Σελίδες

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Μήπως, τελικά, δεν θα έπρεπε να φύγουν οι Παπανδρέου;


Η είδηση κυκλοφορεί εδώ και αρκετές ημέρες και κανείς από το περιβάλλον ή την οικογένεια που κατέστρεψε την χώρα δεν την έχει διαψεύσει. Φεύγουν, λοιπόν, οι καταστροφείς, χωρίς να δεχθούν καμία συνέπεια για τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους. Φεύγουν κι αφήνουν πίσω τους συντρίμμια, χωρίς να τους ελέγξει κανένας απολύτως…

Ούτε η κυβέρνηση Σαμαρά δείχνει διατεθειμένη να «ξεσκονίσει» την υπόθεση έλευσης του ΔΝΤ στην χώρα και όσων αισχροτήτων (πολιτικών και οικονομικών) επακολούθησαν. Φυσικά θα πρέπει να θεωρείται ηλίθιος αν κανείς περίμενε από τον Αντώνη Σαμαρά να διατάξει πλήρη έρευνα της Δικαιοσύνης…, αφού το καλοκαίρι του 2011 μαζί με τον Βενιζέλο και τον Καρατζαφέρη είχε προλάβει να ψηφίσει κατά της οποιασδήποτε έρευνας του χρέους (πόσο δε μάλλον για την έλευση του ΔΝΤ, η οποία βασίστηκε στο χρέος…!).

Επί μήνες μας έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς πως θα κάνει εξεταστική επιτροπή για το χρέος (αν και στις εξεταστικές αποκρύφθηκαν και απενοχοποιήθηκαν δια παντός εγκλήματα που έγιναν...

Ούτε στα πιο τρελά όνειρα του Κάρολου

Κατ΄αρχάς θα πρέπει να δηλώσουμε ευχαριστημένοι που αποφύγαμε το ατύχημα. Αρκεί κανείς να διαβάσει τις δηλώσεις του κ. Γλέζου μετά από τις εκλογές, ότι δεν τον νοιάζει ποιο θα είναι το νόμισμα της χώρας, για να αντιληφθεί τι θα μας επιφύλασσε η καθημερινότητα σε περίπτωση που ήταν διαφορετικό το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, είναι επικίνδυνο να πιστέψει κανείς ότι όλα λύθηκαν, επειδή η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τον ΣΥΡΙΖΑ με 2,5 μονάδες διαφορά. Κάθε άλλο! Το όνειρο της εξουσίας στην αριστερά είναι σήμερα περισσότερο ζωντανό από οποιαδήποτε άλλη στιγμή τα τελευταία εκατό χρόνια. Θα ήταν αφελές, λοιπόν, να νομίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες που τον απαρτίζουν θα αφήσουν μία τέτοια μοναδική ευκαιρία (όπως την βλέπουν) να χαθεί στον καθωσπρεπισμό. Το είπε άλλωστε και ο κ. Τσίπρας, ότι κάποιοι νομίζουν ότι κέρδισαν τις εκλογές...

Από την άλλη είναι αμφίβολο αν κάποιοι στον λεγόμενο αστικό χώρο έχουν καταλάβει...

ΗΠΑ και Ρωσία ανατρέπουν τις γεωπολιτικές ισορροπίες στη Μέση Ανατολή - Ερχονται ραγδαίες εξελίξεις.... Ορκο εκδίκησης κατά της Συρίας έδωσε ο Ερντογάν!!!

Λάζαρος Ελευθεριάδης στο aegeantimes.gr 




Η Τουρκία “ορκίζεται” για δράση μετά από την κατάρριψη του μαχητικού-αναγνωριστικού της, F-4 Phantom, από την Συρία.

Ως κίνηση “αντιποίνων”, θα μπορούσε να επιλεγεί η διπλωματική οδός, όπως η προσφυγή σε διεθνείς οργανισμούς, στο ΝΑΤΟ ή άλλη, δηλώνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Η Συρία δήλωσε το Σάββατο, ότι κατέρριψε ένα τουρκικό αεροσκάφος αναγνώρισης, διότι το αεροπλάνο εισήλθε στον εναέριο χώρο της, επιμένοντας παρ’όλα αυτά, ότι "δεν ήταν μια επίθεση", όπως η Τουρκία θέλει να εμφανίζει το περιστατικό, και απείλησε με αντίποινα, αλλά δεν είπε και τι μέτρα θα λάβει, όπως η αναζήτηση των δύο πιλότων του αεροσκάφους.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κ. Αμπντουλάχ Γκιούλ, δήλωσε, ότι η χώρα του θα...

Κατάρριψη μαχητικών… με την όπισθεν γίνεται; Στα όρια της παράνοιας κινείται πλέον η τουρκική πολιτική ηγεσία!

Στα όρια της παράνοιας κινείται πλέον η τουρκική πολιτική ηγεσία στο θέμα των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου, εισάγοντας στη διεθνή πρακτική καινοφανείς θεωρήσεις περί του πως θα πρέπει να συμπεριφέρεται η μια χώρα απέναντι στην άλλη. Οι Τούρκοι φαίνεται πως πιστεύουν ότι θα πρέπει να μπαίνουν «κατά λάθος» στον εθνικό εναέριο χώρο όποιας χώρας επιλέξουν και όλοι να τους συμπεριφέρονται όπως οι Έλληνες, οι οποίοι μπορεί να τους εκδιώκουν κακήν-κακώς, δεν παύουν όμως να τους έχουν ανεχτεί για πολλές δεκαετίες, πιθανόν και ΠΟΛΥ λανθασμένα…

Ο τουρκικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε το 2012 ούτε λίγο ούτε πολύ 114 φορές, αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, με αφορμή την κατάρριψη του τουρκικού...

Συνέλαβαν τους ληστές τραπεζών που γάζωσαν αστυνομικούς με καλάσνικοφ

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Βόρειο Ελλάδα. Σύμφωνα με αποκλειστικές και απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του planet-greece, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 19 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας νεαρός αστυνομικός, ο οποίος είχε ηγετική δράση στην αδίστακτη σπείρα των ληστών.....
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Μέχρι στιγμής ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και οι τρεις άνθρωποι που διαδραμάτιζαν ηγετικό ρόλο στη σπείρα, μεταξύ των οποίων και έναν νεαρός Ειδικός Φρουρός!
Πρόκειται για τη συμμορία που πριν μερικές ημέρες γάζωσε με καλάσνικοφ αστυνομικούς στην Καβάλα, κατά τη διάρκεια της απόπειρας ληστείας σε τράπεζα της πόλης. Οι ίδιοι ευθύνονται για μπαράζ ληστειών σε τράπεζες και ΑΤΜ καθώς και για αρκετές ληστείες με εκρηκτικούς μηχανισμούς!
Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί πολλά καλάσνικοφ και πιστόλια, όπως επίσης αλεξίσφαιρα αλλά και εκρηκτικές ύλες.

πηγή

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα είναι ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας που θα μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής.


H σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του Πρωθυπουργού:
«Στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 – 29 Ιουνίου 2012 στις Βρυξέλλες, της Ελληνικής Αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου θα έχει τηλεφωνικές επαφές με ομολόγους του».

Αμηχανία «κορυφαίων» του ΠΑΣΟΚ για τις καταγγελίες της Τρόικα περί προσλήψεων

Αμηχανία «κορυφαίων» του ΠΑΣΟΚ για τις καταγγελίες περί προσλήψεων
Απάντηση στην Τρόικα έδωσαν οι πρωτοκλασάτοι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου και Παπαδήμου τους οποίους «κάρφωσαν» οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ότι έκαναν προσλήψεις παραβιάζοντας το Μνημόνιο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιάννης Ραγκούσης αρνούνται ότι έκαναν παράνομες προσλήψεις από το παράθυρο παραβιάζοντας τους όρους του Μνημονίου ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης δήλωσε ότι την επίμαχη περίοδο δεν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ας σημειωθεί ότι στην έκθεσή της η μόνιμη αντιπροσωπεία της τρόικας «καρφώνει» 4 πρώην υπουργούς υποστηρίζοντας ότι «ενώ νομοθετούσαν κανόνες για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έκαναν προσλήψεις από το παράθυρο κι ενώ ψήφιζαν τον "Καλλικράτη" για να γίνουν συνενώσεις των δήμων και να εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ έκαναν πάνω από 12.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ».

Η έκθεση καταγγέλλει ότι σε 4 υπουργεία -Υγείας, Προστασίας του Πολίτη, Πολιτισμού και Διοικητικής Μεταρρύθμισης- έγιναν 70.000 προσλήψεις τα δύο τελευταία χρόνια για...

Το Κατηγορώ του Σόρος για τη Γερμανία


Να αναλάβει να σώσει την Ευρωζώνη καλεί την Γερμανία ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος ενώ προτείνει παράλληλα τη δημιουργία ενός ειδικού Fund, το οποίο θα αγοράσει το χρέος των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε αντάλλαγμα με την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με άρθρο του επενδυτή στους Financial Times, «αν όλη η Ευρώπη είναι ενωμένη πίσω από μία τέτοια προσπάθεια και την απορρίψει το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας, τότε το Βερολίνο θα πρέπει να αναλάβει τις πολιτικές και οικονομικές συνέπειες»

Συγκεκριμένα, η πρόταση του Τζορτζ Σόρος αναφέρεται...

Θερμή έναρξη υπόσχεται ο Πάνος Καμμένος στο κοινοβούλιο!

Με αφορμή δημοσίευμα που φέρνει τον πρώην ελληνόφωνο πρωθυπουργό να ζήτησε συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Πάνος Καμμένος έγραψε:
Γιατί να μην συναντηθούν δηλαδή;
Και κυβέρνηση δεν έκανε στις 7 Μαίου με τους ίδιους εταίρους για να παραγραφούν (νομίζουν) τα κακουργήματα του ΓΑΠ...
Και τον Ελευσινιώτη υπουργοποίησε για να μην πάνε μέσα για τα υποβρύχια.
Και τον διαμεσολαβιτή του Άκη στην δικαιοσύνη για τα CDS έκανε υπουργό.
Και τον νόμο Ραγκούση δεν καταργεί.
Και την ΑΟΖ δεν χαράζει ενώ επαναφέρει τον άμεσο κρυφό αλλά επίσημο διάλογο με την Τουρκία του ΓΑΠ.
Και……
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ….
πηγη

Που κρυβόντουσαν όλοι?

Διαβάζω με μεγάλη προσοχή δακρύβρεχτα κείμενα, αναλύσεις και ανακοινώσεις του -ναι, πλειοψηφικού! – ρεύματος των απανταχού “αντι-μνημονιακών”.
Δεν αναφέρομαι σε κάποιο συγκεκριμένο κόμμα ή παράταξη αλλά συνολικά στην “αντι-μνημονιακή” προσέγγιση από όπου κι αν προέρχεται. Από την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την λαϊκιά Δεξιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κι από την εθνικιστική Χρυσή Αυγή μέχρι την όψιμη μεταστροφή της μνημονιακής πρώην Υπουργού κας Κατσέλη.

Το ερώτημά μου λοιπόν είναι το εξής:
Όταν η χώρα υπερδανειζόταν, όταν η χώρα στο βωμό του πολιτικού κόστους μοίραζε απλόχερα και αλόγιστα συντάξεις σε βρέφη κι επιδόματα σε εφήβους, όταν η χώρα μοίραζε προνόμια, πλασματικές υπερωρίες, “δωρεάν” Παιδεία και Υγεία αποσιωπώντας εντέχνως ότι τίποτα δεν είναι δωρεάν, που ακριβώς διαφωνούσαν όλοι αυτοί που σήμερα εμφανίζονται έτοιμοι να κατακρίνουν τους πάντες και τα πάντα;

-Πότε αντέδρασαν όταν τα συνδικάτα έκλειναν επιχειρήσεις ιδιωτικές και δημόσιες για επιδόματα αρνιού και...

"Ρετάρει" η τουρκική πολεμική μηχανή - Τα λάθη που οδήγησαν στην κατάρριψη του RF-4E

Με πολύ προσοχή παρακολουθούν τα ελληνικά Επιτελεία την εξέλιξη της κρίσης στην Α.Μεσόγειο, αλλά και τις μάχες στο Κουρδιστάν, όπου διαπιστώνουν μία κοινή συνισταμένη: Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν σοβαρό πρόβλημα. Πρόβλημα το οποίο προέρχεται κατά βάση από την αποψίλωση σε επίπεδο έμπειρων στελεχών λόγω των προφυλακίσεων από τις διάφορες υποθέσεις συνωμοσίας που έχουν αποκαλυφθεί.
Υπολογίζεται ότι το 60% των ανωτάττων αξιμωατικών από τον βαθμό του ταξίαρχου και πάνω βρίσκονται πίσω από τα σίδερα, με ευνόητα αποτελέσματα ως προς το επίπεδο διοίκησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι σε μία μείζονα κρίση θα δείξουν το ίδιο κακό πρόσωπο. Μπορεί να έγιναν λάθη στην σχεδίαση της αποστολής των δύο RF-4 που οδήγησαν στην κατάρριψη του ενός από αυτά, μπορεί να μετρούν 8 νεκρούς στρατιώτες και αρκετούς άλλους απαχθέντες μόνο...

ΠΓΔΜ: Ο απίθανος κ. Ιβάνοφ και η «πραγματικότητα»…

Ακόμα και μέσα από τη συχνότητα του ευρωπαϊκού δικτύου Euronews ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργι Ιβάνοφ, δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να πείσει αφενός για την ύπαρξη «μακεδονικού έθνους», ενώ καλεί την Ελλάδα να αποδεχθεί την πραγματικότητα....
«Η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί την πραγματικότητα, που αποκαλείται ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’, όπου ζουν Μακεδόνες, οι οποίοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ κατά τα άλλα «φλέγεται» από επιθυμία οι δυο χώρες να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους…
Όπως συμπλήρωσε, τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχουν συναντηθεί οι πρόεδροι των δυο χωρών και παραπονέθηκε ότι ο ίδιος έχει προσκαλέσει τέσσερις φορές τον Έλληνα ομόλογό του χωρίς ανταπόκριση. Όπως φαίνεται όμως, ο Ιβάνοφ διακρίνεται και για τις επιδόσεις του… στο χιούμορ αφού προσπάθησε να πείσει κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του…

Το οικονομικό θαύμα της Τουρκίας και η στρατηγική "τύφλα" της Ελλάδος

Του Σάββα Καλεντερίδη

Τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας προκάλεσε την προσοχή μας μια έκθεση του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης (İstanbul Ticaret Odası), με τίτλο «Στρατηγική Εξαγωγικού Εμπορίου της Τουρκίας». Το μελετήσαμε και διαπιστώσαμε ότι από τεχνοκρατικής άποψης, ήταν μια καθ’ όλα άψογη μελέτη, η οποία θα έπρεπε να μελετηθεί, μεταξύ άλλων, από φορείς του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιοι για το εξαγωγικό εμπόριο, αφού η εν λόγω έκθεση περιείχε στοιχεία που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν και από τη χώρα μας. Εμείς μεταφράσαμε την 400 σελίδων έκθεση και όταν θελήσαμε να την θέσουμε υπ’ όψιν της αρμόδιας πολιτικής αρχής, διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο!!!
Αν μη τι άλλο, αν διάβαζαν την έκθεση οι αρμόδιοι, εκτός του ότι θα αποκτούσαν ένα εργαλείο με το οποίο θα μπορούσαν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας της γειτονικής χώρας, θα είχαν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι ανάλογο και για τη δύσμοιρη Ελλάδα, που λέξη στρατηγική είναι σχεδόν άγνωστη στο κράτος και την κυβέρνηση, πολλώ δε μάλλον στον...

ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ (ΑΚΟΜΑ) ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» αναμένεται να σχηματίσει ο κ. Σαμαράς, πλην απροόπτου, μόνο που, με τα υπάρχοντα δεδομένα, καμία εθνική σωτηρία δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, μάλλον το αντίθετο φοβούμεθα μπορεί να συμβεί.

Πρώτον, η Ελλάδα κινδυνεύει να απωλέσει μια ιστορική, ενδεχομένως μη επαναλήψιμη ευκαιρία ουσιαστικής επαναδιαπραγμάτευσης των μνημονίων και των δανειακών. Η ευκαιρία αυτή υφίσταται αντικειμενικά σήμερα, αλλά δεν ξέρουμε αν θα ξαναϋπάρξει πάλι σε τρεις ή έξη μήνες, όταν δηλαδή θα αποτύχει και το τρίτο μνημόνιο, προς το οποίο τώρα προσανατολίζονται Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.

Δεύτερο, η Ελλάδα χάνει ενδεχομένως την τελευταία ευκαιρία ενός σωτήριου εσωτερικού restart, χωρίς να προηγηθούν μείζονες καταστροφές ή εμφύλιες συρράξεις. Για να γίνει τέτοιο restart, προϋποθέτει την αντικατάσταση του πολιτικού προσωπικού που τη διοίκησε επί τρισήμισυ δεκαετίες, επικεφαλής ενός συστήματος κλεπτοκρατών.

Τρίτο, η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει οριστικά και τα δικαιώματα επί...

Aλλαγή ή επαναδιαπραγμάτευση της παρακμής;

Χρήστος Γιανναράς

Tο λογικά πιθανότερο: Oι πολίτες, που στις 17 Iουνίου ψήφισαν τη N.Δ. και το ΠAΣOK, ζητούσαν απλώς σιγουριά παραμονής στο ευρώ και στην Eυρωπαϊκή Ένωση. Ψήφισαν αντιφάρμακο στον ΣYPIZA, αντίδοτο στο ρίσκο μονομερούς καταγγελίας του Mνημονίου και επιστροφής στη δραχμή. H ψήφος στη N.Δ. και στο ΠAΣOK δεν δόθηκε ούτε στον κ. Σαμαρά ούτε στον κ. Bενιζέλο, δεν δικαίωνε τις σπασμωδικές πολιτικές τους κουφοδοξίες, το όνειδος της ατολμίας τους να αφήνουν άθικτη τη σήψη, τη φαυλότητα, την κραυγαλέα ανθρώπινη ανεπάρκεια μέσα στα κόμματα όπου αρχηγεύουν. Mόνο πολίτες με παθολογική μικρόνοια ή με μαφιόζικη εκδοχή των κομμάτων θα μπορούσαν να παραβλέψουν το ολοφάνερο: Ότι στη σημερινή καταστροφή και στη διεθνή ανυποληψία οδήγησαν τη χώρα οι κυβερνήσεις του πράσινου και του γαλάζιου ΠAΣOK. Mε αμετανόητους τους αυτουργούς.

Πολύ συνετά, για το κομματικό του συμφέρον, ο ΣYPIZA επέλεξε και επέμεινε στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Tα φληναφήματα περί της ανάγκης να συγκροτηθεί κυβέρνηση «εθνικής συνευθύνης» εγγίζουν τα όρια του κωμικού, όταν εκφέρονται από τον κορυφαίο του αμοραλισμού, τον κ. Bενιζέλο, που συνέπαιξε, σε πρωταγωνιστικούς ρόλους ή ως ένθερμος...

Μάριος Σαλμάς: "πλαστός τίτλος" ή "φοβική, ανόητη ΝΔ";

Είναι μερικοί πολιτικοί, γεννημένοι για την αντιπολίτευση. Να κάνουν κριτική και "αποκαλύψεις". Σύστημα Καρχιμάκη δηλαδή. Αυτοί, ανήκουν στη λεγόμενη αριστερά του φραπέ. Αυτούς δηλαδή που έχουν αναγάγει τον σοσιαλισμό και τον αριστερισμό, σε πολύ προσοδοφόρο επάγγελμα. Το ΠΑΣΟΚ έκανε.... επιστήμη την "καταγγελία". Χιλιάδες ..
στελέχη, ρουφιάνοι μέσα σε υπηρεσίες, τεμπελχανάδες που κλέβουν κρατικούς πόρους, εξασκούνται στο επάγγελμα της ρουφιανιάς, δημιουργώντας "σκάνδαλα", στα πλαίσια της γνωστης ρήσης του Γκαίμπελς "πες, πες, κάτι θα μείνει".
Το ίδιο έκαναν όταν βγήκε ο Καραμανλής, το ίδιο κάνουν και τώρα.
Απλά, τώρα είναι πιό ...ανυπόμονοι. Δεν περίμεναν ούτε 24 ώρες από το σχηματισμό κυβέρνησης, για να πιάσουν δουλειά οι χαφιέδες σε κάθε υπηρεσία, κάθε οργανισμό, κάθε τμήμα. Μνησίκακοι, αρνητικοί, συκοφάντες, ψεύτες, τεμπέληδες, όλοι μαζί για το βόλεμα.
Βοηθά βέβαια, η ύπαρξη στην εξουσία του κόμματος των ηλιθίων, της ΝΔ δηλαδή, που διευκολύνει τους κηφήνες να δημιουργούν ανύπαρκτα σκάνδαλα.
Οι κηφήνες σκαλίζουν με την ησυχία τους τα συρτάρια...

ΕΝΟΧΟΙ εσχάτης υποκρισίας - Ο λαός δεν θα ηρεμήσει αν δεν τιμωρηθούν


Ενώ τα τελευταία δύο χρόνια οι Έλληνες «πληρώνουν» με επώδυνα μέτρα την οικονομική κρίση στην χώρα μας και περιμένουν πότε επιτέλους θα έρθει η ανάπτυξη, στο Δημόσιο έγιναν 70.000 νέες προσλήψεις!

Πρόκειται για στοιχεία της μόνιμης αντιπροσωπείας της τρόικας στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα σε έκθεσή της για την εξέλιξη του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων αποκαλύπτει ότι οι κανονικές ή πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αναπληρώθηκαν με περίπου 70.000 νέες προσλήψεις τα δύο τελευταία χρόνια. Επισημαίνει ότι το προσωπικό σε τέσσερις τομείς -ΟΤΑ, υγεία, αστυνομία και υπουργείο Πολιτισμού- αντί να...

Θα είναι ευαίσθητοι εδώ οι «διώκτες» της Χρυσής Αυγής;

Όπως αποκάλυψαν μειονοτικά μέσα ενημέρωσης, την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη, αναμένεται στη Θράκη ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, ηγέτης του εθνικιστικού – έως φιλοναζιστικού προσθέτουν πολλοί – κόμματος MHP, ο πολύς Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Στην «ειρηνική» περιοδεία του περιλαμβάνονται στάσεις στο Διδυμότειχο, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, ενώ η περιοδεία του θα συνεχιστεί και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Καβάλα και η Θεσσαλονίκη.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε εάν όλοι όσοι κατεδίωξαν τη Χρυσή Αυγή – άδικα ή δίκαια δεν μας απασχολεί – θα επιδείξουν και την ίδια «ευαισθησία» κατά την επίσκεψη του φασιστοειδούς εκ Τουρκίας, αφού αμφιβολίες για το τι είναι ακριβώς οι Γκρίζοι Λύκοι δεν πρέπει λογικά να υπάρχουν.
Να στοιχηματίσουμε ότι δεν θα κάνουν ούτε καν δήλωση;

Εκτός και αν...

Γράφει ο Βασίλης Δεληγκάρης

Δεν υπάρχει ούτε ο ελάχιστος χρόνος για να συνεχίσουμε στο μοτίβο της δίμηνης προεκλογικής περιόδου που πέρασε.
Μιας περιόδου όπου κυριάρχησαν αντιπαραθέσεις που βγήκαν από τη ναφθαλίνη, για να εξυπηρετήσουν τα πολιτικά σχέδια κυρίως των αυτοαποκαλούμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων!…
Οι οποίες, τελικά, το μόνο που κατάφεραν, διά της εκφοράς ενός ακραίου και ανερμάτιστου πολιτικού λόγου, ήταν να διαλύσουν περαιτέρω ότι είχε απομείνει από την εθνική οικονομία και την
αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, ενώ συνέβαλαν στον ακραίο διχασμό της ελληνικής κοινωνίας και της πολιτικής ζωής.

Τα αποτελέσματα των εκλογών έδωσαν βέβαια, ευτυχώς, κυβέρνηση, τρικομματικής συνεργασίας, που έχει και πρέπει να διαχειριστεί όμως μια τραγική, από κάθε άποψη πλέον, κατάσταση και μένει να αποδειχθεί αν μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Αλλά και μια αξιωματική αντιπολίτευση που ουδέποτε υπήρξε στη νεότερη ελληνική ιστορία τόσο ακραία επιθετική, τόσο έξω από κάθε λογική στοιχειώδους ρεαλιστικής και ορθολογικής αντιμετώπισης των προβλημάτων, τόσο «αντισυστημικής» που να αμφισβητεί όχι μόνο την κυβέρνηση και την κυβερνητική πολιτική εκ προοιμίου, αλλά πολλές φορές και...

Η εντολή ήταν έξοδος από το Μνημόνιο

Σοφία Βούλτεψη
στην Ελεύθερη Ζώνη
Ονομάστηκε από όλους «πρόγραμμα τετραετίας». Και βάλε, θα έλεγαν οι πιο ρεαλιστές.

Ο λόγος για το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας επί του οποίου συντάχθηκαν οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση.

Είναι πραγματικά ένα φιλόδοξο κείμενο με ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους – καλό σημάδι σύγκλισης μετά από δυο χρόνια φοβερών συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων, ενώ η χώρα βυθιζόταν στο χάος και στη φτώχεια.

Προφανώς θα υπάρξει μια ιεράρχηση.

Με πρώτη προτεραιότητα την έξοδο από την κρίση, την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, τις επενδύσεις, την επανεκκίνηση της οικονομίας – να βγάλει επιτέλους η Ελλάδα λεφτά, να ανέβει ξανά στο τρένο, να σταθεί στα πόδια της, χωρίς να παραπαίει επειδή δεν… πήρε τη δόση της.

Δηλαδή, να βγούμε από το Μνημόνιο!

Το γεγονός ότι τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά καταβλήθηκε...

Νέα για τον μύθο του ολοκαυτώματος των εβραιουλάκων !!!



Είχαμε μιλήσει παλαιότερα για το δήθεν ολοκαύτωμα με 6 εκατομμύρια εβραίους νεκρούς .

Τώρα βγαίνουν στο φως κάποια έγγραφα από το FBI που λένε πως οι εβραίοι στην Ευρώπη κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν...

Θέσεις ή προθέσεις;

  
Από τις προγραμματικές θέσεις της νέας τρικομματικής κυβέρνησης, δίνεται η εικόνα ότι παρότι κυρίως στηρίζεται από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ωστόσο οι πολιτικές της προθέσεις διαμορφώνονται κυρίως από την παρουσία της ΔΗΜΑΡ. Αλλά σε αυτό το κείμενο των θέσεων – καλύτερα προθέσεων ή προτάσεων στο μεγαλύτερο μέρος τους προς την τρόικα και τη Γερμανία– δεν απαντιέται το ερώτημα πώς θα γίνουν τώρα, έστω με πιο ανθρώπινο πρόσωπο, αυτά που δεν γίνονταν είτε από ανεπάρκειες του ίδιου του προγράμματος, είτε από έλλειψη πολιτικής βούλησης. Και μάλιστα τώρα, που η οικονομική ανέχεια και η κοινωνική ανασφάλεια έχουν αυξηθεί…

Μπορούν οι απλές προθέσεις για χαλάρωση των γνωστών αποτυχημένων πολιτικών να υποκαταστήσουν την σκληρότητα και την αποφασιστικότητα, που θα δείξει η τρόικα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των δανειστών; Πώς θα γίνει πραγματική μείωση του δημοσίου τομέα χωρίς απολύσεις; Πώς θα προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και...

Δημιουργία εθνικού μετώπου

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παρέλαβε χθες τα ηνία του Υπουργείου Εξωτερικών από τον απερχόμενο Υπουργό και Πρέσβη επι τιμή κ. Πέτρο Μολυβιάτη.

Η παράδοση-παραλαβή έγινε σε συγκινητικό κλίμα καθώς ο κ. Αβραμόπουλος επιστρέφει στην Ελληνική Διπλωματία ως επικεφαλής της παραλαμβάνοντας το Υπουργείο Εξωτερικών από μια εμβληματική μορφή, τον επί δεκαετίες στενό συνεργάτη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, πρέσβη Πέτρο Μολυβιάτη.

Ο κ. Αβραμόπουλος, κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του μίλησε για τους στόχους, το όραμα και τις προοπτικές της πολιτικής του στο Υπουργείο καθώς και στην κρισιμότητα των στιγμών που διανύουμε. Μίλησε επίσης για την σπουδαιότητα του Υπουργείου Εξωτερικών για την μεταστροφή του αρνητικού κλίματος για την χώρα μας και έδωσε το στίγμα του για τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στο εγγύς μέλλον. Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του κ. Μολυβιάτη και του κ. Αβραμόπουλου.

Π. ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ: «Κύριε Υπουργέ, αγαπητέ φίλε, θα ήθελα να σας συγχαρώ από την καρδιά μου για την τοποθέτησή σας, ως Υπουργού Εξωτερικών, και να...

ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ

Δημήτρης Τσίτος
(Συγγραφέας –Σύμβουλος διαπραγματεύσεων)
Copyright: www.rieas.gr


Επιτέλους υπάρχει ένα νέο κυβερνητικό σχήμα. Όλοι ανεξαιρέτως ήθελαν να υπάρξει μια κυβέρνηση για να λειτουργήσει κάπως ο τόπος.

Οι έλληνες βαυκαλίζονταν ενδόμυχα για το πόσο μεγάλα προβλήματα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε, για το πόσο είμαστε το «κλειδί» στη συνέχιση της ενότητας της ευρωπαϊκής ένωσης και άλλα παρόμοια σαχλά. Υπήρξαμε μια σοβαρή ενόχληση –τουλάχιστον στην αρχή της κρίσης- και η ανικανότητα μαζί με τις ύστερες βλέψεις και τις κρυφές ατζέντες του πολιτικού συστήματος επέτεινε την άσχημη εικόνα της Ελλάδος προς τα έξω.Οι εταίροι μας στην ΕΕ πέραν από την κτηνώδη αναλγησία προς μια «σακατεμένη χώρα», επειδή τον «σακάτη» δεν τον κτυπάς- έδειξαν μια πρωτοφανή ανοχή στις πονηριές του «καραγκιόζη», πιστεύοντας ότι με το συνδυασμό αυτών των δύο μεθόδων θα έφερναν κάποιο αποτέλεσμα. Και οι δύο μέθοδοι ήταν λάθος.

Όπως όμως κι αν έχουν τα πράγματα τώρα υπάρχει μια κυβέρνηση. Υπάρχει μια κυβέρνηση που μπορεί –και πρέπει- να κάνει κάποια πράγματα γρήγορα και άμεσα. Το ότι δεν υπάρχουν παλαιοκομματικοί πολιτευτές στο προσκήνιο είναι ένα καλό σημάδι. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι που απαρτίζουν το νέο σχήμα να έχουν τη διάθεση και την ικανότητα κάτι να κάνουν. Βέβαια...

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΛΕΥΡΟΜΑΓΕΙΡΟΣ ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ

Αγαπητέ και σεβαστέ Μανόλη Γλέζο, αγαπητέ Πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σε εκπομπή του Μάκη Κουρή ο υποψήφιος βουλευτής σας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, με ύφος 1000 καρδιναλίων είπε ότι "θα περικοπούν οι αμυντικές δαπάνες" και, το χειρότερο (για να μην χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση), όταν ο Μάκης Κουρής τον ρώτησε "και η Τουρκία απέναντι;;;" είπε την τεράστια "σοφία": "Θα το ρισκάρουμε!"
Πρέπει να μάθει ο κ.Μπαλάφας ότι η άμυνα της πατρίδας μας δεν είναι παιχνίδι πόκερ για να το ρισκάρει κανένας και -συγγνώμη -αλλά ο κύριος αυτός έπρεπε να είχε αποβληθεί αμέσως από τους συνδυασμούς οποιουδήποτε κόμματος που διεκδικεί την εξουσία λόγω ασυναρτησιών και έλλειψης σοβαρότητας τουλάχιστον......[και ο κ. Παπανδρέου μας είπε, κάπως, ότι ρίσκαρε η Ελλάδα και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε..] Αν ο κύριος αυτός είχε στοιχειώδεις πολιτικές γνώσεις έπρεπε να πει ότι " Οι αμυντικές και όλες οι κρατικές δαπάνες θα είναι υπό τον αυστηρό έλεγχο διακομματικής επιτροπής" κάτι που γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του πλανήτη και φυσικά και...

Ηταν τυχαία η ταυτόχρονη κατάργηση των υπουργείων Αιγαίου, ΜΑ.ΘΡΑ. και Ναυτιλίας ή αποτελούσε σχέδιο κάποιων ΜΚΟ;

Θετική εξέλιξη η επανασύσταση του ΜΑ.ΘΡΑ. και του Ναυτιλίας από τον Πρωθυπουργό! Ποια προβλήματα θα λύσει που χρόνιζαν από τις ολέθριες επιλογές του ΓΑΠ


Γιώργος Αδαλής στους aegeantimes.gr

Ένα ολέθριο λάθος ολκής των προηγούμενων Κυβερνήσεων διόρθωσε ο Αντώνης Σαμαράς με τον σχηματισμό της νέας του Κυβέρνησης. Μπορεί να έχουμε ασκήσει σκληρή κριτική για την επιλογή του να ακολουθήσει την πολιτική του Μνημονίου και να συμπλεύσει με το ΠΑΣΟΚ που διέλυσε την οικονομία και καταρράκωσε τον Ελληνα επιχειρηματία, αλλά στη δημοσιογραφία, όταν δεν υπάρχουν εμπάθειες και αγκυλώσεις, είναι υποχρέωσή μας, να αναγνωρίζουμε τις ορθές επιλογές και να τις αναδεικνύουμε!

Ο λόγος για την επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης καθώς και για του Ναυτιλίας!

Ουδείς κατάλαβε , για ποιο λόγο ο Γιωργάκης Παπανδρέου υποβάθμισε το ζωτικής σημασίας αυτό υπουργείο, σε μια περίοδο, που θα έπρεπε να αποτελεί ασπίδα στις επιβουλές των γειτόνων μας! Σύμφωνα με τις δηλώσεις της τότε κυβέρνησης, η κατάργηση του Μακεδονίας-Θράκης, αποτέλεσε μια αναπόφευκτη επιλογή, λόγω της μείωσης των εξόδων που επιχειρούσε...