Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Ανάσα για ποιον είναι τελικά η επιμήκυνση;

Ανάσα για ποιον είναι τελικά η επιμήκυνση;
03/12/2010
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ο προϋπολογισμός του 2011 έχει συνταχθεί  ερήμην της προοπτικής επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του χρέους.

Οι συζητήσεις για την συνεχιζόμενη πολιτική σκληρής λιτότητας, διεξάγονται επίσης ερήμην αυτής της προοπτικής.

Και όμως. Σε περίπτωση επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, θα φορτωθούμε μεν περισσότερους τόκους, τους οποίους θα πληρώνουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά το ύψος των χρημάτων που θα καλείται να καταβάλλει κάθε χρόνο η Ελλάδα θα είναι μικρότερο.

Άλλωστε, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο γίνεται η επιμήκυνση. Για να μην χρειαστεί να πληρώσουμε κεφάλαιο και τόκους μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο, κάτι που τελικά η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να επιτύχει.

Με την επιμήκυνση, θα αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων, αλλά θα μειωθούν τα ποσά που θα καταβάλλουμε με κάθε δόση.

Περισσεύουν, λοιπόν, κάποια χρήματα. Περισσεύουν, διότι υποτίθεται ότι η επιμήκυνση είναι μια ανάσα για το παρόν – έστω και αν αποτελεί βάρος για το μέλλον.

Για ποιον λόγο, λοιπόν, δεν αντιμετωπίζεται καν το ενδεχόμενο να μειωθούν κάπως τα δυσβάσταχτα βάρη που αυτόν τον καιρό έχει επωμιστεί ο λαός;

Για ποιον τελικά γίνεται η επιμήκυνση;  Ποιος θα πάρει ανάσα; Ποιος άλλος πρέπει να πάρει ανάσα εκτός από τον λαό;

Το ζήτημα είναι σοβαρό, αλλά δεν βλέπω να τίθεται από κανέναν. Δεν ακούω κανέναν, από καμία πλευρά, να ζητά να επιστραφεί ένα μέρος των χρημάτων στους χειμαζόμενους Έλληνες.

Οπότε, τα πράγματα είναι σαφή: Και οι επόμενες γενιές θα φορτωθούν με επιπλέον βάρη και οι σημερινές γενιές θα συνεχίσουν να στενάζουν και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν θα ζει τον καιρό που υποτίθεται θα μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.

Οπότε, ενισχύονται οι φόβοι ότι η επιμήκυνση αποτελεί απλώς αγορά πολιτικού χρόνου, μέχρι να αποχωρήσει η παρούσα γενιά πολιτικών – γνωστή για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τις τύχες της χώρας. Δική τους και πάλι η «ανάσα».

Ελεύθερη Ζώνη

Στέφανος Χίος για Νίκο Παπανδρέου

Όσοι δεν έχετε δει αυτό το βίντεο, δεν έχετε δει ΤΙΠΟΤΑ! Στέφανος Χίος για Νίκο Παπανδρέου…

Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 3, 2010
Απλά ακαταμάχητος. Με δύο ατάκες που θα μείνουν στην ιστορία…
“Είσαι ΡΕΣ”
“Είσαι Κικιρίκος”
Δείτε το, είναι απίστευτο, Χίος BEST

Του ΜΝΗ μουνιού ο γάμος

του ΜΝΗ μουνιού ο ΓΑΜΟΣΟ Γιωργάκης στοχαστής!!!! Κάπως έτσι δημιουργούνται οι μύθοι....

Οι εκατό κορυφαίοι στοχαστές του 2010 : Γιώργος Παπανδρέου ή ... Ρον Πολ;


Δικαίως, η είδηση πως ο Γιώργος Παπανδρέου κατέλαβε την 79η θέση στη λίστα του περιοδικού "Foreign Policy" με τους εκατό κορυφαίους στοχαστές του 2010, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ελληνικών ΜΜΕ. "Ο Παπανδρέου στοχαστής" έγινε το πιο σύντομο ανέκδοτο της χρονιάς και χάρισε άφθονες στιγμές γέλιου στη σκυθρωπή Ελλάδα της κρίσης . Δυστυχώς, όμως, και τις υπόλοιπες επιλογές του περιοδικού τις χαρακτηρίζει η ίδια...έλλειψη έμπνευσης . Η λίστα περιλαμβάνει άφθονους διανοούμενους της καθεστωτικής σοσιαλδημοκρατίας , που ταιριάζουν άλλωστε στο ιδεολογικό προφίλ του "Foreign Policy", και μια πλειάδα πολιτικών που έχει τόση σχέση με την διανόηση ,όση ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τη μονογαμία. Δεν λείπουν , βέβαια, και κάποιες ενδιαφέρουσες, αν και μετρημένες στα δάχτυλα, εναλλακτικές επιλογές. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η 19η θέση που κατέλαβε ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Ρον Πολ . Το περιοδικό συμπεριέλαβε τον Πολ στη λίστα, επειδή, όπως γράφει, "ενέπνευσε το "Tea Party" του σκεπτόμενου ανθρώπου". Και συνεχίζει:

"Μπορεί να μην κέρδισε ούτε μια από τις προκριματικές εκλογές στον αγώνα για το προεδρικό χρίσμα του 2008, αλλά ο Ρον Πολ ήταν αυτός που αποτέλεσε το προανακρουσμα της συντηρητικής πολιτικής της εποχής του Ομπάμα . Με τις ακραιφνείς φιλελεύθερες πολιτικές επιδιώξεις του-κατάργηση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας, αποχώρηση από τον Ο.Η.Ε. και το ΝΑΤΟ- και την ,ξεκάθαρα εκπεφρασμένη, εκκεντρικότητά του, αυτός ο μαιευτήρας που έγινε βουλευτής του Τέξας, συχνά έμοιαζε περισσότερο σαν υποψήφιος τρίτου κόμματος παρά σαν Ρεπουμπλικάνος. Αλλά τα τελευταία δύο χρόνια, η πολιτική των Ρεπουμπλικάνων κινήθηκε αποφασιστικά προς την κατεύθυνση του Ρον Πολ. Το άμορφο αλλά παθιασμένο κίνημα των "Tea Parties" ενστερνίζεται ένα παρόμοιο όραμα ενός ριζικά μικρότερου ομοσπονδιακού κράτους . Και αν οι αφοσιωμένοι υποστηρικτές της Σάρα Πέιλιν έλκονται από την προσωπικότητά της, αυτοί του Πολ έλκονται από τις ιδέες του : αυστηρή ερμηνεία του συντάγματος, αμφιβολίες σχετικά με την αμερικάνικη επέμβαση στο εξωτερικό, πεποίθηση πως η μείωση του μεγέθους του κράτους πρέπει να γίνει με κάθε κόστος. Οι πιθανότητες του Πoλ για το 2012 μπορεί να είναι πολύ μικρές, αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι μισοί υποστηρικτές των Tea Parties συμφωνούν με τις ιδέες του. "Οδηγούμε αυτή τη χώρα στη χρεωκοπία και χρειαζόμαστε μια παλιρροιακή αλλαγή", είπε σε ένα πλήθος διαδηλώτων εναντίον των φόρων που τον επευφημούσε . Με τη φλόγα των Tea Parties να τροφοδοτεί αυτή τη χρονιά τα κέρδη των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσσο και να βοηθάει την εκλογή του γιου του Πολ, Ράντ στη Γερουσία, αυτή η παλιρροιακή αλλαγή μοιάζει τελικά να φτάνει στην...ακτή."

Αν λοιπόν, πρέπει να εντρυφήσετε στο έργο κάποιου στοχαστή από τη λίστα του "Foreign Policy", αφήστε στην άκρη τον Γιώργο Παπανδρέου και προτιμήστε Ρον Πολ. Οι λύσεις που προτείνει ο βουλευτής από το Τέξας είναι πολύ πιο χρήσιμες για τη χώρα μας από τον "σοσιαλισμό της επαιτείας" του Έλληνα πρωθυπουργού.
μπλε μήλο

O "Κόκκινος Ουρανός" παρουσιάζει τον μεγάλο Έλληνα Σπύρο Άγκνιου

Σπύρος Άγκνιου: ο ελληνοαμερικάνος πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, που κατήγγειλε την κυριαρχία της Αμερικής από τους σιωνιστές


Στη δεκαετία του 1970 και του 1980 ο (ελληνικής καταγωγής) Spiro Agnew ήταν ένας από τους λίγους κυβερνητικούς αξιωματούχους που είχε το θάρρος να μιλήσει εναντίον του σιωνιστικού προβλήματος που μαστίζει την Αμερική. Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο Today Show’ του NBC με τη Barbara Walters προειδοποίησε ότι μια «εβραϊκή κλίκα» ελέγχει τις ειδήσεις και τις πληροφορίες στην Αμερική. Το 1976 θαρραλέα κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσύρουν την βοήθεια προς το Ισραήλ, επικαλούμενος τον τρομακτικό τρόπο που μεταχειρίζονταν τους Χριστιανούς. Και πάλι το 1982, κατηγόρησε την σιωνιστική εξουσία σε επιστολή που έστειλε στον ακτιβιστή Hans Schmidt εκφράζοντας την "οργή" του για "την κυριαρχία της χώρας αυτής από τους Σιωνιστές" και για τον "σιωνιστικό έλεγχο των μέσων ενημέρωσής μας» και για τα «70 χρόνια της πολιτικής κατήχησης» που έχει κάνει «πλύση εγκεφάλου στον δυτικό κόσμο ».
Μερικές από τις θέσεις του Agnew μαζί με την επιστολή του προς τον Hans Schmidt μεταφέρονται παρακάτω:
Spiro Agnew: "Οι άνθρωποι που κατέχουν και διαχειρίζονται τα εθνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που έχουν επιρροή είναι Εβραίοι και, μαζί με άλλους σημαίνοντες Εβραίους, βοήθησαν να δημιουργηθεί μια καταστροφική Αμερικάνικη πολιτική στο Μεσανατολικό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επαληθεύσετε τους πραγματικούς φορείς της χάραξης πολιτικής και τους ιδιοκτήτες (των ΜΜΕ) και θα βρείτε ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό ανθρώπων που είναι Εβραίοι από ότι πρόκειται να βρείτε στον αμερικάνικο πληθυσμό. Λέγοντας εθνικά μέσα ενημέρωσης που έχουν επιρροή, αναφέρομαι στα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων, δημοσκοπήσεις, τα περιοδικά Time και Newsweek, τους New York Times, την Washington Post και την The International Herald Tribune. Για παράδειγμα, ο κ. (William) Paley του CBS είναι Εβραίος. Ο κ. Julian Goodman, ο οποίος διευθύνει το NBC, ο Leonard Goldenson στο ABC. η κ. Katherine Graham που έχει την Washington Post και ο κ. Sulzberger των New York Times. Είναι όλοι Εβραίοι!
Αν πάτε πιο βαθιά σε αυτή τη ‘μόδα’ ... όχι μόνο με το θέμα της ιδιοκτησίας, αλλά πηγαίνετε πιο βαθιά στην διαχείριση των θέσεων και στην διάκριση των θέσεων ... και θα διαπιστώσετε ότι μέσα από την επιθετικότητα τους και την εφευρετικότητά τους, κυριαρχούν τώρα στα ΜΜΕ. Δεν είναι μόνο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στις οικονομικές κοινότητες, στα θεμέλια της κοινωνίας, σε όλα τα είδη των ιδιαίτερα ορατών και με επιρροή υπηρεσιών που αφορούν το κοινό, διαθέτουν αυτή την στιγμή μια ισχυρή φωνή.
Η πολιτική μας στη Μέση Ανατολή, κατά την κρίση μου, είναι καταστροφική, επειδή δεν είναι αμερόληπτη. Δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο σχεδόν το ήμισυ της εξωτερικής βοήθειας που αυτό το έθνος οφείλει να δώσει, πηγαίνει στο Ισραήλ, εκτός από την επίδραση αυτού του σιωνιστικού λόμπι. Νομίζω ότι η δύναμη των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια λίγων ανθρώπων ... δεν είναι το θέμα να ελέγχεις τους ψηφοφόρους, είναι το καπρίτσιο να έχεις δικό σου τον πίνακα ελέγχου. "
——————————————————————-
Η Επιστολή προς τον Hans Schmidt που πρόσφατα δημοσιεύθηκε από το National Vanguard:
M. Hans Schmidt
303 E. San Rafael Drive
Palm Springs, California 92262
Αγαπητέ κ. Schmidt:
Σας ευχαριστώ που μου στείλατε την επιστολή σας στις 26 Αυγούστου. Καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόμουν ανάμεσα στους πρωτοπόρους όσων διαμαρτύρονται για την κυριαρχία της χώρας αυτής από τους Σιωνιστές, πάντοτε παρηγορούμαι όταν βλέπω και άλλους να μοιράζονται την οργή μου.
Ακόμη και μπροστά σε αυτές τις φρικτές ενέργειες αυτού του αλαζονικού κράτους του Ισραήλ, το ευρύ φάσμα της αμερικανικής κοινής γνώμης φαίνεται ότι έχει προσκολληθεί στην πλάνη ότι οι Εβραίοι, λόγω του λεγόμενου Ολοκαυτώματος, δεν μπορεί να κάνουν λάθος. Τα 70 χρόνια της πολιτικής κατήχησης η οποία άρχισε τα χρόνια που ακολούθησαν αμέσως μετά την Διακήρυξη Balfour, έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου στον δυτικό κόσμο, και ο σιωνιστικός έλεγχος των μέσων μαζικής ενημέρωσής μας έχει δημιουργήσει το τέλειο κλίμα για το Ισραήλ. (στο αγγλικό λέει: has kept the fields green for Israel).
Η ύβρις του Οργανωμένου Εβραϊσμού είναι ενθουσιώδης για να πούμε το λιγότερο. Ως κάποιος που έχει περάσει 10 χρόνια της ζωής του από καλά οργανωμένες επιθέσεις στα μέσα ενημέρωσης και στα δικαστήρια, μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό. Κάποιος μπορεί μόνο να υποθέσει ότι το Ισραήλ είναι πιο σημαντικό σε αυτούς τους ανθρώπους από τη δική τους χώρα.
Μου αρέσει επίσης, ο πρόεδρος Reagan, όμως, οφείλει να αναπτύξει μια πιο θετική στάση για το θέμα αυτό. Ο Ρέιγκαν πρέπει να πληροφορηθεί ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει ότι δεν βλέπει (στα αγγλικά: the tail cannot continue to wag the dog). Οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν έναν ισχυρό ηγέτη που θα αρνηθεί την προστασία ενός προνομιακού κράτους που υβρίζει τον υποστηρικτή του.
Με φιλικούς χαιρετισμούς.
Ειλικρινά
Spiro T. Agnew Πηγή
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Ο Σπύρος Θεόδωρος Άγκνιου (Spiro Agnew) (9 Νοεμβρίου 1918 - 17 Σεπτεμβρίου 1996) ήταν ο 39ος αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Στην Ελλάδα ήταν γνωστός με το όνομα Σπύρος Αναγνωστόπουλος. Γεννήθηκε στην Βαλτιμόρη του Μέριλαντ, από Έλληνες γονείς. Ο πατέρας του κατάγονταν από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Στο θρήσκευμα ήταν επισκοπιανός και όχι ορθόδοξος. Υπηρέτησε στρατιώτης με τον αμερικανικό στρατό στην Ευρώπη κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, πήρε μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και έλαβε και παράσημα ανδρείας. Σπούδασε χημεία και μετά τον πόλεμο απέκτησε και πτυχίο νομικής από το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης. Κατόπιν ασχολήθηκε με την πολιτική και ήταν για τρία χρόνια Κυβερνήτης της πολιτείας του Μέριλαντ με σημαντικό έργο (φορολογικές μεταρρυθμίσεις, σκληρή νομοθεσία κατά της μόλυνσης, αντιρατσιστική νομοθεσία). Μέλος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, στενός συνεργάτης του μετέπειτα Αμερικανού Προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον, τελικά το 1969 έγινε ο 39ος Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί Προεδρίας Ρ. Νίξον. Στις 10 Οκτωβρίου 1973 αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την Αντιπροεδρία των ΗΠΑ μετά την αποκάλυψη στελεχών κατασκευαστικών εταιρειών ότι τον είχαν δωροδοκήσει, ενώ μετά από συμφωνία η επίσημη κατηγορία περιορίστηκε σε φοροδιαφυγή, κατηγορία την οποία δεν αντέκρουσε. Στην θέση του ορίστηκε ως Αντιπρόεδρος ο Τζέραλντ Φορντ, ο οποίος μετέπειτα έγινε Πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά την παραίτηση του Προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον το 1974.
Κατά την προεκλογική εκστρατεία του Νίξον το 1969, όργωσε όλη την Αμερική. Ήταν δεινός ρήτορας και κατάφερνε να κατατροπώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον κατηγορούσαν ότι είχε ακραίες θέσεις σε ορισμένα ζητήματα, ειδικότερα στο μεγάλο θέμα του πολέμου στο Βιετνάμ. Μετά την παραίτησή του δεν αναμίχθηκε στην πολιτική αλλά ακολούθησε επαγγελματικό και ιδιωτικό βίο. Το 1976, ήρθε ξανά για λίγο στο επίκεντρο της επικαιρότητας και προκάλεσε διαμάχη με τις αντι-Σιωνιστικές του δηλώσεις, καθώς ζητούσε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσύρουν την υποστήριξή τους προς το κράτος του Ισραήλ, επικαλούμενος την κακή μεταχείριση από το Ισραήλ των Χριστιανών. Ο τότε πρόεδρος των ηΠΑ, Τζέραλντ Φορντ τον επέκρινε δημοσίως για τις "ανούσιες παρατηρήσεις του για τους Εβραίους." Ο Άγκνιου απάντησε ότι έχει δικαίωμα να κριτικάρει το Ισραήλ.
Ως αντιπρόεδρος, ο Αγκνιου, επισκέφτηκε με τη σύζυγό του και τις κόρες του την Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1971. Η επίσημη επίσκεψη, θεωρήθηκε ότι τόνωσε το ηθικό της χούντας, ενώ το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών παρουσιάστηκε, πριν και μετά, επιφυλακτικό για την επίσκεψη. «Είναι γεγονός ότι η επίσκεψη του Σπύρου Αγκνιου ενίσχυσε σημαντικά την εικόνα και τη θέση του καθεστώτος στη διεθνή πολιτική σκηνή», έγραψε ο Βρετανός διπλωμάτης Πάουελ Τζόουνς στην αναφορά του (27 Οκτωβρίου 1971) προς το Φόρεϊν Οφις. (Πηγή).
Ο Άγκνιου πέθανε το 1996, σε ηλικία 77 ετών.

Παρακάτω η διάσημη αντι-media ομιλία του Agnew, (Huston, 22 Μαΐου 1970) στην οποία αναφέρεται στους ανθρώπους των ΜΜΕ ως "αναιδείς σνομπ που χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους διανοούμενους" … «Ένα πνεύμα εθνικού μαζοχισμού επικρατεί, που ενθαρρύνεται από ένα καταβεβλημένο σώμα αναιδών σνομπ που αυτοχαρακτηρίζονται ως «διανοούμενοι».

Συγκλονιστικό! Υπάρχουν και άλλες μορφές ζωής...

Συγκλονιστικό! Υπάρχουν και άλλες μορφές ζωής

Δημοσίευση 02/12/2010 20:23 Ανανέωση 03/12/2010 03:28
Σοκαριστική ανακάλυψη ενός "έξυπνου οργανισμού",  του βακτήριου GFHJ!
Η χημική του υπόσταση δεν βασίζεται στις ενώσεις του άνθρακα. Έχει την ικανότητα να υποκαθιστά ένα από τα έξι γνωστά στοιχεία που συγκροτούν τις έμβιες χημικές ενώσεις. 
Ανακαλύφθηκε στη λίμνη Μόνο της νότιας Καλιφόρνια και είναι βακτήριο το οποίο στο μικροσκόπιο, έχει το σχήμα και τη μορφή πατάτας.   
Έχει εξαιρετική ικανότητα να αναπτύσσεται μέσα στο ιδιαίτερα τοξικό περιβάλλον της λίμνης Μόνο και ενδεχομένως να βρίσκεται και σε άλλες περιοχές του πλανήτη μας.
Η απομόνωσή του στο εργαστήριο έδειξε ότι συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται παρά τη μεγάλη τοξικότητα.
Η ανάπτυξη έμβιου οργανισμού με βάση το αρσενικό αλλάζει θεμελιωδώς την αντίληψη των επιστημόνων για τις μορφές ζωής στο σύμπαν.
Αλλάζει την κατεύθυνση της έρευνας. "Πλέον ξέρουμε τι πρέπει να ψάχνουμε",  λένε οι επιστήμονες.
Η αστροβιολογία μπορεί να διασπάσει τα νέα χημικά οργανικά στοιχεία, δημιουργώντας επανάσταση στη βιολογική παρέμβαση του DNA του βακτηρίου.
Το αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης στο βιολογικό υλικό είναι εξαιρετικό.
Στις ερωτήσεις που τέθηκαν στου επιστήμονες σχετικά με τα στοιχεία
"Θα αναγνωρίζουμε πλέον τη διαφορετικού είδους ζωή, η έρευνά μας είναι ανοιχτή σε όλη την επιστημονική κοινότητα.  Θα μελετήσουμε νέες μορφές DNA, όχι μόνο με βάση το αρσενικό, αλλά και άλλα στοιχεία που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ να μελετήσουμε".
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ολοκληρωθούν τα επόμενα 30 με 50 χρόνια.
Η αστροβιολογία αποκτά την ικανότητα να μελετήσει οποιοδήποτε είδος ζωής στη Γη, στους αστεροειδείς ή σε οποιοδήποτε άλλο ουράνιο σώμα.
Οι πρακτικές εφαρμογές της ανακάλυψης για την οικολογία μπορούν να αποδειχτούν επαναστικές. Ο καθηγητής Οικολογίας και Περιβαλλοντικής Επιστήμης, James Elser, υποστηρίζει ότι μια εφαρμογή θα επιτύχει τη λύση του προβλήματος, της μόλυνσης, του εδάφους και των υδάτων.
Θα δώσει διέξοδο στη διαχείρηση των τοξικών αποβλήτων.
Δίνει τη δυνατότητα για την ανάπτυξη βιοενέργειας από άλγες που αναπτύσσονται μόνες τους. Πρόκειται για τη δημιουργία μικροοργανισμού βιοενέργειας. Η αρχή της έρευνας θα έχει στο επίκεντρο το αρσενικό και θα επεκταθεί και σε άλλα χημικά στοιχεία.
Η πιθανότητα "εξωγήινης" ζωής μπαίνει πλέον σε νέα βάση. Τέτοιου είδους έμβιοι οργανισμοί μπορεί να έχουν έρθει στην Γη πολλές φορές μέχρι τώρα, με διαφορετικές μορφές.
Τα "εξωγήινα" βακτήρια μπορεί να είναι απόγονοι άλλων "κατοίκων" του σύμπαντος, χωρίς να μιλούν για νοήμονα όντα.
Κάποιοι οργανισμοί με "εξωγήινη" βιοχημεία πιθανόν να έχουν ζήσει ή να ζουν ακόμα πολύ κοντά μας.
Οι ίδιοι οργανισμοί μπορεί να επιστρέψουν κάποια στιγμή έχοντας αναπτυχθεί περαιτέρω, με μια νέα μορφή.
Η λίμνη Μόνο στη Νότια Καλιφόρνια, είναι ένα παράδειγμα εξαιρετικά τοξικού περιβάλλοντος, στο οποίο κατάφεραν να αναπτυχθούν "σκιώδη" πλάσματα. Ωστόσο δεν υπάρχει κανενός είδους άλλη ζωή (ψάρια, υδάτινοι οργανισμοί) και πιθανολογείται να υπάρχουν παρόμοια σκιώδεις οργανισμοί και αλλού στη Γη. Το σημαντικό στοιχείο είναι, ότι οι οργανισμοί αυτοί είχαν εξελικτική πορεία.
Το βακτήριο μπορεί να αναπτύσσεται χρησιμοποιώντας σαν "καύσιμο" το αρσενικό αντί για φώσφορο, ένα βασικό χημικό στοιχείo για την οικοδόμηση των περισσότερων οργανισμών στη Γη. Σε εργαστηριακές δοκιμές οι επιστήμονες αντικατέστησαν το φώσφορο με αρσενικό, που είναι θανατηφόρο για τους περισσότερους οργανισμούς και διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το βακτήριο μπορεί να επιζήσει μόνο με αρσενικό.
Αυτό μπορεί στο μέλλον να έχει χρησιμότητα στην "κατασκευή" φυτικών οργανισμών που να μην χρειάζονται το φώσφορο προκειμένου να αναπτυχθούν.
Παρακολουθείστε τη συνέντευξη εδώ:
Ο καθηγητής εξελικτικής και μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Γιώργος Ροδάκης χαρακτήρισε σημαντική μεν την ανακάλυψη, αλλά όχι του αιώνα.
«Γνωρίζουμε ήδη ένα τεράστιο φάσμα αντίστοιχων βακτηρίων που ζουν σε ακραία περιβάλλοντα τα οποία ίσως να έχουν στην δομή τους, ένα άλλο συστατικό αντί του αρσενικού. Το βακτήριο κατατάσσεται στα βακτήρια που χαρακτηρίζονται «εξτρεμόφυλλα» δηλαδή σε περιβάλλοντα ακραία με προσαρμοσμένη φυσιολογία. Ουσιαστικά με την ανακάλυψη αυτή, προστέθηκε ακόμη ένα λιθαράκι στην ποικιλία μορφών ζωής καθώς και την ευελιξία της ίδιας της ζωής να προσαρμόζεται.
Αποτελεί μια προέκταση στην πιθανή εμφάνιση άλλων μορφών σε πλανήτες, χωρίς όμως να είμαστε σε θέση να κάνουμε πρόγνωση για τα είδη ζωής που μπορεί να υπάρχουν.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τις αποκαλύψεις την NASAΔιαβάστε επίσης: Αν η NASA ανακάλυψε “άλλη” μορφή ζωής...

newsbomb