Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

Κρίσιμα γεγονότα γύρω από την οικονομία των ΗΠΑ, σε αντιστοιχία με τα δικά μας

 


Ο γνωστός αναλυτής Gerald Celente, τα λέει χωρίς περιστροφές και μας δίνει την δυνατότητα να καταλάβουμε πολλές συμπεριφορές και γεγονότα που αφορούν και την χώρα μας…
Δείτε το video συνέντευξη του πάντα αποκαλυπτικού Gerald Celente!


Συμφωνία Ρωσίας- Βενεζουέλας για την δημιουργία πηρυνικού σταθμού


Η Μόσχα και το Καράκας εργάζονται για έναν κόσμο χωρίς «ιμπεριαλισμό», σύμφωνα με τον Τσάβες.

Η Ρωσία συμφώνησε σήμερα να κατασκευάσει τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της Βενεζουέλας μετά τις συνομιλίες στο Κρεμλίνο μεταξύ του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ και του ομολόγου του Ούγκο Τσάβες, όπως μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας Σεργκέι Κιριγένκο και ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Νίκολας Μαντούρο υπέγραψαν τη συμφωνία «για την κατασκευή και λειτουργία ενός πυρηνικού σταθμού στο έδαφος της Βενεζουέλας».

Ο Μεντβέντεφ σε δήλωσή του άφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ μπορεί να μην χαρούν με αυτή τη συμφωνία, υπογράμμισε όμως ότι είναι ειρηνική.

«Υπεγράφη μία συμφωνία για τον πυρηνικό τομέα. Γνωρίζω από τώρα ότι θα κάνει κάποιους να ανατριχιάσουν. Ο πρόεδρος (της Βενεζουέλας) μου είπε ότι θα υπάρξουν κράτη που θα έχουν διαφορετικά αισθήματα γι' αυτό το θέμα», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Εξάλλου νωρίτερα ο Τσάβες είχε δηλώσει πως η Ρωσία, όπως έκανε και η πρώην ΕΣΣΔ, εργάζεται μαζί με τη Βενεζουέλα για ένα κόσμο χωρίς «ιμπεριαλισμό» τοποθετώντας τον πρώτο λίθο μνημείου στη Μόσχα αφιερωμένου στον εθνικό ήρωα της χώρας του Σιμόν Μπολίβαρ, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Η Ρωσία είναι στην καρδιά μου», δήλωσε ο Τσάβες κατά τη διάρκεια της τελετής.

Ο Σιμόν Μπολίβαρ, ο στρατηγός που ήταν ηγέτης πολλών κινημάτων ανεξαρτησίας τόσο στη Βενεζουέλα όσο και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, «ενσάρκωνε ένα μεγάλο όνειρο, ένα σχέδιο ελευθερίας», πρόσθεσε ο Τσάβες.

«Ο Μπολίβαρ μιλούσε για γεωπολιτική ισορροπία. Η ΕΣΣΔ εξαφανίστηκε, μας λυπεί αυτό. Ομως η νέα Ρωσία πήρε τη σκυτάλη», υπογράμμισε.

«Είμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός νέου κόσμου όπου δεν θα υπάρχει χώρος για επιθετικότητα και ιμπεριαλισμό. Ζήτω η φιλία! Θα νικήσουμε!», κατέληξε ο Τσάβες.
www.kathimerini.gr ,geopolitics.gr

Το Ιραν αποδέχεται την πρόταση για συνομιλίες για το πυρινικό του πρόγραμμαΤο Ιράν χαιρετίζει την πρόταση της ΕΕ για επανάληψη το Νοέμβριο των συνομιλιών για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Το Ιράν «δέχθηκε ευνοϊκά» την πρόταση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον για επανάληψη στα μέσα Νοεμβρίου των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό του πρόγραμμα, επισημαίνοντας ότι ο διάλογος είναι «η μόνη επιλογή» για τις χώρες της ομάδας 5+1, δήλωσε ο ιρανός επικεφαλής των διαπραγματεύσεων Σαΐντ Τζαλιλί

«Το Ιράν δέχεται ευνοϊκά την επανάληψη των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Τζαλιλί στην κρατική τηλεόραση.

«Η δαπανηρή και χωρίς αποτέλεσμα διαδικασία του παρελθόντος πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα (από τις χώρες της ομάδας 5+1) για να μάθουν να σέβονται το ιρανικό κράτος και να καταλάβουν ότι ο διάλογος για τη συνεργασία είναι η μόνη δυνατή επιλογή και μία ευκαιρία για εκείνους», πρόσθεσε.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί από τη μεριά του δήλωσε στους δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες: «Όπως γνωρίζετε πρόσφατα είχα ανακοινώσει ότι ο Οκτώβριος ή ο Νοέμβριος είναι μία καλή εποχή για εμάς για να ξεκινήσουν και πάλι οι συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και τις χώρες της ομάδας 5+1».

«Είναι καλή είδηση ότι οι αρχές εδώ παρακολουθούν το θέμα. Αυτός είναι ο τρόπος να καθορίσουμε μία συγκεκριμένη, σταθερή ημερομηνία για την επανάληψη των συνομιλιών», πρόσθεσε.

Χθες Πέμπτη, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον πρότεινε στην Τεχεράνη την επανάληψη των διαπραγματεύσεων στα μέσα Νοεμβρίου, εάν είναι δυνατό στη Βιένη.

www.kathimerini.gr

Η Ιστορία της Οικονομικής Απάτης στην Ελλάδα

 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

-Η Χούντα το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).
-Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ
-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΪΚΟΙ ΠΑΤΡΑΪΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.
Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν είναι η φιλανθρωπία, όπως πιστεύει ο πολύ μαλάκας λαός, αλλά στο ότι:
 1ον πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα
 2ον ...πρέπει να "δέσει" την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές Τράπεζες
 3ον και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.
- Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέας θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις "χαρίσει" σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.
- ο Σημίτης (Ααρών Αβουρί) φέρνει την ομόφυλη του Εβραϊκή Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα.
Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του Πέτρου Χριστοδούλου. (Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman Sachs ήταν σύμβουλος και στην JP Morgan, γίνεται διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.) Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της Ελληνικής οικονομίας.
Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το κόλπο κάνανε τα στραβά μάτια;
Όπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά μάτια διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα, άρα δεν είναι ανταγωνιστής της Γερμανίας ή της Γαλλίας, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δανείζανε με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουνε εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefur, αγορά οπλικών συστημάτων κτλ...
Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ζενίθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πολλά στις Εβραϊκές Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα όδευαν καλά "δεμένα" και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων.
Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο το οποίο δεν ήταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου, που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει.
Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους...
Όταν το 99% του Ελληνικού προβατικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και ή όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενίθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος. Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα. Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα. Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα ίσα μόλις ξεκινούσε.

Ανακεφαλαίωση:

 Ο Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου είχε ενεργοποιήσει το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους (δηλαδή έπαιρνε δάνεια και τα μοίραζε στην αγορά (με το αζημίωτο βέβαια) καταχρεώνοντας-δεσμεύοντας το Ελληνικό κράτος στις Εβραϊκές Τράπεζες).
 Tο 2000, Σημίτης και Σόρρος, τραβάνε όλο το χρήμα που είχε διοχετεύσει ο Παπανδρέας μέσω του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να μένει η Ελλάδα-αγορά χωρίς ρευστό αλλά με τεράστιους τόκους δάνειων του Ανδρέα να μας βαραίνουν.
 Ήταν καιρός για το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δεδομένου λοιπόν ότι ρευστό στην αγορά από τα κρατικά δάνεια πια δεν υπάρχει, (αφού τα πήραν πίσω αφήνοντας βέβαια τα χρέη από τους τόκους), οι ανάγκες των μικρομάγαζων για ρευστό και των ανθρώπων να αγοράσουν μια κατοικία ήταν πάντα δεδομένη, εμφανίζονται ως απομηχανής θεός (Ιεχωβας) οι Τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν τις κάνουλες ενεργοποιώντας έτσι το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δηλαδή οι Τράπεζες αρχίζουν και ρίχνουν ρευστό στην αγορά, αυτήν την φορά μέσω των φυσικών προσώπων.
Ήταν λύση αυτή για να ορθοποδήσουμε; φυσικά και όχι.
Σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας Χ χρονικός κύκλος για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο λέγεται "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων

Έχουμε 3 δεδομένα:

1)Mας βαραίνουν κρατικά χρέη από τα δάνεια του Ανδρέα, ΑΡΑ μπαίνουν τρελοί φόροι σε όλες τις συναλλαγές, υποτίθεται για να ξεχρεώσουμε, αυτό σημαίνει ακρίβεια
2)Υγιές ρευστό στην αγορά δεν υπάρχει, παρά μόνο τα χρήματα των Τραπεζών, τα οποία είναι με τοκογλυφικούς όρους, στην ήδη κατεστραμμένη αγορά
3)Οι τιμές των κατοικιών από το 1993 έχουν 10πλασιαστεί λόγω φορολογίας και μόνο, οπότε τα βάρη στους πολίτες-πρόβατα αβάσταχτα.
Ήταν καιρός για το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ: Πριν ένα χρόνο 2009, οι τράπεζες ξαφνικά κλείσανε τις κάνουλες των δανείων... ντόμινο η οικονομική δυσχέρεια.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ:
Ο Καραμανλής το μόνο σωστό πράγμα, που έκανε στην ζωή του, ήταν να κλείσει την συμφωνία με την Ρωσία για τον Αγωγό Μπουργκας - Αλεξανδρούπολης.
Αυτό στους Εβραίους της Αμερικής έκανε ασύλληπτο κακό (άρα καλό για εμάς) διότι:

1)Θα κερδίζαμε χρήματα υγιή ξανά, μετά από 30 χρόνια.
2)Ποιος θα τολμούσε να πειράξει τα συμφέροντα του Πούτιν;
3)Αν το παραμύθι "μπαμπούλας Τουρκία" κατέρρεε, τα κέρδη και η επιρροή των Εβραίων εξ Αμερικής θα εξανεμιζόταν, διότι αφενός δεν θα μας δάνειζαν πλέον αυτοί, θα σταματούσαμε να αγοράζουμε οπλικά συστήματα από αυτούς (στην Ε.Ε. αγοράζουμε οπλικά συστήματα από Αμερική τόσα όσα οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μαζί), και ότι σε καιρό πολέμου οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν εφόσον τα οπλικά συστήματα δεν ήταν δικά τους.

Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι ήταν, που έπρεπε να πέσει ο αποτυχημένος Καραμανλής, και στην θέση του να έρθει ο Εβραίος Τζέφρυ Γεώργιος Μινέικο Τσαντ Παπανδρέας.
Στον προεκλογικό αγώνα ο Καραμανλής ουσιαστικά με τις δηλώσεις του δείχνει στον λαό να ψηφίσει Τζέφρυ, (σκεφτείτε τι απειλές δέχθηκε για να το κάνει αυτό), ο Τζέφρυ υπόσχεται χρήμα στον λαό (Τσοβόλα ξαναδώστα όλα) και ο μαλάκας λαός παραβλέπει τις προεκλογικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ στα εθνικά θέματα (πράγμα που φανερώνει τα πάντα) γιατί το σκατένιο του μυαλό μένει στις απατηλές υποσχέσεις για χρήματα.
Ο μα...ας λαός ψηφίζει Τζέφρυ και εκεί ξεκινάει το μεγάλο πανηγύρι...
Και ενώ προεκλογικά υπόσχεται χρήματα στον λαό με το που βγαίνει λέει το αντίθετο ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε, αλλά τον διαψεύδουν άμεσα πρόσωπα που τον είχαν ενημερώσει προεκλογικά όπως ο Προβόπουλος και ο Αιβαλιώτης. Δεν νομίζεται ότι θα έπρεπε να τα γνώριζε, για πρωθυπουργός πάει όχι για περιπτεράς. Στην καλύτερη είναι ανόητος και ανεύθυνος στην χειρότερη ήξερε καλά τι έκανε με δόλο.
Ο Τζέφρυ, 30 ημέρες πριν τις εκλογές, και ενώ είμαστε στην προεκλογική περίοδο, πηγαίνει στην Αμερική, στον Κλίντον. Κανένα μέσο των media δεν το αναφέρει (!) τι πήγε να κάνει στην Αμερική; τι είπε με τον Κλίντον; με ποιους συναντήθηκε και τι σχεδίασε; διότι για καφέ στην Αμερική σε καιρό προεκλογικής εκστρατείας δεν νομίζω να πήγε...
Κατ αρχήν προσλαμβάνει την ίδια Εβραϊκή Εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του Ομπάμα για να κάνει την καμπάνια του ΠΑΣΟΚ
Με το που γίνεται πρωθυπουργός ΞΑΦΝΙΚΑ ξεχνάει το "λεφτά υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ θυμάται ότι "λεφτά δεν υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι θυμούνται ότι η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τα δημοσιονομικά, ΞΑΦΝΙΚΑ οι τράπεζες και τα markets θυμούνται ότι δεν τα πάμε καλά
Όπως μας ενημερώνει ο οικονομικός δημοσιογράφος των Financial Times του Λονδίνου, Μάρτιν Σαντμπου, ότι στο τέλος του 2009 το Ντουμπάι ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση της οικονομίας του, που τρόμαξε τους επενδυτές και δημιούργησε πολλές αμφιβολίες όλων των κρατικών τίτλων και την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση ομολόγησε από μόνη της ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας είχαν παραποιηθεί, που ήταν η αιτία να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.
Παράλληλα το περιοδικό FOCUS βγάζει εξώφυλλο την Αφροδίτη να κάνει την χειρονομία λέγοντας λίγο πολύ ότι δουλεύουν οι Γερμανοί για να ταΐζουν τους τεμπέληδες Έλληνες. Την ίδια στιγμή ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δοθεί από την Ε.Ε. υποστήριξη στην Ελλάδα γιατί έχουμε φάει πολλά (εν μέρη έχει δίκιο, τα πολλά όμως τα έχουν φάει οι ΠΑΣΟΚΟ- ΝΔ –ΚΚΕ -ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ και κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες και όχι ο λαός).
Ας δούμε το παρασκήνιο όμως, ο ιδιοκτήτης του περιοδικού FOCUS, Hubert Burda ιδιοκτήτης του Hubert Burda media με 250 περιοδικά, τηλεόραση κτλ, είναι μεταξύ πολλών άλλων, μέλος οικονομικών funds. Μέσω των ΜΜΕ και της παραπληροφόρησης πιέζει να ΜΗΝ πάρει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ότι δηλαδή κάνει και ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ.
Αυτό που ξεχάσαν να μας πουν οι δυο κύριοι, είναι ότι διατελούν σύμβουλοι της Goldman Sachss, της JP Morgan και της Deutsche Bank.
Αν καταφέρνανε να πείσουνε οι δυο κύριοι αυτοί, να μην πάρουμε χαμηλότοκα δάνεια από την Ε.Ε. αναγκαστικά θα έπρεπε να πάρουμε δάνεια με μεγαλύτερο τόκο από τις Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω. Εδώ ξανασυναντάμε την Goldman Sachs που είχε φέρει ο Σημίτης για εκείνο το SWAP που προείπαμε. Οι κύριοι (Burda & Issing) ουσιαστικά μας στέλνουν στα δόντια τους, είναι αυτοί όμως οι κύριοι υπαίτιοι ή απλά παίζουν ως κομπάρσοι στο ίδιο θέατρο;

ΟΜΠΑΜΑ και Δολάριο
Ο Ομπάμα τύπωσε στα δυο περίπου χρόνια που είναι στην εξουσία δολάρια όσα δεν είχε τυπώσει η Αμερική από τον Β/ Παγκόσμιο μέχρι την ημέρα που εξελέγη. Αυτό το πληθωριστικό δολάριο δεν έχει αξία και πρέπει να αποκτήσει. Ο μόνος τρόπος να αποκτήσει είναι να κλέψει αξία από κάποιο άλλο νόμισμα το οποίο έχει αξία, ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό;;;; φυσικά το Ευρώ.
Ο Παπανδρέας ένα μήνα μετά την εκλογή του, έχει γεύμα στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν" στην Κηφισιά με τον Εβραίο πρόεδρο της Goldman Sachs Γκαρυ Κοεν, τον επικεφαλή των οικονομικών ερευνών της εταιρείας, τον εν Ελλάδι αντιπρόσωπο τους, την Κατσέλη, τον Δρούτσα (εκ των μαγείρων του σχεδίου Αναν) και τον Παπακωνσταντίνου. Ένας πρωθυπουργός δέχεται στο μέγαρο Μαξίμου, τι δουλειά έχει στο Πεντελικόν; Μα διότι εκεί μπορούν να μην δώσουν αναφορά σε κανέναν το τι είπαν και συμφώνησαν, διότι δεν επιβάλλεται να καταγραφεί πουθενά επίσημα το γεγονός αυτό, σε αντίθεση με το αν η συνάντηση γινόταν στο Μαξίμου.
http://e-dromos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=88:------goldman-sachs-&catid=22:2010-02-11-18-17-32&Itemid=51

Η Γαλλική εφημερίδα LE MONDE σε άρθρο της λέει: ¨Στην Ευρώπη η Goldman Sachs στρατολογεί ισχυρά πρόσωπα για να εγκαθιδρύσει την δική της ισχύ" και μέσα στο άρθρο λέει ότι "τοποθετήσανε" τον Πέτρο Χριστοδούλου σε σημείο κλειδί για να φέρουν εις πέρας τα σχέδια τους.
http://www.lemonde.fr/cgi-bin/ACHATS/acheter.cgi?offre=ARCHIVES&type_item=ART_ARCH_30J&objet_id=1116394

Μετά την συνάντηση λοιπόν ο γνωστός από τα παλιά Πέτρος Χριστοδούλου, που αναφέραμε στην αρχή, διορίστηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΟΔΔΗΧ), δηλαδή ο Παπανδρέας μετά το γεύμα στο Πεντελικόν με την Goldman Sachs διόρισε το στέλεχός της (τον Χριστοδούλου) να διαχειριστεί τα χρέη μας...
Νωρίτερα από όλα αυτά η Goldman Sachs η JP Morgan και η Deutsche Bank έβγαλαν στην αγορά ένα "προϊόν", ζητώντας επενδυτές, ζητώντας τους να τζογάρουν στην κατάρρευση και χρεοκοπία της Ελλάδας.
Μετά η Deutsche Bank έβγαλε μια έκθεση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της. Την ίδια στιγμή κινητοποιείται το τμήμα των CDS (Credit Default Swaps- ασφάλιση χρεών σε περίπτωση μη αποπληρωμής) της ίδιας τράπεζας και ζητάει μεγαλύτερα ασφάλιστρα από την Ελλάδα. Ξεκινάνε τα ΜΜΕ να παίζουν τον ρόλο "παπαγαλάκια" και η κοινή γνώμη χάφτει ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση. Έτσι τα CDS μεγαλώνουν και οι έξυπνοι με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο κερδοσκοπούν με τον εξής απλό τρόπο: Δανείζονται (το έκανε η Μέρκελ, ναι είναι αυτοί που δουλεύουν για να καθόμαστε εμείς...)με 3% και αυτά τα χρήματα τα δανείζουν σε εμάς με 7% η διαφορά αυτή (4%) είναι τα SPREADS (σημείωση: Goldman Sachs, JP Morgan και η Deutsche Bank ελέγχουν το 95% των CDS παγκοσμίως)
Περιέργως τα funds του Σόρρος "προέβλεψαν" ότι το δολάριο θα έρθει 1/1 με το ευρώ... (εμ από προφήτες ξέρουν οι Εβραίοι)

ΔΝΤ

Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών, στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών καρτών- που είναι 280 ΔΙΣ)
Από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα. Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος, αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά.
Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.
Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο Γεώργιος Τζέφρυ Τσαντ Μινέικο Παπανδρέου με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους- ομολόγων από ανύπαρκτα σε υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους οποίους χρωστάμε...
Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Παπανδρέας το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρωθυπουργός ήταν να καταμετρήσει και να κοστολογήσει την κρατική περιουσία που Ώ! Τι ειρωνεία, ήταν όσο και το έλλειμμά μας;;;;;;;
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;;;;;;;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ όπως μας ενημερώνει ο Δελαστίκ στην Ε.Ε. είμαστε οι 7 σε χρέος, στην Ευρώπη πάρα πολύ πίσω, και δεν χρωστάμε περισσότερα από τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ιταλία χρωστάει 1,4 ΤΡΙΣ, η Ισπανία 1,1 ΤΡΙΣ, η Ιρλανδία 870 ΔΙΣ, κτλ κτλ...
Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί που ήρθαν εδώ για επίβλεψη, οι χώρες τους χρωστάνε περισσότερο από ότι εμείς...
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10202891

ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Κάπου ανέφερα ότι ο Παπανδρέου προεκλογικά είχε πει τις προθέσεις του στα εθνικά θέματα, είπε ψέματα μόνον όσον αφορά τα οικονομικά, ο λαός δεν έδωσε καμία σημασία στα εθνικά και περίμενε να τους δώσει χρήματα, που φυσικά δεν έδωσε.
Το ένα θέμα με το άλλο (εθνικά θέματα και οικονομικά) έχει άμεση σχέση και ας μην το αντιλαμβάνεται το σκατένιο μυαλό του ψεύτη κλέφτη απατεώνα νέο Έλληνα Ρωμιού.
Ο Στόχος είναι να έρθουν στην Ελλάδα αλλοδαποί, τους οποίους τους στέλνουν οι Τούρκοι σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, ιθαγένεια, γεννάνε, υπογεννητικότητα εμείς, σε 2 γενεές εξαφανιζόμαστε, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, θα ψηφίζουν και ενώ θα είναι πλειοψηφία θα βγάζουν τους δικούς τους δημάρχους, νομάρχες, εμείς θα εξαφανιζόμαστε. Σκεφτείτε λοιπόν Σκοπιανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στην Φλώρινα, τους Αλβανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στα Ιωάννινα, στην Θράκη θα γίνει σε απόλυτους αριθμούς τι έχει αν γίνει…
Μέχρι τότε θα παίξει "συνεκμετάλλευση" στο Αιγαίο, δηλαδή παραδίνουμε το Αιγαίο στους Τούρκους, ήδη η Θράκη είναι στα χέρια τους (έχουν βγάλει και σημαία) και απλά περιμένουν να κυλήσει ο χρόνος για να σβήσουμε.
Το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους και φυσικών προσώπων έχει σαν αποτέλεσμα να μας πάρουν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο (http://www.youtube.com/watch?v=1rKoxplF3jk & http://www.youtube.com/watch?v=ZliJC8wmrYI,) και να τους χρωστάμε και από πάνω και όλα αυτά για να μην βγάλουμε άχνα...
Φοβούνται την άχνα...
πηγές

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_03/03/2010_392630

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=293087&dt=03/03/2010

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=317999&dt=03/03/2010

http://e-dromos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=88:------goldman-sachs-&catid=22:2010-02-11-18-17-32&Itemid=51

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10276863

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=25925173

http://www.lemonde.fr/cgi-bin/ACHATS/acheter.cgi?offre=ARCHIVES&type_item=ART_ARCH_30J&objet_id=1116394

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10202891

Από τα ντοκιμαντέρ Money as debt, zeitgeist I & II, Money Masters, Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου,
Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki
ksipnistere.blogspot.com
oichalia

Ο νόμος δεν χωράει αμφισβήτηση

Του Μιχαλη Σταθοπουλου*
«Το Σύνταγμά μας, που υπερισχύει κάθε άλλου νόμου, στο άρθρο 86 δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας πως οι πράξεις των πρώην υπουργών έχουν υποπέσει σε παραγραφή, γιατί τελέστηκαν πριν από τις εκλογές του 2007.
Αλλωστε και σύμφωνα με τον ποινικό μας κώδικα, ως χρόνος τέλεσης της πράξης θεωρείται ο χρόνος κατά τον οποίο ο υπαίτιος ενήργησε ή όφειλε να ενεργήσει και όχι ο χρόνος κατά τον οποίο επήλθε το όποιο ζημιογόνο αποτέλεσμα. Τυχόν τροποποίηση της διάταξης αυτής μπορεί, βέβαια, να γίνει, αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει αναδρομικά. Οποιαδήποτε μεθόδευση για να παρακαμφθεί η συνταγματική ρύθμιση περί παραγραφής είναι κατά τη γνώμη μου αντισυνταγματική. Θα ήθελα να σημειώσω ότι η προσέγγιση του σοβαρού αυτού θέματος, της παραγραφής δηλαδή (εξάλειψης του αξιοποίνου), δεν μπορεί να γίνεται με κομματικά κριτήρια.
Για την ουσία της υπόθεσης, που αφορά και την ιδιοκτησία της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων, διεξοδικά έχω μελετήσει το θέμα και η γνώμη μου είναι –έχω δημοσιεύσει σχετικά σε νομικό περιοδικό πριν από ένα χρόνο– πως το ιδιοκτησιακό λύθηκε οριστικά με τον συμβολαιογραφικό συμβιβασμό που συνήψε το Δημόσιο με τη Μονή Βατοπεδίου το 1930.
Τότε, με το συμβόλαιο του συμβιβασμού αναγνωρίστηκε κυριότητα της λίμνης και των παραλίμνιων εκτάσεων στο Δημόσιο, ενώ στη μονή μόνο αλιευτικά δικαιώματα κατά ένα ποσοστό. Οποιοι τίτλοι –όπως χρυσόβουλα και άλλοι ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου– έχασαν την αξία τους με τον συμβιβασμό. Απορώ γιατί όσοι έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση δεν μιλούν για τον συμβιβασμό του 1930. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα θα κριθεί –διότι εκκρεμεί– από τη Δικαιοσύνη.
* Ο κ. Μιχ. Σταθόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
kathimerini.gr

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Ο Λαός Αισθάνεται Προδομένος

Σφοδρή φραστική επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορώντας τον για ανικανότητα στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, αλλά και για την κατάσταση, που επικρατεί στη χωρα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, στην ομιλία του εν όψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νοεμβρίου, χαρακτήρισε κρίσιμη την εκλογική μάχη για τρεις κυρίως λόγους. Πρώτον, διότι -όπως επισήμανε χαρακτηριστικά- η χώρα περνά σήμερα την πιο σοβαρή δοκιμασία, καθώς η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική και πολιτική, αλλά κρίση ολόκληρης της κοινωνίας που βλέπει να ανατρέπονται όλα όσα έμαθε. Δεύτερον, σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, η κοινωνία πλέον στέφεται κατά της πολιτικής του μνημονίου, καθώς αναγνωρίζει πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε το πρόβλημα δανεισμού σε πρόβλημα ελλείμματος, ενώ την ίδια ώρα η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο. «Η ΝΔ κατάφερε να ανατρέψει έναν έναν τους προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς του ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Σαμαράς, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πως επιβάλλει το δρόμο της απελπισίας. Παράλληλα, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση, που επικρατεί στην αγορά κάνοντας λόγο για ασφυξία και λουκέτα.
Τρίτος λόγος για τον οποίο η μάχη των εκλογών είναι κρίσιμή είναι γιατί, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η ΝΔ εκφράζει πλέον τον λαό. «Μετά τη βαριά ήττα στις εθνικές εκλογές μάς είχαν για τελειωμένους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας πως «προσπάθησαν να μας απομονώσουν από τον λαό και τώρα βλέπουν ότι σε εμάς προσβλέπει ο λαός. Και ανεβαίνουμε γιατί ο λαός αισθάνεται προδομένος, προδομένος γιατί γελάστηκε, γιατί το ΠΑΣΟΚ έκανε απίστευτα σφάλματα και οργισμένος γιατί επιβάλλουν αβάσταχτες θυσίες». Υπενθυμίζοντας το «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά» του κ. Πάγκαλου, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε πως «από τη μία διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό και από την άλλη προστατεύει το ΠΑΣΟΚ από την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, προφανώς γιατί κάτι φοβάται, τόσο για τη δική του περίοδο, όσο και για την περίοδο Σημίτη».
Ο κ. Σαμαράς προκάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να βγει στην αγορά για να μάθει πραγματικά τι συμβαίνει στην κοινωνία, ενώ τον κάλεσε «να απαντήσει ξεκάθαρα στο αν, τελικά, η παράταση της αποπληρωμής του δανείου θα σημάνει και την παράταση του μνημονίου με ακόμα πιο σκληρά μέτρα».
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση πως η κυβέρνηση θα λάβει αμέσως μετά τις εκλογές ακόμα πιο σκληρά μέτρα και γι αυτό κάλεσε τον ελληνικό λαό να αναγκάσει το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει πορεία. «Ετοιμάζουν τα χειρότερα μετά τις εκλογές, ας τους αναγκάσουμε να αλλάξουν γνώμη», τόνισε κάνοντας λόγο για πανικό, που έχει κυριεύσει την κυβέρνηση.
Τέλος, επανέλαβε πως «η ΝΔ μεταφέρει το μήνυμα ελπίδας» και κάλεσε τα στελέχη να βγουν στον δρόμο και στην κοινωνία, μεταφέροντας αυτό το μήνυμα.
kathimerini.gr

Η Ιρλανδία στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ εξακολουθεί
να αναμένει να λάβει ένα συγκεκριμένο σχέδιο    από την ιρλανδική κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση της αγγλο-ιρλανδικής τράπεζας (Anglo Irish bank), δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τον ανταγωνισμό Χοακίν Αλμούνια.
"Περιμένουμε για το συγκεκριμένο σχέδιο που πρέπει να σταλεί από τις ιρλανδικές αρχές", αναφέρει σε συνέντευξη του στο Ρόιτερ ο Αλμούνια.
"Μόλις το σχέδιο αυτό φτάσει στις Βρυξέλλες θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βγάλουμε μιαν απόφαση το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης για την Παγκόσμια Πολιτική στην πόλη Μαρακές του Μαρόκου.
Ερωτηθείς, πότε η ιρλανδική κυβέρνηση θα στείλει το σχέδιο, δήλωσε: "Δεν ξέρω. Μίλησαν για εβδομάδες όταν ο υπουργός και η κυβέρνηση ανακοίνωσαν το σχέδιο, οπότε (θα γίνει) σε μια από αυτές τις εβδομάδες".
Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας ενισχύει με δισεκατομμύρια ευρώ την αγγλο-ιρλανδική τράπεζα και άλλα ιδρύματα για να διασώσει το χρηματοπιστωτικό της σύστημα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να αποφανθεί σχετικά με το κατά πόσο το σχέδιο αυτό είναι σύμφωνο με τους κανόνες της Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις.
e-typos.com

Δημοσιογραφικό βραβείο της ΕΕ σε μπλόγκερ

Το Βραβείο Δημοσιογραφίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απονεμήθηκε την Τετάρτη (13.10.10) το πρωί από τον Πρόεδρο του ΕΚ Jerzy Buzek σε δημοσιογράφους από την Πολωνία, τη Σουηδία, την Ουγγαρία και το ΗΒ στις τέσσερις κατηγορίες γραπτού Τύπου, ραδιοφώνου, τηλεόρασης και διαδικτύου. Ο νικητής σε κάθε κατηγορία βραβεύθηκε με €5000.
Ο Witold Szabłowski από την πολωνική εφημερίδα «Gazeta Wyborcz» κέρδισε το βραβείο δημοσιογραφίας στην κατηγορία γραπτού Τύπου για το άρθρο του «Σήμερα δύο σώματα θα ξεβραστούν στη στεριά». Στο άρθρο του αυτό ο δημοσιογράφος παρουσιάζει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κριτική επιτροπή περιέγραψε το άρθρο ως «κατατοπιστικό, ζωντανό και αυθεντικό». Μάλιστα, ένα μέλος της επιτροπής, επαινώντας τις συγγραφικές ικανότητες του δημοσιογράφου, δήλωσε ότι διαβάζοντας το άρθρο ήταν σαν να διάβαζε ένα «λογοτεχνικό έργο».
Οι Kajsa Norell και Nuri Kino από το σουηδικό ραδιόφωνο «Sveriges Radio Ekot» κέρδισαν το βραβείο στην κατηγορία ραδιοφώνου για το πρόγραμμά τους με θέμα την παροχή οικονομικής ενίσχυσης από την ΕΕ προς την Τουρκία. Όπως καταδεικνύεται στην έρευνα τους, η χρηματοδότηση της ΕΕ δεν φθάνει στον απλό αγρότη της Τουρκίας. Η έρευνα τους διεξήχθη τόσο στην τουρκική ύπαιθρο όσο και στην Άγκυρα. Η κριτική επιτροπή περιέγραψε το πρόγραμμα ως μία «έξοχη ερευνητική εργασία», το οποίο είναι παράλληλα «εξαιρετικά επίκαιρο».
Ο Zsolt Németh από το τηλεοπτικό κανάλι της Ουγγαρίας «MTV Hungary» κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία τηλεόρασης για το πρόγραμμα του «Ευφορία», το οποίο παρουσιάζει την ιστορία της ΕΕ με έναν κατανοητό και διασκεδαστικό τρόπο για τις νεότερες γενιές, καθώς και για αυτούς που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με τα ευρωπαϊκά θέματα. Η κριτική επιτροπή επαίνεσε το δημοσιογράφο για την υψηλή ποιότητα του προγράμματος του, καθώς και για τη φαντασία που χρησιμοποίησε σε αυτό, η οποία συχνά απουσιάζει από τα προγράμματα που ασχολούνται με θέματα της ΕΕ. Το κυριότερο επίτευγμα του προγράμματος αυτού ήταν ότι κατάφερε να είναι «ενδιαφέρον, διασκεδαστικό και επιμορφωτικό ταυτόχρονα».
Ο James Clive-Matthews από το ΗΒ κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία του διαδικτύου για το άρθρο του «EUtopia - Τι ποσοστό της νομοθεσίας προέρχεται από την ΕΕ», που αναρτήθηκε σε ιστολόγιο (blog). Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, ο δημοσιογράφος έχει κάνει μία «εκπληκτική ερευνητική δουλειά» και το άρθρο του είναι όχι μόνο «κατατοπιστικό και ενδιαφέρον», αλλά και πολύ «κατανοητό, πειστικό και με μία δόση χιούμορ». Ο δημοσιογράφος, ο οποίος είναι «ένας από τους λίγους ''μπλόγκερς'' που ασχολούνται σοβαρά με την κάλυψη θεμάτων της ΕΕ», έκανε μία πολύ σοβαρή στατιστική και συγκριτική εργασία, η οποία όμως παράλληλα «διαβάζεται πολύ ευχάριστα».
Απονέμοντας το βραβείο, ο Πρόεδρος του ΕΚ Jerzy Buzek, δήλωσε: «Το ΕΚ, με την απόφαση του να δημιουργήσει αυτό το βραβείο, θέλει να προωθήσει την κριτική και αμερόληπτη δημοσιογραφία. Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να προσπαθεί κανείς να εξηγήσει τί κάνει η Ευρώπη, τις πολιτικές και τις αποφάσεις της. Εντούτοις, αυτό είναι ζωτικής σημασίας».
"Προέρχομαι από μία χώρα όπου για περίπου πενήντα χρόνια οι δημοσιογράφοι δεν είχαν το δικαίωμα να δημοσιοποιήσουν αυτά που έβλεπαν, να γράψουν αυτά που σκέφτονταν και να μιλήσουν ανοικτά για αυτά που ένιωθαν. Γνωρίζω πόσο πολύτιμες είναι αυτές οι αξίες• αυτές οι κοινές ευρωπαϊκές αξίες. Πιστεύω ότι είναι ακόμη πιο σημαντικό να ακούμε αυτούς που εκφράζονται με κριτικό τρόπο, γιατί αυτοί πραγματοποιούν ένα είδος ελέγχου και μας αναγκάζουν να εξηγήσουμε τις πολιτικές μας καλύτερα και ορισμένες φορές βοηθούν στο να αναγνωριστούν κάποια λάθη που ίσως να έχουμε κάνει».
kathimerini.gr

Μόνιμη εκεχειρία ζητά από την ΕΤΕ ο εκπρόσωπος του Μπατασούνα

  Ο φυλακισμένος εκπρόσωπος του κόμματος Μπατασούνα κάλεσε την ETA να κηρύξει «μόνιμη», «μονομερή» και «επαληθεύσιμη» εκεχειρία.
Ο Αρνάλντο Οτέγκι, ο φυλακισμένος ηγέτης της εκτός νόμου πολιτικής πτέρυγας της Βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ETA, δήλωσε ότι η παράταξη πρέπει να κηρύξει μόνιμη εκεχειρία, σε συνέντευξή του την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα El Pais σήμερα Κυριακή. Ο Οτέγκι, πρώην εκπρόσωπος του Μπατασούνα, είπε ότι εάν είχε μπροστά του την ηγεσία της ETA, θα της ζητούσε να απέχει από κάθε βίαιη ενέργεια και να κηρύξει «μονομερή και μόνιμη εκεχειρία που θα μπορεί να επαληθευτεί από την διεθνή κοινότητα».
«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την εκεχειρία πέρα από το να ακολουθήσουμε μια ειρηνική και δημοκρατική πορεία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην μακροσκελή συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα. Ο Οτέγκι--ο οποίος καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση για «εξύμνηση» της «τρομοκρατίας», λόγω δηλώσεων που έκανε σε πορεία το 2005 στην μνήμη ενός φυλακισμένου μέλους της ETA, του Χοσέ Μαρία Σαγκαρντούι-- εκτίμησε πως η οργάνωση δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό να καταφύγει εκ νέου στη βία καθώς έχει ανακοινώσει «το τέλος της ένοπλης δράσης». Ωστόσο, πρόσθεσε, «εάν τέτοια επεισόδια επαναληφθούν [το Μπατασούνα]. . . θα δηλώσει την αντίθεσή του».
Το Μπατασούνα τέθηκε εκτός νόμου το 2003 λόγω των δεσμών του με την ETA, στην οποία οι Ισπανικές αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη για περίπου 830 θανάτους στην διάρκεια της 41χρονης εκστρατείας για την ανεξαρτησία της Χώρας των Βάσκων, που εκτείνεται από τη βόρεια Ισπανία ως τη νοτιοδυτική Γαλλία.
kathimerini.grμε πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρεις πρώην πρόεδροι αποτιμούν την 50χρονη πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Τις αποτιμήσεις τους για την πενηντάχρονη πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις εκτιμήσεις τους για το μέλλον της, διατύπωσαν οι πρώην πρόεδροι του κυπριακού κράτους, Γλαύκος Κληρίδης και Γιώργος Βασιλείου, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Βάσος Λυσσαρίδης, σε προσφωνήσεις τους κατά την παρουσίαση της πεντάτομης έκδοσης του δημοσιογραφικού οργανισμού «Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» με τίτλο «Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, 1960-2010».
Ο Γιώργος Βασιλείου, πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας την πενταετία 1988-1993, ανέφερε ότι η 50χρονη ιστορία της Κυπριακής Ανεξαρτησίας προσφέρεται για μελέτη των επιτευγμάτων και της προόδου και πρωτίστως του οικονομικού θαύματος μετά το 1974, που κατάφερε ο κυπριακός λαός με την εργατικότητα, το φιλότιμο, το αίσθημα αλληλεγγύης.
«Ακόμα μεγαλύτερη αξία, όμως, έχει ο απολογισμός και η ανάλυση των πραγμάτων, των κρίσεων, των καταστροφών, γιατί, δυστυχώς, αποδείχτηκε ότι μεγαλύτερο επίτευγμα δεν είναι η κατάκτηση της ανεξαρτησίας, αλλά η διατήρησή της», σημείωσε ο κ. Βασιλείου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η 50ετής διαδρομή της Κύπρου ως ανεξάρτητου κράτους διδάσκει ότι «όποτε είχαμε ένα εφικτό συλλογικό όραμα, μια μίνιμουμ συναίνεση σε ρεαλιστικούς στόχους, τότε πετυχαίναμε πολλά. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ΟΝΕ». Αντίθετα, ανέφερε, όταν στην πολιτική υπερίσχυαν ο δογματισμός, οι εμμονές, τα πάθη και η εσωστρέφεια, «τότε το αποτέλεσμα ήταν οπισθοδρόμηση».
Επισήμανε ακόμη ότι «το κύριο ζήτημα δεν είναι πώς εξελίχθηκε η 50χρονη μετα-ανεξαρτησιακή πορεία μας, αλλά σε ποια χώρα θα ζούμε αύριο», και έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα:
«Σε μία χώρα ενωμένη, ευημερούσα με λόγο και αναγνώριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ή μία χώρα διαιρεμένη, με στρατεύματα κατοχής, με τον βορρά προέκταση της Τουρκίας, με ανοικτές τις πληγές του εποικισμού, της λαθρομετανάστευσης, των εξοπλισμών, της αβεβαιότητας και του φόβου; Θα επιτύχουμε να διατηρήσουμε την ευρωπαϊκή δυναμική και το διεθνές ενδιαφέρον ή θα επιβληθεί πορεία αποδιεθνοποίησης, που θα ευνοεί την εδραίωση της κατοχής και του στάτους κβο;».
Ο πρώην πρόεδρος είπε ότι «θα ήταν λάθος αν καταλήγαμε, μελετώντας την ιστορία, ότι η διχοτόμηση είναι αναπόφευκτη» και κατέληξε με μήνυμα αισιοδοξίας: «Μπορούμε να επιτύχουμε την επανένωση, την ειρήνη, την πρόοδο και την ευημερία».
Ο Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων (1960 -1976) και πρόεδρος της Δημοκρατίας τη δεκαετία 1993-20010, αφού αναφέρθηκε στα «δίσεκτα χρόνια», χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο επίτευγμα την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, η οποία διασφαλίστηκε επί προεδρίας του.
«Η διαδρομή για μένα, όπως και για την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν ήταν δρόμος ταχύτητας, ήταν, όπως έχω ξαναπεί, δρόμος αντοχής μετ’ εμποδίων φορτισμένος και με άλλα 20 χρόνια από τη δεκαετία του ΄40 και τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και τη δεκαετία του ΄50 με τον απελευθερωτικό μας αγώνα», ανέφερε.
Ειδικότερα, για τον απελευθερωτικό αγώνα του 1955-59, ο κ. Κληρίδης επισήμανε ότι επρόκειτο για «έναν αγώνα δίκαιο με αίτημα την αυτοδιάθεση - ένωση, έναν αγώνα ελευθερίας, που ήταν απαίτηση του λαού και φωνή λαού φωνή Θεού, που όμως γνωρίζαμε μόλις λίγους μήνες πριν την έναρξή του ότι θα τον δίναμε μόνοι, αφού ο ΟΗΕ απέρριψε το αίτημά μας τον Δεκέμβρη του 1954 και συνεπώς θα είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε όχι μόνον τη Βρετανία, αλλά τον κόσμο όλο και, δυστυχώς, όλους τους ισχυρούς. Τούτη η αντιμετώπιση από τον διεθνή παράγοντα οδήγησε αντί στην αυτοδιάθεση για ένωση, στη δοτή δεσμευμένη ανεξαρτησία με ένα σύνταγμα με διαιρετικές πρόνοιες, με τις βάσεις της Βρετανίας, τις εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα, με συνέπεια πολύ νωρίς να βιώσουμε την τραγωδία».
Σήμερα από απόσταση χρονική μιας ολόκληρης ζωής, ανέφερε ο κ. Κληρίδης, « τίποτε από αυτά δεν ξεχνώ, αλλά όλους και όλα τα συγχώρεσα».
Ο κ. Κληρίδης στην προσφώνηση του, την οποία διάβασε ο στενός συνεργάτης του και πρώην υπουργός Παιδείας, Ουράνιος Ιωαννίδης, εξέφρασε θλίψη και ανησυχία για τα επερχόμενα, γιατί, όπως υποστήριξε, «ο διεθνής παράγοντας μας έχει γυρίσει την πλάτη, ο ΟΗΕ έχει απενοχοποιήσει την Τουρκία και την έχει εκλέξει στο Συμβούλιο Ασφαλείας, που αυτές τις μέρες προεδρεύει, το συγκριτικό πλεονέκτημα ένταξής μας στην ΕΕ δεν το αξιοποιήσαμε και βλέπουμε τα όργανά της να μας στέλνουν για να βρούμε το δίκαιό μας στα δικαστήρια της Τουρκίας, το δικαίωμα του ιδιοκτήτη και των κληρονόμων του να συζητείται όχι αν είναι αδιαπραγμάτευτο, αλλά αν υπερέχει ή υπολείπεται του δικαιώματος του χρήστη και άλλα πολλά, που δεν μου επιτρέπει ο χρόνος να αναφέρω».
Ο κ. Κληρίδης υποστήριξε πως είναι βέβαιο ότι, αν οι Ελληνοκύπριοι δεν πορευτούν ομονοούντες με κοινές θέσεις για το τι αποδέχονται και το τι απορρίπτουν, «θα βρεθούμε ενώπιοι ενωπίοις με την κορύφωση της τραγωδίας μας, άβουλοι να αποτρέψουμε το μοιραίο».
Ο ιστορικός ηγέτης της ΕΔΕΚ και πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής (1985-1991), Βάσος Λυσσαρίδης, ανέφερε στην προσφώνησή του ότι με τις Συμφωνίας Ζυρίχης - Λονδίνου του 1959 «νομιμοποιήθηκε η πολιτικοστρατιωτική παρουσία της Τουρκίας, η Μ. Βρετανία πετύχαινε τον στόχο της με τις βρετανικές βάσεις και το μη λειτουργικό φυλετικό σύνταγμα ήταν προβλεπτό ότι θα οδηγούσε σε κρίσεις και αδιέξοδα, τα οποία θα αξιοποιούσαν οι εγγυήτριες δυνάμεις, η Μ. Βρετανία και η Τουρκία».
Για τα δραματικά γεγονότα του 1974 ανέφερε «Ανατροπή του Μακαρίου με πραξικόπημα και εισβολή με προκαθορισμένα όρια, τα οποία και τηρήθηκαν πλην της πόλης της Αμμοχώστου που δεν υπήρχε στα αρχικά σχέδια. Έτσι μαρτυρήσαμε τη δράση της ΕΟΚΑ Β΄και τελικά το πραξικόπημα της χούντας Ελληνόφωνων αξιωματικών, δυναστών του ελληνικού λαού, που ήταν και είναι ο μόνιμος συμπαραστάτης του αγώνα μας. Εισβολή, εθνοκάθαρση, βίαιος διαχωρισμός, μια εισβολή, που συνεχίζεται και συμπληρώνεται με δημεύσεις περιουσιών και βιασμό μιας πολυχιλιόχρονης πολιτισμικής κληρονομιάς».
Ο κ. Λυσσαρίδης, αφού υπενθύμισε ότι Έλληνες αξιωματικοί και στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ έπεσαν μαχόμενοι ενάντια στην τουρκική εισβολή, τόνισε: «Είναι σφάλμα να εξισώνονται εγκληματικές ενέργειες ανεξέλεγκτων ανεγκέφαλων με την οργανωμένη τρομοκρατική πολιτική της Τουρκίας και ακόμα χειρότερα να προβάλλεται αυτό ως αιτιολογικό ή έστω ελαφρυντικό της τουρκικής πολιτικής».
Για την μελλοντική πορεία της Κύπρου ο Βάσος Λυσσαρίδης υποστήριξε ότι η λύση, ανεξαρτήτως ονοματολογιών, θα πρέπει να στηρίζεται σε ενότητα χώρου, κράτους, οικονομίας, θεσμών, να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες και να απαλλάσσει από έποικους, εγγυητές και ξένη στρατιωτική παρουσία.
«Η Τουρκία στοχεύει στην Κυπριοποίηση της Θράκης, διχοτόμηση του Αιγαίου και Ιμβροποίηση ή Αλεξανδρετοποίηση της Κύπρου», υποστήριξε ο κ. Λυσσαρίδης και πρόσθεσε ότι επιβάλλεται με την Ελλάδα κοινή στρατηγική, «όχι μόνο για λόγους εθνικής ταύτισης, αλλά και ταύτισης κινδύνων».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ασπίδα της Κύπρου (και της Ελλάδας;) το Δίκαιον την Θαλάσσης

Διεθνολόγοι, ειδικοί στο Δίκαιο της Θάλασσας και τις διεθνείς σχέσεις, επισημαίνουν ότι η Κύπρος έχει όλο το δίκαιο με το μέρος της, όσον αφορά την οριοθέτηση
της ΑΟΖ. Για το ευρύ κοινό, οι όροι του Δικαίου της Θάλασσας μπορεί να είναι περίπλοκοι, όμως ο απλός πολίτης αντιλαμβάνεται τι διεκδικεί η Κύπρος και ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντά.
Τελευταίως, προέκυψε η απορία τι γίνεται σε περίπτωση που βρεθούν μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου στο ύψος της θαλάσσιας περιοχής των βρετανικών βάσεων. Οι απαντήσεις που πήραμε από έγκυρους νομικούς, ανάμεσά τους ο Λουκής Λουκαΐδης, πρώην δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, και ο Λουκής Παπαφιλίππου, είναι σαφείς ότι η Κύπρος έχει το αποκλειστικό δικαίωμα του υποθαλάσσιου πλούτου τους.
Οι βάσεις δεν είναι κράτος για να έχουν αιγιαλίτιδα ζώνη και υφαλοκρηπίδα. Δεν υπάρχει κυριαρχία επί του εδάφους της Κύπρου, αλλά προσωρινή, εκχωρημένη για συγκεκριμένο σκοπό, κυριότητα. Με αυτό το δεδομένο, δεν μπορεί να προβληθεί θέμα άντλησης ή συνεκμετάλλευσης πετρελαίων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Άλλωστε, ουδέποτε οι Βρετανοί τόλμησαν να ζητήσουν κάτι τέτοιο, γιατί γνωρίζουν ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις.
Παράλογες οι τουρκικές διεκδικήσεις
Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυσή του ο άνθρωπος που υπέγραψε για την Κύπρο το Δίκαιο της Θάλασσας, ο πρέσβης μας Αντρέας Ιακωβίδης, αναλύει τον παραλογισμό των τουρκικών διεκδικήσεων.
Όπως παρατηρεί, το επιχείρημα που προβάλλει η τουρκοκυπριακή πλευρά, ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν πρέπει να προχωρήσουν, από μόνοι τους, στην εκμετάλλευση φυσικού αερίου και πετρελαίου που βρίσκονται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι εντελώς ανυπόστατο από νομικής πλευράς.
Ο Ανδρέας Ιακωβίδης, σε ανάλυσή του για το Δίκαιο της Θάλασσας, απέρριψε ως μη έχοντα νομική υπόσταση τα επιχειρήματα της τ/κ πλευράς, ότι η τ/κ κοινότητα είναι συνιδιοκτήτης της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπό αυτή την ιδιότητα θα πρέπει να συμμετάσχει στο διαμοιρασμό των πετρελαίων. Δεν έχει αυτό το δικαίωμα η κοινότητα σε βάρος του αναγνωρισμένου κράτους, να ζητεί συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Ο κ. Ιακωβίδης επικαλέστηκε επί του προκειμένου τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ 541 και 550, που αναφέρονται στο κατοχικό καθεστώς και τη «νομικά άκυρη» ανακήρυξη του ψευδοκράτους.
Όπως λέει: «Τυχόν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου θα πρέπει να εκμεταλλευτεί η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Όπως επεσήμανε, η κυπριακή Κυβέρνηση, σύμφωνα με τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης του 1960, είναι ο δικαιούχος του όποιου ορυκτού πλούτου ενδεχομένως εντοπιστεί και στην περιοχή των βρετανικών βάσεων. Με την επίλυση του Κυπριακού, εξήγησε, στο σύνολό του ο κυπριακός λαός της επανενωμένης Κύπρου, μέσω της Κυβέρνησης που θα συσταθεί, θα είναι ο ιδιοκτήτης του ορυκτού πλούτου που θα εντοπιστεί στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Ανέφερε, ακόμα, ότι η κυπριακή κυβέρνηση μπορεί από τώρα να προβαίνει σε εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου και να μην αναμένει την επίλυση του Κυπριακού. Σε περίπτωση μη λύσης, είπε, δεν έχει καμιά επιπρόσθετη υποχρέωση, όπως π.χ. η κατάθεση πόρων σε ειδικό λογαριασμό.
Οι ίδιες παράνομες αξιώσεις όπως στο Αιγαίο
Οι αξιώσεις της Τουρκίας, συνέχισε ο κ. Ιακωβίδης, σε περιοχή της ΑΟΖ της Κύπρου που αφορούν τη διμερή διακρατική συμφωνία Κύπρου-Αιγύπτου, βασίζονται στο ίδιο επιχείρημα που προέβαλε η Τουρκία στη διαφορά της με την Ελλάδα στο Αιγαίο για την υφαλοκρηπίδα. Απαιτούσε αυθαίρετα το διαχωρισμό του Αιγαίου σε δύο ίσα μέρη μεταξύ Αθηνών και Άγκυρας. Στο παράλογο αίτημά της δεν βρήκε καμία διεθνή ανταπόκριση κατά τη συζήτηση της Διεθνούς Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Οι χώρες που συμμετείχαν στο συνέδριο απέρριψαν τις τουρκικές θέσεις. Υιοθετήθηκε τελικά το άρθρο 121 της Συνθήκης, που αναφέρει ότι όλα τα νησιά στο Αιγαίο έχουν τη δική τους υφαλοκρηπίδα. Το συνέδριο απέρριψε, επίσης, τη θέση της Άγκυρας ότι σε κλειστές θάλασσες και ημίκλειστες θάλασσες θα πρέπει να ισχύουν διαφορετικοί κανόνες σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της Διεθνούς Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Η Τουρκία, σημείωσε ο κ. Ιακωβίδης, παραμένει η μόνη χώρα που ψήφισε εναντίον του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που ρυθμίζει αυτά τα θέματα.
«Διχοτόμησαν» ΑΟΖ και εναέριο χώρο
Ο κ. Ιακωβίδης τονίζει ότι η ΚΔ έχει τη διεθνή νομιμότητα με το μέρος της. Ως εκ τούτου, παρατήρησε, θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες κινήσεις επί του θέματος, λαμβάνοντας υπόψη και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Η Κύπρος, είπε, μπορεί να δηλώσει την ετοιμότητά της για προσφυγή στο International Court of Justice (Διεθνές Δικαστήριο) για γνωμάτευση επί των τουρκικών αξιώσεων.
Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί παρεμφερούς θέματος λύνει τα χέρια στην Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσει ταχύτατα σε νέες αδειοδοτήσεις, όσον αφορά τον ορυκτό της πλούτο.
Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε σε κεκλεισμένων των θυρών σύνοδο της Επιτροπής Άμυνας σε ανύποπτο χρόνο και με την παρουσίαση φωτεινών διαφανειών, η Τουρκία έχει διχοτομήσει ΑΟΖ και εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και με την ισχύ της υποβάλλει σε διεθνή κέντρα να αντιμετωπίζουν μια νέα κατάσταση. Στις φωτεινές διαφάνειες παρουσιάστηκε η νοητή γραμμή με την οποία η Τουρκία ασκεί έλεγχο στη θάλασσα και τον αέρα.
Για να μπορέσει η Κύπρος να διαχειριστεί τον εθνικό της πλούτο, χρειάζεται αεροναυτικές δυνάμεις και συμμαχίες. Προς το σκοπό αυτό συνήφθη το μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν αρκεί, επισημαίνουν στρατιωτικοί αναλυτές. Χρειάζεται διεύρυνση της συμμαχίας και στρατιωτικής συνεργασίας, για να αντιληφθεί η Τουρκία ότι η Κύπρος είναι διατεθειμένη να υπερασπιστεί με όλα τα διαθέσιμα μέσα την εθνική της κυριαρχία και τον εθνικό της πλούτο.
από την ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Στην Κύπρο πρόταση για 10 επί πλέον τριήμερα. Εφαρμόσιμο και στην Ελλάδα;

Πολλαπλά οφέλη για τους δημόσιους υπαλλήλους, την ξενοδοχειακή βιομηχανία αλλά και γενικά όλο το φάσμα της κοινωνίας αναμένεται να αποφέρει η πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου. Η πρόταση στοχεύει στη μετακίνηση των αργιών που «πέφτουν» Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, είτε τη Δευτέρα είτε την Παρασκευή, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους για συνεχείς ημέρες ξεκούρασης. Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ προχώρησε σε αυτή την πρωτοποριακή πρόταση για τα δεδομένα της Κύπρου, που στοχεύει να προσφέρει σε όλους τους εργαζόμενους «ωφέλιμο και ποιοτικό χρόνο στην οικογένεια, που τόσο τον έχει ανάγκη».
Θετική και η Εκκλησία
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σε επικοινωνία του με τη «Σ» ανέφερε ότι με την καλή θέληση από όλους τους εμπλεκομένους, η πρόταση μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος και μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σε ενδεχόμενη εφαρμογή της «θα προκαλέσει μια μορφή κοινωνικής επανάστασης, αφού θα ευνοήσει όλα τα στρώματα του πληθυσμού».
Από την εφαρμογή της πρότασης θα βγουν όλοι κερδισμένοι, αφού θα αναζωογονηθούν έστω τα συγκεκριμένα τριήμερα τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και όσοι απασχολούνται στον τουριστικό τομέα. Παράλληλα, οι γονείς φοιτητών του εξωτερικού θα μπορούν να επισκέπτονται τα παιδιά τους χωρίς να χρειάζεται να χάνουν πολλές ημέρες από την άδειά τους. Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε ότι μελετά εδώ και ένα μήνα αυτή την πρόταση και με όσους τη συζήτησε σε προσωπικό επίπεδο κανένας δεν φάνηκε να δείχνει αρνητικός. Μάλιστα, πριν να προχωρήσει στη δημοσίευση της πρότασής του, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ήρθε σε συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, που όχι μόνο δεν προέβαλε αντίσταση, αλλά παρουσιάστηκε θετικότατος για την προώθηση της πρότασης.
«Δεν αλλάζει ούτε η ιστορία, ούτε η θρησκεία. Οι εθνικές και θρησκευτικές εορτές θα γιορτάζονται με τη λαμπρότητα που τους αρμόζει. Θα γίνονται και οι Λειτουργίες αλλά και τα σωματεία θα συνεχίσουν να διοργανώνουν τις εκδηλώσεις τους». Ο κ. Νεοφύτου έθεσε ως παραδείγματα για μετακίνηση τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και την Εργατική Πρωτομαγιά.
Εφαρμόζεται σε πολλές χώρες
Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται με πολλή επιτυχία στην Αγγλία, σε αρκετές πολιτείες της Αμερικής, αλλά και σε πολυεθνικές εταιρείες όπως η ΝΟΚΙΑ, όπου οι εργαζόμενοι παρουσίασαν αύξηση παραγωγικότητας. Κλείνοντας ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι «η πρόταση έχει κατατεθεί και αναμένουμε από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς να βγάλουν ανακοινώσεις στήριξης»
Σε επικοινωνία μας με τον Χάρη Λοιζίδη, πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ, μας ανέφερε ότι αυτή η πρόταση τούς βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και ελπίζουν να εφαρμοστεί γιατί το όφελος θα είναι πολλαπλό.
από την ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Γιατί άραγε να μην είναι εφαρμόσιμο και στην Ελλάδα, αν εξαιρέσουμε βέβαια τις Εθνικές Εορτές 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου; Τα οφέλη πολλά για πολλούς κλάδους.  Οδυσσευς.

Οι Γερμανοί κοιτούν κατάματα τον Χίτλερ

Έκθεση στη Γερμανία φέρει τον τίτλο «Ο Χίτλερ και οι Γερµανοί.
 Έθνος και Έγκλημα» και σπάει ένα ταµπού. Μετά τον πόλεµο και
µέχρι σήµερα, ουδέποτε είχε γίνει έκθεση µε θέµα τον ίδιο τον Χίτλερ.
Η συναισθηµατική επίδραση του ηγέτη των ναζί είχε φανεί πριν από δύο χρόνια, όταν ένα κέρινο άγαλµά του είχε εκτεθεί στο παράρτηµα του Μουσείου της Μαντάµ Τισό στο Βερολίνο και ένας εξοργι σµένος επισκέπτης τού έκοψε το κεφάλι.
Σήµερα οι Γερµανοί βλέπουν ολοένα και περισσότερο τον Χίτλερ όχι ως µονοδιάστατο τέρας, αλλά ως µια περίπλοκη προσωπικότητα που έχαιρε µεγάλης δηµοτικότητας πριν βυθίσει τη χώρα στον πόλεµο. Τέτοιες εξερευνήσεις του ναζιστικού παρελθόντος ήταν αδιανόητες µέχρι πριν από λίγο καιρό. Όµως τα τελευταία χρόνια σειρά ταινιών, εκθέσεων και θεατρικών έργων δείχνει πως οι Γερµανοί αντιµετωπίζουν µε µεγαλύτερη άνεση το φαινόµενο Χίτλερ.
Η νέα έκθεση, η οποία θα συνεχιστεί ώς το Φεβρουάριο, έχει πάρει όλα τα απαραίτητα µέτρα για να µην προσβάλει το δηµόσιο αίσθηµα. Το πρόσωπο του Χίτλερ δεν εµφανίζεται στις διαφηµιστικές αφίσες και η κάλυψή του από τα ΜΜΕ είναι διακριτική. Όταν γεννήθηκε η ιδέα για την πραγµατοποίησή της το 2004, οι ιστορικοί απέρριψαν αµέσως το ενδεχόµενο να τιτλοφορηθεί απλώς ως «Χίτλερ». Εκτίµησαν ότι το σοκ θα ήταν πολύ µεγάλο για τους Γερµανούς, γι' αυτό διεύρυναν το θέµα στην αλληλεπίδραση που υπήρξε ανάµεσα στον Χίτλερ και τους Γερµανούς. Εκτίθενται µπρούντζινοι ανδριάντες, κόκκινα φανάρια µε σβάστικες, ναζιστικές ταπετσαρίες και σηµαίες, φωτογραφίες και πόστερ, σε µια προσπάθεια να εξηγηθεί «αυτή η εξουσία και επιρροή, αυτή η κυριαρχία του Αδόλφου Χίτλερ, και να καταστεί σαφές ότι ένας από τους παράγοντες ήταν το γεγονός ότι µεγάλα τµήµατα της κοινωνίας ήταν έτοιµα να επιδοκιµάσουν και να ακολουθήσουν», λέει ο επιµελητής της έκθεσης Χανς-Ούλριχ Τάµερ.

Οι νεοναζί
Δεν υπάρχει, άραγε, κίνδυνος να αρχίσουν να συρρέουν νεοναζί; «Τέτοιοι άνθρωποι δεν πατάνε στα µουσεία», λέει ο Τάµερ. Όμως για παν ενδεχόµενο, το µουσείο απέκλεισε από την έκθεση όλες τις στολές που είχε φορέσει ποτέ ο Χίτλερ, καθώς και οτιδήποτε µπορεί να είχε αγγίξει. «Μην ανησυχείτε», λέει στον ανταποκριτή των βρετανικών «Τάιµς» ένας ιστορικός που επισκέφθηκε την έκθεση πριν από τα εγκαίνια, «έχουν εξασφαλίσει ότι οι επισκέπτες δεν θα έρθουν σε επαφή µε το DΝΑ του Χίτλερ».
Επίσης, αντί να παρουσιάσουν την τεράστια ελαιογραφία, πορτρέτο του Χίτλερ που είχε γίνει το 1939 και φυλάσσεται µετά τον πόλεµο στις ΗΠΑ, οι οργανωτές προτίµησαν ένα µικρότερο αντίγραφό της. Ο εγκωµιασµός του Χίτλερ εξακολουθεί να αποτελεί αδίκηµα που τιµωρείται µε φυλάκιση στη Γερµανία, έτσι µία από τις τεχνικές που ακολούθησαν, είναι να τον παρουσιάζουν σε σµίκρυνση. Οι ανδριάντες του τοποθετήθηκαν προσεκτικά ώστε να µην µπορεί να «χρησιµοποιηθούν» από τους νεοναζί. «Στρίµωξα επτά ανδριάντες και µινιατούρες µέσα σε µια βιτρίνα», λέει ο Κλάους-Γιούργκεν Σέµπαχ, συνεπιµελητής της έκθεσης. «Θα είναι πραγµατικά δύσκολο να φωτογραφηθεί κανείς σε ηρωική πόζα δίπλα τους». Ακόµη, οι οργανωτές έχουν φροντίσει να εντάσσουν τα εκθέµατα µέσα σ' ένα πλαίσιο. Για παράδειγµα, τρεις φωτογραφίες, πορτρέτα του Χίτλερ, βρίσκονται δίπλα σε µια οθόνη που δείχνει Γερµανούς στρατιώτες να παρελαύνουν µπροστά από καµένα σπίτια.

Η εβραϊκή κοινότητα
Η έκθεση έγινε δεκτή, αν και µε επιφυλάξεις, από πρόσωπα που θα πίστευε κανείς ότι θα την επέκριναν. «Χρειάζεται να αντιµετωπίζουµε τον εθνικοσοσιαλισµό µε µια σειρά διαφορετικών τρόπων», λέει ο Λεβί Σάλοµον από το Κεντρικό Συµβούλιο των Γερµανών Εβραίων. Και η Σιµόν Έρπελ από το Γερµανικό Ιστορικό Μουσείο συµφωνεί: «Δεν έχουµε ξεµπερδέψει ακόµη µε τον Χίτλερ. Κάθε γενιά πρέπει να βρίσκει τις δικές της απαντήσεις».

από την ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Aπορρίπτει τη νομική βάση της Κομισιόν για το απευθείας η Νομική Υπηρεσία του Ε.Κ

Η Νομική Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απορρίπτει τη νομική βάση που προτείνει η Κομισιόν επί του Κανονισμού για το απευθείας εμπόριο.
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, στη γνωμάτευση που ετοίμασε η Νομική Υπηρεσία της Ευρωβουλής αναφέρει ρητώς ότι «το άρθρο 207 της Συνθήκης της Λισσαβόνας δεν είναι η κατάλληλη νομική βάση», ενώ σε άλλο σημείο της γνωμάτευσης υπογραμμίζει ότι ενδεχόμενη υιοθέτηση του Κανονισμού για το απευθείας εμπόριο «θα υπονόμευε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Η γνωμάτευση στάλθηκε χθες τη νύκτα προς τους ευρωβουλευτές-μέλη της Επιτροπής Νομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώπιον της οποίας θα τεθεί προς έγκριση την προσεχή Δευτέρα, στο Στρασβούργο.
Πέραν των πιο πάνω αναφορών, τονίζει ότι ενδεχόμενη εφαρμογή του Κανονισμού για το απευθείας εμπόριο «θα υπονοούσε ότι η ντε φάκτο γραμμή που διαχωρίζει την επικράτεια της Κύπρου θα ισοδυναμούσε με ένα εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Η Νομική Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκφράζει επίσης τη θέση ότι ορθή νομική βάση θα μπορούσε να είναι υπό προϋποθέσεις το Πρωτόκολλο 10 της Συνθήκης Προσχώρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Κύκλοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας της Ευρωβουλής αποτελεί ένα ισχυρό χαρτί για την Κυπριακή Δημοκρατία στη μάχη για αποτροπή του Κανονισμού για το απευθείας εμπόριο.
Oριστικές αποφάσεις επί του Κανονισμού αναμένεται να ληφθούν σε μεταγενέστερο στάδιο από τη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
από την ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Το πλαστό έγγραφο με υπογραφή Α. Παπανδρέου. Αυτή η λάσπη τι εξυπηρετεί;;

Το βραβείο ''δημοσιογραφίας'', το διάσημο ''Bullitzer'', απονέμεται σε 'Ελληνα Bloger στο ''γκέττο'' Αστόριας Νέας Υόρκης, γιά μεγάλη ''δημοσιογραφική αποκάλυψη''
( γιά τον ''πράκτορα ΗΠΑ'' ...Ανδρέα Παπανδρέου !!! )To ''σκεπτικό'' της απόφασης του διάσημου Ιδρύματος:

Απατεωνιές Αλεξ. ΣτεφανόπουλουΠαν-ΓΕΛΟΙΕ Αλέξανδρε Στεφανόπουλε, (γνωστέ στο ''γκέττο'' Αστόριας Νέας Υόρκης και ως ''ασβός'')
δεν ξέρεις αγγλικά, είσαι ''δημοσιογράφος''- λάσπης και φτάνεις στο σημείο να διανέμεις με τα πολλά blogs σου και το ''πρακτορείο'' λάσπης-εκβιασμών σου, ένα ψεύτικο έγγραφο περί Ανδρέα Παπανδρέου, βεβηλώνοντας και την μνήμη ενός νεκρού (και πρώην πρωθυπουργού) ως ''συγκλονιστική δημοσιογραφική αποκάλυψη''.
Βρε ανισόρροπε καραγκιόζη, που μολύνεις την δημοσιογραφία, είναι δυνατόν έγγραφο του ''United States Office of Military Cooperation'' να... υπογράφεται...από τον Ανδρέα Παπανδρέου λες και ήταν... διευθυντής του; Και ο... Α. Παπανδρέου να δίνει εντολή (directions) στον... Α. Παπανδρέου να του δώσουν... 100 εκατομ. δολάρια;
Ρε βαρεμένε, καλά, δεν ξέρεις αγγλικά (και δηλώνεις... ανταποκριτής στις ΗΠΑ), δεν ρώταγες την Δέσπω σου, που ξέρει; Και αν σε πήρε χαμπάρι και σε παράτησε, δεν ρώταγες την συνεργάτιδά σου Ιουστίνη ή τον ''μέντορά'' σου mega-λο ανταποκριτή;
Κι ένα νήπιο καταλαβαίνει ότι είναι έγγραφο ''μαϊμού'' (βλ. δίπλα), αλλά εσύ... ''μεγάλος ανταποκριτής'' στις ΗΠΑ δεν έχεις έστω στοιχειώδη γνώση αγγλικών, οπότε δεν σε ''παρεξηγούμε''. Αλλά θα πεις, από ''μαϊμουδιές'' και ελεεινά ψέμματα, είσαι αυθεντία...

Βρε ''νούμερο'', με την ''μεγάλη έρευνά'' σου στα λασπο-blogs σου, ψευτο-τρωκτικά και λοιπά, δηλαδή ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ κλεμμένα στοιχεία από άλλο Βlog (που κάνει αναφορά σε βιβλίο του φασιστο-βασιλικού συγγραφέα Κων. Μπαρμπη), τα παρουσιάζεις ως δικά σου και ως... ''αποτέλεσμα έρευνας'' και... ''συγχαίρεις και τους συντελεστές- συνεργάτες'' σου (αυτούς που... δεν έχεις); 'Εχεις εντελώς ''σαλτάρει'';;;
 Καλά σε λένε στην Ελλάδα τα Blogs, ''αφηνιασμένο και αφιονισμένο''
(ψώνιο).
Δηλαδή, εκτός από κοινός απατεώνας, αυτοαποδεικνύεσαι και αυτό που όλοι γνωρίζουμε ότι ήσουν μια ζωή: Kαι ''δημοσιογράφος''- κλεφτοαπατεώνας...Ρε ''νούμερο'', στις αποκαλύψεις τέτοιων εγγράφων (όχι ''μαϊμού) είναι ειδικός ο Ιγνατίου. Μήπως αυτό το έγγραφο-''μαϊμού'' στο έδωσε, υποτιμώντας, πόσο ''βούρλο'' είσαι και πως θα κατέληγε;
Και στους ''αχτουρμάδες'' σου, ανακατεύεις σκευωρίες πολιτικές, ''Κτηματικές'' και ένα σωρό άλλες αηδίες. Αλλά δεν φταις εσύ. 'Οταν γραφείο Τύπου και Προξενείο στη Νέα Υόρκη, Ομοσπόνδυλοι, σε μαζεύουν εκεί ως ''δημοσιογράφο'', τότε καλά (τους) κάνεις, συνέχισε ακάθεκτος...

Απατεώνας Αλεξ. ΣτεφανόπουλοςΕσύ αναγκάζεις και τους Ομογενείς δημοσιογράφους να μην δηλώνουν την ιδιότητά τους, εξαιτίας σου, επειδή τους ντροπιάζεις με τα ''έργα'' σου. (''Υπερατλαντικέ ηλίθιε'' σε αποκαλούν τα blogs στην Ελλάδα - τελευταία παράγραφος). Εξαιτίας σου φαίνονται έμμεσα ''ηλίθιοι'' στην Ελλάδα, επειδή εσύ 9 χρόνια στις ΗΠΑ ως ... ανταποκριτής, ΔΕΝ κατάφερες να μάθεις ούτε στοιχειώδη αγγλικά. Τότε τι είδους ''ανταποκριτής'' είσαι; Γιά να συκοφαντείς μόνο 'Ελληνες και στο γκέττο Αστόριας να ζεις με λάσπες, κλεψιές-απατεωνιές; Πόσο ''ρόμπα'' -και ειδικά στην Ελλάδα με τα πολλά ψευτο''τρωκτικά'' σου- θα γίνεσαι ακόμα;
'Ενα άλλο blog -από τα αμέτρητα που σε κάνουν ''ρόμπα'' στην Ελλάδα- αναφέρει: «Ο ALEX STEFANOPOULOS ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ...ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕ ΠΙΘΗΚΟ!».
Γιά σένα, αφηνιασμένο ψώνιο, ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ της Ομογένειας είναι ''άχρηστοι'' κι εσύ είσαι ο... θεός! Και με συκοφαντίες, ελεεινότητες, τραμπουκισμούς, βρωμιές, παριστάνεις τον ''δημοσιογράφο''...

Bρε νούμερο, εσύ ξεπέρασες και τον ...Θεόδωρο Καλμούκο, που ''πέθανε'' καθηγητή στην ημερήσια ''Εθνικός Κήρυκας'' Νέας Υόρκης και ο φουκαράς ο καθηγητής, πήρε τηλέφωνο την άλλη μέρα να διαμαρτυρηθεί γιά τον...θάνατό του και την αναγγελία της... κηδείας του !
Υ.Γ.: Οι δηλώσεις-συγχαρητήρια γιά το ''βραβείο'', του πρέσβη μας στις ΗΠΑ, της γεν. πρόξενου Νέας Υόρκης και ειδικά της διευθύντριας Γραφείου Τύπου Ν. Υόρκης, που δέχονται τον ''διακεκριμένο δημοσιογράφο'' (γνωρίζοντας ότι, ούτε νόμιμα με κάρτα εργασίας είναι στις ΗΠΑ, ούτε ανταποκριτής ενεργού ΜΜΕ της Ελλάδας είναι, δηλ. έχει παραβιάσει και την βίζα του- γεγονός που πιστοποιεί και την ελαφρότητα των ''διπλωματικών'' μας), σε προσεχή ανάρτηση. Μαζί και οι δηλώσεις Ελλήνων ανταποκριτών στις ΗΠΑ, που συνευρίσκονται με τον ''τιμηθέντα'' στις συνεντεύξεις Τύπου (πρωθυπουργού, υπουργών κ.ά.) στο ελληνικό γραφείο Τύπου Νέας Υόρκης.

Στεφανόπουλος, Ιγνατίου, Συριοπούλου, ΦραγκούληBρε παν-ΗΛΙΘΙΕ Αλέξανδρε Στεφανόπουλε,Στέλνεις emails παντού με ''φοβερή αποκάλυψη'' στα πολλαπλά Blogs σου, που αναπαράγεις στο ''πρακτορείο'' λάσπης κι εκβιασμών σου, γιά τις... ''δικαστικές αποφάσεις'' εις βάρος του ''μεγάλου εγκληματία'', του ''φονιά'', του ''ληστή'', του ''καταδικασμένου σε βαρειά φυλάκιση'' εκδότη του ''Κalami.net'' και ως φοβερό ντοκουμέντο-αποδεικτικό έγγραφο βάζεις απόφαση δικαστήριου γιά...οφειλή 9.000 δολ. σε δικηγόρο πριν 15 χρόνια;;; (τον πλήρωσαν μετά, τον ''χασοδίκη''). Δηλαδή, την βάζεις ως την... ''απόφαση του δικαστήριου'' γιά τις... ''βαρειές καταδίκες σε φυλακή'' γιά τα ''κακουργήματα-εγκλήματα'' του ''καλαμο-παραγωγού''!!! (Σχόλια δεν χρειάζονται... Ψυχίατρος, ναι... Αγγλικά δεν ξέρεις...).
Βρε καραγκιόζη, ο καλαμο-παραγωγός δεν ''καταδικάστηκε'' ποτέ σε φυλάκιση. Μέχρι που θα φτάσεις τα ψέμματά σου και τις συκοφαντίες; 'Αλλο ''προφυλάκιση'' κι άλλο ''καταδίκη σε φυλάκιση'', ηλίθιε. Δεν καταλαβαίνεις ότι είναι πλέον θέμα χρόνου εσύ -και στα σοβαρά- να πας... φυλακή και μετά απέλαση; Μα τόσο πολύ δύσκολο είναι να το καταλάβεις;;;
( Πόσα Blogs θα φιάξεις γιά να...βρίζεις το ''Κ''; Δηλαδή ουσιαστικά να το... διαφημίζεις, αφού όλοι ''σε πήραν χαμπάρι''; )


Kαι 'πουσαι, ''Ασβέ'': Τώρα, πάρε φόρα και άρχισε να στέλνεις πάλι emails γιά το νέο έγκλημα -υπαρκτό, όχι σαν τις μαϊμουδιές που του καταλογίζεις- που έκανε ο παλιο-εκδότης του ''Καλαμιού'' και στο ομολογώ εγώ: Την δολοφονία του 16ου πρόεδρου των ΗΠΑ, Αβραάμ Λίνκολν. Την έκανε με συνεργό ανταποκριτή από Ελλάδα, έναν ''γαύρο-μαουνιέρη''. 'Αντε, έχεις και αποκλειστική είδηση. Αποκάλυψέ την -μόνο εσύ μπορείς- να τους ξεσκεπάσεις και τους δύο... 'Οσο γιά τον καλαμο-παραγωγό, ρίχτου. Αυτός είναι...κόπανος, αφού ακόμα δεν σε έκλεισε φυλακή (και μετά απέλασή σου), με τόσες ψευτιές-συκοφαντίες, που γράφεις.

Υπογραφή:
Φίμπη Σκυλάκη
πρώην υποψήφια γιά παγκόσμια πρόεδρος του ''Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ), με βοηθό Νew Υork, τον μυστικό-φαλακρό πράκτορα ''ΔουΒου''.

Είναι αλήθεια τυχοδιώκτης....;;;;

 

Ναί !!!
Και όμως !!!Έτσι χαρακτήρισε τον "σοφό Νέστωρα" της πολιτικής κ. Καρατζαφέρη η Γ.Γ του Κ.Κ.Ε κ. Παπαρήγα !!!
Σε ομιλία της στο Αιγάλεω είπε
συγκεκριμένα :
"Κοιτάξτε τώρα: Καρατζαφέρης, ο… τυχοδιώκτης! Τον οποίο τον λένε ακροδεξιό, τον λένε εθνικιστή, οι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά τον έχουν μπαλαντέρ για...
τις μεταξύ τους συνεννοήσεις: Πως θα κάνουν την κεντροδεξιά, την ενιαία κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά. "...

Μήν στεναχωριέστε κ. Καρατζαφέρη.

Ο κόσμος έχει υπ' όψιν του και την σταθερότητα των θέσεών σας αλλά και τις πράξεις σας .
Θα το δείξει εμπράκτως στις επόμενες εκλογές...
Όσο για τα λόγια της κας Παπαρήγα να ξέρετε ότι ζηλεύει τις εκατοντάδες εμφανίσεις σας στα κανάλια που παρουσιάζουν τις μάχες που δίνετε για τους Έλληνες πολίτες και γιαυτό τα λέει αυτά ...
antilogos-gr

Όταν οι κομμουνιστές βεβήλωσαν και λεηλάτησαν το Άγιο Όρος........

ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ:ΜΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ,ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16/10/1948: Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΚΑΡΥΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ).
 
Η σημαντικότερη μάχη ανταρτών και χωροφυλακής, ήταν αυτή που διεξήχθη την αυγή της 16/10/1948 από 400 περίπου ένοπλους αντάρτες που ήταν τμήμα της VI Μεραρχίας του ΔΣΕ .

Η δύναμη αυτή είχε στις τάξεις της και γυναίκες και η επιχείρηση έγινε με αντικειμενικό στόχο την προμήθεια τροφίμων και την στρατολόγηση κατοίκων της Χαλκιδικής που είχαν καταφύγει στο Άγιο Όρος. Μετά το πέρας της επιχείρησης η δύναμη αυτή θα κατέληγε στον Κάκαβο που στρατοπέδευε και η υπόλοιπη VI Μεραρχία.

Διοικητής των ανταρτών ήταν ο Π. Ερυθριάδης και η επίθεση είχε δύο στόχους.

1ον.Το Διοικητήριο όπου ήταν ο Διοικητής Αγίου Όρους Π. Παναγιωτάκος και 4 άνδρες η οποία και αποκρούστηκε μετά από 8ωρη μάχη και με απώλειες για τους επιτεθέντες. Το κτίριο έπαθε μεγάλες ζημιές και καήκε μεγάλο μέρος από το αρχείο της Διοικήσεως.

2ον.Το κτίριο που στεγαζόταν η δύναμη της Χωροφυλακής που και αυτή απέτυχε.

Οι απώλειες των χωροφυλάκων ήταν ένας τραυματίας και των ανταρτών 2 νεκροί και 5 τραυματίες. Τραυματίστηκε και ο Παπαγεωργίου.

Πήραν από τις Καρυές τρόφιμα, ιματισμό και χρήματα. Παρόμοιες λεηλασίες έκαναν και στην Ι. Μ. Ιβήρων και Βατοπεδίου, προέβησαν δε σε εκτεταμένη στρατολόγηση.

Οι αντάρτες με τα εφόδια που φορτώθηκαν σε 80 υποζύγια αποχώρησαν στις 17/10/1948.

Επισημάνθηκαν από την πολεμική αεροπορία και στην πορεία των ανδρών του ΔΣΕ επί δύο ημέρες από τις Καρυές μέχρι τον Κάκαβο η Αεροπορία έκανε συνεχείς επιθέσεις, ταυτόχρονα τους βομβάρδισαν πολεμικά πλοία με συνέπεια να υποστούν σοβαρές απώλειες και να χάσουν το μεγαλύτερο μέρος των εφοδίων που είχαν συναποκομίσει.

Για την υπόθεση αυτή ο Πατέρας Γαβριήλ ο Διονυσιάτης έχει γράψει:

«Οκτώβριος 1948. Ο συμμοριτοπόλεμος εμαίνετο καθ'όλην την χώραν, και ιδία εις τας βορείους επαρχίας όπου ήτο ευκολότερος ο ανεφοδιασμός των συμμοριτών από τας γειτονικάς κομμουνιστικάς χώρας. Εις την Χαλκιδικήν λόγω της ορεινότητας και της εύκολου εξοικονομίσεως τροφίμων εκ των χωριών, ευρίσκοντο 3 με 4 συμμορίαι, των οποίων σκοπός να έχουν υπερφαλαγγισμένην την Θεσσαλονίκην, να ενεργούν μέχρι των προθύρων αυτής δολιοφθοράς και να στρατολογούν εκουσίως και ακουσίως.

«Ο πληθυσμός αυτής εθνικόφρων κατά τα 9/10, ίνα αποφύγει τας στρατολογίας, τας διώξεις και τας εξοντώσεις εκ μέρους των συμμοριτών, μετώκησεν εις τα μεγαλύτερα κέντρα, οι γεωργοί προς την Κασσάνδραν, πεδινήν ως επί το πολύ και ήδη με την τομήν του ισθμού εις την Ποτίδαίαν νήσον γενομένην και ευκόλως φρουρουμένην, οι αστοί και βιοτέχναι διέρρευσαν προς Θεσσαλονίκην, Πολύγυρον και Αρναίαν, οι δε εργάται και υλοτόμοι προς το Άγιον Όρος, όπου προ διετίας είχον εισρρεύσει και οι κτηνοτρόφοι με τας αγέλας και τα ποίμνιά των.

«Ούτω ο πληθυσμός τετραπλασιάσθη, των 2/3 αυτού αποτελουμένων προσφύγων χωρικών της Χαλκιδικής, και τούτων όλων ακμαίων ανδρών ειθισμένων εις την υπαίθριον ζωήν και τας ορειβασίας.

«Τούτο έχουσα υπ όψιν η ηγεσία του συμμοριτισμού, ενήργησεν δύο τρεις κρούσεις εις Δάφνην, Εσφιγμένου και τινα ακραία σημεία τα προς τον ισθμόν του Ξέρξου.

«Δυστυχώς δια λόγους αγνώστους προς ημάς, το Κράτος δεν έλαβεν τα κατάλληλα μέτρα, ούτε καν προς οχύρωσιν του προρρηθέντος Ισθμού αρκεσθέν εις εγκατάστσιν εκείσε ενός φυλακίου χωροφυλάκων.

«Η Ιερά Κοινότης και δι εγγράφων της και δι αποστολής εις Αθήνας και Θεσσαλονίκην ειδικών επιτροπών, εν συντονισμώ και με τας γειτονικάς Κοινότητας, εζήτησεν επιμόνως την οχύρωσιν και στρατιωτικήν επάνδρωσιν του Ισθμού και την σύστασιν περιοδεύοντος παρ αυτόν Σώματος οπλιτών, αλλά δεν εγένετο τίποτα.

«Κατά τον Σεπτέμβριον ήτο πρόδηλον, ότι επρόκειτο εξόρμησις των συμμοριτών προς τας Χερσονήσους, καθ ότι το τοπικόν αρχηγείον των μετεφέρθη νοτιότερον και είχον παρατηρηθεί και διελεύσεις εκ των περιφερειών Λαγκαδά και Νιγρίτας προς Χαλκιδικήν.

«Και πάλιν η Ιερά Κοινότης ετόνισεν τον κίνδυνον και εζήτησεν ειδικώς ενίσχυσιν της Χωροφυλακής του Όρους και δια Στρατού, αλλ εις μάτην και πάλιν. Και ούτω περί τα μέσα Οκτωβρίου σχηματισμός εξ εκατόν περίππου συμμοριτών και συμμοριτισών εισέβαλον δια του Ισθμού νύκτωρ εις το Άγιον Όρος και έφτασεν εις την Πρωτεύουσαν αυτού Καρυάς χωρίς να γίνει αντιληπτός.

«Ευτυχώς ότι τον αντελήφθησαν μερικοί μοναχοί εκ των ακραίων Κελλίων εν Καρυαίς και έτρεξαν και ειδοποίησαν την Υποδιοίκησιν Χωροφυλακής και επρόλαβεν αυτή να λάβη τα αμυντικά μέτρα της και να μη καταληφθή εξ απίνης.

«Τούτο απέτρεψεν τα σχέδια των συμμοριτών, και ότε περί τα ξημερώματα επετέθησαν κατά των κτιρίων της Χωροφυλακής και Διοικήσεως, ευρέθησαν αντιμέτωποι των γρηγορούντων ανδρών.

«Επηκολούθησεν ολοήμερος μάχη υπό ραγδαίαν βροχήν, καθ ήν εφονεύθησαν τρεις συμμορίται και εκ των χωροφυλάκων ουδείς.

«Την επομένην οι εκ των συμμοριτών άνδρες επεδόθησαν εις την λεηλασίαν των Κελλίων και καταστημάτων, αι δε γυναίκες προς εμπαιγμόν και βεβήλωσιν των ιερών παραδόσεων και τυπικών, εχόρευον υπό την αψίδα του Κωδωνοστασίου του Πρωτάτου, και με Καυκασιακήν προφοράν των έλεγον εις ενίους Πατέρας διερχομένους εκείθεν: «ας κάνη το θάμα της η Παναγία σας εις εμάς τα κοράσια».

«Και τότε μεν εμακροθύμησεν η Παντάνασσα και δεν ετιμώρησεν τους υβριστάς της, αλλ έκτοτε δεν είδαν κατά το λεγόμενον «άσπρη μέρα». Τους βρήκε, μετ ολίγον η καταστροφή της Φλωρίνης με 1.200 νεκρούς, αιχμαλώτους και τραυματίας, και εντός έτους δεν έμεινεν τίποτε από το ανόσιον έργον τους.

«Ο ηρωικός στρατός μας με την βοήθειαν του Θεού και της Παναγίας τους συνέτριβε πραγματικώς, όπου τους συνήντα, και τον Αύγουστον του επωμένου έτους τους εξώντωσε κυριολεκτικώς εκεί εις τα ληστρικά των ερείσματα του Γράμμου και του Βίτσι και δεν απέμεινεν πλέον εις την Ελλάδα μας παρά μόνον τα ερείπια, που δημιούργησεν ο Θεοκατάρατος Κομμουνισμός, η φρίκη εκ της αναμνήσεως του ελλεεινού συμμορίτου και η αιώνια κατάρα του λαού μας επί τας κεφαλάς εκείνων, που αρνηθέντες την πίστην και την πατρίδα των εξυπηρέτουσαν τα Σλαυικά συμφέροντα.

«Προς το εσπέρας ανεχώρησαν μετά φοβεράν λεηλασίαν των Καρυών, διέρρηξαν τα Kαταστήματα και όσα μεν πράγματα ήθελον, τα εφόρτωσαν εις διαρπαγέντα εκ των μονών και ιδιωτών ζώα, τα δε άλλα, ρύζια, ζυμαρικά κλπ τα πετούσαν εις τις λάσπες του δρόμου, μόνον και μόνον, ίνα κάμουν ζημίαν. Το χείριστον δε και χαρακτηριστικόν διά την θηριωδίαν των, κατά την λεηλασίαν των Κελλίων, ότι εύρισκον ιερά σκεύη, Ευαγγέλια, Επάργυρωμένας θήκας Αγίων λειψάνων κλπ τα έρριπταν φύρδην μίγδην και μετ άλλων χυδαίων αντικειμένων εις σάκκους και τα συναπεκόμιζαν προς εκποίησιν, αλλά δεν επρόφθασαν, τα περισσότερα ευρέθησαν εις τα Κρούσια, όταν εξεδιώχθησαν κακώς και εκείθεν. Φεύγοντας εξ Αγίου όρους έλαβον βιαίως μεθ εαυτών εκατόν και πλέον ανθρώπους, ποιμένας, εργάτας, υλοτόμους, και περί τα εκατόν πεντήκοντα ζώα, φορτωμένα τα κλεπτολάφυρα των και τους τραυματίας των.

«Και όλη αυτή η θρλιβερά φάλαγξ διήλθεν ανενόχλητος το στενόν του Ξέρξη, καίτοι υπήρχον δύο ακταιωροί εκατέρωθεν και εντός ολίγου είχε φθάσει και το αντιτορπιλικών «Δόξα», αλλά έμειναν αδρανή, ίνα μη φονευσωσιν το πλήθος των αθώων απαχθέντων.

«Η Βέβηλος αυτή εισβολή και λεηλασία του αγίου Όρους, το οποίον εσεβάσθησαν αλλοεθνείς και αλλόπιστοι, θα μείνη ως θλιβερά και απαισίας μορφής ανάμνησις, ότι ευρέθησαν Έλληνες και Ελληνίδες, έστω κατ όνομα, να καταπατήσουν εν εικοστώ αιώνι τα ιερά θέσμια. Πρεπόντως λοιπόν εγράφει υπό τινος υπό το Κωδωνοστασιον του Πρωτάτου: «Εν τω Αγίω τούτω τόπω εχόρευαν κατά την εισβολήν αι ερινύες του συμμοριτισμού, ήτοι τα βδελύγματα της ερημώσεως».

ΠΗΓΗ.

ΣΧΟΛΙΟ HELLAS-ORTHODOXY:ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΠΩΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΙΠΟΤΑ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ!ΟΙ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ,ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΝΕΙΔΟΣ,ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΛΗΣΜΟΝΗΘΕΙ!
ΑΣ ΜΗΝ ΑΠΟΡΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΣΚΛΗΡΕΣ" ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ!

Το "ΠΑΡΟΝ" σατιρίζει......

ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΑΠΟ ΤΟ  "ΠΑΡΟΝ":ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ,ΣΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ-ΥΠΕΡΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ!

Άραγε,τι θα λένε για όσους δεν είπαν ΟΧΙ στην Τρόικα μετά από μερικές δεκαετίες;
Η απάντηση είναι πολύ εύκολη:Ό,τι θα λέγαμε κι εμείς για τους προγόνους μας,αν το 1940 είχαν πει ΝΑΙ ή είχαν δηλώσει...παρών,απέναντι στην ιταλική επίθεση!

ΒΛΕΠΕΤΕ,ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ,ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΝΑΙ ΜΕΝ,ΑΛΛΑ" ΚΛΠ:ΕΙΤΕ ΛΕΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΗΡΩΑ,ΕΙΤΕ ΛΕΣ ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΗ!

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ:ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ 1940 ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΠΕΙΝΕΣ,ΟΥΤΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΕΣ,ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ,ΟΤΑΝ ΕΙΠΑΝ ΤΟ ΟΧΙ!

ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ;ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ,ΟΧΙ!
από το Ελλάς Ορθοδοξία

Αντι-μνημονιακή ΠλειοψηφίαΑντι-μνημονιακή πλειοψηφία
Τα αποτελέσματα της πανελλαδικής μέτρησης της PULSE που δημοσιεύει ο Τύπος της Κυριακής, ενόψει των δημοτικών, περιφερειακών εκλογών της 7ης Νοεμ βρίου, αποτυπώνουν ξεκάθαρα, στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην πολιτική του μνημονίου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που πλήττει κυρίως τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.
Τα μηνύματα από τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι, πρώτον, επιβεβαιώνεται με τον πλέον εμφαντικό τρόπο η συγκρότηση ενός «αντιμνημονιακού μπλοκ» πλειοψηφίας κατά των σκληρών μέτρων που επέβαλε η συμφωνία της κυβέρνησης με την περιώνυμη τρόϊκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι επτά στους δέκα ερωτηθέντες απαντούν ότι υπήρχε τρόπος να αποφύγει η χώρα μας την προσφυγή στην τρόϊκα και στο μηχανισμό του μνημονίου, ενώ μόλις ένας στους δέκα θεωρεί ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος.
Και, δεύτερον, ότι επιδοκιμάζεται η στάση πολιτικών δυνάμεων και ανεξάρτητων υποψηφίων κατά της πολιτικής του μνημονίου και αποδοκιμάζεται η κυβερνητική πολιτική. Αφενός στο πρόσωπο υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, με πλέον χαρακτηριστική την περίπτωση Σγουρού στην Αττική, ο οποίος έχει περιέλθει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και, κάτω από ορισμένες συνθήκες, μπορεί να βρεθεί ακόμη και εκτός β΄γύρου. Και, αφετέρου, απευθείας στην πρόθεση ψήφου σε εθνικό επίπεδο, όπου η ψαλίδα της διαφοράς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μόλις ένα χρόνο μετά τις εκλογές, κλείνει. Αργά μεν, αλλά σταθερά.
Τα αποτελέσματα των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών αναμένεται να καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό και τις πολιτικές εξελίξεις. Εφόσον τα εξαγόμενα των δημοσκοπήσεων επιβεβαιωθούν και στην κάλπη του Νοεμβρίου, το πολιτικό σκηνικό δεν μπορεί να παραμείνει ίδιο από την επομένη των εκλογών. Η επιτυχία των αντιμνημονιακών συνδυασμών θα προσφέρει έμπρακτη επιβράβευση από τον ελληνικό λαό της πολιτικής στάσης των δυνάμεων που αντιπαρατέθηκαν στο μνημόνιο, την τρόϊκα και τα ακραία μέτρα Παπακωνσταντίνου, και, παράλληλα, θα αποτελέσει άμεση αποδοκιμασία της κυβέρνησης Παπανδρέου και των τραγικών για τη χώρα και τους πολίτες επιλογών της.