικονομικών πολιτικών που πρέπει να ακολουθηθούν.
Τι μας λέει λοιπόν ο κ. Βενιζέλος. Ότι άλλα μέτρα δε θα υπάρξουν και μόνο όσα...

Βόρεια Ελλάδα: Μεγάλες επενδύσεις ελληνικής... τρέλας



Τι γίνεται όταν στο ελληνικό δημόσιο δεν κουνιέται... φύλλο και ένα υπουργείο αλλάζει συνεχώς όνομα


Picture 0 for Βόρεια Ελλάδα: Μεγάλες επενδύσεις ελληνικής... τρέλας
της Αθανασίας Μπίδιου
Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική γραφειοκρατία που έγινε πρωτοσέλιδο στη γερμανική εφημερίδα Die Welt και δημιούργησε τόσο θόρυβο με την… αποκάλυψη ότι στην Ελλάδα δεν λειτουργεί τίποτα, ουσιαστικά εκόμισε γλαύκα εις Αθήνας. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι στις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας έχουν σκαλώσει, χτυπήσει και δυστυχώς πολλές φορές συντριβεί ουκ ολίγες επιχειρηματικές προσπάθειες. Κάθε επιχειρηματίας έχει βρεθεί κάποια στιγμή μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης και έχει περάσει μια μικρή Οδύσσεια μέχρι να φθάσει στην Ιθάκη του. Κάποιοι δυστυχώς ακόμη παλεύουν με τα κύματα….

Στο ελληνικό δημόσιο δεν κουνιέται φύλλο
Ο ισπανικός όμιλος Acciona αποτελεί leader στον τομέα της αιολικής ενέργειας με πάρκα συνολικής ισχύος 9.000 MW σε 20 χώρες σε όλο τον...

Ρατσιστικοί υπαινιγμοί κατά Α.Μέρκελ από το Newsweek


ImageKόλαφος κατά της Μέρκελ από το περιοδικό NewsweekQ «Το μέλλον της Ευρώπης είναι στα χέρια μίας ανάλγητης ιδιωτικής ηγεσίας. Τι πραγματικά σκέφτεται η καγκελάριος», αναφέρει το περιοδικό.
«Η λήψη των αποφάσεων, για τη διαχείριση της κρίσης του ευρώ, ελάχιστα επηρεάζεται από τους Γερμανούς ψηφοφόρους. Οι αποφάσεις παίρνονται από μία χούφτα ανθρώπων, κοντά στην Μέρκελ, και τον επικεφαλής της Bundesbank. Η απόλυτη υπευθυνότητα για την συνέχιση του οράματος της ενωμένης Ευρώπης είναι στους ώμους μίας γυναίκας, η οποία μεγάλωσε σε μία χώρα γνωστή ως ανατολική Γερμανία, και ήλθε σε κατάσταση πολιτικής ωριμότητας όταν έπεσε το κομμουνιστικό καθεστώς», υπογραμμίζει το Newsweek. .

«Η κυρία που προτιμάει το ξανθό, η 57χρονή Άνγκελα Μέρκελ που κάποτε χρίστηκε βασίλισσα της Ευρώπης, αρέσκεται να περιτριγυρίζεται από άτομα που είναι καλά ξυρισμένοι, ατσαλάκωτοι, και , ναι, μερικές φορές ξανθούς αυλικούς και συμμάχους», αναφέρει το Newsweek, που μας καλεί να ρίξουμε μία ματιά στους στενούς συνεργάτες της καγκελαρίου όπως είναι ο πρόεδρος Κρίστιαν Γουλφ ή ο επικεφαλής της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν.

«Δεν είναι στην πραγματικότητα τα γερμανικά χαρακτηριστικά τους και η περιποίηση που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της καγκελαρίου, αλλά μάλλον η ψύχραιμη, γερμανική τους προσέγγιση στην παγκόσμια κρίση», συμπληρώνει το περιοδικό

Βρέθηκε το "Χέρι του Θεού"; - Αγωνία για την ανακοίνωση του CERN

Με αγωνία αναμένει η επιστημονική κοινότητα  – και όχι μόνο –του πλανήτη την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN) για την πορεία των ερευνών για το μποζόνιο Χιγκς. Η ανακάλυψη του σωματιδίου που θεωρείται το «Χέρι του Θεού» ή «σωματιδίου του Θεού» στην διαδικασία δημιουργίας του Σύμπαντος, θα λύσει τον γρίφο για την ύπαρξη της μάζας στην ύλη αν βέβαια τα πειράματα των ερευνητών ATLAS και CMS αποβούν θετικά.  

Οι υπεύθυνοι του CERN πάντως, αν και δεν σχολιάζουν σχετικά, έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι οι ανακοινώσεις δεν θα περιέχουν κάποιο οριστικό συμπέρασμα.

Το σωματίδιο πήρε το όνομά του από τον Βρετανό επιστήμονα Πίτερ Χιγκς, ο οποίος ήταν ο πρώτος που μίλησε για αυτό πριν από 45 χρόνια. Aποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ...

Ο Βενιζέλος εκφώνησε τον … επικήδειο του μνημονίου και της κυβέρνησης Παπαδήμου....


«Δυστυχώς όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος του μνημονίου  δεν επιβεβαιώθηκαν. Δεν επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για το μέγεθος της ύφεσης, δεν επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για τον χρόνο επανόδου  στις διεθνείς αγορές, δεν επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις σε σχέση με τη δημοσιονομική προσαρμογή γιατί δημοσιονομική προσαρμογή υπό συνθήκες διογκούμενης και σωρευμένης ύφεσης και με αυξημένο κόστος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους δεν μπορείς να πετύχεις εύκολα.
Αν βάζατε στοίχημα  ποιος τα είπε όλα αυτά,  μάλλον θα το χάνατε! Γιατί ποτέ το μυαλό σας δεν θα πήγαινε στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο!
Δυστυχώς ο κ. Βενιζέλος (εικάζω ότι και τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης του ...