Σελίδες

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Έπεσε η ψευδοκυβέρνηση Κουτσούκ στα κατεχόμενα

Έπεσε η ψευδοκυβέρνηση Κουτσούκ στα κατεχόμενα
Λευκωσία: Δεν κατάφερε τελικά να ξεφύγει από το σκόπελο της «πρότασης μομφής», που τέθηκε στο τραπέζι εναντίον της η ψευδοκυβέρνηση των κατεχομένων, του Ιρσέν Κουτσούκ. Σε ψηφοφορία που διεξήχθηκε το πρωί στα κατεχόμενα, η κυβέρνηση Κουτσούκ δεν εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η «κυβέρνηση» Κιουτσούκ έλαβε μόλις 21 ψήφους στην «βουλή», η οποία απαρτίζεται από 50 «έδρες». 27 «βουλευτές» δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην «κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ο κ. Κιουτσούκ θα πρέπει να παραδώσει την παραίτηση του στον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ντερβίς Έρογλου το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι σε χθεσινή τη σύσκεψη της «Συμβουλευτικής Επιτροπής» που προήδρευσε ο «Πρόεδρος» της «Βουλής», Χασάν Μποζέρ, και στην οποία αποφασίστηκε να οδηγηθεί το θέμα σε ψηφοφορία, παρέστησαν επίσης ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και Πρωθυπουργός Ιρσέν Κουτσούκ, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος-Ενωμένες Δυνάμεις Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, ο «βουλευτής» του Δημοκρατικού Κόμματος Χασάν Τάτσιοϊ και ο αναπληρωτής «Πρόεδρος» της «Βουλής», Μουσταφά Γιεκτάογλου.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο «Πρόεδρος» της ψευδοβουλής Χασάν Μποζέρ, είχε αναφέρει ότι η απόφαση για τη σημερινή διεξαγωγή ψηφοφορίας είχε κριθεί ομόφωνα.



πηγή

Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Ένωση: «Η Ευρώπη έχει στο DNA της τον αντισημιτισμό»


Οι Ευρωπαίοι ήταν πάντα αντισημίτες, "επειδή είναι στο DNA τους", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης, Tomer Orni, σε πρόσφατο συνέδριο στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει το European Jewish Press.
 
Η Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Ένωση (European Jewish Union) είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) που εδρεύει στις Βρυξέλλες η οποία ιδρύθηκε το 2011 με ιδρυτές τους Εβραίο-Ουκρανούς, Ihor Kolomoyskyi και Vadim Rabinovich. Η ομάδα αντιπροσωπεύει τις «ανησυχίες της εβραϊκής κοινότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Δημιουργία της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης είναι το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κοινοβούλιο(European Jewish Parliament - EJP) – με 120 μέλη σύμφωνα με το πρότυπο της ισραηλινής Κνεσέτ - το οποίο ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2012, με σκοπό «οι Εβραίοι να έχουν μια επιρροή στην Ευρώπη». Η πρώτη συνεδρίαση του νέου "κοινοβουλίου" έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του προέδρου του Εβραϊκού Κοινοβουλίου, Joel Rudinfeld «Το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κοινοβούλιο στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το άμεσα εκλεγμένο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι περισσότερο από συμβολικό».
 
Μιλώντας στο συνέδριο, με θέμα την «Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και τις επιπτώσεις της σχετικά με τον αντισημιτισμό», (European Integrationand its impact on anti-Semitism’) που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στην έδρα της ΕΕ, ο Orni είπε ότι «οι Εβραίοι στην Ευρώπη έχουν πάντα βιώσει τον αντισημιτισμό» και ότι «ο αντισημιτισμός είναι μέρος του DNA της Ευρώπης . Έχει τις ρίζες του στην

«Hercules 3D» ~ Man - God - Hero

από τον «Ηράκλειτο Εφέσιο»

Στη Βουλγαρία, ξεκίνησαν τα γυρίσματα του «Hercules 3D», της νέας ταινίας του action σκηνοθέτη Renny Harlin.
«Σύμφωνα με τους μύθους, κατά την διάρκεια της απουσίας του Αμφιτρύωνα, η Αλκμήνη (μητέρα του Ηρακλή) έμεινε έγκυος απο τον Δία που παρίστανε τον σύζυγο της. Οταν όμως ο Αμφιτρύωνας επέστρεψε, η Αλκμήνη ξαναέμεινε έγκυος, αυτή τη φορά απο τον πραγματικό της σύζυγο. Αποτέλεσμα αυτών των συνευρέσεων, ήταν η γέννηση δύο παιδιών, του Ιφικλή γιό του Αμφιτρύωνα και του Ηρακλή γιό του Δία.»
Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Renny Harlin («Die Hard II», «Cliffhanger», «Deep Blue Sea»), ενώ το σενάριο υπογράφει ο ίδιος μαζί με τους Daniel Giat, Sean Hood («Conan the Barbarian» 2011) και Giulio Steve.
Στο ρόλο του Ηρακλή βρίσκεται ο Kellan Lutz(!) ενώ πρωταγωνιστούν

Ακραίες και δημαγωγικές συμπεριφορές

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει μια λαϊκίστικη ρητορική, απόρροια, προφανώς, των πρόσφατων δημοκοπικών ευρημάτων. Οι εξαγγελίες Τσίπρα για την καταπολέμηση της πτώχειας απέχουν ελάχιστα από εκείνες του Ανδρέα Παπανδρέου προς τον Τσοβόλα: "Τσοβόλα δώστα όλα"!
Με το να δηλώνει ο κ. Τσίπρας ότι πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και έπειτα οι τόκοι των δανείων, δεν σημαίνει ότι ενδιαφέρεται περισσότερο από άλλους πολιτικούς για τους πολίτες. Είναι, όμως, απολύτως βέβαιο ότι ενδιαφέρεται για την ψήφο τους και ότι για να το πετύχει αυτό δεν διστάζει να καταφύγει στον λαϊκισμό, όπως άλλωστε έκανε και το ίνδαλμά του, ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Ο κ. Τσίπρας μίλησε και πάλι για πανωτόκια και τοκογλύφους. Το έκανε προς ένα ελληνικό ακροατήριο και όχι στο κοινό των πρόσφατων διαλέξεών του σε δυτικές χώρες.

Ζούμε στο μεθόριο ενός νέου ολοκληρωτισμού;

της Σούλας Αντωνίου

«Κανείς ποτέ δεν επιτρέπεται να συνάψει ειρήνη με τη φτώχεια… πρέπει να διατηρεί τις αισθήσεις του άγρυπνες για κάθε ταπείνωση που υφίσταται και να τις κρατά σε πειθαρχεία μέχρι ο πόνος του να πάψει να παίρνει τον κατήφορο της θλίψης και να διανοίξει αντιφορικά το δρόμο της εξέγερσης» 
Walter Benjiamin 

Μια από τις μέγιστες αντιφάσεις της (μετά) νεωτερικότητας είναι ότι υπονόμευσε με τις πρακτικές της και σχετικοποίησε με το πλέγμα ιδεών της ότι αισιόδοξο και ελπιδοφόρο κόμιζε για τον άνθρωπο και την κοινωνία στη πνευματική του αποσκευή το κίνημα του Διαφωτισμού. Ο Διαφωτισμός, έχοντας ως πλοηγό της πορείας του το πρόσταγμα του αρχηγέτη του J.Kant, όπως αυτό συμπυκνώνεται στη φράση “Sapere aude”, υποδείκνυε τον τρόπο εξόδου του ανθρώπου από το καθεστώς της ανωριμότητας του από το σκότος της αμάθειας και το έρεβος της ακρισίας του νου. Ταυτόχρονα ευαγγελίζονταν της έλευση μιας ορθολογικά και δίκαια οργανωμένης κοινωνίας. 

Ο Max Weber, προερχόμενος από το πνευματικό περιβάλλον του νεοκαντιανισμού, θιασώτης του αστικού ήθους και πολιτισμού, θα εξετάσει την κοινωνία ως ιστορικότητα του πολιτισμού, έχοντας ως γνώμονα της ανάλυσης του την αρχή της «αξιολογικής ουδετερότητας» (Wertfreiheit). Η επικράτηση της λογικής κατάφασης της ζωής έθεσε σε κίνηση τη διαδικασία «εξορθολογισμού» (Rationalisierung) της κοινωνίας και την ανάδυση στη Δύση του πνεύματος του καπιταλισμού με άξονα αναφοράς την «προτεσταντική ηθική». Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του νεότερου δυτικού πολιτισμού οφείλεται κατά τον Weber στην «απομάγευση του κόσμου» (Entzauberung der Welt), πράγμα που σημαίνει την απογύμνωση της ζωής από κάθε μυθικό, μεταφυσικό, εθιμικό, θρησκευτικό και ανορθολογικό στοιχείο, όπως μας έδειξε στο κλασσικό στο είδος έργο του F.Tonnes “Geneinschaft und Gesellschaft” (Κοινότητα και Κοινωνία). 

Το αστικο-καπιταλιστικό φαινόμενο που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε στη Δύση, συνέπεια των δύο μεγάλων επαναστάσεων, της Βιομηχανικής και της Γαλλικής, επέφερε μια σειρά

Το ιδανικό της Ελευθερίας, οι νεκροί μας, τα ιερά μας. Kαι ηγέτες μας; Οι απόγονοι των σαμαράδων, των πεταλωτήδων και των καλατζήδων των πασάδων της τουρκοκρατίας...

Με αφορμή τα όσα διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες στα διάφορα ιστολόγια  υπό τον τίτλο «Οι Έλληνες δεν αντιδρούν και δεν ξεσηκώνονται γιατί τους λείπει ο ηγέτης» έψαξα και πήρα από το θαυμάσιο ιστολόγιο «NEFELI» την μετάφραση του όρκου των Σπαρτιατών στις Πλαταιές και  που, μέχρι να αμφισβητήσει την αυθεντικότητά του η Ρεπούση και ο  συρφετός  των φασιστών της  «διανόησης», έχει ώς εξής :
«Δὲν θὰ ἐκλάβω ὡς πολυτιμότερη τὴ ζωὴ ἀπὸ τὴν ἐλευθερία. οὔτε θὰ ἐγκαταλείψω στὴ μάχη κανέναν ἀπὸ τοὺς ἡγέτες μας, οὔτε ζωντανό, μὰ οὔτε καὶ νεκρό. ἀλλὰ καὶ τοὺς πεσόντες στὴ μάχη ἀπὸ τοὺς συμμάχους μας ὅλους θὰ ἐνταφιάσω. καὶ ἀφοῦ ἐπικρατήσουμε στὸν πόλεμο κατὰ τῶν βάρβαρων, ἀπὸ τὶς πόλεις ποὺ ἔδωσαν μάχη ὑπὲρ τῆς Ἑλλάδος καμία νὰ μὴν καταστρέψω. ὅσες ὅμως στὴ μάχη συνετάχθησαν μὲ τοὺς βάρβαρους ὅλες νὰ ἀποδεκατίσω. καὶ ἀπὸ τοὺς ναοὺς ποὺ πυρπολήθηκαν καὶ κατεδαφίστηκαν ἀπὸ τοὺς βαρβάρους, κανέναν καθόλου νὰ μὴν ανοικοδομήσω. ἀλλὰ ὡς ὑπενθύμιση στὶς ἐπερχόμενες γενεὲς νὰ ἐπιτρέψω νὰ ἀφεθοῦν, τῆς τῶν βάρβαρων ἀσεβείας».
Δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά την εκδήλωση της περσικής βαρβαρότητας οι Έλληνες έχουμε να αντιμετωπίσουμε εκ νέου την απειλή όχι μόνον από τον Τούρκο βάρβαρο της Ανατολής, αλλά και από τον εκπολιτισμένο (;)  βάρβαρο της Δύσεως με την μορφή της τρόικας. Όπως τότε έτσι και σήμερα οι Έλληνες αντιστεκόμαστε σε εχθρούς πολυπληθέστερους, πλουσιότερους και  καλύτερα εξοπλισμένους  επιμένοντας, σε «πείσμα» των καιρών, να ζούμε ελεύθεροι  και υπερήφανοι γιατί δεν μας ταιριάζει, δεν είναι του χαρακτήρα μας  η ραγιαδίστικη και αναξιοπρεπής συμπεριφορά του δούλου υποτελή μόνο που....
Μόνο που οι τότε Έλληνες, είχαν ηγέτες αποδεκτούς από όλους γιατί είχαν αποδείξει στον πόλεμο και στην ειρήνη την αξία τους και είχαν κερδίσει τον σεβασμό τους με πράξεις συνετές και

Η κοινοτυπία της Μέρκελ. Γιατί οι Γερμανοί έχουν συγκλονιστεί από το κομμουνιστικό παρελθόν της Μέρκελ

Με τις βουλευτικές εκλογές να πλησιάζουν στη Γερμανία το φθινόπωρο, η Άνγκελα Μέρκελ είδε τον εαυτό της να εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο για το νεανικό κομμουνιστικό της παρελθόν. Η αργοπορημένη κρίση για το παρελθόν της Μέρκελ αποκαλύπτει λίγα πράγματα για τις πολιτικές συμπάθειες της καγκελαρίου - και πολλά για την ιστορική άγνοια του γερμανικού κοινού.

της Marci Shore*
«Στη Δυτική Γερμανία οι άνθρωποι δεν ξέρουν σχεδόν τίποτα για μια 35ετία από τη ζωή μου», είπε η Άνγκελα Μέρκελ, η σημερινή ισχυρή πρωθυπουργός μιας ενοποιημένης Γερμανίας, σε μια συνέντευξη της το 2004. Αυτό το απόσπασμα χρησιμεύει τώρα ως υπότιτλος στο νέο βιβλίο δύο Γερμανών δημοσιογράφων, του Günther Lachmann και του Ralf Georg Reuth, που αφορά στις ρίζες της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Ανατολική Γερμανία. Οι συγγραφείς του Das Erste Leben der Angela M. («Ο πρότερος βίος της Άνγκελα Μ.») θέλουν να κάνουν τους αναγνώστες τους να καταλάβουν ότι η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έζησε τα πρώτα τριάντα πέντε χρόνια της ζωής της στην κομμουνιστική Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, ήταν μέρος αυτής της κοινωνίας με πολύ πιο βαθύ τρόπο από ό,τι έχει γίνει αντιληπτό.
Το βιβλίο έχει καταφέρει να προκαλέσει έντονη συζήτηση στη Γερμανία επικεντρωνόμενο στην πραγματική προσωπικότητα της Μέρκελ και τις πολιτικές της πεποιθήσεις. «Μόνο η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να πει τι παραμένει σε ισχύ από την παλιά της ζωή», κατέληξε ένα πρόσφατο

Ο σουλτάνος, η κατοχή και η δημοκρατία του

Το τι συμβαίνει στην Τουρκία, ασφαλώς και μας αφορά, πολύ περισσότερο απ΄ ό,τι αφορά τους Γερμανούς, τους Μαλτέζους ή τους Αμερικάνους, που άρχισαν τώρα να αναλύουν την κατάσταση στην Τουρκία ως να πρόκειται για μια ακόμα «αραβική άνοιξη». Αλλά, εμείς δεν ανακαλύψαμε τώρα ξαφνικά το αντιδημοκρατικό καθεστώς του Ερντογάν για να παριστάνουμε τους έκπληκτους, που βγήκαν τόσες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους να ζητούν δημοκρατία. Και ούτε που τους απαντά ως φασίστας ο πρωθυπουργός τους, ανοίγοντας τα κεφάλια τους. Ας το δουν οι Ευρωπαίοι, που δεν θέλουν να καταλάβουν ότι ένα καθεστώς που διατηρεί στρατεύματα κατοχής σε ευρωπαϊκό έδαφος και απειλεί όλους τους γείτονές του, δεν μπορεί να είναι δημοκρατικό και ευρωπαϊκό. Ας το δουν όμως, προπάντων, οι φωστήρες της Λευκωσίας και των Αθηνών, που εδώ και δεκατρία χρόνια χειροκροτούν αλλοπαρμένοι τον εκσυγχρονιστή Ερντογάν, που εφαρμόζει δήθεν πολιτική επίλυσης όλων των περιφερειακών προβλημάτων και μαζί με αυτά θα λύσει και το Κυπριακό, αν τον αφήσουν οι ξεροκέφαλοι απορριπτικοί Ελληνοκύπριοι. Δεν αντελήφθησαν ποτέ την πραγματική

Δελτίο Τύπου - Διαμαρτυρία για ανυπόστατα δημοσιεύματα (4/6/2013). 19.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Posted: 04 Jun 2013 06:49 AM PDT

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Βογατσικοῦ 7 - 546 22 Θεσσαλονίκη , τηλ. 2310-229.871.-
Ἐν Θεσσαλονίκῃ τῇ 4-6-2013.-
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Θεσσαλονίκης, διαμαρτύρεται ἐντόνως καὶ διαψεύδει τὴν εἴδηση ποὺ ἔχει ἀναρτήσει ὁNews247.gr σήμερα 4-6-2013 ὅτι ὁ Μητροπολίτης Ἄνθιμος «φαίνεται ὅτι ἔριξε νερὸ στὸ κρασί του χάρη στίς 19.000 ὑπογραφὲς ποὺ συγκεντρώθηκαν ὑπὲρ τῆς διοργάνωσης» του Gay-Pride στὴ Θεσσαλονίκη στὶς 14-15 Ἰουνίου 2013.
Προφανῶς ὁ News247.gr σήμερα, δὲν ἔλαβε ὑπόψη του, τὸ ὑπὸ ἡμερομη-νία 30-5-2013 δελτίο τύπου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, τὸ ὁποῖο εἶχε ἀναρτήσει στὶς 31-5-2013 ὅπου ἀναφέρεται χαρακτηριστικὰ ὅτι οἱ19.500 ὑπογραφὲς ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ GAY-PRIDE.
Ἐπισυνάπτομε καὶ πάλι τὸ ὑπὸ ἡμερομηνία 30-5-2013 δελτίο τύπου τῆς ΙΜΘ, τὸ ὁποῖο ἰσχύει καὶ ἐκφράζει τὴν ἀντίθεση καὶ τὶς ἀπόψεις τῆς ἐκκλησίας μας γιὰ τὸ συγκεκριμένο θέμα.
     Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.-


ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ 30-5-2013

Δελτίο Τύπου για το Φεστιβάλ Ομοφυλοφίλων στην Θεσσαλονίκη (31/5/2013)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Βογατσικοῦ 7 - 546 22 Θεσσαλονίκη , τηλ. 2310-229.871.-
Ἐν Θεσσαλονίκῃ τῇ 30-5-2013.-
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Θεσσαλονίκης μετὰ πολλῆς λύπης καὶ ἔντονης ἀνησυχίας εἶναι ὑποχρεωμένη καὶ πάλι νὰ ἀντιμετωπίσῃ ποιμαντικὰ καὶ ἀποτρε-πτικά, τὴν