Σελίδες

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Υπάρχει θέμα παραίτησης του αρμόδιου υπουργού.


Στο σημείωμά τους που υπέβαλαν στον Αντιεισαγγελέα του ΑΠ κ. Φώτη Μακρή, οι δύο εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, αναφέρουν, μεταξύ των άλλων,  κατά λεξη: «….. στην αναφορά αυτή  κατά τρόπον σαφέστατον, κατηγορηματικόν και μη επιδεχόμενον παρερμηνείες, εξειδικεύομεν και καταδεικνύομεν, ως λόγον της ενεργείας μας, την τεχνηέντως επιχειρηθείσαν νομοθετική κατάργησή μας, εξ αιτίας της....
φύσεως του αντικειμένου και των πολλαπλών-πολυεπίπεδων αντανακλάσεων των υπηρεσιακών πρωτοβουλιών και ενεργειών μας, που σαφέστατα πολλούς ενόχλησαν και ενέβαλαν εις ανησυχίαν και πολλοί θα επιθυμούσαν και θα εύχονταν να μην είχαν λάβει χώρα».

Αν προσέξατε, οι δύο εισαγγελείς χρησιμοποιούν τη λέξη «τεχνηέντως»για την νομοθετική κατάργησή τους. Η χρήση αυτής της λέξης δεν είναι τυχαία, από τους γνωρίζοντες άπταιστα ελληνικά εισαγγελείς. Τενηέντως σημαίνει «με επιτηδειότητα», «έξυπνα». Αποδίδουν δηλαδή στο Υπουργείο Οικονομικών που συνέταξε το σχετικό...

Εν αρχή ....Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρέα Παπανδρέου. O Σκιώδης Πρωθυπουργός και το Πριγκηπόπουλο!!!; ;;;


Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr 
Τελικά αυτόν τον τόπο τον κυβερνούσαν δύο τουλάχιστον πρωθυπουργοί συγχρόνως, ο ένας “σκιώδης” και ο άλλος "φωτισμένος", με συμβούλους μιά οικογένεια ολόκληρη, διότι δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση και οι δηλώσεις του τέως πρωθυπουργικού "αδελφού" σε ότι αφορά την παραίτηση του ΓΑΠ απο την προεδρία του ΠΑΣΟΚ πρόσφατα και απο την πρωθυπουργία παλαιότερα.

Η ιδιοκτησιακή αντίληψη την οποίαν έχουν οι τής οικογενείας Παπανδρέου για το ΠΑΣΟΚ, καθημερινά αναδυκνείεται με το πιό απροσχημάτιστο τρόπο, προκαλώντας θυμηδία αλλά και ντροπή, για ένα κόμμα το οποίο διαδραμμάτησε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Ένα κόμμα, ή αλλιώς ένα κίνημα όπως αρέσκονταν να το αποκαλεί ο Αντρέας Γ. Παπανδρέου, το οποίο ιδρύθηκε αρχηγοκεντρικό, όχι όμως υπό Ιδιοκτησιακή σημαία κανενός, ανήκωντας στο Ελληνικό λαό και στα χιλιάδες μέλη του, σύμφωνα με την...

Ένα από τα λάθη του Κώστα Καραμανλή...

ΗΠΑ: Βουλευτές, Γερουσιαστές, εργάτες κατά Boeing…



Άκρως ενδιαφέρουσα είναι η είδηση που έρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τη λειτουργία του πολιτικο-οικονομικού συστήματος, της πολιτικής οργάνωσης και των πολιτικών αντανακλαστικών της πολιτικής ηγεσίας. Από τη μία πλευρά έχουμε τις ΗΠΑ και τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι βουλευτές και γερουσιαστές για να φέρουν οφέλη στις πολιτείες τους, και από την άλλη οι Έλληνες βουλευτές που υποτάσσονται στο κομματικό συμφέρον και την αντίληψή του περί κατανομής του πλούτου στη χώρα.
Σε προηγούμενή μας είδηση, για την αγορά των αεροσκαφών A-29 Super Tucano από την Αμερικανική Αεροπορία, είδαμε ότι οι βουλευτές από 21 πολιτείες στήριξαν την πρόταση της Embraer, καθώς θα έδινε υποκατασκευαστικό έργο σε εταιρείες που είχαν έδρα στις πολιτείες όπου εκλέγονται.
Η νέα είδηση αφορά την Boeing και το πρόγραμμα για το νέο αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού και μεταφορών KC-46A. Ως γνωστό, το διάστημα προ της τελικής απόφασης είχε ξεσπάσει μεγάλος «πόλεμος» μεταξύ των υποστηρικτών της αμερικανικής («πατριωτικής») στήριξης της Boeing, έναντι του μεγάλου της αντιπάλου, της EADS.
Τελικά, επικράτησε η Boeing έχοντας ισχυρή στήριξη και από τους πολιτικούς παράγοντες όπου έχουν έδρα τα διάφορα εργοστάσιά της, καθώς και αυτά των υποκατασκευαστών.
Μία από τις πολιτείες στις οποίες έχει μονάδα παραγωγής είναι η Boeing, είναι το Κάνσας, στην πόλη Γουιτσιτά. Εκεί κατασκευάστηκαν τα KC-135, το Air Force One και τα Ε-4 (C2). Έτσι, θεωρήθηκε από την ομάδα του Κογκρέσου που υποστηρίζει την πολιτεία Κάνσας, ότι και το KC-46A θα κατασκευαζόταν σε μεγάλο ποσοστό εκεί.
Η Boeing μάλλον έχει αντίθετη άποψη, καθώς φαίνεται ότι έχει σαν σκέψη να κρατήσει την γραμμή παραγωγής του αεροσκάφους στην πόλη Έβερετ της πολιτείας Ουάσινγκτον. Όπως ήταν αναμενόμενο η απόφαση έγινε πρωτοσέλιδο στα ΜΜΕ της πολιτείας και πρώτο θέμα συζήτησης στα κανάλια και τα πολιτικά γραφεία, καθώς αν γίνει κάτι τέτοιο θα αυξήσει την ανεργία! Αυτό που φαίνεται πως δεν μπορεί να απαντηθεί εύκολα είναι το πως η Boeing ξεχνάει την πολιτική υποστήριξη που της παρείχαν έναντι της EADS.
Αρχικά υπολογιζόταν από τους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του Κάνσας ότι 7.000 θα δημιουργούνταν από την παραγωγή του αεροσκάφους KC-46A, για αυτό και παρείχαν την στήριξή τους στην υποψηφιότητα της Boeing. Ωστόσο, το όλο σχέδιο είναι στον αέρα. Τουλάχιστον μέχρι η εταιρεία να λάβει την τελική της απόφαση εντός του έτους και σε συνάρτηση πάντοτε με τις αποφάσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον αμυντικό προϋπολογισμό.
Αυτό βέβαια μπορεί να είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας που υπέγραψε η Boeing με την ένωση των εργατών της, σύμφωνα με την οποία η ένωση μπορεί να πιέσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μη λάβει μέτρα εναντίον της εταιρείας για το άνοιγμα μονάδας παραγωγής στη Νότια Καρολίνα. Το Εθνικό Συμβούλιο Σχέσεων Εργασίας (National Labor Relations Board) είχε καταθέσει αγωγή κατά της Boeing, με την κατηγορία ότι άνοιξε το νέο εργοστάσιο ως αντίποινα στις ενώσεις εργαζομένων της πολιτείας Ουάσινγκτον. Αλλά η αγωγή απορρίφθηκε όταν η Boeing υπέγραψε νέα συμφωνία με την ένωση εργαζομένων, υποσχόμενη να κρατήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των θέσεων εργασίας στις βορειοδυτικές πολιτείες.
Όπως έχουν δηλώσει τα αρμόδια στελέχη της βιομηχανίας, το εργοστάσιο στη Νότια Καρολίνα θα χρησιμεύσει για την υποστήριξη της παραγωγής των πολιτικών αεροσκαφών 787. Από την πλευρά τους, τα μέλη της ομάδας που υποστηρίζει το Κάνσας στο Κογκρέσο, έχουν δηλώσει ότι αν το KC-46A δεν παραχθεί στην πόλη Γουιτσιτά, τότε θα σταματήσει κάθε στήριξη προς την Boeing και σε «κακές» σχέσεις εις βάρος της!
Οι συγκρίσεις για τις κομματικές προτεραιότητες πολλών βουλευτών μας εις βάρος των νομών που εκπροσωπούν και των εργατοπατέρων, μελλοντικών βουλευτών που αγωνίζονται δήθεν για τα δίκαια του «εργάτη», είναι λυπηρές. Παρά τα όποια αρνητικά του πολιτικού και οικονομικού συστήματος των ΗΠΑ, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως οι ισορροπίες εντός αυτού (τα checks and balances όπως αποκαλούνται) μπορούν να οδηγήσουν σε λύσεις που βάζουν τα γυαλιά σε δήθεν σοσιαλιστές, δήθεν φιλελεύθερους και δήθεν πατριώτες εντός της Ελλάδας! DEFENCEPOINT.gr

Μας κήρυξαν τον πόλεμο, μας εκτελούν εν ψυχρώ κι εμείς… σωπαίνουμε;







Έχουμε πόλεμο με την κυβέρνηση. Σαν πολίτες έχουμε στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, η οποία έχει αναλάβει ένα μοναδικό έργο. Την πώληση των πάντων, την πλήρη αποδυνάμωση και την πλήρη απώλεια αυτοσυντήρησης της πατρίδας μας. Το ξεπούλημα και οι υποθήκες, αυτό ακριβώς σημαίνουν. Η εργολαβία του Λουκά Παπαδήμου, ενός ανθρώπου του τραπεζικού συστήματος, που έχει μηδενικές αναστολές για τα αποτελέσματα των συμφωνιών που ανέλαβε να υλοποιήσει.
Έχουμε πόλεμο με την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, η οποία συνεχίζει να εκβιάζει ασύστολα τους Έλληνες πολίτες, προκειμένου να μειώσει ή και να εξαφανίσει τις αντιδράσεις εκείνες που θα καταστρέψουν τους σχεδιασμούς των οικονομικών τρομοκρατών μας. Δυστυχώς, η μέριμνα του παρόντος πολιτικού...

Όχι κ. Καρατζαφέρη. Θα πληρώσετε για τις επιλογές σας…

του Πέτρου Χασάπη
Λειτουργώντας κάτι σαν προπομπός του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος, ο κ. Καρατζαφέρης σήμερα το πρωϊ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο κ. Παπαδάκη, επανέλαβε τους γνωστούς τέσσερις όρους του, προκειμένου να παραμείνει στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου. Ένας από αυτούς είναι ότι μέχρι 15-1-2012, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι θα παραταθεί (άγνωστο πόσο) ο βίος της συγκυβέρνησης, διαφορετικά ο ΛΑΟΣ θα αποχωρήσει αμέσως.
Ως αιτιολογία αυτού του όρου του επικαλείται την ανάγκη καρποφορίας των δύσκολων και σκληρών αντιλαϊκών αποφάσεων που θα λάβει εντός των αμέσως επομένων ημερών η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ. Σε διαφορετική περίπτωση διεμήνυσε ότι θα αποχωρήσει από την συγκυβέρνηση τώρα ώστε να προκληθούν εκλογές, ακόμα και μέσα… στον Ιανουάριο. Σε κάποια άλλη μέρα...

Αυτός λοιπόν είναι ο λόγος που η Ελλάδα έγινε ένα μεγάλο μπουρδελο. Οι ΕΠΩΝΥΜΟΙ..οι φελλοί


Νοιώθω ΝΤΡΟΠΗ για κάποιους από εμάς…





Του Όμηρου Ελευθεριάδη

»H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Είναι κάποιες στιγμές, που ο άνθρωπος, περνά από την λογική και την γνώση, στην παράνοια και την τρέλα. Περίπου πέντε ημέρες, την περίοδο της συναίνεσης, παρακολουθούσα τα γεγονότα για την εύρεση του κατάλληλου πρωθυπουργού της χώρας. Σίγουρα όχι αυτόν που θα ήθελα εγώ η εσείς, αλλά κάποιον που να βολεύει τα διεθνή κοράκια που παραμονεύουν για να ξεσκίσουν τις σάρκες μας. Από την άλλη, στα καφενεία των χωριών και στα σπίτια των φτωχών ανθρώπων, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την χρεοκοπία και αν η χώρα θα γυρίσει στην δραχμή. Παράλληλα ψάχνουν απεγνωσμένα για ένα μεροκάματο που θα δώσει λίγη τροφή στους ...

Eίκοσι χρόνια χωρίς τη Σοβιετική Ένωση

Βλάσης Αγτζίδης* στο «Διπλωματικό Περισκόπιο»

Πέρασαν ήδη 20 χρόνια (25 Δεκεμβρίου 1991) από την οριστική διάλυση μιας μεγάλης Αυτοκρατορίας, που σφράγισε την ιστορία του 20ου αιώνα, καθόρισε τη μορφή της ευρύτερης περιοχής μας, απείλησε τις έως τότε κυρίαρχες δυνάμεις του κόσμου, προσπάθησε να αλλάξει τις καθιερωμένες νοοτροπίες και διακήρυξε τη δημιουργία μιας νέας κοινωνίας “απαλλαγμένης από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο”.
Τελικά απέτυχε σ’ όλους τους στόχους που έθεσαν οι αρχικοί επαναστάτες του ’17, που πίστεψαν ότι μπορούν να υπερπηδηθούν κάποια στάδια της κοινωνικής εξέλιξης. Υλοποίησαν εν τέλει τα πιο τρελά όνειρα των μεταφυσικών φιλοσόφων που πίστευαν ότι το πνεύμα προηγείται του όντος και ότι αρκεί η βούληση για να αλλάξει τον ρου των πραγμάτων και να ανατρέψει τους νόμoυς της φύσης…. Μόνο που γι αυτό, απαραίτητη ήταν η σκληρή κυριαρχία μιας νέας τάξης ανθρώπων -συσπειρωμένων γύρω από το Κόμμα, απολαμβάνοντας τα πλείστα όσα οφέλη από τη συσπείρωση αυτή- που πίστευαν ότι αποτελούν την τελείωση του ανθρώπινου είδους, ότι οι ιδέες τους εκφράζουν την ενσάρκωση της έως τότε oυτοπίας και ότι η πολιτική πρακτική τους εγγυάται το δρόμο για την κατάκτηση του επίγειου Παράδεισου.
 Κατάφεραν εν τέλει να μετατρέψουν μια φιλοσοφική άποψη που προερχόταν από την καρδιά της νεωτερικότητας σε προνεωτερικό θρησκευτικό φαινόμενο. Και ακριβώς γι αυτό ανταγωνίστηκαν τις προηγούμενες θρησκευτικές εκφράσεις, προσπαθώντας να αντικαταστήσουν το παλιό τελετουργικό με το νέο, όπως και τα σύμβολα και τις “Ιερές...

Όταν τα πρόσωπα είναι μετριότητες υπονομεύουν τους Θεσμούς

 

Οι παραδοσιακές μεταμφιέσεις στο εορταστικό Δωδεκαήμερο (Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Φώτα)και η αρχέγονη προέλευση τους


 


Δωδεκαήμερο  ονομάζουμε  την περίοδο των δώδεκα ημερών από τα Χριστούγεννα μέχρι τα Φώτα. Είναι ημέρες γιορτινές, οικογενειακές και σπιτικές αλλά και παλιότερα  με πολλές δεισιδαιμονίες και 
Μωμόγεροι στο Λιδωρίκι
αστρικές επιδράσεις με κορύφωμα τις φαντασιώσεις των καλικατζάρων και των λυκανθρώπων και δρακόντων (σε άλλες χώρες). Έχουμε ένα συνδυασμό πολλών προχριστιανικών και χριστιανικών εθίμων. Τελούνται κυρίως με τρεις επιθυμητές σκοπιμότητες όπως μας  λέει ο γνωστός  Λαογράφος Λουκάτος : 
  
- Να χαρούν οι άνθρωποι την μετάβαση από τον χειμώνα, το σκοτάδι τη μη γονιμότητα και τον φόβο στην άνοιξη, το φως την βλάστηση και την χαρά. Αυτό επιδιώκεται με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τους πολύχρωμους φωτισμούς, τις φωτιές, την αναμμένη εστία, το κυνηγητό των καλικάντζαρων και τον αγιασμό των υδάτων.
- Να εξασφαλίσουν οι άνθρωποι την ευτυχία για τον χρόνο που έρχεται. Αυτό πραγματώνεται με τα κάλαντα,  τις ευχές, τα δώρα,  τις βασιλόπιτες κλπ.
- Να τονώσουν το θρησκευτικό και οικογενειακό αίσθημα και αυτό εφαρμόζεται με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, την ωραία παραδοσιακή ψαλτική, τις νυχτερινές ακολουθίες και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις στο σπίτι με τα φαγητά κλπ.

Στο Δωδεκαήμερο έχουμε πολλά λαϊκά δρώμενα με μεταμφιέσεις σε όλη την Ελλάδα. Όπως μας λένε οι ειδικοί,  πρόκειται για μορφές λατρείας για γονιμότητα, καρποφορία, ευημερία και εξορκισμό του κακού.
Οι μεταμφιέσεις  αυτές ήταν ένας μικρός θίασος - προάγγελος του θεάτρου χωρίς συγκεκριμένο κάθε φορά σενάριο, αλλά κάποια πλοκή και περισσότερα τα στοιχεία αυτοσχεδιασμού. Η κυρίαρχη ονομασία τους είναι Ρουγκατζάρια που πιθανώς προέρχεται από το Λατινικό Ragotores που σημαίνει επαίτης, ζητιάνος. Αυτό άλλωστε κάνουν τα Ρουγκατζάρια - ζητούν δώρα από τα σπιτικά που επισκέπτονται σαν αντάλλαγμα  για την συνεισφορά τους στην απομάκρυνση του κακού πνεύματος, τον θάνατο του παλιού και τον ερχομό του νέου.  Εάν δούμε την πλοκή  των περισσοτέρων  μικρών αυτών «θιάσων» θα διαπιστώσουμε περίτρανα ότι πρόκειται  για  κατάλοιπο  Διονυσιακό έθιμο όπου  γίνεται μια αναπαράσταση κι ένας συμβολισμός του θανάτου και της ζωής, της επιζήτησης της ανάστασης και του ξυπνήματος της φύσης από την χειμωνιάτικη νάρκη και το διώξιμο του παλιού από τον νέο χρόνο. Στους περισσότερους αυτούς θιάσους βλέπουμε μορφές γέρων (άσχημων, καμπούρηδων κουρελήδων, γερασμένων) και μορφές νέων ανδρών (γεροδεμένων και ρωμαλέων  ως επι το πλείστον φουστανελοφόρων) και αναπαραστάσεις  νέων γυναικών (ντυμένες νύφες) όπου στο τέλος επικρατούν οι νέοι και σκοτώνονται οι γέροι.

Γ. Καπελέρης: Γνώριζαν τα πάντα Βενιζέλος - Οικονόμου



Στο φορολογικό πολυνομοσχέδιο ήταν ενταγμένες οι ρυθμίσεις για τις οποίες κατηγορείται σήμερα σε βαθμό κακουργήματος ο πρώην Γ.Γ. του Υπ. Οικονομικών Γ. Καπελέρης.
Το αποκάλυψε ο ίδιος σήμερα το πρωί μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Καπελέρης απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την υπόθεση της ρύθμισης παρατυπιών των εταιριών εμπορίας καυσίμων, αποκάλυψε ότι όλο το πακέτο των ρυθμίσεων που προώθησε, προέκυψε μετά από συσκέψεις με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντές, στις οποίες συμμετείχε και ο Υφυπουργός Οικονομικών παντελής Οικονόμου.

Μάλιστα ο κ. Καπελέρης τόνισε ότι τα πάντα ήταν εν γνώσει του Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου ανέφερε επίσης ότι η σχετική ρύθμιση έχει ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο Γ. ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ
 ΒΝ
 

Οι ευθύνες να καταλογίζονται περισσότερο στα αίτια και τις συνθήκες της κρίσης, παρά στους ίδιους τους φτωχούς.


  Προσλήψεις της φτώχειας

Η κυνική ρήση της Θάτσερ, ότι “Δεν υπάρχει αυτό που αποκαλούν Κοινωνία, παρά μόνο άτομα και οι οικογένειές τους”, ούτε ήρθε ξαφνικά από τον ουρανό, ούτε από την άλλη έπεσε σε ξερό έδαφος. Βλέποντας σήμερα το είδος του ανθρώπου που κυριάρχησε τις τελευταίες δεκαετίες, η Θάτσερ ήταν μάλλον μπροστά από την εποχή της. Ο οικονομικός φιλελευθερισμός στην πιο ακραία του μορφή, δεν θα κατόρθωνε να επιβιώσει για τόσο πολύ, αν δεν μπόλιαζε με τις αξίες του, τις αγοραίες αξίες, τα μυαλά και τις νοοτροπίες μεγάλου τμήματος των δυτικών κοινωνιών. Ο νεοφιλελευθερισμός σαν κυρίαρχη ιδεολογία πλέον, απομόνωσε τον άνθρωπο από τον κοινωνικό του περίγυρο, σε ρόλο μάλιστα ανταγωνιστή και όχι συμμάχου, και τον κατέστησε τον μόνο υπεύθυνο τόσο για τις επιτυχίες όσο και για τις αποτυχίες του. Κρύο σύμπαν, θα μου πείτε, και γυμνό, αλλά όσο η ανάπτυξη μπορούσε ακόμα να δανείζεται από το μέλλον, χρήματα και ψευδαισθήσεις, το δόγμα της ΤΙΝΑ θα παρέμενε ακλόνητο. Μόνο μέσα σ’ ένα τέτοιο κλίμα θα μπορούσαν ν’ ανθίσουν η απόλυτη βουλησιαρχία του Νew Age, και συγγραφείς σαν τον Κοέλιο, που έκαναν τον κόσμο να πιστεύει ότι εφ όσον η θέλησή του ήταν ισχυρή, ακόμα κι ολόκληρο το σύμπαν θα μπορούσε να κινητοποιηθεί για να την ικανοποιήσει. Έτσι όσοι δεν κατάφερναν να κινητοποιούν το σύμπαν και ως εκ τούτου, συνέχιζαν να διάγουν βίο δυσμενή, δεν είχαν κανέναν άλλον να κατηγορούν, παρά μόνο την αδύνατή τους θέληση και φύση.

Αυτή λίγο πολύ ήταν και η εικόνα που είχαν οι αμερικανοί, εκεί πίσω στο 2001, για τους...

Φυσικό αέριο: Να ξεκαθαρίσουμε τις σκόπιμες ασάφειες για το «μερίδιο» των Τουρκοκυπρίων

 της Φ. Αργυρού
Σε συνέχεια του προηγούμενου μου άρθρου «Το ταμιευτήριο αερίου για τους Τουρκοκύπριους» (αναρτήθηκε στο μπλόγκ μου στις 27.12.2011 βλέπε www.fanoulla.koukouvagia.com ) πιστεύω πρέπει να ξεκαθαρίσουμε απαρχής κάποιες σκόπιμες ασάφειες για το περιβόητο «μερίδιο» των Τουρκοκυπρίων, γιατί πολλά υποφέραμε στο παρελθόν μέχρι σήμερα, για τέτοιες… ασάφειες.

Ηδη ο αγαπητός βετεράνος δημοσιογράφος της Σημερινής Σάββας Ιακωβίδης, επεσήμανε στις 29.12.2011 ορισμένα πράγματα με το άρθρο του « Μόνον υπό όρους οι Τ/κύπριοι να επωφεληθούν του αερίου» όταν έγραψε μεταξύ άλλων «… Αν οι Τ/κ θεωρούν ότι είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας – γιατί, τότε, παίρνουν διαβατήρια και ταυτότητες; – να αποκηρύξουν το ψευδοκράτος και να απαιτήσουν μαζί μας αποχώρηση του Αττίλα και των εποίκων, χωρίς τουρκικές εγγυήσεις σε μελλοντική λύση. Δέχονται; Επειδή δεν πρόκειται να δεχτούν, θα χάσουν και τα αβγά και τα πασχάλια. Δεν είναι νοητό να γίνεται λόγος για δήθεν Ειδικό Ταμείο, στο οποίο να κατατίθεται το… μερίδιό τους, είτε βρεθεί είτε όχι λύση. Οι καθαρές εξηγήσεις κάνουν τους καλούς συμπατριώτες. Δεν μπορεί οι Τ/κ να στηρίζουν το ψευδοκράτος, να αρμέγουν την Κυπριακή Δημοκρατία και την ΕΕ, και να ...

Όλοι γνώριζαν εκτός από εμάς...





Ιδού γιατί οι τραπεζίτες έριξαν τον Καραμανλή: Τα ντοκουμέντα της ντροπής!

 Θυμάστε τα περιβόητα δείπνα του ΓΑΠ σε σπίτια μεγαλοτραπεζιτών προεκλογικά; Δείτε τι είχε ψηφίσει τότε ο Καραμανλής και πως το μετέτρεψε η σημερινή κυβέρνηση. Θα καταλάβετε γιατί οι τράπεζες χρηματοδότησαν ΜΟΝΟ τους νταβατζήδες υπέρ του μνημονίου και γιατί στραγγάλισαν κάθε αντίθετη φωνή.



Διαβάστε πιο κάτω στο κείμενο από τον netakia γιατί τα 23 δις του Καραμανλή που δόθηκαν στις Τράπεζες για την πραγματική οικονομία, τους «χαρίστηκαν» ενώ για τα 140 δις που έχει δώσει μέχρι τώρα με 5 ΦΕΚ το ΠΑΣΟΚ δεν ακούμε τίποτα...

Πετρέλαιο στο Αιγαίο: Γιατί δεν τολμά η Ελλάδα,ο ρόλος των ΗΠΑ και τι έδειξε η κρίση του 1987


 
Γιατί η Ελλάδα δεν ανοίγει ,όπως έχει απόλυτο δικαίωμα το θέμα των ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Αιγαίο; Χθες προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την υποβολή προσφορών εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στις περιοχές του Πατραϊκού Κόλπου, των Ιωαννίνων και του Κατάκολου με τη διαδικασία της Ανοιχτής Πρόσκλησης (Open Door). Οι τρεις περιοχές περιλαμβάνουν εκτιμώμενα αποθέματα της τάξης των 250 εκατ. βαρελιών και κυβέρνηση και επιστήμονες διαφωνούν για τα εκτιμώμενα κέρδη.Η κυβέρνηση τα υπολογίζει σε 20 δις δολάρια και κάποιοι επιστήμονες κάνουν λόγο ακόμη και για 600 δις ευρώ!!!

Όμως όλα αυτά αφορούν στο Ιόνιο. Γιατί κανείς δεν ανοίγει το θέμα Αιγαίο που όπως όλα δείχνουν έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον και πιθανότατα πολύ μεγαλύτερα κέρδη; Η ιστορία πολλές φορές έχει τις απαντήσεις και καλό είναι να...

Ό, τι συμβαίνει στο ρωσικό αεροπλανοφόρο, σε ένα βίντεο...



NEWS



Επιτέλους.....Κάποιος ν' ανάψει το φως!!


Ελπίζουμε ότι διανύουμε την πιο σκοτεινή περίοδο της σύγχρονης Ελλάδας. Είναι η πιο αισιόδοξη πλευρά από την οποία μπορεί να δει κανείς σήμερα τη ζοφερή πραγματικότητα. Αν πράγματι πρόκειται για την πιο σκοτεινή στιγμή, τότε χειρότερα δεν γίνεται! Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα πράγματα θα καλυτερέψουν. Αυτό που δεν αντέχουμε είναι να διαπιστώσουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα χειρότερο 2012 ή αλλιώς ότι τα χειρότερα δεν τα έχουμε ακόμη περάσει... 

Ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλα δράματα και ότι ζητείται επειγόντως ελπίδα, είναι τα γνωστά. Τα ξέρουμε, τα έχουμε ήδη εμπεδώσει. Το ερώτημα είναι το πώς! 

Κι εδώ ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα! Εκείνοι που δεν...μπορούσαν να δουν χτες το πρόβλημα να έρχεται, είναι οι ίδιοι που σήμερα δεν μπορούν να δουν και τη λύση του. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αν είχαν την διαύγεια να διακρίνουν την πραγματικότητα, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Σήμερα, λοιπόν, την χώρα την διοικούν οι ίδιοι...

Ο Πάνος Καμμένος συνεχίζει να ξεβρακώνει τον γερμανοτσολιά τραπεζίτη πρωθυπουργό Lucas…



Ο Πάνος Καμμένος ο μοναδικός ΕΛΛΗΝΑΣ βουλευτής του κοινοβουλίου συνεχίζει να ξεβρακώνει τον πρωθυπουργό τραπεζίτη και την άθλια κυβέρνηση συνέχεια της τραγικής κυβέρνησης Παπανδρέου…δείτε τι ανέβασε στο twitter του…
….ο υπότιτλος είναι όλα τα λεφτά…μπράβο Πάνο... πηγή

Αύριο, Τετάρτη το επόμενο δούλεμα του ΓΑΠ στους ΠΑΣΟΚους





Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις που θα κάνει την Τετάρτη στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, οι προθέσεις του οποίου παραμένουν άγνωστες.

Πάντως, στενοί του συνεργάτες, όπως ο γραμματέας του Κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης, φαίνεται να προτείνουν οχι μονο να παραμείνει επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, αλλά να ειναι εκ νέου και υποψήφιος πρωθυπουργός.

Σε συνέντευξή του στο reporter.gr, ο κ. Καρχιμάκης δηλώνει: "Ο Παπανδρέου και δικαιούται και υποχρεούται απέναντι σε έναν κόσμο που τον ψήφισε για τέσσερα χρόνια, να κριθεί απ' αυτόν και μόνο απ' αυτόν, για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης, παρά τις...

Ελλάδα - Ρωσία είχαν συμφωνήσει στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο !!!

Το «Ναύαρχος Κουζνετσόφ»
Συγκρότημα του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας με επικεφαλής το βαρύ καταδρομικό αεροπλανοφόρο του Βορείου Στόλου, «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», έχει συμφωνήσει με τους Έλληνες στρατιωτικούς ασκήσεις στη Μεσόγειο θάλασσα τις προσεχείς 3 μέρες του νέου έτους.

«Έχουν συμφωνηθεί συγκεκριμένα ύψη και εδάφη στα δυτικά σύνορα της εναέριας ζώνης της ευθύνης (FIR) της Αθήνας. Πρόκειται για περιοχή δυτικά της Κρήτης, μεταξύ της Μάλτας, της Λιβύης και της Ελλάδας», ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Γεν. Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Ως ημερομηνίες των ασκήσεων έχουν συμφωνηθεί η 2α και η 5η Ιανουαρίου ή, ως εναλλακτικές ημερομηνίες – η 3η και η 6η Ιανουαρίου. 

Η Ρωσική αρμάδα πάντως δεν έχει καταπλεύσει ακόμη στην περιοχή των...

Δικτατορία τραπεζιτών: Λεηλασία της χώρας με συντεταγμένο σχέδιο


 Οι 90 ημέρες που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας, τουλάχιστον τα επόμενα δέκα χρόνια, ξεκίνησαν να μετράνε αντίστροφα, με τους οιωνούς να είναι άκρως αρνητικοί: Η χώρα κυβερνάται απευθείας από το εξωτερικό, όπως ποτέ στο παρελθόν, τουλάχιστον από την εποχή της βαυαυροκρατίας.
Στην ηγεσία της Ελλάδας βρίσκεται ένας διορισμένος από τους ξένους και τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα τραπεζίτης. Το εσωτερικό πατριωτικό μέτωπο, ενώ εκφράζει το 85% του ελληνικού λαού (ΝΔ, κόμματα Αριστεράς, πατριωτικό ΠΑΣΟΚ) είναι βαθιά διχασμένο ακόμα και στο εσωτερικό της Αριστεράς.
Ο ανώτατος άρχων της χώρας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έχει λάβει σαφή...

Τόση απογοήτευση δεν έχει ξαναδεί η χώρα...





Οι Έλληνες είδαν και άκουσαν κάποιους που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι τους εκπροσωπούν να τους λένε ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ και ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ για τον νέο χρόνο , αντί να τους μιλήσουν ευθαρσώς και με ΣΤΟΧΟΥΣ εφικτούς που να ΕΜΠΝΕΟΥΝ ...

Ο Κ.Καραμανλής θα μείνει ΣΙΓΟΥΡΑ στην ιστορία.

Όχι λόγω της Πρωθυπουργικής του θητείας και τα επιτεύγματα η τις υστερήσεις που είχε κατά την διάρκειά της , ούτε λόγω του "όρκου " ΣΙΩΠΗΣ που εφαρμόζει από το 2009 , αλλά για την ατυχή "έμπνευσή" του το2005...

Οι Έλληνες πολίτες έχουν πλέον ΜΟΝΟ τον εαυτό τους και μετρημένους στα δάκτυλα πολιτικούς που μπορεί να τους εμπνεύσουν για το μέλλον...

Η συντριβή της κοινής λογικής, μεταξύ του γελοίου και του τραγικού




Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Ακούμε τα, περιφερόμενα στη “Βουλή των Ελλήνων” και στα πορτοπαράθυρα των ΜΜΕ, εξώνητα ανδρείκελα, να επαναλαμβάνουν, σε κάθε ευκαιρία, κατά λέξη, με κάθε σοβαρότητα (οι γελοίοι), μειλίχιο ύφος και αυτοπεποίθηση:
«Ήταν πατριωτική μας ευθύνη να σώσουμε αυτή τη χώρα. Και τα καταφέραμε».

Έτσι χτυπά η Προπαγάνδα με τη βαριοπούλα του παραλογισμού την κρυστάλλινη επιφάνεια της λογικής και αποσυντονίζει, μεθοδικά, τη λειτουργία της κριτικής ικανότητάς μας.
Παρουσιάζει με εκθαμβωτική βεβαιότητα, σαν πράξη Εθνικής ευθύνης, το μέγιστο έγκλημα της Εθνικής μειοδοσίας!!!

Την πρώτη φορά που άκουσα αυτή την πρόταση, ήταν στα εγκαίνια της ΔΕΘ , το 2010, από τον έσχατο των αισχίστων ΓΑΠ. 
Μετά, το έχουν πάρει όλα τα τσιράκια του “μπουρδέλου” (όπως βάφτισε ο Λαός τη Βουλή των εξώνητων ανδρεικέλων) και το ξεφουρνίζουν, σε κάθε ευκαιρία, βέβαιοι για την...