Σελίδες

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Μαρτυρικές μορφές της Ιερωσύνης στη Βόρειο Ήπειρο που έζησαν τον διωγμό του Χότζα


Οι περισσότεροι δεν ευτύχησαν να ξανακούσουν τον ήχο της καμπάνας!
Οι σεβάσμιες ιερατικές μορφές από το χώρο της Βορείου Ηπείρου, που θα παρουσιάσουμε εν συντομία παρακάτω, έζησαν τoν διωγμό της Ορθόδοξης πίστης από το αθεϊστικό καθεστώς του Χότζα. Πέθαναν πονεμένες, κυρτωμένες και λευκασμένες από τα μαρτύρια, χωρίς να προδώσουν «τα ιερά και τα όσια». Τις σκεπτόμαστε και κυλάει από το μέτωπό μας αιμάτινος ιδρώτας.
Κάποιοι απ’ αυτούς τους ιερείς, λίγοι, πρόλαβαν και χάρηκαν την ανάσταση της Εκκλησίας της Αλβανίας με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Και ξαναλειτούργησαν ύστερα από μισό περίπου αιώνα! Η χάρη του Θεού τους έδωσε αυτή την μεγάλη τιμή. Τι και αν δεν είχαν ούτε καλυμμαύχι, ούτε ράσο, ούτε άμφια. Εκείνο που τους έδινε αξία και έκανε ευπρόσδεκτη την προσφορά τους στο θείο Θυσιαστήριο ήταν οι αρετές που τους συνόδευαν. Και κυρίως η υπομονή και η σταθερή προσκόλληση στην Εκκλησία του Χριστού. Έκλεισαν τα μάτια τους, μονολογώντας: «Διήλθομεν δια πυρός και ύδατος και εξήγαγες ημάς εις αναψυχήν».
Οι περισσότεροι, όμως, αποσχηματισμένοι κληρικοί δεν ευτύχησαν να ξανακούσουν τον γλυκό ήχο της καμπάνας. Έσβησαν μαραμένοι σαν το κερί που λιώνει, μετά από μια μακροχρόνια και εξαντλητική ταλαιπωρία. Ή ταξίδεψαν στον άλλο κόσμο καταπληγωμένοι από τα μαχαίρια και τα ξίφη των αρνητών της πίστης.

π. Κων/νος Βόσδος
Γεννήθηκε το 1902 στην Κοσοβίτσα. Ο πατέρας του ήταν ιερέας και

Η Αλβανία αφού χρηματοδότησε τον UÇK και λοιπές τρομοκρατικές οργανώσεις, τώρα λέει πως θα πατάξει τους χρηματοδότες της τρομοκρατίας

Η Αλβανία αφού χρηματοδότησε το UÇK και λοιπές τρομοκρατικές οργανώσεις, τώρα λέει πως θα πατάξει τους χρηματοδότες της τρομοκρατίας
Κάθε χώρα στα Βαλκάνια έχει πρόσβαση σε δύο καταλόγους του ΟΗΕ που περιέχουν τα ονόματα προσώπων, ομάδων και οντοτήτων που συνδέονται με τη χρηματοδότηση της Αλ-Κάιντα. Ωστόσο, η Αλβανία έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και θα καταρτίσει τους δικούς της τοπικούς καταλόγους των επιχειρήσεων και ατόμων που ενδεχομένως θα μπορούσαν να υποστηρίζουν την τρομοκρατία.
Ο νόμος περιγράφει το νομικό πλαίσιο για τη δημιουργία του τοπικού καταλόγου επιχειρήσεων και ατόμων που φέρονται ως χρηματοδότες της τρομοκρατίας, εξηγεί και επικυρώνει τις διαδικασίες του πώς γίνεται να συμπεριλαμβάνονται άτομα και επιχειρήσεις στον κατάλογο και θεσπίζει μια επιτροπή, η οποία θα δρα και ως συμβουλευτικό όργανο για τον υπουργό Οικονομικών αναφορικά με αυτό το θέμα.
Ο Άρμπεν Ντότσι, ο επικεφαλής της Αλβανικής Μονάδας Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών, δήλωσε στους SETimes ότι το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε από την κυβέρνηση τον Ιανουάριο.
"Το Συμβούλιο Υπουργών θα αποφασίσει ποιος θα περιλαμβάνεται στον κατάλογο και θα ακολουθήσει η κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων. Ο κατάλογος θα πρέπει να καταρτιστεί ανά περίπτωση. Οι κατάλογοι διαβιβάζονται στις τράπεζες, στα γραφεία που ασχολούνται με ακίνητα και ούτω καθεξής ... " είπε ο Ντότσι στους SETimes.
Το σχέδιο νόμου πέρασε, επίσης, από την επιτροπή ασφαλείας του κοινοβουλίου και συζητείται επί του παρόντος από...

Αν πήγαινε και ο Αλέξης (Τσίπρας) στο Πεκίνο!

Υπήρξαν επιχειρηματίες που παρακαλούσαν να επιστρέψουμε στην δραχμή, ελπίζοντας ότι εκείνη την ώρα θα έσβηνε ένα μεγάλο μέρος των χρεών τους. Κόμματα και πολιτικοί που επένδυσαν στην ώρα που ο ελληνικός λαός θα ζούσε μόνο με το δελτίο. Όλοι αυτοί έχουν πλέον ένα βασικό πρόβλημα προσανατολισμού: Η χώρα έχει αυξήσει τις πιθανότητές της να αφήσει πίσω της τα συντρίμμια της κρίσης.

Η πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση, αυτή του ΟΠΑΠ, έγινε και παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις της διαπλοκής πολέμησαν λυσσασμένα για να την αποτρέψουν. Ο ξένος Τύπος αρχίζει να αναγνωρίζει όλα όσα έχουν γίνει με τις θυσίες του ελληνικού λαού, το χρηματιστήριο ανεβαίνει και ξένος οίκος προτείνει την αγορά ελληνικών ομολόγων! Ειδικά αυτό το τελευταίο ήταν που ενόχλησε ιδιαίτερα. Διότι γνωρίζουν ότι οι ξένες μεγάλες τράπεζες δεν χαρίζονται σε κανέναν όταν μιλάνε για λεφτά!

Έχουμε κάποιες πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις. Το παιγνίδι δεν έχει ακόμη κερδηθεί. Χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και κυρίως να

ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ. Έκθεση-κόλαφος Nomura - Τώρα "βλέπουν" όλοι τις ύποπτες σκοπιμότητες της Γερμανίας ....


Για εμφανή ενίσχυση των δυνάμεων που τάσσονται εναντίον των πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη κάνει λόγο σε έκθεσή του ο επικεφαλής οικονομολόγος του Nomura Research Institute, ο Richard Koo.
Η ενισχυόμενη όμως αντίθεση στη λιτότητα δεν φαίνεται να βρίσκει ισχυρό θεωρητικό έρεισμα, αντ 'αυτού παρατηρείται μία αγανάκτηση για το γεγονός ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί όσο έχει επιδεινωθεί, σε πλήρη αντίθεση με τις αρχικές υποσχέσεις των υπέρμαχων της λιτότητας.
Σύμφωνα με το capital.gr, πολιτικοί και οικονομολόγοι που βρέθηκαν στο «τιμόνι» των πολιτικών δημοσιονομικής προσαρμογής επέμεναν ότι, αν οι πολιτικές αυτές εφαρμόζονταν για καιρό, θα οδηγούσαν τελικά τα πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση και θα έδιναν ώθηση στις προβληματικές οικονομίες της Ευρώπης.
Οι υπέρ της λιτότητας βάσιζαν τις υποθέσεις στους στο θεωρητικό επιχείρημα της «επεκτακτικής δημοσιονομικής συρρίκνωσης», στο ότι δηλαδή η

Κατέθεσε σχετικό ν/σ στο Κογκρέσο. Να μην αλλάξει η αμερικανική στάση στο Κυπριακό, ζητεί το Ελληνο-Αμερικανικό Ινστιτούτο

Μην αλλάξει η αμερικανική στάση στο Κυπριακό, ζητεί το AHI
Ουάσινγκτον: Νομοσχέδιο με το οποίο καλεί την αμερικανική κυβέρνηση να μην αλλάξει πορεία στο Κυπριακό και να μην ασκηθούν πιέσεις στην Κύπρο για κακή λύση λόγω της οικονομικής κατάστασης, κατέθεσε στο Κογκρέσο το Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο (ΑΗΙ), αντιπροσωπεία του οποίου συναντήθηκε στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
Κατά τη συνάντηση έγινε από τον πρόεδρο Αναστασιάδη ενημέρωση για την πορεία του Κυπριακού αλλά και της οικονομίας, ενώ και η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις δράσεις και τις ενέργειες που κάνει για προώθηση των εθνικών θεμάτων.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Νίκος Λαρυγγάκης, είπε πως...

Ζητά δημοψήφισμα. «Όχι» από τον Γκρίλο σε αυτόματη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών


«Όχι» από τον Γκρίλο σε αυτόματη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών
Ρώμη: Πολεμική προκαλεί στην Ιταλία η προωθούμενη από την κεντροαριστερά νομοθεσία για την αυτόματη χορήγηση της ιταλικής υπηκοότητας στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα. Ο Μπέπε Γκρίλο παρεμβαίνει λέγοντας ότι ο νόμος μπορεί να ψηφιστεί μόνο μετά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να «εισπράξει» την απάντηση του μικρού κόμματος Αριστερά και Ελευθερία (Sel) ότι «αρνείται δικαιώματα όπως οι φασίστες». 
Με παρέμβαση στο προσωπικό του μπλογκ, ο επικεφαλής του Κινήματος 5 Αστέρων (M5S) αναφέρει ότι «αν θεωρηθεί αναγκαίο να αλλάξουν οι ισχύοντες κανόνες, τότε πρέπει να επιλεγεί η οδός του δημοψηφίσματος κι όχι αυτό να γίνει με πρωτοβουλία μιας μικρής ομάδας βουλευτών».
Η παρέμβαση Γκρίλο αποτελεί απάντηση στην νέα υπουργό αρμόδια για την ενσωμάτωση των μεταναστών Σεσίλ Κιέντζ, η οποία έχει ανακοινώσει ότι θα δώσει μάχη για να ψηφιστεί νόμος που να προβλέπει την αυτόματη χορήγηση ιθαγένειας στα...

Ἐπί τεσσαράκοντα ἡμέρας «Χριστός Ἀνέστῃ»



Ἔχω βαρεθῇ αὐτές τὶς ἡμέρες νὰ τὸ λέω σὲ γνωστούς καὶ φίλους, ἀς τὸ γράψω καὶ ἐδῶ γιὰ νὰ τὸ ξεκαθαρίσουμε. Μέχρι τὸν ἑορτασμόν τῆς Ἀναλήψεως τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ δὲν λέμε οὔτε καλημέρα οὔτε καλησπέρα καὶ φυσικὰ…

…ΔΕΝ ΛΕΜΕ «Χρόνια Πολλά».

Ἡ Ἀνάστασις τοῦ Χριστοῦ δὲν εἶναι ὀνομαστική ἑορτή παρά μονάχα γιὰ τοὺς Ἀναστασίους, δὲν εἶναι ἐπέτιος καὶ ἡ εὐχή «χρόνια πολλά» πέρα ἀπό ἄτοπος εἶναι καὶ ὑβριστική ὅταν λέγεται τόσον ἀπό τοὺς ἀθέους ὅσον καὶ ἀπό τοὺς χριστιανούς.

Γιὰ τοὺς μέν χριστιανούς τὸ «Χριστός Ἀνέστῃ» εἶναι κατά κάποιον τρόπον ὁμολογία πίστεως. Δέν εἶναι εὐχή τὸ «Χριστός Ἀνέστῃ» ἀλλά ἀποδοχή τῆς πίστεως ὅτι ὁ Χριστός Ἀνέστῃ, γιὰ αὐτό καὶ ἡ ἀπάντησις ἑτέρου χριστιανοῦ εἶναι «Άληθῶς ὁ Κύριος» ἤ «Ἁληθῶς Ἀνέστῃ».

Τὸ «χρόνια πολλά» ποῦ κολλάει;
Αὐτό δηλαδή εἶναι τὸ μόνον ποὺ μᾶς ἐνδιαφέρει; Νὰ ζήσουμε δηλαδή πολλά...

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ, ΟΥΤΕ Θ' ΑΛΛΑΞΟΥΝ

του Νίκου Χιδίρογλου
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Αγιά - Σοφιά να λειτουργήσει εκ νέου ως τζαμί. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που Τούρκος αξιωματούχος τονίζει κάτι τέτοιο. Κάθε μέρα, μα κάθε μέρα που περνάει όμως, οι Τούρκοι βεβαιώνουν με τα πεπραγμένα τους, πως δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση για ειρηνική συνύπαρξη με τους Έλληνες. Και έτσι, πρώτοι αυτοί ακυρώνουν τους εδώ διεθνιστές ή νεοφιλελεύθερους παραμυθάδες της «ελληνοτουρκικής φιλίας». Τους παραμυθάδες, που κάποτε μας έθεταν διλήμματα του τύπου «βούτυρο ή κανόνια», ή χόρευαν αλήστου μνήμης εξευτελιστικά ζεϊμπέκικα ενώπιον Τούρκων αξιωματούχων, ή μας έλεγαν κουταμάρες του στιλ ότι «σύνορα που τα διασχίζουν εμπορεύματα, δεν τα διασχίζουν στρατοί». Τους παραμυθάδες που δεν πτοήθηκαν καν, όταν δολοφονήθηκε από τους Τούρκους στις 23 Μαΐου 2006, ο ΗΡΩΑΣ σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης.
Όπως έγινε γνωστό προ ημερών δια του κυπριακού Τύπου, οι Τούρκοι προχώρησαν σε οργανωμένη μετακίνηση οστών, με στόχο την απόκρυψη μαζικού τάφου Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα. Και αυτό γράφτηκε, καθώς η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους ανακάλυψε σημείο ταφής στον Κορνόκηπο, «όπου βρέθηκαν μόνο οστά από γόνατα, ελάχιστα δόντια και λίγα ψιλοθρυμματισμένα κόκαλα. Αριθμητικά τα οστά που βρέθηκαν θα...

Σαλαφιστές vs Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος

20130510-1418
του Ανδρέα Μπανούτσου 
Σε παλαιότερα άρθρα μας στο RIMSE (
Radical Islam Monitor in Southeast Europe)
είχαμε αναφερθεί στις σχέσεις μεταξύ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος (ΜΕΕ) καθώς επίσης και στη δραστηριότητα του Συλλόγου Ελ Ραχμάν και της ιστοσελίδας islamforgreeks.org, που συνδέονται με τον Σαλαφισμό. Στο σημερινό μας άρθρο θα αναφερθούμε στη σύγκρουση μεταξύ των εν Ελλάδι Σαλαφιστών και της ΜΕΕ.
Ο κ.Αχμέντ Ελντίν ιθύνων νους του Συλλόγου Ελ Ραχμάν και διαχειριστής της ιστοσελίδας islamforgreeks.org έχει καταφερθεί ουκ ολίγες φορές από το βήμα της ιστοσελίδας του εναντίον του Προέδρου της ΜΕΕ κ.Ναίμ Ελγαντούρ και της προσήλυτης στο Ισλάμ συζύγου του κας Άννας Στάμου.
Ο κ. Ελντίν έχει επανειλημμένως αμφισβητήσει (δικαίως θα προσθέταμε εμείς) την αναγόρευση του κ. Ελγαντούρ ως Προέδρου των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα και έχει ευθέως  ισχυριστεί ότι ο κ. Ελγαντούρ δεν διαθέτει “ στοιχειώδεις γνώσεις για το Ισλάμ”. Επίσης με πολύ ενδιαφέροντα επιχειρήματα που αμφισβητούν  και τους εν Ελλάδι υποστηρικτές της ανέγερσης επίσημου Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα, έχει αποκαλύψει (όπως και το RIMSE άλλωστε) ότι η εμμονή στην ανέγερση επίσημου Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα εξυπηρετεί ουσιαστικά την πολιτική ατζέντα του κ. Ελγαντούρ και...