Σελίδες

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η ΦΛΟΓΑ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο κ Παναγιώτη Αποστόλου. Δυστυχώς για την Ελλάδα μας, Πατροκοσμάδες δεν βγάζει σήμερα η Εκκλησία μας ενώ από τους Ιεράρχες μας τρεις- έως τέσσερεις το πολύ είναι οι άξιοι του σχήματός τους. Τα έχω πει πολλές φορές κι εγώ και οι φίλοι μου το ξέρουν.  Διαβάστε τα όσα...

                                                            Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στις 23 και 24 Αυγούστου, τιμήθηκε δεόντως στην Κόνιτσα, η μνήμη του ισαποστόλου, Εθναποστόλου και Ιερομάρτυρα, Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, πολιούχου της ακριτικής και ηρωικής πόλεως της Ηπείρου. Το βράδυ της 23ης Αυγούστου ημέρα Τρίτη, παραμονή της εορτής,  στον ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου. Συλλειτούργησαν επίσης, οι Μητροπολίτες, Ξάνθης και Περιθωρίου κ. Παντελεήμων, Καστορίας κ. Σεραφείμ, πρώην Αυλώνος κ. Χριστόδουλος και ο Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας. Μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην πόλη της Κόνιτσας, την οποία ακολούθησα  ευλαβικά μαζί με περισσότερους από δυο χιλιάδες πιστούς και δυστυχώς μεταξύ αυτών δεν ήταν κανένας από τους πέντε βουλευτές του νομού Ιωαννίνων, που έλαμψαν δια της απουσίας τους.
Ο οικοδεσπότης Μητροπολίτης κ. Ανδρέας, στον πύρινο λόγο του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα, αναφέρθηκε στα Εθνικά θέματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να μου κλείσουν το στόμα, αλλά μόνον ο θάνατος θα μου κλείσει το στόμα και δεν θα μιλώ για τα Εθνικά θέματα».    
            Την επομένη το πρωί, 24η Αυγούστου ημέρα Τετάρτη τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους προαναφερθέντες ιεράρχες καθώς και με τη συμμετοχή του Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλίνικου στην μνήμη του Αγίου. Με το πέρας της Θείας...

Παμπούκης!!!!Ο μοναδικός άντρας σ' αυτή την κυβέρνηση των δωσίλογων και......

Έκλεψα αυτό το άρθρο από την «Ελεύθερη Ζώνη» της Σοφίας Βούλτεψη. Δεν θα σταθώ στα όσα ο καθηγητής κ. Δ. Μάρδας γράφει και "καταγράφει". Εγώ θα ασχοληθώ με την αντρίκια πράξη του Παμπούκη που τον ανέβασε (και σαν πολιτικό) στα μάτια μου. Χορτάσαμε ήδη από «αδελφίστικες» συμπεριφορές του τύπου δεν είδα τον κλέφτη  αλλά πρόσεξα το στριγκάκι του. Μάλλον άλλο θα πρόσεξε  ο, «η», υπουργός αλλά τι να πει. Και περιμένουμε εθνική πολιτική από μια κυβέρνηση απατεώνων, προδοτών, πούστηδων και κλεφτών. Πώς αφού, όλοι τους είναι «εκμεταλλεύσιμοι» από ξένες υπηρεσίες  μέχρι και τους εφήμερους εραστές τουςq Βέβαια δεν μάθαμε τον κλέφτη αλλά μην εκπλαγείτε αν, αύριο μεθαύριο, δεν τον δείτε στα δικαστήρια ή στην θέση του δείτε κάποιον άλλον. Οδυσσεύς



Παραίτηση Παμπούκη: Γιατί απώλεια για την κυβέρνηση;

Γράφει ο
Δημήτρης Μάρδας
Στην εμπόλεμη κατάσταση που βιώνει η χώρα, διθύραμβοι «περί του πολιτικού ήθους», της «καθαρότητας του λόγου και των πράξεων» ή τέλος «του κενού που αφήνει πίσω του» ο όποιος παραιτηθείς υπουργός, αποτελούν ίσως πολυτέλεια, καθώς τα πραγματικά γεγονότα είναι αυτά που μετράνε.

Θεωρήθηκε απώλεια για την κυβέρνηση η παραίτηση του Αν. Υπουργού Ανάπτυξης του κ. Παμπούκη. Εδώ εγείρονται δυο ερωτήματα:

Πρώτο ερώτημα: Ο κ. Παμπούκης γνώριζε από τις καίριες θέσεις που κατείχε έως τώρα το κενό που θα δημιουργούσε στη χώρα η κατάργηση του Υπουργείου Ναυτιλίας. Κατά πολλούς φέρεται ως πρωτεργάτης της αλλαγής αυτής το 2009, καθώς είναι κεντρικός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Έπρεπε να γίνει λοιπόν Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης για να παίξει τελικά το ρόλο του τιμητή μιας αποτυχημένης πολιτικής απόφασης, που τον άγγιξε προσωπικά;

Τι μπορεί να υποκρύπτει μια τέτοια «ηρωική έξοδος»; Σε τελική ανάλυση, τι αποχαιρετά στην Αλεξάνδρεια (του Καβάφη) που χάνει ενόψει του επερχόμενου σχεδίου Β, λόγω μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της χώρας απέναντι στην Τρόικα;

Δεύτερο ερώτημα: Και εν τέλει τι προσδιορίζει το μέγεθος της απώλειας που προκύπτει από την παραίτηση ενός υπουργού και πώς αυτό μετράται;

Ο κ. Παμπούκης ανέλαβε την ευθύνη διοίκησης ενός δύσκολου ντοσιέ δισεκατομμυρίων ευρώ, αυτού των ξένων επενδύσεων. Ως κύριος αν όχι μοναδικός σε κάποιες περιπτώσεις χειριστής, στο πλαίσιο λοιπόν μιας πολιτικής one man show, επεδίωξε να προσελκύσει διεθνείς επενδυτές, με μηδενικά αποτελέσματα βέβαια.

Εδώ όμως άφησε πολλά ανοικτά ερωτήματα με κύρια τρία:

1.- Ποια ήταν η πραγματική αιτία της αποτυχίας της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό; Βέβαια το 2009 δεν ήταν παρά μόνο συντονιστής του κυβερνητικού έργου και όχι, τυπικά τουλάχιστον, υπεύθυνος του ντοσιέ των ξένων επενδύσεων. Είχε όμως σαφέστατη και πλήρη γνώση του αντικειμένου.

2.- Γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ η επένδυση στο Ελληνικό γεγονός που οδηγεί στη μείωση της τιμής πώλησης του «φιλέτου» αυτού, λόγω της κακής συγκυρίας που βιώνει η χώρα και

3.- Με ποια λογική έχει υποκατασταθεί ο ρόλος του θεσμικού εκείνου οργάνου προσέλκυσης των ξένων επενδύσεων της χώρας, του Invest in Greece, από ένα και μόνο άτομο; Οι απαντήσεις των δυο πρώτων ερωτημάτων είναι γνωστές μόνο στον ίδιο και ενδεχομένως στους λίγους πέριξ αυτού!

Η απομάκρυνσή του από το Υπουργείο Ανάπτυξης θα σημάνει αυτόματα και απομάκρυνση από το χρυσοφόρο ντοσιέ της προσέλκυσης των ξένων επενδύσεων και κατ’ επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων;

Το γεγονός ότι είναι καλός γνώστης των διαδικασιών αναφορικά με τις διεθνείς διαπραγματεύσεις δεν αποτελεί εγγύηση πετυχημένων εξελίξεων. Εκ του αποτελέσματος λοιπόν συμπεραίνουμε, ότι η μέθοδος που ακολουθήθηκε έως σήμερα με πρωταγωνιστή τον ίδιο και έξω από οποιουσδήποτε κανόνες διαφάνειας, δεν απέδωσε.

Όταν όμως υπάρχει μια νησίδα αδιαφάνειας εν μέσω μιας προσπάθειας που επιδιώκει την αλλαγή της θέσης της χώρας, όντας σήμερα η 79η πιο διεφθαρμένη, τότε εύλογα τίθενται πολλά αδυσώπητα ερωτήματα.

Σημειώνουμε τέλος ότι πρακτικές βασιζόμενες στο one man show συχνά συνοδεύονται και από σκάνδαλα εκατομμυρίων. Να υπενθυμίσουμε το σκάνδαλο των ελικοπτέρων της Agusta, που έστειλε στο σπίτι του τον αρχηγό του Φλαμανδικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, πρώην Υπουργό των Οικονομικών, και Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τoν Willy Claes το 1989.



Ο κ. Δ. Μάρδας είναι αν. καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

http://xanthidisathens.blogspot.com/2011/08/blog-post_5516.html

Η προσέγγιση Κύπρου – Ισραήλ, με φόντο την ενεργειακή συμφωνία για το φυσικό αέριο, φέρνει στο προσκήνιο συμφέροντα που συγκρούονται μεταξύ Τουρκίας, ΕΕ, ΗΠ


Μεγαλύτερη εμπλοκή αναγγέλλει η Ρωσία στα κοιτάσματα της Κύπρου!


Την εντατικοποίηση των σχέσεων ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και τη Ρωσία, ανέδειξε ως προτεραιότητα ο Πρόεδρος της Ρωσίας Ντ. Μεντβέντεφ, με μήνυμα στον Κύπριο ομόλογό του, Δ. Χριστόφια, για τα 65α γενέθλια του. Ιδιαίτερης σημασίας χαρακτηρίζει ο Ντ. Μεντβέντεφ τις συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, που υπογράφηκαν το 2010, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «ο εμπιστευτικός προσωπικός διάλογος θα συμβάλει και στο μέλλον στην προώθηση εποικοδομητικής ημερήσιας διάταξης, τόσο σε διμερές όσο και σε διεθνές επίπεδο».
Το μήνυμα του Ρώσου Προέδρου έρχεται σε μια περίοδο που εντείνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί γύρω από τα πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με τη Μόσχα να επιζητεί αναβαθμισμένο ρόλο και μερτικό. Η προσέγγιση Κύπρου – Ισραήλ, με φόντο την ενεργειακή συμφωνία για το φυσικό αέριο, φέρνει στο προσκήνιο συμφέροντα που συγκρούονται μεταξύ Τουρκίας, ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας, καθώς επίσης και το χαρακτήρα των εύθραυστων συμμαχιών μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που ανεβάζουν το θερμόμετρο στην περιοχή.
Η Ρωσία εμφανίζεται να διεκδικεί άμεσο ρόλο στα κοιτάσματα της Κύπρου, καθώς αναμένεται πρόταση της «Gazprom» στο δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων που θα πραγματοποιήσει η Λευκωσία για το φυσικό αέριο, ενώ δεν αποκλείεται και συνεργασία με τη «Delek», προκειμένου να μπει στο παιχνίδι και να αποκτήσει ρόλο στα κοιτάσματα της περιοχής.
http://gdailynews.wordpress.com/2011/08/blog-post_31html

Έχουν άραγε αξία τα παράσημα και οι τιμητικές διακρίσεις στην μεταπολιτευτική Ελλάδα;

Το πήρα από το θαυμάσιο ιστολόγιο «Μαθαίνουμε Ελληνική Ιστορία». Διαβάζοντάς το, μου γεννήθηκαν απορίες και επιτρέψτε μου να τις εκφράσω προκαταβολικά. Ο Ντεγιάννης ήταν αυτό που ήταν και το ξέρουμε όλοι μας δηλ. ένας λειτουργός της δικαιοσύνης, ένας μετριότατος συγγραφέας (σε σύγκριση με πολλούς άλλους αξιολογότερους ) και αμελητέος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ο Ντ. τιμήθηκε το 1996 με το παράσημο του «Τάγματος Εθνικής Τιμής» και δεν μπορώ να το αιτιολογήσω . Καλύτεροι συγγραφείς οπωσδήποτε υπήρξαν και υπάρχουν αλλά δεν τιμήθηκαν. Δικαστικοί ισάξιοι και ίσως και καλύτεροι υπήρξαν και υπάρχουν αλλά δεν τιμήθηκαν όσο για βουλευτές..... Μήπως τελικά τιμήθηκε επειδή εξέδωσε απόφαση που του επιβλήθηκε άνωθεν; Μα τότε είναι εύκολο να φαντασθούμε τι είδους υπηρεσίες προσέφεραν και οι λοιποί τιμηθέντες με το παράσημο του «Τάγματος της Εθνικής Τιμής» (το οποίο, αλήθεια, υπό τίνος την αιγίδα τελεί;) Οδυσσεύς



Γιάννης Ντεγιάννης ο Δικαστής της Χούντας

Από την Βικιπαίδεια

Ο Γιάννης Ντεγιάννης (1914 - 28 Μαΐου 2006) ήταν Έλληνας ανώτατος δικαστικός, βουλευτής και λογοτέχνης. Στη δίκη των πρωταιτίων της Xoύντας των Συνταγματαρχών ήταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Γεννήθηκε το 1914 στους Στρόπωνες Εύβοιας και σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Το 1949 μπήκε στο δικαστικό σώμα. Ήταν πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου που δίκασε (Ιούλιος του 1975) και καταδίκασε σε θάνατο τους πρωταίτιους της Απριλιανής δικτατορίας (Γεώργιος Παπαδόπουλος, Στυλιανός Παττακός,Νικόλαος Μακαρέζος κ.ά.), η ποινή των οποίων μετατράπηκε τελικά σε ισόβια από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ο Ντεγιάννης παρέμεινε στο δικαστικό σώμα μέχρι το 1981, οπότε συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του αρεοπαγίτη.

Εκλέχτηκε βουλευτής Επικρατείας το 1981 και βουλευτής Θεσσαλονίκης το 1984 με το ΠΑΣΟΚ.

Εκλέχτηκε επίτιμος πρόεδρος του Ιδρύματος Κοινωνικών και Ιστορικών Μελετών «Σταύρος Καλλέργης» και διετέλεσε πρόεδρος της Εταιρείας Ευβοϊκών Μελετών, μέλος της Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Γεωργίου Παπανδρέου. Το 1996 τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος Εθνικής Τιμής.

Εξέδωσε τέσσερις ποιητικές συλλογές: «Κλεψύδρα» (1961), «Απόγευμα» (1963), «Επιστροφή» (1978), «Προλεγόμενα κάθε μελλοντικής ευτυχίας» (1981) και το βιβλίο «Η Δίκη» (1991).

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών και ετάφη στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ
ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΕΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
 

GAME OVER . Ο αγγλοσαξονισμός «πεθαίνει» και μαζί του τελειώνει η ατλαντική περίοδος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.



Posted: 30 Aug 2011 08:37 AM PDT
 
Θα ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο με μια ερώτηση γνώσης, που μοιάζει με τις γνωστές σπαζοκεφαλιές. Τι σχέση μπορεί να έχει μια θεωρία, όπως ο δαρβινισμός, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας, όπως η Monsanto και μια εταιρεία της φόρμουλα 1, όπως η Virgin, με τον μυθικό αντιήρωα Ανταίο; Και όμως υπάρχει σχέση —αν βέβαια υπάρχει η κατάλληλη γνώση και η ανάλογη συνδυαστική ικανότητα—, που να μπορεί να τα συνδέσει όλα αυτά μεταξύ τους. Όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους, γιατί αποτελούν διαφορετικές εκφράσεις μιας κοινής νοοτροπίας, η οποία είναι κυρίαρχη τους τελευταίους αιώνες και μαστίζει την ανθρωπότητα σαν μια θανατηφόρος αρρώστια. Την αρρώστια του αγγλοσαξονισμού. Μια πραγματική κοινωνική "αρρώστια", η οποία έχει προ πολλού ξεπεράσει τα εθνικά όρια της Αγγλίας. Μια πραγματική ύβρις προς τον Θεό και τον άνθρωπο. Τα συμπτώματα αυτής της "αρρώστιας" θα αναζητήσουμε.
Αν αυτός, ο οποίος αποτυπώνει σε ένα καμβά την ομορφιά, την αγριότητα, τη γαλήνη, την πανδαισία χρωμάτων και μορφών της φύσης, ονομάζεται καλλιτέχνης, τι άλλο εκτός από Θεός μπορεί να είναι αυτός ο οποίος τη δημιούργησε; Αυτό, το οποίο κατανοεί η ανθρωπότητα στο σύνολό της και για το σύνολο του χρόνου, δεν το κατανοεί μόνον ένας λαός. Οι Αγγλοσάξονες. Γιατί; Γιατί αυτή είναι η "θρησκεία" τους. Αυτό τους διαφοροποιεί από όλους τους υπόλοιπους λαούς. Είναι "λαθρεπιβάτες" του ανθρώπινου πολιτισμού. Διαχειρίζονται τον πολιτισμό και δεν τον δημιουργούν. Έχουν τα πιο διάσημα μουσεία στον κόσμο και μέσα σ' αυτά δεν υπάρχει ούτε ένα έκθεμα βρετανικού πολιτισμού.
Αυτός ο λαός, ο οποίος εκ πεποιθήσεως δεν δημιουργεί τίποτε απολύτως, έχει μάθει να...

Ηλεκτρονικό τσιπ τατουαζ,ο απόλυτος μεγάλος αδερφός



 Έλαβα από τον «Φιλούμενο» και το δημοσιεύω. Όταν η επιστήμη και οι επιστήμονες τίθενται στην υπηρεσία των δυναστών κάπου τα πράγματα ξεφεύγουν! Θα μου πείτε, έτσι δεν ήταν πάντα; Ναι αλλά ποτέ οι δυνάστες δεν ήταν τόσο «ελάχιστα λίγοι» και τόσο επικίνδυνοι, όσο σήμερα!!!Οδυσσεύς

YouTube - Βίντεο από αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου