Σελίδες

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Η Ιδέα γεννήθηκε στην Ελλάδα .... Οι Έλληνες και οι μιμητές τους!



Το αναδημοσιευόμενο κείμενο μου το έστειλε η « Φιλονόη εκ Πόντου » και θέλω να πω τα παρακάτω.Έχω ακούσει και πιστεύω ότι ισχύει ότι η Τέχνη, με την έννοια που της έδιναν οι αρχαίοι μας πρόγονοι , απευθύνεται στους γνωρίζοντες (επαΐοντες). Έρχονται όμως κάποια αποσπάσματα έργων, ποίησης εν προκειμένω όπως οι στίχοι του Χαλίλ Γκιμπράν αλλά και γλυπτικής, ζωγραφικής, αρχιτεκτονικής κτλ,που γίνονται καταληπτά και από εμένα τον ανίδεο. Και όχι μόνον με συγκινούν μέχρι δακρύων αλλά μου δίνουν ταυτόχρονα και την ώθηση (και την δικαιολογία αν θέλεις) για αντίδραση, αντίσταση  και πάντως όχι του καναπέ, στα όσα συμβαίνουν σ' εμένα aλλά... και στην κόρη μου και στο πιθανολογούμενο εγγόνι μου. Δεν ξέρω αν φταίει το DNA του Έλληνα αλλά θέλω να σου υπενθυμίσω ότι το ίδιο νόημα, με άλλα λόγια ίσως, μου το μετέφεραν ο Όμηρος, ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής αλλά και ο Λεωνίδας, ο Αλέξανδρος, ο Κωνσταντίνος με όλους τους αριθμούς, ο Παπαδιαμάντης, ο Παλαμάς,ο Λύτρας, ο Ρήγας, ο Κολοκοτρώνης, ο Υψηλάντης, ο Κανάρης, ο Μπότσαρης ....  Και ξέρεις κάτι; Πρέπει να συμπεριλάβουμε στις ΤΕΧΝΕΣ τον τρόπο {«ιδέα» κατά Πλάτωνα αλλά και «είδος»] που ο ΕΛΛΗΝΑΣ ξέρει να δίνει την ζωή του για τούτη την, μισή μέχρι τώρα, Πατρίδα.... Οδυσσεύς.   Ακολουθούν οι στίχοι που μου έστειλε η Φιλονόη ... που της έστειλε ο Νίκος.

Το Έθνος να λυπάστε....



Ὁ φίλος μου ὁ Νίκος μοῦ ἔστειλε τὸ ἀπόσπασμα ἀπὸ ἕνα βιβλίο τοῦ Χαλίλ Γκιμπράν, ποὺ εἶχα διαβάσει πρὸ πολλῶν πολλῶν ἐτῶν. Εἰλικρινῶς, δὲν τὸ θυμόμουν…
Ὅμως τὸ θεώρησα σημαντικὸ γιὰ νὰ τὸ μοιραστῶ μαζύ σας. 
Ο μεγαλύτερος Λιβανέζος ποιητής Xαλίλ Γκιμπράν (1883-1931) μεταξύ των αριστουργημάτων που έγραψε, είναι και το έργο του  “ ο Κήπος του Προφήτη” .
Κάποια λόγια που αναφέρονται σε αυτό, πρέπει από ενόραση ή κάποιο είδος μαγείας να εμπνεύστηκε , σαν να είχε από τότε (1923 εκδόθηκε) γνώση της σύγχρονης κατάντιας της πατρίδας μας. 
Γράφει λοιπόν στο συγκεκριμένο απόσπασμα :
“ Το έθνος να λυπάστε αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε. Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ’ τη σοδειά του. Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του. 
Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας. Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του. 
Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα. 
Το έθνος να λυπάστε που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο, μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του. 
Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους.” 
Νομίζω πὼς ὁ Νικός ἔκανε πολὺ καλὰ ποὺ μοῦ τὸ ἔστειλε. 
Τί λέτε;
Φιλονόη.

Το ΒΗΜΑ επιβεβαιώνει την ιστορία του. Να προσπαθεί δηλαδή, και τις περισσότερες φορές να καταφέρνει , να διαμορφώσει τα πολιτικά πράγματα στην χώρα μας. Μέχρι πότε θα το ανεχθούμε; Θα αφήσουμε την διάδοχη κατάσταση των πούστηδων στον ύποπτο και επικίνδυνο ρόλο τους;


Το Βήμα αποστρατεύει τον Γ. Παπανδρέου, που μπορεί να ξαναγίνει πρωθυπουργός

Σίγουρη εμφανίζει το σημερινό Βήμα την αποχώρηση του Γ.Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο σχετικό κύριο άρθρο της εφημερίδας ο εκδότης της Σ. Ψυχάρης χαρακτηρίζει την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού "γενναία" αλλά και "αρχή μιας νέας εποχής για την Ελλάδα". Ομως κύκλοι προσκείμενοι στον κ Παπανδρέου δεν επιβεβαιώνουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει λάβει παρόμοια απόφαση. Περιέργως, ούτε το σχετικό ρεπορτάζ του "Βήματος" που δημοσιεύεται στις εσωτερικές σελίδες επιβεβαιώνει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας...

Στο κύριο άρθρο του κ. Ψυχάρη, επισημαίνεται ακόμη "η ιστορία θα κρίνει αργότερα το έργο" του κ, Παπανδρέου, τον οποίο επαινεί για τις "παλιότερες νεωτεριστικές πρωτοβουλίες" του, το "θάρρος"των αποφάσεων του κατά την τελευταία διετία και "την γενναιότητα" του να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία και τώρα από την προεδρία του κόμματος.

Πάντα στη πρώτη σελίδα της εφημερίδας, ρεπορτάζ που έχει τίτλο "Ανοίγει το δρόμο για τη διαδοχή"

Στημένο το πρώτο ντέρμπι στην Ιστορία των αναμετρήσεων ΟΣΦΠ - ΠΑΟ; ("αιώνιοι" και στην διαπλοκή!)


 Κάποτε, όταν διαβάζαμε μια δυνατή είδηση, λέγαμε "θα μας πέσει η εφημερίδα από τα χέρια". Ο γράφων, λοιπόν, σας προειδοποιεί: "Προσέξτε, μην σας καεί το pc μ’ αυτό που θα διαβάσετε τώρα".

Ντοκουμέντο: Στημένο το πρώτο ντέρμπι ΟΣΦΠ - ΠΑΟ;
Πέσαμε με τα μούτρα στο πλούσιο αρχείο μας και τι ανακαλύψαμε; Ότι το πρώτο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στην ιστορία της Α’ εθνικής… βρώμαγε. Και πολύ, μάλιστα.
Γυρνάμε τον χρόνο μισό αιώνα πίσω. Στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Ήταν 24 Ιουλίου (!) 1960 όταν έγινε το ματς μέσα στο κατακαλόκαιρο. Οι πράσινοι κατατροπώνουν με 4-1 τον αιώνιο αντίπαλό τους στο παρθενικό τους ντέρμπι στην Α’ εθνική, που ξεκίνησε εκείνη τη χρονιά. Και μιλάμε πάντα με γηπεδούχους τους ερυθρόλευκους.
Στην εφημερίδα «Τα Νέα» της Δευτέρας 25 Ιουλίου 1960βλέπετε κι εσείς τον τίτλο στην σελίδα με τα αθλητικά: «Ο Πανιώνιος ενίκησε την ΑΕΚ 3-2 και ο ΠΑΟ τον Ολυμπιακόν 4-1».
Στην πρώτη παράγραφο, όμως, εντοπίζουμε κάτι πραγματικά αξιοσημείωτο: «Δια την γνησιότητα του αποτελέσματος του αγώνος Ολυμπιακού – ΠΑΟ εκφράζονται αμφιβολίες. Και αιτία

«Ανεξίτηλη η σφραγίδα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη»


Sigmalive/KYΠΕ, Ινφογνώμων Πολιτικά


Είναι φυσικό τα λόγια να μοιάζουν φτωχά και ανήμπορα για να περιγράψουν το ανάστημα και τις διαστάσεις της προσωπικότητας του Ευαγόρα Παλληκαρίδη δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου απευθύνοντας χαιρετισμό, σε εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Αθλητικού Συλλόγου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης», σημειώνοντας ότι η σφραγίδα του ήρωα στον ορισμό της αντρειοσύνης είναι ανεξίτηλη.

«Είναι προνόμιο και ξεχωριστή τιμή να έχει κάποιος, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση, την ευκαιρία να απευθύνει το λόγο για μια τόσο ξεχωριστή και απαστράπτουσα μορφή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του λαού μας, που συγκλόνισε με τη θυσία του ολόκληρο τον Ελληνισμό αλλά και το παγκόσμιο αντιαποικιακό

Οξύνονται οι σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας


 

Η κυβέρνηση της Κίνας προειδοποιεί τις γειτονικές της χώρες μέσω της εφημερίδας Global Times: «Οποιαδήποτε χώρα θα επέλεγε να είναι πιόνι στην αμερικανική σκακιέρα θα έχανε την ευκαιρία να επωφεληθεί από την κινεζική οικονομία».
Το δημοσίευμα αποτελεί συνέχεια της έντονης συζήτησης για την αναβάθμιση της στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στη νήσο Γκουάμ, η οποία ενισχύεται με νέα καταφύγια για αεροσκάφη, καύσιμα, πυρομαχικά

Οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας που έχουν «ελκυστικά μάτια» μπορεί να υποχρεωθούν να τα καλύπτουν




Ριάντ, Σαουδική Αραβία – Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβίαμε ελκυστικά μάτια μπορεί να υποχρεωθούν να τα καλύπτουν,σύμφωνα με όσα αναφέρει η ειδησεογραφικήιστοσελίδα Bikya Masr, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την τελευταίο κατασταλτικό μέτρο που λαμβάνεται σε βάρος των γυναικών από το ισλαμικό κράτος.

Ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής της Σαουδικής Αραβίας για την Προώθηση της Αρετής και την Πρόληψη του Ανηθικότητας (CPVPV), Σείχης Motlab al Nabet, δήλωσε ότι η επιτροπή είχε το δικαίωμα να σταματήσει τις γυναίκες που αποκαλύπτουν δημόσια "δελεαστικά" μάτια.

Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία έχουν ήδη την υποχρέωσηνα καλύπτουν τα μαλλιά τους, και, σε ορισμένες περιοχές, τα πρόσωπά τους, σε δημόσιους χώρους. Εάν δεν το κάνουν,

«Απειλούν με διχοτόμηση αυτοί που την τσιμεντώνουν!»


Αντιστάσεις

Με τον Σάββα Ιακωβίδη στην Sigma Live

ΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ πολίτες δεν σιωπούν πια. Αντιδρούν. Και σχολιάζουν εύτολμα την οικονομική κρίση και τα πολιτικά επιδόματα και μισθούς κρατικών και πολιτειακών αξιωματούχων. Οι κυβερνώντες καλά κάνουν να προσέχουν τις αντιδράσεις του λαού που μουρμουρά και οργίζεται. Ο εκλεκτός φίλος Ανδρέας Τ. Λουκά, πρόσφυγας από το Αγριδάκι της κατεχόμενης Κερύνειας μας, γράφει και σχολιάζει. Καυστικά και κριτικά:
«Στις ‘’Αντιστάσεις’’ σου, την Κυριακή 13/11/2011, με τίτλο: ‘’Κρίση; Ποια κρίση, Κίκη Καζαμία;’’, παραθέτεις κάποια στοιχεία για τις αμοιβές διαφόρων κυβερνητικών στελεχών. Βέβαια δεν αντιλέγω! Είναι άκρως αποκαλυπτικά και εξοργιστικά τα ποσά, αν σκεφτεί κάποιος πως τα ποσά για οδοιπορικά των βουλευτών και τα επιδόματα για καφέδες των υπουργών είναι ίσα με συντάξεις ανθρώπων, που δούλεψαν σαν σκλάβοι μια ζωή στον ιδιωτικό τομέα! Όλοι αυτοί, όσα λαμβάνουν ως γνήσια κομματικά δημιουργήματα, τα καταθέτουν στα ταμεία του ΑΚΕΛ και λαμβάνουν μισθό άγνωστο στον καθένα από τους πολίτες; Σύμφωνα με όσα παραθέτεις, αν τα ποσά εκείνα είναι ετήσιες απολαβές, στα ταμεία του κόμματος εισρέουν ετησίως όχι λιγότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Και τα εφάπαξ που θα λάβουν άμα τω τερματισμώ των υπηρεσιών τους στο κράτος; Και οι συνακόλουθες συντάξεις; Όλα στα ταμεία του κόμματος.

«Ζωντανή» η Ποντιακή Διάλεκτος...


Ηλίας Πετρόπουλος, επίκουρος καθηγητής τμήματος Παρευξεινίων του Δ.Π.Θ. - «Η ποντιακή διάλεκτος είναι ζωντανή»


Με θέμα «Η ένταξη της ποντιακής διαλέκτου στην καθημερινότητα των νέων» πραγματοποιήθηκε η έβδομη Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στον Κάλαμο από τις 2-4 Σεπτεμβρίου κατά την διάρκεια της οποίας επιστήμονες αλλά και μέλη της νεολαίας των Συλλόγων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας ασχολήθηκαν με ένα πολύ σημαντικό θέμα, αυτό της διατήρησης της ποντιακής διαλέκτου.

Συγκεκριμένα κατά την διάρκειά της αναπτύχθηκαν τα θέματα, «Η ποντιακή διάλεκτος εκπέμπει SOS» από την κ. Χρύσα Μαυρίδου, εκπαιδευτικό, Συντονίστρια στην Επιτροπή Πολιτισμού της Π.Ο.Ε. με θέμα τη γλώσσα, «Η έκδοση ενός επιστημονικά άρτιου εγχειριδίου για τη διδασκαλία της ποντιακής διαλέκτου, ως εργαλείο για τη διατήρησή της στο μέλλον» από τον Δρ Αντώνη Παυλίδη, κοινωνιολόγο, σχολικό σύμβουλο, «Η γλώσσα μου είναι τα όρια της σκέψης μου» από τον Δρ Νίκο Λυγερό, στρατιωτικό σύμβουλο, «Η ποντιακή

Το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.


 

Του Ανδρέας Θεοφάνους*

Τα τεκταινόμενα σήμερα στην Ελλάδα αποτελούν όχι μόνο μια βαθειά κρίση της χώρας αλλά ταυτόχρονα μια σοβαρή δοκιμασία για τις αντοχές της ευρωζώνης και της ΕΕ γενικότερα. 
Είναι πολύ σημαντικό να κατανοηθούν τα δεδομένα και να χαραχθεί η σωστή πολιτική.
Όταν κατά τη δεκαετία του 1990 γινόταν ο διάλογος για τη δημιουργία του κοινού νομίσματος υπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις. 
Ξεχώρισαν όμως δυο κύριες σχολές σκέψης
Από τη μία υπήρχε η θέση την οποία προέβαλλε κυρίως ο Αμερικανός Martin Feldsteinο οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η προώθηση ενός κοινού νομίσματος και μίας νομισματικής ένωσης θα είχε νόημα μόνο εάν υπήρχε ταυτόχρονα η... πολιτική βούληση και η θέληση για τη δημιουργία μίας ομοσπονδιακής Ευρώπης. 
Ο Feldstein σημείωνε επίσης ότι οι αντικειμενικές οικονομικές συνθήκες στις

Τό πρώτο δείγμα παρακμής μιάς κοινωνίας είναι η γλώσσα


Τό πρώτο δείγμα παρακμής μιάς κοινωνίας είναι η γλώσσα. Άν προσπαθήσουμε νά εκφράσουμε τίς πολιτικές μας σκέψεις, θά διαπιστώσουμε αμέσως τήν εννοιολογική σύγχιση πού επικρατεί. Η έννοια τών λέξεων είναι διαφορετική γιά πολλούς άλλους συνομιλητές καί τό αποτέλεσμα ενός συλλογισμού έχει διαφορετικό εννοιολογικό καταληκτικό συμπέρασμα.
Η πολιτική δημιούργησε τά τελευταία τριάντα χρόνια τήν δική της στρεβλωτική γλώσσα, αμφισβήτησε τόν κοινόν νούν, τόν υπονόμευσε, υπονόμευσε η ίδια τήν θέση της στήν κοινωνία καί πολυχοτόμισε τό έθνος, τήν υπαρκτική του κατάσταση καί τήν διάθεση γιά εθνική επιβίωση μέ τήν καταστροφή τού γλωσσικού του επικοινωνιακού κώδικα.
Δέν έχουμε μόνο μιά κατάπτωση εννοιών τών λέξεων (δημοκρατία, ελευθερία, κράτος, έθνος, στρατηγική, κ.λ.π.), αλλά καί έντεχνη διαστρέβλωσή τους. Μέ άλλα λόγια δέν

Ξεκάθαρη η στόχευση των Τούρκων στο «Κυπριακό»



Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ πολιτική στο Κυπριακό είναι ξεκάθαρη. Δεν έχουν διαφοροποιηθεί διαχρονικά οι επιδιώξεις, που παραμένουν οι ίδιες και στοχεύουν στο στρατηγικό έλεγχο του νησιού και διά της Κύπρου της ευρύτερης περιοχής. Είναι προφανές ότι στα πλαίσια του παιχνιδιού τακτικής, η Άγκυρα παρουσιάζεται να συνομιλεί, να δηλώνει έτοιμη για συμφωνία, να διαφημίζει το «δόγμα», ότι πάντα «βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τους Ελληνοκύπριους», πλην όμως οι πραγματικότητες είναι διαφορετικές. Εάν ίσχυαν τα όσα εξαγγέλλουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι, ότι θέλουν λύση του Κυπριακού αυτό θα επιτυγχανόταν εδώ και καιρό. Άλλα είναι τα σχέδια της Άγκυρας, διαφορετικές είναι οι προτεραιότητες της. Για την ακρίβεια, η τουρκική πλευρά δεν θα είχε ενστάσεις σε μια συμφωνία που θα είναι στα δικά της μέτρα και θα εξυπηρετούσε τα δικά της συμφέροντα. Όπως, δηλαδή είχε συμβεί με το σχέδιο Ανάν το 2004. Αποδέχθηκε η Τουρκία το σχέδιο του τότε Γενικού Γραμματέα (για την ακρίβεια των Χάνεϊ και Ντε Σότο), καθώς

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ...


Όλοι πλέον συμφωνούν πως η κυβέρνηση Παπανδρέου, ή ήταν απολύτως και επικίνδυνα ανεπαρκής, ή εκτελούσε ένα στρατηγικό σχέδιο. Εάν προσεγγίσουμε με επιείκεια τα όσα μέχρι σήμερα έγιναν, διαπιστώνουμε πως είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο, στην Ελλάδα επιβλήθηκε ένα καθεστώς ομηρίας, με χαρακτηριστικά τυπικής δημοκρατίας αλλά ουσιαστικής κατοχής από τις «δάνειες δυνάμεις». Το σχέδιο ολοκληρωτικής άλωσης της χώρας (και όχι μόνο της οικονομίας) τέθηκε σε εφαρμογή με το περίφημο Μνημόνιο ένα και συνεχίστηκε μέσα από ένα καθεστώς συνεχόμενων κινήσεων που έγιναν με χρονικό συντονισμό.
Οι πολίτες τέθηκαν σε καταστολή με την βοήθεια των ΜΜΕ και όλα έβαιναν καλώς. Το «σύστημα»

....κατακρίνουμε τους ενόχους της εθνικής κατρακύλας, που αδίστακτοι επεκτείνουν τη διαφθορά μέχρι σημείου να τορπιλίζουν τις δυνατότητες αντιστάσεων, αν οι εχθροί επιχειρήσουν πολεμικές περιπέτειες από της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, μέχρι Αμμοχώστου!..

από την Sigma Live
Οι μαίανδροι της κενολογίας επιμηκύνονται στο χάος της ουτοπίας και στην ατμόσφαιρα των παταγωδών αυτομηδενισμών έναντι της ιστορίας, ενώ ο εχθρός προπαρασκευάζεται παντοιοτρόπως
Μετά λύπης παρακολουθεί ο κυπριακός Ελληνισμός την ατέρμονη καταβαράθρωση του Έθνους, με τα επίμονα πολιτικά σφάλματα της ανίατης πολιτικής ανεπάρκειας που ταλανίζει τον ελληνικό κόσμο, βυθίζοντάς τον κάθε μέρα και πιο βαθιά στον τρικυμισμένο ωκεανό των κοινωνικών δοκιμασιών της σύγχρονης Ευρώπης. Της Γηραιάς Ηπείρου που δεν κατάφεραν να πνίξουν στο αίμα της οι δικτατορίες του μεσοπολέμου και οι πολύχρονοι ολοκληρωτισμοί, και που την ύπαρξή της απειλούν να ισοπεδώσουν οι μηχανισμοί της παγκοσμιοποίησης, διά της οικονομικής και κοινωνικής παραλυσίας και της εθνικής διάλυσης.
Διάλυσης που οι Γάλλοι και οι Γερμανοί και άλλοι εταίροι έχουν έγκαιρα αντιληφθεί, και

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΣ ΒΙΒΛΙΟΥ


 

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

και ώρα 20.00


στο βιβλιοπωλείο «Αριστοτέλειον» Θεσσαλονίκης

(Ερμού 61, τηλ. 2310-282.782)

θα γίνει παρουσίαση του νέου βιβλίου

του Γιώργου Λεκάκη


«Παξοί - Τα νησιά του πάθους»


με ομιλία και προβολή διαφανειών από τον ίδιο τον συγγραφέα.

Η βόμβα του πατέρα έσκασε στα χέρια του γιου του…



Δεν ξέρουμε αν οι τρέχουσες εξελίξεις αποτελούν το τέλος της Μεταπολίτευσης. Εξάλλου αυτό πια λέγεται συνεχώς, φανερώνοντας την ελπίδα να αλλάξουμε πολιτική σελίδα επιτέλους στην χώρα…!
Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ήρθε το τέλος του Παπανδρεϊσμού. Δεν χρειάζεται να απορεί κανείς! Αυτό ήρθε νομοτελειακά και εξηγούμαστε αμέσως…
Ο Ανδρέας Παπανδρέου παρέλαβε μία χώρα μετά το ’80 στην οποία όντως υπήρχαν έντονες κοινωνικές ανισότητες. Βρήκε την λύση! Το ζεστό και άφθονο χρήμα από την ΕΟΚ. Όλοι πήραν χρήματα, ακόμα

Η λύσις του προβλήματος χρέους της Ελλάδος



 από το « Στράβων Αμασεύς»

 Καταρχήν το δηλώνω. Οικονομολόγος δεν είμαι.

Έτσι εξάλλου δεν μας συστήθηκε και ο Παπαδήμου, ο νέος ημών πρωθυπουργός; Δεν ξεκίνησε με το «δεν είμαι πολιτικός» για να τον αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη επιείκεια;
Ξεκινάμε λοιπόν. Πολλά έχουν γραφτεί για τις γερμανικές αποζημιώσεις, το κατοχικό δάνειο, την κλοπή του Ελληνικού χρυσού από τους Ναζί κλπ κλπ.
Δεν ξέρω καν πόσο είναι το ύψος του οφειλομένου ποσού, άλλοι ομιλούν για ένα ποσό αντίστοιχο του Ελληνικού χρέους άλλοι για πολλαπλάσιο αυτού.
Το θέμα είναι ότι δεν διεκδικούμε τις αποζημιώσεις. Γιατί; Μα γιατί είμαστε δειλοί ή...

Εμφύλιο στη Συρία βλέπει η Μόσχα

Κλιμακώνοντας τους τόνους απέναντι στο καθεστώς Ασαντ, ο Ερντογάν έθεσε θέμα διεθνούς επέμβασης

Ροϊτερς, Γαλλικο


Μια μέρα μετά την αιματηρή επίθεση Σύρων αντικαθεστωτικών εναντίον κτιριακού συγκροτήματος των ενόπλων δυνάμεων, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η σύγκρουση στη Συρία «ήδη μοιάζει με ανοιχτό εμφύλιο πόλεμο», για τον οποίο ευθύνονται και οι δύο πλευρές. «Η βία στη Συρία δεν έρχεται μόνο από την κυβερνητική πλευρά. Ολοένα και περισσότερα όπλα έρχονται στη Συρία από γειτονικές χώρες», προσέθεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Η θεαματική επίθεση της Τετάρτης εκδηλώθηκε σε προάστιο της Δαμασκού με στόχο την Υπηρεσία Πληροφοριών της πολεμικής αεροπορίας, σιδερένιο βραχίονα του καθεστώτος Ασαντ. Η επιχείρηση οργανώθηκε από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, ένοπλη οργάνωση αντικαθεστωτικών που έχουν λιποτακτήσει από τον κυβερνητικό στρατό.

Νέα επίθεση

Οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν αυτόματα όπλα και ρουκέτες, με αποτέλεσμα 20 άνδρες