Σελίδες

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ἔκτακτο! Νεκρὸς ἀστυνομικός της ὁμάδας ΔΙΑΣ


Ἔκτακτο! Νεκρὸς ἀστυνομικός της ὁμάδας ΔΙΑΣ



Ἔκτακτο! Σκότωσαν ἀστυνομικό της ὁμάδας ΔΙΑΣ στὴν Ἀθήνα! Ένας συνάδελφος τοῦ νοσηλεύεται σὲ σοβαρὴ κατάσταση!
Ἕως πότε θὰ θρηνοῦμε ζωὲς ἀστυνομικῶν ποῦ πέφτουν ἐν ὥρα καθήκοντος; Εως πότε θα λοιδορείται η Ελληνική αστυνομία;Κάποιοι παίζουν κορῶνα γράμματα τὴ ζωή τους καὶ ἐμεῖς τοὺς καθυβρίζουμε;


Δείτε τα πρώτα πλάνα από τον τόπο του εγκλήματος...


Στο Ισλάμ και στην Δύση, αναπτύχθηκαν δύο κάθετα διαφορετικές και βαθύτατα ασύμβατες κοσμοθεωρίες....



Posted: 01 Mar 2011 12:25 AM PST
Το βιβλίο του τούρκου Υπουργού Εξωτερικών και καθηγητή Αχμέτ Νταβούτογλου, Εναλλακτικές Κοσμοθεωρίες. Η επίδραση της ισλαμικής και της δυτικής κοσμοθεωρίας στην πολιτική (Εκδόσεις Ποιότητα 2011) είναι το κοσμοθεωρητικό και φιλοσοφικό θεμέλιο του νέο-Οθωμανισμού και η πνευματική δεξαμενή των νεότουρκων ισλαμιστών ηγετών.

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΗΦΑΙΣΤΟΥ

Το γιατί αφορά την εθνική στρατηγική μας το λέει ο Sun Zu: «Εάν γνωρίζεις τον εχθρό σου και τον εαυτό σου, δεν έχεις ανάγκη να φοβάσαι το αποτέλεσμα ακόμη και εκατό μαχών. Εάν γνωρίζεις τον εαυτό σου αλλά όχι τον εχθρό, για κάθε νίκη που κερδίζεις θα έχεις και μια ήττα. Εάν δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου, ούτε τον εχθρό, θα νικηθείς σε κάθε μάχη». Και το νέο-Οθωμανικό ιδεολόγημα είναι για τους έλληνες ακραία απειλητικό.

Στο «Εναλλακτικές Κοσμοθεωρίες», ο Νταβούτογλου επιχειρεί μια αυτό-εκπληρούμενη προφητεία: Προετοιμάζει πνευματικά το έδαφος για ένα ανερχόμενο ηγεμονικό ισλαμικό νεοτουρκικό κράτος. Πολιτικός σκοπός: Να καταστεί η Τουρκία πόλος και άξονας της ισλαμικής αναβίωσης στο «πλανητικό στρατηγικό βάθος» όπου ζουν 1,5 δισεκατομμύρια μουσουλμάνοι, ένας άλλος κόσμος...

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις γι ακόμα μια φορά απέδειξαν πως δεν υπάρχουν αποφασισμένοι ηγέτες.Γι ακόμα μια φορά αποδείχτηκε πως το πολιτικό σύστημα είναι στο σύνολό του συμβιβασμένο, παραδομένο στους σχεδιασμούς της παγκόσμιας διακυβέρνησης.



"ΗΓΕΤΕΣ" ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΤΟΛΜΟΙ ΣΑΝ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ



Στον απόηχο του ανεξέλεγκτου ντόμινο των ξεσηκωμένων λαών που θερίζουν απ άκρου σ άκρον τους δυνάστες τους, μόνο ντροπή μπορεί να προκαλεί η ακατάσχετη συμπερασματολογία - ειδημόνων και μη – οι οποίοι επιχειρούν να κρύψουν τον κατάπτυστο συμβιβασμό τους πίσω από κωδικοποιημένες εκτιμήσεις για τον όγκο και την μαχητικότητα των τελευταίων απεργιακών κινητοποιήσεων.  

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Όλοι τους θαύμασαν την πρωτοφανή συμμετοχή του κόσμου στις ογκώδεις διαδηλώσεις που θύμισαν στον ουρανό της Αθήνας πως τούτη τη γη την κατοικούν ακόμη άνθρωποι που καταδυναστεύονται και τσαλαβουτούν καθημερινά σε ανείπωτη δυστυχία.  
Ε…. ΚΑΙ??? 

Ο πρώτος θαυμαστής άλλωστε των μαζικότατων κινητοποιήσεων, ήταν ο πρωθυπουργός της υποταγής, της πολιτικής εξαπάτησης και του εθνικού ξεπουλήματος.
Δεν έκρυψε άλλωστε και τον διακαή πόθο του να δώσει κι αυτός το … «αγωνιστικό» του παρόν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Δεν είναι επομένως προσόν από μόνο του το να είσαι …θαυμαστής των αποφασισμένων και των οργισμένων ανθρώπων. 

Όλοι τους επίσης επιδόθηκαν σε έναν ντροπιαστικό ναρκισσισμό, αντιμετωπίζοντας ως άβουλα κουκιά όλους εκείνους που πλαισίωσαν τα γκλαμουράτα πανώ της συντεχνιακής κομματοκρατίας που καταδυναστεύει το συνδικαλιστικό κίνημα με στόχο την κοντόφθαλμη χειραγώγησή του. 
Ε… ΚΑΙ???

Σας εμπιστεύτηκαν… πλαισίωσαν τα πανώ σας… κι εσείς τους είπατε σε απλά ελληνικά: "Παρελάσατε… φωνάξατε… ξεδώσατε… και τώρα γυρίστε στο σπίτι μέχρι την επόμενη φορά που θα χρειαστούμε και πάλι την παρουσία σας για να δικαιώσουμε την «ηγετική» μας φυσιογνωμία..." 


Ο πολιτικός ναρκισσισμός όμως, όπως και η καπηλεία της...

Οι επαναστάσεις της Ανώνυμης Εταιρίας «Επανάσταση»


Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 01/03/2011
 
 
Rate This

Διαβάζουμε στα Μαζικά Μέσα για τον τύραννο Γκαντάφι,που βούτηξε, λέει, τον λαό του στο αίμα και γι’αυτό πρέπει να σταλεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για λαο/εθνοκτονία. Μήπως δεν μας τα λένε καλά τα διεθνή πρακτορεία; Μήπως αυτοί που απαιτούν την καταδίκη του Γκαντάφι είναι οι ίδιοι που άναψαν την πυρκαγια στη Λιβύη; Για να δούμε
Το σύμβολο OTPOR! ("Αντίσταση 
του Εμμανουήλ Σαρίδη
Συνήθισα απο πολλά χρόνια, όταν διαβάζω στα Μαζικά Μέσα για αιμοσταγείς δεσπότες που κατατυραννάνε τον λαό τους και πρέπει να σταλούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χαγης για να δικαστούν ή για κομμουνιστικά και αυταρχικά καθεστώτα, που πρέπει τάχιστα να εκδημοκρατιστούν για να αποκτήσουν οι λαοί τους την περιπόθητη ελευθερία, να θέτω αμέσως την ερώτηση: cui bono; Σε ποιόν συμφέρoυν όλα αυτά; Ποιός έχει συμφέρον απο την αποκαθήλωση του Γκαντάφι (για να σταλεί στο δικαστήριο και να εξαφανιστεί απο προσώπου γής), σε ποιόν συνέφερε η διάλυση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ή της Γιουγκοσλαβίας εις τα εξ ων συνετέθη, ποιός είχε και έχει συμφέρον να καταλειφθεί το Ιράκ και το Αφγανιστάν, τέλος σε ποιόν συμφέρουν τα σημερινά κινήματα στην Βόρεια Αφρική και αλλού; 
Νομίζω, ότι και ο τελευταίος πτωχός τω πνεύματι θα έχει ήδη αντιληφθει, ότι απο την διάλυση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Γιουγκοσλαβίας, ή απο την κατάληψη του Ιράκ κ.λπ. μόνο ένας ήταν ο κερδισμένος, η Δύση. Την οποία...

«Έλιωσε» το αυστραλιανό αεροδρόμιο της Ανταρκτικής

Το αεροδρόμιο της αυστραλιανής βάσης στην Ανταρκτική ενδέχεται να είναι το πρώτο θύμα των κλιματολογικών αλλαγών, που έχουν ως αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το αεροδρόμιο άρχισε να λειτουργεί πριν από τρία χρόνια και η κατασκευή του στοίχισε στο αυστραλιανό δημόσιο 46 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας.

Όμως, ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός φέτος το καλοκαίρι, είχε ως αποτέλεσμα να «μαλακώσει» ο πάγος και να μην μπορούν να προσγειωθούν μεγάλα αεροπλάνα, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της βάσης.

Φέτος προσγειώθηκε μόνο ένα μόνο αεροπλάνο, Airbus A319, ενώ τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια είχαν προσγειωθεί 29 μεγάλα αεροσκάφη.

Το αεροδρόμιο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε έτσι ώστε να μεταφέρονται ταχύτερα στη βάση τόσο τα άτομα που εργάζονται εκεί όσο και τα εφόδια που απαιτούνται για τη λειτουργία της.

Οι αυστραλιανές αποστολές χρησιμοποίησαν φέτος το αμερικανικό αεροδρόμιο, το οποίο αντιμετωπίζει, επίσης, παρόμοιο πρόβλημα και μείωσε τον αριθμό των πτήσεων που δέχεται.

Θέλουν οι Τ/κ κοινή πάλη; Να αποκηρύξουν το ψευδοκράτος, την εξάρτηση και τις εγγυήσεις της Τουρκίας, να απαιτήσουν αποχώρηση των εποίκων και να συστρατευθούν με την Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε μαζί να παλέψουμε για τα συμφέροντά μας στην Ε.Ε.


Ποια κοινή πάλη Ε/κυπρίων - Τ/κ;

Εκτύπωση | 01/03/2011 |

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στα κατεχόμενα μάς ενδιαφέρουν πολλαπλώς. Πρώτα επειδή επιβεβαιώνεται ξανά η ασφυκτική λαβή της Τουρκίας στους Τουρκοκυπρίους. Κι ύστερα επειδή σημειώνεται μια προσπάθεια απεξάρτησης της τ/κ κοινότητας από τη μέγγενη της κατοχικής δύναμης. Έτσι είναι τα πράγματα; Πρόκειται, δηλαδή, για «άνοιξη των Τ/κυπρίων», κατά το στυλ και την έκταση της γνωστής «Άνοιξης της Πράγας»; Ναι, αλλά εκείνη συνετρίβη κάτω από τις ερπύστριες των σοβιετικών αρμάτων. Στα κατεχόμενα, παρατηρείται μια διαχρονική συντριβή των Τ/κυπρίων κάτω από το τουρκικό πέλμα. Από το τέλος της δεκαετίας του 1940, η Τουρκία αποφάσισε ότι εκείνη θα είχε στο εξής το επάνω χέρι στις υποθέσεις των Τ/κ. Κανείς Τ/κ ηγέτης δεν ήταν και δεν είναι ελεύθερος να αποφασίζει ερήμην της Τουρκίας. Και πότε; Όταν ακόμα η Κύπρος στέναζε κάτω από τον βρετανικό αποικιοκρατικό ζυγό.
Από το 1956, με τις γνωστές εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ, η Άγκυρα είχε κωδικοποιήσει την τουρκική εθνική πολιτική στο Κυπριακό. Έκτοτε την ακολουθεί με αταλάντευτη αδιστακτότητα. Οι στόχοι εκείνης της πολιτικής παρέμειναν αμετακίνητοι. Απλώς η μεθοδολογία μεταβάλλεται ανάλογα με τις καταστάσεις και τα λάθη της ελληνικής πλευράς. Κιουτσιούκ, Ντενκτάς, Ταλάτ, Έρογλου, είναι θλιβερά πιόνια και υποτελή ανδράποδα στην υπηρεσία της τουρκικής πολιτικής. Δεν υπηρετούν τα συμφέροντα των Τ/κ ή της πατρίδας τους, Κύπρου, αλλά πρακτορεύουν εκείνα της Τουρκίας. Με απλά λόγια, οι εκάστοτε Τ/κ ηγέτες αντιστρατεύονται τα συμφέροντα της κοινότητάς τους και της Κύπρου. Αυτή η οδυνηρή πραγματικότητα έπρεπε να είχε φωτίσει τους ηγέτες της ελληνικής πλευράς να απαιτήσουν να συνομιλούν με την Τουρκία, όχι με τους εδώ εγκάθετούς της.
Με αφορμή διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις των Τ/κ εξαιτίας των οικονομικών μέτρων, που η Τουρκία απαιτεί να ισχύσουν και στα κατεχόμενα επειδή, προφανώς, συνειδητοποιεί την τεράστια οικονομική αφαίμαξη, γίνεται λόγος για «εξέγερση» των Τ/κ ή για… «επανάσταση». Τι συμβαίνει; Αντιδρούν για τα οικονομικά μέτρα και την εξάρτησή τους από την Τουρκία. Κυρίως, αγωνιούν από τον υπερκερασμό τους από τους εποίκους, που ρυθμίζουν πλέον και την πολιτική ζωή στα κατεχόμενα. Φοβούνται αφομοίωση και αφανισμό τους. Οι φόβοι τους είναι δικαιολογημένοι. Ζητούν από τους Έλληνες να κάνουν κοινή πάλη και να τους βοηθήσουν. Αλλ’ ήδη διαδοχικές κυβερνήσεις έχουν κάνει πάρα πολλά για τους Τ/κ. Εκείνοι, τι κάνουν για να υλοποιηθεί η κοινή πάλη;
Νέμονται τα εκατομμύρια της Τουρκίας, την τεράστια βοήθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ε.Ε. Λοιπόν, θέλουν κοινή πάλη; Να αποκηρύξουν το ψευδοκράτος, την εξάρτηση και τις εγγυήσεις της Τουρκίας, να απαιτήσουν αποχώρηση των εποίκων και να συστρατευθούν με την Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε μαζί να παλέψουμε για τα συμφέροντά μας στην Ε.Ε. Ποιαν άλλη ασφάλεια και εγγύηση των δικαιωμάτων τους θέλουν, παρά μέσα στην Ε.Ε.; Δεν είναι νοητό να στηρίζουν το ψευδοκράτος, να παραπονιούνται για την Τουρκία και να ζητούν από εμάς βοήθεια χωρίς οι ίδιοι να αποκηρύσσουν το ψευδοκράτος και την κατοχή της πατρίδας μας.

Oι ηλίθιοι ξαφνικά ανακάλυψαν δημόσια περιουσία αξίας 10 δισ.




Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η είδηση ότι το Δημόσιο έχει ... ξεχασμένη περιουσία μέσω κληροδοτημάτων αξίας δέκα δισεκατομμυρίων, αλλά και έσοδα επίσης ξεχασμένα στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στην αξία μάλιστα των κληροδοτημάτων δεν περιλαμβάνεται η κινητή και ακίνητη περιουσία των πολύ μεγάλων κοινωφελών περιουσιών.

Το απίστευτο είναι ότι το Δημόσιο, τώρα και αφού μπαίνουμε στο δεύτερο χρόνο του Μνημοσίου τρέχει να αξιοποιήσει αυτή την περιουσία και κυρίως να επιβάλει φόρους!
Ακόμη πιο εξοργιστικό όμως είναι το γεγονός ότι ακόμη και οι καταθέσεις που προέρχονται από τις κληρονομιές ... είναι αναξιοποίητες.

Τώρα, εν έτει 2011 έρχεται το Δημόσιο να αλλάξει το νόμο του Μεταξά από το 1939 για τις σχολάζουσες κληρονομιές, για την περιουσία δηλαδή που ανήκει σε κάποιον πολίτη αλλά κανείς δεν τη διεκδικεί.
Το επιτελείο σκέφτεται να βάλει χρονικό περιορισμό στους κληρονόμους. Όρια εντός των οποίων θα πρέπει να έχουν διεκδικήσει την κληρονομία και φυσικά να πληρώσουν τους σχετικούς φόρους.

Όταν καείς από τον χυλό.... φυσάς και το γιαούρτι!!


Απαγόρευσαν στον... Στάλιν να κατέβει στις εκλογές

blackblogofcommunism | Μαρτίου 1, 2011 at 13:13 | 


Τις αμαρτίες του Ιωσήφ Στάλιν φαίνεται να πληρώνει μετά από δεκαετίες ένας άλλος Στάλιν, ο... Ντμίτρι παρότι δεν έχει καμία συγγενική σχέση μαζί του...
Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία», στο οποίο ανήκει ο... Στάλιν, μια περιφερειακή ρωσική εκλογική επιτροπή απέρριψε την υποψηφιότητά του λόγω επωνυμίας.
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι απαγορεύθηκε η συμμετοχή του Ντμίτρι Στάλιν στις εκλογές στην περιφέρεια Χάντι-Μανζίισκ διότι δεν κατέθεσε τα χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία σε ειδικό λογαριασμό όπως ορίζουν οι κανονισμοί για τη συμμετοχή στην διαδικασία.
Όμως το κόμμα «Η Δίκαιη Ρωσία» ανακοίνωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση και θα αρχίσει εκστρατεία με σύνθημα «Ο Στάλιν Ενδυναμώνει την Δημοκρατία», υποστηρίζοντας ότι ο υποψήφιος αποκλείστηκε από την διαδικασία αποκλειστικά επειδή είχε λάθος επώνυμο.


Μαύρο ιστολόγιο του Κοπμμουνισμού

Δυσλεξία, «δάσκαλοι» και κοινωνία. Προσωπικά παίρνω το μέρος των «δασκάλων» εκείνης της εποχής γιατί όντως «λειτουργούσαν»


Είμαι δυσλεκτικός.

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/02/30-years-suffering.html

Δυσλεξία: Δεν είναι αρρώστια.
Το δυσλεκτικό παιδί έχει ένα άλλο τρόπο εκμάθησης.

-- Τι γράφεις εδώ;
Πλησίασε να δει αυτό που του έδειχαν. Ήταν γύρω στα 45, μηχανικός πληροφορικής, με μεταπτυχιακά στην Αγγλία και τέτοια. Άριστος στη δουλειά του, πανέξυπνος και ιδιαίτερα υπεύθυνος σ' αυτό που έκανε. Πατέρας δύο παιδιών. Ο μεγάλος του φέτος μπήκε στο πανεπιστήμιο.
Έσμιξε τα φρύδια του, προσπαθώντας να εστιάσει στο έγγραφο που του έδειχναν.
-- Είσαι δυσλεκτικός;
Η ερώτηση, απροκάλυπτη, χωρίς επιφυλάξεις.
Σωριάστηκε σχεδόν στο κάθισμα που ήταν δίπλα του.
-- Ναι, είμαι.
-- Νομίζω ο γιος σου έδωσε ειδικές εξετάσεις, έχει κι αυτός δυσλεξία, έ;
-- Ναι, είναι, αλλά ευτυχώς τώρα τα πράγματα είναι πιο καλά. Μπορούν να διαπιστώσουν αν έχεις δυσλεξία και έχεις ειδική μεταχείριση.
-- Ταλαιπωρήθηκες με την δική σου δυσλεξία;
-- Υπέφερα. Υπέφερα στο σχολείο.
-- Δηλαδή;
-- Ήμουν πρώτη λυκείου και ο καθηγητής πήρε την έκθεσή μου και την διάβασε μπροστά σε όλους, σαν παράδειγμα προς αποφυγή.
-- !!
-- Θα ήθελα σήμερα να συναντούσα αυτόν τον δάσκαλο και να του έλεγα:
«Ξέρεις άνθρωπε μου, ότι 30 χρόνια μετά κουβαλάω αυτή την διαπόμπευση; Ξέρεις ότι υπάρχουν νύχτες που ξυπνάω κάθιδρος με την αγωνία της λοιδορίας;»
-- Έ, «δάσκαλε», ξέρεις; έεεε;

Το χαμομηλάκι στο Ιδεοπηγή

Οδυσσεύς: η Θέση μου.
Δεν μπορούσε ο δάσκαλος εκείνης της εποχής να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα διαφορετικά όπως δεν μπορούσε και η υπόλοιπη κοινωνία και ακόμη-ακόμη η ιατρική επιστήμη. Δεν υπήρχαν "γνώσεις" επί του αντικειμένου και το "υποκείμενο" αντιμετωπίζονταν σαν κάτι μεταξύ "φρικιού" και  τρομοκράτη-επαναστάτη με όση απέχθεια μπορούσε να εκφράσει ένας άνθρωπος ταγμένος στο λειτούργημά του και την επιστήμη του. Ναι «χάσαμε διάννοιες στο παρελθόν λόγω άγνοιας. Είμαι όμως σίγουρος ότι αν υπήρχε η σημερινή γνώση και οι δάσκαλοι του χθες θα αντιμετώπιζαν διαφορετικά τα πράγματα. Eίχαν άραγε οι οικογένειες την σωστή αντιμετώπιση; Πιστεύω ότι δεν πρέπει να λιθοβολούμε τον μοναδικό κλάδο που έχει να προσφέρει κάτι σ' αυτόν τον τόπο. Τους εκπαιδευτικούς!

Οι σημερινοί πολιτικοί μας δεν τολμούν να εμφανιστούν σε ανοικτές συζητήσεις αλλά περιορίζονται σε κάποιες λίγες συγκεντρώσεις με τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς τους,διότι φοβούνται το λεγόμενο λαϊκά «κράξιμο».


Φτάνει με την «τηλεδημοκρατία», έλεος.



 Γράφει ο Κλεισθένης.

Παρατηρούμε τελευταία τον πρωθυπουργό να καταγγέλλει τους δημοσιογράφους ότι ευθύνονται για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, τον εκπρόσωπο της ΝΔ να καταγγέλλει αποκλεισμό των δράσεων του κόμματος απ’ τα τηλεοπτικά κανάλια και όλα τα υπόλοιπα κόμματα να διαμαρτύρονται για μεροληπτική αντιμετώπισή τους απ’ τα ΜΜΕ.
Το εξουσιαστικό σύστημα δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για την επικοινωνία παρά για τις πολιτικές διεργασίες των κομμάτων.
Αλήθεια τι προσέφεραν στο πολιτικό γίγνεσθαι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι «τηλεαστέρες» πολιτικοί; Μόνο εκλογικά κέρδη για τους ίδιους.
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ιδιωτικά κανάλια έχουν ιδιοκτήτες με συγκεκριμένα συμφέροντα και με επιδιώξεις εξυπηρέτησης αυτών των συμφερόντων, λογικό λοιπόν είναι για να στηρίξουν το άλφα ή το βήτα κόμμα εξουσίας ζητάνε ανταλλάγματα. Μήπως ανακαλύψαμε τον τροχό;
Η επιμονή των κομμάτων να γίνεται η πολιτική μέσω των τηλεοπτικών καναλιών δεν είναι σημερινό φαινόμενο αλλά μας έχει φέρει στο σημερινό αδιέξοδο.
Τα κόμματα ειδικά τα δύο που κυβέρνησαν τον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αντικειμενική αδυναμία να κατέβουν στο λαό και να συνδιαλλαγούν μαζί του για την εξεύρεση λύσεων καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τα κόμματα και πολύ περισσότερο πολλούς απ’ τους εν ενεργεία πολιτικούς.
Οι πολιτικοί δεν τολμούν να εμφανιστούν σε ανοικτές συζητήσεις αλλά περιορίζονται σε κάποιες λίγες συγκεντρώσεις με τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς τους, φοβούνται το λεγόμενο λαϊκά «κράξιμο». Η παρουσία τους στα κανάλια όπου πηγαίνουν με την σωματοφυλακτική τους κουστωδία τους εξασφαλίζει απ’ τα απρόοπτα και τις εκδηλώσεις των απλών πολιτών που κάθε τόσο γίνονται και πιο επιθετικές.
Η διακομματική άρνηση κάθαρσης και τιμωρίας όσων είναι υπεύθυνοι για το σημερινό κατάντημα της χώρας οδηγεί τους πολίτες σε πλήρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος κάτι που όχι μόνο δεν βοηθά στην επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων αλλά είναι και βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας.
Οι ανακοινώσεις περί δεσμεύσεων των κομμάτων με τα λεγόμενα παλαιότερα «συμβόλαια» με το λαό αφήνουν απαθείς τους πολίτες γιατί είναι χιλιοπαιγμένα σενάρια πολιτικών ψεμάτων.
Η εμπιστοσύνη θα επανέλθει με την κατά πρόσωπο επικοινωνία των πολιτικών με τους πολίτες.
Όσο τα κόμματα θα επιμένουν στην τηλεδημοκρατία τόσο το πολιτικό σύστημα θα απαξιώνεται με ότι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο για το μέλλον.
Άσε που θα μας αναγκάσουν να σπάσουμε τις τηλεοράσεις μας απ’ τα όσα ακούμε και το κακό είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά για αντικατάσταση.
Όλες οι έρευνες σχετικά με την απαξίωση των πολιτικών δείχνουν ραγδαία αύξηση της επιλογής του «κανένα».
Οι πολίτες απ’ την άλλη δεν εμπιστεύονται καθόλου τις ειδήσεις και ειδικότερα τα σχόλια την τηλεδημοσιογράφων θεωρώντας τους σαν προπαγανδιστές των κομμάτων και όχι σαν ενημερωτές του λαού. Η σχέση τους με τους καναλάρχες και η κατ’ εντολήν δημοσιογραφία είναι τόσο πρόδηλη που άρχισαν να κυκλοφορούν και ανέκδοτα.
Η πολιτική όσο θα παραμένει στις ανακοινώσεις-φούσκες, στις αλληλοκατηγορίες χωρίς ουσία και στα επικοινωνιακά τρυκς τόσο θα απαξιώνεται και τόσο ο «κανένας» θα θεωρείται η μόνη εφικτή λύση.
Αν όσοι τουλάχιστον μπορούν να γίνουν αποδεκτοί απ’ τους πολίτες δεν κατέβουν απ’ το «θρόνο» τους για να συνομιλήσουν με το λαό και να πάρουν τα μηνύματα τότε το πράγμα θα καταλήξει σαν τίτλος κινηματογραφικής ταινίας «περιμένοντας τον κανένα».
Ευτυχώς για εμάς υπάρχει στη δημοκρατία και η περίπτωση ο «κανένας» να πάρει σάρκα και οστά. Γρηγορούμε και περιμένουμε.

Οι πιο ανίκανοι και άχρηστοι πολιτικοί του κόσμου...


.....ως πότε θα κυβερνούν φρουρούμενοι;
01/03/2011
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα – το πιο ανίκανο, αλλά και το πιο ανθεκτικό επί του πλανήτου – ενοχλείται από τις εναντίον του κατηγορίες, εξοργίζεται και θεωρεί «λαϊκιστικές» τις διαμαρτυρίες έξω από σπίτια πολιτικών (όπως αυτές που οργανώνει ο σκηνοθέτης Δ. Κολλάτος με χορηγό επικοινωνίας το Fimotro), καταδικάζει μετά βδελυγμίας και κολλάει την ταμπέλα του «αναρχικού» σε όποιους πολίτες αντιδρούν με οποιονδήποτε τρόπο.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι οι πολιτικοί μας δεν κατανοούν το αυτονόητο: Ότι ο κόσμος τους θεωρεί υπεύθυνους για όλα τα δεινά της πατρίδας, ανίκανους και αναξιόπιστους να δώσουν οποιαδήποτε λύση.

Δεν θέλουν να καταλάβουν πως δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να κατέρρευσε και να μην πλήρωσε κανείς γι’ αυτό. Ας θυμηθούν το κλίμα που επικρατούσε στην Ισλανδία τον Ιανουάριο του 2009. Οι διαδηλώσεις των εκεί «αναρχικών» ήσαν τόσο μαχητικές, που ο τότε πρωθυπουργός Γκέιρ Χόρντε παραιτήθηκε.

Ας θυμηθούν τι συνέβη και στην Βρετανία μετά την κρίση. Ο κόσμος πολιορκούσε τα σπίτια των τραπεζιτών που έριξαν έξω τα...

Αλβανία: «Το σκάνδαλο των χωρικών υδάτων και ο ελληνικός αγωγός»




Φεβρουάριος 28, 2011.
«Οι τρέχουσες εξελίξεις αποκαλύπτουν την αλήθεια γιατί  ήθελε η Αλβανία να πωλήσει χωρικά ύδατα στην Ελλάδα. Δεν υπήρχαν μόνον  τα εικαζόμενα υποθαλάσσια πλούτη, πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, αλλά κυρίως  πρόκειται για την κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαιαγωγών, που ερχόμενοι οι αγωγοί, από τις ανατολικές  χώρες, θα καταλήξουν στον αλβανικό κόλπο για να μεταφερθούν κατόπιν στην Ιταλία».
Συγχρόνως θα κατασκευαστούν ορισμένα ενεργειακά κέντρα, όπως αιολικά πάρκα παραγωγής ενέργειας, κλπ. που θα διοχετευτούν στην Απουλία.
Από όλα αυτά η αλβανική κυβέρνηση θα μπορούσε να αποκομίσει εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδη ετησίως, που θα εισέρεαν στα κρατικά ταμεία για την ανάπτυξη της χώρας, χωρίς να δαπανήσει τίποτε για όλα αυτά.
Για τα μεταφορικά δίκτυα θα υπογράφονταν συμφωνίες για την κατασκευή τους, αφού θα περνούσαν από αλβανικό έδαφος ώστε να διοχετευτούν σε υποθαλάσσια οδό.
Αν η αλβανική κυβέρνηση είχε πουλήσει τα δικαιώματά των χωρικών υδάτων της στην Ελλάδα, πάνω από 200 μίλια, οι αγωγοί αυτοί δεν θα κατευθύνονταν στο αλβανικό έδαφος, ώστε να έχει η Αλβανία τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης, αλλά θα κατέληγαν στην Ελλάδα.
Τα κέρδη θα πήγαιναν στον ελληνικό κορβανά για να καλύψει η Ελλάδα μέρος του χρέους της που έχει στην ΕΕ, χωρίς να προβεί σε κανένα έξοδο.
Για να συνειδητοποιήσουμε τα οφέλη αυτής της συμφωνίας για τη σύνδεση Αλβανίας με την ιταλικήPuglia-Bari,  αρκεί να  δούμε τις πρόσφατες συμφωνίες για τη δημιουργία του διεθνούς αγωγού φυσικού αερίου, από όπου θα προμηθεύεται η Ευρώπη στο μέλλον.
Μετά από το σπάσιμο της συμφωνίας της αλβανικής κυβέρνησης με την Ελλάδα, να πουλήσει δηλαδή τα χωρικά ύδατα της, όπως φαίνεται,  τα οφέλη θα είναι για τους Αλβανούς, αφού αυτοί επωφελούνται από την διέλευση του αγωγού, όταν θα υπογραφεί η συμφωνία.
--
σ.σ. 1. Πρόκειται για την συμφωνία της εταιρείας ‘TAP’ – Trans-Adriatic PipelineΕίναι ένα προτεινόμενο σχέδιο αγωγού μήκους 520 χιλιομέτρων που θα ξεκινήσει από την Ελλάδα, κοντά στη Θεσσαλονίκη, θα διασχίσει την νότιο Αλβανία και την Αδριατική Θάλασσα και θα βγαίνει στην ακτή της Ιταλίας κοντά στο Μπρίντιζι, επιτρέποντας τη ροή του αερίου απευθείας από τη λεκάνη της Κασπίας και της Μέσης ανατολής στις ευρωπαϊκές αγορές.
--
σ.σ. 2. Προφανώς ο συντάκτης του αλβανικού κειμένου έχει λάβει πληροφορίες από τα σχέδια της εταιρίας αυτής αφού αντιγράφει το προτεινόμενο σχέδιο από εδώ  
--
Τίτλος: «Zbardhet skandali, qeveria ia shiti detin Greqisë për shkak të gazsjellësit»
Δημοσίευση: Gazeta Tema.

Πρόεδρος Αλβανοτσάμηδων: Γιατί είμαστε κατά της απογραφής των Ελλήνων στην Αλβανία




Μάρτιος 1, 2011.
Ο πρόεδρος του «Κόμματος Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας»  Σπετίμ Ίντριζι/Shpëtim Idrizi(φωτό), σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Lajm’, αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του είναι κατά της απογραφής του πληθυσμού στην Αλβανία.
 Ισχυρίζεται ότι δεν είναι κατά της  καταγραφής κατ’ αρχήν, αλλά  με τους όρους που αυτή η απογραφή θα γίνει.
«Αν στην Αλβανία δεν υπήρχαν χιλιάδες Αλβανοί πολίτες οι οποίοι λαμβάνουν  σύνταξη  300 ευρώ από την Ελλάδα και στην...

Επανάληψη μεθοδολογίας της 10ετίας 1980. Μετατροπή της δημόσιας τηλεόρασης σε σταλινικού τύπου ΜΜΕ αποκλειστικής προπαγάνδας ΠΑΣΟΚ. Έχουμε δικτατορία!!!


Σπάσανε τα τηλέφωνα της ΕΡΤ

Σπάσανε τα τηλέφωνα της ΕΡΤ
AΝΤΙΜΕΤΩΠΗ με την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών βρίσκεται η ΕΡΤ, αποτέλεσμα της εξόφθαλμα μονόπλευρης ενημέρωσης και του γεγονότος ότι σταδιακά μετατρέπεται σε «φερέφωνο» της κυβερνητικής προπαγάνδας.
Τα δελτία ειδήσεων και οι ενημερωτικές εκπομπές «ξεχειλίζουν» από τις δραστηριότητες του πρωθυπουργού, των αναρίθμητων κυβερνητικών στελεχών και των ακόμη περισσότερων κρατικών αξιωματούχων.
Ενώ, την ίδια ώρα οι ανακοινώσεις, οι δηλώσεις, οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης όταν προβάλλονται είτε «στριμώχνονται» σε διάρκεια είτε διαστρεβλώνονται επί της ουσίας.
Τις τελευταίες εβδομάδες η κρατική τηλεόραση δέχεται σε καθημερινή βάση ένα -πρωτοφανές στα χρονικά της τελευταίας δεκαετίας- κύμα διαμαρτυριών από πολίτες, τόσο για τη θεματολογία των δελτίων ειδήσεων όσο και για τον τρόπο παρουσίασης των γεγονότων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαμαρτυρόμενοι είναι από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους, ανεξάρτητα από κοινωνικές τάξεις και επαγγελματικές κατηγορίες.
Οι διαμαρτυρίες εστιάζονται κατά κύριο λόγο στον τρόπο που προβάλλονται οι δραστηριότητες της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΚΕ , ενώ αντιδράσεις υπάρχουν και από εκπροσώπους κλάδων εργαζομένων, όπως οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, οι γιατροί κ.ά., κλάδοι που βρίσκονται ή βρέθηκαν σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.
«Προσπαθούν να απαξιώσουν τους αγώνες και τα αιτήματά μας για να διευκολύνουν το έργο του εκάστοτε υπουργού», τονίζουν.
Όπως προαναφέραμε, το κύμα των διαμαρτυριών είναι πρωτοφανές, σε σημείο να έχουν φέρει στα όρια της απόγνωσης τις τηλεφωνήτριες του Ραδιομεγάρου που… «απειλούν» με στάση εργασίας. Στη βάση ότι δεν μπορούν να δέχονται αυτόν τον καταιγισμό διαμαρτυριών από αγανακτισμένους πολίτες, οι οποίοι ενίοτε δεν αποφεύγουν τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, οι διαμαρτυρόμενοι παρακάμπτουν το τηλεφωνικό κέντρο και τηλεφωνούν είτε στη Γραμματεία των ειδήσεων είτε ακόμη και στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη.
Στο στόχαστρο είναι κυρίως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ και η παρουσιάστριά του Έλλη Στάη.
Η κατάσταση έχει ανησυχήσει, έχει προβληματίσει τη διοίκηση και τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν έκτακτες συσκέψεις με τη συμμετοχή του κ. Ταγματάρχη και της κ. Στάη και με θέμα πώς θα ανακοπεί το «κύμα αγανάκτησης» των τηλεθεατών.
Κι αυτό διότι, αντίθετα με ορισμένους «θερμοκέφαλους» του Ραδιομεγάρου που υποστηρίζουν ότι «κάποια στιγμή θα κουραστούν και θα σταματήσουν να διαμαρτύρονται», οι πιο ψύχραιμοι προειδοποιούν ότι «αν δεν κάνουμε κάτι, κάποια στιγμή θα σταματήσουν να διαμαρτύρονται τηλεφωνικά και θα έρθουν έξω από το κτίριο»!
politis.gr

Το προδοτικό ΚΚΕ έχει και νέα άποψη....


Η έννοια «Μακεδονία» έχει γεωγραφικά και όχι εθνικά χαρακτηριστικά

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 24/11/1932
Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εφημερίδα «Ντεβνίκ» της ΠΓΔΜ
Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ντεβνίκ» της ΠΓΔΜ παραχώρησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Αποσπάσματα αυτής της συνέντευξης αναδημοσιεύει παρακάτω ο «Ριζοσπάστης».
-- Το ΚΚΕ αντιτάχθηκε στον εθνικιστικό παροξυσμό, που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα την περίοδο του 1991-1993. Διαφώνησε το 1992 με την κοινή θέση των υπόλοιπων αρχηγών των ελληνικών κομμάτων, που είχαν καταλήξει πως η Ελλάδα δε θα αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος μια χώρα που στο όνομά της περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία». Μπορείτε να μας πείτε πώς σήμερα το ΚΚΕ έχει διαμορφώσει τη θέση του για το ζήτημα και αν συμφωνεί με τη λεγόμενη «εθνική κόκκινη γραμμή», την οποία επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση;
-- Το ΚΚΕ από το 1992 επαναλαμβάνει τη θέση που με σταθερότητα έχει υποστηρίξει: Το κυριότερο δεν είναι το θέμα της ονομασίας, αλλά η ύπαρξη εγγυήσεων σ' ό,τι αφορά το απαραβίαστο και την ασφάλεια των συνόρων, καθώς και τη μη ύπαρξη εδαφικών, μειονοτικών, αλυτρωτικών και άλλων διεκδικήσεων από καμιά πλευρά.

Είμαστε υπέρ της διασφάλισης των σχέσεων ειρηνικής...

Το έγκλημα συνεχίζεται. Η τουρκική βαρβαρότητα συνεχίζεται επί των Πομάκων, υπό το απαθές βλέμμα των Ελλήνων ιθυνόντων!

ΚΑΙ…ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΌΣ ΤΟΥΡΙΣΜΌΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΜΆΚΟΥΣ ΤΗΣ ΞΆΝΘΗΣ!

   
Συνεχίζεται – πάντα μες στα ηλιθίως ανύποπτα ή μειοδοτικώς απαθή μούτρα των ελληνόφωνων θρακέζων πολιτικών ανθυποτζουτζέδων – η…εθνική διαπαιδαγώγηση των Πομάκων του ορεινού όγκου (με τα εθνικά ιδεώδη της…Μάνας Πατρίδας, εννοούμε, ε;). Αυτή τη φορά βέβαια δεν είχαμε ούτε εκτουρκισμένα πανηγύρια, ούτε ποδοσφαιρικά τουρνουά υπό το βλέμμα του τουρκοπρόξενου, ούτε και τελετές αποφοίτησης μαθημάτων Κορανίου με συλλόγους που φέρουν το όνομα παλαιών Οθωμανών κατακτητών της Θράκης και χρησιμοποιούν μπλουζάκια με τα χρώματα της…θρακικής ανεξαρτησίας
Αυτή τη φορά είχαμε κάτι πιο απλό: μια εκδρομή Πομάκων της Μύκης στο Τσανάκκαλε της Τουρκίας για…προσκύνημα σε ένα χώρο που τόσο έντονη ιστορική φόρτιση έχει για τη (νέο)τουρκική εθνική συνείδηση. Απολαύστε το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ίδιος ο διοργανωτής (που δεν ήταν άλλος από το Λαϊκό Κίνημα, ήτοι μια δημοτική παράταξη του Δήμου Μύκης, υπό τον γνωστό προξενοτουρκόψυχο Τζεμίλ Καμπζά), όπως το βρήκαμε μεταφρασμένο (από το περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί της 28-2-2011 στο http://tourkikanea.gr:                               
    Δελτίο Τύπου του Λαϊκού Κινήματος:  “H δημοτική παράταξη Λαϊκό κίνημα του δήμου Μύκης, στις 26 Φεβρουαρίου οργάνωσε ημερήσια πολιτιστική εκδρομή στο Τσανάκκαλε”
    Το γκρουπ που αποτελούνταν από τον πρόεδρο της παράταξης Τζεμίλ Καμπζά, δημοτικούς συμβούλους και χωρικούς από διάφορα χωριά της ορεινής περιοχής της Ξάνθης, σύνολο 95 άτομα, επισκέφτηκαν συνοδεία ξεναγών τον χώρο του μνημείου του Τσανάκκαλε.
    Εντύπωση προκάλεσε ότι πολλά από τα άτομα από το γκρουπ που επισκεπτόταν για πρώτη φορά τα εδάφη όπου έγιναν οι μάχες του Τσανάκκαλε, την ώρα που οι ξεναγοί περιέγραφαν τα γεγονότα δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους. Οι κάτοικοι του Δήμου Μύκης, που παρά τον κρύο καιρό, μετείχαν στο πολιτιστικό ταξίδι του Λαϊκού Κινήματος, μετά την επίσκεψη στα μνημεία, πήγαν με το φεριμπότ στην πόλη του Τσανάκαλε και έκαναν τα ψώνια τους στην αγορά Αϊναλί. To γκρούπ του Λαικού Κινήματος επέστρεψε την ίδια μέρα αργά στην Δυτική Θράκη.
   Σχόλιο:  Εμείς βεβαίως ανατριχιάσαμε – και ειδικά στο σημείο που οι κακομοίρηδες οι Πομάκοι αναλύονταν σε…λυγμούς, ακούγοντας για την ένδοξη τουρκική ιστορία. Όσο για τα υπόλοιπα, το πακέτο σαφές προς τους Πομάκους: «Το τζάμπα πέθανε. Αν θέλετε φτηνά ψώνια, θα υποστείτε και την…εθνική διαπαιδαγώγηση»…
Προξενείο ΣΤΟΠ
Ινφογνώμων Πολιτικά