Σελίδες

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Περιεχόμενο Ελληνοκρατίας


"...δει, ούν, τους νέους και περί πολιτικών άπτεσθαι πραγμάτων και περί εξουσιών αγωνίζεσθαι, εί έχουσι τα προς τούτο χαρίσματα" (Μέγας Βασίλειος)

"... ός δ΄ αν στασιάζουσης της πόλεως, μηδεμιάς των μερίδων τα όπλα στη, άτιμος έστω" (Αριστοτέλης)

Όταν η Αγγλία εδολοφονούσε τον Ιωάννην Καποδίστριαν, εκαταργούσε την εθνοσυνέλευσιν των Ελλήνων και μας έφερνε το κοινοβούλιον, έθετεν ταυτοχρόνως και τις βάσεις μιάς εκ νέου δουλείας του Έθνους, η οποία διαρκεί μέχρι σήμερον. Εχώρισαν έτσι και διήρεσαν το έθνος εις αλληλομισούμενες παρατάξεις. Ο Εβραίος πρωθυπουργός της Αγγλίας, Ντισδραέλι, οριοθετούσε τότε και το μέλλον της μεγάλης μας Πατρίδος λέγοντας, «ότι έπρεπε να καταστή η Ελλάς όσον το δυνατόν ολιγότερον επικίνδυνος, το δε έθνος της μικρόψυχον, όπως τα έθνη του Ινδοστάν». (Σήμερον, είμεθα ακριβώς εις το σημείον αυτό). Οι Άγγλοι διήρεσαν το κράτος σε κομμάτια διά τον καλύτερον έλεγχον του, η δε αρχομανία και μωροφιλοδοξία των Ελλήνων εύρισκε καταφύγιον εις το νέον πολιτικοκοινωνικόν σχήμα. Ο βυθός σιγά-σιγά ανήρχετο εις την επιφάνειαν και τα πλέον ταπεινά ένστικτα ετίθεντο εις...

Ελληνική Εθνική Αντίσταση. Η πρώτη προσπάθεια για οργάνωση ενιαίου αντάρτικου το 1942.

Η πρώτη απόπειρα  για την οργάνωση και τον συντονισμό του αντάρτικου αγώνα σε πανελλαδική κλίμακα έγιναν στην Αθήνα αρχές του 1942. Πρωταγωνιστές των διαβουλεύσεων ήταν ανώτεροι αξιωματικοί με κυριότερους τους  Ζέρβα, Ψαρρό και  Μπακιρτζή.  Μέσω του ασυρμάτου της οργάνωσης Προμηθεύς, επετεύχθη επαφή με το Στρατηγείο Μέσης Ανατολής (ΣΜΑ) το οποίο ενέκρινε τις σχετικές κινήσεις.
Τον Απρίλιο του 1942 έγινε μία ευρύτερη σύσκεψη στο σπίτι του Δημήτρη Μπέη-Αντωνόπουλου όπου καταστρώθηκε το σχέδιο και καθορίστηκε ο χρόνος έναρξης της ένοπλης δράσης. Είναι μία χρονική στιγμή κατά την οποία ο κομματικός στρατός του ΚΚΕ, ο ΕΛΑΣ, δεν ήταν ούτε καν στο ξεκίνημά του. Παρόντες στην σύσκεψη ήταν οι Ζέρβας και Πυρομάγλου απ’τον ΕΔΕΣ, Μπακιρτζής, Ψαρρός και Καψαλόπουλος απ΄την ΕΚΚΑ, και οι Κουτσογιαννόπουλος και Μπαρδόπουλος απ΄την οργάνωση Προμηθεύς.
Αποφασίστηκε:
-          Ο Ζέρβας να αναλάβει την περιοχή Ηπείρου και δυτ.Στερεάς
-          Ο Ψαρρός να αναλάβει την υπόλοιπη Στερεά
-          Ο Σπάης να αναλάβει την ανατολική Θεσσαλία και τον Όλυμπο
-          Ο Παπαγεωργίου να αναλάβει την δυτική Θεσσαλία

 Για την βόρεια Ελλάδα δεν αποφασίστηκε κάτι συγκεκριμένο. Ο Ψαρρός είχε...

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ή ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΙ;



του Χάρη Γούλιου *

Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τα τηλεοπτικά σποτ και τις ολοσέλιδες καταχωρήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων στις εφημερίδες. Είναι νομίζω φανερό ότι οι πολιτικοί μας έχουν ως προτεραιότητα να χειριστούν ψυχολογικά την ανασφάλεια των ψηφοφόρων. Δεν μας βλέπουν ως πολίτες που απαιτούμε να ακούσoυμε συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον μας. Μας αντιμετωπίζουν ως παιδιά, που τά' χουμε χαμένα με αυτό που μας συμβαίνει.
Είναι αλήθεια ότι το πολιτικό μάρκετινγκ, συχνά βλέπει έτσι τους πολίτες στις ανώριμες σύγχρονες Δημοκρατίες της Εικόνας και του Απλουστευτικού λόγουΈτσι, στη σημερινή Ελλάδα, που οι μισοί έχουν χάσει τις σταθερές της ζωής τους ( δουλειά, οικονομική ασφάλεια κάποιου βαθμού) κι οι άλλοι μισοί φοβούνται ότι έρχονται τα χειρότερα, οι ηγέτες μας λειτουργούν ως "διαχειριστές της λύπης" των ψηφοφόρων! Θεωρούν ότι πρέπει να κάνουν αυτό που στην πολιτική ψυχολογία αποκαλείται "grief management".

Μας διαβεβαιώνει ο Αντ. Σαμαράς οτι " η Ελλάδα θα τα καταφέρει". Χτυπάει με στοργή την πλάτη του παιδιού- ψηφοφόρου και του λέει να μη φοβάται! Κάτι μαγικό θα γίνει - και  "με τη βοήθεια του Θεού " θα βγούμε...

Η Ρωσία θα απαντήσει με αντίμετρα, εάν οι ΗΠΑ δεν υποχωρήσουν στο θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας




 Η Ρωσία μπορεί να αναπτύξει ακόμη αυστηρότερα αντίμετρα, εάν μετά την έναρξη του συνεδρίου του Υπουργείου Άμυνας της ΡΟ στο θέμα της Ευρωπαϊκής Αντιπυραυλικής άμυνας, οι ΗΠΑ δεν αλλάξουν τα σχέδιά τους για την εγκατάσταση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη, γράφει η εφημερίδα «Κομμερσάντ».
«Αυτό το συνέδριο είναι ο άσος της ΡΟ. Έχουμε πραγματοποιήσει ένα μεγάλο, δύσκολο έργο, μαζέψαμε πολλά παραστατικά υλικά. Και εάν δεν καταφέρουμε να πείσουμε τις ΗΠΑ να διορθώσουν τα σχέδιά τους τώρα, στο μέλλον αυτό θα είναι πιο δύσκολο να γίνει. Μετά το συνέδριο θα δώσουμε στους αμερικανούς κάποιο χρόνο για να το σκεφτούν και θα περιμένουμε την τελική απάντηση», – επεξήγησε η πηγή της εφημερίδας στο Γενικό Επιτελείο της ΡΟ. Τι θα συμβεί εάν οι ΗΠΑ δεν συμφωνήσουν με τα επιχειρήματα της ΡΟ, η πηγή αρνήθηκε να προβλέψει.
«Με αυτό το σενάριο την τελευταία λέξη θα πει ο γενικός επικεφαλής στρατού», διευκρίνισε η πηγή.

πηγή

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ: O νόμος 3213 περί πόθεν έσχες απαγορεύει από το 2003 στους βουλευτές να παίζουν στο χρηματιστήριο!!! Κι αυτοί δημοσιοποιούν τις μετοχές τους!!!



Λάζαρος Ελευθεριάδης στο aegeantimes.gr 




O ισχύον νόμος του «πόθεν έσχες» είναι ο 3213/2003, ο οποίος ορίζει ρητά περιοριμούς διενέργειας χρηματηστηριακών συναλλαγών στους βουλευτές και ευρωβουλευτές, στον γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου ... όταν ενεργούν ατομικά, καθώς και για λογαριασμό των συζύγων και των ανήλικων τέκνων τους. 

Ακόμη και η τροποποίησή του, με το νόμο 4065 που ψηφίστηκε στις 09-04-2012 (ΦΕΚ 77 Α’) και ειδικότερα στο άρθρο 7 , περί περιορισμών διενέργειας χρηματιστηριακών συναλλαγών, στην παρ. 1, αναφέρει ότι :

«Οι περιορισμοί των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 32 του Ν.2843/2000(φεκ 219Α’) επεκτείνονται στους βουλευτές και ευρωβουλευτές, στον γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου...

“Ήθος ανθρώπω δαίμων"

Η Κύπρος διασκέδασε για ένα μεγάλο διάστημα μέσα στο διεθνές περιβάλλον φούσκας που παρήγαγε το χρηματοπιστωτικό υπερκράτος του πλανήτη. Πούλησε τη γη της σε τιμές υπερπραγματικές από όπου το κράτος άντλησε τεράστια ποσά . Από αυτά μοίρασε σε προνόμια στους δημόσιους υπαλλήλους , σπατάλησε στους ημικρατικούς οργανισμούς , ξόδεψε σε διάφορες παρακομματικές οργανώσεις , διασκέδασε μέχρι σκασμού. Για τη βάση της οικονομίας που είναι η παραγωγή δεν έδωσε τίποτα απολύτως. Τουναντίον άφησε την αγροτιά να διαλυθεί , την μεταποιητική παραγωγή να σβήσει , τις βιοτεχνίες και την μικρή βιομηχανία που θα μπορούσε να αναπτύξει η Κύπρος τις εγκατέλειψε επίσης. Επένδυσε μόνο στον χρηματοπιστωτικό τομέα και τις υπηρεσίες που περιφέρονται αυτού του τομέα , δηλαδή τους γραμματείς και φαρισαίους , στην γραφειοκρατία , τους δικηγόρους , τους λογιστάδες και του κλητήρες των τοκογλύφων. 
Έτσι ένα μέρος του λαού που απολάμβανε την φούσκα , δόξαζε την αξιοσύνη των ηγετών του ενώ τα φτωχά στρώματα της κοινωνίας έβλεπαν την καταστροφή να...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Οι anonymous χάκαραν την Γερμανική πρεσβεία στην Ελλάδα και βρήκαν Προσπάθεια δήθεν υπονόμευσης και δήθεν νόθευσης των εκλογών από τους φίλους του Αλέξη;


Τι σχέση μπορεί να έχει η αποχώρηση του Γερμανού πρέσβη από την Ελλάδα με την έφοδο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στο Εφετείο;
Οι Anonymous δημοσίευσαν βίντεο στο διαδίκτυο με συνομιλία μεταξύ του ειδικού εφέτη ανακριτή κ. Μόκκα και του μέλους της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Η συνομιλία είναι από το ανακριτικό γραφείο στο Εφετείο της Λουκάρεως, κατά την κλήτευση μελών και κατηγορουμένων για την υπόθεση της συγκεκριμένης τρομομοκρατικής οργάνωσης και για τις 250 ενέργειες που...

Δεν θα σχολιάσετε τις δηλώσεις Παπανδρέου κ. Βενιζέλου; Τις θεωρείτε ανάξιες λόγου ή θα ασχοληθείτε μετεκλογικά;


Αν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πολιτικός σχολιαστής τότε η δήλωση του στο περιοδικό Time ότι η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο από τους δανειστές της, ασφαλώς θα αποτελούσε τροφή για σκέψη και συζήτηση. Πλην όμως , δεν είναι πολιτικός σχολιαστής, ούτε αρθρογράφος, ούτε μέλος σε κάποιο think tank που ασχολείται με τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την διεθνή επικαιρότητα.
Ο κ. Παπανδρέου, στην περίπτωση που το έχει λησμονήσει, υπήρξε ο πρωθυπουργός της χώρας οι κάτοικοι της οποίας υπό την δική του καθοδήγηση μετατράπηκαν σε -κατά δική του ομολογία- «ποντίκια εργαστηρίου». Σε ένα πείραμα το οποίο...

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη, ή… αναμένοντας την EUROGENDFOR




Δρ. Ιωάννης Παρίσης* στο «ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ»
Η κατάσταση που επικρατεί στην Πατρίδα μας προκαλεί σε όλους αγανάκτηση, θυμό, θλίψη… Αυτό όμως δεν δικαιολογεί να φθάνουμε σε θέσεις οι οποίες επιβεβαιώνουν τη ρήση του τίτλου του άρθρου αυτού. Διαφορετικά οδηγούμαστε στην αποδοχή ανακριβειών που κάθε ιστολόγιo, σε Γαλλία και Γερμανία γράφει για την Ελλάδα.
Για μια ακόμα φορά έρχεται στη δημοσιότητα το θέμα της EUROGENDFOR και η «ετοιμότητά» της να… επέμβει στην Ελλάδα, με ένα άρθρο με τίτλο «EUROGENDFOR: ο ιδιωτικός στρατός της ΕΕ έτοιμος να αναχωρήσει για την Ελλάδα». Πρόκειται για μετάφραση άρθρου που δημοσιεύθηκε σε γερμανικό (uhupardo) και...

Χειροπέδες στον διοικητή του 95ου Τάγματος Μηχανικού της Ρόδου!


Να πως έστησε τη φάμπρικα με το πετρέλαιο ο αντισυνταγματάρχηςΧειροπέδες πέρασε το ΣΔΟΕ στον διοικητή του 95ου Τάγματος Μηχανικού της Ρόδου, στον αποθηκάριο καυσίμων του στρατοπέδου, στον οδηγό βυτιοφόρου που μετέφερε 2 τόνους πετρελαίου κίνησης από το τάγμα προς εργολάβο Δημοσίων έργων και τον ιδιοκτήτη του βυτιοφόρου.
Όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κλοπή στρατιωτικών καυσίμων και απιστία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και σήμερα οδηγούνται στο Αυτόφωρο.
Αρχικά, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ συνέλαβαν μόνο τον οδηγό ο οποίος μετέφερε το πετρέλαιο χωρίς παραστατικά. Κατασχέθηκαν τόσο το βυτιοφόρο όσο και τα καύσιμα και ο οδηγός οδηγήθηκε στον τοπικό Εισαγγελέα.
Μετά από προανάκριση ο τοπικός Εισαγγελέας τον άφησε ελεύθερο. Ωστόσο το ΣΔΟΕ διερευνώντας την υπόθεση για να εξακριβωθεί ποιοι και πόσοι εμπλέκονται στο κύκλωμα κλοπής των στρατιωτικών καυσίμων διαπίστωσε σύμφωνα με πληροφορίες ότι ο ίδιος ο διοικητής έδινε εντολή να ανοίγει η πύλη του στρατοπέδου για να περνάει το βυτιοφόρο.
Έτσι μετά από παρέμβαση του ΣΔΟΕ, ο οδηγός συνελήφθη ξανά και μαζί του οι υπόλοιποι τρεις που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Ήδη το ΣΔΟΕ έχει ενημερώσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
Το ΣΔΟΕ συνεχίζει να διενεργεί εντατικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους σε στρατιωτικές μονάδες μετά την αποκάλυψη ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις προμηθεύονται νοθευμένα καύσιμα. Οι έρευνες στα στρατόπεδα επικεντρώνονται σε:
  • Αποθήκες καυσίμων
  • Χώρους σίτισης όπου λειτουργούν εστίες μαγειρικής και φούρνοι.
  • Καύσιμα αεροσκαφών.
  • Καύσιμα κάθε είδους στρατιωτικών οχημάτων.
  • Καύσιμα πλοίων
  • Βυτιοφόρα στρατού.
 http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112857699

Ο καθ. Βασίλης Μαρκεζίνης στις «Ανιχνεύσεις»


«Πρώτα θα με ψηφίσετε και μετά θα σας σώσω»!

γραφει η Σοφια Βουλτεψη
Αν καταλάβαμε καλά, ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί τελευταίως να μας πείσει πως η μεν αυτοδυναμία που επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία είναι ανέφικτος στόχος, η δε πρωτιά του ΠΑΣΟΚ είναι… εφικτός!

Θεωρεί δηλαδή πιθανό να… κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές – διότι αυτό σημαίνει μια τέτοια «πρωτιά» - αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η Ελλάδα κατοικείται από παράφρονες και μαζοχιστές αυτόχειρες, οι οποίοι θα σπεύσουν να επιβραβεύσουν τον βίο και την πολιτεία του ιδίου, του προκατόχου του και όλων όσων κυβέρνησαν (λέμε τώρα) τη χώρα τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Στο μεταξύ, μας εμφάνισε και ένα ακόμη εφεύρημα: Τάσσεται, λέει, υπέρ μιας κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.

Ποιες είναι αυτές οι «φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις»; Θεωρητικά όλες, πλην του ΚΚΕ. 

Στην πράξη όσοι, κατά τον κ. Βενιζέλο, έχουν την ίδια άποψη με αυτόν...

Ισραήλ- Αίγυπτος. Κλήθηκαν έφεδροι, σοβαρή κλιμάκωση στο Σινά…


Πυκνώνουν επικίνδυνα τα σύννεφα στη μεθόριο Ισραήλ και Αιγύπτου, καθώς η κατάσταση στη χερσόνησο του Σινά παραμένει ανεξέλεγκτη, με τους Ισραηλινούς να κατηγορούν τους Αιγύπτιους, ότι παρότι τους δόθηκε άδεια να αναπτύξου περισσότερα στρατεύματα στην περιοχή για να ελέγξουν την κατάσταση και την τρομοκρατική δραστηριότητα, οι όποιες προσπάθειες έχουν αποτύχει οικτρά.
Όλα δείχνουν ότι οι Ισραηλινοί πιστεύουν πως η αδυναμία ελέγχου της κατάστασης είναι σκόπιμη ώστε να μην διαταραχθούν οι λεπτές εσωτερικές ισορροπίες με τους Ισλαμιστές. Ωστόσο, με τον τρόπο...

«Süddeutsche Zeitung»: «Η Ανθηρή φαντασία των Έλλήνων».

 
«Μου κουρεύεις τα μαλλιά, σου αλλάζω τα λάστιχα του αυτοκινήσου: Επειδή οι Έλληνες δεν αναμένουν πλέον τίποτα από τους πολιτικούς τους, αναπτύσσουν καταπληκτικές ιδέες για να αυτοβοηθηθούν». Έτσι αρχίζει το άρθρο της εφημερίδας του Μονάχου «Süddeutsche Zeitung»....
Ο συντάκτης παρουσιάζει με ιδιαίτερα θετικό τις νέες μορφές αντίστασης των Ελλήνων στην κρίση και στην ύφεση που μαστίζει τη χώρα τους. Ενώ στην αρχή επρόκειτο για λίγους και μάλλον παρεξηγημένους, οι οποίοι συμμετείχαν στις εναλλακτικές μορφές οικονομικής δράσης και οργάνωσης, έχουν εντωμεταξύ προκύψει κινήματα που δουλεύουν με σύστημα, πειθαρχία και αποτελεσματικότητα.
Αναφορά γίνεται στο γνωστό «Κίνημα της πατάτας» με πρωτεργάτη τον Ηλία Τσολακίδη, ο οποίος πιστεύει ότι ο Έλληνες πρέπει να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο για να αντιδράσει. Κάπως έτσι ξεκίνησε η πρωτοβουλία του να παραμερίσει τους μεσάζοντες και με τη βοήθεια...

ΚΚΕ: Από τον Στάλιν και τον Ζαχαριάδη στον Κιμ Σουνγκ Ιλ και ... Α.Παπαρήγα, τέλος;



Σεισμικά αποτελέσματα φαίνεται ότι θα έχει το αποτέλεσμα της Κυριακής, όχι τόσο στο ΠΑΣΟΚ ή στη ΝΔ που είναι πλέον βέβαιο ότι δεν θα επιτευχθεί ο βασικός εκλογικός τους στόχος να ξεπεράσουν το 50% των ψήφων, αλλά στο ... ΚΚΕ, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που φέρουν το ΚΚΕ τέταρτο κόμμα. Σημεία ότι το τέλος του κόσμου πλησιάζει; Δεν ξέρουμε, αλλά πλέον η ηγεσία της Α.Παπαρήγα, δείχνει να έχει τεθεί υπό σοβαρή αμφισβήτηση.

Η εσωκομματική αμφισβήτηση της Αλέκας Παπαρήγα δεν είναι βέβαια κάτι το νέο, υποβόσκει εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, αλλά πλέον η απόρριψη της πρότασης Τσίπρα για συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια αριστερή κυβέρνηση και ο τρόπος που έγινε αυτή η απόρριψη, που επί της ουσίας στήριξε τις δυνάμεις του Μνημονίου...

Τα τρια κλειδια και ο ψήφος μας

lefana@shaw.ca


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ
Οι βασικές επιδιώξεις των αρχαίων ελληνικών πόλεων – κρατών
ως υπόδειγμα για την δεινοπαθούσα σήμερα Ελλάδα.


Του Αντωνίου Α. Αντωνάκου
Καθηγητού – Κλασσικού Φιλολόγου
Ιστορικού – Συγγραφέως
Αντιπροέδρου τού Συνδέσμου τών Απανταχού Λακώνων «Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ»

Είναι γνωστόν ότι οι ενώσεις πόλεων κρατών στην αρχαία Ελλάδα έγιναν σε περιόδους κρίσεως και παρακμής τους και υπό τον φόβο μιας επικείμενης υποταγής σε μια ισχυρότερη δύναμη. Έτσι δημιουργήθηκαν για παράδειγμα οι συμπολιτείες.  Η αποδυνάμωση του θεσμού τής πόλης-κράτους και η επιδίωξη των βασιλέων τής Μακεδονίας να επεκταθούν προς τον νότο ήσαν οι αιτίες που οδήγησαν τότε πολλές πόλεις, ιδιαίτερα απομονωμένων περιοχών, να προχωρήσουν στην συγκρότηση ομοσπονδιακών κρατών, όπως η Αχαϊκή και η Αιτωλική συμπολιτεία. 
Αυτό όμως δεν σήμαινε ότι η κάθε πόλη έπρεπε να χάσει μέρος τής εθνικής της κυριαρχίας, όπως έγινε σήμερα με την...

Εξαφάνισαν τον Γιωργάκη, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές. Κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ η παρουσία του!

 
Έχουμε φτάσει λίγο πριν το τέλος της προεκλογικής περιόδου. Κι όμως ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου... αγνοείται από τα δρώμενα! Για την ακρίβεια, δεν βρίσκεται καν στην Ελλάδα! Είναι εξαφανισμένος! Συνεχίζει τον γύρο του κόσμου.
Ο Παπανδρέου, θα μιλήσει σήμερα, Πέμπτη, σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου St. Gallen της Ελβετίας, με θέμα...«Χάραξη πολιτικής σε ακραίες συνθήκες».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 42ου Συμποσίου του Πανεπιστημίου St. Gallen, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στην αντιμετώπιση των κινδύνων (Facing Risk), στην οικονομία και την πολιτική...
Με λίγα λόγια, όπως επισημαίνει το parapolitika.gr, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάλι θα διδάξει στο εξωτερικό, αυτά που έμαθε (πανω στο κεφάλι) του ελληνικού λαού...

Τα «μαύρα μαντάτα» που φέρνει η κάλπη φτάνουν στα άκρα τον «πράσινο εμφύλιο» .

 
Η φτώχεια φέρνει γκρίνια. Τα «μαύρα μαντάτα» για το εκλογικό αποτέλεσμα που φτάνουν στο ΠΑΣΟΚ πληθαίνουν. Τα «πρωτοκλασάτα» στελέχη ήδη ακονίζουν τα μαχαίρια τους στα κρυφά και γκρινιάζουν, εκτιμώντας ότι η στρατηγική Βενιζέλου δεν καρποφορεί.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται ενοχλημένος από την ελλιπή στήριξή τους. Ενδεικτικό είναι ότι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου «δείχνουν» στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους «πρωτοκλασάτους» ως απόντες προεκλογικά, με μόνη τους έγνοια την προσωπική τους μάχη για τον σταυρό και μόνη συμμετοχή τους την τελευταία εβδομάδα, οπότε «επιστρατεύτηκαν» ουσιαστικά και επισκέπτονται την περιφέρεια.

Τα «πράσινα» μεγαλοστελέχη...

Ήρθε η ώρα να βγάλουμε την Ελλάδα μπροστά

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Και να λοιπόν που πλησιάζει η ώρα να βγάλουμε την Ελλάδα μπροστά. Διότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση αν σε κάτι μπορεί να αποβεί χρήσιμη και άρα ουσιαστική, δεν είναι πως θα φύγει το ένα κόμμα από την εξουσία για να έρθει ένα άλλο, ή πως κάποια νέα κόμματα θα βρουν στασίδι να κάτσουν στη βουλή. Η χρησιμότητα αυτών των εκλογών, είναι η ευκαιρία που έχουμε να επαναλανσάρουμε το όνομα της χώρας μας στη διεθνή κοινότητα. Αυτό κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι το διακύβευμα των εκλογών.
Ασφαλώς και η έξοδος από το μνημόνιο αποτελεί στόχο. Μόνο που αυτός ο στόχος δεν περικλείει όραμα. Και στην προκειμένη περίπτωση η επίτευξή του προϋποθέτει να βγάλουμε την Ελλάδα μπροστά. Αρκεί όλοι, ανεξάρτητα από κομματικές πεποιθήσεις και ιδεολογικές αναφορές, να...

ΑΟΖ: To τρίγωνο των Βερμούδων!!! Η συνθήκη της Λισαβόνας, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και η Κυπριακή Προεδρία τα τρία σημεία του τριγώνου της ΑΟΖ!

Λάζαρος Ελευθεριάδης στο aegeantimes.gr 


Στις 13 Δεκεμβρίου 2007 υπογράφηκε η Συνθήκη της Λισσαβόνας, με την οποία μεταρρυθμίζεται η Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Συνθήκη για την Ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Επιδιώκεται δια της Συνθήκης η ανάπτυξη προνομιακών σχέσεων με τις γειτονικές χώρες με στόχο την εγκαθίδρυση χώρου ευημερίας και καλής γειτονίας.

Παρέχεται η δυνατότητα αποχώρησης κράτους μέλους από την Ε.Ε. σύμφωνα με τους εσωτερικούς συνταγματικούς του κανόνες «ρήτρα εθελούσιας αποχώρησης».

Από το συνδυασμό των δύο τελευταίων ρυθμίσεων συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα, ότι η πολιτική διεύρυνσης της Ένωσης αντικαθίσταται σταδιακά από την πολιτική εμβάθυνσής της, με ότι αυτό πρακτικά σημαίνει.

Η δημιουργία “προνομιακών σχέσεων”, με γειτονικά κράτη, τα οποία κατά κανόνα δεν πληρούν τα κριτήρια ένταξης στην Ε.Ε. (π.χ. Τουρκία), αποτελεί εναλλακτική...

Αυτοκτόνησε φαντάρος μας!

Στρατιώτης αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα ενώ εκτελούσε τα καθήκοντα του σκοπού στις εγκαταστάσεις της 180 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΧΩΚ στο Αιγάλεω όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Για τα αίτια του περιστατικού διατάχθηκε προανάκριση από τις αρμόδιες Αρχές.ές.

Μετά Χριστόν προφήτες οι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπαδήμος

 
Υπουργικά συμβούλια της τελευταίας στιγμής, υποσχέσεις και κλαψουρίσματα περί «πειραματόζωων», αλλά και διαρροή λίστας με ανεκπλήρωτες μνημονιακές υποχρεώσεις: Όλα στον αγώνα για τη διάσωση του ΠΑΣΟΚ!


Μετά Χριστόν προφήτες εμφανίζονται τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές όλοι όσοι έλαβαν μέρος στην καταστροφή της χώρας και της οικονομίας της, με αιχμή του δόρατος την δυσφήμησή της. 

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε χθες για τελευταία φορά, ανεβάζοντας σε τρεις τον αριθμό των συνεδριάσεών του μετά την προκήρυξη των εκλογών και προσπαθώντας να εμφανίσει «έργο» που απέφυγε να φέρει σε πέρας επί έξι ολόκληρους μήνες. 

Το ίδιο ισχύει και με την λίστα με τις…

Πώς είναι η κατάσταση μετά την Αραβική Άνοιξη Τα μνημειώδη προβλήματα και οι θετικές προοπτικές



Fouad Ajami




Περίληψη: 
 
Τρομεροί κυβερνήτες, σκυθρωποί πληθυσμοί, ένα τρομοκρατικό περιθώριο – η μοναδικότητα των Αράβων άρχισε να γίνεται όχι μόνο μια ανθρώπινη αλλά και μια ηθική καταστροφή. Κάποια στιγμή, ένας απογοητευμένος οπωροπώλης της Τυνησίας κλήτευσε τους συντρόφους του σε μια νέα ιστορία, και εκατομμύρια Άραβες εισάκουσαν την έκκλησή του. Η τρίτη αραβική αφύπνιση ήρθε στη στροφή της ιστορίας και είναι ακόμα πιθανό ότι θα φέρει την ελευθερία.


Κατά τη διάρκεια του 2011, μια ρυθμική κραυγή αντηχούσε σε όλα τα αραβικά εδάφη: «Ο λαός θέλει να ανατρέψει το καθεστώς». Ξεπέρασε τα σύνορα με ευκολία, μέσα από εφημερίδες και περιοδικά, το Twitter και το Facebook, τα ερτζιανά του al Jazeera και του al Arabiya. Ο αραβικός εθνικισμός είχε εξαφανιστεί, αλλά εδώ, σε πλήρη άνθιση, ήταν κάτι που...

Μεγίστη ανευθυνότητα η προκήρυξη πρόωρων εκλογών

Γράφει ο Στέλιος Δημητρουλάκης
Εθνικός στόχος μας σήμερα, έπρεπε να είναι η επίτευξη σταθερότητας στη διακυβέρνηση της Χώρας, ώστε να καταστεί δυνατόν να υλοποιηθούν απρόσκοπτα τα προβλεπόμενα από τις δανειακές μας υποχρεώσεις για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Η διενέργεια  Εθνικών εκλογών χωρίς να εξασφαλίζεται ο εθνικός στόχος, θα  έχει καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον της Χώρας. Αυτό, δυστυχώς, φαίνεται ότι δεν το λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψη τους, οι σημερινοί πολιτικοί μας, παρά το γεγονός ότι φαίνονται καθαρά στον ορίζοντα τα σύννεφα της επερχόμενης ακυβερνησίας.

Η Ιστορία, θα καταλογίσει πολλά εγκλήματα και μάλιστα Εθνικού επιπέδου, στους ανεκδιήγητους και εν πολλοίς τυχάρπαστους εκείνους ανθρώπους, οι οποίοι, κακή τη μοίρα, δραστηριοποιήθηκαν στον πολιτικό στίβο της Χώρας μας, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και κυριολεκτικώς κατακρήμνισαν ότι υπήρχε όρθιο, διέλυσαν τη δημόσια διοίκηση, τους θεσμούς, τις ηθικές και πνευματικές αξίες, διαίρεσαν και φανάτισαν τον Ελληνικό Λαό, και καταβαράθρωσαν την οικονομία, με αποτέλεσμα...

Πύρινο μήνυμα της Εκκλησίας: "Προδώσατε τον λαό - Τώρα ήρθε η ώρα του λαού"!

Στις δύσκολες ώρες η Εκκλησία σηκώνει για άλλη μια φορά το λάβαρο της επανάστασης κατά της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας και κάνει κάλεσμα την Κυριακή "Ο λαός να υπογράψει το συμβόλαιο με τους δικούς του όρους"!
Το αντιμνημονιακό κάλεσμα είναι πραγματικά πύρηνο ανήκει στον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμο, ο οποίος κάθεται στο θρόνο που καθόταν και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός: "Οι καιροί άλλαξαν. Ὁ Λαός απεγοητεύθη, επροδόθη, εταπεινώθη, αγανάκτησε. Λάθη δέν συγχωρούνται πλέον. Ὁ Λαός τούς καλεί νά υπογράψουν τό δικό του συμβόλαιο μέ τούς δικούς του, ευτυχώς, όρους". 
Μάλιστα στέλνει και προειδοποιητικό κάλεσμα στην όποια πολιτική ηγεσία προκύψει μετά τις εκλογές "να μη απογοητεύσει τον ελληνικό λαό που ήδη έχει προδοθεί, και ταπεινωθεί από τους πολιτικούς του, και φυσικά από όλους αυτούς που τον έσυραν στο εθνοκτόνο Μνημόνιο".
Στην ανακοίνωσή του υπάρχει αναφορά μόνο στις αντιμνημονιακές...

Κύπρος. Με πράξεις και όχι προσφυγές

Θ Α ΩΦΕΛΗΣΕΙ ή θα βλάψει, άραγε, μια προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για την κλιμακούμενη παράνομη τουρκική προκλητικότητα σε βάρος της κυπριακής ΑΟΖ; Θέσαμε όμοιο ερώτημα και πέρσι τον Σεπτέμβριο, με τις τότε απειλές που, διά του πολεμικού της στόλου, εκτόξευε εμπράκτως η Τουρκία: Σκεφτείτε το ωριμότερα. Όσο ωριμότερα και σοφότερα θα ’πρεπε να σκέφτεται ένας λαός, που διαθέτει πολλών 10ετιών πικρή πείρα και γνώση για το τι εστί, μέχρι πού μπορεί να φτάσει και τι παράγει το ΣΑ/ΟΗΕ. Εκείνοι που εισηγούνται την προσφυγή δεν δέχονται, βέβαια, αλλ’ απορρίπτουν, ως καταστροφική, την παραπομπή του κυριαρχικού δικαιώματος της ΚΔ επί της ΑΟΖ, σε διαπραγματεύσεις. Ξέρουν ότι η παραπομπή ακρωτηριάζει και θέτει υπό αμφισβήτηση το ίδιο το κυριαρχικό δικαίωμα.
Π Ι Κ Ρ Ε Σ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, 10ετιών, της Κύπρου στο ΣΑ/ΟΗΕ, δεν είναι άραγε αρκετές για να γνωρίζουν άπαντες ότι, το πιθανότερο αποτέλεσμα μιας προσφυγής θα είναι το πασίγνωστο «καλούνται τα μέρη σε συνομιλίες»; Και, συνεπώς, η προσφυγή στο ΣΑ θα καταλήξει, κατά πάσαν πιθανότητα, σε…

Η Γένεση του «Μακεδονισμού» στον Μεσοπόλεμο - Μέρος 1ο.

γράφει ο Σπυρίδων Σφέτας
1) Ο ρόλος της Κομμουνιστικής Διεθνούς στην εκκόλαψη του «μακεδονικού έθνους»

Στην ιστοριογραφία είναι ευρύτατα διαδεδομένη η άποψη ότι το «μακεδονικό έθνος» είναι δημιούργημα της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο. Η θέση αυτή δεν μπορεί βέβαια να αμφισβητηθεί, καθ' όσον το Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας είχε ιδιαιτέρους λόγους να προωθήσει τον «μακεδονισμό» στη γιουγκοσλαβική Μακεδονία, ως αντίρροπη εθνική ιδεολογία στον βουλγαροσερβικό ανταγωνισμό του Μεσοπολέμου.

Την ανάγκη της απαγκιστρώσεως των Σλάβων της Μακεδονίας από την ελληνική, τη σερβική και την βουλγαρική επιρροή και της δημιουργίας μιας συλλογικής σλαβομακεδονικής ταυτότητος είχαν ήδη τονίσει, στις αρχές του Κ΄ αιώνος, μερικοί Σλάβοι διανοούμενοι (Μισίρκωφ, Ντέντωφ, Μισάικωφ, Τσουπόφσκυ). Διαβλέποντας ότι ο σερβοβουλγαρικός ανταγωνισμός απέβαινε σε βάρος του ντόπιου πληθυσμού και διαιώνιζε την τουρκική κυριαρχία, επεδίωκαν την αναγνώριση των Σλάβων της Μακεδονίας ως ξεχωριστής κοινότητος (Μιλλέτ). Αλλά στις αρχές του Κ΄ αιώνος, οι πολιτικές συνθήκες δεν ευνοούσαν την προώθηση του σλαβομακεδονισμού ως μίας νέας συλλογικής εθνικής ταυτότητος και οι πρώιμοι θιασώτες του σλαβομακεδονισμού δεν είχαν ουσιαστική απήχηση στις μάζες. Οι πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες του «μακεδονισμού» ουσιαστικά τέθηκαν από την Τρίτη Κομμουνιστική Διεθνή...

«ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ». ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ, ΠΟΙΟΣ ΤΑ...ΤΣΕΠΩΣΕ και ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ... ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ...;;;

Την περασμένη εβδομάδα στον Τύπο και ευρύτερα στο διαδίκτυο δημοσιεύθηκε ανοιχτή πρόσκλησή μου προς τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, προκειμένου να δηλώσει ξεκάθαρα και χωρίς περαιτέρω υπεκφυγές, ποιος τελικά εισέπραξε τα χρήματα της τραπεζικής επιταγής του ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000,00 €) που διέθεσε υπέρ των φτωχών. Παρότι όμως, πέρασε μία εβδομάδα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, απέφυγε μέχρι τώρα να απαντήσει.
 Προσωπικά πιστεύω, και τον καλώ να με διαψεύσει, πως το ένα εκατομμύριο ευρώ ποτέ δεν το πήρε ούτε το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, ούτε οι φτωχοί συμπολίτες μας, οι οποίοι θα ήταν οι αποδέκτες των ποσών που θα συνέρεαν από δωρεές στο συγκεκριμένο ταμείο. Τα χρήματα αυτά, πιθανώς, γύρισαν ανείσπρακτα στο λογαριασμό του εντολέα, στην Τράπεζα Κύπρου, καθώς, είναι γνωστό ότι οι τραπεζικές επιταγές που δεν εισπράττονται εντός τριμήνου, ακυρώνονται και τα δεσμευμένα ποσά επανακάμπτουν στον...