Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί παίζετε το παιχνίδι των προσκυνημένων του ΔΝΤ

Κάνοντας την καθημερινή μου είσοδο στο hellenicrevenge το πρώτο που αντίκρισα ήταν η επίθεση κατά του "έφεδρου συνταγματάρχη" Αλέκου Καχριμάνη.
Πρώτον. Επειδή προέρχομαι από τις ΕΔ θέλω να ενημερώσω το αγαπημένο ιστολόγιο ότι κανείς έφεδρος δεν προάγεται ΠΟΤΕ πάνω από τον βαθμό του ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ. Ο βαθμός του ταγματάρχη είναι ο καταληκτικός για τους εφέδρους.
Δεύτερον. Επειδή είμαι Γιαννιώτης θα ήθελα σας να ενημερώσω ότι αυτή την στιγμή στα Γιάννινα παίζεται ένα βρώμικο παιχνίδι σε βάρος του υποψήφιου περιφερειάρχη Καχριμάνη από τους προσκυνημένους στο ΔΝΤ αλλά θρασείς κατά τα άλλα ΠΑΣΟΚους και τα φερέφωνά τους , εφημερίδες και μπλογκς, που ο αρχηγός τους εξισώνει τους Βορειοηπειρώτες με τους Αλβανούς, προκειμένου να στηριχθεί ο δικός τους υποψήφιος περιφερειάρχης Αργύρης, ναι ο απόφοιτος λυκείου γ' αντιπρόεδρος της Βουλής. Όπως θα είδατε στο EPIRUSGATE με την ανάρτηση του περσινού καλοκαιριού παρών ήταν και ο τότε περιφερειάρχης Πανοζάχος και η παράδοση του μηχανήματος έγινε από την Ελληνική Πολιτεία και όχι από τον νομάρχη Ιωαννίνων.
Τρίτον. Δεν γνωρίζω αν εσείς έχετε προσωπικά με τον Καχριμάνη αλλά έτσι για να δείτε τι ρόλο παίζει το epirusgate σας παρακαλώ στείλτε τους το εξής ερώτημα: ΄<<Ο Αργύρης έδωσε στην δημοσιότητα το "πόθεν  έσχες" το δικό του και της συζύγου του. Μήπως θα έπρεπε να δημοσιοποιήσει  και το "πόθεν έσχες" τυχόν ανηλίκων παιδιών και από τις δύο πλευρές (και των δύο συζύγων χωριστά δηλαδή μια και υπάρχει δεύτερος γάμος) επειδή το προβλέπει ο νόμος; Και, μήπως για λόγους ηθικής, θα έπρεπε ο Αργύρης να δημοσιοποιήσει και τα΄"πόθεν έσχες" των ενηλίκων τέκνων και των γονέων, ένθεν κακείθεν του ζεύγους και ας μην το προβλέπει ο νόμος απλά και μόνον για να μας δείξει πόσο ηθικό στοιχείο είναι;
Αν δημοσιεύσει το epirusgate την ερώτησή σας  εγώ θα ψηφίσω αυτό το προσκυνημένο πράγμα που λέγεται Αργύρης και μετά θα πάω να κλειστώ σε μοναστήρι.

                                                                               Με άπειρη εκτίμηση
                                                                                   Οδυσσεύς

TORCASO- ΑΚΗΣ-ΠΑΣΟΚ-ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ


http://olympiada.files.wordpress.com/2010/09/rasadel3.jpgΜε αφορμή την αποκάλυψη του olympia.gr ότι έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί της ΙΜ Βατοπαιδίου (Rasadel) και δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό, παρά τα χθεσινά ψέμματα του Χατζηπαπαγάλου που λέει το Μακρή και το Τραγκό του, και την αποκάλυψη της σχέσης της Torcaso με την υπόθεση Βατοπαιδίου και του ανοίγματος δύο λογαριασμών της offshore, που όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ανήκει στον Άκη, ας θυμηθούμε την ιστορία με τα ακίνητα του Άκη και την offshore. Να θυμίσουμε επίσης ότι όπως γράφτηκε πριν λίγες μέρες έχουν παγώσει οι έρευνες του ΣΔΟΕ για την περιουσιακή κατάσταση του Άκη, προφανώς μετά από αμοιβαίες εξηγήσεις του στύλ «σταματήστε τώρα τις έρευνες γιατί θα σας δώσω στεγνά όλους και θα κάνετε 50 χρόνια να ξαναδείτε εξουσία... καλά Άκη ηρέμησε θα σταματήσουμε»

Το κουβάρι με τα ακίνητα οικογενείας Τσοχατζοπούλου
Ο πρώην υπουργός και η offshore Torcaso της Αρεοπαγίτου «συμπίπτουν» και στην Κεφαλληνίας

Επιστροφή στην περίληψη...
06-06-10
Το βράδυ της περασμένης Τρίτης και ενώ τα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης ανακοίνωναν την έναρξη έρευνας από πλευράς ΣΔΟΕ, μετά τις αποκαλύψεις της «Κ» για την οικία Τσοχατζόπουλου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού, ήδη από τα χρόνια του υπουργείου Ανάπτυξης, ανεβοκατέβαινε στον δεύτερο όροφο διαμερίσματος στον αριθμό 3 του πεζοδρόμου Κομνά Τράκα στα Πατήσια, μεταφέροντας σε αυτοκίνητο τσάντες αγνώστου περιεχομένου. Τα φώτα του γραφείου στον δεύτερο όροφο δεν έσβησαν παρά μόνο λίγο λεπτά πριν από τις τρεις τα ξημερώματα.
Ο μικρός πεζόδρομος της οδού Κομνά Τράκα φαίνεται να είναι ο δεύτερος αθηναϊκός πεζόδρομος στον οποίο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Τσοχατζόπουλος συμπίπτει με την offshore εταιρεία Torcaso Investments Limited, που κατείχε για δύο χρόνια την ιδιοκτησία της τωρινής του οικίας στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπως αποκάλυψε η «Κ» την περασμένη Κυριακή.
Μεσοτοιχία με το «διανυκτερεύον» διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου της οδού Κομνά Τράκα 3 στα Πατήσια, που σήμερα ανήκει στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται πενταώροφο κτίριο γραφείων που μέχρι το 2007 -οπότε και πουλήθηκε στη Μονή Βατοπεδίου για σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ- βρισκόταν στα χέρια της offshore Torcaso.
O ξάδερφος
Δύο μήνες πριν η Torcaso αγοράσει το πενταώροφο ακίνητο στη γωνία ανάμεσα στην οδό Κεφαλληνίας 45 και Κομνά Τράκα, η ιδιοκτησία Τσοχατζόπουλου στην Κομνά Τράκα 3 αγοράζεται από τον Θεσσαλονικιό επιχειρηματία κ. Νικόλαο Ζήγρα, ξάδερφο του κ. Τσοχατζόπουλου, ο οποίος και τη μεταβιβάζει στον πρώην υπουργό τέσσερα χρόνια αργότερα.
Σήμερα, το κουδούνι του διαμερίσματος Τσοχατζόπουλου γράφει ΛΗΘΑΙΑ. Η εταιρεία αυτή δεν είναι άλλη από την κατασκευαστική εταιρεία ΛΗΘΑΙΑ ΕΠΕ, που συστήθηκε το 2007 από την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, και τον υιό του Αλέξανδρο. Η ίδια εταιρεία μισθώνει όχι μόνο στην ίδια γειτονιά αλλά ακριβώς απέναντι από την ιδιοκτησία της Torcaso δύο οικόπεδα, ιδιοκτησίας Αρετής Τσοχατζοπούλου, προς 227 χιλιάδες ευρώ για δεκαπέντε χρόνια.
Μια δεύτερη κατασκευαστική, που ιδρύεται μεταξύ άλλων από την κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου το 2003, η ΑΤΕΦΑ ΕΠΕ, φέρνει την κόρη του πρώην υπουργού στο ίδιο διοικητικό συμβούλιο με τη λογίστρια κ. Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Ομως, η κ. Λαμπροπούλου εμφανίζεται το 2002 να ενεργεί και ως αντίκλητος της Torcaso κατά την αγοραπωλησία της τωρινής οικίας του κ. Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. H «Κ» επικοινώνησε με την κ. Λαμπροπούλου, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει και να απαντήσει στα ερωτήματα της «Κ» για τον πραγματικό ιδιοκτήτη της εταιρείας Torcaso.
Την ίδια χρονιά που η κ. Λαμπροπούλου εμφανίζεται ως αντίκλητος της Torcaso, πάντως, στην πολεοδομία Αθηνών κατατίθεται ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της offshore, σύμφωνα με την οποία επικεφαλής του έργου, το οποίο μετέτρεψε το μικρό νεοκλασικό της Κεφαλληνίας 45 σε υπερσύγχρονο πενταώροφο κτίριο γραφείων, εμφανίζεται ο κ. Αστέριος Οικονομίδης. Ο κ. Οικονομίδης είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας ARCON. Η εταιρεία ARCON, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και έχει στο ενεργητικό της πλήθος κατασκευαστικών έργων, είναι γνωστότερη για τη συμμετοχή της στην ανακαίνιση του κτιρίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στην οδό Πανεπιστημίου.
0 ίδιος άνθρωπος
Ο κ. Οικονομίδης συμπωματικά είναι ο ίδιος άνθρωπος που πουλάει τον Μάιο του 2006 τους δύο τελευταίους ορόφους, εμβαδού 272 τετραγωνικών μέτρων της κατοικίας, στον αριθμό 60 της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, στην κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου για σχεδόν 700 χιλιάδες ευρώ. Παρόλο που η κ. Τσοχατζοπούλου αγοράζει την οικία αυτή το 2006, σύμφωνα με το συμβόλαιο υπ. αριθμ. 5975/01 τη δηλώνει ως κατοικία της ήδη από το 2001. Σύμφωνα με τα αρχεία του υποθηκοφυλακείου Αθηνών, όμως, το 2001 η κατοικία στην οδό Δεινοκράτους 60 ανήκει στην offshore εταιρεία Bluebell με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας. Η offshore Bluebell μεταβιβάζει το 2005 την ιδιοκτησία στην οδό Δεινοκράτους στον πρόεδρο της ARCOκ. Οικονομίδη, ο οποίος σε λιγότερο από έναν χρόνο τη μεταβιβάζει με τη σειρά του στην κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Οσο για τον πραγματικό ιδιοκτήτη της Bluebell;
Η «Κ» επικοινώνησε με τον αρχικό ιδιοκτήτη της οικίας Τσοχατζοπούλου, ο οποίος δήλωσε ότι η μόνη του επαφή με την εταιρεία έγινε μέσω δικηγόρου που εδρεύει στο Θησείο. Ο δικηγόρος αυτός και αντιπρόσωπος της offshore Bluebell το 1998 εμφανίζεται μαζί με τον ίδιο συμβολαιογράφο σε δύο άλλες αγοραπωλησίες της οικογένειας Τσοχατζοπούλου - μία του πρώην υπουργού κ. Τσοχατζόπουλου την ίδια χρονιά, αλλά και μία του υιού του δύο χρόνια αργότερα.
Στον πεζόδρομο
Μία εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις της «Κ» για την οικία Τσοχατζόπουλου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, άγνωστοι παραμένουν ακόμα οι πραγματικοί δικαιούχοι των offshore εταιρειών Torcaso και Nobilis πριν από το 2006. Οσο για τον έτερο πεζόδρομο στη ζωή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ; Αυτές τις ημέρες, οι περίοικοι συνεχίζουν να παρατηρούν τα φώτα του «διανυκτερεύοντος» γραφείου της ΛΗΘΑΙΑ ΕΠΕ. Την περασμένη Πέμπτη, μάλιστα, όλοι κατάλαβαν ότι το γραφείο βρισκόταν «στο πόδι». Από την μπαλκονόπορτα του δευτέρου ορόφου μπορούσε κανείς να δει καθαρά -ώς τις 11 το βράδυ- τη φιγούρα του πρώην υπουργού να συζητά έντονα με συνεργάτες και συγγενείς.

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΝΤΟΣ;

Ο εφιάλτης Άλεξ Ρόντος και πάλι στη γύρα

Πάλι ο Άλεξ Ρόντος... Για να δούμε τι δεν θα πάει καλά αυτή τη φορά. Γιατί τις δύο προηγούμενες, διαμελίστηκε η Γιουγκοσλαβία και έγινε η σύρραξη Γεωργίας-Ρωσίας. Η πληροφορία λοιπόν ότι ο «σκιώδης» αυτός (όσο και ύποπτος, δεδομένου ότι μετείχε μέχρι και σε επιτροπή του... Κογκρέσου των ΗΠΑ!) συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου κόβει βόλτες στα Βαλκάνια (Βελιγράδι και Σκόπια, μεταξύ άλλων) ως πρέσβης εκ προσωπικοτήτων της Ελληνικής Δημοκρατίας, φέροντας μάλιστα ελληνικό διπλωματικό διαβατήριο, επανέφερε εφιάλτες. Ακούστε και τα χειρότερα: οι «πρωτοβουλίες» του τύπου αυτού, γίνονται χωρίς να γνωρίζει τίποτα ο ΥΠΕΞ, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος αιφνιδιασμένος δήλωσε: «Όπως γνωρίζετε, ο Ρόντος είναι πολύ καλός γνώστης της περιοχής των Βαλκανίων.

Τα υψηλά ποσοστά Πλακιωτάκη στην Κρήτη.. σκορπούν χαμόγελα στη ΝΔ

Ιδιαίτερη αισιοδοξία προκάλεσαν στο επιτελείο της Ρηγίλλης τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο υποψήφιος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης συγκεντρώνει διπλάσια ποσοστά από τον υποψήφιο που στηρίζει η Ντόρα Μπακογιάννη και φαίνεται να έχει ισχυρή θετική δυναμική. Σε μεγάλη σε δείγμα δημοσκόπηση της Alco, που ολοκληρώθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, το ποσοστό του Γιάννη Πλακιωτάκη είναι 15,8% ενώ ο Δημήτρης Γιαννουλάκης, τον οποίο στηρίζει η κ. Μπακογιάννη, συγκεντρώνει ποσοστό 7,9%. 
 
Οι αναλυτές της Ρηγίλλης, με δεδομένα τα υψηλά ποσοστά όσων δεν απαντούν ή δηλώνουν αναποφάσιστοι, εκτιμούν ότι ο υποψήφιος του κόμματος τους μπορεί θα πετύχει ιδιαιτέρως ικανοποιητικά ποσοστά, αφού ήδη συσπειρώνει με γρήγορους ρυθμούς τους ψηφοφόρους της ΝΔ, ενώ στο Λασίθι, απ΄ όπου κατάγεται, τον στηρίζει και ικανό ποσοστό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Νεο-οθωμανισμός και Νταβούτογλου

Αφόρμηση για τη συγγραφή του παρόντος σημειώματος συνιστούν οι νεο-οθωμανικές θέσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, που ανέπτυξε στο ετήσιο συνέδριο των Τούρκων Πρέσβεων που συγκροτήθηκε στην πόλη Μαρντίν, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Στο συνέδριο αυτό ο Νταβούτογλου απέδειξε γι’ άλλη μια φορά -έστω κι αν συγκεκαλυμμένα τη φοράν αυτή- το νεο-οθωμανικό σύνδρομο από το οποίο διακατέχεται, όπως ασφαλώς και άλλοι επίσημοι Τούρκοι ταγοί, σύνδρομο που στοχοθετεί στην παγκόσμια τουρκική πολιτιστική επικηδεμόνευση, με υποδομή άλλους πανάρχαιους πολιτισμούς που σφετερίζονται.

ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΥΡΙΑ ΜΑΚΡΗ, ΚΥΡΙΕ ΤΡΑΓΚΑ… ΑΝΟΙΞΑΜΕ (ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ) ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΑΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΗ ΖΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ…

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ,

ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ “ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ RASADEL…

ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ…

ΤΟ “ΟΛΥΜΠΙΑ” ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ RASADEL, ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΡΙΑ ΣΑΣ…

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΑΦΙΕΡΩΣΗ:

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΗΓΑΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ. ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΕΣΙΑ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΕΥΣΑΝ!! ΔΕΙΤΕ:

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΝΟ ΤΗ RASADEL ΕΙΧΑΤΕ ΕΥΚΑΙΡΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΨΟΥΡΑ ΣΑΣ, ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΦΣΟΡ ΛΤΔ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ; ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΕΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΜΒ; Ε; ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΤΟ Η ΤΟΡΚΑΣΚΟ;


…ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!
ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΙΔΡΩΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΑΚΙ ΣΑΣ ΒΕΒΑΙΑ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΡΟΠΑΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΥΡΙΣΤΟΣ ΚΛΠ.
Θα έρθει κάποτε και η στιγμή που θα χρειαστεί εσείς να απαντήσετε στο ερώτημα “πως διάολο πληρωνόσασταν εκατομύρια ενώ τα ΜΜ”Ε” που εργαζόσασταν έγραφαν ζημιές δεκάδων εκατομυρίων”. Μέχρι τότε, πάρτε και μία αφιέρωση:
 ΑΠΟ ΤΟ "ΟΛΥΜΠΙΑ"

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


  Πατήστε για μεγέθυνση

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή την επιστολή του Κώστα καραμανλή. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην προανακριτική την χαρακτηρίζουν "μνημείο συγκάλυψης της αλήθειας".

Ο πρώην Πρωθυπουργός, κατά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, "δεν θέλει να συμβάλλει στην ουσιαστική προσπάθεια της Επιτροπής, αλλά επικαλείται ένα σωρό ανακρίβειες - αλλάζει για τρίτη φορά θέση: Μιλά για ευθύνες υπουργών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και λέει πως δεν υπάρχει ζημία του Δημοσίου, ενώ ακόμα και με τις εκτιμήσεις του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών υπάρχει ζημία ύψους 110 εκ. ευρώ".

Άμεση ήταν η απάντηση συνεργατών του Κώστα Καραμανλή. "Να κάνουν καλύτερα τις προσθέσεις και τις αφαιρέσεις τους. Να μην αμφισβητούν πραγματικά στοιχεια που είναι αδιάσειστα και κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει'.

Από πλευράς ΚΚΕ, ο Αντώνης Σκυλλάκος παρατήρησε πως η επιστολή Καραμανλή, "κινείται στα πλαίσια της υπερασπιστικής γραμμής της ΝΔ. Επιβεβαιώνεται η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ".

"Η ουσία ήταν να έρθει εδώ ο Κώστας Καραμανλής και όχι να αποστείλει υπόμνημα. Το ΠΑΣΟΚ έπαιξε το παιχνίδι του πρώην Πρωθυπουργού" υποστήριξε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρης.

Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας τόνισε πως ο κ. Καραμανλής "προσπαθεί με τεχνάσματα να σκεπάσει την πραγματικότητα, ειδικά εκεί που αμφισβητεί την ύπαρξη ζημίας του Δημοσίου και που αναφέρεται στις αρμοδιότητες των υπουργών του".

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Δ. Τσιρώνης, ερωτηθείς σχετικά με τις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας, για την μη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης που να αποδεικνύει την ζημία του Δημοσίου από την υποτίμηση της αξίας των ανταλλαγέντων εκτάσεων, ή την υπερεκτίμηση της λίμνης Βισθωνίδας, υπενθύμισε πως η πρώτη Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση, συγκροτήθηκε επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να παραγγείλει τέτοια πραγματογνωμοσύνη.

Από την άλλη, "ένα τέτοιο επιχείρημα, θα είχε νόημα, μονάχα αν η λίμνη Βισθωνίδα ανήκε στην Μονή Βατοπεδίου και εμείς ερευνούσαμε τις αξίες των οικοπέδων που ανταλλάχθηκαν με αυτή. Η λίμνη όμως, ανήκει στο Δημόσιο και οι υπουργοί του κ. Καραμανλή, παραιτήθηκαν από κερδισμένη δίκη, για να δοθούν στη συνέχεια στη Μονή Βατοπεδίου, τα καλύτερα οικόπεδα. Σε κάθε περίπτωση, εμείς προχωράμε στην ανάθεση νέας πραγματογνωμοσύνης" ανέφερε ο κ. Τσιρώνης.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2010                                               

Κύριε Πρόεδρε,

Απαντώντας στην επιστολή σας, υπενθυμίζω ότι
στην υπόθεση Βατοπεδίου έχω αναφερθεί επανει
λημμένα στο παρελθόν. Στις δημόσιες εκείνες το
ποθετήσεις μου δεν έχω να προσθέσω οτιδήποτε.
Τις συνοψίζω κατά συνέπεια στις ακόλουθες επισημάνσεις:

1. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παρόχθιων εκτάσεων είχε οριστικοποιηθεί από τις προ του Μαρτίου 2004 Κυβερνήσεις. Το Δημόσιο είχε αναγνωρίσει υπέρ της Μονής την κυριότητα της εν λόγω περιοχής. Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και τα αντίστοιχα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής είχαν σημειωθεί στα βιβλία μεταγραφών των οικείων Υποθηκοφυλακείων ήδη από το 2003.

2. Δεσμευόμενοι από τις αποφάσεις αυτές και λόγω του κοινωνικού προβλήματος που είχε δημιουργηθεί στους κατοίκους των γειτονικών περιοχών και της αξίωσης τους να αντιμετωπισθεί το πρόβλημά τους, αλλά και λόγω της έλλειψης των απαιτούμενων πόρων για τυχόν απαλλοτριώσεις, οι υπουργοί της Κυβέρνησης της ΝΔ, ο καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, υιοθέτησαν την καθ όλα νόμιμη διαδικασία των ανταλλαγών. Διαδικασία που άλλωστε είχε εφαρμοστεί συχνά στο παρελθόν.

3. Κατά τη διάρκεια των εργασιών των δύο συνεχόμενων εξεταστικών επιτροπών που συνεστήθησαν, της μακρόχρονης διερεύνησης της υπόθεσης και της εξέτασης μεγάλου αριθμού μαρτύρων ουδέν το επιλήψιμο προέκυψε. Δηλαδή, ούτε καν σκιά υποψίας περί ποινικών ευθυνών για τα πολιτικά πρόσωπα. Και αυτό παρά την εμφανή εμπάθεια και προκατάληψη που επιδείχθηκε από διάφορες πλευρές.

4. Δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω τις αποτιμήσεις της αξίας των ακινήτων και τις λοιπές διαδικαστικές πράξεις. Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι 4 εκθέσεις εκτιμήσεων που διενεργήθηκαν, δύο από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών και δύο από ξένους ανεξάρτητους οίκους, δεν εντόπισαν οτιδήποτε μεμπτό, επιλήψιμο ή ύποπτο, ούτε ζημιά του Δημοσίου. Και είναι επιεικώς περίεργο ότι η ύπαρξη των εκθέσεων αυτών αποσιωπήθηκε στη δεύτερη Εξεταστική Επιτροπή. Όπως επίσης και το γεγονός, ότι μόλις τώρα, ζητείται η διενέργεια επιπρόσθετων εκτιμήσεων.

5. Αφού άρχισε η δικαστική έρευνα και προκλήθηκε ο σχετικός θόρυβος η Κυβέρνηση αποφάσισε τότε αφενός την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και αφετέρου την ανάκληση των αποφάσεων περί κυριότητας των εν λόγω περιοχών ώστε να μην υπάρχει έστω και υπόνοια βλάβης του δημοσίου συμφέροντος. Προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν επίσης χωρίς παρέκκλιση και με αυστηρή τήρηση της νομιμότητας όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί.

6. Την πολιτική ευθύνη της ανέλαβα ευθέως σε ομιλία μου στη συνεδρίαση της Κ.Ο της ΝΔ της 16.12.2008. Φρονώ ότι είναι χρέος του εκάστοτε Πρωθυπουργού να αναλαμβάνει την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για οτιδήποτε απασχολεί το δημόσιο βίο, έστω και αν πιστεύει ότι ούτε κατ’ ελάχιστον υφίστανται επιλήψιμες συμπεριφορές από πλευράς πολιτικών προσώπων.

Κύριε Πρόεδρε,
Στο θέμα αυτό δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Εύχομαι και ελπίζω η υπό την προεδρία σας Επιτροπή να αναζητήσει την αλήθεια. Και πάντως να αποφύγει τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, την σπίλωση προσωπικοτήτων και την απόπειρα κατασκευής επικοινωνιακών τεχνασμάτων. Δηλαδή παθογόνων φαινομένων που δυστυχώς καθόλου σπάνια επαναλαμβάνονται στο δημόσιο βίο μας.

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Καραμανλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΟΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η ΔΑΚΕ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ δεν θα μπορούσε να είναι αμέτοχη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η τακτοποίηση των εργαζομένων.
Διαβάσαμε  την ανακοίνωση της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ- ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ με υποψήφιο Δήμαρχο των κ. Φίλιο να αναφέρει ότι η διαδικασία τακτοποίησης δεν γίνεται σύμφωνα με τον νόμο και συνεπώς την θεωρεί «παράνομη», όταν υπάρχουν στην Ελλάδα αρκετές αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν  εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Γκόντας «παρανόμησε» γιατί ταχτοποίησε τους εργαζόμενους, εσείς  κ. Φίλιο και η παράταξη σας ως «τιμητές της νομιμότητας» αν εκλεγείτε θα άρετε την «παρανομία», δηλαδή θα απολύσετε τους εργαζόμενους αυτούς.
Μπορεί ο κ. Φίλιος να δεσμευτεί;
  - Ότι κανένας εργαζόμενος στο Δήμο δεν θα απολυθεί αν θα εκλεγεί Δήμαρχος.
 Ο πανικός υπήρξε πάντα κακός σύμβουλος!!!!
 Η ανακοίνωση αναφέρει «Το θέμα λοιπόν είναι πολύ απλό. Ή υπάρχει νόμος και ψηφίζουμε την Δευτέρα ή υπάρχει μόνο ένα ακόμη μεγάλο ψέμα του Δημάρχου», για σας κ.Φίλιο είναι τόσο απλό όσο και η πολιτική που στηρίζετε, ξεχάσατε μάλλον να βάλετε την πρόταση «ότι τους απολύουμε», ας βγάλουν οι εργαζόμενοι αλλά και οι πολίτες τα δικά τους συμπεράσματα.
Μιλάτε για αναδιάρθρωση του προσωπικού.
Δηλαδή την τακτοποίηση των αρεστών σας, όπως επί Δημαρχία σας;
Η  Ιστορία σας δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται, δεν ξαναγράφεται.
Οι ανακοινώσεις αυτές έρχονται να επισφραγίσουν προεκλογικά την θέση του κ, Φίλιου, αλλά και την δέσμευση που έχει απέναντι στο ΠΑΣΟΚ  ότι θα εφαρμόσει την «κυβερνητική πολιτική» και το μνημόνιο στο Δήμο Ιωαννιτών, τόσο στους πολίτες όσο και στους ίδιους τους εργαζόμενους, π.χ. κατάργηση του μόνιμου προσωπικού  διεύρυνση  στις ελαστικές μορφές εργασίας.
Κατανοούμαι την προεκλογική περίοδο αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την χρησιμοποίηση των εργαζομένων στα προεκλογικά παιχνίδια.
Επίσης η ΔΑΚΕ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ καταδικάζει ενέργειες τρομοκράτησης που καθημερινά δέχονται συνάδελφοι από «φερόμενους συνδικαλιστές» αλλά και από άλλους παράγοντες της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ- ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ  ζητάμε να καταδικάσουν  όλες οι Δημοτικές παρατάξεις τις πόλης μας αυτές τις ενέργειες αλλά και προσωπικά ο ίδιος ο κ. Φίλιος.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΚΟΥΒΕΛΟΣ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ
ΜΑΣ ΤΑ ΦΩΝΑΖΑΝ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΝΑ ΞΕΝΥΧΤΟΥΝΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΟΥΕΛΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΡΑΙΧ

ΤΕΛΟΣ Η ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:


Ακολουθεί δημοσίευμα από τον Ελεύθερο Κόσμο

«Βόμβα» μεγατόνων φέρνει στη δημοσιότητα ο «ΕΚ»! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας μας, μεθοδεύεται η νομοθετική απαγόρευση των περισσότερων τύπων φορτηγών ΔΧ και η υιοθέτηση (με την επίκληση περιβαλλοντικών αιτίων στο πλαίσιο της «πράσινης ανάπτυξης») νομοθεσίας, που θα επιτρέπει μόνο την κυκλοφορία φορτηγών με προδιαγραφές euro-5, στο Λεκανοπέδιο αρχικά.

Η δικαιολογία θα είναι η μείωση των ρύπων...

Σημειώνουμε εδώ ότι η κοινοτική οδηγία για τα φορτηγά που πληρούν την προαναφερόμενη προδιαγραφή, ισχύει από την 1η Οκτωβρίου 2009. Όπως μαθαίνουμε, επιχειρηματίας και γνώστης των εξελίξεων, σύζυγος γνωστής πολιτικού, έχει ετοιμαστεί για τη δημιουργία εταιρείας με εκατοντάδες (για 700 μάθαμε!) φορτηγά ΔΧ, έχοντας ήδη μιλήσει με την κινεζική COSCO, για συνεργασία εν όψει της κλιμάκωσης των δραστηριοτήτων των Κινέζων στον Πειραιά!

«Έτοιμα» πράγματα, σε μια αγορά όπου κάποιοι έχοντας εσωτερική πληροφόρηση, κάνουν ό,τι θέλουν, «αποτελειώνοντας» τους Έλληνες επαγγελματίες και εργαζόμενους!

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, δέχονται την (δια της κυβέρνησης) επίθεση των πολυεθνικών, που θέλουν να εξαλείψουν τις επαγγελματικές συντεχνίες και να δημιουργήσουν μονοπώλια στις μεταφορές, ώστε να ελέγχουν όχι μόνο την παραγωγή αλλά και τη διάθεση των προϊόντων (κυρίως των τροφών και των καυσίμων).

Την ίδια ώρα, αν και όλοι στην κυβέρνηση μιλούν για «άνοιγμα του επαγγέλματος», στην ουσία μεθοδεύουν το κλείσιμό του για τους Έλληνες.

Εταιρείες και οδηγοί από παρακείμενες βαλκανικές χώρες (κυρίως από τη Βουλγαρία που ανήκει στην ΕΕ...) αναμένεται να κατακλύσουν την αγορά, «σπάζοντας» τις τιμές προς τα κάτω...

Φυσικά, για τις πολυεθνικές το ζητούμενο είναι και η μείωση του κόστους στις
μεταφορές, άσχετα αν αυτό θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα ασφαλείας στους ελληνικούς δρόμους. Εδώ, βλέπουμε ότι έτσι όπως πάει το πράγμα, οι Έλληνες ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, σε λίγο δεν θα μπορούν να δουλέψουν ούτε ως οδηγοί-υπάλληλοι των μεγάλων εταιρειών που θα δημιουργηθούν, καθώς η αγορά «ανοίγει» και οι αλλοδαποί θα δουλέψουν, όπως είναι προφανές, περισσότερο και για λιγότερα!

Τις επιπτώσεις για τους ελληνικούς δρόμους, τις αναφέραμε ήδη...