Σελίδες

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΕ ..
Οι λαοί δεν θέλουν πλέον ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση - Τρόικα, Γερμανία & Βρυξέλλες σκότωσαν το όνειρο



Mια άλλη Ευρώπη, εθνοκεντρική και πλήρως αυτόνομη από την γραφειοκρατία των Βρυξελλών είναι πολύ πιθανόν να επικρατήσει τα επόμενα πέντε χρόνια και αυτό δεν αφορά μόνο την ευρωζώνη, αλλά και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πλέον στις μεγάλες χώρες της ΕΕ σύμφωνα με την δημοσκοπική έρευνα η οποία διεξήχθη σε Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία, από τη δεξαμενή σκέψης «Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων» (ECFR) οι πολίτες δεν είνα καθόλου ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι αποτελούν μέλη μιας Ένωσης η οποία είναι υπεύθυνη για τα δεινά που υφίστανται, ενώ ο παραδοσιακός απομονωτισμός της Βρετανίας έχει εκτοξευθεί:
Η δυσπιστία έναντι της ΕΕ εκτοξεύθηκε από το 49% στο 69%, ποσοστό που αποτελεί και το δεύτερο υψηλότερο μετά την από εκείνο της Ισπανίας και που δίνει εικόνα απομάκρυνσης της Γηραίας Αλβιώνας από την ΕΕ όταν το ζήτημα τεθεί σε δημοψήφισμα.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Της Έρευνας δημοσιεύθηκαν ΣΕ ΕΞΙ μεγάλες εφημερίδες ΚΑΙ ΝΑ σημειώσουμε ότι προκύψει ΟΙ συγκεκριμένες χώρες αντιπροσωπεύουν Πάνω ΑΠΌ ΤΑ ΔΥΟ-τρίτα των ευρωπαίων πολιτών, δηλαδή περί τα 350 εκατομμύρια από...
Μπορεί μια Συναγωγή να τιμήσει έναν σωματέμπορα; Ο, και θρησκευτικός, εθνικισμός των Εβραίων.

Μπορεί μια Συναγωγή τιμήσει έναν σωματέμπορα; Ένας αρχιραββίνος λέει ναι, αλλά αρκεί στο δίκτυο της πορνείας να μην εμπλέκονται Εβραίοι!

Το άρθρο προέρχεται από το ‘Failed Messiah’, μια ιστοσελίδα που την χειρίζεται μια ομάδα Εβραίων που με άρθρα εκθέτουν τη ρατσιστική και σοβινιστική φύση του Ιουδαϊσμού (κυρίως του ορθόδοξου). Εξετάζει πτυχές του Ιουδαϊσμού που δεν συζητιούνται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Κεντρική μορφή του FailedMessiah.com. είναι ο 55χρονος blogger και δημοσιογράφος Shmarya Rosenberg, πρώην Χασιδικός Ιουδαίος της Chabad-Lubavitch, από την Μινεσότα των ΗΠΑ, ο οποίος αφού αποχώρησε από το κίνημα Chabad-Lubavitch, ασκεί έντονη κριτική στον ορθόδοξο Ιουδαϊσμό. Ο Rosenberg σύμφωνα με τους New York Times είναι μισητός σε ορισμένους ορθόδοξους ιουδαϊκούς κύκλους, αλλά θεωρείται «χωρίς αμφιβολία ένας από τους πιο σεβαστούς και πολυμαθείς σχολιαστές της εβραϊκής μπλογκόσφαιρας» σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Σε αυτό το άρθρο επισημαίνονται οι δηλώσεις ενός Αρχιραββίνου για το αν ένας προαγωγός μπορεί να τιμηθεί σε μια Συναγωγή με την...
Είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι; Ξυπνήστε επιτέλους
Ορισμένοι θεωρούν πως είναι παράλογο να υπάρχουν φυλετικές διαφορές μεταξύ ανθρώπων, και δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα που δυσκολεύουν τους ανθρώπους να εισέλθουν σε άλλες χώρες και να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή ...
Όμορφο ακούγεται, έτσι δεν είναι;
Ίσως... αλλά ωραίο θα ήταν, εάν κατά κάποιον τρόπο, όλοι οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το ίδιο τρόπο σκέψης... αλλά καθώς είναι απίθανο σε αυτήν την τόσο καθυστερημένη κοινωνία που ζούμε να υπάρξει παγκόσμια κοινή λογική... μην περιμένετε κανένα θαύμα για τα επόμενα 1000 χρόνια τουλάχιστον!!
Η πραγματικότητα είναι πως φυσικά είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι... όλοι πονάμε, όλοι έχουμε ανάγκες και αισθήματα... κατανοούμε την διαφορετικότητα ως κάτι το συνηθισμένο στις μέρες μας και δεν μας ενοχλεί η παρουσία ξένων ανθρώπων... όταν πρόκειται για "ανθρώπους" βέβαια...


Απ' την ψυχολογική πλευρά, τον τρόπο σκέψης και λογικής, ασχέτως αν η πλειοψηφία του κόσμου έχει υποστεί (κατά ορισμένους) "πλύση εγκεφάλου" και συμπεριφέρονται παράλογα "άθελά" τους, ή αν είναι εκ φύσεως "προικισμένοι" με αυτές τις
 ελάχιστες ικανότητες συμπεριφοράς...
Δημόσιος ο τζόγος; Όχι ευχαριστώ!

Να τσακωθούμε για το αν πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο του δημοσίου η ΕΥΔΑΠ ή η ΔΕΗ. Μάλιστα! Η αντιπαράθεση αυτή έχει ένα νόημα. Να αρχίσουμε τώρα να τσακωνόμαστε για το αν θα είναι κρατικός ή ιδιωτικός ο ΟΠΑΠ; Είναι από τα άγραφα. Αν το όραμα του σοσιαλισμού είναι να ανοίγει το κράτος κάθε πρωί τα μαγαζιά με τα φρουτάκια, τότε ας κρατικοποιήσουν και τους οίκους ανοχής για να ολοκληρωθεί η εικόνα.

Γιατί θα πρέπει ο ΟΠΑΠ να είναι κρατικός; Γιατί θα πρέπει το δημόσιο να είναι ο στοιχηματζής της γειτονιάς μας; Ας πούμε, επιτέλους, την αλήθεια! Ο ΟΠΑΠ είναι χρήσιμος στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία για τις «δουλειές» της. Ο ΟΠΑΠ υπήρξε ένα εργαλείο διαφθοράς στα χέρια ανθρώπων διψασμένων για εξουσία. Αν δεν υπήρχε η τρόικα, ο ΟΠΑΠ θα ήταν κρατικός για πάντα!

Δημόσιος ο τζόγος; Όχι ευχαριστώ! Προτιμώ ένα δημόσιο που να επιβάλλει μεγάλη φορολογία στον τζόγο και να επιβάλλει κανόνες λειτουργίας σύμφωνους με το κοινωνικό συμφέρον. Θέλω ένα κράτος που να είναι ο ρυθμιστής του συστήματος και όχι...

Ο τουρκικός φόρος του 1942 και η Ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης
                      
Γιατί το αναρτώ; Εξ αφορμής των δύο αμέσως  προηγούμενων αναρτήσεων και για να θυμηθούμε  ότι η Ελλάδα δεν είχε  στην σύγχρονη Ιστορία της ηγέτες πολιτικούς που θα την έκαναν σεβαστή αν όχι παγκοσμίως, τουλάχιστον στον βαλκανικό μας περίγυρο. Εντάξει... στην συγκεκριμένη περίπτωση είμαστε υπό τριπλή κατοχή αλλά τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τους τεμενάδες στον Κεμάλ του «εθνάρχη;;;» και πράκτορα των Άγγλων Ελβενιζέλου τότε, το 1932, που πρόδιδε για πρώτη φορά την Κύπρο αλλά και τους Έλληνες που είχαν απομείνει στην  Μ. Ασία;  Την  Ελλάδα του 1955 και πάλι με την ελληνική μειονότητα στην Τουρκία; Την συνθήκη της Ζυρίχης ή τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Λονδίνου για τις οποίες διαμαρτύρονται οι συν- Έλληνες αδελφοί μας Κύπριοι; Την Β. Ήπειρο; Τις λησμονημένες ελληνικές μειονότητες σε Σκόπια και Βουλγαρία; Το ότι κρύβαμε τα πετρέλαια όλα αυτά τα χρόνια, από δεκαετίες ήταν γνωστή η ύπαρξή τους, για να μην έλθουμε σε σύγκρουση με τους Τούρκους; Το  μόνο που έχουμε να θυμόμαστε από όλους τους πολιτικούς μας από το 1821 και μετά είναι  δύο ΟΧΙ. Το ένα του Μεταξά το 1940 και το άλλο του Παπαδόπουλου στην Κύπρο το 2004. Πολιτικοί αγράμματοι πολιτικά, ανεπαρκείς επαγγελματικά, ραγιάδες, μικροί και φοβισμένοι (ευχαριστούμε τους Αμερικάνους) που αν δεν είχαν την δυνατότητα να ηγηθούν αποφασιστικά σε ενέργειες με επιθετικό χαρακτήρα, τουλάχιστον ας ανταπέδιδαν στα ίσα  τις εχθρικές ενέργειες  των άλλων. Και όταν λέω επιθετικές ενέργειες δεν εννοώ πόλεμο αλλά διεκδικητικές ανάλογες αυτών των Τούρκων, των Σκοπιανών, των Αλβανών και πρόσφατα των Βουλγάρων. Ας έκαναν κάτι για να δείξουν πυγμή με αποδέκτες και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Μια μετακίνηση πληθυσμών, παραδείγματος χάριν,  ή την επιδίωξη αναγνώρισης της ελληνικής μειονότητας των Σκοπίων. Που  αναδιατάσσουν την δομή των Ενόπλων μας Δυνάμεων  με βάση τις οικονομικές συνθήκες (υπό τις προσταγές της τρόϊκας) και όχι τις πραγματικές εθνικές ανάγκες όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία. Διαβάστε πιο κάτω πόσο μεθοδικά έδρασαν, και σ' αυτήν την περίπτωση, οι Τούρκοι που αφού πέτυχαν στον σκοπό τους έκαναν στο τέλος μερικά βήματα υποχώρησης  για το θεαθήναι και αναλογιστείτε πόσο επιπόλαια και μικρόνοα λειτουργεί το πολιτικό κατεστημένο στην χώρα μας. «Ήπειρος, η πατρίδα μας»


Το χειμώνα του 1942 όταν η Ελλάδα στέναζε κάτω από την Γερμανική Κατοχή χωρίς να έχει σοβαρά διπλωματικά ερείσματα και όντας κατεστραμμένη από τους Γερμανούς μαθαίνει μάλλον εντελώς απροετοίμαστη την πρόθεση της Τουρκικής Κυβερνήσεως ότι εκτός από τον αναγκαστικό εκτοπισμό νέων ηλικίας 18-45 των τριών μειονοτήτων της Κωνσταντινούπολης (Αρμένιοι, Εβραίοι και Έλληνες) την πρόθεση της Τουρκικής Κυβέρνησης μέσω του υπουργείου Οικονομικών να δημιουργήσει επιπρόσθετη φορολογία λίγο πριν τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς.

Σύμφωνα με εκθέσεις του Τουρκικού Υπουργείου Οικονομικών, από τις εισπράξεις φόρων την χρονιά 1941, το 45% ανήκε στις όχι πολυπληθείς ως προς το σύνολο, αλλά στις παντοδύναμες μειονότητες της Πόλης. Έτσι με μια επιπρόσθετη φορολογία 300% με αιτιολογικό την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και με ανάγκη για συλλογή χρημάτων οι μειονότητες ξεπούλησαν περιουσίες και κτήματα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις παραλλαγές απαιτήσεις του κράτους. Εάν μέσα σε 15 μέρες δεν διέθεταν τα απαραίτητα ποσά τότε αναγκαστικά εκτοπίζονταν από την Τουρκία.

Οι πρώτες εξάρσεις εναντίων των μειονοτήτων είχε μόλις αρχίσει. Στην συνέχεια μέσα σε λίγο διάστημα πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές αξίας 150.000.000$ εκείνης της εποχής με σκοπό...

ΚΑΙ ... "ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ"


Ιδού η Νέα Δομή Δυνάμεων: Βαθύ "κούρεμα" σχηματισμών - Τα 17 διασωθέντα "εξοπλιστικά". 

Μια πραγματική επανάσταση στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων που ο χρόνος και τα αποτελέσματα σε ότι αφορά την ασφάλεια της χώρας σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα αποδείξουν την ορθότητά της, παρουσιάζει σήμερα στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στις 11:30 το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος: Την περίφημη Νέα Δομή Δυνάμεων. Εν συνεχεία η Νέα Δομή θα πρέπει να εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ σε ότι αφορά τη νέα δομή δυνάμεων.

Απόλυτα έγκυρες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρουν στο defencenet.gr ότι "Πρακτικά σβήνεται από τον χάρτη η νυν δομή δυνάμεων με κατάργηση της διοικητικής δομής δύο ολόκληρων Σωμάτων Στρατού, του Α 'και του Β', μειώνεται η δομή διοίκησης κατά 45%, η δομή δυνάμεων κατά 25% κλπ "!
Κινήσεις που σίγουρα θα προκαλέσουν αντιδράσεις, αλλά τα πράγματα είναι εξαιρετικά "στενά": Πρέπει να μειωθούν σταδιακά κατά 20% οι ανώτατοι αξιωματικοί από τον βαθμό του ταξίαρχου και άνω ... Έτσι ή αλλιώς ήδη από εφέτος θα εισαχθούν 20% λιγότεροι Ευέλπιδες, Ίκαροι και Δόκιμοι και μαζί με τον ποσοστό των ελληνοποιηθέντων αλλοδαπών η μείωση των Ελλήνων στο γένος σπουδαστών των παραγωγικών σχολών θα φτάσει το 1/3 αυτών που υπηρετούσαν μέχρι τώρα.
Εν συνεχεία αύριο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα ζητήσει από την Βουλή την έγκριση 17 εξοπλιστικών προγραμμάτων τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι προγράμματα εκσυγχρονισμού υλικού, τα οποία θα περάσουν στους κωδικούς συντήρησης υλικού των Κλάδων.
Ανάμεσά τους και η απόκτηση-ενοικίαση των δύο φρεγατών FREMM, των τεσσάρων Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας ATL-2, του εκσυγχρονισμού των μαχητικών αεροσκαφών F-16, του εκσυγχρονισμού των φρεγατών κλάσης ΜΕΚΟ-200ΗΝ κλπ.
Διαβάζοντας τα παρακάτω εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η χώρα "αποστρατιωτικοποιείται" σε βαθμό ... παρεξηγήσεως
Ιδού τι προβλέπει η Νέα...
Η Κύπρος, όπως και η Ελλάδα άλλωστε, δεν γεννά ηγέτες με ανάστημα.


Κυνικός αλλ’ αληθής Τσόρτσιλ: «Η πίστη με την οποία περιβάλλεται ο υπ’ αριθμόν ένα, είναι τεράστια. Αν πουθενά σκοντάψει, θα πρέπει να υποστηριχθεί. Αν κάνει λάθη, θα πρέπει να συγκαλύπτονται. Αν κοιμάται, δεν θα πρέπει να τον ξυπνούν αδικαιολόγητα. Και αν δεν είναι καλός, θα πρέπει να αποκεφαλιστεί». Πόσους ηγέτες μας πρέπει να αποκεφαλίσουμε επειδή, πρώτα, μας έφεραν το τερατούργημα Ανάν, δεύτερον, επιχείρησαν να μας το επιβάλουν και, τρίτον, δεν αξιοποίησαν το σωτήριον ΟΧΙ του κυπριακού Ελληνισμού;
Πόσους ηγέτες μας πρέπει να αποκεφαλίσουμε επειδή, εκβιάζοντας και εκφοβίζοντας, επιδίωξαν να καθυποτάξουν τους πολίτες σε ένα σχέδιο, που θα παρέδιδε την Κύπρο αύτανδρη στη νέα τουρκοκρατία και στη νέα βρετανική αποικιοκρατία; Πόσους ηγέτες μας πρέπει να αποκεφαλίσουμε που κατέστησαν την κατοχική Τουρκία…παρατηρητή, με τον δήθεν κυπριακής ιδιοκτησίας διάλογο, που οδήγησε σε χειρότερες υποχωρήσεις και επαχθέστερα αδιέξοδα; Πόσους ηγέτες μας πρέπει να αποκεφαλίσουμε που μας οδήγησαν στο σημερινό κατάντημα, όπου μια...
Πολιτικός ρατσισμός – ή εμείς ή αυτοί
Μίκης Πρωτοπαπαδάκης πρώην υφυπουργός

Λένε πως μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις. Η εικόνα που παρουσιάζουμε εδώ, ασφαλώς τις αξίζει. Αφήνει όμως και κάποια ερωτηματικά. 

Πρώτο ερώτημα: Ποιοί είναι ‘‘εμείς’’ και ποιοί είναι ‘‘αυτοί’’; Εννοεί Έλληνες και ξένοι ή μήπως πρόκειται για δύο σύνολα Ελλήνων; Αν ισχύει το δεύτερο, ποιά είναι η ιδιότητα που χαρακτηρίζει κάθε σύνολο, ώστε να ξεχωρίζουν οι ‘‘εμείς’’ από τους ‘‘αυτοί’’; 

Δεύτερο ερώτημα: Το ‘‘Ή εμείς, ή αυτοί’’ έχει ξανακουσθεί στον χώρο της πολιτικής στον τόπο μας, στον ενικό αριθμό: «Ή αυτός, ή εγώ». Το είπε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Βουλή, όταν διαφώνησε οριστικά με τον Κωνσταντίνο, και με αυτό το σύνθημα κήρυξε τον Εθνικό Διχασμό. 

Όταν έγινε η Μικρασιατική Καταστροφή, λίγα χρόνια αργότερα, ο Βενιζέλος είπε στην Βουλή και πάλι: «Το έργον κατέρρευσε. Και εγώ λέγω, ότι η κατάρρευσίς του οφείλεται εις τον εμφύλιον σπαραγμόν –Ιδιόγραφον Ημερολόγιον του Ελευθερίου Βενιζέλου, Χανιά, 1979». 


Το ερώτημα είναι: Αν αποκτήσει εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουν το θάρρος οι ηγέτες του, μετά την νέα καταστροφή που θα επιφέρει, να πουν εκείνα, που είπε ο Βενιζέλος; 



πηγή


Η δίκη του πολιτικού αμοραλισμού



Ύφος αγέρωχο κι ευθυτενές, βήμα στητό και στα χέρια ένας φάκελος, δίκην κρύπτης για τα βραχιόλια του κρατουμένου.
Ένας μύθος στο εδώλιο, με τις σκιές του Ανδρέα Παπανδρέου και του Μένιου Κουτσόγιωργα.
Ιστορικό στέλεχος του λαϊκισμού και του Αριστερισμού.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, δικάζεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αφού η δωροδοκία παρεγράφη εξ αιτίας των «παραθύρων» του πολιτικού συστήματος, αλλά είναι βέβαιο ότι δικάζεται μαζί του η νοοτροπία και οι αντιλήψεις που επέτρεψαν να εκμαυλιστεί όχι μόνο ο ίδιος, αλλά μια ολόκληρη κοινωνία.
Πλέον των φυσικών συνεργών του, δικάζεται μαζί του ο πολιτικός αμοραλισμός, οι «δουλειές» ένεκα των δημοσίων αξιωμάτων, η κενολογία της «αλλαγής» και του «λαού στην εξουσία».
Δικάζεται μαζί του το θλιβερό «σύστημα» ΠαΣοΚ, ακόμη κι η κουτοπονηριά των μη οξυδερκών που αναρριχήθηκαν ελέω κόμματος στα υψηλότερα αξιώματα της Πολιτείας.
Το ότι το σημερινό ΠαΣοΚ τον έχει διαγράψει και στελέχη του περιφέρονται στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα χαρακτηρίζοντάς τον ακόμη και κατάπτυστο, ουδόλως μπορεί να συγκρατήσει τους γέλωτες που προκαλούνται.
Άλλωστε αυτό είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό της «πασοκικής» κουλτούρας.
Πόντιοι Πιλάτοι και αναμασητές της σωκρατικής ρήσης «ουκ οίδα ότι ουδέν οίδα».
Μόνο που ο Σωκράτης δεν υποστηρίζει την άγνοια, αλλά ουσιαστικά προτρέπει στο «μάθε να μαθαίνεις»….