Σελίδες

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

To μήνυμα ελήφθη, αλλά από το ΔΝΤ, με ευθύνη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Με ευθύνη κυβέρνησης και αντιπολίτευσηςΤο μήνυμα ελήφθη. Αλλά από το... ΔΝΤ!
Ούτε οι περιφέρειες και οι δήμοι που κέρδισε το ένα κόμμα ή το άλλο, ούτε η θηριώδης αποχή ήσαν τελικά οι μεγάλες ειδήσεις μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η είδηση της ημέρας ήταν χθες οι δηλώσεις του γενικού διευθυντού του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν σχετικά με τις εκλογές στην Ελλάδα. Γιατί το μήνυμα της αποχής μπορεί να υπήρξε ηχηρό για τα δεδομένα της χώρας μας και να διατηρεί την αξία του σε εσωτερικό επίπεδο, στο εξωτερικό όμως η αποχή δεν λαμβάνεται καθόλου υπ’ όψιν.

Έτσι, όπως ήταν αναμενόμενο, το τελικό αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως αποχής, έστειλε στο εξωτερικό το μήνυμα πως… οι πιέσεις πιάνουν τόπο. Προκύπτει από τον τρόπο που ερμήνευσαν το αποτέλεσμα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και ο ίδιος ο επικεφαλής του ΔΝΤ: Θεωρήθηκε ψήφος εμπιστοσύνης στο Μνημόνιο!

Έγινε κατανοητό το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση με την υποστήριξη του ΔΝΤ, είπε ο κ. Στρος-Καν – αδιάφορο, όπως είπε (χωρίς να γίνεται ιδιαίτερα πιστευτός), αν αυτό εφαρμόζεται από μια αριστερή ή από μια δεξιά κυβέρνηση. Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα «νέα προγράμματα του ΔΝΤ έχουν συγκροτηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η αποκατάσταση της ισορροπίας, αλλά με την προστασία των πλέον αδυνάμων, των πλέον ευάλωτων»!

Η κοινή γνώμη υποστηρίζει την κυβέρνηση, είπε ο κ. Στρος-Καν, στέλνοντας, όπως ήταν αναμενόμενο, την αποχή στο πουθενά. Και όποιος περίμενε να ληφθεί υπ’ όψιν η αποχή, είτε παραπλανήθηκε, είτε σκόπιμα την προκάλεσε.

«Παρά το τόσο σκληρό πρόγραμμα, οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να το υποστηρίξουν, έγινε κατανοητό στον πληθυσμό ότι ήταν αναγκαίο και αυτός τελικά υποστήριξε στην πλειοψηφία του την υπάρχουσα κυβέρνηση», είπε επί λέξει ο διευθυντής του ΔΝΤ.

Τώρα, το πρόβλημα το έχει η κυβέρνηση. Γνωρίζει πως κάθε φορά που θα προσπαθεί να εφαρμόσει το (εξυμνηθέν από τον Στρος-Καν) πρόγραμμα, θα έχει απέναντί της το 85 % του λαού (70% αποχή, λευκά και άκυρα και 15% αυτοί που καταψήφισαν τους υποψηφίους της).

Αλλά κάθε φορά που θα λέει στους δανειστές της ότι έχει πρόβλημα εσωτερικό και αντιμετωπίζει την αντίδραση του λαού, αυτοί θα της υπενθυμίζουν το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα και την έγκριση που έλαβε ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

Δεν είναι άμοιρη ευθυνών η Νέα Δημοκρατία. Στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ίδια και για την χώρα και τα μηνύματα που η Ελλάδα θα έστελνε στο εξωτερικό, τοποθέτησε υποψηφίους που δεν μπορούσαν να κερδίσουν και έκανε χατίρια σε βουλευτές της, πρώην κυβερνητικά στελέχη, που βαρύνονταν με το καταδικασμένο παρελθόν της προηγούμενης διακυβέρνησης.

Όσο για τον κ. Παπανδρέου, το μήνυμα που έστειλε χθες από το Παρίσι στην Γερμανία δεν πρόκειται να ληφθεί υπ’ όψιν. Εκεί προτιμούν το «μήνυμα» των προχθεσινών εκλογών στην Ελλάδα και την ερμηνεία που βόλεψε μεν την κυβερνητική παράταξη, αλλά ήλθε και ως βούτυρο στο ψωμί των δανειστών, της τρόικας, του Στρος-Καν, της Μέρκελ και όλων όσων ενδιαφέρονται απλώς να πάρουν πίσω τα λεφτά τους με ληστρικούς τόκους.

Στο μέλλον θα πορευτούμε με «μήνυμα εσωτερικού» και «μήνυμα εξωτερικού». Ένα μήνυμα, δύο ερμηνείες δηλαδή.

Πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός (αλλά και τα κόμματα) θα συνειδητοποιήσουν πως το «μήνυμα εξωτερικού» είχε μεγαλύτερη σημασία...
Elzoni

Στα κατεχόμενα από πολίτες, επίθεση σε Τούρκο Υπουρφό

ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣΕπίθεση σε Τούρκο υπουργό
16/11/2010
Ειδικού Συνεργάτη
«Τουρκία, τράβα το χέρι σου από τα εδάφη μας», είναι  το κεντρικό σύνθημα στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται αυτές τις μέρες στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου από τους Τουρκοκύπριους, με αφορμή του «εορτασμούς» για την 27η επέτειο από την ίδρυση του ψευδοκράτους.

Πιεσμένοι από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Τουρκίας και το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που η Άγκυρα θέλει να επιβάλει στα Κατεχόμενα, οι Τουρκοκύπριοι αντιδρούν πλέον με κάθε ευκαιρία και οι «εορτασμοί» για την δημιουργία του παράνομου κράτους στο οποίο έδωσαν το όνομα «Βόρεια Τουρκοκυπριακή Δημοκρατία» προκαλούν την αποστροφή του πληθυσμού.

Οι Τουρκοκύπριοι δεν δίστασαν να επιτεθούν στον Τούρκο υπουργό Προεδρίας, αρμόδιο για θέματα Κύπρου Τζεμίλ Τσιτσέκ που έφθασε στα κατεχόμενα με ιδιωτικό αεροσκάφος  για να εκπροσωπήσει την Άγκυρα στις εκδηλώσεις.

Την ώρα που ο Τσιτσέκ έβγαινε από το αεροδρόμιο, ομάδα Τουρκοκυπρίων προκάλεσαν την παρέμβαση της αστυνομίας, όταν  σταμάτησαν το αυτοκίνητο του υπουργού φωνάζοντας συνθήματα: «Τουρκία τράβα το χέρι σου από τα εδάφη μας», «Αυτή η χώρα είναι δική μας». «Η πατρίδα δεν πωλείται».

  Στη Λευκωσία, η κυπριακή κυβέρνηση και τα κόμματα καταδίκασαν την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι τα όπλα της ελληνοκυπριακής πλευράς κατά της αναβάθμισης του ψευδοκράτους είναι το δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα οποία καταγγέλλουν την αποσχιστική ενέργεια της Τουρκίας και υποδεικνύουν την ανάγκη επίλυσης του κυπριακού στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ελευθερη Ζωνη

Η αλήθεια για την ανατροπή των Παπαδόπουλου-Μαρκεζίνη

Αν ήξερα πόσο ζώα είναι οι Έλληνες, θα τους διοικούσα από δεκανέας,  Γ. Κονδύλης

Πώς εξαφανίστηκε η «νότα» του Κίσινγκερ από το Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών.
Η ιστορία που θα σας διηγηθούμε σήμερα, αποδεικνύει περίτρανα πόσο δίκιο είχε ο μακαρίτης Γεώργιος Κονδύλης όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1930 ξεστόμισε την θρυλική του φράση: «Αν ήξερα πόσο ζώα είναι οι Έλληνες, θα τους διοικούσα από δεκανέας».
Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο δαιμόνιος Αμερικανοθρεμμένος δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς
αναζητεί επίμονα στο Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών την περίφημη «νότα» των Αμερικανών προς την κυβέρνηση Σπύρου Μαρκεζίνη (21 Νοεμβρίου 1973) για να χρησιμοποιήσουν το έδαφος και τον εναέριο χώρο της Ελλάδος, προκειμένου να στείλουν μαζική στρατιωτική βοήθεια προς το κινδυνεύον από τους Άραβες Ισραήλ. Στις 6 Οκτωβρίου 1973 είχε ξεσπάσει ο περίφημος πόλεμος του Γιόμ-Κιπούρ, κατά τον οποίον οι Άραβες πήραν φαλάγγι τους Εβραίους και ετοιμαζόντουσαν να καταλάβουν το Ισραήλ. Στα μέσα Οκτωβρίου έγινε ανακωχή, αλλά οι αντίπαλοι δεν τα βρήκαν. Έχοντας καταλάβει την Χερσόνησο του Σινά, οι Άραβες ετοιμαζόντουσαν στα τέλη Νοεμβρίου 1973 να ξαναρχίσουν τον πόλεμο για να μπουν στο Τελ-Αβίβ...

Άμα βρείτε εσείς «νότα», ελάτε να με φτύσετε...

Ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός ξεσηκώθηκε για την σωτηρία της Μητέρας πατρίδος. Οι Αμερικανοί έστειλαν την «νότα» που προαναφέραμε στον Μαρκεζίνη εκείνος βλακωδώς αρνήθηκε για να γίνει αρεστός στους Αριστερούς και στις 25 Νοεμβρίου 1973, ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γερμανοεβραίος Χένρυ Κίσινγκερ, έβαλε τον Δημήτριο Ιωαννίδη να ανατρέψει τον πρωθυπουργό Σπύρο Μαρκεζίνη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γεώργιο Παπαδόπουλο. Αυτή είναι η επικρατούσα θεωρία τα τελευταία 34 χρόνια, που επιβεβαιώνουν όλες οι πλευρές: Το καθεστώς Παπαδόπουλου έπεσε εξαιτίας του ΟΧΙ του Μαρκεζίνη προς τους Αμερικανούς και όχι εξαιτίας του «Ηρωϊκού Πολυτεχνείου» (17 Νοέμβρη 1973), όπως ψευδώς διδάσκονται τα παιδιά μας στο σχολείο.
Ας επανέλθουμε, όμως, στο θέμα μας: Οι μόνοι που αμφισβητούσαν μέχρι σήμερα την ύπαρξη της αμερικανικής «νότας» προς την κυβέρνηση Μαρκεζίνη ήσαν ο δικτάτωρ Ιωαννίδης και οι «κολλητοί» του. Γι΄ αυτό έχει φαει τον κόσμο τα τελευταία 10 χρόνια ο δαιμόνιος Αλέξης Παπαχελάς να βρει το κείμενο της «νότας» στο αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών... Τους τελευταίους μήνες στο κυνήγι του κειμένου της «νότας» έχει μπει και ο πρώην υφυπουργός Τύπου της κυβερνήσεως Μαρκεζίνη κ. Σπύρος Ζουρνατζής, για τους δικούς του λόγους. Και τι νομίζετε ότι εισέπραξαν ως απάντηση οι δύο αυτοί πεισματάρηδες κυνηγοί της αμερικανικής «νότας» από την επί πολλά χρόνια διευθύντρια του Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Φωτεινή Τομαή, πρώην σύζυγο του τέως αρχηγού του Συνασπισμού κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου; Το υλικό του Αρχείου βρίσκεται σε διαδικασία μικροφωτογράφησης και δεν μπορούσε να βρούμε το κείμενο της «νότας» που ζητάτε!..
Παραπλήσια απάντηση είχε πάρει πριν από χρόνια από την κ. Τομαή και ο πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Σωτήρης Σοφιανόπουλος, όταν ζήτησε να μελετήσει τον φάκελο της Δίκης των Έξι. Ο φάκελος δεν υπάρχει, είναι εξαφανισμένος και αγνοούμε ποιος τον έχει πάρει!


Η συγκλονιστική μαρτυρία του σερ Βασίλη Μαρκεζίνη
Και ξαφνικά, πριν από λίγες ημέρες το μυστήριο λύθηκε: Η αμερικανική «νότα» δεν υπάρχει στο Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών, διότι την βούτηξε ο ίδιος ο Σπύρος Μαρκεζίνης και την παρέδωσε προς φύλαξιν στον γιο του Βασίλη που ζει από χρόνια στην Αγγλία και έχει τιμηθεί με τον τίτλο του «Σερ» από την βασίλισσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Βρετανία ως κορυφαίας εμβελείας νομικός σύμβουλος!
Το βράδυ της Παρασκευής 27 Απριλίου στην ΕΤ-1 προβλήθηκε συνέντευξη του κ. Βασίλη Μαρκεζίνη προς την δημοσιογράφο κ. Άννα Παναγιωταρέα και μάθαμε από το ίδιο του το στόμα όλη την αλήθεια. Οι Ιωαννιδικοί συνέλαβαν τον Σπύρο Μαρκεζίνη το βράδυ του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου 1973 και τον έθεσαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό στο περίφημο σπίτι του στην οδό Λυκαβηττού.
Στις 7.30 το πρωί της Κυριακής 25 Νοεμβρίου κι ενώ το Κρατικό Ραδιόφωνο μετέδιδε την είδηση της Ανατροπής του καθεστώτος Παπαδόπουλου, ο Βασίλης Μαρκεζίνης συναντούσε τον πατέρα του στο σπίτι της οδού Λυκαβηττού.
Ας ακούσουμε πώς διηγήθηκε την συνέχεια ο ίδιος ο υιός Μαρκεζίνης στην Άννα Παναγιωταρέα: «...Σε μια στιγμή, ο πατέρας μου σηκώθηκε και έβγαλε από την τσέπη του σακακιού του κάτι χαρτιά και κάτι γράμματα και μου λεει: «Βασίλη, δεν θα το σκεφθούν να σε σταματήσουν εσένα. Πάρε το αεροπλάνο αύριο Δευτέ -ρα και δωσ΄ τα εις την θεία σου στην Αγγλία. Διότι εδώ είναι η δικαίωσίς μου και εδώ αποδεικνύεται πώς οι Αμερικανοί συντρέξανε στην ανατροπή μου, προκει -μένου να αποκτήσουνε βάσεις στην Ελλάδα»!.. Τελικά, πήρα το αεροπλάνο και πήγα στην Αγγλία την Τρίτη, το θυμάμαι πολύ καλά»!..


Όταν η Άννα Παναγιωταρέα τον ρώτησε γιατί επί 34 χρόνια δεν δίνει στην δημο -σιότητα τα φοβερά αυτά έγγραφα, ο κ. Βασίλης Μαρκεζίνης απάντησε: «Δεν είμαι βέβαιος ότι πρέπει να ανασκαλίζει κανείς το παρελθόν. Άλλωστε, είναι πασίγνω -στο ότι ολόκληρη η επταετία (sic!) δεν θα ήταν δυνατή, αν δεν την είχαν ανεχθεί -για να μην πω βοηθήσει- οι Αμερικανοί. Νομίζω ότι αυτό είναι παγκοσμίως γνω -στό»!..
Την περασμένη Δευτέρα ήμουν παρών στο γραφείο του κ. Σπύρου Ζουρνατζή όταν ο πρώην υφυπουργός Τύπου του Μαρκεζίνη τηλεφώνησε στην αδελφή του Βασίλη Μαρκεζίνη κ. Ελένη Χέλμη, γνωστή κοσμική των Αθηνών και διακεκριμέ νη προσωπικότητα του Κολωνακίου. Η θυγατέρα του αείμνηστου Σπύρου Μαρ -κεζίνη διαβεβαίωσε τον κ. Ζουρνατζή ότι αγνοεί πλήρως το θέμα, όπως ακριβώς και ο σύζυγός της διακεκριμένος πρέσβης κ. Γιώργος Χέλμης! Ο οποίος μάλιστα έγραψε πρόσφατα και βιβλίο απομνημονευμάτων για εκείνη την περίοδο έχοντας ως συνεργάτη τον κ. Βασίλη Μαρκεζίνη. Ο κουνιάδος δεν είπε λέξη στον γαμπρό για την «νότα» των Αμερικανών και θα έπαιρνε το μυστικό στον τάφο του αν δεν του το ψάρευε ευφυώς η κ. Άννα Παναγιωταρέα...




Ας ελπίσουμε ότι τώρα πια ο «σέρ» Βασίλης Μαρκεζίνης θα δώσει στην δημοσιότητα την περίφημη «νότα» του Κίσινγκερ στο καθεστώς Παπαδόπουλου, για να δούμε τι ακριβώς ζητούσαν τότε οι Αμερικανοί από την ελληνική κυβέρνηση. Ίσως έτσι μάθουμε, αν σήμερα ζητάνε περισσότερα από τους δημοκρατικά εκλεγμένους πρωθυπουργούς μας. Ο «δοτός» Σπύρος Μαρκεζίνης τους είχε πει βλακωδώς «όχι» και έπεσε σε μια εβδομάδα. Φανταστείτε πόσα «ναι» τους λένε οι σημερινοί μας πρωθυπουργοί, ώστε να μπορούν να μείνουν τόσους μήνες στην εξουσία...

Charalampos, Ksipnistere


Άι σιχτίρ, "κυρίαρχε λαέ".

Αϊ σιχτίρ «κυρίαρχε λαέ»

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 16/11/2010
 Γράφει :ο Μήτσος Σακκάς
Δεν εμπιστεύομαι την κρίση του  «κυρίαρχου» λαού
Δεν έχει κρίση ο κυρίαρχος λαός
Δεν εμπιστεύομαι το αισθητήριο του  «κυρίαρχου» λαού
Δεν έχει αισθητήριο  ο «κυρίαρχος» λαός
Δεν εμπιστεύομαι τη μνήμη του «κυρίαρχου» λαού
Είναι αμνήμων ο «κυρίαρχος» λαός
Δεν εμπιστεύομαι τις επιλογές του «κυρίαρχου» λαού
Δεν είναι «κυρίαρχος» λαός
Είναι ένας απόλυτα υπόδουλος λαός.
Είναι ένας λαός αναξιοπρεπής και χωρίς περηφάνια, γεμάτος βολεψάκηδες και λιγούρηδες, οσφυοκάμπτες και προσκυνημένους, απολιτίκ κι αδιάφορους που για μια αργομισθία στο δημόσιο γλύφουν τις κατουρημένες ποδιές των διεφθαρμένων πολιτικών, που θ’ άλλαζαν γραμμή για μια ψιλοεξυπηρέτηση.
Ανόητοι που  άγονται και φέρονται απ’ τα παχύδερμα της δημοσιογραφίας και της πολιτικής που ενώ του ρημάζουν το μέλλον το δικό του και των παιδιών του, τον πείθουν ότι τον σώζουν.
Είναι ο “κυρίαρχος”  λαός που χάφτει σα χάνος τα διλλήματα του οποιουδήποτε και γίνεται ορντινάτσα του καθεστώτος.
Αυτός που ανέχεται τον κάθε ανεπάγγελτο  της πολιτικής να πλουτίζει στην πλάτη του. Να μπαίνει στην πολιτική άνεργος και να βγαίνει ζάπλουτος.
Αυτός που κάνει ανύπαρκτα ανθρωπάρια πρωθυπουργούς μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να έχουν ένα «γνωστό» επίθετο.
Αυτός που ανέχεται υπουργούς και παράγοντες να του μιλούν για λιτότητα και ν’ αφήνουν νηστική τη μάνα και τα παιδιά του, όταν εκείνοι τρώνε χαβιάρι σε σπίτια κρατικοδίαιτων καπιταλιστών που εκείνοι (υπουργοί και παράγοντες) τους βοήθησαν να λεηλατήσουν το δημόσιο, αυτό, που τώρα σε καλούν να σώσεις ΕΣΥ με τα λεφτά σου.
Ο «κυρίαρχος» λαός που ενημερώνεται από Πρετεντέρηδες, Καψήδες και Χατζηνικολάου.
Προσκυνημένοι και χαϊβάνια, αποβλακωμένοι και πλαδαροί παρακολουθούν ολημερίς χωμένοι στον καναπέ τους τη μπουμπούκα να μαγειρεύει μαζί με τη γκόμενα του Γρηγόρη κι εξαντλούν τον χλιαρό θυμό τους σε βρισίδια και μούντζες στις ειδήσεις των οχτώ που σχεδόν ποτέ δεν έχει καλά νέα γι’ αυτούς. Αλλά στο τέλος τους πείθει ότι όλα γίνονται για το καλό τους κι ότι σε λίγο καιρό οι θυσίες τους θ’ αποδώσουν.
Παλαμοκρούστες των αηδιαστικών κομματόσκυλων.
Πολίτες που εκλέγουν βουλευτές κι ανέχονται για υπουργούς τον Πρωτόπαπα και τον Μαγγίνα, τον Πάκη και τον Παπακωνσταντίνου, τον «στρατηγό άνεμο» και την Άννα Νταλάρα, τον Πάγκαλο και τον Ρουσόπουλο.
Που ανέχονται για ηγέτες του εργατικού κινήματος παχύδερμα σαν τον Παναγόπουλο,. Και πιο πριν Πολυζωγόπουλο και λοιπούς συγγενής.
Φανατισμένοι χειροκροτητές των καταστροφέων τους, στελέχη σιχαμερών κομματικών στρατών που γεμίζουν τη Λ. Αλεξάνδρας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις.
Που αφέθηκαν να εκμαυλιστούν, να εκχυδαϊστούν απ’ τον μετρ της πολιτικής απατεωνιάς που κυριάρχησε τη δεκαετία του ’80 και γαλούχησε τον κόσμο με τη λογική, πως η κλοπή (ειδικά του δημοσίου) δεν είναι αδίκημα αλλά μαγκιά γι’ αυτό και σήμερα ο «κυρίαρχος λαός» μεγαλώνει τα παιδιά του με τη νοοτροπία του «άρπαξε να φας και κλέψε να ‘χεις»
Μικροαστοί, σκυφτοί φασουλήδες, «κυρ Παντελήδες» που τρέμουν στην ιδέα πως θα χάσουν τη βολή τους ακόμα κι αν του ρημάζουν σώμα και ψυχή, παρόν και μέλλον.
Ανίκανος να τα βάλει με τις μικροαστικές του φοβίες, να κάνει μια σκέψη παραπέρα απ’ αυτές τις «χοντρές» που αφορούν το φαΐ και το λούσο, τα ταξίδια με δανεικά λεφτά και την καλοπέρασή του .
Γουστάρει μόνο ν’ αγοράσει τζιπάρα των τριάντα χιλιάδων με 650 άτοκες δόσεις για να νιώσει ο φουκαράς ότι έχει υπόσταση, οντότητα και για να γεμίσει την μαύρη ψυχική του τρύπα, αλλά μόλις βαρεθεί τη τζιπάρα, η τρύπα, τέρας αδηφάγο μέσα του,  του ζητάει κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα κι αυτός τρέχει αλλά εκείνη χάσκει μέσα του και τον καταπίνει όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα.
Ο «κυρίαρχος λαός» που εξοβέλισε την γνήσια αριστερά των κοινωνικών αγώνων ως μίζερη και ντεμοντέ και συντάχθηκε με την μεταμοντέρνα, ροζ, καθεστωτική αριστερά των Βορείων Προαστίων, τη γεμάτη αριβίστες κι οπορτούνες που είδαν την αριστερά όχι σαν τρόπο ζωής και κοινωνικής αλλαγής, αλλά (κινούμενοι εκ του αφαλούς) ως τρόπο επιπλέον  πλουτισμού, προβολής και σαν ευκαιρία να γεμίσουν τον άπλετο χρόνο τους. Γέμισ’ ο τόπος παράσιτα που έχουν πάρει εργολαβία τον προοδευτισμό κι έχουν αναλάβει «ν’ ανοίξουν τα μάτια» στους αμόρφωτους πληβείους.
Καμώνονται πως τάχα «λύνουν» κοινωνικά προβλήματα μεταξύ μπριος και σολομού στο «Φίλιον»,, διοργανώνοντας την επόμενη «δράση» (λέξη –φούσκα που δεν σημαίνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ)  για την αποδοχή του γάμου των ομοφυλοφίλων, την ώρα που στο Πέραμα η ανεργία θερίζει και το τσουκάλι δεν είναι κάθε μέρα γεμάτο. Είναι αυτοί οι ίδιοι που επέβαλλαν τις περίφημες, καινούργιες «προοδευτικές απόψεις» στον «κυρίαρχο» λαό στους σκυφτούς φασουλήδες, περί πολυπολιτισμικότητας, ανοχής στη διαφορετικότητα κι άλλες τέτοιες ανόητες φούσκες που τις εμπορεύονται με το αζημίωτο μέσω των χρυσοφόρων ΜΚΟ.
Είναι αυτοί οι  ινστρούχτορες των Βορείων Προαστίων που επιχειρούν ακόμα και να του αλλάξουν την ιστορία μέσα από αποδημητικά φληναφήματα. Κι  «κυρίαρχος» λαός  τους πιστεύει κόβοντας τις ρίζες του και το κλαδί που κάθεται με τα ίδια του τα χεριά.
Γι’ αυτό έφτασε σε τέτοια κατάντια.
Γι’ αυτό όσο περνάει ο καιρός γίνεται χειρότερος.
Τους πιστεύει ο κακόμοιρος «κυρίαρχος λαός» από φόβο μη τυχόν τους πουν συντηρητικούς ή μη τυχόν υπολείπονται σε προοδευτικότητα του κώλου. Για τον ίδιο λόγο, συναινεί στο να γεμίσει η Αθήνα με τζαμιά, χωρίς να έχουν καρύδια να πουν θαρρετά τη γνώμη τους, φοβούμενοι μη τυχόν τους κολλήσουν την  ταμπελίτσα του ακροδεξιού.
Φοβούνται να πουν σ’ αυτά  τα βουτυρόπαιδα πως εμείς πρώτοι, που μένουμε Άγιο Παντελεήμονα και Πατήσια, συμπονάμε και βοηθάμε τους κολασμένους της γης που βρέθηκαν στη χώρα μας, τους έχουμε φίλους, συγκατοίκους, γείτονες. Όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι το «καράβι» δεν χωράει άλλους κι ότι  η κατάσταση όπως διαμορφώνεται λόγω ανέχειας, δημιουργεί, πέρα απ’ τα φαινόμενα παραβατικότητας ή  την αύξηση της εγκληματικότητας,  συνθήκες πραγματικής κοινωνικής έκρηξης και εμφυλίου πολέμου (όποιος θεωρεί υπερβολική την εκτίμηση ας ρίξει μια ματιά τι γράφει εδώ ΤΟ ΒΗΜΑ)
Στην άλλη άκρη είναι κάτι άλλοι λεβέντες που πιστεύουν ότι οι Έλληνες (αυτοί_δηλαδή που περιγράφουμε παραπάνω) είμαστε περιούσιος λαός κι ότι οι ξένοι θα μας αλλοτριώσουν (τους  ήδη αλλοτριωμένους; ) και με τη σειρά τους παίρνουν εργολαβία την υπεράσπιση των κατοίκων, προσπαθώντας να λύσουν το πρόβλημα με ξύλο και βία. Τι να πει κανείς; Κλασσικά συμπτώματα κοινωνικής σήψης και παρακμής.
Αυτός είναι ο «κυρίαρχος» λαός σήμερα.
Ένας λαός  που δεν έχει έρμα για να κρατηθεί, που “μαγειρεύεται” εύκολα αφού σαν το χταπόδι, τον έχουν σαραντίσει καλά καλά κι έχει μαλακώσει.
Ένας λαός έτοιμος από καιρό να δεχτεί άκριτα οποιοδήποτε ανόητο ιδεολόγημα, οποιαδήποτε παπαριά του πασάρει το ιερατείο. 
Αν ζούσε σήμερα ο Κολοκοτρώνης θα τους φώναζε όπως τότε που «λούφαξαν» από φόβο: «Στο διάτανο κακαβούλια».
Τότε ευτυχώς βρέθηκε στην κρίσιμη στιγμή ο γέρος του Μοριά κι έσωσε τούτο τον τόπο απ’ τον Ιμπραήμ και τους Νενέκους φωνάζοντας:
«Στήστε φούρκα και παλόυκι. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».
Σήμερα,  ποιος θα βρεθεί να φωνάξει και να ξυπνήσει τον αδιάφορο, κιοτή "κυρίαρχο λαό";
Τόνοι και Πνεύματα

Αποκλειστικός υπεύθυνος για την ήττα του


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΝΙΚΗΤΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ.!

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ...
"Είχε πάρει ψηλά τον αμανέ", ευθύς ως εξελέγει Δήμαρχος της Αθήνας.
* --
Κατά τη διάρκεια της θητείας του, δεν έκανε απολύτως τίποτα..
Τό έργο του Αβραμόπουλου και της Ντόρας μπροστά στο δικό του, μοιάζει κολοσσιαίο.
Νόμιζε και συμπεριφερόταν ως να ήταν... κυρίαρχος των Αθηνών.!
* --
Προκάλεσε τους Νεοδημοκράτες, όταν νόμιζε ότι χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό του Δήμου είχε εξασφαλισει την εκλογή της Ντόρας στην Ηγεσία της Ν.Δ.*-- Προκάλεσε τους Νεοδημοκράτες, όταν έβγαινε στα Μ.Μ.Ε. και εκβιαστικά ζητούσε από τον Σαμαρά, να του ξαναδώσει το χρίσμα του Υπ.Δημάρχου.* -- Προκάλεσε τους Νεοδημοκράτες, όταν πρίν πάρει το Ο.Κ. από τον Σαμαρά, επισκέφθηκε τον...Καρατζαφέρη γιά να πάρει την στηριξή του.!
Πολλοί Νεοδημοκράτες τότε είπαν:
"Ε, τότε να τον βγάλει Δήμαρχο ο... Καρατζαφέρης".!
Δεν πήρε το μήνυμα από τις εκλογές του 2006 ότι οι Λαοτικοί δεν τον ψηφίζουν με τίποτα και το πολύ να πήρε τλοτε 900 ψήφους με βάση τους σταυρούς που πήρε η δεύτερη Υπηψηφιότητα από το ΛΑΟΣ η οποία και ξαναπάτωσε σε αυτές τις εκλογές...*-- Προκάλεσε με τον τρόπο ζωής του και τις επιλογές του.Το μεσημέρι της Κυριακής στη πλατεία Κολωνακίου στο Top's και την Λυκόβρυση πού κατά κύριο λόγο ήσαν Νεοδημοκράτες, τουλάχιστον οι μισοί δεν τον ψήφισαν, μεμφόμενοι μεταξύ των άλλων και την επιλογή του, τού Ψινάκη ως Δημοτικού Συμβούλου...Σέ Life style Μεσημρινάδικο, έλεγαν ότι θα μετέτρεπε τον Δήμο, κάνοντας το προσωπικό του κέφι, μη δίνοντας λογαριασμό σε κανένα, αφού είχε ήδη προαναγγείλει ότι θά ήταν η τελευταία του θητεία..Εμείς από την πρώτη Κυριακή γράφαμε:
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ..
ΕΧΑΣΕ 12 ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ
2006.!

politiko safari

Οικογένειες Εθνικών ...δοσίλογων; Πρώτη και καλύτερη η Άγια Οικογένεια.....


Μπορούμε τώρα πια να μιλάμε για ολόκληρες οικογένειες Εθνικών ...δοσίλογων; Η αλήθεια για το θέμα των Σκοπίων και ο ρόλος της Αγίας Οικογένειας

Υπάρχει ή όχι τελικά εθνική μειοδοσία του ονόματος της Μακεδονίας; Είναι μόνο η αδιαλλαξία των Σκοπιανών, η θερμή υποστήριξη των ΗΠΑ –ΕΕ και η διπλωματική ανικανότητα των Ελλήνων «πολιτικών» ή υπάρχει και κάτι παραπάνω που θα έπρεπε να μας προβληματίζει, και αν ναι, πως αποδεικνύεται;
Στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» σε δημοσίευμα της 24/7/2005 δημοσιεύτηκε μια αποκαλυπτική ομιλία του ελληνοαμερικανού Κρις Σπύρου (Κ.Σ),τέως προέδρου του δημοκρατικού κόμματος στις ΗΠΑ(Πολιτεία Νιου Χαμσάιρ) και προέδρου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ως προσκεκλημένου των αποφοίτων των αμερικανικών πανεπιστημίων. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύτηκαν στο 31ο τευχ. του περιοδικού «International Tribune» και ιδού τα κύρια σημεία της:...

«Μετά την ήττα του Τζ.Μπους (ο Α’) το 1992, ο απερχόμενος πρόεδρος έστειλε τον τότε υπουργό Εξωτερικών της χώρας... στην Ευρώπη με την αποστολή να πείσει τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αλλάξουν θέση που ομόφωνα είχαν πάρει στις 27/6/1992 και να αναγνωρίσουν μαζί με τις ΗΠΑ τη Νότιοσλαβία (τα Σκόπια) ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Ο πατήρ Μπους εγκαταλείπει τον Λευκό Οίκο, στον οποίον μπαίνει πλέον ο Μ.Κλίντον.
Στις 22/1/1993, δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία του, η κυβέρνηση των Σκοπίων έκανε επίσημη αίτηση στον ΟΗΕ να αναγνωριστεί η Νότιοσλαβίια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Στις 24/1/1993 τρεις μεγάλες χώρες ,η Αγγλία, η Γαλλία και η Ισπανία με την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής κυβέρνησης, πρότειναν αναγνώριση της Νοτιοσλαβίας από τον ΟΗΕ με την δήθεν συμβιβαστική ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» («FYROM»)».
Σχόλιο: Να σημειωθεί ότι ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 η αμερικανική εξωτερική πολιτική ήταν αμετακίνητα προσανατολισμένη υπέρ των Σκοπίων τα οποία ήθελαν να αναγνωριστούν ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Σε αυτό συνέβαλαν οι ΗΠΑ ,η ΕΕ και έμμεσα και η ελληνική κυβέρνηση, που προετοίμασαν γρήγορα την εισδοχή των Σκοπίων στον ΟΗΕ ως «FYROM», της οποίας ο μισός τίτλος είναι «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Αυτό είναι το πρώτο βήμα για όσα ακολούθησαν σε βάρος της Ελλάδας. Ο Κ.Σ συνεχίζει, «Το πρώτο βάπτισμα του πυρός για το Μακεδονικό το πήρα πριν διαλυθεί η Γιουγκοσλαβία όταν το 1986 έμαθα από τον Έλληνα πρώην υπουργό Νίκο Μάρτη ότι το πανεπιστήμιο Χάρβαντ είχε εκδώσει εγκυκλοπαίδεια με τίτλο «Εγκυκλοπαίδεια του Χάρβαντ για τις Αμερικανικές Εθνότητες».
Στην Εγκυκλοπαίδεια αυτή ο καθηγητής και συγγραφέας Σ. Θέρνστρομ υποστηρίζει ότι υπάρχει Μακεδονική μειονότητα στις ΗΠΑ πέραν των Ελλήνων μεταναστών της Μακεδονίας... Έγιναν μεγάλοι αγώνες να αλλάξουμε το κείμενο της εγκυκλοπαίδειας, χωρίς καμία βοήθεια από την επίσημη Ελληνική πολιτεία.
Μετά το δημοφήφισμα των Σκοπίων στις 7/12/1991 για κήρυξη ανεξάρτητου κράτους με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» συνέβησαν τα ακόλουθα:
Στις 16/12/1991 το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρώπης ψήφισε ομόφωνα ότι δεν θα αναγνωρίσουν όνομα για την Νότιοσλαβία (Σκόπια), που μπορεί να έχει εδαφικές διεκδικήσεις στο μέλλον...
Στις 2/2/1992 οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΟΚ ανέθεσαν στον τότε Υπουργό Εξωτερικών της Πορτογαλίας Πινέιρο να προτείνει λύση για το αίτημα της αναγνώρισης της Νότιοσλαβίας. Μετά από μερικούς μήνες διαπραγματεύσεων πρότεινε το «Nova Macedonia».
Στις 13/4/1992 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής κάλεσε σε σύσκεψη το Συμβούλιο των Ελλήνων πολιτικών Αρχηγών να πάρει θέση για την ονομασία και την αναγνώριση της Νότιοσλαβίας ως νέου κράτους. Μετά την συνάντηση ο Πρέσβης παρά τω Προέδρω Πέτρος Μολυβιάτης διάβασε στις τηλεοράσεις και τα άλλα μέσα ενημέρωσης το ακόλουθο ανακοινωθέν:
«Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνο αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ στις 16/12/1991 με την αυτονόητη διευκρίνηση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη Μακεδονία». Ο Κ.Σ συνεχίζει:
Στις 27/6/1992 οι ηγέτες της ΕΟΚ ψήφισαν ομόφωνα και συμφώνησαν με την ελληνική θέση. Η αναγνώριση των Σκοπίων θα ήταν αποδεκτή μόνο αν η ονομασία δεν περιέχει την λέξη «Μακεδονία».
Στις 2/10/1992 ο Μ. Κλίντον δήλωσε γραπτώς:
«Στηρίζω την πρόσφατη απόφαση της ΕΕ σύμφωνα με την οποία η ΠΓΔΜ αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος υπό τον όρο να μην περιλαμβάνεται στην ονoμασία της η λέξη Μακεδονία.
Περί τα τέλη του Β’ΠΠ η χρήση αυτού του ονόματος για το νότιο τμήμα της Γιουγκοσλαβίας χαρακτηρίστηκε από τον τότε Υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας (Στετίνιους) ως «προκάλυμμα» για επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας.
Η θέση των ΗΠΑ είναι σύμφωνη με την απόφαση της ΕΕ, η οποία απορρίπτει τη χρήση του ονόματος Μακεδονία από το νέο αυτό κράτος. Η κυβέρνηση Κλίντον... θα διασφαλίσει την ικανοποίηση των νομίμων συμφερόντων της Ελλάδας».»
Σχόλιο: Αυτά τα έλεγε ο Κλίντον έναν μήνα πριν εκλεγεί για να πάρει ψήφους από την ομογένεια. Όμως η δέσμευση Μπους προς τα Σκόπια για το όνομα ήταν ήδη δεδομένη.
Αυτό προκύπτει από τα παρακάτω που αφηγείται ο Κ.Σ:
«Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου του 1992 ο Μ. Κλίντον εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ. Λίγες μέρες μετά άρχισε ένας μαραθώνιος αγώνας να αποτραπεί η έντονη προσπάθεια της απερχόμενης κυβέρνησης Μπους να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Μετά την ήττα των εκλογών ο Τ. Μπους έστειλε τον υπουργό των Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ευρώπη για να πείσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Τότε επιστρατεύτηκα από την τότε ελληνική κυβέρνηση (Κ. Μητσοτάκη) και δέχτηκα να βοηθήσω με την βοήθεια του Μ. Δουκάκη και πολλών συναδέλφων στην Αμερική και καταφέραμε να αποτρέψουμε την προσπάθεια του Τ. Μπους.
Καταφέραμε να σταματήσουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης Μπους να φέρει το θέμα της αναγνώρισης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για ψήφισμα, παρότι ο Ηγκελμπέργκερ προσπάθησε να το κάνει ακόμη και στις 19/1/1993, μία ημέρα πριν από την ορκωμοσία του Μ. Κλίντον.
Στην χρονική αυτή διάρκεια συναντήθηκα αρκετές φορές με συμβούλους του τότε Έλληνα πρωθυπουργού(Μητσοτάκη).
Όπως αργότερα αποδείχθηκε, δεν ξέραμε πολλά για το Μακεδονικό θέμα. Είναι όμως ξεκάθαρο (σχόλιο: αυτά λέγονται περίπου 10 χρόνια αργότερα) ότι η τότε Ελληνική κυβέρνηση εργαζόταν με αντιφατικές πολιτικές. Δημόσια και επίσημα ήταν κατά της ονομασίας που θα περιείχε τον όρο Μακεδονία αλλά παρασκηνιακά συζητούσε ένα σύνθετο όνομα, που θα ήταν κάπως παραδεκτό και θα είχε λιγότερο πολιτικό κόστος. Αυτή η στρατηγική εφαρμόστηκε παρασκηνιακά για μεγάλο χρονικό διάστημα από τον τότε πρωθυπουργό».
Σχόλιο: Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε τι έλεγε ο Α. Σαμαράς στην εκπομπή «Φάκελοι» του Α. Παπαχελά στο ΜΕGΑ στις 16/4/2004:
«Ο Μητοσοτάκης λέει πως πρέπει να έχουμε δεύτερη γραμμή άμυνας και μου λέει, δεν σου κρύβω, παρουσία των άλλων στις (6 Μαρτίου) ότι εγώ το θέμα του ονόματος δεν το θεωρώ σημαντικό».
Ο Α. Σαμαράς απαντά: «Κύριε Πρόεδρε, μου λέτε αυτό που έχετε πει στον ελληνικό λαό, αυτό που έχει αποφασίσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, αυτό το οποίο λέτε σεις προς τον ελληνικό λαό, αλλά τι μας λέτε εδώ; Να βγω και να πω τα αντίθετα στο εξωτερικό; Πως θα το κάνω; Πηγαίνω έξω και, κ. Παπαχελά, ποτέ δεν έχω αισθανθεί ,το ίδιο άσχημα. Έγινα περίγελος. Με ρωτούσε ο κ.Ντελόρ με υπονοούμενα, με ρωτούσε ο κ. Ποστ του Λουξεμβούργου, με ρωτούσε ο Γκενσερ, με ρωτούσε ο κ. Κόλλινς της Ιρλανδίας και μου λέγανε, καλά Αντώνη, εδώ μας λες άλλα και μαθαίνουμε από το κέντρο ότι άλλη είναι η γραμμή». Και ο Α. Σαμαράς καταλήγει:
«Είχαν ήδη αρχίσει οι διαρροές ότι μην ακούτε τον Σαμαρά αυτός έχει τη θέση όνομα, εμάς δεν μας ενδιαφέρει». Αυτή είναι δυστυχέστατα η ελληνική εξωτερική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων.
Ο Κ.Σ συνεχίζει:
«Στις 24 /1/1993 η Αγγλία, Γαλλία και Ισπανία με την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής κυβέρνησης πρότειναν αναγνώριση των Σκοπίων με την ονομασία FYROM».
Σχόλιο: φαίνεται ότι όλα είχαν προσυμφωνηθεί παρασκηνιακά. Όλοι τα είχαν βρει για μια σύνθετη ονομασία που περιείχε την λέξη Μακεδονία.
Τι έγινε όμως με την δήλωση του Π. Μολυβιάτη ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχτεί όνομα που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία; Ο Κ.Σ απαντά λέγοντας:
«Έτσι κατασκευάσθηκε ένας σύγχρονος «Δούρειος Ίππος». Ακούστε τι έγινε. Δεν ξέρω ακριβώς πόσες ώρες μετά την ορκομωσία του Προέδρου των ΗΠΑ είχαν περάσει, όταν οι μισθωτοί αντιπρόσωποι της Ελλάδας (paid lobbyists) στην Ουάσινγκτον κ.κ. «Manatos και Manatos» δημιούργησαν μία «πρόχειρη ειδική επιτροπή» με την ονομασία «Ad hoc American Leadership Comittee». Ποιά ήταν τα μέλη αυτής της επιτροπής δεν έμαθα ποτέ. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι εκ μέρους αυτής της επιτροπής η εταιρεία «Manatos και Manatos» ζήτησε από εκλεγμένους πολιτικούς ,επιχειρηματίες και δημοτικούς άρχοντες, όλους επιφανείς Ελληνοαμερικανούς, να συνυπογράψουν μια επιστολή που απευθυνόταν στον Μ. Κλίντον και του ζητούσε να υποστηρίξει την «νέα θέση» της ελληνικής κυβέρνησης για μια «συμβιβαστική λύση» στο ζήτημα του ονόματος της Νοτιοσλαβίας.
Η επιστολή είχε συνταχθεί και διατυπωθεί τόσο προσεκτικά που μπροστά της ο «Δούρειος Ίππος» έμοιαζε σαν ερασιτεχνική εφεύρεση. To μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Ο Μ.Κλίντον θα έπρεπε να υπoστηρίξει τη νέα θέση της ελληνικής κυβέρνησης στην ονομασία του νέου κράτους των Σκοπίων όπου περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία.Η Επιστολή είχε την ημερομηνία 26/1/1993, δηλ. 6 μέρες πριν την ορκωμοσία του.
Η επιστολή υπογράφτηκε από προσωπικότητες της ομογένειας, όμως οι περισσότεροι που την έγραψαν δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο να την μελετήσουν και υπέγραψαν καλεί τη πίστει,νομίζοντας ότι υπογράφουν για το συμφέρον της Ελλάδας. Οταν διάβασα προσεκτικά την επιστολή που μου ζήτησαν να προσυπογράψω είπα μέσα μου «Ώρα καλή Μακεδονίας μας». Ασφαλώς δεν δέχθηκα να υπογράψω.
Είναι τόσο ωραία γραμμένη και τόσο υπέροχα εθνικοποιημένη, που αν δεν είσαι γνώστης των πραγμάτων και «γάτα» στα πολιτικά υπονοούμενα ποτέ δεν θα καταλάβεις ότι με την συνυπογραφή σου συμβάλεις σε μια ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
«Τελικά η μάσκα έπεσε. Στις 7/4/1993 επίσημα πια, με επιστολή προς το ΣΑ του ΟΗΕ, εν ονόματι της ελληνικής κυβέρνησης, ο τότε υπ. Εξωτ. Μιχάλης Παπακωνσταντίνου ανήγγειλε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχεται τη συμβιβαστική πρόταση με την οποία τα ΗΕ θα αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Την ίδια μέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε την αναγνώριση του νέου κράτους και φυσικά έτσι ψήφισε η Ελλάδα! Εκείνη την ημέρα ένα κομμάτι από την ελληνικότητα μου πέθανε!»
Και ο Κ.Σ καταλήγει:
«Αν σας ρωτήσει κανείς πότε αναγνωρίστηκε το πρώτο και μόνο μη ελληνικό κράτος με το όνομα «Μακεδονία» να του πείτε: στις 7 Απριλίου 1993.
Αν σας ρωτήσει ποιά ήταν η θέση της Ελλάδας να πείτε ότι ψήφισε υπέρ.
Αν σας ρωτήσει πως ψήφισε η Αμερική, να του πείτε και αυτή ψήφισε υπέρ.
Αν σας ρωτήσει κανείς γιατί οι Ελληνοαμερικανοί φίλοι του Μ.Κλίντον του ζήτησαν να αλλάξει την θέση που είχε πάρει στις 3/10/1992, να του πείτε: γιατί η ελληνική κυβέρνηση τους ζήτησε να το κάνουν».
ΥΓ: Οι εξουσίες, τις οποίες διαφεντεύουν οι εθνικοί μας ταγοί ,ασκούνται πριν από όλα και πάνω απ’ όλα γι’ αυτούς, τις οικογένειες τους τους «φίλους» τους και την κομματική νομενκλατούρα φθάνοντας μέχρι τους υποτακτικούς χειροκροτητές και «ψηφοφόρους». Η πολυεπίπεδη σήψη και παρακμή έχει αιχμαλωτίσει τον ελληνικό λαό που μπορεί να ξεφύγει μόνο με ένα ΕΘΝΙΚΟ ΣΟΚ. Ζητείται ΕΘΝΙΚΟ ΣΟΚ!
Πηγή: "Το χρονικό της εθνικής μειοδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας στη δεκαπενταετία 1990- 2005", Συγγραφέας: Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου
Σχόλιο Σκεπτόμενου:
Για αυτό το λόγο δεν έπρεπε να ηττηθεί ο Καραμανλής στις εκλογές, είναι γεγονός ότι η Ντόρα δεν θα είναι τίποτε άλλο από το δεκανίκι του ΓΑΠ στην εξωτερική πολιτική η οποία θα είναι σύμφωνα με τις προσταγές της Αμερικής με την οποία και οι δύο έχουν γερούς και εξαρτημένους δεσμούς.
Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι οι φέροντες το όνομα Καραμανλής στην ιστορία αυτού του τόπου λειτουργούσαν πάντα με γνώμονα πρώτα το εθνικό συμφέρων και πατριωτικά και αυτό πλήρωσαν και πληρώνουν και σήμερα.
Πριν βιαστεί κάποιος να με κατηγορήσει η να με θεωρήσει Καραμανληκό η οτιδήποτε άλλο θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πάνω από όλα είμαι Έλληνας και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η πατρίδα μου και όχι τα πρόσωπα, αυτά τα κρίνω με βάση την ιστορία και την διαδρομή τους. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να ταχθώ υπέρ οποιουδήποτε που θα λάμβανε τις σωστές αποφάσεις για την χώρα και το μέλλον της στα εθνικά μας θέματα. Η ιστορία και τα γεγονότα δείχνουν ποιοι πρόδωσαν την πατρίδα και τον λαό και ποιοι πάλεψαν για αυτήν.
Μπορεί σήμερα να ανήκω σε ένα συγκεκριμένο χώρο που με εκφράζει αλλά αυτό είναι γιατί με εκφράζουν οι πολιτικές και οι θέσεις αυτών που ηγούνται την παράταξη αυτή. Αν αυτές δεν με ικανοποιούν σαν Έλληνα πρώτα από όλα δεν μένω στον χώρο αυτό.
Αν αύριο τρόπος του λέγειν (αδύνατον) ο ΓΑΠ για παράδειγμα ασκήσει βέτο στην Τουρκία, με την πολιτική του μπλοκάρει τα Σκόπια στην είσοδο τους στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε η αναγκάσει κατά κάποιο τρόπο την Τουρκιά να δεχθεί λύση του Κυπριακού με όρους υπέρ της Ελλάδος και τα Σκόπια να δεχθούν ονομασία που δεν θα περιέχει την λέξη Μακεδονία θα γίνω ο μεγαλύτερος και πιο φανατικός υποστηρικτής του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και αν είναι η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών στα άλλα (εσωτερικά, οικονομία κλπ) θέματα.
Φυσικά αυτό είναι εντελώς υποθετικό και δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ καθώς είναι γνωστό ότι ο ΓΑΠ είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία από την Αμερική μαζί με την Ντόρα. Η μια εκ των έσω 5,5 χρόνια πριόνιζε την καρέκλα του Καραμανλή (Σκαϊ – μέτοχος ο κουμπάρος της κυρίας Μπακογιάννη κύριος Βαγγέλης Μαρινάκης, το κανάλι έκανε χειρότερη αντιπολίτευση και από το ΜΕΓΑ.) ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την έλευση Γιώργου καθώς το κόμμα της είχε άλλες θέσεις.
Ο άλλος με την βοήθεια όλων των ΜΜΕ, επιχειρηματιών, συνδικαλιστών και λοιπών ΠΑΣΟΚΟδίαιτων παραγόντων καθώς επίσης και των αντιεξουσιαστών έφαγαν τον Καραμανλή για τους λόγους που αποκαλύπτονται μέρα με την ημέρα ένας προς έναν……..
Και ο λαός κοιμάάάάάάάται………..

http://skeptomenos-gr.blogspot.com/2009/10/blog-post_20.html
http://elpidablog.blogspot.com/2010/11/blog-post_7363.html

Οι αδίστακτοι έμποροι του ..... Πολυτεχνείου (από το resalto)

Οι αδίστακτοι έμποροι του Πολυτεχνείου

Το τι δεν πρόδωσες εσύ να μου πεις
Εσύ κι οι όμοιοί σου, χρόνια και χρόνια,
Ένα προς ένα τα υπάρχοντάς σας ξεπουλώντας
Στις διεθνείς αγορές και τα λαϊκά παζάρια
Και μείνατε χωρίς μάτια για να βλέπετε, χωρίς αυτιά
Ν’ ακούτε, με σφραγισμένα στόματα και δεν μιλάτε.
Για ποια ανθρώπινα ιερά μας εγκαλείτε;

Μανόλης Αναγνωστάκης
Κάθε τέτοιες μέρες ακούω τα λόγια αυτά του Μανόλη Αναγνωστάκη να σφυρίζουν στα αυτιά μου σαν αγριεμένες μέλισσες.
ΟΛΟΙ οι κάλπικοι παράδες κατακλύζουν την αγορά του τηλεοπτικού εμπορικού θεάματος.

Ιδιαίτερα το «αριστερό» και «εκσυγχρονιστικό» κράτος και παρακράτος παρελαύνει στο τηλεοπτικό παζάρι και συνωστίζεται ανάμεσα στους πωλητές της «αντιστασιακής» πραμάτειας, αλλά και του ψεύδους.

Αυτά που καταναλώνονται, τα περισσότερα είναι παραχαράξεις του Πολυτεχνείου και ψεύδη, ασύστολα ψεύδη.

Το πλήθος που συνωστίζεται στις τηλεοπτικές πασαρέλες πουλάει απλώς όλα τα «κουρέλια και τους σπάγκους του παζαριού του».

Όλα αυτά τα χρόνια οι «παίκτες» της «προοδευτικής» εξουσίας, όλοι αυτοί με τα ισόβια «αριστερά» πιστοποιητικά, ξεπούλησαν και εξαργύρωσαν τα πάντα: Όλα τα αγωνιστικά υπάρχοντά τους. Σαν μικρομπακαλίστικες ψυχές πούλησαν «τοις μετρητοίς» το λίγο «ηρωισμό» τους και τις αντιδικτατορικές τους μετοχές στο Χρηματιστήριο της πολιτικής συναλλαγής.

Δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Ούτε μια ηθική αρχή δεν έμεινε άθικτη. Ούτε μια ιδέα που να μην τη βρόμισαν.


Την ιστορία του Πολυτεχνείου την εκπόρνευσαν, την άδειασαν από το περιεχόμενό της και τη χρησιμοποίησαν ξεδιάντροπα για την προσωπική τους προβολή και την «εκσυγχρονιστική» τους μετάλλαξη.

Αυτή η πολιτική αυθάδεια αποτυπώνεται χρόνο με το χρόνο όλο και πιο μοχθηρά. Φέτος, μάλλον, θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Τα ανδρείκελα
της κατοχής και η ξεπουλημένη «αριστερά» έχουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ανάγκη να εμπορευτούν το Πολυτεχνείο.

ΟΣΟ σαπίζει ένα καθεστώς τόσο και πιο λυσσαλέα ανατρέχει στο αγοραίο εμπόριο και το σφετερισμό των ηρωικών συμβόλων.

Τα πασοκικά ανδρείκελα του δωσιλογισμού έχουν ξεπεράσει σε ναρκισσιστική έξαψη και πολιτική μοχθηρία κάθε ιστορικό προηγούμενο.

Τα παράσιτα της τηλεοπτικής κραιπάλης θα χορέψουν αυτές τις μέρες με μεγαλύτερη εμπορική βουλιμία πάνω στο «έπος του Νοέμβρη».

Είναι και αυτός ένας τρόπος ξεπλύματος και επικάλυψης της παρασιτικής εξουσιαστικής τους απληστίας.


Η γνωστή συνταγή της επικάλυψης του μακάβριου καθεστωτικού τους προσώπου, επικάλυψης της κερδοσκοπικής, παρασιτικής αναισχυντίας τους: Επικάλυψη του δωσιλογισμού τους και της αθλιότητάς τους…

Πάρτε θέσεις μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες να μάθετε για το Πολυτεχνείο από τα καθεστωτικά παράσιτα και τα έμμισθα τσιράκια των «νταβάδων»!!!!!!!!

Πεφταστέρια!!!!

«Βροχή» από πεφταστέρια στις 17 και 18 Νοεμβρίου
Posted: 15 Nov 2010 10:00 AM PST

«Βροχές» διαττόντων αστεριών, των Λεοντιδών, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι Έλληνες στις 17 και 18 Νοεμβρίου, ένα φαντασμαγορικό φαινόμενο που κορυφώνεται λίγο πριν το ξημέρωμα.
Η «βροχή» των Λεοντιδών διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες (7 έως 28 Νοεμβρίου), αλλά κορυφώνεται στο διήμερο 17 και 18 Νοεμβρίου.
Κάθε διάττοντας αστέρας είναι συνήθως μικρότερος από έναν κόκκο ρυζιού, γίνεται όμως ορατός καθώς εισέρχεται στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα 71 χιλιομέτρων ανά ώρα και αναφλέγεται.
Ο ρυθμός πτώσης των φωτεινών μετεώρων υπολογίζεται σε 15 ανά ώρα κατά μέσο όρο.
Οι Λεοντίδες ξεχωρίζουν επειδή η τροχιά του κομήτη Tempel-Tuttle, από τον οποίο προέρχονται, έχει αντίθετη φορά από αυτήν της Γης, με συνέπεια τα θραύσματά του, να συγκρούονται με τον πλανήτη μας μετωπικά, με ταχύτητα σχεδόν διπλάσια από αυτή άλλων διαττόντων.
Αναπτύσσεται, έτσι, μια μεγαλύτερη θερμοκρασία λόγω της τριβής κατά τη διέλευση των μετεώρων μέσω της γήινης ατμόσφαιρας, με αποτέλεσμα τα «πεφταστέρια» να καίγονται πιο έντονα και να εκπέμπουν περισσότερη λάμψη κατά την πτώση τους.
Η μεγαλύτερη καταιγίδα διαττόντων που παρατηρήθηκε ποτέ ήταν η Καταιγίδα των Λεοντιδών στις 12 προς 13 Νοεμβρίου του 1833, όταν το φαινόμενο θύμιζε εκρήξεις πυροτεχνημάτων από μία ροή δεκάδων μετεώρων κάθε δευτερόλεπτο που διήρκεσε επί ώρες.
το ΤΕΦΤΕΡΙ

Σαν σήμερα το '22....

Σαν σήμερα το ‘22

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 16/11/2010
Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη

ΠΩΣ και γιατί βρέθηκε ελληνικό εκστρατευτικό σώμα στη μακρινή Ουκρανία, τον Γενάρη του 1919; Για λόγους…αντικομμουνισμού. «Έπρεπε» να χτυπηθεί πάση θυσία η μετεπαναστατική (1917) Ρωσία των Σοβιέτ, μην εξαπλωθεί στη Δύση το «μικρόβιο» και καταλάβουν τον κόσμο οι μπολσεβίκοι. Οι σύμμαχοι (λέγε με…Κλεμανσώ) έπεισαν τον Βενιζέλο και τα πολεμικά μας ξεκίνησαν…πρωτοχρονιάτικα. Για να νικηθούμε κατά κράτος και 400 έλληνες στρατιώτες ν’ αφήσουν τα κόκαλά τους στην Κριμαία της Μαύρης Θάλασσας.
Η παραπάνω θυσία ήταν ένα δείγμα της αφοσίωσης μας στους Συμμάχους. Με αντάλλαγμα την…υπόσχεσή τους για «ευνοϊκή μας μεταχείριση» στην υπόθεση των «αλύτρωτων»(;!) της Μ. Ασίας. Λες και υπήρχε πρόβλημα ελλήνων εκεί, στην  πανάρχαια κοιτίδα του ελληνισμού της Ιωνίας. Και, βέβαια, μετρήσαμε την Συμμαχική…εύνοια με την εγκατάλειψή μας (για να βοηθήσουν τον Κεμάλ) και με τη μικρασιατική μας συμφορά.
ΓΙΑ την τραγωδία έπρεπε κάποιοι να πληρώσουν. Ψάξαμε για πραγματικούς ενόχους και δεν τους βρήκαμε. Αναζητήθηκαν στα πολεμικά των «Συμμάχων» στην παραλία της Σμύρνης, αλλά ήταν «απασχολημένοι». Μέσα χοροεσπερίδα και στην κουπαστή τσεκούρια και κομμένα χέρια σκαρφαλωμένων. Ψάξαμε για ενόχους της συμφοράς και δεν τους βρήκαμε, γιατί ήσαν μακρινοί, δυνατοί και απρόσιτοι. Ωστόσο, κάποιοι έπρεπε να πληρώσουν και πλήρωσαν. Μετά από μια δίκη (των εξ) «βιαστική» όσο οι ώρες το απαιτούσαν και οι Επαναστάτες (Πλαστήρας, Γονατάς, Πάγκαλος) και οι  «Μεγάλες Δυνάμεις». Με τους «εξ» (σαν σήμερα 15.11.22), στο Γουδί, εκτελέστηκε και η αλήθεια.
ΟΙ πραγματικοί ένοχοι δεν χωρούσαν στο Γουδί, δεν υπήρχαν τόσες σφαίρες. Η «Συμμαχική» προδοσία έγινε «προδοσία» των «εξ» και ευθύνη της Κυβέρνησης Γούναρη. Ο ελληνισμός πλήρωσε ακόμα μια φορά για «τη διχόνοια τη δολερή» και για ξένα συμφέροντα. Για τους «Συμμάχους» που συνέχισαν τη «δουλειά» τους. Τους χρωστούσαμε, βλέπεις, κι άλλα. Από Αντίσταση (για λογαριασμό τους), μέχρι Εμφύλιο με αίμα αδελφικό και μετεμφυλιακά «πέτρινα» χρόνια.
ΟΙ «εξ» αθωώθηκαν στις μέρες μας και μετά θάνατο, αλλά ο ανθελληνισμός των «Συμμάχων» μας παραμένει ενεργός, κρυφός, διαχρονικός.

Τόνοι και Πνεύματα

H κατάντια της Αθηνοκεντρικής σκέψης και μόρφωσης. Ξυπνάτε Αθηναίοι!!!

Η κατάντια της Αθηνοκεντρικής σκέψης και μόρφωσης. ΞΥΠΝΑΤΕ! Βίντεο.


Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010 ημέρα Επαναλ/κών εκλογών στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στον ΣΚΑΙ στις 11:15 το πρωί με την ευκαιρία των εκλογών , συνεργείο της εκπομπής Βρέθηκε στο ορεινό Μουσουλμανικό Πομακοχώρι Ωραίον Ξάνθης και σε zωντανή σύνδεση Από το καφενείο του χωριού δόθηκε η ευκαιρία να δηλώσουν οι κάτοικοι τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίzουν.

Ο παντοπώλης του χωριού ανέφερε ότι : στην επταετία αλλά και μέχρι το 1990
δεν είχαμε τεφτέρια… Εδώ και λίγο καιρό έχουν επιστρέψει γιατί ο Κόσμος δεν έχει λεφτά! Κάποιος άλλος ανέφερε ότι καμιά κυβέρνηση δεν έχει αφουγκραστεί τα τοπικά προβλήματα! Αυτά φυσικά είναι γνωστά σε εμάς και τα γράφουμε εδώ και χρόνια. Αλλά όπως πάντα το Αθηνοκεντρικό μόρφωμα συνεχίzει να μην μας λαμβάνει υπ όψιν!
Όταν zητήθηκε από κάποιον να πεί μια παροιμία αυτός την είπε στα Τούρκικα! Και μετά έκανε επεξήγηση στα Ελληνικά και αντί να...
αναρωτηθούν οι καλεσμένοι της Εκπομπής και μεταξύ τους Ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς αλλά και η Π.Τσαπανίδου γιατί ο Πομάκος κάτοικος τους είπε Τουρκικά την παροιμία αυτοί θεωρώντας οι αδαείς ότι τα Τούρκικα είναι Πομάκικα το χαρήκανε Κιόλας!

Φυσικά ο τύπος αυτός μας είναι γνώριμος και είναι ένας από τους Γενίτσαρους του ΨευτοΜουφτή Αχμέτ Μετέ αλλά αίσθηση έκανε για ακόμη μια φορά σε όλους τους Ακρίτες της Θράκης η Καφρίλα και οι ασχετοσύνη των κατά τα άλλα ως φερόντων πρωτευουσιάνων Αθηναίων που μόνον κακό έχουν κάνει με διαφόρους τρόπους διαχρονικά στην περιοχή!
ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΠΟΜΑΚΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟ ΓΙΑΤΙ!Χωρίς ντροπή για την άγνοιά τους οι καλεσμένοι της εκπομπής ακούγανε στην συνέχεια τον μόνο δημοσιογράφο ονόματι Ρομπότη που ήξερε πέντε πράγματα για την Θράκη και τον κοιτούσανε λες και ήταν εξωγήινος. Τέτοια ξεφτίλα δηλαδή!

Και μετά θέλουν να αποκαλούνται και Έλληνες! Αφήνουν την Θράκη ανυπεράσπιστη στις ορέξεις του εχθρού και συμμάχησαν με τους Γκρίzους Λύκους για να στηρίξουνε τον Γιαννακίδη και να διαλύσουν πιο γρήγορα την περιοχή!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ!
ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΘΗΝΑΙΟΙ!

ΣΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΛΕΞΗ - ΛΕΞΗ, ΜΑΤΙΑ - ΜΑΤΙΑ .

Από το Γεράκι της Ξάνθης., epirus-ellas

Αγρίεψε ο Πούτιν για τον "Μπουργκάς-Αλεξ/λη"

Αγρίεψε ο Πούτιν για τον «Μπουργκάς – Αλεξ/πολη»

«Για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, έχουμε πάγια πολιτική απόφαση. Λαμβάνουμε υπόψη το γεγονός, ότι σ’ αυτήν την περιοχή της Βουλγαρίας ο πληθυσμός έχει εκφράσει την έντονη αντίθεση του προς το σχέδιο αυτό. Ο πετρελαιαγωγός περνάει και από περιοχή NATURA και ταυτόχρονα υπάρχει κίνδυνος για τον τουρισμό σ’ αυτήν την ωραιότατη περιοχή της βουλγαρικής ακτής της Μαύρης Θάλασσας». Αυτά δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών των αντιπροσωπειών των δύο κυβερνήσεων, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας του κ. Πούτιν το Σάββατο στη Σόφια.
Κατά τις συνομιλίες, το περιεχόμενο των οποίων δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία τύπου της βουλγαρικής κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας ενημέρωσε για τα μεγάλα ενεργειακά σχέδια, τα οποία αναπτύσσει η Ρωσία: «Τα τελευταία δύο χρόνια εμείς κατασκευάσαμε πετρελαιαγωγό μήκους δύο χιλιάδων χιλιομέτρων, που καταλήγει σε νέο πετρελαϊκό λιμάνι στην ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού», είπε ο κ. Πούτιν. Συνέχισε δε λέγοντας ότι : “Ταυτόχρονα, συνεχίζονται πολλά χρόνια οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο ‘Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη’, η διαδρομή του οποίου είναι….126 χλμ! Γνωρίζουμε και σεβόμαστε την άποψη σας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εμείς θα πραγματοποιήσουμε παρόμοια σχέδια με άλλους εταίρους, αλλά σ’ αυτήν την περιοχή, στην ίδια περιοχή”.

Εθνικά Θέματα

Ψέματα των Βρυξελλών για τα στοιχεία

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου
 
Όπως ήταν αναμενόμενο, την επομένη ακριβώς των εκλογών, η Eurostat έδωσε τα στοιχεία για την αναθεώρηση του ελλείμματος: Στο 15,4% το 2009, με το χρέος στο 126,8% του ΑΕΠ.

Όσο για το έλλειμμα του 2010, εκτιμήθηκε στο 9,4% με το χρέος να φθάνει στο 144% του ΑΕΠ. Φυσικά, οι Βρυξέλλες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους επειδή η Eurostat επικύρωσε επιτέλους τα ελληνικά στοιχεία – τα οποία, βέβαια, έχει ξαναεπικυρώσει, αλλά απλώς επειδή ήθελε να κάνει το χατίρι των εκάστοτε κυβερνήσεων – οπότε γιατί να μη  σκεφθεί κανείς πως και τώρα πράττει το ίδιο;

Το γεγονός ότι το χρέος της Ελλάδας οδεύει ολοταχώς προς το 150% του ΑΕΠ και αυτό αποτελεί χρεοκοπία, δεν φαίνεται να ενδιαφέρει κανέναν. Πάνω απ’ όλα η αξιοπιστία των στοιχείων!

 «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς είναι η πρώτη φορά, ύστερα από πέντε ή έξι χρόνια, που τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία δεν συνοδεύονται από αστερίσκους και επιφυλάξεις», είπε ο εκπρόσωπος της Επθιτροπής Αμαντέο Αλφατάζ.

Και λέει ψέματα. Διότι δεν πρόκειται καθόλου για «πρώτη φορά». Όπως είναι γνωστό και όπως προκύπτει από την έρευνα τα ελληνικά στοιχεία συνοδεύονταν από αστερίσκους και επιφυλάξεις και πολύ πριν – το 2002, για παράδειγμα.

Από την πλευρά της, η Ν.Δ. υποστηρίζει πως όποια νέα μέτρα επιβληθούν θα οφείλονται στις αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2010.
 Ελευθερη Ζωνη

ΔΕΚΟ: Κάνουν τα αντίθετα από αυτά που πιστεύουν

ΔΕΚΟ: Κάνουν τα αντίθετα από αυτά που πιστεύουν
16/11/2010
Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
Δεν θα γίνουν απολύσεις στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, ακούμε ξανά και ξανά τις τελευταίες ημέρες. Θα γίνουν μετατάξεις, θα υπάρξουν συνταξιοδοτήσεις (αυτών που προσελήφθησαν το 1983-1984 για να μην ξεχνιόμαστε και να μην αναρωτιόμαστε πώς διογκώθηκε ο δημόσιος τομέας και πού πήγαν τα λεφτά και γιατί δεν αναπτύχθηκε ο ιδιωτικός τομέας και άλλα τοιαύτα) και οι συμβάσεις θα κριθούν μη ανανεώσιμες.

Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι κάποιες χιλιάδες συμβασιούχοι θα βρεθούν εκτός, οπότε μπορεί και να επαληθευθούν όσοι εδώ και καιρό «έβλεπαν» την ανεργία στο 20%.

Μήπως θυμόμαστε τι συνέβαινε στα τέλη Ιουλίου του 2008, όταν στην Βουλή συζητείτο η τροπολογία για τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ;

Χαμός στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας μιας δήλωσης της κ. Λούκας Κατσέλη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: «Αν μια επιχείρηση δεν χρειάζεται πλέον θα μπορούσε να κλείσει. Το ζήτημα δεν είναι αν μια δημόσια επιχείρηση είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης. Αν αυτό το εργαλείο ανάπτυξης δεν είναι χρήσιμη, θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε».

Τότε, ο κ. Παπακωνσταντίνου έσπευσε να δηλώσει: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κάποια λίστα με ΔΕΚΟ που πρέπει να κλείσουν. Θα πρέπει να ρωτήσετε την κ. Κατσέλη αν αναφέρεται σε κάποια συγκεκριμένη ΔΕΚΟ». Είπε μάλιστα τότε ο σημερινός υπουργός Οικονομικών πως δεν τίθεται θέμα κατάργησης οποιασδήποτε ΔΕΚΟ, εφόσον αποτελεί πολύτιμο εργαλείο κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής.

Η κ. Κατσέλη υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση, δίνοντας διευκρινίσεις στη γραμμή του κόμματος: «Αν μια ΔΕΚΟ παύει να είναι ΔΕΚΟ, δηλαδή δεν έχει αναπτυξιακό ή κοινωνικό έργο, θα πρέπει να αναδιοργανωθεί. Κι’ αν δεν μπορεί να αναδιοργανωθεί να κοιτάξουμε αν πρέπει ή όχι να κλείσει».

Ήταν η περίοδος που το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να διανοηθεί σύγκρουση με τις συντεχνίες, τις οποίες χρειαζόταν στο πλευρό του – μαζί με τις ψήφους τους.

Και είχε από τότε φανεί πως υπήρχαν πολλές και διαφορετικές γραμμές στο οικονομικό επιτελείο του. Αλλά και εναλλασσόμενους ρόλους. Τώρα είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου που εφαρμόζει την πιο σκληρή λιτότητα, την οποία ως εκπρόσωπος του κόμματος εξόρκιζε, λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα επανεξέταζε όλες τις αποκρατικοποιήσεις (δεν επανεξέτασε καμία) και πως «τα μέτρα κοινωνικής συνοχής ενισχύουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών και τελικά την οικονομική δραστηριότητα, φέρνουν ανάπτυξη, όπως και η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και η ανάπτυξη με τη σειρά της συμβάλλει στην ανακούφιση του δημοσιονομικού προβλήματος και επιτρέπει την περαιτέρω αύξηση των κοινωνικών δαπανών». Αυτός ήταν, κατά τον υπουργό, ο περίφημος «ενάρετος κύκλος ανάπτυξης και συνοχής που θα προωθήσουμε».

Σήμερα, αποκαλεί τις απολύσεις «μη ανανεώσεις», η κοινωνική αποστολή των ΔΕΚΟ έχει πάει περίπατο, το ίδιο και τα μέτρα που θα ελάμβανε υπέρ της κοινωνικής συνοχής.

Δυο χρόνια μετά την μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση της κοινωνικής συμβολής των ΔΕΚΟ, ακριβώς τον Ιούλιο του 2010, σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», ο Α. Λοβέρδος, ως υπουργός Εργασίας έλεγε: «Κι’ αν με ρωτάτε τι θα κάνουμε με τις ΔΕΚΟ που χρωστούν, η απάντηση είναι ότι θα κλείσουν κι’ αυτές».

Καινούργια φασαρία, οπότε επενέβη πάλι (4 Αυγούστου 2010) ο κ. Παπακωνσταντίνου με τα περίφημα πέντε ΔΕΝ, μεταξύ των οποίων και το «ΔΕΝ θα γίνουν απολύσεις στις ΔΕΚΟ». Ακριβώς την επομένη, η τρόικα έδινε συνέντευξη Τύπου. Είπαν πως έχουν συζητήσει το θέμα τις ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ με τις ελληνικές αρχές, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο απολύσεων. Και ξανά ο κ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε.

Φυσικά. Διότι δεν εννοούσε απολύσεις. Εννοούσε «μη ανανεώσεις». Τώρα, αν σε εποχή βαθιάς ύφεσης και μεγάλης ανεργίας υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ απόλυσης και μη ανανέωσης γι’ αυτούς που θα την υποστούν χωρίς να έχουν δημιουργηθεί προϋποθέσεις για να βρουν αλλού δουλειά, ρωτήστε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ελευθερη Ζωνη

O σύγχρονος Εφιάλτης


 

 

Οι τερατώδεις προτάσεις του Δημήτρη Χριστόφια για το Κυπριακό

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο Δημήτρης Χριστόφιας μετά από πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν για τριμερή συνάντηση με τον ηγέτη των τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου. Στη συνάντηση αναμένεται ο ΓΓ του ΟΗΕ να βάλει κάτω τις θέσεις των δύο πλευρών και να καταγράψει τις συγκλήσεις, οι οποίες θα δεσμεύουν τις δύο πλευρές.
Οι συγκλύσεις μέχρι τώρα είναι αυτές που απορρέουν από τις παραχωρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και είναι οι εξής:
1. Εκ περιτροπής προεδρία: Οι ελληνοκύπριοι του 82% θα έχουν εκ περιτροπής πρόεδρο με τους τουρκοκύπριους του 18% (θαυμάστε μαθηματικά και δημοκρατία)!!!
2. 50.000 έποικοι (οι οποίοι παράνομα και σκόπιμα μεταφέρθηκαν στην Κύπρο, σε μια πράξη που αποτελεί έγκλημα πολέμου) θα μείνουν σίγουρα στην Κύπρο μετά την λύση. Έτσι για αρχή… για τους υπόλοιπους βλέπουμε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων…
3. Το περιουσιακό, το θέμα που αποτελούσε το μεγαλύτερο όπλο της ελληνοκυπριακής πλευράς, εξουδετερώθηκε από τον ίδιο τον Δημήτρη Χριστόφια με τις τελευταίες απαράδεκτες προτάσεις του. Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο των προτάσεων τη δικής μας πλευράς για το περιουσιακό (ΝΑΙ,ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ): http://www.apopsi.com.cy/wp-content/uploads/Property-Gc.pdf
Με αυτά τα τρομακτικά δεδομένα, ξεκινά η τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη. Η στοιχειώδης γνώση της διαπραγματευτικής τακτικής, λέει ότι απ’ εκεί και πέρα θα πρέπει να (ξανα)κάνουμε τις απαραίτητες παραχωρήσεις ώστε να «τα βρούμε» με τους Τούρκους!!! Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πως θα καταλήξει να είναι το σχέδιο που θα μας φέρουν για λύση…
Αναλυτικότερα και πιο εμπεριστατωμένα για τις απαράδεχτες θέσεις της δικής μας πλευράς για το περιουσιακό, μπορείτε να παρακολουθήσετε από τον νομικό Χρίστο Κληρίδη:
Ο Χρίστος Κληρίδης - και το τέρας του ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ (live) from Eleftheros Politis on Vimeo.