Σελίδες

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΡΑΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ



Eίναι εξαιρετικά δύσκολο να προδικάσουμε το έως το που θα το τραβήξει η Άγκυρα, την ώρα που το θερμόμετρο ανεβαίνει. Η ευρείας κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα «Sabah» αναφέρει ότι τρία τουρκικά σκάφη πρόκειται να αποπλεύσουν τις επόμενες ημέρες για την ανατολική Μεσόγειο, σε μια επίδειξη ισχύος που θα έχει στόχο "την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου". Οι τρεις φρεγάτες θα αποπλεύσουν από το ναύσταθμο της Μαρμαρίδας, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε στενή και αδιάκοπη παρακολούθηση από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Για την ώρα, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του Π.Ν., κανένα σκάφος δεν έχει εξέλθει από το ναύσταθμο, ενώ η δραστηριότητα της κορβέτας Milgem περιορίζεται στο Βόρειο Αιγαίο. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει με γερές δόσεις αλλαζονείας ότι "...θα εφαρμοστεί παρόμοια πολιτική με αυτή που εφαρμόζεται έναντι της Ελλάδας στο Αιγαίο. Σε περίπτωση που το Ισραήλ...

ΖΥΓΩΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ



Η Ιστορία είναι έτοιμη να αποδώσει δικαιοσύνη. Η φωτιά του πολέμου που σιγοκαίει λίγο πριν την μεγάλη ανάφλεξη και τα πολεμικά τύμπανα που ηχούν ήδη στην περιοχή μας είναι το αποτέλεσμα της αποβολής των ξένων σωμάτων που έρχεται στην επιφάνεια μέσα από ανομίες και κυρίως αλαζονικές συμπεριφορές. Διότι αν η κρατική τρομοκρατία και η ανομία χρησιμοποιούνται με θράσος από τους ισχυρούς, η εξουσία και ο γεωφυσικός πλούτος δυναμιτίζουν ακόμη και συμμαχίες.

Η Τουρκία παρείχε μέσα από θηριωδίες και παραβάσεις κυρίως σε βάρος της Ελλάδος τις υπηρεσίες της στην παγκόσμια διακυβέρνηση και τώρα ως αναλώσιμο είδος θα αποσυρθεί διαλυόμενη από τον χάρτη. Ζυγώνει λοιπόν το τέλος της Τουρκίας. Κι αυτό συμβαίνει όχι φυσικά από συμμαχική αγάπη προς την Ελλάδα ούτε από απόψεως συμπαράστασης προς τους Κούρδους, αλλά διότι η Τουρκία σήκωσε ανύπαρκτο μπόι και απαίτησε σκήπτρα και χρυσάφι από τους παγκόσμιους ολετήρες των εθνών που τη φέρανε στην περιοχή μας ως αγκάθι στα πλευρά της Ελλάδος.

Τώρα η τύχη και η αναγέννηση της Ελλάδος είναι στα χέρια της. Οι διαρκείς γεωπολιτικές μεταβολές και οι...

Το Ισραήλ εγγυήθηκε την ασφάλεια των γεωτρήσεων της Κύπρου!


 "Όποιος τολμήσει να απειλήσει την ασφάλεια των εξεδρών άντλησης φυσικού αερίου που θα εγκαταστήσει στη Μεσόγειο το Ισραήλ, θα δεχθεί την κατάλληλη απάντηση", δήλωσε πριν λίγο ο Iσραηλινός υπουργός Ενεργείας, Ούζι Λαντάου, δίνοντας εγγυήσεις ασφάλειας των εξεδρών φυσικού αερίου και των αγωγών και της Κύπρου, αφού το δίκτυο θα είναι κοινό.

Είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ δηλώνει ότι εγγυάται την ασφάλεια και των κυπριακών γεωτρήσεων.

"Το Ισραήλ μπορεί να υποστηρίξει και να εγγυηθεί την ασφάλεια των εξεδρών άντλησης φυσικού αερίου που θα εγκαταστήσει στη Μεσόγειο", τόνισε ο Λαντάου, δηλαδή και των κυπριακών, αφού αυτές εγκαθίστανται στο πλαίσιο ισραληνο-κυπριακής σύμπραξης.

Το γεωτρύπανο "Homer Ferrigton" της Noble Energy, εγκαταλείπει την ΑΟΖ του Ισραήλ και μπαίνε στην ΑΟΖ της Κύπρου σε ακριβώς δέκα ημέρες και γύρω του θα αναπτυχθεί ένας τεράστιος κλωβός ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή έχουν τεθεί σε στενή παρακολούθηση από τους Ισραηλινούς, όλα τα στρατιωτικά λιμάνια και τα πολεμικά αεροδρόμια των ΗΠΑ και έχει εγκατασταθεί ανοικτή γραμμή επικοινωνιών μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ, αφού η Ελλάδα πέρα από την δορυφορική παρακολούθηση τών τουρκικών εγκαταστάσεων έχει άριστο δίκτυο "φυσικής" παρακολούθησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Από αύριο το αεροσκάφος του Ρ.Τ.Ερντογάν που θα κατευθυνθεί προς την Αίγυπτο θα τεθεί υπό στενή παρακολούθηση αρχικά των ελληνικών και εν συνεχεία των ισραηλινών ραντάρ.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Όλοι οι ισχυροί πλάι μας για την ΑΟΖ





Τα πλάνα προχωρούν κανονικά και αρχές Οκτωβρίου ξεκινούν οι εργασίες γεώτρησης στο «Αφροδίτη», δήλωσαν στην «Κ» η υπουργός Εξωτερικών, κ. Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και η υπουργός Εμπορίου, κ. Πραξούλα


Αθήνα και Τελ Αβίβ «μάζεψαν» όλη τη διεθνή κοινότητα παρά το πλευρό της Κύπρου
Του Παναγιώτη Τσαγγάρη
Με πολλή παρασκηνιακή διπλωματική δουλειά, Αθήνα και Τελ Αβίβ κατάφεραν και απέσπασαν τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας στις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με στόχο την ανεύρεση και εξόρυξη φυσικού αερίου. ΗΠΑ, Ρωσία, Ε.Ε. καθώς και Μεγάλη Βρετανία δηλώνουν δημοσίως ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κάθε δικαίωμα να προχωρήσει σε γεωτρήσεις, καλώντας παράλληλα την Άγκυρα να επιδείξει σύνεση, υπευθυνότητα και σοβαρότητα. 
Παράλληλα, στο παρασκήνιο δίδονται διαβεβαιώσεις, κυρίως προς Αθήνα, ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν ενέργειες της Τουρκίας που ενδεχομένως να ανατρέψουν τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο. Στο μεταξύ, μετά το «ΟΚ» που δόθηκε προς τη Λευκωσία από την Αθήνα αλλά και το πράσινο φως του Στέιτ Ντιπάρντμεντ προς Noble, τα πάντα είναι έτοιμα και οι διαδικασίες για τη γεώτρηση στο οικόπεδο «Αφροδίτη» θα αρχίσουν κανονικά και βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος, δηλαδή εντός Οκτωβρίου.
«Οι Τούρκοι, με αυτές τους τις ενέργειες, απειλές και δηλώσεις, ενοχλούν πολύ κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Κ» αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης και πρόσθεσε πως «δεν πρόκειται να καθίσει όλο το σύστημα να παρακολουθεί την Τουρκία να κάνει τα δικά της». 
Πρόκειται, σημείωσε ο ίδιος διπλωμάτης, για ένα...

"Εργασιακή εφεδρεία" και στις ΕΔ; Θα το δούμε κι αυτό;





Υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις; Η λογική λέει όχι,αλλά ποιος μπορεί να πει ότι υπάρχει πλέον λογική στην Ελλάδα;

Η σχετική φημολογία προέρχεται από μονάδες της ΠΑ από τις οποίες ζητήθηκε -από το ΓΕΑ- “απογραφή” μη μονιμοποιηθέντων ΕΠΟΠ. Επειδή περίπτωση άλλων μονιμοποιήσεων αποκλείεται η φημολογία που έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε αρκετούς στρατιωτικούς σχηματισμούς,αναφέρει ότι δεν αποκλείεται να οδηγηθούν σ΄ ένα είδος “εφεδρείας” μη μόνιμοι ΕΠΟΠ αλλά και άλλες κατηγορίες μόνιμου προσωπικού με υπηρεσία άνω των 25 χρόνων.

Το “σούσουρο” περί εφεδρείας ξεκίνησε από την 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα και γρήγορα εξαπλώθηκε.

Δύσκολο να εφαρμοστεί τέτοιο μέτρο στις ΕΔ,αλλά υπάρχει μια αλήθεια που κανείς δεν αρνείται στο ΥΕΘΑ:οι “τροϊκανοί” δεν μπορούν να “χωνέψουν” τον “‘όγκο” των ΕΔ και συχνά ,πυκνά θέτουν ζήτημα περικοπών. Κι αυτή η εμμονή προκαλεί ανησυχίες και προβληματισμούς στο προσωπικό,που όσο υπερβολικοί κι αν ακούγονται,είναι δικαιολογημένοι.


ΠΗΓΗ onalert